Първанов: Армията ни е символ на сила и морал!

Имаме въоръжени сили, които са в състояние да гарантират военната ни сигурност, каза президентът и върховен главнокомандващ Георги Първанов в словото си на военния парад в София по повод на Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май.

Обратно в новината

Коментари - Първанов: Армията ни е символ на сила и морал! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

умишления взрив и кражбите в Челопечене се потулват и забравят.Ами имотите на БНА, продадени за стотинки на свой хора?

Уточнение: Отслужил съм две години военна служба.

Можеш ли да ми обясниш, защо евреите и турците са толкова големи приятели, макар и за обикновения човек това да остава скрито. Аз мога да ти отговоря, но искам първо да чуя твоето мнение, и тогава ще ти кажа дали си прав , или не. Става ли?...

Скъпа, по принцип във форума (който е анонимен) трябва да се избягват персонални квалификации, но съм длъжен да Ви кажа, че не сте в час и не знаете за какво става дума. Поради тази причина сте в неведение за ситуацията в света. Самоувереността в собстевното мнение не е лошо нещо, но трябва да се базира на факти, а не на популярни медийни клишета и на онова, което ни се набива в главите ежедневно и по всякакъв начин, и в крайна сметка е удобно като позиция, защото - както е казал шопът: хората най-мразят да мислят. ПС. Не съм пенсиониран офицер, и никога не съм бил под пагон.

абсолютна убедителност също като през 1939 г )))) умрях от смях, то си е за плач обаче с такива Пантери

Президентът на Русия е също евреин-Давид Аабрамович Мендель,майката на президента на Франция -Саркузи е еврейка,но и двамата поставят на преден план отбраната на родината си.Те изграждат модерна армия ,с ПЕТО поколение самолети,ядрени и ракетни установки.А рязаните турци,нерязаните румънци,гърци,сърби са далеч напред по отношение на военната техника от нас.Не е важно кой каква вяра изповядва ,а в какво вярва и какво върши.

Благодаря на поддръжника на писаното от мен! А на този, който пише, че идва време да се самозащищаваме- прощавам! Сигурно е военен, останал без работа! Членове сме на НАТО и ЕС, а не на пиратите от Сомалия! Война няма и не трябва да има никъде по Света! Иначе за какво са ЕС, САЩ, Русия и всички прогресивни държави? Пепел му на езика-поне да не казва, който смята, че тепърва Светът ще се обърка до 3 Световна!!!

Драги, идват времена, когато всеки (държава и народ) ще трябва да се спасяват поединично и никой на никого няма да помага - точно обратното... Къде ще си тогава?

и не само ...справка...Меркел, Обама, Гордън Браун, Медведев, Саркози и така нататък до по незначителните тип Станишев Калфин пасита и пр ...

Пантерата (06.05.2009 г. 12:39ч.) Жив и здрав Георги Първанов! Живо да ти е името, младежо! Живи и здрави наши войничета и офицери! Нашата армия не е за агресия, а за сигурност, драги небългари, писали до тук! Дано поумнеете поне малко, затова ви пожелавам дълъг живот и здраве!

На тебе червенюгите са ти направили трепанация на мозъка -нас не ли управляват чифути?

И де ни е фотото на единственият самолет да го овековечим, преди триглавата да го е продала за старо желязо??? Само ниското чело на Гоцето фотографирано, последно време олися здравата, а може и коламаска да си прави! Хамстерът в прегръдка с бабички и това не му е за 1 път, май-съвсем е сбъркано момчето! Някакви тежки машини рушащи последните остатъци от улици в София!

Така, така. Наистина символ, но само символ. Бог да пази България! И много кураж на малкото момчета, решили да стават Български офицери, в това време.

Ние от пернишко много държим на морала! Аз съм Главнокомандващ на армията и на БГ! В моя морал - да не се рови, за спонсорите ми - да не се говори, за делата срещу мин. на отбраната - да не се говори, за майор Емел Етем - хубаво да се говори!!!

Армията ни била силна... да бе с оръжие от 70 години- морално остаряло, с изтекъл ресурс. Имаме всичко на всичко 2-4 Миг 29 които летят, бронираната техника ни е морално устаряла.. То се видя какво се случва с подобна - справка войната в Ирак. Така че Първанков изобщо да не ми говори за сила и морал.

Наемната и за наш срам Българска армия е нашественик в други страни, а за наш позор и в древната родина на Българите.

ko kaza...ko ko kaza???

Ти сън ли си? Или те има? Огън ли си или дим?

Сус бре, Гоце мекере! Хайван с хайван...

До: Асан (06.05.2009 г. 18:59ч.) Хасане, като са ти обрязвали патката, са ти подбрали и акъла по погрешка. Ще сравняваш която и да е страна с Израел, който получава всичко, което поиска от САЩ, тъй като САЩ се управляват от чифути, и децата го знаят. Направо ме уби, братко!

Първанов, тъй де, имам предвид кудош Гоце, лъже. Лъже дори не нагло и безотговорно, той лъже страхливо и послушно. Дори донякъде бих се съгласил, че армиятая ни е символ на морал. Но никой не може да убеди българския народ, че половин стадион хора, биха могли да бъдат символ на сила.

А ти на к'во си символ Първанов?!? А за армията - смешна история. Всичко което видях на панаира е много пушечно месо. В 21 век при оръжията, които съществуват е по-добре да нямаме никаква армия. Само излишни жертви и пари.

По въпроса за силната алмия - ГОЛЯМЯ КАРИКАТУРА!!!! Имах удоволствието да служа ВВС 94-95 по това време имаше 23 МИГ-29 - летяха 12 - останалите нямаха ресурси на двигателите. Сега лети 1 !!! (ако сме купили или обновили в Русия двигатели най много 2 МИГ29). По мое време в Турция имаше Авио бази около 30 на брой с 25 - 60 самолета всяка F-16!!! И сега Великата Българска Армия ще си купи същите кошници F-16 модел 60-та година, обновени ама втора употреба ... питам кой малоумник ще копува през 21 век самолети от средата на 20-ти. Интересно ми е защо през последните години обучихме маса НАТО-вски специалисти кои са слабите местта на МИГ-овете и можеле от ГЕН Щаба да целуват ЗАДНИЦИ по толкова малоумен начин. Сега смешната ни армия е 35-40 хил. души - половината са администрация - т.е офицери които пушка са виждали ама преди доста години, та питам се ако не дай боже стане нещо МАМКАМУ, КОЙ ЩЕ СПАСЯВА НЕЩАСТНАТА НИ РОДИНА!!! За чий ... нарязахме ракетите си със среден обсег ... за чий ... са ни тея изветрели парламентаристи и псевдо военни които на жените си не могат се опрат, а ние очакваме държава да пазят. Един изтребител струмаше около 25-30 мил. долара за последните 30 години не е купен нито един ... а сменихме парламентарните мерцедеси .. колко пъти че не мога се сетя! Майната ви!!! Ще се изнеса от тая скапана държава при първа възможност!!! НЕ желая да живея в страх, че децата ми ще бъдат мачкани по кръстовищата, че човешкият живот струва 100000 лв. (справки катастрофата на г-н Ставийски), че в политиката виновни няма ... че полицията си пие кафето с Мутрите, че съдебната система НЕ работи, че са спрени милиарди евро фондове и за Малоумните управляващи твърдят че икономиката връзва и пенсиите са перфекти ... и т.н. и т.н.

Гоце, Гоце, каква я мислехме, каква стана...От Козия рог

Много вожд, малко индианец. И все по бели гащи. По-голямо предателство от това на българското офицерство надали има някъде.

oh-yes yes-sure-you are right billy-boy. razgraden dvor -kakto po nashe vreme v WIld west-no law and no army to get us.

Унищожаването на блъг. армия започна с пълна сила по време на костов...И делото бе довършено от НДСВ с неговия министър на отбраната с име от областта на фауната.

Ти знаеш ли какво е самолет изтребител, че сме били имали само един преди 4 години?

верно е-символ е... :)))

мани мани, каква армия имаме, добре че сме в НАТО по- малко да се страхуваме!

Добре, че го има президента и писачи като Пантерата и Дороти. Не съм се смял така от много време. Леката бронебойна техника - това направо кърти. Пишете по-често, много ви моля.

Ема като лъже, поне малко покритие да има! Това е съвсем комично! И американските политици така посллъгват например, ама поне има малко истина, та се намира по някой да им повярва Ееее

Това което казва ЛЕЙТЕНАНАТА е силно обезпокоително, не че и преди не си го знаехме, но явно нищо не се е променило с времето.

на времето за вечерна проверка се събирахме повече личен състав

Абе от кога определението предвидима е комплимент, когато става дума за армия...?

Типично по комунистически - гръмки девизи без никакво съдържание.

Българската армия разполага в момента с около 500 танка,от които 160 са в ЕКСПЛОАТАЦИЯ,1000 бронирани машини-350 в ЕКСПЛОАТАЦИЯ,20-30 изтребителя,18 бойни вертолета и т.н.За сравнение ИЗРАЕЛ има 4000 танка и бронирани машини,над 2000 БОЙНИ САМОЛЕТА И ВЕРТОЛЕТА,цялата територия е защитена с т.нар.РАКЕТЕН ЩИТ и плюс това ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ.Техният президент спокойно може да каже,че армията им е символ на сила и е в състояние да гарантира военната им сигурност.В неутрална Швейцария има задължителна военна служба-8 месеца и до 42 годишна възраст всяка година се служи 3 седмици запас.При уволнението швейцареца получава оръжието си и 50 патрона.Военновремен резерв до 2002 година е бил 650 000 човека,а след това 250 000.В България след години днешната младеж няма да знае как се държи оръжие,а не дай Боже да трябва да си служи с него.Тогава имената на достойните войни ще бъдат бляд спомен за онези,които се сещат за техните подвизи и положат цветя на паметниците им.

Значи според президента нямаме нит сила нит морал?

Това, че армията ни е силна, може да го каже само един МАЛОУМНИК.

Армия имахме до 1990 година.Истинска и редовна и резерв.Сега пове4ето хора не знаят как се борави с оръжие.Анализите на еоенните действия в света показват ,че тежеста на войната се изнася от резерва.А нашата малобройна редовна армия би оцеляла ден-два само.В момента огромен процент кадровите войници са абсолщтни комици- това са хора от райони с голяма безработица и подчертано некомпетентни в всяко едно отношение и без алтернатива за реализация в друга професия.И не ми обеснавайте НАТО колко са велики.....

По силата на многогодишна инерция, натрупала се в държавното мислене, военните си живеят по-охолно, независимо какви власти и строеве се сменят! Някога, по времето на утвърждаването на българската държава, по време на балканските войни, това вероятно е било естествено, но сегашните ни военни инерционно се ползват с гальовното внимание на държавата. В действителност не нашата армия гарантира отбраната на страната - затова ни трябват или Съветски съюз, или НАТО! Единственото, с което напомнят за себе си, са парадите и вечерните проверки, където нерядко виждаме срамната картина на тресящи се кореми и бузи на маршируващи висши чинове, които несъмнено получават огромни заплати. И всяка година 6-ти май е дата за излюпването на нови генерали /безполезни ,разбира се освен за себе си!/ А такива престъпления, като умишления взрив и кражбите в Челопечене се потулват и забравят.Ами имотите на БНА, продадени за стотинки на свой хора?

Само като го видя по телевизора това президентче и веднага го изгасям.Как може да говори такива глупости, че ние имаме изобщо армия.Да г-н Президент, ние имахме армия, имахме отбранителни структури и стратегии, но Вашите приятели от БСП и коалиционните Ви партньори по настояване на задокеанските господари разорихте всичко.Ние сега имаме само пушечно месо, с което търгуваме в различните военни контигенти по света за да угодите на Вашите господари и сигурно си получавате тлъсти пачки за това.А бедният българин за да подържа семейство и близки се записва като наемен войник от безизходица и няма никакви патриотични идеи в това действие.Цялата ви управляваща пасмина унищожи нашата военна техтика, която народът ни купуваше дълги години , като отделяше от залъка си.Позволихте да се нарежат танкове, оръдия и др. скъпоструващи съоръжения за да се нагушат пак ваши хора с металните отпадъци.Какво стана с боеприпасите, които се изкрадаха от Челопеч?Един взрив и няма доказателства.Сега сте готови да взривите и държавата само и само да останете на власт.Народът Ви мрази и рано или късно ще трябва да отговаряте за поразиите.

При този президент и неговата клика престана армията ни да е велика. Не може да говориш за сила и морал, традиции военни, когато си предал. От родната казарма какво остана днес? Остана призрак-символ без мощ и войнска чест. Виновникът е Гоце! Защо? Не питай ти! Убиха в нас живота и всичките мечти!

Едно време имаше лейтенанти, сега-ле сила...

Армията ни е такава каквато ни е държавата, сиреч никаква.

Nashta armqa e sposobna edinstveno da se spravi s 200-300 extremisti prevzeli, da rechem nqakolko sela iz rodopite, ili da prashta na komandirovka batalinche patrulirashti v chuzhbina. Za neshto po seriozno shte chakame amerikantzite, ako doidat...

ХАХАХАХА, страхотен виц!

Тия бяха някаква пародия- разпасани гащници с големи шкембета!

V Tchechnqa 5000 ozvereli islqamisti napraviha Russiqa za smqah, nie s nashta moderna i boesposobna armqa ot kakvo mozhem da se zashtitim.