Коментари - Уорлик: Има ли изобщо шистов газ в България? ”Шеврон” искаха да помогнат | Днес.dir.bg

Уорлик: Има ли изобщо шистов газ в България? ”Шеврон” искаха да помогнат

"Аз ако бях българин, бих искал да разбера дали изобщо има шистов газ в България и какво е неговото качество. "Шеврон" искат само да проучат и да помогнат на българското правителство", коментира американският посланик в България Джеймс Уорлик.

Обратно в новината

Коментари - Уорлик: Има ли изобщо шистов газ в България? ”Шеврон” искаха да помогнат | Днес.dir.bg

Коментари

О колко мило - те искали да помогнат .. ГАДНИ САТАНИСТИ .. марш !

В ерата на интернет, всеки е в състояние да провери по мрежата технологиите използвани от компанията Шеврон и сходните по дейност на нея компании. Наясно сме и с редицата дела за причинени екологични катастрофи, най-фрапиращата от които е в Амазонския басейн, разболяла над 30 000 човека, поради което Еквадор осъди Шеврон за 8,6 милиарда долара за нанесени екологични щети, а най известният британски вестник Индепендънт написа на 11.02.2011 г. статия, озаглавена Мръсните игрички на Шеврон в Еквадор. Повечето държави от Европейския Съюз са наясно и с огромните протести срещу замъсряването, което Шеврон предизвиква в Ангола, Нигерия, Колумбия, Казахстан и начините, по които местната полиция и военни смачкват протестите.

Г-н посланик,първо проверете в Америка за наличието на шистов газ!!!!Защо да се проучва тук?Себестойността на този газ е два пъти по-голяма от този който внасяме!

Няма ли кой в тази държава да обясни на този "мазньо", че не му е работа да се бърка във вътрешната политика на България... Мисля, че доста простотии му се натрупаха и вече е време да му се разпише еднопосочен билет и никога повече да не стъпи тук..

Защо да рискваме природата като няма да ни е по-евтино. Печалбите са за други.

аззз

Уорлик, Уорлик с примитивния български народ трудно се работи. Затова сме толкова бедна и тъжна държава - всичко отхвърляме и отричаме....

да беше посочил кое е това всичко, което отричаме и отхвърляме.

Пред американското посолство има паметник на "геройски" загиналите американци(от европейски произход) при бомбандировките на София!!!!! НАГЛОСТ! След като е видял,че "клякаме" по този въпрос,нормално е да започне да ни "съветва",за каквото и да е!! П.С. ДИР-е,моля те,занапред пускай само тази му снимка!Сигурем съм,че това рязко ще увеличи "симпатизантите"му!!

Прокуратурата на Бразилия е предявила към петролната компания Chevron иск на стойност от 20 миллиардов реала (10,6 милиарда долара!). Както съобщава Reuters, тази сума властите на страната изискват от американската корпорация в качеството на компенсация за вредата, нанесена на околната среда от разлива на нефт по крайбрежието на Рио-де-Жанейро. А сега да попитам съфорумците: представя ли си някой дали бихме могли да съдим Шеврон за евентуални щети? Дали бихме могли да ги осъдим и с какво би помогнало това на невъзвратимо погубените водоизточници?

Има няма не искаме шистов газ.И без това сме на първо място в Европа по смъртност.

НЯМА ШИСТОВ ГАЗ,ШЕВРОН ТЕ ИЗЛЪГАХА. ХАЙДЕ, УСПОКОЙ СЕ ВЕЧЕ...

Като оставим настрана катастрофалните последици за природата и населението на България,която би имало проучването и добиването на шистов газ,изниква един въпрос,който никой досега не постави на правителството. А той е: как и по-какъв начин обяви концесията за шистовия газ,кои страни и компании участваха в търга и на базата на какво бе дадена на Шеврон? Какви са финансовите условия на сделката?По същия начин на тъмно беше дадена и златната концесия в Челопеч на американска компания,за която лобираше пак американския посланик. Въпреки пълната мъгла по въпроса,в пресата бяха публикувани някои щокиращи неща за тази позорна сделка: 0.85 % от добитото злато остава за България,плюс отровената природа от химикалите при добива и обработката му,а 99.15 % за американската компания! Така,че приказките за евтината шистова газ са просто мит - наша ще е максимум 1% от нея,а останалите 99 % Шеврон ще ни продава по международни пазарни цени! Такива са законите на пазарната икономика,в нея няма място за благодетели. Благодетели ще бъдем всички ние,защото ще пожертваме природата си в интерес на Шеврон...

много ясно и точно - +1 !!!!!!!!

ОТ ТЕХНИТЕ ТАЙНИ ПРОУЧВАНИЯ МОЖЕ БИ Е И МЪТНОСТТА НА ЯЗОВИР ТИЧА, ОТ КЪДЕТО НЕ МОЖЕМ ДА ПОЛЗВАМЕ ВОДА ЗА ПИЕНЕ, ГОТВЕНЕ И ПРАНЕ. А ЗАЩО ЩЕ Я ПЛАЩАМЕ ЗА ПИТЕЙНА???

УОРЛИК, БЕГАЙ ДА ПАСЕШ ТРЕВА В ТЕКСАС И НИ ОСТАВИ НА МИРА. КАКВО ИМА НА МАЙКА ТИ В Г..ЗА НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА, КАКТО И В НАШИТЕ. ЯСНО ЛИ ТИ Е!!!

Аман от такива "помагачи"! Те (Шеврон) и на Мексико помогнаха преди няколко години! От тази помощ още не могат да си оправят крайбрежието!

Г-н Уорлик "Шеврон" искаше да помогне САМО на твоята спестовна сметка и на себе си!!!

Ако беше българин, щеше да кацнеш на протест.

Това ГМО ще те сасипе я какъв си станал.Това да не ти е да си играеш на копютъра стратегий.

дир.вг , И вие ли лобирате за "ШЕВРОН" ?? В коментара ми нямаше нищо нецензурно и нелицеприятно !!! Защо не го публикувахте !!!?

На Уорлик това му е работата - да си защитава интересите на сънародниците. Много му дреме на него за България, щом има начин американска фирма да извлича ползи. Мога само да пожелая на него и всички, които са ЗА този начин на добив, да се почерпят с чашка чешмяна водичка от район, в който се добива газ от тази фирма. Наздраве и лека ви пръст! Амин!

ЕДНА МНОГО ТЪЖНА КОНСТАТАЦИЯ И ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ САЩ ИСКАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ - ТЕ ТРЯБВА ПЪРВО ДА СЕ САМО-УПРАВЯТ ! . 50 млн. американци с психично заболяване през миналата година . link - ТОВА НЕ ГО ПИША АЗ, ТОВА ГО ПИШАТ ОТ САЩ.. - КОПИРАЛ СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ШВЕЦИЯ

ето кои са националните предатели:..В дебатите само лидерът на ДСБ Иван Костов и сините Иван Иванов, Лъчезар Тошев и Михаил Михайлов бяха против забраните. Червеният Александър Радославов настоя "първо да си защитим природата и хората, а после да мислим за енергийната сигурност"...

Предателите сте вие и затова от 60% рейтинга ви е паднал на 2% и сте аут от следващия парламент. Народа забавя, но не забравя.

за твое сведение! Здравето НЯМА ЦВЯТ!

Г-н Уорлик ! Водата и природата ни са най-ценното богатство,което имаме и което не желаем да ОТРОВИМ и УНИЩОЖИМ !!!! Разберете го и си вървете в мир !

или за метода им с който са опропастили природата на много страни в света? Нали ти е ясно,че друг метод освен "хидравличен удар" НЯМА.

"Знаете ли, че България плаща повече, отколкото плащат германците за природен газ" Много бих искал да знам, какъв е източникът. До сега периодично се лансира такава новина и винаги после се оказва, че по данни на Евростат цените в България на газа са едни от най - ниските. Разбира се, този път може и да не лъжат - за това е добре да си кажат източникът.

На теб май ти е чугунена главата !!!

Прав си колега. И за тока казваха, че е най-скъп в Европа, а Евростат всеки може да види, че е най-евтин нашия ток, същото е и с газа - нека всеки отвори EUROSTAT и си намери статистиката на цените.

Владо

Ама и всеки може да си провери заплатите и да разбере, че тука средния месечен доход е колкото там го изкарват за 2-3 дена. И съотношението минималната/средна заплата към цените е отчайваща за България. Може да имаме най-ниската цена за ток, ама мин и средната заплата са толкоз ниски, че просто е страшно.

Г- Уорлик дали се е замислял над следната индианска мъдрост, която няма начин да не е чувал? "Когато бъде отсечено последното дърво, когато бъде убит последният бизон, когато бъде уловена последната риба и когато бъде отровена и последната река, тогава и само тогава белият човек ще разбере, че парите не стават за ядене."

защо да помисли за българската земя?Тя му е чужда,днес е тука,утре го няма. Да му мислиме ние,българския народ!

Г-н Уорлик, Слава Богу, Вие не сте българин и никога няма да бъдете. Представям си Вашата реакция, ако същите тия от Шеврон решат да проучват за шистов газ в родната ви Аризона, Алабама или Айова - не знам откъде сте. Така че, оставете вътрешните проблеми на България на българите, а Вие се занимавайте с българо-американските ПОЛИТИЧЕСКИ отношения, което е единственото Ви задължение.

Интересен гаулайтер са ни тропосали. Поне не се държи като Каулбарс. Но е не по-малко вреден. Всъщност , както се казва - нищо лично. Той е тук , за да ни налага едни враждебни и застрашаващи бъдещето ни интереси. Бурмичка в механизма на Империята

И нефт и газ да намерят при колониалната ни администрация (без разлика на партийна принадлежност и цветове) много по-добре е тези ресурси да останат за следващите поколения Българи. Все пак има шанс за нормализиране на България. Ще надживеем поредната империя на Злото. Сега интерсите ни се продават срещу жълти стотинки, само в джобовете на политическата каста и свързаната с нея организирана престъпност.

Да бяха ни окупирали САЩ, по-добре щеше да бъде, ама на, СССР-то ни окупира.... Те нашите политици замислят тайни преговори с американци и англичани, за въвеждане на техни войски в България, но действат бавно, а и са малко наивни относно намеренията на СССР. Сталин също действа, за да се осуети този сценарий и се прави, че няма намерение да нахлува в България. Затова ни обявява война не през август примерно, а едва на 5-и септември. По този повод бащицата на народите казва "Да не подплашим птичката, преди да попадне в ръцете ни". Птичката естествено е България.

Абе на тебе историята явно не ти е силна страна! Да са замисляли каквито щат преговори, нищо не е щяло за излезе. Ние сме били "разпределени" към СССР (за голямо съжаление) още на конференцията в Ялта. И това е станало именно със съглсието на американци и англичани. Не бъди наивен.

То ясно, че сме били разпределени и САЩ и Великобритания носят вина, че се съгласяват на това, но нашите политици тогава едвали са знаели за тази договорка. Имало е, обаче шанс, макар и минимален да не бъдем окупирани от СССР, но политиците ни не са дйствали достатъчно бързо и далновидно....дали е щяло да излезе нещо от това....никой не знае, но си е струвало да опитат.

"Знаете ли, че България е платила почти двойната цена за природен газ, отколкото ние плащаме в САЩ? Знаете ли, че България плаща повече, отколкото плащат германците за природен газ?..." ЗНАЕМ И ПОМНИМ!!! ДЕМУКРАЦИЯ, НАЛИ?

Отвори Евростат и ще видиш че Орлик лъже, нашите цени са най-ниски.

Истината е че първият рунд на мача беше спечелен от руското газово лоби в България - Овергаз и Газпром. За съжаление. Но пък това е само първия рунд. Всъщност концесията на "Шеврон" за проучване на шистов газ остава - само методът , който предлагаха е забранен. Те са голяма компания и ще намерят решение. И още нещо. Не мога да разбера как така едни и същи хора лобират против Шеврон и за нефтопровода "Бургас- Александрупулис". И то от позицията на загриженост. Или са идиоти, или подкрепят Русия до идиотизъм. истината е че докато не се освободим от руското енергийно лоби добро няма да видим. щото руснаците си гледат собствените инетреси - тях ги устройва руското енергийноо робство в България. Но нашите родни национални предатели от БСП и компания дето им пригласят са за убиване.

Истина е също така че твоите разсъждения са отчайващо еднопосочни, по всяка една коментирана тема. А темите са много и различни. Което автоматично те представя като доста елементарна личност.

Дайте моля някакви конкретни доказателства за дейността на това митично лоби. Аз виждам конкретни доказателства за САЩ-ското лоби - посланник, 1 бр., по ТВ, лобира. Значи, имам основания да смятам, че независими българи се борят против САЩ-ското лоби. Вие къде видяхте или чухте руснаци да организират, учавствуват или финансират протестите?

много благодетели станаха: Като започнаха от "Софийска вода", та през тока, златото.....та стигнахме до евтиния газ. А не мога да разбера защо половината депутати от "Синята коалиция" смятат, че който добива шистов газ у нас, ще ни го продава на ниска цена! Наистина ли вярват пък, че и добиваните количества ще бъдат толкова, че да задоволяват нуждите на България и така ще конкурират руския газ? Що се отнася до АЕЦ - Белене съм съгласна с тях, но не и за шистов газ. Алтернативите са само диверсификационните връзки през съседните ни страни.

Веска,много точно си го казала за "Софийска вода" и за електроразпределителните дружества,които ни ограбват мбеизбожно и изнасят печалбата. Позволи ми само да не се съглася по отношение на Белене и диверсификационните връзки със съседните страни. Това не е никаква алтернатива. Защо? Просто е - след 2017 г. ако нямаме построен АЕЦ Белене ще трябва да внасяме френско-румънски ток,който ще бъде при всички случаи по-скъп,аотделно ще престанем да печелим и от износ на наш ток.А споменатите диверсификационни връзки,за които говориш,ще ни осигурят пак...руска газ,защото просто друга няма откъде да дойде. Само,че ще бъде още по-скъпа,защото няма да я вземаме директно от руснаците,а примерно от Турция...

Защо САЩ точно на нас изпратиха за посланик този мазен наглец, комбинатор? Според мен той е тук, за да ни няма скоро нас!

Дали Уорлик или някой друг е посланик на САЩ, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ - мразещите всички и всичко нашенци ще намерят кусур на всеки. Не си спомням американски посланик тук, който да не е бил оплют и обруган. А ти, готиния, си пий редовно хапчетата, че започваш да халюцинираш. Световната конспирация няма да си мръдне и малкото пръстче да прави планове срещу някаква червена кочинка. За нас ще се погрижи таварищ Путин - че то когато Русия ти е приятел, нямаш нужда от врагове.

Ако ти е Все тая, то много жалко! И вземи малко прочети (примерно плана "Ран и Ът").

какво правиш в България?Бегай,та да се не видиш повече...

Това природно недоразумение що не накара шеврон да му помогне със запека посредством хидравлично разбиване. Помним помоща на САЩ през 1944г. когото пускахте играчки бомби в София.

Ами като сме им обявили война на щатите.... виж СССР-то обявява война на нас, без основание и ни окупира...Те извършват по-голяма несправедливост спрямо България, от колкото САЩ.

как не те е срам бе, нищожество такова!, но какво ли се учудвам,най-вероятно не си българин,всеки нормален човек знае че това "обявяване на война" е било само символичен акт,без да са взети каквито и да е било военни мерки срещу САЩ и Англия, от наша страна. не казвам че е било много умно от страна на политиците ни, но явно те не са предполагали какви мръсници управляват горепосочените държави

Ти в ред ли си бе?Колко българи загинаха от съветските войски и колко от площадните бомбардировки над мирни градове?

Като толкова искат да помогнат да дадат 2-3милярда долара безвазмездно и тогава ще повярвам в загрижеността им за Българите.

Мерси , ама не искаме да знаем.

А бе дайте да включим в дискусията и руския посланик. Да се разделим на привърженици и противници, да се хванем за гушите и да се изпотрепем.

Експеримент:ГМО. Поръчайте чрез роднини в България да ви изпратят пакетче доматено семе от хубав доказан от годините български сорт (от тия дето бабите ги садят в дворовете). Отгледайте си разсад около 20-30 разтения. В началото на месец Май, насадете тези 20 корена български домати отвън, а също насадете 20-ина корена домати от някой от специално селектирания(генно-модифициран) сорт който се продава свободно в Америка. Пригответе и бутилка хувава Българска ракия и чакайте търпеливо докато "станат доматите". През следващите 3 месеца, не използвайте никакви пестициди, фунгосиди, никакви химикали! Наблюдавайте без паника как всякакви паразити(листни въшки, гъсеници и т.н) или "ръжди" (гъбични болести) унищожават бабините Ви доматени разтения и как, тези американските се справят с болести, паразити, жега и киша. Равносметката - или ГМО или пестициди(химическа защита) - избирайте сами кое е по-малко "вредно". А ракията така или иначе ще се изпие.

Хе, хе. Ако листни въшки, гъсеници и всякакви други "паразити" не искат да ядат от ГМО домати, то ти би ли ял? Но щом ти харесват ягоди, напръскани със синтетичен аромат на ягоди, ОК! Аз обичам от ягодите от бабината градина.

Специално за теб - друг експеримент: Отиди в някой реномиран магазин за хранителни стоки. Купи си 200 гр. качествено синьо сирене(с повече мухъл). Като се прибереш в панелката, разрежи въпросното парче на две равни части. Препечи си две филийки хляб и изяж първото парче синьо сирене. Другото излез отвън пред блока и го хвърли пред първия срещнат помияр. Наблюдавай как бездомно гладно куче стои на 1.5 метра от сиренето и скимти, има нещо в това сирене, което, не е отровно нито неприятно за хората, но крайно отблъскващо за кучетата.

отворко , да знаеш че все още бабиното семе дава прекрасни домати,въпреки усилията на тези като тебе,а за вкусовите качества няма какво да коментираме,в тези американските-гмо изобщо няма вкус на домат. от горе на това за информация на читателите ще кажа ,че повечето ми приятели които живечт в САЩ и Канада също си садят домати в дворовете и разбирасе семената са им от България и по специално "бабините" домашни ,както се казва, и резултатите са фантастични,особенно когато съседа италианец си е насадил,някакви купени от местните магазини семена, главата на италианеца е се в градината на нашият сънародник, който си сади бабините семена а на такива ла.нари като теб които се опитват да манипулират хората, пожелавам ви само гмо да си хапвате и с това и децата да си храните!

Извинявам се, разбрал си ме погрешно. Българските "бабини" сортове, като например "биволско сърце" са ненадминати по вкус, заменям 100 кг. американски ГМО "пластмаси" за едно кило биволско сърце веднага. Проблема на градинските "бабини домати" е, че трябва Баба да ги отгледа, изискват много грижи, 7 пъти пръскане със син камък и вар (да, Баба ти също изпозлзва химикали, далеч по-отровни от промишлените за които има стандарт) и накрая, доматите "изкарват" 2-3 дена и се скапват. Гмо-тата изкарват до 2-3 седмици, вече отбрани, и нищо им няма. Така или иначе, като измрат бабите, и аз и ти ще ядеме ГМО-та защото друго на пазара няма да има.

А ти ял ли си зеленчуци с безупречен външен вид,но с аромат на изтривалка за баня ?

Не виждам какъв е тоя рев против ГМО, Генно-модифицираните култури са екологично чисти, не замърсяват природата, лесни за отглеждане.....и т.н, наистина неразбирам. Ако живеете в САЩ, направете следния експеримент: Поръчайте чрез роднини в България да ви изпратят пакетче доматено семе от хубав доказан от годините български сорт (от тия дето бабите ги садят в дворовете). Отгледайте си разсад около 20-30 разтения.

юли

Интересът клати феса. Поговорка е нашенска от време оно и не се съмнявам че е вярна! Не натрапвам моето мнение на никого, но ще кажа, че не е нормално сега след толкова поколения опит в България да спорим дали с Русия, САЩ или Германия да сме в добри отношения. Въобще нужно ли е това да е обществен дебат и повод за омраза между нас българите? Половината от думите, които използваме ние са същите в Сърбия, Македония, Русия, Беларус, Украйна и в по-малка степен Чехия, Словакия и Полша. Ние имаме общо минало с тези държави още преди комунизъма, капитализъма или некой друг строй да бъдат измислени. Някой от тези страни смятаме едва ли не за врагове на България. Някой от Вас който е посрещал гости от Русия, Сърбия, Сащ и Германия може да направи разликата. С някой от тях може да се осъществи контакт с други това е почти невъзможно. Това просто е един факт, който ние не искаме да признаем. Чуждо поклонничеството просто е особено развито у нас. Не желая българският Министър председател на всеослушание да превива врат пред Германия, да подминава без внимание изказване на некакъв посланник на САЩ /къде е Външно/ и да стои мирно на Путин /когато се беше изказал за трите месеца за Белене/. КОИ СМЕ НИЕ?

прочетох много сериозно написаното от теб и те подкрепям... Имаш доста широко скроени виждания и разбирания за което те поздравявам- без да те познавам. Но.. ако мога бих те апострофирал специално за въпросния господин Уорлик. Мисля че си наясно с тъмното минало и близост на премиера ни...т.е.е на официалната ни власт със Някогашните СИК,Бай Миле,Сретан Йосич,Стоил Славов,Мето Илиенски,за Канала за дрога през турция-бартера синтетика за хероин...... Със сигурност мисля,че знаеш,че за тия неща Е ПРЕДЕЛНО ИНФОРМИРАН И въпросния мазник Уорлик.... Ами сети се сега- какво се получава- тъй като дрогаТа НА ГЕРБ не е за американския пазар-а ПЪК тия от ЦРУ- понеже въпросната лиЧност има и такъва легитимация са решили:Прощаваме ТИ за дрогата и за корУпцията- а ти ни даваш да вилнеем с Шеврон. т.е. Танто за кукуригу... Но какво печели БГ-народа от това...??????????? АБСОЛЮТНО НИЩО. НЯКОГА НЯКОЙ ДА ПОМНИ СТРУКРУРООПРЕДЕЛЯЩА СТОКА В БГ ДА СИ Е НАМАЛИЛА ЦЕНАТА..... КОГА????? Нито ще има по-евтин газ нито парно нито нищо-просто това ще отиде в джоба на ББ-мутрите а ние ще пием една студена вода-ако не е заразена обаче...... Всички печелят в случая - САМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ГУБИ.....

но факт! Поздравления за написаното!

"Наистина ли искате да кажете "никога" на една такава компания като "Шеврон"?" Абсолютно: НИКОГА!!!!!

ДАМ - НАИСТИНА!!!!!!!!!!!!!!! Искам да сме дАЛЕЧ ОТ ЧИФУТИТЕ И ТЕХНИТЕ БАНДИТСКИ КОМПАНИИ- щЕЛИ ДА ДАДЪТ РАБОТНИ МЕСТА,ЕВТИН ГАЗ..... Такива неща в БГ не се случват-ние сме по-особен случай.

Коментари - Уорлик: Има ли изобщо шистов газ в България? ”Шеврон” искаха да помогнат | Днес.dir.bg

Уорлик: Има ли изобщо шистов газ в България? ”Шеврон” искаха да помогнат

"Аз ако бях българин, бих искал да разбера дали изобщо има шистов газ в България и какво е неговото качество. "Шеврон" искат само да проучат и да помогнат на българското правителство", коментира американският посланик в България Джеймс Уорлик.

Обратно в новината

Коментари - Уорлик: Има ли изобщо шистов газ в България? ”Шеврон” искаха да помогнат | Днес.dir.bg

Коментари

О колко мило - те искали да помогнат .. ГАДНИ САТАНИСТИ .. марш !

В ерата на интернет, всеки е в състояние да провери по мрежата технологиите използвани от компанията Шеврон и сходните по дейност на нея компании. Наясно сме и с редицата дела за причинени екологични катастрофи, най-фрапиращата от които е в Амазонския басейн, разболяла над 30 000 човека, поради което Еквадор осъди Шеврон за 8,6 милиарда долара за нанесени екологични щети, а най известният британски вестник Индепендънт написа на 11.02.2011 г. статия, озаглавена Мръсните игрички на Шеврон в Еквадор. Повечето държави от Европейския Съюз са наясно и с огромните протести срещу замъсряването, което Шеврон предизвиква в Ангола, Нигерия, Колумбия, Казахстан и начините, по които местната полиция и военни смачкват протестите.

Г-н посланик,първо проверете в Америка за наличието на шистов газ!!!!Защо да се проучва тук?Себестойността на този газ е два пъти по-голяма от този който внасяме!

Няма ли кой в тази държава да обясни на този "мазньо", че не му е работа да се бърка във вътрешната политика на България... Мисля, че доста простотии му се натрупаха и вече е време да му се разпише еднопосочен билет и никога повече да не стъпи тук..

Защо да рискваме природата като няма да ни е по-евтино. Печалбите са за други.

аззз

Уорлик, Уорлик с примитивния български народ трудно се работи. Затова сме толкова бедна и тъжна държава - всичко отхвърляме и отричаме....

да беше посочил кое е това всичко, което отричаме и отхвърляме.

Пред американското посолство има паметник на "геройски" загиналите американци(от европейски произход) при бомбандировките на София!!!!! НАГЛОСТ! След като е видял,че "клякаме" по този въпрос,нормално е да започне да ни "съветва",за каквото и да е!! П.С. ДИР-е,моля те,занапред пускай само тази му снимка!Сигурем съм,че това рязко ще увеличи "симпатизантите"му!!

Прокуратурата на Бразилия е предявила към петролната компания Chevron иск на стойност от 20 миллиардов реала (10,6 милиарда долара!). Както съобщава Reuters, тази сума властите на страната изискват от американската корпорация в качеството на компенсация за вредата, нанесена на околната среда от разлива на нефт по крайбрежието на Рио-де-Жанейро. А сега да попитам съфорумците: представя ли си някой дали бихме могли да съдим Шеврон за евентуални щети? Дали бихме могли да ги осъдим и с какво би помогнало това на невъзвратимо погубените водоизточници?

Има няма не искаме шистов газ.И без това сме на първо място в Европа по смъртност.

НЯМА ШИСТОВ ГАЗ,ШЕВРОН ТЕ ИЗЛЪГАХА. ХАЙДЕ, УСПОКОЙ СЕ ВЕЧЕ...

Като оставим настрана катастрофалните последици за природата и населението на България,която би имало проучването и добиването на шистов газ,изниква един въпрос,който никой досега не постави на правителството. А той е: как и по-какъв начин обяви концесията за шистовия газ,кои страни и компании участваха в търга и на базата на какво бе дадена на Шеврон? Какви са финансовите условия на сделката?По същия начин на тъмно беше дадена и златната концесия в Челопеч на американска компания,за която лобираше пак американския посланик. Въпреки пълната мъгла по въпроса,в пресата бяха публикувани някои щокиращи неща за тази позорна сделка: 0.85 % от добитото злато остава за България,плюс отровената природа от химикалите при добива и обработката му,а 99.15 % за американската компания! Така,че приказките за евтината шистова газ са просто мит - наша ще е максимум 1% от нея,а останалите 99 % Шеврон ще ни продава по международни пазарни цени! Такива са законите на пазарната икономика,в нея няма място за благодетели. Благодетели ще бъдем всички ние,защото ще пожертваме природата си в интерес на Шеврон...

много ясно и точно - +1 !!!!!!!!

ОТ ТЕХНИТЕ ТАЙНИ ПРОУЧВАНИЯ МОЖЕ БИ Е И МЪТНОСТТА НА ЯЗОВИР ТИЧА, ОТ КЪДЕТО НЕ МОЖЕМ ДА ПОЛЗВАМЕ ВОДА ЗА ПИЕНЕ, ГОТВЕНЕ И ПРАНЕ. А ЗАЩО ЩЕ Я ПЛАЩАМЕ ЗА ПИТЕЙНА???

УОРЛИК, БЕГАЙ ДА ПАСЕШ ТРЕВА В ТЕКСАС И НИ ОСТАВИ НА МИРА. КАКВО ИМА НА МАЙКА ТИ В Г..ЗА НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА, КАКТО И В НАШИТЕ. ЯСНО ЛИ ТИ Е!!!

Аман от такива "помагачи"! Те (Шеврон) и на Мексико помогнаха преди няколко години! От тази помощ още не могат да си оправят крайбрежието!

Г-н Уорлик "Шеврон" искаше да помогне САМО на твоята спестовна сметка и на себе си!!!

Ако беше българин, щеше да кацнеш на протест.

Това ГМО ще те сасипе я какъв си станал.Това да не ти е да си играеш на копютъра стратегий.

дир.вг , И вие ли лобирате за "ШЕВРОН" ?? В коментара ми нямаше нищо нецензурно и нелицеприятно !!! Защо не го публикувахте !!!?

На Уорлик това му е работата - да си защитава интересите на сънародниците. Много му дреме на него за България, щом има начин американска фирма да извлича ползи. Мога само да пожелая на него и всички, които са ЗА този начин на добив, да се почерпят с чашка чешмяна водичка от район, в който се добива газ от тази фирма. Наздраве и лека ви пръст! Амин!

ЕДНА МНОГО ТЪЖНА КОНСТАТАЦИЯ И ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ САЩ ИСКАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ - ТЕ ТРЯБВА ПЪРВО ДА СЕ САМО-УПРАВЯТ ! . 50 млн. американци с психично заболяване през миналата година . link - ТОВА НЕ ГО ПИША АЗ, ТОВА ГО ПИШАТ ОТ САЩ.. - КОПИРАЛ СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ШВЕЦИЯ

ето кои са националните предатели:..В дебатите само лидерът на ДСБ Иван Костов и сините Иван Иванов, Лъчезар Тошев и Михаил Михайлов бяха против забраните. Червеният Александър Радославов настоя "първо да си защитим природата и хората, а после да мислим за енергийната сигурност"...

Предателите сте вие и затова от 60% рейтинга ви е паднал на 2% и сте аут от следващия парламент. Народа забавя, но не забравя.

за твое сведение! Здравето НЯМА ЦВЯТ!

Г-н Уорлик ! Водата и природата ни са най-ценното богатство,което имаме и което не желаем да ОТРОВИМ и УНИЩОЖИМ !!!! Разберете го и си вървете в мир !

или за метода им с който са опропастили природата на много страни в света? Нали ти е ясно,че друг метод освен "хидравличен удар" НЯМА.

"Знаете ли, че България плаща повече, отколкото плащат германците за природен газ" Много бих искал да знам, какъв е източникът. До сега периодично се лансира такава новина и винаги после се оказва, че по данни на Евростат цените в България на газа са едни от най - ниските. Разбира се, този път може и да не лъжат - за това е добре да си кажат източникът.

На теб май ти е чугунена главата !!!

Прав си колега. И за тока казваха, че е най-скъп в Европа, а Евростат всеки може да види, че е най-евтин нашия ток, същото е и с газа - нека всеки отвори EUROSTAT и си намери статистиката на цените.

Владо

Ама и всеки може да си провери заплатите и да разбере, че тука средния месечен доход е колкото там го изкарват за 2-3 дена. И съотношението минималната/средна заплата към цените е отчайваща за България. Може да имаме най-ниската цена за ток, ама мин и средната заплата са толкоз ниски, че просто е страшно.

Г- Уорлик дали се е замислял над следната индианска мъдрост, която няма начин да не е чувал? "Когато бъде отсечено последното дърво, когато бъде убит последният бизон, когато бъде уловена последната риба и когато бъде отровена и последната река, тогава и само тогава белият човек ще разбере, че парите не стават за ядене."

защо да помисли за българската земя?Тя му е чужда,днес е тука,утре го няма. Да му мислиме ние,българския народ!

Г-н Уорлик, Слава Богу, Вие не сте българин и никога няма да бъдете. Представям си Вашата реакция, ако същите тия от Шеврон решат да проучват за шистов газ в родната ви Аризона, Алабама или Айова - не знам откъде сте. Така че, оставете вътрешните проблеми на България на българите, а Вие се занимавайте с българо-американските ПОЛИТИЧЕСКИ отношения, което е единственото Ви задължение.

Интересен гаулайтер са ни тропосали. Поне не се държи като Каулбарс. Но е не по-малко вреден. Всъщност , както се казва - нищо лично. Той е тук , за да ни налага едни враждебни и застрашаващи бъдещето ни интереси. Бурмичка в механизма на Империята

И нефт и газ да намерят при колониалната ни администрация (без разлика на партийна принадлежност и цветове) много по-добре е тези ресурси да останат за следващите поколения Българи. Все пак има шанс за нормализиране на България. Ще надживеем поредната империя на Злото. Сега интерсите ни се продават срещу жълти стотинки, само в джобовете на политическата каста и свързаната с нея организирана престъпност.

Да бяха ни окупирали САЩ, по-добре щеше да бъде, ама на, СССР-то ни окупира.... Те нашите политици замислят тайни преговори с американци и англичани, за въвеждане на техни войски в България, но действат бавно, а и са малко наивни относно намеренията на СССР. Сталин също действа, за да се осуети този сценарий и се прави, че няма намерение да нахлува в България. Затова ни обявява война не през август примерно, а едва на 5-и септември. По този повод бащицата на народите казва "Да не подплашим птичката, преди да попадне в ръцете ни". Птичката естествено е България.

Абе на тебе историята явно не ти е силна страна! Да са замисляли каквито щат преговори, нищо не е щяло за излезе. Ние сме били "разпределени" към СССР (за голямо съжаление) още на конференцията в Ялта. И това е станало именно със съглсието на американци и англичани. Не бъди наивен.

То ясно, че сме били разпределени и САЩ и Великобритания носят вина, че се съгласяват на това, но нашите политици тогава едвали са знаели за тази договорка. Имало е, обаче шанс, макар и минимален да не бъдем окупирани от СССР, но политиците ни не са дйствали достатъчно бързо и далновидно....дали е щяло да излезе нещо от това....никой не знае, но си е струвало да опитат.

"Знаете ли, че България е платила почти двойната цена за природен газ, отколкото ние плащаме в САЩ? Знаете ли, че България плаща повече, отколкото плащат германците за природен газ?..." ЗНАЕМ И ПОМНИМ!!! ДЕМУКРАЦИЯ, НАЛИ?

Отвори Евростат и ще видиш че Орлик лъже, нашите цени са най-ниски.

Истината е че първият рунд на мача беше спечелен от руското газово лоби в България - Овергаз и Газпром. За съжаление. Но пък това е само първия рунд. Всъщност концесията на "Шеврон" за проучване на шистов газ остава - само методът , който предлагаха е забранен. Те са голяма компания и ще намерят решение. И още нещо. Не мога да разбера как така едни и същи хора лобират против Шеврон и за нефтопровода "Бургас- Александрупулис". И то от позицията на загриженост. Или са идиоти, или подкрепят Русия до идиотизъм. истината е че докато не се освободим от руското енергийно лоби добро няма да видим. щото руснаците си гледат собствените инетреси - тях ги устройва руското енергийноо робство в България. Но нашите родни национални предатели от БСП и компания дето им пригласят са за убиване.

Истина е също така че твоите разсъждения са отчайващо еднопосочни, по всяка една коментирана тема. А темите са много и различни. Което автоматично те представя като доста елементарна личност.

Дайте моля някакви конкретни доказателства за дейността на това митично лоби. Аз виждам конкретни доказателства за САЩ-ското лоби - посланник, 1 бр., по ТВ, лобира. Значи, имам основания да смятам, че независими българи се борят против САЩ-ското лоби. Вие къде видяхте или чухте руснаци да организират, учавствуват или финансират протестите?

много благодетели станаха: Като започнаха от "Софийска вода", та през тока, златото.....та стигнахме до евтиния газ. А не мога да разбера защо половината депутати от "Синята коалиция" смятат, че който добива шистов газ у нас, ще ни го продава на ниска цена! Наистина ли вярват пък, че и добиваните количества ще бъдат толкова, че да задоволяват нуждите на България и така ще конкурират руския газ? Що се отнася до АЕЦ - Белене съм съгласна с тях, но не и за шистов газ. Алтернативите са само диверсификационните връзки през съседните ни страни.

Веска,много точно си го казала за "Софийска вода" и за електроразпределителните дружества,които ни ограбват мбеизбожно и изнасят печалбата. Позволи ми само да не се съглася по отношение на Белене и диверсификационните връзки със съседните страни. Това не е никаква алтернатива. Защо? Просто е - след 2017 г. ако нямаме построен АЕЦ Белене ще трябва да внасяме френско-румънски ток,който ще бъде при всички случаи по-скъп,аотделно ще престанем да печелим и от износ на наш ток.А споменатите диверсификационни връзки,за които говориш,ще ни осигурят пак...руска газ,защото просто друга няма откъде да дойде. Само,че ще бъде още по-скъпа,защото няма да я вземаме директно от руснаците,а примерно от Турция...

Защо САЩ точно на нас изпратиха за посланик този мазен наглец, комбинатор? Според мен той е тук, за да ни няма скоро нас!

Дали Уорлик или някой друг е посланик на САЩ, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ - мразещите всички и всичко нашенци ще намерят кусур на всеки. Не си спомням американски посланик тук, който да не е бил оплют и обруган. А ти, готиния, си пий редовно хапчетата, че започваш да халюцинираш. Световната конспирация няма да си мръдне и малкото пръстче да прави планове срещу някаква червена кочинка. За нас ще се погрижи таварищ Путин - че то когато Русия ти е приятел, нямаш нужда от врагове.

Ако ти е Все тая, то много жалко! И вземи малко прочети (примерно плана "Ран и Ът").

какво правиш в България?Бегай,та да се не видиш повече...

Това природно недоразумение що не накара шеврон да му помогне със запека посредством хидравлично разбиване. Помним помоща на САЩ през 1944г. когото пускахте играчки бомби в София.

Ами като сме им обявили война на щатите.... виж СССР-то обявява война на нас, без основание и ни окупира...Те извършват по-голяма несправедливост спрямо България, от колкото САЩ.

как не те е срам бе, нищожество такова!, но какво ли се учудвам,най-вероятно не си българин,всеки нормален човек знае че това "обявяване на война" е било само символичен акт,без да са взети каквито и да е било военни мерки срещу САЩ и Англия, от наша страна. не казвам че е било много умно от страна на политиците ни, но явно те не са предполагали какви мръсници управляват горепосочените държави

Ти в ред ли си бе?Колко българи загинаха от съветските войски и колко от площадните бомбардировки над мирни градове?

Като толкова искат да помогнат да дадат 2-3милярда долара безвазмездно и тогава ще повярвам в загрижеността им за Българите.

Мерси , ама не искаме да знаем.

А бе дайте да включим в дискусията и руския посланик. Да се разделим на привърженици и противници, да се хванем за гушите и да се изпотрепем.

Експеримент:ГМО. Поръчайте чрез роднини в България да ви изпратят пакетче доматено семе от хубав доказан от годините български сорт (от тия дето бабите ги садят в дворовете). Отгледайте си разсад около 20-30 разтения. В началото на месец Май, насадете тези 20 корена български домати отвън, а също насадете 20-ина корена домати от някой от специално селектирания(генно-модифициран) сорт който се продава свободно в Америка. Пригответе и бутилка хувава Българска ракия и чакайте търпеливо докато "станат доматите". През следващите 3 месеца, не използвайте никакви пестициди, фунгосиди, никакви химикали! Наблюдавайте без паника как всякакви паразити(листни въшки, гъсеници и т.н) или "ръжди" (гъбични болести) унищожават бабините Ви доматени разтения и как, тези американските се справят с болести, паразити, жега и киша. Равносметката - или ГМО или пестициди(химическа защита) - избирайте сами кое е по-малко "вредно". А ракията така или иначе ще се изпие.

Хе, хе. Ако листни въшки, гъсеници и всякакви други "паразити" не искат да ядат от ГМО домати, то ти би ли ял? Но щом ти харесват ягоди, напръскани със синтетичен аромат на ягоди, ОК! Аз обичам от ягодите от бабината градина.

Специално за теб - друг експеримент: Отиди в някой реномиран магазин за хранителни стоки. Купи си 200 гр. качествено синьо сирене(с повече мухъл). Като се прибереш в панелката, разрежи въпросното парче на две равни части. Препечи си две филийки хляб и изяж първото парче синьо сирене. Другото излез отвън пред блока и го хвърли пред първия срещнат помияр. Наблюдавай как бездомно гладно куче стои на 1.5 метра от сиренето и скимти, има нещо в това сирене, което, не е отровно нито неприятно за хората, но крайно отблъскващо за кучетата.

отворко , да знаеш че все още бабиното семе дава прекрасни домати,въпреки усилията на тези като тебе,а за вкусовите качества няма какво да коментираме,в тези американските-гмо изобщо няма вкус на домат. от горе на това за информация на читателите ще кажа ,че повечето ми приятели които живечт в САЩ и Канада също си садят домати в дворовете и разбирасе семената са им от България и по специално "бабините" домашни ,както се казва, и резултатите са фантастични,особенно когато съседа италианец си е насадил,някакви купени от местните магазини семена, главата на италианеца е се в градината на нашият сънародник, който си сади бабините семена а на такива ла.нари като теб които се опитват да манипулират хората, пожелавам ви само гмо да си хапвате и с това и децата да си храните!

Извинявам се, разбрал си ме погрешно. Българските "бабини" сортове, като например "биволско сърце" са ненадминати по вкус, заменям 100 кг. американски ГМО "пластмаси" за едно кило биволско сърце веднага. Проблема на градинските "бабини домати" е, че трябва Баба да ги отгледа, изискват много грижи, 7 пъти пръскане със син камък и вар (да, Баба ти също изпозлзва химикали, далеч по-отровни от промишлените за които има стандарт) и накрая, доматите "изкарват" 2-3 дена и се скапват. Гмо-тата изкарват до 2-3 седмици, вече отбрани, и нищо им няма. Така или иначе, като измрат бабите, и аз и ти ще ядеме ГМО-та защото друго на пазара няма да има.

А ти ял ли си зеленчуци с безупречен външен вид,но с аромат на изтривалка за баня ?

Не виждам какъв е тоя рев против ГМО, Генно-модифицираните култури са екологично чисти, не замърсяват природата, лесни за отглеждане.....и т.н, наистина неразбирам. Ако живеете в САЩ, направете следния експеримент: Поръчайте чрез роднини в България да ви изпратят пакетче доматено семе от хубав доказан от годините български сорт (от тия дето бабите ги садят в дворовете). Отгледайте си разсад около 20-30 разтения.

юли

Интересът клати феса. Поговорка е нашенска от време оно и не се съмнявам че е вярна! Не натрапвам моето мнение на никого, но ще кажа, че не е нормално сега след толкова поколения опит в България да спорим дали с Русия, САЩ или Германия да сме в добри отношения. Въобще нужно ли е това да е обществен дебат и повод за омраза между нас българите? Половината от думите, които използваме ние са същите в Сърбия, Македония, Русия, Беларус, Украйна и в по-малка степен Чехия, Словакия и Полша. Ние имаме общо минало с тези държави още преди комунизъма, капитализъма или некой друг строй да бъдат измислени. Някой от тези страни смятаме едва ли не за врагове на България. Някой от Вас който е посрещал гости от Русия, Сърбия, Сащ и Германия може да направи разликата. С някой от тях може да се осъществи контакт с други това е почти невъзможно. Това просто е един факт, който ние не искаме да признаем. Чуждо поклонничеството просто е особено развито у нас. Не желая българският Министър председател на всеослушание да превива врат пред Германия, да подминава без внимание изказване на некакъв посланник на САЩ /къде е Външно/ и да стои мирно на Путин /когато се беше изказал за трите месеца за Белене/. КОИ СМЕ НИЕ?

прочетох много сериозно написаното от теб и те подкрепям... Имаш доста широко скроени виждания и разбирания за което те поздравявам- без да те познавам. Но.. ако мога бих те апострофирал специално за въпросния господин Уорлик. Мисля че си наясно с тъмното минало и близост на премиера ни...т.е.е на официалната ни власт със Някогашните СИК,Бай Миле,Сретан Йосич,Стоил Славов,Мето Илиенски,за Канала за дрога през турция-бартера синтетика за хероин...... Със сигурност мисля,че знаеш,че за тия неща Е ПРЕДЕЛНО ИНФОРМИРАН И въпросния мазник Уорлик.... Ами сети се сега- какво се получава- тъй като дрогаТа НА ГЕРБ не е за американския пазар-а ПЪК тия от ЦРУ- понеже въпросната лиЧност има и такъва легитимация са решили:Прощаваме ТИ за дрогата и за корУпцията- а ти ни даваш да вилнеем с Шеврон. т.е. Танто за кукуригу... Но какво печели БГ-народа от това...??????????? АБСОЛЮТНО НИЩО. НЯКОГА НЯКОЙ ДА ПОМНИ СТРУКРУРООПРЕДЕЛЯЩА СТОКА В БГ ДА СИ Е НАМАЛИЛА ЦЕНАТА..... КОГА????? Нито ще има по-евтин газ нито парно нито нищо-просто това ще отиде в джоба на ББ-мутрите а ние ще пием една студена вода-ако не е заразена обаче...... Всички печелят в случая - САМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ГУБИ.....

но факт! Поздравления за написаното!

"Наистина ли искате да кажете "никога" на една такава компания като "Шеврон"?" Абсолютно: НИКОГА!!!!!

ДАМ - НАИСТИНА!!!!!!!!!!!!!!! Искам да сме дАЛЕЧ ОТ ЧИФУТИТЕ И ТЕХНИТЕ БАНДИТСКИ КОМПАНИИ- щЕЛИ ДА ДАДЪТ РАБОТНИ МЕСТА,ЕВТИН ГАЗ..... Такива неща в БГ не се случват-ние сме по-особен случай.