Коментари - Депутатите започнаха 2015-а с размяна на остри декларации | dnes.dir.bg
назад

Депутатите започнаха 2015-а с размяна на остри декларации

Депутатите проведоха първото си заседание след ваканцията. Партиите излязоха с остри декларации. ГЕРБ са решени да въведат задължително гласуване.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите започнаха 2015-а с размяна на остри декларации | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С купуването на гласове има вероятност да се справим, но с манипулирането на резултатите, никога докато ДС и наследниците им съществуват, независимо от чии задник са на педя разстояние на КГБ или на ЦРУ.(какво се случи в Костинброд?).

ясно се вижда поредният замисъл за мащабна кражба на пари от бюджета, в размер на около 150 милиона. Тези пари ще ги вземат управляващите политически партии (а в момента всичките са управляващи: едни (ГЕРБ, РБ, АБВ, ПФ) - пряко, в коалиция, а другите (БСП чрез Калфин и агента Гоце, братското ДПС, братската "Атака"и преориентиралият се БДЦ) - косвено и нелегално.  При парламентарните избори тази година гласуваха 3 500 585 души. Това донесе на партиите общо около 150 милиона лева субсидия от държавния бюджет. С въвеждането на задължителното гласуване данъкоплатците ще предоставят на ГЕРБ и компания още поне 150 милиона, значи общо над 300 милиона, защото избирателите ще са два пъти повече. 

И МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ, МАМКА МУ!!!!!!

и задалжително затвор за всеки работещ против бг интесите.ограбващ пенсионерите.затвор за правителтвените измекяри ограбили бабите ,и ги принудили да взимат бучка сирене от магазина.затвор за бг еничарите в парламента.

ПРАВИЛНО - ХОРА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ, КАК МОГАТ ДА ПРОЧЕТАГТ И РАЗБЕРАТ З АКАКВО ТОЧНО ГЛАСУВАТ!!!Ама така ще им се намали електоратът, без който те не могат да стигнат до парламента.. така че не виждам как ще го гласуват-това би било срещу техните интереси..

Знаят, че българите не са просто разочаровани, а потресени от политиците си и сега искат да ни накарат насила да ги избираме. Пъпкува политическата хидра и постоянно ни пробутва някое ново празно политическо чучело.

Правото да гласувам, ама за кого, бе? За същите мутри 25 години под ред. Осъзнайте се хора, лъжат ви 25 години с: "ако не гласуваш за тоя, ще дойде оня", "по-добре по-малката злина", "гласа ти отива у онези, ако не глсуваш" и т.н. Каквото и да променят докато са тези същите, няма да гласувам.

И АЗ СЪЩО.

ЦЦ не е прав като казва, че стабилно управление може да има и без ДПС. Стабилно управление може да има във всякакъв коалиционен вариант при който ДПС и АТАКА задължително НЕ участват, защото са протурски и проруски партии. Дори и БСП да бяха в коалицията, пак щяха да се разберат. Колкото и да се критикува това управление, настоящото правителство е най-българското през последните 70 години.

Щом е задължително, ще гласувам, но дали ще е валидна бюлетината ми!?! Реферндум за смяна цялата система за гласуване, пък после ще видим, че ако се появят същите мутри за кандидати, ще трябва да ловя шубрака...

АКО СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ!БЕЗ ТОВА И НЯМА ЗА КОГО!!!!!!!!!

Добре бе! Малко преди да паднете през 2013 г. променяхте изборния закон. Преди да си отиде Орешарски, защо не го предложихте? Загубихме поне три години. И сега ако ще го предлагаш, го прави навреме, да не вземе да падне и сегашното правителство и на следващите избори пак всички да са за манатарки.

veska

Първо отменете партийните субсидии, че тогава въвеждайте задължителното гласуване! При това задължително гласуване, когато трябва да гласуват 6 900 000 х 12 лв на всеки гласуващ, партийните субсидии ще струват на българския бюджет над 82 млн лева.

Трябва дас е разбере, че превръщането на право в задължение е основата на диктатурата. Правото на глас е ПРАВО! Като право, то може да бъде ограничавано, но не и да е задължително. Ограничението може да е при завършено основно образовяание. Обосновката е ясна - не може неграмотни хора да определят бъдещото на страната!

Гласуването е граждански дълг и отговорност. Няма общо с диктатурата, дори двете са в противоречие.

А НА ДЪРЖАВАТА КАКЪВ И Е ДЪЛГА КЪМ МЕН-ОБИКНОВЕНИЯ ГРАЖДАНИН/ПОДАНИК/А??????

Правото на глас е право, задължението за гласуване е задължение - задължителното, не е правово. Вменяване на задължение е част от диктаторските режими. Възприемането на гласуването като граждански дълг е много патриотично, но е не се припокрива със задължението. Гражданско задължение е да се плащат данъците например. Ако се допусне подобен прецедент е страшно за една правова държава!

ОТ ВЯРНО,ПО-ВЯРНО .В ЕДНА УЖ ПРАВОВА ДЪРЖАВА.ПРАВОТО НА ГЛАС Е ПРАВО,ПРАВО,ПРАВО!

Тъй, а кога ходенето по голяма нужа ще стане задължително, А?!!!

Голям страх тресе мафиотската огранизация дпс, ще им секне кранчето скоро

На местните избори може да се тества вариант, при който само гласувалите граждани да могат да ползват каквито и да е преференции, предоставяни от публичните власти за периода до следващите избори.

Олигофренизъм...

Какво е значението как ще се гласува в България като има предварително подготвени бюлетини с "правилния "глас ?Както и да гласувате ..все тая.То и при БКП беше задължително гласуването ...ама резултата предизвестен 99,99% за когото трябва.Аз лично съм против гласове от вън...Който е заминал ,работи и живее в друга държава да няма право да определя съдбата на клетниците останали тук.Когато се върне да живее в РБ тогава да гласува.

Митева, ако не гласуват от чужбина (не говоря за Турция) ще си продължите да си избирате само любимото БКП/ БСП. В чужбина има българи, които са по-патриоти и мислят за България повече и от някои в самата България.

Този политически опосум, отново предлага недомислици.По-скоро е абсолютно задължително да има изключително мажоритарен елемент и задължителен ценз при подаване на гласовете. Тогава ще отпаднат дебилите с купени гласове и неговорещи български. Обаче, какво да очакваш от физкултирик и жена с име Мента!

Това, което наричаш недомислица, съществува в някои европейски страни с много по-високо ниво на мислене. Така че по-кротко с умствените претенции. Мажоритарният вот е непредставителен и неподходящ за парламентарни избори. Цензът е желателен, но срещу него ще има огромен лицемерен вой.

фон Трир, спести ми лекцията на образователна тема за изборните практики по света. Ерго, направи справка в колко страни по света съществува мажоритарния вот и в колко има задължително гласуване т.е. е по-разпространено и тогава да правим заключения за полезноста на едното и другото. И едва в последствие да обобщаваме чии мисловни напани надскачат възможностите с!

Шъ стане. Ама не стана, щото не можеха да си направят далаверата с ДПС ако имаше задължително гласуване.

Ей гербераци, раздвижете икономиката и спрете да крадете обществените фондове! Тогава хората ще гласуват и без да ги заплашвате.

Раздвижват я - със 8-9 милиарда нов дълг на наш гръп!

гръб

Светлю Витков ще е вътре в Парламента със цялия Хиподил!!!

Има ли шанс и за Яне, Костов и Жоржи Ганчев че огладняха???

Абе хора, четохте ли статията или само си плямпате? Аз съм за, аз съм против, аз гласувам, ама ако е задължително - няма пък... Когато се провеждат местните ще има паралелен референдум дали да стане задължително или не. Който иска да гласува или не - там ще може да му се чуе вота

За да има пак многочленни коалициики край ГЕРБ. Като се въведе ще влязат поне 10-15 партий и партийки в парламента - извод едва ли ще се оправим но е време да се измисли партия отсега! Съвет - който може да прави но не взимайте стари муцуни. Със стари чанти - нов бар_ак не се прави!!!

имаше един виц. Брежнев казал на Т. Живков- защо не отвориш границите и който иска да напусне стрланата. А Тато му отговорил- ти какво интимно ли искаш да останем. Та и в задължителното грласуване има такъв замисъл. ГЕРБ ще си гарантира най- голямо мнозинство, защото ще прилапа повече гласове от онези които няма да влязат, може да стигне и абсолютно мнозинство, защото вече се делят 100%, а не 49-56 %, после БСП и накрая ДПС. Ще се увеличи натискът върху избирателя, ще спадне цената на глас, шантажът и заплахите по малките села и градове ще стане кошмарен и ГЕРБ и БСП и ДПС където държан властта ще си гарантират изборите. Да не говорим че който мисли да изключи ДПС от участие в НС мисли лошо на България. Това означава че над половин милион български граждани няма да имат представителсто. Този човек не харесва мира.

Всъщност е точно обратното. Дори дете би го разбрало. Как може да се пишат такива глупости, е неразбираемо.

Ще гласувам, ако обществото изкара на преден план интелигентни и мислещи хора.....няма да гласувам за неграмотни пожарникари и други тикви от старите т.нар. партии, само защото някой го било страх от исляма....

ако се не лъжа и ти си част от "обществото"... защо чакаш ТЕ да направят нещо, за да направиш и ТИ нещо? никой не ограничава регистрацията на партии и издигането на кандидати, затова мрънкането "да гласувам, ама няма за кого" е, меко казано - неоправдано...

Слободно да си джиткам, по Околовръстното "Борисов 1" Старшина Цецо Ослободител! Махнете Цара на кон! Там данги турнат на Б и на Ц фигори бронз: Бойко, на Кон, а Тоя, яхнал Росен Отпрет Стена за плач и Алея за бурени и венци Вуна Вампирова - Шарлията .

Искам да с обърна, към супертъпия модератор, който си мисли, че е забранил някое от IP адресите, които ползвам. Профан си, нали заради тази дума ме забрани. Като си глупав, то е завинаги!

Задължително гласуване само при условие, че сложат и бюлетина против всички участващи и при съответния резултат касиране на изборите и нови участници.

След последните събития във Франция гласуването е задължително и без да го пише в закона. Няма място за ислямизъм от този род в България. Те искат земята ни и имуществото ни в замяна на живота ни. ДПС не съзнават, че от седмица са във водовъртежа на европейския гняв. Турците в България трябва да приемат християнството и да не застават на страната на радикалния ислям.

Пак ще ме хванете за к.ра......Кво искате, да гласуваме задължително за кауня ли.....няма да стане.......

Задължително гласуване, без електронно е безсмислено. Трябва да се даде възможност на българите в чужбина (различни от турците да гласуват).

Забелязвате ли, че никой не си задава въпрос защо всяка година броя на гласуващите намалява. И никой не пита как да накараме хората самостоятелно да гласуват, по собствена воля, а не заставени насила.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ!!!!! Най- после им "увряха" тиквите на политиканите!! САМО така ДПС ще е аут от властта , а и БСП- също!!!!

Блаженни са верующите! Така ДПС се бетонира!

Едно време ми биеха печат на паспорта - "гласувал". Сега къде ще ми слагате печата ? На челото или на гъ....?!

jingiby

Защо не въведат избирателен ценз? Право на глас да имат само избрателите, които плащат данъци и осигуровки, освен ако не са регистрирани като безработни, както и завършено задължителното по Конституция основно образование. Така стотици хиляди маргинали (мангали), които на практика нито са работили някога, нито са учили някога, нито са плащали някога данъци ще отпаднат автоматично от избирателните списъци. Иначе по времето на комунизма в студентски град ме заведоха принудително да гласувам комисия от активисти на БКП, ДКМС и един агент на ДС. Гледам ченгетата от ГЕРБ, добре си помнят урока от една време...

Задължително гласуване, значи изваждане на ДПС от власта завинаги и стопяване на нейния електорат. Българските мекерета от ДПС бързо трябва да се преустроят. И реформи, но такива, които да подобряват, а не да убиват секторите. Мисля, че ако говорим директно неолибералния модел в България трябва да се загърби, Това е варварски капитализъм , който погубва нацията.. Ще има огромен натиск, но друг път няма... трябва промяна на модела..

Като гласувам задължително с празна бюлетина как ще го извадиш бе марионетка тъпа? За боклуци обслужващи енергиината мафия и корумпирани съдии не гласувам!!!

Има такава опасност. Затова гласувай по съвест, за човек на когото вярваш. Не може да няма свестни хора. Ако си съвсем разочарован, за което имаш основание има и крайни форми на протест. Не се страхувай.

мечтай си. Как ще стане? Защо не ни го обясниш. защото пееш глупости. точно обратното ще стане. ГЕРБ, БСП и ДПС ще си разделят най- много гласове. До сега ДПС не е ксваляло процента си под 7 %. И сега ще бъде така и като получи още 4-5 от тези които няма да влязат в НС. Пак същото. Стига невежество другарьо.

няколко пъти са писал,че си СЕЛЯНКА а не гражданка-ако има задължително гласуване ще излязат на светло всички мъртви души с които се манипулира,няма да има пари под масата а дори да има невалидни бюлетини те не променят вота

В материала , мненията има доста различия . След като се говори за Демокрация , която е толкова изкривена в България може би нацията е на старт- слободия. 1.Според мен партиите не са идеологичеки обосновани 2.възможността за синхрон не само в партия, управа липсва и всеки си говори безотговорно . Няма лошо но няма необвързаност. Единствено по време на троината коалиция имахме европейски вид - говорител а сега какво не говорене а плювалник ако може да се каже.Медиите като кръвожадни търсачи на екшън задават въпроси които често нямат право . ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ВОТ 1. Направете доброволно които желае да гласува да има карта . Ако я има и не е упражнил вота - глоба. Но хора които не желая няма нужда от насилствено упражняване на вот. Така тази категория няма да има право да търси отговорност . Няма право човек които траино е живял в последната година в чужбина да гласува, тук не са само в Турция , имаме българи с години зад граница , хора които взеха поданство но не живеят в България. Това е сериозен въпрос и нека по реално да се разгледа .

Извинявам се много... това на какъв език е??? :)))))))))))))

И как ще ме накарате мен в Далас да ви гласувам задължително?

че кой те брои теб за българин.....ти и там нямаш право на глас но се вреш в българските сайтове

Задължително гласуване и най-вече, задължителни резултати!

99.9% за ГЕРБ! ;) Член първи от конституцията! ;)

Избери 5 карти. Ама аз искам от другото тесте. Не може! Трябва да избираш само от петте, които предварително съм ти подготвил за целта.

Задължителното гласуване ще остави без работа купувачите на гласове. Ако не гласуваш, вместо теб гласуват цигани, турци и червени бабички и на власт идва мафиотският тандем БСП/ДПС с всичките катастрофални последствия, познати от миналото.

Нали знаеш, вола като риел го хвърлял на гърба си! Ще ликвидираме столетницата и ще бетонираме ГЕРБ и ДПС!

Нищо подобно. Ще ликвидираме БСП и ДПС, които разчитат на купени турци, цигани и селяни. Ако не гласуваш, те гласуват вместо теб. Ако си турчин или червен, изгодно е другите да не гласуват. Така че няма кого да заблудиш.

като гледам колко несъгласни има в форума, само потвърждава твърдението, че овчи народ като българския не заслужава да има държава. тези наведени страхливци трябва да се изкарат насила от панелните дупки и се заставят да гласуват за доброто на тези които все още им пука за българия.

humfry

"ГЕРБ са решени да въведат задължително гласуване." Такава практика имаше по време на омразния комунизъм. Не е ясно защо сега великите демократи искат да връщат такива закоравели комунистически и недемократични похвати. Спускат ти 5 партии и те задължават да избираш. Ама какъв избор е това, ако ти нямаш избор сред спуснатите партии? Така и референдум могат да си проведат с "Да или Да".

Породи се вълна против радикалния ислям, с който ДПС иска да ни плаши. Вече е въпрос на оцеляване на държавата да се гласува и да се намали влиянието на ДПС. Важно е всичките съюзници на ДПС да бъдат обезсилени като предварително им се отнеме възможността да купуват гласове. Много е важно нацията да излезе единна на следващите избори. Няма място за колебания и умуване. Политическото решение на управляващата коалиция е много важно и правилно.

За теб може и да е много важно, ама много хора и 5 пари не дават, защото са се ориентирали към други държави.

Цв.Цв. ще опропасти България с това задължително гласуване. Гласуподавателите на ДПС ще нарастват в следващите години! Тогава??? Да не би герб да става клон на ДПС?!?

Задалжително гласуване е все едно да заведеш кон на празни ясли;Този път згазиха лука От двете соц партии ГЕРБ и БСР избирах ГЕРБ а сега никоя

И при задължително гласуване ПАК НЯМА да гласувам. Ще си платя глобата и няма да гласувам нито за Тиквата, нито за Сергей, нито за Доган, нито за Слави Бинев, нито за Делянчо. Няма сила която да ме задължи да гласувам, не го ли разбрахте идиоти!

Не е определено дали ще е глоба. Трябва да го въведат в наказателния кодекс. Например при негласуване - 15 години затвор. При второ провинение - публичен разстрел. ;)

БСП да защитава бедните? На бедните им излиза по-скъпо таксата за помощта. Ако спрат да им поагат БСП, бедните ще са много по-добре. Най-скъпият помагач на бедните са социалисти и комунисти. Излиза през носа на подпомогнатите. Ако искате помощ в двора си, циганин не наемайте! Ако сте бедни, социалист не избирайте!

Хахаха, ей няма по тъп народ от българския. Преди време квича тоя народ, че иска задължително гласуване. Са вече не го иска. Не народ, а мърша.

БРЦК

При задължително гласуване пак можете да не гласувате - драскате с Х всички партии и готово. Ама така за 20% на ДПС ще трябват 1.2 м гласа , а не както досега 400 000. Същото ще бъде и с другите партии. Аз съм за - това с стъпка напред. За мен най - добре ще е да има образователен ценз (минимум 8 клас) и данъчни облекчения/ безплатни услуги за галсувалите вместо задължително гласуване .