Министър определи критиките на Първанов като вредни

Аз никога не съм правил аналогия между 500-те млн. евро за АЕЦ "Белене" и средствата за проекта "Горна Арда", каза по БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по повод упрека към него на президента Георги Първанов.

Обратно в новината

Коментари - Министър определи критиките на Първанов като вредни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗА КОГО СА ВРЕДНИ КРИТИКИТЕ БЕ? ЗА КОМИСИОНИТЕ НА МИНИСТКЪРА ЛИ? БОЙКО ЩЕ ИМА ЛИ ДЯЛ В ТЯХ? КОЛКОТО ДО НЕПОДГОТВЕНОСТТА НА ПОЖАРНИЯ ЗА РАЗГОВОРА С ПУТИН ТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ГЛУПОСТ ЗАЩОТО ТОЙ ЦЯЛ ДЕН СЪОБЩАВА :АЗ НАРЕДИХ, АЗ ЗАБРАНИХ, АЗ ОПРЕДЕЛИХ! А НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ :Я МИ ДАЙТЕ МАТИРИАЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ РАЗГОВАРЯМ С ПУТИН! АМА ТО ТРЯБВА И ДА ЗНАЕШ ДА ЧЕТЕШ, А И ДА РАЗБИРАШ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!

Респект. И аз споделям, мнението ви,че малко индивиди тук могат да осмислят казаното.За съжаление е точно така. За още по-голямо съжаление, те представляват една застрашително увеличаваща се част от представителната извадка на обществото ни. Част,която е лумпенизирана,аполит /и поради това лесно манипулируема/,израз се предимно едносрично или с къси фрази,състоящи се само от подлог и сказуемо или даже само от сказуемо - от сорта ДОЛО/?/, ВЪН и т.н. Трудно се води дискусия с подобни хора,но няма да се откажа. Така например,преди малко ми се опитах да отворя очите за елементарни неща на OZZY,Пепи,Йово и Гери.Дано да съм успял...

Мъкааа... Явно и ти не се стараеш много да вникнеш в смисъла на казаното или написаното по въпроса. Току-що го обясних на OZZY,прочети го и го асимилирай,ако ти е възможно.

Ози,ози... Или не умееш да четеш или слушаш внимателно,или си много...да кажем,интелигентен Явно не си схванал смисъла на казаното от ген.Колев. А той е,че пред руската страна е много трудно да се защитят националните интереси и затова всеки трябва да бъде подготвен при среща с политик от класата на Путин.Така,че не стои въпросът Бойко да си сваля гащите пред него, а проблемът е в това,че отивайки на срещата неподготвен,той е бил вече със свалени гащи...

Първанов активно се подготвя за периода след края на президенството.Всичк му действия са насочени в тази посока.Иска и вероятно ще последва примера на Шрьодер-висок пост в руска външнотърговска компания.

ПРАЗНИ ПРЕКАЗКИ РАЗКАЗВАШ ТИ МАЛОУМНИКО И СТОЙ ПО ДАЛЕЧ ОТ КОМПЮТЪРА .ЧЕ СТАВАШ ЗА СМЯХ.

О, стига с тези мухлясали протоколи.Не виждата ли колко естествено,непринуде и разчупено се държат днешните държавници.Фалш,фалш ми се от него.

Йово,момчето ми,явно си млад човек и затова не знаеш,че преди 20 години България съвсем не беше най-бедната страна в Европа. Даже през 80-те се бяхме напънали да ставаме Швейцария на Балканите. Но след избухването на демокрацията настъпи дивият капитализъм модел 1920 г.,започна безконтролното разграбване на държавните активи и резултатите са налице. А,що се отнася до поста на Гери - искам да му обърна внимание,че драскачите,които присъствуваха и отразиха срещата на Борисов с Путин,са представители на световните медии, и в случая в смешно положение са изпаднали не те,а нашият премиер и,респективно,страна ни.Явно,Гери не чете достатъчно. Ако не беше така,щеше да срещне във форумите на чуждестранните издания,касаещи въпросната среща,например поста на една дама,която пише многозначително: Аз мислех,че е шега,че българският премиер е бивш охранител,а то се оказа истина! Но,какво да се прави,щом си го е избрал народът...

Хора, замислете се! Факт, че в енергетиката се назначават само хора от продадените електроразпределител дружества ясно очертава намеренията на кабинета - тотална разпродажба и доопустошаване на всичко останало ни. Като ги гледам тези хора, те нямат нито намеренията, нито знанията родната ни енергетика да управляват, камо ли такива проекти. Ще продължават ЕVN, E.ON да изнасят парите ни навън, а ние скоро ще купуваме газени лампи

Не е тоя начина един президент да изразява мнение по важни въпроси-чрез пресата!Война на институциите ли иска?Предизборната битка свърши,започва следизборната.И така до края на света...

До До 34567. Доста рядко се случва тук човек да прочете компетентно и интелигентно изказване. Напълно подкрепям казаното! Лошото е, че малко индивиди тук могат да осмислят казаното. Те, разбира се, са си една представителна извадка от цялото ни общество, така че очакванията и без друго не са големи. За съжаление. На тълпата ѝ е лесно да борави с термини и категории без изобщо да вниква в тяхната същност, както между другото (пак за съжаление) се забелязва и в манталитета на управляващите ни. Написаното от Вас се разбира от хора, чиито познания са в състояние да осмислят категории като, политически такт, възпитание, протокол (дипломатически и всякакъв друг), финанси, икономика, дипломатичност и какво ли още не. От повечето постове е видно останалото. Но, пък има нещо, което сближава Бойко и Путин - черният пояс. Лошото е, че Путин има черен пояс и по всички останали горезброени категории, докато нашият случай е ... да го кажем дипломатически - съвсем различен...

ТРАЙЧО НЕЩО ДА СИ ИЗМЕЛ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА И КЪДЕ Е ЗАМЪТ ТИ ПО ЕНЕРГЕТИКА МАЯ ХРИСТОВА- ВЕЛИЧИЕ КОМПЕТЕНТНО И ИНФОРМИРАНО В ЕЛ СЕКТОРА

Malkija(TT) e mnogo glupav,predi da natvori glupostite pone triabvashe da se posuvetva s njakoj mnogo po-opiten ot nego.Jalkoto eche Goce e prav v sluchaja s Gorna Arda.I vuprosa e zadaden mogo dobre. No az iskam da popitam nesto drugo:ot dulgi godini Cvetelina privatizira VEC-ove,i ima interes kum hidroenergijnite obekti na energetikata. Ne usestate li che Gorna Arda e v nejnoto pole ot interesi.Togava BB beshe samo Glaven Secretar i javno ne beshe udobno da skacha na obekti kato Gorna Arda,a i oste ne pritejavashe kapitali v takuv razmer.No sega ?Zamislete se samo.Tja e vinagi v sjanka i vruzkata triabva da se tursi mnogo vnimatelno.Sigurno ste izleze najave i tazi,no triabva da se izchaka. Kolkoto do TT i toj kato SS(Sergej Stanishev)ne se e usetil sigurno che sluji za paravan na onezi koito ne sa napurva linia v momenta.Zatova za dane bie na ochi beshe napraven edin ogrome gjuvech(energetika+i toj njama nisto protiv,daje ne mu pravi vpechatlenie.Poneje e mnogo velik.Kolkoto poveche,tolkova poveche..... Pone ZZ da go beshe prouchil malkija glupak poveche predi da go slojat na tova mjasto.Naj-golemite akuli sa v energetikata.A BB ja dade na TT???????? Obrazova dade na edna uchitelka po ruski ezik,tja ne stavashe dori za shef na obrazovanieto v obstinata ,a sega e ministur.Zadajte si tezi vuprosi -i sami si otgovorete kakvi hora ni upravljavat.I kakvo mojem da ochakvame ot tjah.

Тоя пожарникар освен да плямпа и да говори,друго дали може!?!?!?

Да, Гоце действително заслужава презрението на хората, но в случая е прав.Истината е в Атомните централи, всичко друго е несериозно.Нефта свършва,електромобил идват-нали трябва да се зареждат.А щом руската централа щяла да бъде лоша или/и скъпа нека американците да построят по-добра и по-евтина, няма лошо.Но да има!

Кой лапка и кой граде народна пара не знам, но се знае кои преди да заемат държавни и кметски постове напуснаха фиктивно постовете си в управителните съвети на крупни фирми и банки, кои направиха палати, на кои децата шетат като принцове по света, на кои съпругите направиха фондации (перачки на пари), а също знам и за кои не се чу нищо от горецитираните неща.

Първанов, ти не си Президент - подставено лице си, а сега няма кого да слушкаш и от кого да папкаш! Не знам кой е бикл неподготвен при Путин....май товя Сергейчо висеше и чакаше един ден за среща да му се понапляскат в Москва! И нито се чу, нито се разбра какво му наговориха там! А и стига разни драскачи тука са се правили на едва ли не присъстващи на срещата, че стават смешни!

Без да съм фен на г-Първанов, напълно съм съгласен с неговите твърдения.На всички българи трябва да им е ясно, че трябва да се използват даденостите по отношение на българската територия.Повечето пътища за пренасяне на енергийни източници преминават през България и това трябва да се използва най-изгодно за нас.Не да се слушат разни некомпетентни креслйовци от Атака, Скат и Зелени партии, които заставайки срещу енергийните проекти на Балканите, показват и оправдават своето съществуване.

Трайчо по-добре е да си траеш, защото с твоето мега министерство и мегаломански изказвания всеки ден мирише на некомпетентност. Ако не си отидеш навреме ще оплескаш и Бойко, а той не прощава на хлапаци и хлапащини. Политиката е и да можеш да си държиш езика зад зъбите, когато нещата не са ти по мярката. Мирише на абсолютна некомпетентност твоето непрекъснато плямпане по радио, телевизия и вестници!!!

Няма лошо. След 4 години следващото правителство ще спре проекта Горна Арда и ще съди Трайчо за милиардите загуби и пропуснати ползи от спирането на АЕЦ Белене и ще го продължи. Така през 4 години, все нещо може да се довърши.

Знам и други хора,по-прости дори и от този министър,който не харесват Първанов.Те също си позволяват открит политически онанизъм с проблемите на националната ни енергетика.

Президентът е емблемата на една държава. Каква е нашата емблема- доносник,плазмодий,м душичка.Защо бе българи допуснахме това???

За 65 години управление на комунягите България е най-бедната страна в Европа.Затова експерти като Гоце от Сирищник и неговите съветници като този Колев е най-добре да си идат на Позитано и да оставят младите българи сами да си изберат и управляват бъдещето.

Да си спомним как станишев (серьожа) ходи подготвен при Путин. Как вися като марсол два часа със свалени гащи пред кабинета му, добре че мина една чистачка да му каже че Путин е за риба и утре ако му кефне ще му обърне внимание, Гоце гоцееее. къде ще те крият и тебе като дипломат в някоя азиатска република явно да гърмиш по диви овце

Ако не мине през България този тръбопровод ще мине малко по на юг - през Турция и при авария пак нашите курорти заминават. В същото време ЕС и България включително ще станем зависими от турския рекет.

Абе Трайчо Будалков ние да не пасем трева бе ахмак.Вие и вашият шев Б.Б Батман Башмайстора наистина ремонтирате държавата.Спирате парите на общините,спирате парите на спечелените проекти от фирми даже финансирани от европа с цел да ги дадете на ваши фирми нали.Сменихте директорите на Обласните Дирекции и поставихте ваши хора.Безработицата расте,защото на фирмите им са спрени парите.А фирмите какво правят уволняват хората си.Това което правите не влияе на фирмите ,а на нормалните граждани господин Министър.Мен не ме интересува какво ще направите с Доган или Станишев , а ме интересува ,какво вие ще направите за нас за да живеем по добре. Но така става ,като гласуваш за един п.ос.пожарникар ,който е медийна звезда (полицейщина ,простотия,некомпете

решението е ясно и то не защото първанов е президент - просто в нашата държава институцията президент е неправилно поставена. или президентска република или президента да има статут като на президента на германия. нека всички разберат - тази свада и поведението на първанов доказва не толкова личните качества на гоце първанов, но по-скоро ненужността на тази институция.

КАКВА СТАНА ТЯ?!НЯМАЛО ПАРИ ,БЮДЖЕТА ПРОДЪНЕН,АКТУАЛИЗИРА НА СЪЩИЯ,ГОЛЯМ ДЕФИЦИТ ДВА МИЛЯРДА И ПОЛОВИНА,СЛЕД МАЛКО СТАНАЛИ 500 МИЛЬОНА,СЪКРАЩЕНИЯ,Н КАПИТАЛОВИ ВЛОЖЕНИЯ,ИКОНОМИИ ДА СЕ ЗАПЪЛНИ ДУПКАТА И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ-ИМА ПАРИ,ВЛАГАМЕ ГИ В ГОРНА АРДА?!КАКВА СТАНА ТЯ? ДУПКАТА ИЗГЛЕЖДА Е В ГЛАВИТЕ НА ТРАЙЧО,ХЕР ФЛИГ И ЯЙЦЕГЛАВИЯ!!КАКВО СТАВА,НЯКОЙ ДА КАЖЕ?!

ТТ първи забърка кашите със своята неподготвеност.ББ доказа че не готов да твори и върви напред,поне там където това му е подготвено.Като кмет заекваше в началото,но го търпяха.Сега пак,само че живота върви и тези около нас,няма да го търпят.Още повече,че за месец научи само десетина копчета на телефона.

И ти,като JONI,като нямаш аргументи,се надвикваш посредством главните букви,надявайки се да ти обърнат внимание. Но то ще е такова,каквото беше и вниманието,с което беше удостоен нашият премиер от страна на Путин,т.е. като към един абсолютен дилетант в политиката,който освен това и не спазва изискванията на добрия тон и дипломатическия протокол. Първо,Б.Б. е закъснял неприлично много на уговорената среща и се е наложило Путин да го изчаква стоейки прав в средата на залата за срещи. Още по-голям гаф е направил когато вече почти е бил на вратата на помещението е видял някакъв свой познат /може-би охраната на хотела!/и вместо да побърза и да замаже неприятния ефект от закъснението,той демонстративно се е спрял за да се запрегръща с него. Трето,нашият премиер действително се е явил на срещата напълно неподготвен и по темата на срещата /енергийните проекти/ не е разисквано нищо конкретно. На Б.Б. му се е наложило да признае,че не може да вземе решение по въпроса ,тъй като все още никой не му бил дал документацията по отделните проекти за да се запознае с тях!!?Представяте ли си за какво излагане в международен мащаб става дума?Въпреки това Путин се е отнесъл с разбиране към затрудненията,които новото правителство изпитва и го е посъветвал да потърси съответната документация в деловодството на същото това правителство,като даже му е предложил да му предостави едно копие от тяхния набор документи. И сега да се говори,че някой завиждал на премиера ни за благоразположението на Путин към него е израз на щестлавие и е най-малкото неадекватно. Трето,не може да не ви е направило впечатление,че на въпроса на президента ако правителството месеци наред умува за тези 500 милиона, които са нужни за Белене през тази година, то как така реши за броени минути да деблокира проекта Горна Арда, чиято стойност е също 500 млн. евро? Тази бързина не се ли обяснява с доскорошното положение на министъра на икономиката и енергетиката като представител на основна фирма-изпълнител? Трайчо Трайков фактически не опровергава обвиненията в конфликт на интереси,защото е невъзможно да скрие принадлежността си към фирмата-изпълнител на проекта Горна Арда. Задоволява се да се изрази доста мъгляво,че,виждате ли,начинът/?/,по който се изказва президента показва безпочвеността на подобно твърдение и че подобно изказване, като това на президента, е вредно, направено по този начин. Това изявление на Трайчо не нищо друго освен едно обикновено словоблудство. Какъв начин? И може ли начинът,по който е направено едно твърдение да определя неговата неговата достоверност? Според министъра,ако президента,беше намерил друг начин да го направи,тога той щеше да си признае,че действително е ощастливил фирмата,от която произлиза,с половин милиард евро. С една дума,порнографията е пълна. Малко по малко излиза наяве,че все повече длъжностни лица в новото правителство лобират за свои частни или корпоративни интереси. Засега най-впечатляващия негов успех се изразява в още по-впечатляващия подбор на повтарящи се и съответно лесно запомнящи се имена - Бойко Борисов,Цветан Цветанов,Цецка Цачева,Трайчо Трайков..

Не ми стана ясно на основата на какво президентът смята, че Борисов е бил неподготвен при Путин и затова не успял да защити нац. интерес. Да заявиш на партньора си - съжалявам, от един месец управлявам и ми трябва време- в никакъв случай не означава неподготвеност. Май Гоцето просто се заяжда

АБЕ ТРЙЧО ТИ И БОЙКО МАРКУЧАРА КАКВО СВЪРШИХТЕ ДОСЕГА -НИЩО ЗАНИМАВАТЕ СЕ САМО С МИЛИЦИОНЕРЩИНА ЗАЩОТО ДРУГО НЕ МОЖЕТЕ И НЕ ЗНАЕТЕ БОЙКО ВИ НАСЪСКВА И ВИЕ КАТО КУЧЕТА ЛАЕТЕ И ДЖАВКАТЕ ТОЯ ОТКРАДНАЛ ТОВА ОНЯ ОНОВА ВВВАШАТА РАБОТА НЕ Е ТОВА КОЛКОТО ДО ГОРНА АРДА ЯСНО Е ЧЕ ТИ И БАНДАТА ЩЕ ГУШНЕТЕ ПАРИТЕ АМА ЧАКАЙ ТО НЕ СТАВА ТАКА БЪРЗО ПОРАБОТЕТЕ А СЛЕД ТОВА КРАДЕТЕ ЗАЩО СЕ ДОВЛЯКОХТЕ В БЪЛГАРИЯ БЕ АЛЧНИ МУЦУНИ ТАКИВА КАТО НИ ДОКАРАХА ДО ТОЯ ХАЛ С НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТЕ ОТ ПРЕДИШНИТЕ КРАДЦИ - УПРАВНИЦИ САМО ЧЕ ВИЕ СТЕ ОБУЧЕНИ МИЛИЦИОНЕРСКИ ПАЛАШИ ОТ СИМЕОНОВСКИЯ КУЧКАРНИК ОТИВАЙТЕ ОТ КЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ ЗА ВАС МЯСТО В БЪЛГАРИЯ НЯМА

ми то е ясно, че правителстовото е некомпетенто (както всяко друго преди това), това си е по подразбиране - вие какво искате - от прост, необразован и слабокултурен народ някакви икономически гении ли да се пръкнат...я си хвърлете бокулка от балкона или фаса от прозореца на колата, и се успокойте, заслужили сте си управниците - и миналите, и настоящите, и бъдещите...

Браво на кабинета и Б.Б.за всичко, което направиха досега. Явно настъпват по мазола Първанов и той отреагира. Първанов не е мой президент, той е на тройната коалиция, която защита и сега. жалко.Да идват по-бързо президентските избори, че да решим и този въпрвос.

агент Гоце започна да си изпуска нервите нещо. Няма ги любимите другари, нямааааа

Гоце, айде...!

Великия специалист Г.Първанов не спря да дава акъли и съвети по всичко,за което се сети.Да си спомни,когато идваше на лов в дивечово стопанство Черни Лом-тогава свита от угодници и лакеи му осигуряваха дивеч по който да гръмне смело скрит със снайпер,да се снима гордо приклекнал,и накрая да се напапка на тумбак за довиждане.А ,да не забравяме и за армаганите,които си вземаше за из път.Хуманиста Първанов е в състояние да унищожи огромни количества мезета,няма шега..И той седнал да реди укори за новото правителство,няма срам този лицемер.

Путин каза ясно на Борисов:Мислете бързо какво искате да правите. За нас е важен окончателният ни отговор. Ако кажете не, ние ще си намерим други пътища. Просто дайте яснота по въпроса. Това беше, останалото са празни приказки.

Абе хора, абстрахирайте се от това, кое правителство е на власт и се опитайте да проумеете едно нещо. Ставаш министър /Трайков/, казваш, че само един месец не е достатъчен, за да обхванеш всичко, но още на 15-тия ден уреждаш фирмата, която си ръководител в проект за 500 МИЛИОНА ЕВРО, или 1 МИЛИАРД ЛЕВА. Абе хора, балъци ли сме?...

Всеки трябва да бъде подготвен, защото това е политик от голяма класа, каза ген. Колев и добави, че пред руската страна е много трудно да се защитят националните интереси ЗНАЧИ, Г-Н ГЕНЕРАЛ, ББ ТРЯБВА ДА СИ СВАЛИ ГАЩИТЕ ПРЕД ПУТИН, ТАКА ЛИ? ДА НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ? БРАВО, БЕ.

Първанов с тази си статия и позиция е вреден за България, той е вреден от много отдавна и честните хора го разбраха - просто не му обръщайте толкова внимание, змията хапе, когато умира!

А беше много правилно, когато ББ и сие докладваха в ЕНП кога са ходили дори до тоалетната! Миналата и поминалите години отсакохте клона, момчета, на който сега седнахте! Да не говорим, че и сега работите против България! Путин го каза на Борисов, но горкото момче и с руския не е запознат! А Борисов смята, че щом Путин му е дал време да помисли, значи са приятели! Първите заключителни думи на Путин бяха като тези на Първанов-некомпетент правителство, а Путин каза Трябва ви време да се запознаете с тези въпроси! Време от 1 до 12 клас поне! Бедна ми бедна Българио, кой така те ориса?!

Знаете ли, никак не е случайно, че точно вчера излиза тази статия, в която се тръби, че Правителството е некомпетентно да реши енергийните проблеми на България. Замислете се-Къде е Борисов днес и за какво ? Нещо се повтаря:Припомнете си какво се случи когато Борисов беше в Москва. Станишев обяви криза. Просто всичко е едно и също. Истинските мъже разговарят лице в лице, останалото е .........лов на застрашени животни.

Кучето лае най-силно когато усеща че си отива!

А бе ген.Колев,до там ли я докара ба ближеш и мажеш след глупостите на Гоце! Това ли е ролята на един български генерал? Или и ти като партиен послушко си пазиш местенцето при предателя Първаноглу.Той мечеше и скимтеше пред Путин,сега ще се пише поборник за нашата национална независимост! А що не каже нещо за началника си Сопол Доган,не смее да си отвори устата! Ама народът не е прост като СерГейчо и не му се връзва повече! Бягай на лов за вързани защитени животни агент Гоце и се надявай някоя ученичка да се върти наоколо, за друго не те бива, срам за целия народ!

Че Първанов си е за смяна време е , но и за смяна си е това министърче недоностче. А вие-герберите го искате, защото смятате да вземете вся власт сометом заедно с президентската институция за да установите новото мартенско олигархично робство! да,ама не!

Е да, много е трудно да отстояваш българските интереси когато защитаваш първо руските. Абе къде Станиш, там и Първан - за бунището

Бойко защо си мислиш ,че с политици от калибъра на Путин можеш да говорш както със своите министри . Много, много далече си от истинската политика поне ходи малко подготвен да не се излагаш и да не излагаш и нас да ни се смее цяла Европа.