Цветанов призна, че ГЕРБ дава пари на независими

Зам.-председателят на ГЕРБ и вицепремиер Цветан Цветанов призна, че парите от държавната субсидия, която независими народни представители прехвърлят към управляващите, се връща обратно на съответните депутати.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов призна, че ГЕРБ дава пари на независими | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От ГЕРБ дават пари и на KGB, макар че той е зависим...

Герб стимулират отцепването на депутати от партиите си и преминаване на субсидиите към управляващите, а от там парите отиват като подкуп към отцепилите! Народното събрание и ГЕРБ са за прокуратурата!

Ама, нали никой не си мисли, че предишните правителства не се занимаваха с покупка на депутати или с продажба на закони?! Единственият плюс на ГЕРБ е, че си признават.

ГЕРБ не спазват собствените си правила и закони. Това е най недемократичната партия. В момента имаме най-слабия парламент и най-скапаното правителство. Вече почти няма българин, който да не е изпитал на гърба си некомпетентността на тези управляващи. Върнаха милиционерщината, предателството и страха. върнаха ни 60 години назад.

Аз съм лумпен и маргинал.Завършил съм икономика в София политология в Москва и освен там съм работил и доста време в Америка.Смятам че съм учил политиката от самата кухня където тя се прави.Никога не съм членувал в партия.И най на края да взема да се изложа.Неудобно ми е да кажа но симпатизирам и поддържам партия Атака.Запознах се с политическите и възгледи и ги харесах.За икономическата програма пък какво да кажа - в момента тя се прилага в цитаделата на капитализма . Уолстриит.И сега като се върнах в България се оказва че Атака и Сидеров са най-охулваните неща.Ами че това за политическото номадство за което всички пишат във форума Волен се раэдра Значи тезите му подкрепяме но лично него не.Моля обяснете ми къде греша .Или пък ми посочете друга партия на която да се доверя че милее за България.

Ами тезите са едно, действията/бездействията - друго, начинът за действие и говорене - трето. Там има някакво несъответствие.

KKK, как не си забелязал, че партия Атака отдавна не съществува?! Тя се самоуби след като Сидеров се хвърли в обятията на мафията... Но идеите на Атака въобще не са нейни, тя ги плагиатства от нас. Така става с партии, които плагиатстват чужди идеи без разбиране от лидерите и.

Ще ти трябва време да разбереш,че всичката тази паплач идва от едно място и всичката и мисъл е съсредоточена от кръста надолу.Каква мисъл за БЪЛГАРИЯ при това положение.

ами маи волен отново каза истината ! и естествено никои не чу , а и не личи някои да си спомня.... абе , долу волен ! стига с този "екстримизъм" , само разваля спокоиствието на овчите мозъци !

хахаах физкултурника почна сам да топи своите. То тва от акъл де, не от друго. Май е време и на него некоя научна степен да му подарят, че иначе работата на зле отива. Поне има взаимозаменяемост в групировката им, наречена партия - преди блестеше Лъчо мозъка, той притихна, сега е ред на шестака Цвъци.

Да не му е за сефте???Забравихте рп.....и "съветниците"/същите като независимите от пари" от герб....

Да живей новата БКП, с името ГЕРБ! Да живей вечно Другаря Бойко! Да живей и Цецко /Ум-бръснач/ и Цецка и другите верни другари! Вечна слава! Урааа!!!

И са кво? Гласувайте, че иначе малцинствата ще решават политиката на държавата! Глупости! Парата, паратаааа решава нещата! Вече ще ме закарат пред урните само срещу 2000 лв.! Или, ако отменят всякакви държавни субсидии към политиците! Партиите да се издържат от членски внос, а депутатите на заплата! И опозицията да не се тръшка, тези закони са творени от тях - щото да нямало корупция! :)))

Опозицията доста време не решава нищо а герберите си защитават правата като не променят нищо, въпреки че няма с кого да се споразумяват/ все пак предишните бяха 3 партии/ но не им отърва..Дори си промениха закона така че да имат отново полза....

Преди време ББ се провикна, че тези пари не са били нужни на ГЕРБ!!! Но не ги даваха - например във фонда за лечение на деца. С признанието на ЦвЦв само се потвърждава публичната тайна, че ГЕРБ си пазарува независими депутати. А иначе - всичко щеше да бъде прозрачно, безкористно и т.н.

Въобще трябва да се забрани преминаване в друга група.Ако не си съгласен с партийната група от която си избран ,просто гласувай различно .та нали гласуването е персонално.Даже е по впечатляващо да се каже :ДРаган ,Петкан от парл.група на ПТУРС/ЗУРС/,гласуваха различно.Другият вариант е,отвратен от парламентарният живот просто напускаш парламента.

Не е тайна, че политиката е само търговия. Не е тайна, че "част от независимите депутати са прехвърлили своята субсидия и я получават от ГЕРБ". Не е тайна, че за да се каже това в прав текст, човекът е сигурен, че за него в държавата няма одит, няма прокурори.

БГ-демокрация. Путин и Медведев трици да ядат!

Ха ха ха, официално признание за купуване на депутати. Алооо, Прокуартурата, имаме ли ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА?

ВМЕСТО ДА СИ ПОДХВЪРЛЯТ НАРОДНИ ПАРИ,ЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА ПОМИСЛЯТ ЗА НАРОДА,КОЙТО ЕДВА СВЪРЗВА ДВАТА КРАЯ?

Вън от политиката за такива! След като са те избрали от една партия, ако не си съгласен с политиката й, просто трябва да напуснеш парламента. Можеш да останеш само при мажоритарен избор. А това е предателство. Веднъж предаваш партията, втори път избирателите и на гърба и на двете ставаш политически търгаш, който се продава на друга партия срещу солидна комисионна. Ако не се промени закона, какъв е смисълът да гласуваме? ГЕРБ просто пак ще си купи депутати.

Законът така е направен, че да се чудат, как да си разпределят парите!!

Кво искате от полицейска держава

Освен това те са избрани с партийна листа, което означава, че щом излизат от парламентарната група то трябва да излязат от парламента и на тяхно място да дойде слдващия от листата. Като иска да си стои в парламента да се е кандидатирал като мажоритарен.

НЕ ВЯРВАМ БОРИСОВ ДА ЗНАЕ ЗА ТОВА.

О, той не знае, съвршенният не чувал такива неща. О, той е чист като детска сълза.

ей, тая мания да ги дават по телевизора ще ги катурне от власт!Как па за три години не схванаха,че са толкова прости, че всяко тяхно изказване им навлича само негативи бе.. То бива, простотия,бива ама даже и за герберите е много..А Цвръцко е най-голямото недоразумение в това правителство, направо е ударник по гафове и простотия

Струва ме се че "независимите " депутати, освен продажници към партията и хората, благодарение на които са в Парламента, са и изнудвани от управляващите..., за извършени от тях ТЪМНИ дела, да не кажа престъпления (?????). Това са едни нечистоплътни, недостойни, продажни индивиди, които незабавно трябва да напуснат безплатната ясла (парламента). п.п. Колкото до "ГРОБ", ние отдавна знаем как тази партия, по безпардонен начин придобива изборни гласове и "независими" депутати!

Така, така! Трябва да има подкрепа за мафията ГЕРБ! Нема парици, нема подкрепа:)))

АЙДЕ СЕГА ,НАП ДА ВЛЕЗЕ В ГЕРБ!!ДЯНКОВ, КЪДЕ СИ?!

имаше една комерсиална реклама, валидна и за политическия ни живот: "А, че то новите като старите бе..."

То и сега се знаеше че "независимите" са зависими от парите ама герберите упорито твърдяха че не е така..Другото важно заключение е че оправданията на независимите как не одобрявали политиката на парламентарната си група вече доби и измерение - защо моите пари да отиват за партията благодарение на която съм в НС като мога да си ги вземам лично и да си се разпореждам с тях срещу някаква комисионна за герб..

ТОВА Е ПЪЛНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА (КОЛКОТО И ДА НЕ ГО ОДОБРЯВАМ ТОЗИ ЗАКОН). В закона пише, че партията получава пари за ПОЛУЧЕНИ гласове на изборите, а не за избрани депутати. Тоест, няма никакво значение къде, в коя група са тези депутати, дали стават независими или се прехвърлят в друга група. Нарушението го прави Правилника на НС, който ревизира Закона като обвързва парите с броя на депутатите в парламентарните групи, и така парите стават обвързани с депутата, а не с гласовете на изборите. Практиката да се плащат тези пари на самия депутат от новата му група си е чиста проба ПОДКУП и е неморално във всяко едно отношение, защото това си е чисто КУПУВАНЕ на парламентарна подкрепа, тоест ВИСША ДЪРЖАВНА КОРУПЦИЯ.

чл.25 (2) Общата сума (на държавната субсидия), предвидена в бюджета, се разпределя пропорционално на получените действителни гласове от всяка партия или коалиция. Чл. 27. (1) Общата сума, предвидена за субсидиране на политическите партии и коалиции, се определя ежегодно в закона за държавния бюджет на РБ в зависимост от броя на получените действителни гласове на последните парламентарни избори, като за един получен глас се предвижда субсидия в размер, определен ежегодно със закона за държавния бюджет

ако закона не е спазен и е в наръснение на закона,защо тези партиики не ги судят, ако требе да ги дадат на суда в страсбърг за да видим кои прав кои крив *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Б.Б. спечели изборите с обещанието да спре политическото номадство. Това, което прави ГЕРБ е популизъм и безочие. Цялото управление на Б.Б. се основава на празно говорене и използване на всичко, което е благоприятно за повдигане и укрепване на имиджа му.

Освен неморално мисля че това вече си е и незаконно. Къде е прокуратурата да се заинтересува от това продаване на гласове

Като цяло няма независими хора,камоли политици..