Геронтокрация ли е политиката в САЩ?

Може да се появи свеж полъх, макар и съвсем относителен

Обратно в новината

Коментари - Геронтокрация ли е политиката в САЩ? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кариерни политици, създаващи илюзия за смяна на властта. От 60 години се редуват едни и същи лица, като външната им политика не се е променяла. Диктаторски държави са правели по големи политически завои от меката на модернатат демокрация.

Политиката на САщ е политиката като религия. След като свеждат всяко човешко действие до една от двете политически страни. Не е от значение дали кадрите за политиката са на 30 или 90 години, дали да са умствено изправни и дали въобще разбират от политика стига да са на правилната страна!

Не е проблема, на колко си години, а колко си издухан. Байдън е тотално избушен дъртак, Тръмп не е така.

Няма как да има млади лица, защото младите са идеалисти. Трябват им годинки опит, докато станат циници и разберат, че не всичко хвърчи. И да се откажат от идеалите си. Тогава стават годни и за политици. Никакви идеи, нинкакви стремежи, освен да си в играта и да трупаш власт така, както се трупат пари - като валута.

Ужас, в рамките на 6 месеца може цяла камара да умре от естествена смърт., заедно с президента.. И тогава?

Идиокрация е! (потърсете филма на Замундата...)

по-скоро деменцикрация ;)

Бъдещето е винаги на младите, но настоящето никога.., ето така си върви светът от памтивека.

Ми това са си направо дечица невръстни. Не по години, а по манталитет. Гласоподавателите трябвало ... бла-бла-бла. Американците гласуваха за двама починали вече декомкрати и ги избраха - единият беше над 80 години, а другата - над 90. Те за умрели хора гласуват, вие очаквате да мислят?! Ми няма начин!

Работата е че на запад до такава степен са си надвили на масрафа, че младите се чудят какъв пол са и каква друга щуротия да измислят и да я защитават, заслепени от ултралевашки идеи.

Иначе ще станат "бесни стари пенсии", както бе име на филм, тук съкращаван БСП. Не съм го гледал.

По-скоро са им ултра-либерални идеите. Лявото по традиция се използва за икономическите политики, а точно такива в Щатите няма...

както казва Пиер Данинос в книгата си "Дърдоренето" американците до 60 г.са едни големи деца,а след това се вдетиняват окончателно!

Страх ги е да приемат млади политици, защото може да са либерални джендъри, докато старите са си просто педерасти.

Така е като е калпава пенсионната им система и не могат да се пенсионират. Евродепутатите нямат такива проблеми - на 63 г. се пенсионират даже нищо друго да не са работили с пенсия по 1300 евро за всеки изкаран мандат. Четири мандата - има няма 16 г. "работа" - и ето я пенсийката от 5000 евро.

Един средностатистически американец преди пенсия не познава света. До пенсия е бачкал само за да си обслужва кредитите и не е ходил никъде. Средностатистически е живял на до 80 км от мястото където е роден. Като се пенсионира, ако е още с акъла си, разбира че има цял един свят около него за който нищо не знае. А ако вече не е с акъла си вече и това не разбира. Отива да мре в старчески дом.

Ама живота на растенията не надвишава12 години.