Геронтокрация ли е политиката в САЩ?

Може да се появи свеж полъх, макар и съвсем относителен

Обратно в новината

Коментари - Геронтокрация ли е политиката в САЩ? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама живота на растенията не надвишава12 години.

Един средностатистически американец преди пенсия не познава света. До пенсия е бачкал само за да си обслужва кредитите и не е ходил никъде. Средностатистически е живял на до 80 км от мястото където е роден. Като се пенсионира, ако е още с акъла си, разбира че има цял един свят около него за който нищо не знае. А ако вече не е с акъла си вече и това не разбира. Отива да мре в старчески дом.

Така е като е калпава пенсионната им система и не могат да се пенсионират. Евродепутатите нямат такива проблеми - на 63 г. се пенсионират даже нищо друго да не са работили с пенсия по 1300 евро за всеки изкаран мандат. Четири мандата - има няма 16 г. "работа" - и ето я пенсийката от 5000 евро.

Страх ги е да приемат млади политици, защото може да са либерални джендъри, докато старите са си просто педерасти.

както казва Пиер Данинос в книгата си "Дърдоренето" американците до 60 г.са едни големи деца,а след това се вдетиняват окончателно!

Иначе ще станат "бесни стари пенсии", както бе име на филм, тук съкращаван БСП. Не съм го гледал.

Работата е че на запад до такава степен са си надвили на масрафа, че младите се чудят какъв пол са и каква друга щуротия да измислят и да я защитават, заслепени от ултралевашки идеи.

По-скоро са им ултра-либерални идеите. Лявото по традиция се използва за икономическите политики, а точно такива в Щатите няма...

Ми това са си направо дечица невръстни. Не по години, а по манталитет. Гласоподавателите трябвало ... бла-бла-бла. Американците гласуваха за двама починали вече декомкрати и ги избраха - единият беше над 80 години, а другата - над 90. Те за умрели хора гласуват, вие очаквате да мислят?! Ми няма начин!

Бъдещето е винаги на младите, но настоящето никога.., ето така си върви светът от памтивека.

по-скоро деменцикрация ;)

Идиокрация е! (потърсете филма на Замундата...)

Ужас, в рамките на 6 месеца може цяла камара да умре от естествена смърт., заедно с президента.. И тогава?

Няма как да има млади лица, защото младите са идеалисти. Трябват им годинки опит, докато станат циници и разберат, че не всичко хвърчи. И да се откажат от идеалите си. Тогава стават годни и за политици. Никакви идеи, нинкакви стремежи, освен да си в играта и да трупаш власт така, както се трупат пари - като валута.

Не е проблема, на колко си години, а колко си издухан. Байдън е тотално избушен дъртак, Тръмп не е така.

Политиката на САщ е политиката като религия. След като свеждат всяко човешко действие до една от двете политически страни. Не е от значение дали кадрите за политиката са на 30 или 90 години, дали да са умствено изправни и дали въобще разбират от политика стига да са на правилната страна!

Кариерни политици, създаващи илюзия за смяна на властта. От 60 години се редуват едни и същи лица, като външната им политика не се е променяла. Диктаторски държави са правели по големи политически завои от меката на модернатат демокрация.