ГЕРБ: Бюлетините дават повече права. ДБ: Те са тест за бъдещото им партньорство с БСП и ДПС

На-голямата група в Народното събрание заяви, че склонна на отстъпки по Изборния кодекс и отлагане на обсъжданията и гласуването на промените

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: Бюлетините дават повече права. ДБ: Те са тест за бъдещото им партньорство с БСП и ДПС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само трябв ада се направят по-прости и без писане. Само с номер, или с различен цвят. Така няма да има невалидни бюлетини.

Така няма и какво да снимаш в стаичката. Можеш да снимаш едно, а да пуснеш каквото си искаш.

На това се казва че черното е бяло

Мистериозно внесените близо 600 машини за гласуване от “Сиела Норма” се оказаха ненужни за изборите ни. А най-резонният въпрос, защо техниката цъфна по частни складове броени дни преди изборите на 14 ноември все още няма отговор. Че ЦИК разполага с достатъчно машини за гласуване обяви първо говорителят на Комисията Росица Матева, която заяви, че резервните устройства са около 900. “Труд” постави въпроса на зам.-председателите на ЦИК Емил Войнов и Димитър Димитров, колко излиза бройката резервните машини по трите договора със “Сиела Норма”. “По трите договора със Сиела Норма имаме доставени 12 837 машини. За втория тур на изборите са необходими 11 855 машини - общо за секциите в и извън страната. Имаме още 416 машини, които останаха извън страната от първия тур. Стават общо 12 271”, обясни Емил Войнов. Всъщност, имаме 982 машини, които са свободни, каза по този повод и зам.-председателят Димитър Димитров. Така се оказа, че всички обяснения от “Сиела Норма” за допълнителния внос на машини-фантоми, които уж бяха за демонстрации в Албания и Грузия, а после се оказаха за резервни части, бяха опровергани от членовете на ЦИК.

Кое точно ви харесва в хартиените, да се носят в чували от гербавите депутати, да се печатят на кило в Костинброд, или да се манипулират като недействителни в комисиите...... ...

Слагаш я в единия джоб, пък вадиш флашката от другия, за да я предадеш на ЦИК, а? Тези 600 фалшиви машини не са внесени случайно.

Какви флашки те гонят бе то ако толкова беше лесно всички в тази страна трябва да са компютърни спецове по лесно от хартията няма щом баце и мангустите се напъват не е случайно значи машините са по-надеждни

Тая,дето не може да каже едно изречение без запетая на всяка дума, тръгнала да разсъждава....

На изборите през март 23 г. чрез хартиената бюлетина ще има следните резултати: 34 % за Герб, 16 % за БСП и 14 % за ДСП. Пълно завръщане на статуквото от 90-те години. Кръст на демокрацията и излизане от ЕС в следващите две години.

От твойте уста в божиите уши. А дано се освестят и да спечелят пак ГЕРБ! Кирчовците са вредни некадърни лъжливи и слушат чужди дипломати. Бойко знае как да играе тая игра.

Са за ГЕРБ че трябва да спечели а иначе не се различават от кирчовците,тиквите еднакви са

Изборите не са проблем. Проблем са партиите. (Не само у нас, в целия свят). Те са организирани групи от паразити за източване на държавните ресурси. Изходът - тотална департизация на държавата. Поздрави на партийните лизачи!

Възраждане ще спечели изборите и вкарва ред в държавата

Израждане ще спечели като те оправи в гъза и ти го напълни с изродени човечета

Всички тролове на АзБ ли сте хомосексуалисти?!?

15% недействителни бюлетини и фалшиви протоколи. Как да ги загубят ОПГ-то! Борбата е за местните избори.

Добре де - сега ще може и на машина - всички които сте за ПП гласувайте на машина - какво рИвете?!?

Нека всички от ГЕРБ СДС,които сме за хартиена бюлетина гласуваме за Възраждане.Стигна са се е подигравал с нас Бойко.Копейкин може да е ненормален,но поне мисли повече за България отколкото за себе си.

ДБ , ваньокостовите розови комунета.

Симеон Дянков направи отчитане в реално време, на всички продажби за да се събира ДДС. Нашето народно събрание, 33 години няма и намерение за отчитане на реалния вот (Победата на СДС, която Желю Желев я замени в бартерна сделка, за да стане президент.) От банкомат може пари да вземеш електронно, но ЕЛЕКТРОННО беше възможно да участваш само в националното преброяване (м. септември 2021 г. ). О времена, о нрави! Сега 39% гласували, а през март - април 2023 г., ще са още по-малко.

престанете с тези машини, бюлетини, бобчета. Единствения изход е всеки грамотен българин, навършил 30 години, на ротационен принцип за 6 месечен период да става народен представител. Така шанса в парлемента да влязат стойностни и качествени хора се увеличава многократно.

Браво на ГЕРБ. Пълна подкрепа за хартиеното гласуване. Стига измами от маэията ПиПи и ДаеБъ

Ние не избираме, а узаконяваме решенията на амбасадите. На 8 - ми ноември в САЩ се гласува, но още броят бюлетини, за да се натамани резултата (НА ГО ДИ ГО).

Спри се бе, тролче

Ти на мене ще ми кажеш, че няма Световно прави6телство КАБАЛА.

Виждам, че ОПГ-то яко се е развихрило с турбомалоумия. Аз имам следния прост въпрос: Ако се промени законът и отрязъците от машините станат официални хартиени бюлетини, които трябва да бъдат преброени и резултатите да бъдат съпоставени с автоматично преброеният машинен вот, това няма ли да реши проблема? При разминавания извън рамките на статистическата грешка, изборите се обявяват за невалидни, и айде наново. Какво като бюлетината ви е попълнена от машина, след като вие можете да видите ясно, какво пише на нея и да сте сигурни, че в урната пускате това, което сте избрали? Това си е хартиена бюлетина по всички показатели. Единствено трябва да се допълни законът и да се обяви хартиеният отрязък за валидна бюлетина, която подлежи на преброяване и проверка. Но, определени кръгове не искат да има 2 независими метода за преброяване, защото става много сложно за манипулация.

Прав си, ама умнокрасивитетът ще възрази, че машините за гласуване се превръщат в прости принтери. ПП и ДБ няма да се съгласят контрола върху изборите да НЕ СЕ държи от техните програмисти.

Дано няма чак толкова прости сред тези, защото самото твърдение е очевидно невярно. Има 2 независими начина на преброяване, сравняването на резултатите от тях накрая е реалната проверка.

Опция за гласуване с бюлетина,ноооооо..в нормална държава. Тук гласуването с хартиена бюлетина е доказано опорочено с манипулации в годините. Не ви ли се струва ненормално 15% от бюлетините да бъдат обявени за недействителни? Някой направи ли си труда да провери колко % от недействителните бюлетини са били за ГЕРБ,ДПС ,БСП и прочие. От това ще стане ясно за кой работи тази

Бумът на недействителните бюлетини беше когато Мая въведе измислената мажоритарност - преференции. ДБ ги прегърнаха с охота - гаранция за умнокрасивитет. :) В БСП пък се случи 15/15 заради което направиха номерата на преференциите над сто.

Опция за гласуване с бюлетина,ноооооо..в нормална държава. Тук гласуването с хартиена бюлетина е доказано опорочено с манипулации в годините. Не ви ли се струва ненормално 15% от бюлетините да бъдат обявени за недействителни? Някой направи ли си труда да провери колко % от недействителните бюлетини са били за ГЕРБ,ДПС ,БСП и прочие. От това ще стане ясно за кой работи тази схема. Къде го има това в ЕС? Освен на нашата територия . За това мисля,че е правилно даде премине само на машинно гласуване.

Промените в изборния кодекс нямали нищо общо с демократичните практики!!! Я ми кажи господин академик в коя демократична държава по света се гласува с мадуровските машини. Отговор :в нито една.

ДА дават права за фалшификации...

И точно как някаква си хартия дава повече права ! Тази идиотка да вземе да се гръмне ! Бюлетина дава едни и същи права без значение дали е машинна или електронна ! Тази тъпа крава да вземе да ходи някъде да я онодат !

Хартията дава възможност мангалите да се отчетат на ГЕРБ , че са гласували правилно ! Мангалката Деса !

Да си знаете.

Но, може да стане бюлетина. Може законът да бъде променен, като се направи задължително преброяването на бюлетините и сравняването с машинното преброяване.

Само 6 ГЕРБ-ри ! Мама ви продажна ! Дано се разболеете от КОВИД и да умирате бавно !

При съмнение хартиените бюлетини, които са ценни книжа, могат да се преброят наново, докато отрязъците от машината са хартии без стойност, защото дори при установена разлика в посоченото в машинния протокол и действително преброените отрязъци според Изборния кодекс на партиите от протестите за окончателен резултат се приема написаното в протокола!?!

И ако по време на пренасянето на бюлетините към ЦИК, са били подменени 10-15% от торбите и протоколите, на кое броене ще хванеш измамата?

И тази разлика как ще се получи , умнико ! Да ти се е случвало банкомата да сбърка ?! Не !

ОПГ-то да си наглася изборни резултати по поръчка с необходимите им гласове и депутатски задници! Лесно е! Правиш бюлетините на противниците недействителни и си печелиш! Последно бяха 15%!!!!!!!! Ако е нужно и 20 ще направят . Като ми кажат къде в ЕС има толкова висок % недействителни бюлетини и така масово се контролира и купува вот,бих ги разбрал.

В СИК присъстват представители на всички партии. Оправете си се с вашите представители.

Енергийният министър: Меморандумът с „Джемкорп” не е прекратен, беше скрит в чекмедже „Нашите анализи показват, че договорът е подписан без каквото и да е съгласуване. Процедурата не е спазена. Договорът не е прекратен, той е в сила. Бившият министър не го е прекратил едностранно, пратил е предложение за споразумение, на което няма отговор. Което означава, че договорът е в сила“

Най-големият удар на ОФ-то на Радев беше, че ви открадна изборите. Дайте си сметка кой държи контрола върху вота ви. Да, избирате партия и машината ви дава бележка, пускате бележката в кутията като бюлетина и си мислите, че тя съхранява вота ви. Да, ама не. Излъгаха ви. Бележката от машината не е ценна книга. До тук с вота ви. Машината ви дава някакъв боклук. За "отчитане на вота" официалният документ е протоколът от машината. Но контрол върху протокола избирателите нямат. Няма и СИК, нямат и партиите. Напъните да се броят разписките отиват на кино, щото те не са официален документ. Контролът върху протокола е на програмиста на машината. Ако е решил да ви излъже, ще ви излъже като стой че гледай. При това са се погрижили умниците да няма последващ контрол върху съдържанието на протокола. Така ви излъгаха и ви откраднаха гласа.

Т.е. ти смяташ, че понеже сегашният модел има един тривиално решим проблем, е по-добре да се върнем на предишния, който е добре известно, че е контролиран от определени кръгове, така ли? А, не може ли просто да се въведе и задължително преброяване на 100% от тези разпечатани от машината бележки, които така или иначе се събират? Дали няма да е най-добре броенето им да се контролира и от външни наблюдатели? Не знам, колко точно се мислиш за умен, но изцяло хартиеният вот се контролира и манипулира по множество начини: 1. Първоначалното преброяване се прави 5 за 4; приписват се гласове от едни партии на други, и прочее, и прочее. 2. Когато бюлетините и протоколите потеглят към мястото за събиране на всички резултати, започват най-големите измами - цели торби с бюлетини и протоколи биват подменяни на едро. 3. При пристигане на място, често организацията е потресаваща, създава се хаос, в който се правят допълнителни измами при прехвърляне на числата от протоколите по секции към обобщените. Да припомня ли, как по времето на тиквата, бяха хванали една от печатниците да е разпечатала съществено повече бюлетини, явно подготвяни за подмяна на реални такива след края на изборите. Та, разкажи ми пак, как е най-добре да се върнем към най-корумпирания модел, защото сегашният не е достатъчно добре измислен?