Гешев пита Конституционния съд може ли ВСС с изтекъл мандат да го свали

Ще се окаже ли нелегитимна започнатата от кадровиците процедура за отстраняването на главния прокурор, трябва да реши КС

Обратно в новината

Коментари - Гешев пита Конституционния съд може ли ВСС с изтекъл мандат да го свали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гешевтара се надява мунчо да подмени съдиите и така да го спаси от сваляне. Още малко ти остава да гризеш кокола гешевт

То ако и ВСС не си знае правата - за каква съдебна система говорим...

Този човек не се научи....в България не се пита Конституционния съд, а американското посолство.

Държавата се тресе от скандали и проблеми, Той се занимава и занимава нас със себе си. И защо ВСС да не може а отстрани главния прокурор, след като е с изтекъл срок, след като същия ВСС преди месеци се произнасяше в полза на Гешев? С изтекъл мандат е и шефа на БНБ, но това не му пречи да работи против интересите на България. С изтекъл мандат е и Иван Иванов, но това не пречи да е вдига цената на парното и тока, при все, че всеки ден ни обясняват как просперираме и как цените на енергийните източници са намалели,след като се диверсифицирахме и вече не ги вземаме от вражеска, а от приятелска страна. Защо главния прокурор не разследва намесата и кадруването от Посолството? Защо не гони посланици от това посолство? Какво и кой го принуди без доказателства да гони от другото посолство дори и готвачи? Защо не ни обясни каква работа има в САЩ? Питам, защото е много обяснителен и ни занимава с глупости, но за важните неща все е разсеян. Вече доказа, че нищо не става от него и е безполезен. Да си заминава.

Интересно ми е , До къде ще стигне всичко това.... Мафията и Феса са само под изпълнители на ГОЛЕМИЯТ БРАТ В СЯНКА . А ТОВА СА ДВАМА ОЛИГАРСИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ . РУСИЯ НА ПУТИН и САЩ на ЕВРЕИТЕ . Е , ЕДНИТЕ ИСКАТ ОЩЕ И ОЩЕ .... ДРУГИЯТ СЕ БОРИ ЗА МАЛКО НО СИГУРНО !!!

След като има решение за инспектората,КС вероятно ще го препотвърди.

Ако КС каже,че нелигитимните членове на ВСС не могат да искат оставката на Гещев,то те трябва незабавно да напуснат съвета и да върнат обратно заплатите,които са получили неправомерно,защото договорът им не е продължен,а прокуратурата да разследва този,който им е давал запланите. Тук а е виновно и Народноно събрание,защото "патриотите" отдамна ги няма в НС,а на тяхно място във ВСС трябваше да бъде попълнен от Възраждане,ПП и ИТН,но явно председателите на събранието не са си гледали работата.

В този форум има една особа - под името “добрата фея с бухалката”, за която смятам, дори съм убеден, че е Веселина Томова (”Афера”) (освен останалите тролове): === добрата фея с бухалката (нерегистриран) реплика +18 -6 Сарафов, Сарафов, тебе пък съвсем не знам кво да те правя! Защо се надупи и се остави да те използват, а сега и срещу Гешев да те насъскват? Вероятно не съм обективна, но съм 100% на страната на Гешев, така че съм пристрастна!

Ха, и докато го пишех този пост и тя се появи отново:) С новоназначената й от Гешев охрана - за наша сметка пак, Разбира се!

По повод на вчерашните заплахи - да не би Барселонагейт да е достигнал да сараите и там да има кюлчета, а? 99.999% съм убедена, че Бойко няма да падне чак дотам, че да праща такива гнусотии. Ако е Фесът, то Факирът му е вдигнал мерника и яко ще му го начука, директно при Аллах/Сатаната шъ го прати! Чудех се как досега европейската преса не е гръмнала относно начините, по които се говори, че ДПС печелят избори - изнудване, заплахи, рекет и прочие. Дори купеният вот бледнее в сравнение с това. Нашите медии явно са им запушени устите, но защо това не е станало тема в европейските медии? БГ нали било еврогейска държава? Колко милиарди европара и фесовете са засмукали, а Европа си затваря очите за всичко това! Като се замисля и Фесът е на същия хал като Бойко, даже май е по-зле. Колкото повече се въртят, толкоз повече им влиза. А сега, откакто загубиха и Гешев, животът им ще стане песен - а дано!

От профила на Гешев може да се прогнозира с много висока вероятност, че той ще продължи “да стреля” във всички посоки - защото е очевидно силно притеснен и притиснат и паникьосан (датова си взе отпуск, явява се на заседание на ВСС с адвокат?!?!, вади записи и компромати, назначи мигновено охрана на Радостин Василев, след като го активира да проведе спешно активно мероприятие за да провали създаването на редовно правителство най-накрая. И “случайно” Радев точно веднага след това обяви, че дава мандата за Правителство… Аз съм твърдо ЗА да се осветлят престъпленията и зависимостите на мафията, на Борисов, Пеевски и Сие, но така се рушат и остатъците от репутацията на България и държавата Али държавността. Но явно и този горчив хап ще трябва да изпием! Забежете - Гешев се опитва да раздели и конфронтира двете крила на мафията, които заедно го назначиха на времето - той е във война с Борисов, но се опитва да се договори с Доган. Като процедира с перача на Доган - Пеевски точно както преди процедираше с Борисов (а преди Гешев и Цацаров, който в един ден подпука Цветанов - дясната пъка на Борисов - “думам ти дъще, сещай се снахо!”) Гешев удря Борисов и дава нишан на Доган, размразявайки дела и разследвания, които е държал допи 10 години на трупчето и за Борисов, и за Пеевски!

Гешев от никой изведнъж стана абсолютно никой.

:)

И между другото някои по-конкретни факти за организираната престъпност във властите, за мафията напоследък. Вече мисля става ясна връзката между Гешев - като главен прокурор, назначен от Доган чрез Борисов и Пеевски (Пеевски стои повече на завет защото Борисов е по-прост, самовлюбен и нагъл) и Веселина Томова, в чийто сайт “Афера” бяха публикувани първо онези снимки та Борисов с пачките и кюлчетата. Сарафов сега обяви, че Гешев има дори частно звено за подслушване и следене и дори - напичайки онзи, който го подслушва боклук, се хвали пред всичките си заместници, че имал над 150 записа!!! Тоест - МАФИЯ!!! Това става пределно ясно и от факта, че Гешев мигновено е назначил държавна охрана на Томова! (отново мафията се саморазправа и помежду си за сметка на данъкоплатеца)! Това не е изненада за мен - в “Афера” от години излизат материали и факти от “кухнята” на прокуратурата и службите, тоест от организираната престъпност а през последните седмици дори и печникът и квалификациите на Гешев и публично страшно много наподобяват тези в Аэера и на Томова. Последната защитава Гешев с всички сили…” Ако някой е по-внимателен ще открие и под какъв ник тя пуска постове например и тук, във форума на Дир Разбра се. че точно прокуратурата - тоест Гешев е назначил мигновено и охраната та Радостин Василев веднага сред като е активиран за активното им мероприятие да спрат промените в закона за съдебната система и отстраняването на този боклук, който нарича другите боклуци!

Големият въпрос не е за съдбата на това тотално деградирало същество Гешев, който тотално се оплете в лъжите, зависимостите и ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ! Както и на негодниците и меркантилните кариеристи в прокуратурата - без никакво значение дори сега се разграничават от него като Сарафов, или още не… Истински важният въпрос е КОЙ и КАК изобщо инсталира очевидно непригодния НЕГОДНИК и ИЗМАМНИК на този толкова критично важен за страната пост - което е и бе УДАР СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА и ДЪРЖАВНОСТТА, срещу духа на Конституцията и българския народ ОЩЕ ПРИ НАЗНАЧАВАНЕТО МУ!!! Въпросът е за копумпираността и престъпните занисимости на и във ВСС - “Правителството на съдебната власт”, което изпълнява поръчките на МАФИЯТА!!! И КОЙ и КОИ назначиха и точно тези във ВСС - които също изпълниха и изпълняват заповедите на МАФИЯТА!!!

Хубавото от всичката тази помия и помияри със зависимостите и престъпленията им в най-високите етажи на прокуратурата, където имаме инсценировка на атентат срещу главния прокурор, за да се тревожи населението и да се провокира хаос и конфронтация, обвиненията на довчерашните много близки приятели - главния прокурор и заместника му в какви ли не нарушения и престъпления и МАФИОТСКИ зависимости, обвързаности и престъпления а дори поръчкови убийства (както и между мафиотските им босове на времето, когато Борисов дори публично обвини Доган, че е поръчал убийството му - и избраният точно от Борисов главен прокурор Цацаров?!?! напълно игнорира това МНОГО СЕРИОЗНО и тежко ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - защото то Е престъпление, независимо дори дали Борисов каза тогава истината или не и пак лъжеше… Та хубавото от всичката тази мърсотия, която изби сред 33 години власт на мафията в България и падането на всички маски, е че във вътрешен пран вече всички в България най-накрая разбраха и виждат защо бъргаринът живее най-зле в ЕС и кой ограбва и затрива животът му, и този на децата му и че мафията вече не може да крие и отрича ВОЙНАТА!!!, която води вече 33 години срещу българския напод, срещу дзаконовата държава и държавността! А във външен план - вече става абсолютно невъзможно и за ЕС, и за САЩ, и изобщо за всеки в света да НЕ вижда и разбира какво и защо става 33 години и сега в “европейска” Бъргария!!! Нашите партньори не могат повече да игнорират и да не се интересуват и до те адресират ПОДОБАВАЩО и решително войната на мафията срещу народа, държавата и законността в България! Време е и да Кьовеши да се намеси за кражбите, корупцията и престъпленията на мафията, вкл. на. Бописов, Гешев, Пеевски, Доган,… и всеки, който е корумпиран, крал и мамил!

Е браво бе колега най-накрая се светна че тези от ВСС са нелигитимни, време ти беше

не може

Всички и всеки, който има някакво участие за избора, инсталирането и подкрепата на този откровен БОКЛУК, НЕГОДНИК, ИЗМАМНИК и ПРЕСТЪПНИК от най-долна проба за главен прокурор нямат и не трябва да имат нищо общо със законите, морала и властта в истинска демократична а законова европейска и изобщо цивилизована държава! Този боклук нарича онзи, който го бил записал боклук, защото го записал, а самият този негодник се хвали, че имал над 150 записа!!! Да ви напомня на един друг боклук? Да, Борисов плачеше, че го записвали в къщата му и дори в тоалетната, забравяйки как се хвалеше, че с Цецо Асансьора записвали и подслушвали когото си поискат в държавата НЕЗАКОННО - дори и собствените си министри, ПРЕВАНТИВНО?!?!, тоест НЕЗАКОННО!!! И дори дотам изпростя и изнагля, че заяви публично, че … щял да продължи да ги подслушва!!!

Е.и му майката! Е.ати и държавата! Мафията и публичните й капии във властта направиха и правят всичко на руини - и от последните остатъци но държавност и от всички досегашни техни имитации на законност и демокрация! Само помислете - тази боклук Гешев какво всъщност прави! Атакува легитимността на ЗАВИСИМИТЕ НЕГОДНИЦИ, подбрано и инсталирани като “Правителство на съдебната власт”, т.н. ВСС! Същите които досега под строй и по заповед на МАФИЯТА!!! защитаваха тази откровена отрепка, която хак МАФИЯТА - Доган, Пеевски, Борисов, Гоце Първанов и боклуците начело и на БСП на времето инсталираха!! Не знам колцина все още разбират, че вече се поставя под огромен въпрос не друго, а легитимността и на Конституционния съд и те как а кой е избрал и назначил, имайки се пред вид че вече е доказано, че България е провалена държава, контролирана и управлявана от МАФИЯТА! Която набута тази отрепка Гешев, а сега ПАК иска да управлява а да нареди правителството - за Мутрата говопя, и ако не може е готова да унищожи и държавата - само и само да не носи отговорност за многобройните си престъпления!

Гешев с теб сме

И кои сте тези, които сте с този боклук, простак и измамник

Всичкото порно звезди от прокуратурата.

а защо всс с изтекъл мандат получават заплати? като ти изтече договора, който и фа е той пари получава ли?

Чак сега ли се сети да пита - като му взимат баницата ? То и ние питаме защо няма нито един осъден олигарх или политик, въпреки, че сме на първо място в ЕС по корупция ? Питаме и защо така борисов, пеевски, доган, горанов, домусчиев, маджо, пашата и други "звезди" близки до герП и дпс нямат нито едно обвинение, въпреки, че някои са в списъка Магнитски ? Питаме защо недосегаемите герберасти крадат милиарди и няма нито един дори арестуван, а кметицата на Младост - майката на двугодишно детенце е в затвора, заради инсинуацията организирана именно от този "честен" и загрижен за народа прокурор, защото му дадоха безплатен апартамент от строител, близък до герП ?

Кого да питам? ВСС като е с истекъл срок, получават ли заплати досега, или работят за "Бог да прости"

То заплатите са само за джобни.

Не се огъвай пред мафията и олигарсите, хората сме с теб!

Кои хора сте с него - олигарсите на герП и дпс ли ? Защото те винаги са били зад него, а той между тях и нас - данъкоплатците ! Нещо да си чул да има арестуван или обвинен някой от герП или дпс - примерно влади горанов с милионите от божков, или пеевски - и двамата са в списъка Магнитски - тоест чуждите служби са видели огромните им престъпления, а твоят любим каскет е биз заслепен нали ? Или за шкафчетата с кюлчета злато и пачки евро или къщата в Барселона на любовницата на тулупа от Банкя - нещо там случи ли се ? С него ли си в прикриването на престъпленията на политиците от герП и техните близки бизнесмени ?

Значи като стане дума неговите права си е наел истински юрист, търси истинска законност. Виж като стане дума за останалите БГ граждани на него му се иска за тях да е законност и справедливост с привкус на ГЕШЕФТУРА КАСКЕТИНЯ.

има разлика м/у прокуратура и адвокатура. айде образовайте се преди да пишете тъпотии

едните са истински юристи... от които дори от прокуратурата се нуждаят.

добър ход

Да, знаем че прокуратурата не може да наложи законност и да накаже всякави гадняри. Може само да дава брифинги, на които да обеснява коко е велика. Какво става с обира на века в КТБ, изчезнаха 4 000 000 000 лв. и няма нито един виновен. Къде са милионите за магистрали, изнесени в чували?

Това е въпрос към Станишев-Доган, респективно БСП-ДПС. Според мен си разделиха парите!

ей Гешев , вече трябваше да посикал имунитета на Петков и Асен василев и да ги разлевваш за национално предарелсвто за работа в полза на чужда държава / разбирай посолството от записа/.

Чакай да се върне от отпуската. Да хване малко тен и тогава.

По спомен не Асен и Кирил се хвалиха, че по три пъти на ден ходят в едно посолство.

Щерев (нерегистриран) Dir.bg е най-влиятелният новинарски сайт в България. Това показват данните от проучване на британската компания за анализ на аудиториите AKAS. Уж най-влиятелният новинарски сайт, спрял коментарите под самохвалебствието си, както и под мазната арменска подлога... Влиятелен е не ще и дума! И за мнението на читателите му хич и не им пука! Обаче понеже е дадена команда за отстрел на каскета, там може. И всеки пише... едни изпълняват планове, други заработват центове/стинки... реплика +0 -0 2023-05-29 11:27:54 Изтриха го :) (нерегистриран) Коментарите на ДИР са спрени щото един някой разкри бизнес партньорството на Красимир Гергов, щатен офицер на ДС и отговорник за публицистиката в БТВ и Моника от управата на "ДИР.БГ" АД

С карта с изтекъл срок те свалят и те глобяват ВСС е с изкрал “ срок на годност” и няма никакви права! Той трябваше да бъде разпуснат още от следващия ден на изтичане на мандата му! НС се разпуска, но ВСС не!?!?!?

Да. Нека опитат с изтекла дебитна карта да ползват банкомат какво ще стане...

Може ли да води към налагане на евро у нас управителят на БНБ, чийто мандат е изтекъл преди две години, а именно на 14. юли 2021 година? Допълнително: двама от тримата подуправители на БНБ са с изтекли мандати съответно 28. юли 2021 и 23. октомври 2021 година. Може ли ръководител на Комисията за енергийно и водно регулиране, главният спекулант на енергийните пазари с цел обосноваване на предлагани и приемани цени на ел. енергия, вода, газ и т.н., да бъде с изтекъл мандат и неговите актове да са в сила? Може ли политическите партии в Народното събрание да решават да променят Конституцията незнайно как и в чия полза, а огромен брой регулатори, комисии, агенции и други висши държавни управленци да упражняват власт, само защото не се осъществява демократичният принцип за замяната им след определен период от време? Е, има такъв народ /това не е политическата партия, това е другият начин да кажем, че няма [такава] държава/ !

щом Копейката още не е изревал значи може. Това лайно не би пропуснало такъв шанс

ама има такъв народ

Не знам дали ВСС може или не може, но сокола май вече е решил. Съжалявам, беше хубав сън, но е време да се събудиш.

Кирил Петков е трябвало да се яви днес на разпит в държавното обвинение. Лидерът на ПП е бил призован в 11 часа от Софийската районна прокуратура за заплахи към Радостин Василев. Петков обаче не се е явил, защото внезапно е отлетял за Братислава да иска прошка от Урсула за казаното от него на изтеклите записи. В момента в словашката столица се провежда форумът GLOBSEC, където Урсула е една от поканените говорители.

Защо под съседния материал за Хекимян са спрени коментарите?

И аз пожелах да изразя възхитата си от тоя титан на свободната журналистика, но както и вчера със бат Светльо, не дават...

:)

Защото е реклама, а тук не дават да се коментират рекламите

Dir.bg е най-влиятелният новинарски сайт в България. Това показват данните от проучване на британската компания за анализ на аудиториите AKAS. Уж най-влиятелният новинарски сайт, спрял коментарите под самохвалебствието си, както и под мазната арменска подлога... Влиятелен е не ще и дума! И за мнението на читателите му хич и не им пука! Обаче понеже е дадена команда за отстрел на каскета, там може. И всеки пише... едни изпълняват планове, други заработват центове/стинки...

Коментарите на ДИР са спрени щото един някой разкри бизнес партньорството на Красимир Гергов, щатен офицер на ДС и отговорник за публицистиката в БТВ и Моника от управата на "ДИР.БГ" АД

....цялата бюрокрация с изтекал срок на договори управлява държавата......т.е. не управлява държавата......, тя се управлява от ББ задкулисно.......

Дир какво ви става ,ча само пишете рекламни статии за псевдо журналисти на БиТиВи

Тук никога не се действа от принципна позиция, а само когато те настъпят по мазола. Главният прокурор ако упражняваше реално функцията си за надзор на законността, е бил длъжен до сега да сезира компетентните органи за това, че половината органи и дружества в страната са с нелигитимни състави, не само ВСС. Но понеже това с ВСС пряко го засяга реши да обръща внимание. Като толкова го интересува мнението на Конституционният съд, защо не го интересуваше и когато КС се произнесе, че К.Петков е в нарушение за двойното гражданство, а вместо това се измъзулиха, че няма да образуват дело за документно престъпление. Ама тогава трябваше да не се разлайват кучетата за издънката и керванът с лъжи да продължи.

"Народното събрание не е упражнило правомощията си да избере останалите нови 11 членове" Интересно, това правомощие ли е, или задължение? Защото излиза, че ако е правомощие, то НС може въобще да не избере нови членове на ВСС? А ако е задължение, то защо няма предвидени последствия при неизпълнението на задълженията! И не, тук липсата на Правителство не играе никаква роля, членовете се избират от НС, а не от Правителството!

Че ме замисли, тези в парламента си ползват правата, но за задължения ..... и наказания ако не ги изпълняват.

Ние от ГЕРБ държим цялото ППДБ, с компромати! Заради това ще бъдете наши роби до гроб! А нашите хора Денков, Василев и Габриел ще ви управляват! Цялата вина за лошото управление ще падне върху вас, а ние ще сме изпрани и чисти. Благодарим за оргиите в МС, за опиятите и всички кекс активности, които са добре документирани от нас. Гарантирано от ГЕРБ!

Тая, кукла на конци се мисли за мафиот, като шефа, си. Шефът му обаче никога няма да влезе в пандиза, а той ще търка наровете. Прелъстен и изоставен. Бойко такива ги ползва, бърше си гъза с тях и на боклука,кудето им е мястото де.

Безхаберието с което е управлявана държавата ще донесе до това, че Гешев ще я осъди, ако го бутнат! Ще вземе обезщетение от десетки, или стотици хиляди долара и ще си мокри гащите в някоя слънчева лагуна! А ние ще ходим на нови избори!

Ич да не пита!

Гешев да пита КС дали нов главен прокурор може да разследва Румен Радев,за да може Сородоида Илиана Йотова да стане президент и главнокомандващ.С цел бързо военно положение и курс към война.

Абсолютен схемаджия, талант.... Гешев, от водата се излиза мокър, от ланата, ланян.

По-тъп главпрокур никога не сме имали това гологлаво плешиво същество счупи държавата

При това всички преди него бяха също корумпирани и тъпи.

Абе, хора, не разбрахте ли, че никой няма намерение да се ПРЕБОРИ с мафията. Борбата е кой да ВЛЕЗЕ в мафията!

Точно++++++

То тогава да пита също могат ли да получават заплати в пълен размер. Ако могат да правят някой неща, а други не, то е редно това да се отрази и на заплащането им.

Новия главен прокурор ще вкара в затвора Иван Гешев за бездействие. Гешев да изпревари събитията и да разследва Кирил Петков и Асен Василев.

Беше изтекъл и когато те назначаваха.

Някаква поема днес няма ли да има, а милиционерче просто?