Германското разузнаване: Русия е бурята, но Китай е климатичната промяна

Берлин води горещи дебати за това как да се намали търговската зависимост от Пекин

Обратно в новината

Коментари - Германското разузнаване: Русия е бурята, но Китай е климатичната промяна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иска им се на германците, но няма да стане. Иначе ще им се наложи не само да сглобяват машините в Германия, за да избегнат митата, но и да ги произвеждат. Че и ламарината за колите да произвеждат, а не да я внасят и само огъват. За електрониката да не говорим.

Китай призовал Германия да не политизира икономическите отношения между двете страни. Китайчетата са станали нагли. Точно сега, когато всеки ден гледаме икономически мерки като политика, например икономическите ограничения на ЕС спрямо Русия

ако трябва да продължим аналогията, то следва , че и бурята и киматичната промяна са създадени от безумните действия на запада...

Т.е. зависимостта от американски газ на супер високи "демократични" цени, добит по най-неекологичния начин в света, е по-добре?!!! А подслушването на всички лидери на ЕС от САЩ е отново много евроатлантическо?! Егаси мазохистите!!! Тези трябва да бъдат вкарани в затвора доживот!!! Егаси малоумния ЕС и народите му!!!

САЩ обезсилват Германия, а Германия обезсилва остатъка от Европа. Това е и краят на Европа. Точка.

Абсолютно! Доктрината "Щраус".

Преди няма и сто години Германия беще агресивна авторитарна държава. Тия от запада са като теорията за първия милион. Тях не трябва да ги питаш откъде го имат, но на другите се търси сметка.

Германското разузнаване е наследник на фашисткото разузнаване и се състои от недоизбити фрицове.

е те трябва да са на минимум 90 години!

Немското разузнаване какво ще каже за това , че Америка продължава да търгува с Русия а европа няма право и да кихне без позволение отвъд океана ?? какво ще каже разузнаването за договорите по телефона между лайняната Урсула и Бурла - шефчето на Шмайзер ?? Много още има теми за разузнаване , но нека започнат от тези две.

40% от пазара на VW е в Китай. За BMW и Mercedes нямам данни, но Китай е голям пазар, който Европа не може да си позвали да изгуби особено след като загуби и руския. Тези войни в момента (да само една е гореща, но санкциите са си икономическа война) се водят за ресурси и пазади (както е било винаги) Индия не може да замести Китай колкото и да се напъват нито пък Африка. Така, че Германия да внимава с Китай, но да си гледат интереса, не да слушат от вън какво им говорят.

Не само пазара, друже, ами и производството! VW се произвежда в Чанчун съвместно с FAW, First Automotive Work от 1956 г. Не знаеше, нали!? Сега германците ще видят как се лапа китайски сосидж на Биърфест!

че китайският пазар ги е задържал над водата последните 2 години,иначе...;)В самото начало на пЛандемията,когато Китай затвори пристанищата,половин Северна Германия ходеше с кърпи на челото-няма кораби,контейнери,претоварване,транспортиране,бяха се видели в чудо:)А Хамбург има 5 контейнерни терминала!Ако слушат още зелените,означава съвсем да си съсипят икономиката...

Европа, в това число и Германия, не бяха подготвени от подслушванията на Националната агенция за сигурност на САЩ... Сега какво мислят? За едните зле, ама дайте да гледаме другите. Все пак САЩ се водят съюзници в НАТО, а Китай реално се падат никакви, но най-големи търговски партньори на Германия.

Вместо да смучат бившия соц лагер трябваше да го развият малко ама малко. Сега Европа щеше да е по силна и от Русия и от САЩ !!?

От колко години китайците,набутани от САЩ в Еврооа,правят пачки на наш гръб? Доста..Китайците почти никога не плащат данъци,защото се възползуват от един действащ закон,който позволява на една малка или средна фирма ,с цел укрепване,да иа своят гратисен период.Какво се случва обаче след изтичане на двете години!!! Бизнесът се прехвърля на братчедите,а при смяна на съдържател започва бов гратисен за данъци двугодишен оерилд.И така до безкрай. И друго трвожно нещо констатирам,а то е,че от една страна Китай-производител печели,а от друга печелят разполлжените в Европа китайски фирми...същите фир к,които не плащат данъци,но ИЗПРАЩАТ СОЕЧЕЛЕНИТЕ ОАРИ В КИТАЙ.Китай трябва да бъде огранипен в търговията с ЕС.Няма друго решение.Нека китайците ни предлагат своите традиционни храни,изкуство,тъкани и т.н.бека се преустанови продаването на китайска технология,защото просто е гола-вода.Аз за последните два месеца куоувах няколко пъти зарядни кабели за телефон,защото се чупят,късат,прогниват.Познавам французи,които са икономипески немлщни,но не купуват евтини китайски боклйци.Наскоро един рокаджуя като мен си купи последен модел рокерско яке(ФРЕНСКО !!!) за 600 евро.Бе му се наложило да спестява няколко месеца! Същото яке ще го оуснат в продажба и кигайците на цена 100 евро,но ще се покъса за отрицателно време.Така правят французите,предпочитат френското си производство ,което е световно признато и имат честта,независимо от високата цена,да дарят след края на сезона облеклото си на по-бедните.Та Китай трябва да бъде ограничен икономкшески в ЕС и то не зарад някаква дискриминация,а зарад невъзможността ни да сме конкурентноспособни.

Хайде сега виж колко данъци плащат големите мулти национални компании и ще ти падне ченето ако го сравниш с оборота. И не го казвам за никаква конкретна компания - дали е Майкрософт, Епъл, Гоогъл или Лукойл.

така, ама малко е бешело това. Имаше и все още има китайски боклуци. Но те използваха търговските обороти, накупиха капитали. И взеха да купуват технологии. И вече имат сериозни продукти сравнено с времето си преди. Пример е Леново. Купиха го, развиват си го върви си. Или телефоните. Някак не спират на едно място а настъпват силно напред. До колкото знам, дори и дрехи мат качествени, но са за някъде си. За което, поне съм чувал така, може и да не е вярно. Но полека полека вдигат качеството. Предимството им е, че държат юана нисък. Американците и се молиха и заплашваха. Периодично го правят. Но няма отговор по въпроса.

Продължават да тиражират казаното от менторите им , защото май е време и с Китай да се набъркат в провокациите на ментора си, че до сега голяма ''полза'' имаха от това набутване срещу Русия...

Приехте камара камилари(социални промени) и не възразявахте. Сега се скумросвате за Китай (климатични промени),които са даденост.

Абе, какво става?! Пропадналия комунизъм, уж архаичен, го набива на джендърския капитализъм където го види! Очевидно до 5 години капитализма ще е в руини.. Ще ни остане сал един гол негърски....

Кои те излъга че комунизъма цъфти и върже - за Китай май не си чел скоро новини?

Германското разузнаване за нищо не става.

И всичко благодарение на немското 'лидерство': от откровено корумпирано (Шрьодер) до добронамерено, но наивно и неадекватно (Меркел).

Към корумпираното лидерство не си добавил Он де Лайнен...

Мамата ФАШИСТИ! ВРЕМЕ Е ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СВЕТА.ЖЕЛАТЕЛНО Е ДА НЕ ОСТАВАМЕ ПРИ ФАШИСТИТЕ

Абе и аз съм независим, докато не отида на работа, там съм роб. Поне 80% От хората не се занимават с това, което им е на сърце. Толкова за капитализъма. Живееш с кеф.

Не виждам какъв е проблема ако си дал на руснаци да ти строят газопровод и на американци да решават дали да работи , сега да дадеш пристанище на Китай.

Болимекора затъпитенемци

Как запада има пари за войни, бежанци, терористи, а за собственото си население не. Все едно да давам на съседа на детето 10 лв джобни, а на моето собствено 2 лв. Нещо сбъркано има ...

Пропаганда, бате, пропаганда...Гьоблс...

Вместо инвестиции в бившите соц държави, германците, инвестираха в Китай и сега оле мале. Ами каквото сееш - това жънеш.

Трябваше немците да инвестират още преди да ни избяга населението със заводи и производства, а не да изнасят парите в Китай и сега да се чудят как да връщат обратно заводите. Ако не е немско пристанище- ще вземат балканско или италианско и пак ще си доставят стоката. Немците не правят достатъчно за равномерното развитие на ЕС- на юг и особено на Балканите е опустошение... това е глупаво- Китай надали има такава обезлюдена и бедна провинция както Балканите.

При нас печалбите им щяха да са по малко, а те винаги гонят печалбата от всичко, че бая роби си намират по света незабелязвайки че вече и те се събуждат..

Разузнаването им е на ниво детска градина. Ние не искаме да сме зависими от Русия и Китай. Ние искаме да сме роби на нашите господари... Лошото е, че това дори не са техни мисли. Като хипнотизирани, продажните политици правят каквото им наредят. Точно като нашите и цял ЕС

Превърнаха: История, вяра, достойнство, чест, семейство, любов - в нищо.. За няколко зелени хартийки повече.

Когато политическата класа в една държава почне да натъртва въпросните понятия - може да сте сигурни че се краде в промишлени мащаби (някой умен го беше казал). С подобно съдържание са били също и девизите във фашистка Германия.

Ами...." Канцлер акте"...да 2099 година..ако знаеш какво е...

Незнам как може концлагер като сащ да е световен лидер. Куцо кьораво и сакато събрано там. Падне ли долара в сащ ще стане невиждана гражданска, затова все още успяват да изнасят войната.

Значи путин лош че убива украинци, а плана на запада да остане само един златен милиард е хуманен, майкооо

От Русия да сме независими, от Китай да сме независими, само от САЩ да сме зависими на тройни цени може.... европейски дебили...

В името на кефа на ФАЩ, по-скоро...

Да помогнат на Беларус и на Украйна да победят болшевизма и след това могат да изнесат производството там. Още Хитлер им го е казал, но и той като нациболшевик се е осрал.

Така както е тръгнало скоро няма да имат място за притеснения, цялата паплач с която населиха държавата бързо ще ги претопи... Едно десетилетие и ще са убедени, че Хасан и Мехмед са най- подходящите немски имена.. Как се стигна до тук.. светът да се радикализира, че е на път и да се ислямизира..!?

В Кьолн вече са разрешили да вият от джамията... За сега било със сила до 60 dB, ама главичката вяче е влязла...

А бе, то като ти сцепят газа, почваш да философствуваш, как и защо е станало, обаче реалностите си остават.

Мн бих искал Great Reset , ама не тоя на Швааб, а путин с червеното копче. Всеки втори днес е икономист или финансист , е резултата е от лошо към по лошо. Не може политици да решават и за климата, те не са учили за това за да знаят кал да стане. Когато ми се счупи бойлера не викам философ или еколог давиебамахкитенеумитихарвардски.

Е те искат ресет, ама...те и зелен преход искат, независимост от природните ресурси, масово ваксиниране и колонизиране на Марс... Общото между всички тези е... Че един мармот......

Западът тепърва ще се "радва" на творението си! Малко история. В края на миналия век умните глави на запад (Европа и САЩ) виждат едни графики за застаряващо и намаляващо население и бързичко разбират, че с тези темпове само след 2-3 дестилетия няма да има кой да работи във фабриките. Автоматизацията няма да реши проблема. И започват да се оглеждат - Къде има работници? За разлика от Африка, югоизточна Азия е доста по стабилна и предвидима политически. Локални въоръжени конфликти няма. И има огромно население. И решението е взето - да преместим фабриките при работниците. И започва поетапно изграждане на производствени мощности за на практика всичко, което се сетите именно в югоизточна Азия. Китай включително. Резултатите са толкова добри. Заплащането е толкова ниско. А потенциалните работници толкова много. Че скоро западните икономики сънуват една дума - аутсорсинг. Западно-европейските правителства дори се принуждават да приемат закони, които да ограничават до каква степен можеш да изнесеш производството си извън ЕС, за да остане все пак нещо. Докато при САЩ такова нещо няма. Там е свобода и демокрация. Свободна инициатива. И цели малки градове опустяват, защото местните предприятия се затварят в полза на аналогични такива в Азия. Но успоредно с печалбите от аутсорсинга. Върви и друг процес. Работниците започват да се учат. Малките китайчета гледат внимателно кое как се прави и си записват. А зоркото око на партията не остава сляпо. Първоначално се появяват лоши имитации - ментета. Но постепенно качеството се подобрява. И имитацийте почти се изравняват с оригинала. Появяват се иновации. Започва развойна и научна дейност. И за няколко десетилетия Китай (както и целия регион) от държави с икономики базирани на земеделие и селско стопанство в края на 60-те и 70-те, се превръщат в индустриални държави с продукция продавана по целия свят. Западняците, които първоначално са пренебрегвали китайските ментета като приемливи загуби на местно ниво, изведнъж осъзнават, че са създали чудовище. Но вече е късно. Заводите са изградени. А печалбите са заложени в годишните планове пред акционерите. Освен това китайската партия изобщо не се води от евроатлантически ценности и едно евентуално изтегляне от индустрията на Китай, съвсем спокойно може да доведе и до прекратяване на достъпа до най-големия пазар в света. При това такъв с нарастваща покупателна способност. Разбира се. Новата идея е да доведем работниците при фабриките, което обяснява и мигрантските вълни от Северна Африка и Централна Азия. Но Китай си остава. И вече не се кланя на никой, за да дойде при него. Разработва сам нови технологии. И съвсем успешно противодейства на всякакви мръсни номера и икономически война на "демократичната общност". И на горе на всичко, Китай няма никакъв проблем нито с работната ръка, нито с пазарите. Но Китай има един голям проблем. Бързо развиващата му се индустрия има нужда от все повече суровини. И ако погледнете статистиките, ще видите, че Китай е най-големият купувач на суровини на световните пазари. Също така Африка вече е негова. А с глупостите на един украйнски актьор в състава май скоро ще се включи и Русия. В момента САЩ искрено се опитват да скарат Китай и Индия, но май не им се получава. Двете страни са имат сериозни икономически обвързаности. Но се гледат изкъсо. И до там. А малка и стара Европа е на път да се превърне в 51-вия щат. Пълен с музеи, галерии и дворци. С богата история. И до там. А ние май пак се качихме на потъващия кораб. То си ни е традиция.

Може да послужи за основа на постановка в драматичния театър. Но това вече се е случвало. Викат му възход и падение на империите.

Само в едно ти е грешен коментара - не Зеленски, глупавия украински актьор е причината за това, а Русия. и глубавия клоун Путин там- С тази война, скоро ще осигури ресурсите, от които има нужда Китай. Китай до 10 години както е тръгнало, ще владее Сибир и всички природни богатства на Русия. И затова няма да е виновен Зеленски скъпи ми платен от Копейкин приятелю, а Русия. Голямата и глупава руска империя

Значи, ние с Костя всяка сутрин си пием кафето. Имаш много поздрави от него, между другото. Но пари не досега не ми е давал. Даже тази сутрин пак аз трябваше да оправя сметката за кафетата. Колкото до другото - това да не забелязваш какъв съсед имаш е същото като да отричаш гравитацията. На края все боли. И сега украйнците ги боли. Цяла Украйна я боли. А имаше различен начин това да се случи. Украйна можеше да обяви неутралитет - без НАТО, но и без Русия. Можеше да се въоръжава, но да обяви 100 километрова демилитаризирана зона по границата си с Русия. Във вътрешността на страната можеше да се си тренира войски за каквото поиска. Украйна е голяма - място колкото щеш. А междувременно можеше да се сближава и дори да влезе в Европейския Съюз. И като се отворят европейските фондове, Украйна можеше така да се лъсне, че руснаците сами щяха да идват. Но без пушки, ракети и танкове. Но, не. САЩ сложиха една марионетка, чиято единствена работа беше да дърпа руската мечка за опашката. И мечката дойде. И сега вече е прекалено късно за каквото и да било. Украйна е срината. А ако още не е. Скоро ще бъде. Русия и Европа са разделени. И Русия няма друга алтернатива освен да се обърне към Китай. А това беше и целта на САЩ. И техните подгласници на местно ниво.

Това е очевидно от доста време и за това се води търговска война между САЩ и Китай

Тия западни кратуни,тотално изтрещяха.С малоумната си политика само ускоряват гибелта си.Според тях,само те имат право да прокламират своите идеи,и политики,и всички останали са длъжни да им се подчиняват,да им бъдат роби.Робството отдавна е в миналото,време е да го проумеят.

Да разбирам, че куткудякащите форумни русофили ще се пренасят в китай ли?

Там ще ги карат да работат. А и в Китай си имат достатъчна комунисти-търтеи.

Европа пренесе китайския строй тук... затова и в момента ври и кипи

Правилна преценка - Русия бе регионална сила (след войната в Украйна дълго време надали такава ще бъде), но Китай е глобален "играч" (притежава много модерна технология, макар все още САЩ и Западна Европа да са водещите сили в електрониката и развойната дейност).

"агресивно развиваща се авторитарна държава" "саботажи и влияние върху общественото мнение" Крадецът вика "Дръжте крадеца"! Горните определения пасват идеално на колониалистите от англосаксонския свят.

Тя критичната структура вече е превзета от американските хиени така че германците няма какво повече да се страхуват. По голяма колония няма как да станат на някого. Освен разбира се ако не помолят Путин да ги освободи.

Горките германци, явно западната тъпота ги е тръшнала повсеместно там. Техният просперитет се дължеше на евтините руски ресурси. И много тесните търговски и бизнес контакти именно и точно с Русия. За това е и играта на САЩ, да разруши тези връзки, да разбие мотора на Европа и от там да подчини Европа. И да я набута с кредити, в крайна сметка. Всичко винаги стига до кредити, това е окончателното подчинение на една държава по схемите днес. Проблемът им бил Китай. Смешно. ами Китай ще си купува евтини руски ресурси и бизнеса им ще върви. А в Германия вече е обречена на производства, със скъпа себестойност и съответно, вече са неконкурентноспособни. От тук следват намалени доходи и куп неприятни следствия. Та това е елементарно. Но май е по-удобно да си завреш лавата в пясъка, или по-скоро на едно друго място изотзад. И да се правиш на недоразбрал.

Не бе чаакай сега немският просперитет не се ли дължеше на видните Тъпаци Гаус Отто Диезл и тн.

Не, всъщност безспорно е доказано, че се дължи на древния германски кроманьонец, който успешно построил първите три землянки и завъдил 5 крави. И благодарение на това се появил шоколада Милка, който уж е швейцарски ли беше.

я си представи тъпите западняци ако бяха и умни как щяха да живеят ... виж умните рашистанци и "славяни" те пък ако бяха "глупави" както са ни умни в каква ли мизерия щяха да живеят ...хахахаа

Що ли ти трябва да се занимаваш с тия работи. Паси си спокойно кравата Милка. А и българският език някак не ти се отдава добре. Явно е позабравен.

Само САЩ и УК са като слънцето и въздуха за всяко живо същество.

ВЕЧНА ДРУЖБА! ВЕЧНА ДРУЖБА! ВЕЧНА ДРУЖБА! УРААААААААААААААА!!!

Свидетели сме на установяване на нов световен ред за добро или лошо.Колко време ще продължи и как ще свърши май към сегашния етап на никой не му е ясно.

Денят се познава от сутринта. Тоз новият "ред" е "старият", само че с главата надолу.

Няма нов световен ред. Всичко е постарому, само шефа е друг.

Германското разузнаване пак не са в час. На времето, 2003 год. излъгаха, че Садам имал биологично оръжие и САЩ попиляха Ирак, сега пък Русия, Китай, едни умозаключения ????????????.

Дори не си помисляйте същия сценарии и за Китай.

Байдън ревна, че Украйна не е достатъчна да спаси Щатите от фалит и немските пудели започнаха да пригласят. До сега можеха без газ, ток и бензин, сега ще могат и без всичко останало. И щастливо ще отглеждат растения и животни..опааа, не става, няма торове, лекарства, храни... Че и климатът не е от хубавите.. ядец

Отглеждането на растенията и животните имат голям въглероден отпечатък.

Забравих.. вярно... Цъъъ, Ами сега?!? Какво ще папкат новите инжинери и доктори, които още идват нс талази

Протеин от червеи. Изкуствено месо. Американска гмо соя и царевица.

Да ама нивите на Бил Гейтс в САЩ, които отглеждат изкуствено месо го нямат. А кравите са вредни, защото произвеждат метан. И трябва да кацнем на Бил Гейтс.

Да така е… Затова немците мислят по-навреме, да не се стига до там… Колкото по - бързо се спре зависимостта от China, толкова по-добре..

Късно е либе за китка. Западът вече няма нито заводи , нити машини , нито специалисти. Всичко е в Китай.

Ти къде си?

Абе, направо САЩ да хвърлят няколко ядрени бомби в ЕС, да видим тогава къде ще продават и инвестират Русия и Китай.

Термания си има "Министерството на икономиката и климата" . Ти да видиш. Да бяха добавили " и истината" , та да е пълна картинката.

Какво остроумие са отгледали савушкинските животновъди!

Кой не скача, е .. "савушкин животновъд". Друго не можахте да научите дебилите за 30г.

То мислене се иска ватюшка, ама уви няма надежда - вашата дружинка зоба кремльовските плява и сте все безработни/ненаемаеми/минимлнозаплатковци. Щот разбира се Сорос и 'Световната конспирация' спират развитието на безмерните ви таланти..

КАК ДА НАМАЛИМ ПОТРЕБЛЕНИЕТО ОТ КИТАЙ? Ами с много, много работа и евтини ресурси, друг вариант няма!!! да обобщим (нямаме необходимият ресурс) нито като работна ръка, нито като ресурси Е как оправяме това? С повишение на цените на тока, металите, горивата и какво ли не? Значи да не пазаруваме от Китай но ще я караме и без ресурси = Проблема си остава дори се задълбочава!

Абе, САЩ опазахиа иракския нефт от иракчаните, либийският от либийците и сирийският от сирийците, опазиха европейската икономика от руския газ, ще опазят и германия от китайски инвестиции. УРА, ДРУГАРИ ДЕМОКРАТИ! ДА ЖИВЕЙ САЩ! ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТАААА! УРАААААААААААААААААААААААААА!!!

Най-важни са евроатлантическите ценности.

Забрави да кажеш слава САЩ и велика Украйна.

3-ма (ватни) глупаци си блъскате ч---ии един на друг, догато матюшка Рассия чака отчаяна не за тролене и лозунги (тоя период мина!), а за смели и отважни добровол-могилизанти!