Германското разузнаване разкрило руския агент в Австрия

Сергей Лавров е „неприятно изненадан“ от случая и го обяви за „мегафонна дипломация“

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Засега имаме подозрения, трябва да ги разследваме и да установим, дали ще се потвърдят или не". С други думи... и този се присъедини към клуба "Highly likely". В момента обаче, колкото и да се старае, не може да сътвори такива тъпизми като Т Мей. От друга страна, млад е, живота е пред него...може и да успее за в бъдеще.

Отношенията межу Австрия и Русия ще се развалят тогава, когато каже ОМВ :)))

Не се ли замисля Австрия че тази еврогейска'' служба за да им подаде някакъв сигнал също действа на тяхна територия и няма кой да им каже в каква насока... Надявам се Австрия наистина да направи реално разследване при което сигурно ''еврогейската'' служба ще да трябва да отговаря ама ще да стане тихом мълком тогава за да не се накърнява доверието дето го няма в еврогейския..

За какво Германско разузнаване говорите!? Германия е окупирана държава!

както и България - по същите условия! Историк, ха ха.

Путин го плющят по сите фронтове. Свобода за укащрайна !

Лапаш на пърдашенко кура и викаш ура!хахаха Мноо си тъп чирак ве.!.

официално Мигрантската криза е секретна операция но това е отдавна известен факт .Сега въпроса е кога ще пуснат секретните досиета на сатаниста сорос и куклите му ислямиста Хюсеин обама и корумпираните военни престъпници хилъри и бил Клинтън

"Сатаната Сорос" да не е агентутен псевдоним на Путьо?

Австриец шпионирал,руснаците им виновни !

А у нас не може да хванем един чужд агент щото всички са такива

шпионинът руски ли е или съветски?!

Schilo

Елцинов. Когато е вербован, Елцин е бил начело на Русия.

Годината е 1988. А, единственият Европейски Лидер, който каза, че в Посолството на РФ няма шпиони беше Курц. И затова му СПРЕТНАХА шпионски скандал. Кой се цепи от колектива, колектива ще му го нацепи.

Schilo

През 1988г. ли е било? Щото тук твърдят, че е в края на 90-те. Явно и те имат толкова информация

не лаят срещу най-ГОЛЕМИЯ ШПИОНИН НА РУСИЯ НАЗНАЧЕН ДИРЕКТНО НА НАЙ_ВАЖНИЯ ПОСТ ВЪВ СВЕТА ОТ РУСИЯ,ШЕФ НА ФЕРМАТА КОЯТО ХРАНИ ПОМИЯРИ ВЛАЧЕЩИ СЕ ПО КОРЕМ ЗА КАНЧЕ ПОМИЯ

Schilo

щото ще им нарита спонсора.

много си повярваха комунягите. Вземи тези нови санкции, па после пак за назначения си говорете.

Schilo

А бе, созе, само петолъчки и червено знаме ли имаш в кратуната? А, излез от мазето, погледни календара. Комунизмът си отиде преди 29 години. Макар, че глобализма и либерастията, доста му наподобяват. Само че, тогава му викаха интернационализъм и равенство.

Имало един руски шпионин в Австрия.... Човек ще помисли, че Западът не шпионира Русия изобщо!!! хахаха.. това не го вярвам!

,,братушкити" опят обосра_ис!

И ТИ си същия като Братушките !

а пък баща ми разкрил през 1940 година ШПИОНИН-ФАШИСТ в ИТАЛИЯ.... ама тихо, че ако научат....

"Засега имаме подозрения, трябва да ги разследваме и да установим, дали ще се потвърдят или не." - каза Курц. Кво излиза? Канцлерът не знае нищо сигурно.... демек, контраразузнаването не му е дало сигурна информация, НО един вестник вече е изнесъл цялата информация за казуса - кой е шпионът, колко пари е получил, за какво от кой година и прочие. БАСИ ДЪРЖАВАТА!? Медиите управляват и правят скандали! Това не е нормално!!! Този Запад вече се скапа окончателно!!?! Управляват го с фейк-нюз и медийни манипулации.

Анти -Руска вълна е и някой от заинтересованите , анти-руско-газово лоби ,правят всичко да спрат Северен поток - 2 и Южен поток ! Искат всичката газ да минава през тях и да печелят милиарди от Врага и Окупатора ,но ще видят среден дълъг пръст !

Газовия хъб в австрия даде фира ... така ли?

всеки се гаври с рашистанците, а те си търпят путеф...

Schilo

И затова вадят бити карти? И говят в паяжината? Абе, козе, много си смел в заключенията, бе. Те, австрийците са предпазливи в оценките си, седнал созе да пише.

богатите австрийци са умни и интелигентни хора. Те много добре знаят, как живее руснакът и как живеят те. Все австриец знае, че в клуба на богатите-ЕС е най-добре. Малка Австрия има повече пътна мрежа от най-голямата по територия държава в света.

Schilo

Явто, този е доста беден полковник. Щом като за 300 000 е продавал. Созе, там, където парите са водещи и стремежът е единствено за трупане, има богат избор на такива.

Schilo

А ти, би трябвало много добре да го знаеш

За Русия само може да се каже "Вълка кожата си променя но нрава не"

Schilo

Някой вълк, да си е променил нрава? И тебч ще те питам- ЦРУ, какво е? Мосад? Британската музикална стълбица?

Ако се потвардят данните че е шпионирал ! Ако баба ми беше нагоре с краката щеше да е спестовна касичка ! Някой силно иска да скара Руснаците с Австрия ! Но все пак Курц каза ИМАМЕ ПОДОЗРЕНИЯ , още не са открили шпионин ли е или не е шпионин !

СЪВЕТ : НАШИЯТ ОПИТ Е - ТРЕПЕТЕ ГИ ДИРЕКТНО КАТО Н.В. ЦАР БОРИС 3, ИНАЧЕ ЩЕ ВИ АТАКУВАТ!

С УШАНКИТЕ ВЗЕХА ДА СЕ ПОДИГРАВАТ ВЕЧЕ СЯКВИ ДРЕБОСЪЦИ - НОРВЕЖЦИ, АВСТРИЙЦИ, ХОЛАНДЦИБ- ГОНЯТ ГИ КАТ ДИВЕРСАНТИ ОТВСЯКЪДЕ! И ТЕ НИЩО НЕ МОГАТ ДА ИМ ЛКАЖАТ! АЙДЕ БЕ, НАЛИ БЯХТЕ МНОГО ВЕЛИКИ?

Schilo

ба си попадението....Тоя каквото е трябвало, отдавна го е изнесъл. Сега, освен какво продават на пазара във Виена, какво друго може да им предаде?

ЩЕ СВИДЕТЕЛСТВАМ СПЕЦИАЛНО В СЪДА ПО ДЕЛОТО ЗА ДЪРЖАВНА ДИВЕРСИЯ... СЛЕДЯ ТИ ПОСТОВЕТЕ ОТ 2 Г.

Schilo

Уха, чакам.

Schilo

А бе, диверсия, знаеш ли какво е?

Ние, българите, не вярваме на подобни инсинуации. И твърдо заставаме на страната на стария австрийски полковник, който е наклеветен.

Амааа те руснаците, такива работи не правят, ама изобщо

Schilo

Кой не прави?

че австрийската външна министърка е отменила посещението си в Москва.

си задника от немското разузнаване

И що нищо не й направиха за сватбата немците? Или могъция Путин я закрияла? Ако е така, защо не я закриля сега :)) Щото не може или защото не може да се разчита на него? :)

Schilo

Що да и правят каквото и да е? Ми то, трябва и Меркел да погнат. Тя пък, колко обувки скъса до Масква?

Германците поставят натясно руското мекере, а то - като нашите пудели се чуди кво да праи - :сега няма да отзоваваме..." - ами направи му свирка на Путин, негодник! Патриот, ама руски! Като нашите!

Schilo

Ами явно тъпаците са други. Умните не искат да изпадат в ситуацията на глупака.

а умните руснаци си изнасят парите извън Русия.

Schilo

като го гледам, този за идеали е работил? Колко, 300 000 ли беше заработил? Пазар, баце. Имаш стока, предлагаш и получаваш. За колко продадохте България?

Старият полковник сигурно е карал ски край Залцбург, когато са го арестували ?

Schilo

За едно тъпо говедо, според което, той е продължавал да снася информация: Говедо, до какви тайни има достъп този пенсионер? Какво актуално може да предаде? А, мисли, ако има с какво. Явно се е чесал по главата и е предавал, къде през 1988г. е имало учение на австрийската армия и колко войника са били?

аз няма да ти обяснявам като не владееш бг и не можеш да четеш половин стр. текст за 3 клас!

Schilo

Забравил си да сложиш запетая, теленце. А не обясняваш, щото няма с какво.

няма да забравя да сложа на майка ти в устата едно друго нещо...

Schilo

Имаш ли какво?

си сложил 2 запетайки без да са необходими. Пак сме 2: 1))): Нещастник! Абе руснак ли ще ме учи на бг език бе! Я заминавай за тайгата!

Schilo

дали?

Шило, ти твърдеше, че той нямало какво да предава сега... Прочети си поста. Казаха ти, че го съдят за преди, не за сега. Не знам, тоя тръмпка как я сътвори.

Schilo

Пффф, това беше отговор към едно теле, което твърди, че предава и сега. Прочел съм я и ако си ми чел коментарите, щеше да знаеш, че точно това твърдя.

Германия, просто напомни на Австрия, как на този ден преди 80 години ги анексира.

Руски простотии.

отвесекъде течове бе- то всяка седмица взеха да им гонят агентите и да им шибат санкции - тотална щета е разведката)))):

те нали най големия им агент е начело на фермата,мани ги тех

Schilo

Имат-гонят, нямаш- ислямистите, например, се чувстват комфортно.

Ти пък кога видя ислямист на живо? :)) Под леглото проверяваш ли вечер? :))

Schilo

Ами съдиха част от тях ги в Пазарджик. И това ли не знаеш?

И как си ги хванали? Сами са се предали, защото ние явно нямаме разузнаване, нали? :)) Или, не! Руснаците са ни ги хванали и са ни ги дали, защото тяхната мрежа е по-добра от нашата в България, нали? :))

Schilo

нали това казвам! Всяка държава си има такива хора.

Ние, българите, винаги сме на страната на Русия. Защото истината, правото и силата на справедливостта са на руска страна. Защото сме исторически братя

тая опорка си я заври... Братя няма, глупости от Димитровско време, има вечни интереси. Както ги е имало при завладяването ни от Светослав,както са пратили армии в Румъния през 1 и 2 св. войни!

Съжалявам, ама това е спам и извън темата. Да оставим настрана, че не е вярно. Руснаците не са ни братя. Нито исторически, нито други.

недей се иззказва от името на българите! Имате си там вие сиганите ДПС, Атака, БСП- 10 ина % подкрепа за Русия! Тва ви е подкрепарта. 85% сме за ЕС! Ай чупкаотттука!Скоро и тва ще стане! и оттук ще ви изхвърлим под натиск!

Schilo

Дали? А бе, Краси Велчев от ГЕРБ, шеф на коя непартийна организация е?

ша има тотална икономическа и политическа изолация, ще си другарува джуджето само с Ким...

Schilo

Нищо няма да има. Това е част от играта, която всяка една държава играе.

ПАК ЩЕ ИМА САНКЦИИ, ВЕЧЕ ВСЯКА СЕДМИЦА ЩЕ ВИ ГИ ОБЯВЯВАТ, УШАНКИ!

Случаят Скрипал по австрийски

Това си е чиста политическа мисия. Дори и да е вярно това за този човек, бил на 70, правил нещо през 90-те... В шпионския свят тия неща не се правят така, щото може да стане мазало. Ако става дума наистина за тайни и за опазване, правят се тихо и или го очистват или държавите тихомълком се споразумяват. Защо? Ами защото всеки има навсякъде и винаги има възможност от хващане от едната или другата страна и ако първи се разквичиш на мегдана като галшатай за тези неща, след това и на тебе ще може да ти се наложи да се обясняваш пред цял свят. Целта е компрометация на отношенията Русия - Австрия. Само интересно къде беше германското разузанване и какво казаха на САЩ, като се разбра че слухтят не кого да е, а канцлера им. Изгониха ли посланика на САЩ?

въпрос: "Руснаците имат ли външно разузнаване?" Отговор: "Имат". Въпрос: "Е, тези разузнавачи всичките "стелт" ли са? Не могат ли да гепнат някой от тях?" Отговор: "Няма неуловими разузнавачи", а още по-малко "стелт". Е, защо е тогава това квичене?

Schilo

А, де?

Не стига, че са ги хванали със свалени гащи и изваден хой, ами и недоволни, че им пречат... Да ви таковам в разузнавачите съветски.

Германското разузнаване от времето на фюрера държи стабилни позиции в Австрия.

Schilo

А да бъдем сериозни. Човек на 70 години, който отдавна е пенсионер, каква ценна информация може да подаде сега? Никаква. Може би, някога, ама актуална сега- няма как. Най-много да се е напил някъде и да си е казал какви ги е творил преди години.

дума не какво сега дава, а какво е давал преди...За това го подвеждат под отговорност.

Schilo

Естествено, само дето трябва да се докаже, какво е предавал. Нали? Иначе излиза нещо от рода "Цяло село краде"

Е, точно това правят. Разследват. Ако не бяха казали нещо, щеше да си недовлен, че извендъж те поставтя пред свърешн факт. Абе, щом Русия е обвинена за нещо и ти се чувстваш обиден. Явно вярваш, че те нямат външно разузнаване или го ползват само да крадат новите филми и да ги пускат в торените... Много благородни тия руснаци. Същински Робин Худовци.

Schilo

Що бе, що мислиш, че недоволствам? Все ми е тая. Просто ти обяснявам, какво конкретно трябва да направят.

Айде сега, Шило, за Русия никога не ти е все тая. Винаги намираш топла, блага дума за тях и винаги те са жертвата. Дори когато нападат, пак са били принудени от международното положение, призанй си. :)) В статията пише, че полоковника е донасял края на 90-те. Това както и да го погледнеш е преди 20 години. Тогава е бил на 50. Смяташ ли, че национални предатели трябва да бъдат оставяни на спокойствие, поради давност?

Schilo

Ами шапка им свалям. Вербовали са човек на възлово място и са разбрали много работи.

ай чети поне преди да се изсираш - казва се , ч е до пенсия е докладвал, малоумнико! Откъде ви изравя решетников такива едноклетъчни?

Schilo

Да, доклрадвал е- размера на пенсията си! Ба си тъпака

А неотдавна Путин беше гост на сватбата на министъра на външните работи на Австрия Карин Кнайсл. А тя сега отказва заплануваната визита в Москва през декември. Яли, пили и се веселили, а сега - сиктир сурат.

Schilo

Не ги мисли, ще се разберат.

ще се разберат, но и светът разбра отдавна колко пари струват руснаците като приятели...

Schilo

Твоиште, да не струват повече? ЦРУ, МОСАД, До-ре-ми, какви са? Филантропи?

Не, бе Шило, служби за сигурност са. Само дето да вземем двете Германии, двете Кореи и Изтончия и Западния Блок, за да видим, къде се живее по-добре. При руснаците или не.

Всяка следваща антируска провокация става все по-тъпа .... Но ние, българите, знаем каква е истината и винаги сме на страната на братска Русия

Schilo

Що бе, дори така да е, коя държава няма разузнаване? Наскоро руснаците обвиниха в шпионаж част от ръководството на "Роскосмос". Всяка уважаваща себе си държава има разузнаване и контраразузнаване, на които това им е работата.

Затова казвам - всяка следваща руска провокация става все по-тъпа. Тези провокации са все шпионски скандали

Накрая провокацията се оказва истина.....

Schilo

като "Скрипал" ли? Хеле, с касовата бележка от таксито.

Накрая нищо не се оказва, освен някоя нова хамериканска идиотщина

серсемино от къде знаеш, че това е провокация? Да не би да имаш собствено разузнаване? Хванат е по бели гащи, а такива помияри като теб ще сричат позивите от Посрано.

Посерко, не се вълнувай. Този случай вече остаря. Чакай нов ...

Германското разузнаване е на подчинение на американското, а то е разкрило под вола - теле във Австрия.

Така е в Австрия! До тук много добре! А в РъБъ? В нашата срана ... Въпрос, прост въпрос за простите, за журналята дето се държат за шлифера МУ: Има ли в Република България, пълноправен член на ЕС и НАТО шпиони на Путин, на Росия, доброволни русофили, и/или мотивирани с рубли, за жълти копейки, или просто това е тема табу, а? Просто въпрос: Да / Не! НАРОДЕ ????

Schilo

Има, както има шпиони и на "съюзниците" ни.

А руските са разузнавачи... Другите са шпиони. Набиха ви го в главата едно време и още така си говорите. :)) Пробвай да кажеш руски шипонин да видиш, как ще си почувстваш устата мръсна и ще се почувстваш виновен... :))

tonk11

Не разбирам що се правят проблеми от тези банални неща? Във всички държави има такива хора и за всички дъпжави има такива хора! Изключвам милата ни татковина която без оглед на дейност и работа, изнесе списък на разузнавачите си в чужбина. Включително и действащи такива.

Значи това искат алкашите - никой да не разбре какви ги вършат, така ли?! Аре да си държат смрадта отвъд московията и да не досаждат на нормалния свят!

Американците още търсят руска връзка и шпионска намеса в изборите на САЩ. Случаят Скрипал издъхна, няма руска намеса, колкото и да се фъчкаше Мей. Самолетът в Украйна го свалиха смахнатите укри ... и там настана тишина. Сега малко да поплямпаме за някакъв стар полковник в Австрия, който бил руски агент, според немското разузнаване ...

И значи д-р Александър Мишкин и полк. Анатолий Чепига, наградени и двамата лично от В.В. Путин, не съществуват?! Много интересна теза!

Schilo

Последно, това ли са им имената? Или това са намерили в телефонния указател, смехотворните обяснения за касови бележки и от социалните мрежи?

Потърси статията на руски във Википедия и ще разбереш каква е работата :)

Ние кога ще изритаме руските шпиони?!?!

и тебе най напред като виден представител на тая класа

Schilo

Трябва да изгониш 95% от българите. Трудничко, нали?

Австрийският полковник разузнавал от 20 години за руснаците, но едва сега решили да го разобличат. Сега, когато отношенията между Русия и Австрия се затоплят. И затова чиновниците от Цру решават да извъртят някой пореден мръсен номер на руснаците. Австрийците / немците / британците ще кажат, че имат доказателства, но тези доказателства били секретни и никой няма да ги види. Като при Литвиненко, Скрипалите, пък ако щете, и при Георги Марков. След като случая затихне, ще измислят нещо ново, пак някаква измишльотина, за която руснаците ще са виновни. И т.н.

Абе щом геманците разкриват разузнавач на австрийска територия, значи и те имат квалифициран по въпроса персонал там, т.е. шпиони. Айде сега немския посланик - аусгеен... Още - един шпионин е разкрит, когато бъдат намерени на място обективни доказателства за шпионската му дейност. А и умните служби не обявяват разкриването,а кротко "пасат" въпросния шпионин с целенасочено невярна информация... Във всеки случай не пишат до всички вестници.

едно по едно, руските мишлета почват да намаляват в ЕС.

глупачетата на козяк огладняват със всеки изминал ден

всяка държава си има външно разузнаване, външни разузнавачи. Ама като гепнат някой, съответната страна пищи като ощипана мома на хорото... Има рарузнавачи, има и хванати разузнавачи. Всички те да не са Джеймс Бонд или съответните контраразузнавачи да не са пълни олигофрени? Все някой ще бъде хванат...Мълчиш си като наакан и това си е. Ама руснаците мълчат ли?...

НАД 40% от българската икономика е в руски ръце.

тая икономика дето не се вижда според боко,ти знаеш ли какво е икономика въобще

които са 100% в руски ръце!

сега боко направи хъб и ще си купуваме руска втечнена газ от сащ,и тръмп намали цените на петрола като си продаде резервите,и цената на петрола взе че падна двойно след продажбата и сега ще търси пазар на руската втечнена газ дето путин му я продаде на международни цени на които и ние получаваме аз от руснаците,та кой е преебания и от изток и от запад