Коментари - Депутатите отказаха да осъдят османския геноцид над българите | Днес.dir.bg

Депутатите отказаха да осъдят османския геноцид над българите

След третомартенската ваканция депутатите започнаха работа с обсъждане на проект за решение за осъждане на геноцида над българите в османската империя, внесен от "Атака". След бурни дебати той бе отхвърлен.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите отказаха да осъдят османския геноцид над българите | Днес.dir.bg

Коментари

Българин съм. Християнин. Источноправославен. Обувките са ми турски, чорапите - също, слиповете, боксерките, потниците, дънките, като си изпия биричката на дъното на чашата "made in turky", климатика ми е праве в турция, телевизора - познайте къде. Немското ми возило част по част става турско. Купувам си турски ябълки, чакам да докарат от турските домати. Боли ме! Но трябва да признаем, че ако под турско робство сме паднали с бой, то в икономическото турско робсво сами си се вкарахме. Идокато не си възстановим икономиката и селското стопанство (да не споменавам смешната ни армия) няма кой да ни вземе на сериозно. Особено такъв военен и икономически гигант какъвто е Р Турция. А относно историята - ще бъде добре да я признаят. Няма да им се изкълчи езика от едно "Извинйвай", ама как да стане?

Геноцидът над евреите е световно признат, геноцидът над арменците - кажи-речи също. Във Франция който отрича последния, влиза в затвора - за 3 г. мисля. Така че, нещата не са толкова прости и Волен не е толкова елементарен, както си мислят много от дебилите по-долу. Не може заради някакви ефимерни външнополитически бонуси да премълчаваме и да се отказваме от историята си. Турция, ако признае геноцида, точно тогава ще докаже, че е готова за ЕС. Който забравя миналото си, рискува да го повтори!

Волен да не се прави на БОЛЕН!

Браво на тия, които изнасят такива факти!

ДО ПСИХОЛОГ:ЗА СИДЕРОВ НЕЗНАМ ДАЛИ Е ЗА ДОКТОР АМА ТИ 100%СИ ЗА КАРЛУКОВО.ЯВНО СИ ОТ ДРУГАРИТЕ КОИТО САМО КРАЖ- БИ ИНТРИГИ СЪЗДАВАТЕ.ПИТАМ ТЕ ДАЛИ СИ БЪЛГАРИН?ЯВНО НЕЕЕЕ.

Моля народното събрания да приеме решение за освидетелствуване на Волен Сидеров,тъй като признаците за изперкулядването му са повече от очевидни.

Всичко е останало в историята.Те Русия и Турция са воювали 10 години ,но сега са най-големи бизнес партньори и печатат милиардидолари а вие скъпи националисти какво правите?Ако не ти стига акъла,гледай съседа си ,рече една поговорка

а-ха-ха,голям смях.Какви националисти само,всички сте пионхки на Волен ,използва Ви като евтин предизборен материал,само така вярвайте и подкрепяйте Болния Сидеров и компания,те печелят от Вашия гръб

Защо да почитаме жертвите на холокоста, при положение, че сме практически една държава с Германия в ЕС, а да не си позволим да почетем жертвите на османското робство, при положение, че турците дори не се идентифицират с османците (нали затова ги наричаме по различен начин, че да не ги обиждаме ...) ??!! Колко безумно е поведението на лродажните ни политици от 20 години насам! Браво на Атака по този повод! Не съм техен симпатизант, но позицията им е по-българска от тази на продажните мекерета, които отричат историческите факти в името на някаква фалшива дипломация. Как може Германия да се извини за войната, продължила от 1939 до 1945, а турците-османци да не могат да кажат поне едно "айде ше прощавате" за над 500 години изстъпления и реален геноцид? Това само въпрос на манталитет ли е, или признак, че турците не приемат вина и биха повторили подобно поведение при първа възможност? Какво доверие искат те да си имаме при това положение?! За да се изчистят отношенията, страните трябва първо искрено да се разкаят взаимно. Останалото е отлагане на следващия заговор и нож в гърба. Ние не им го мислим. А те?

Жал ми е за Бъгария. Явно тези дето са останали там за нищо не стават. Дори националистите. Защото вместо да се ровят за българо-турските отношения от преди 100 и повече години, можеха да погледнат какво се е случило на тази дата преди 26 години. И никой от тези 250 човека дума не обели и не посмя да обяви минута мълчание в памет на жертвите на турският тероризъм, загинали при атентата на Гара Буново. Всъщност как да се обяви при условие, че им е направен паметник на въпросните терористи. Това е пореднният фарс заради който ме е срам да се нарека българин. Повече няма какво да кажа.

да се ровят разни глупаци в 45+25 години назад - може, а за кланетата, обезкървили ни под погледа на 'Европата"... не може?

При условие че живите не помнят какво се е случило преди 25 години, как могат да се занимават с неща от преди 100 години. България не е Ирландия дето ИРА гърмеше бомби по 3 на ден, за да не можеш да ги запомниш. Доколкото си спомням бомбите бяха 4, от които една не беше гръмнала. Или 10 човека убити и 50 ранени при тези атентати са нищо? Просто късмет е, че хората дето са правили бомбите не са разбирали много от тези неща, иначе щяха да са в пъти повече. И тука не не става въпрос за червени, зелени, бембени и прочие сволоч. Става въпрос за тероризъм срещу България. И за капак им направихте паметник на терористите. Ей това е по страшно от 100 хиляди убити.

Този е тотално превъртял. Особено за 50-60 те милиона души, дето сме щели да се размножим. При 60 млн. души Германия в началото на 20-ти век вече не се е побирала в границите и ги е избивало на световни войни. В България могат да живеят комфортно до 5,5 млн. души

нет той а ти си превъртял. Комфортно на нашата територия могат да живеят над 16 милиона, а ако се вземе за модел средното натоварване на градове като Варна, Бургас, София и Пловдив - сигурно и повече.

За да бъдем десетки милиони, трябва деца да се правят. Нали се сещаш? А и Волен трябва да направи, не става само с лаене.

Хич не е превъртял на територията на България на Иван Асен Втори спокойно могат наистина да си живеят 50-60 милиона население

За какъв Османски геноцид говорите,че България е винаги в геноцид.Започнал от Римското владичество по тези земи ,Византийско......... и тн. до ден днешен.Нима Римляните не оказвали натиск върху хората живеещи в границите на Р България,Нима Византийците са били много добродушни-дайте отговора Вие ,които ругаете пред компютрите си и колко много сте загрижени за БГ,че само Османците ви са виновни.Ако сравним жизнения стандарт в продължение на 500те години владичество ,когато е имало наи много построени църкви,един данък десятък. И сравним сега - само ддс е 20%, и тн. ,В момента не сме под робство ,а имаме огромна гемографска криза, беднотия и живеещи в мизерия пенсионери-кого да обвиним за геноцид ЕС,САЩ,Комунистите или отново Турция

Като те чета, разбирам едно нещо: ТРЯБВА да се преподава за кланетата. Защото това, което описваш, си е някакво гладене по главите в сравнение с безчинствата и геноцида. Цели села са изчезвали, а на места единствените оцелели са децата и жените - ако мъжете са могли да останат и да задържат извергите. Не като ги канят на по бира.

А ако това не стане... следващият път няма да има кой да каже на онази германска кифла, че Батак не е измислица.

Само дето по турско редовно са опожарявани и разграбвани градове и села (с повод и без повод) и населението е изколвано, ей така между другото. А по времето на Рим са траките - тогава още за Българи и България поне на балканите не се говори. Съвременното българско население се формира по-късно.

до - до нецо -приятел ти не бери грия за мене аз се знам какıв си докато ти не си знаеş а и няма как да знаеш ,нали , то колко са минали през вас не се знае ,остави какво е направил аксак тимур ,кажи вие кво сте направили освен да сте се захващали за палци

Точно от там трябва да започне промяната. Да не мислим като овце, а като хора с нормални потребности. Ако не си искаме - няма кой да ни даде. Точно това е направило робството от нас - овце. И тази стъпка е първата за осъзнаването на българите!

Като поискам да видя коментарите към накоя статия -бутон "към новинат ..." вместо коментарите излиза точво този статия с информация Error on page Ми оправете го този Error де

Комшу, ти си със сини очи, щото си омешан с монголците-когато Тимур през 1402 г. е резнал зелката на Баязид, вечерта е разпускал с баба ти!

:))) абе по е важно, кой разпуска сега, с кого и къде:)

турци се появяват масово след продължителните и многобройни (10 таман) руско-турски войни! Иначе усилията на Страхил и Чавдар войвода са имали ефект, но не са постигнали тази масовост! А след писмото, което казаците са написали на султана, се е появила и всеобща жажда за просвещение в Анадолските каази - зер такова писмо не се пропуска! :-)

Тимур Ланг (Тимур Куция ) нема какво да прави с бабата на Нецо Лудия! Пра-пра-пра дядо ми казал на пра-баба ми че е бил там и видел, че она му се натиснала, ама он я пратил да му пере чорапите и да ги вее докато изсъхнат (1 чифт имал завалията, и тай като наш Тошо)

В бетката при Ангора Баязид е побегнал здраво, но е заловен! (следното е според Уикипедия ) Баязид е затворен в клетка и използван като столче за крака и за качване на кон от Тимур, а съпругата на Баязид Деспина Оливера Лазаревич е карана да служи гола на масата му. След осем месеца подложен на такива унижения Баязид получава удар и умира през март 1403 г.

В Битката при Анкара, Баязид не е избягал. Бил се е мъжки и попаднал в плен.

тоя нецо кои знае колко е черен,ама нали не се вижда,може да се описва като древен елин,у бряяяя

НЕ СЛУШЙТЕ ТОЗИ БОЛЕН И НАХАЛИН ТИП. ЗА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ТРЯБВА ДА ГОВОЯТ СЪВРЕМЕНИТЕ И РАЗУМНИ ПОЛИТИЦИ. АКО ОТВОРЯТ ГРАНИЦАТА НИ С ТУРЦИЯ, ВОЛЕН ПЪРВИ ЩЕ СИ КУПИ ВИЛА И КЪЩА В ТУРЦИЯ. ТОЙ ИСКА ДА ЯХНЕ ТОЗИ СЛОЖЕН ВЪПРОС, ЗА ДА ПОСЪБЕРЕ ОЩЕ НЯКОЙ ОСТАНАЛ В АТАКА ЗА ИЗБОРИТЕ.

на български се казва "нахален". Разбра ли ме, "жоро" ефенди? между другото, време е да се огледаш, "границата" ни с Турция е разграден двор.

Да ... Дивият национализъм е много отвратително явленние ...

единственото по-гадно от него е разкрачения интернационализъм или казано ичане тоталната безродственост!

Ако не е било робството, сега да сме 60 милиона и да сме водеща страна в света!

трябва да си признаем че до сега да сме се избили един-друг до един (справка Иван Шишман и Иван Страцимир, легендата за Шибил и какво ли още не)! Така поне са останали 2-3 милиона "лош материял"

Жалка реч, срам и позор за проф. Пантев! Зарди такива страхливци, подлизурковци и слагачи България е паднала под турско робство. Пак ще повторя - в БГ не останаха МЪЖЕ !

kgb777kgb

Не знам дали си "прауд "Мери , но кажи тези мъже / защото ги има / зад коя точно кауза да застанат и да се борят до последно ???

Странен въпрос - единствената кауза е националната, което обхваща много неща - единна, сплотена нация, просперираща, с европейски манталитет, гражданско общество, средна класа, високо ниво на обществено съзнание, високи стандарти на науката, образованието, здравеопазването; НЕ на балканския манталитет, корупцията и политическия бандитизъм... да продължавам ли още или ти светна под шапката?

зад каузата за българската чест

така е; андрюшата маи е от латентните,мек,топъл глас, семплозакачливи шикозни дрешки, гарнирани с шалче а ла плюшкин, модна буржоазна луличка-пълен разкош,а в главата-прах и предателство,но явно това е цената на успеха

Волене, май наистина си болен! Със свойте искания, ти би довел обратно България под робство, но робство от Атака! Как е възможно през 21 век да злобееш против сънародниците си, родени от турски родители, но на наша територия? Как е възможно за теглата на българите през 5 вековното турско робство да искаш сега да се подлагат на терор хора от турски етнос? Прочети малко история, дори само Под игото и ще разбереш колко много "българи" са вземали дейно участие за тормаза над българите! Такива сме си- днес, ако ни съдят Европейците или американците, голяма част от българите без да се замислят ще са на тяхна страна! Нима не виждаш как Американският Посланик ни съди и ББ му е пръв приятел? Стига Волене, съвземи се и искай сега да не притеснявате българите, а остави в историята онези гадни 500 одини!

да се каже, да се каже истината че в момента повечето живеещи в Турция имат гени на българи, арменци, кюрди, гърци и какви ли не още народи. Защо трябва да се забравя историята? За дасе живее по спокойно ли нищо подобно това се прави за да може разни ревулюционери и неоосманисти да искат да създават проблеми. Когато спрат от Турция да търсят каквото и да е в България, тогава спокойно може и ние да спрем да им навираме варварството им на тяхните родители и прадеди.

Волене, гласувал съм за теб и пак ще гласувам за теб!!! Волен е единствения който не се срамува да се нарече българин, за разлика от останалите комплексари в парламента пък и на само в парламента. Успех Волене истинските българи сме с теб!

Прочети пак Ботев:) За такива като теб съм го пратил. Със здраве!

Турчине, историята трябва да се знае такава каквато е, за да не се повтаря. Западните провокациите на етническа основа в бивша Югославия успяха, защото сърбите промениха историята. И не успяха в България защото българите (в това число слагам и етническите турци), си знаехме историята и за това не можа да прогресира. Когато изучаваш това което е станало в миналото ти го и изживяваш емоционално и това ти служи като имунитет за цял живот да не позволяваш да се случват такива неща никога повече. Може би и затова сме единствената страна дръзнала да се противопостави на Германия и да откаже депортацията на евреите. Така че стига слабоумие и изопачаване на историята.

Волен е психично болен човек лекуван от д-р Серафимов.Ако вие се мислите за здрав може да разберете от какво е лекуван .

от мен също успех,волене,малко сме, но сме неунищожими

Тази толкова важна тема не може да бъде отхвърляна с тезата че днес имаме по важни задачи. Не може днешната ни битова мизерия да се сравнява с един толкова важен исторически факт за България, който е причинил толкова мъки и почти умирането на една нация. Точно от тук трябва да започне промяната на България.

на Г-н Главния прокурор КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 44. (2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие.

Днес отбелязваме ден на Холокоста, в памет на загиналите евреи, а нямаме ден за геноцида над българския народ по време на турското робство! Народ от самоубийци сме! Чудя се как още ни има!

За еврейте /холокост/може за клането над българите не може!Днес всички продажни политици ще бъдат тъжни /холокост/бъдете тъжни и на 17.05 в Батак.

до хектор- хеи заспал българин ,защо се срамуваш да се наречеш българин я ми кажи,или аз да ти кажа,ако искаш да ти изброя какво преставлява един българин.чети си историята и ако все още не си разбрал ще ти кажа ,за какви еничари говорят тука някои мишоци,как може да кажете че белите или със светли очи турци са еничари ,напротив вие българите сте турци как мислиш за 500 год ,турците не са мургави не ги бъркаите с арабите или курдите ,предаване на турски ще има и то не 10 мин а 24 часа ние също плащаме данъци и то сигурно по вече от тебе и такива патриоти кат тебе ,патриоти които работят само за собствени облаги както са правили и вашите герои левски, ботев и другите

ако беше само ибрикчийската ти муцуна, можеше и да те подмина, но не мога да оставя без последствие факта, че изричаш с мръсната си уста имената на Ботев, Левски и другите герои! Не ща да знам какви данъци плащаш и на кого! Само не дразни околните! Я ми кажи, турчино, babozuk не означава ли повредена глава, без глава, щото аз турски не знам! Що така сте се нарекли сами? Айде, сус бре керата. Я си провери шалварето за барабонки.

точно драги си в заблуда, арабите са светлокожи, но с времето и заради слънцето основно им потъмнява кожата. Кюрдите също са светлокожи, недей да бъркаш циганите с кюрди, те нашите цигани особенно тия дето се турчеят като отидат в Германия или Франция се правят на кюрди. Тая приказка дето е говориш още 1985г. е говориха по Джебел, дори се чудеха защо аз имам сини очи и те имат сини очи. Един човек със сини очи неможе да издържи в пустинята.

бахти и цебзурата дето ми слагате :))

Волен Президент които иска една по добра България нека гласува за Волен да си пуснем гласовете поне един път за някои които милеи за България.

Имало е геноцид и ние сме длъжни да го обявим, за да се помни и за да се зачете паметта на хилядите избити и потурчени българи. Вярно е и че това не е най - важната тема днес, но не трябва да се отлага. Трябва официално всички да сме наясно и ние и света с историята, а не поради измислени страхове и неразбиране да се прикриват фактите, а те изобилстват в българската литература от нашите класици и нашата и чужда преса от времето на робството.

г н сидеров мисля си че нямаме БЪЛГАРСКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.

Оставяте впечатление, че страдате от "мазохизъэм". Нищо лично (както се дума в ам.филми), но трябва да проявявате уважение към хората, които ви четат сайта. Не можеш да уважаваш себе си, ако не уважаваш другите.

Трябва да бъдем обективни! В.Сидеров е прав (защо забравихте предването му по СКАТ , преди да се създаде Атака и да стане депутат?! Но трябва да намери по-подходяща форма за изявите си и за отстояване на позициите си. А този академик (май беше) Пантев е едно мекере - титлата и ерудицията му само утежняват мизерното му поведение на мъжка к-ва. Не трябва да забравяме всътпителнот му слово при откриването на последното Народно събрание!!!

Днес е годишнината от атентата на Гара Буново. Шапки Долу!

Един от редките случаи когато съм абсолютно съгласен с позицията на Атака. Веднага се аргументирам: един подобен акт ще бъде доста сериозна спирачка пред мераците (на когото и да било) да изкривява, пренаписва историята и в крайна сметка - да стигаме до абсурдите с "османско присъствие по нашите земи" и подигравката с баташкото клане и т.н. Това ще бъде предимно стъпка към защитаването на факти от нашата история, НЕ е обявяване на война на Турция... Нека да видим ясно какво се случва с "македонизираната БГ-история"... Същото ще ни сполети, особено когато лъжите бъдат повторени в учебници, когато "западни автори" (с подкрепа на нашенски търсачи на лесна слава) насадят в общественото пространство толкова лъжи, че да стане невъзможно младите да придобият представа защо Ботев "ги е писал такива" или дали Левски не е бил "терорист"! Списъкът с изопаченията е твърде дълъг, за съжаление и нараства:( А част от пишещите тук вече са жертва на пропагандата... Обичайте България (не управляващите ББ, СС,...) и уважавайте предците си (= историята)!

Наистина НАЛОЖИТЕЛНО е да се признае ТУРСКИЯ ГЕНОЦИД над българите, за да престанат да издевателстват над историческите факти и да се спрат сегашните повсеместни напъни за ново ПОТУРЧВАНЕ в България.

Тема: Batak Katliam напишете го това в гугула и ще видите историята

като идват изборите си личи в кърджалийско започват едни турците така са направили българите са ви сменили имената и т.н спрете се хора ние не искаме това всичко това е история и историята се тълкува на който както му харесва аз предлагам да се захванем всички и турци ибългарии македонци и цигани да се спретнем да работим имислим за бъдещото на българия аз съм си български турчин но за мен няма файда ни от турция ни от гърция а от българия аз съм роден тука тука съм израснал тука си внасям осигурвонките и данъците другото майната му ние си живеем в кърджалийско задружно всички няма разделение даже в нашта община работят 70% българи а са останали само към 500българи от 20000 население и на никой това не му прави никакво впечатление всеки си работи с пот на челото на никой никой не му дава готово така че мислите правилно и умно и не се хващайте на политизците че те в момента вместо да мислят как народа да излезне от кризата започнаха предизборни таръклатъци успех на бг

няма да е история, докато не се признае... и след това загърби. тука се скъсахме да им се извиняваме за някакви си имена.... и още го натякват.

"някакви си имена" изобщо знеш ли какво значи едно име? Имаш ли някакво представа за своя род? Имаш ли някакво личностно съзнание? Вероятно не, защото не можеш да оцениш "игото" което много векове ти е запазило етноса, езика, обичаите, писмеността и най-важното РЕЛИГИЯТА!!! Ако имаше планирани репресии, за такъв период днес в България нямаше да има даже един българин! Както в Гърция няма "българи" след 1912!

Всичко което става в БГ е отзвук от РОБСТВОТО ГЪЗирано от панто професоро.А кой ни в тал люлка робска люлее са писали хората живели в робство.понто жал ми е за тебе първеню ГЪЗирано.

СТАНАЛОТО СТАНАЛО ПРИЕМЕТО ГО КАКТО И ДА Е И КОЙТО И ДЕН ДА Е НО ДА СЕ РАБОТИ ТОЗИ ДЕН ЗАЩОТО НЯМА КОГА ДА СЕ РАБОТИ ВЕЧЕ НИ ПИСНА ОТ ТЕЗИ ПРАЗНИЦИ ИЗМИСЛЕНИ И НЕ ИЗМИСЛЕНИ КАКТО СА ПОПИТАЛИ ЦИГАНИНА КОЯ РЕЛИГИЯ СИ ИЗБИРА И ТОЙ Е КАЗАЛ АМИ В ХРИСТИЯНСКАТА ИМА МНОГО ПРАЗНИЦИ ИМЕНИ ДНИ И ДРУГИ А В МЮСЛЮМЮНСТВОТО 5 ПЪТИ НАМАЗ НА ДЕН ЗНАЧИ НЕ ИСКАМ НИТО ЕДНОТО НИТО ДРУГОТО

Аланкоулуууу, спрете ся бре! Помаци клали в Батак и Перущица!? А кой ги създаде тез помаци бря?? Кой?? Те каква религия имат?? Каква??? Да живей Волен! Да стане Президент на България !!! Защо мишките гласуват скришно?? Защо все едни и същи са в командването от 20 години?? А резултата е все фъшкии?? Защо ??

Какъв геноцит, бе! В кой учебник го видяхте това? В България изобщо не е имало турци!

Къде се спотаихте, депутати от ГЕРБ? Гласувайте за декларацията, сега можете да покажете дали сте свободни и независими БЪЛГАРИ!

И Батак ли няма и Панагюрище ли няма и Оборище ли няма и кърваво писмо ли няма или има 500 г. Турски рай в България.

Човечето дребно Воленчо не сие пил хапчетата няколко дни и затова се прави на националист

И Турция кво се меси? Като е така що няма новини на румънски, сръбски, английски, холандски, азърбайджански, македонски, немски, испански, френски и тн.

Батак и Перущица не са съсипани от турците,а от помашките башибозуци начело с Барутанлията и Тъмръшлията.Т.е. от БЪЛГАРОмохамедани.Не съм турчин ,но това е историческата истина

Да бе да, и еничари не е имало нали? Според тебе потомци на какви са белите хора в турските филми и тв водещи? Щото май са далече от генетичните турци.

Благодаря за напомнянето! И понеже днес само от Турция напомнят на нашето правителство да се спазват човешките права, ако искам да съм човек с права, трябва да науча турски, да си сложа забрадка и бъда благодарна, че са присъствали 5 века, за да ни пазят от лошите помашки башибозуци, появили се по тези земи от нищото.

Веднага се разпениха еничарите. Стига платени предатели и фалшификатори на историята! Как не е имало клане от турците? Ами еничарите( помашките башибозуци) какви са- не са ли турци? Може да имат българска кръв, с променено самосъзнание от българи в турци и изпълняват политиката на империята.

Не е имало кланета! Нито геноцид! Турците са се преселили постепенно и са заживяли мирно и сговорно с местното население. Който не е съгласен с тази версия на историята, просто няма човешки права.

До: Баязид и пацифист Търново е предадено от евреина Лазар Коен, който после е хвърлен от стените на Търнова по заповед на Баязид. А палачът на Търново Челеби... е венециански евреин. Парламентът на България и управлението отдавна принадлежат на наследниците на предателите. Примери - Стефан Софиянски, Надежда Михайлова(Нейнски), Лидия Шулева, Долорес Арсенова, Николай Младенов, Вилхелм Краус, Александър Божков... Само на Соломон Паси майката е българка...

Да искаме като условие за кандидат-депутатите и ДНК тест ли, що ли?

Европейския парламент - че историческите оценки не могат да се трансформират в правни актове. Един парламент не може да законодателства по отношение на миналото, заяви в отговор Лютви Местан. а аз искам да запитам след като е така защо германците все още плащат репарации на евреите?отделно от това искам да кажа,че волен почна да се проявява като националист много късно,едва като се зададоха избори,забрави обаче какво говореше против американските бази и още ред други неща,забрави за бедния български народ и т.н.не е нужно да изброявам,от мен гласуване за тебе волене вече няма!!!

Коментари - Депутатите отказаха да осъдят османския геноцид над българите | Днес.dir.bg

Депутатите отказаха да осъдят османския геноцид над българите

След третомартенската ваканция депутатите започнаха работа с обсъждане на проект за решение за осъждане на геноцида над българите в османската империя, внесен от "Атака". След бурни дебати той бе отхвърлен.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите отказаха да осъдят османския геноцид над българите | Днес.dir.bg

Коментари

Българин съм. Християнин. Источноправославен. Обувките са ми турски, чорапите - също, слиповете, боксерките, потниците, дънките, като си изпия биричката на дъното на чашата "made in turky", климатика ми е праве в турция, телевизора - познайте къде. Немското ми возило част по част става турско. Купувам си турски ябълки, чакам да докарат от турските домати. Боли ме! Но трябва да признаем, че ако под турско робство сме паднали с бой, то в икономическото турско робсво сами си се вкарахме. Идокато не си възстановим икономиката и селското стопанство (да не споменавам смешната ни армия) няма кой да ни вземе на сериозно. Особено такъв военен и икономически гигант какъвто е Р Турция. А относно историята - ще бъде добре да я признаят. Няма да им се изкълчи езика от едно "Извинйвай", ама как да стане?

Геноцидът над евреите е световно признат, геноцидът над арменците - кажи-речи също. Във Франция който отрича последния, влиза в затвора - за 3 г. мисля. Така че, нещата не са толкова прости и Волен не е толкова елементарен, както си мислят много от дебилите по-долу. Не може заради някакви ефимерни външнополитически бонуси да премълчаваме и да се отказваме от историята си. Турция, ако признае геноцида, точно тогава ще докаже, че е готова за ЕС. Който забравя миналото си, рискува да го повтори!

Волен да не се прави на БОЛЕН!

Браво на тия, които изнасят такива факти!

ДО ПСИХОЛОГ:ЗА СИДЕРОВ НЕЗНАМ ДАЛИ Е ЗА ДОКТОР АМА ТИ 100%СИ ЗА КАРЛУКОВО.ЯВНО СИ ОТ ДРУГАРИТЕ КОИТО САМО КРАЖ- БИ ИНТРИГИ СЪЗДАВАТЕ.ПИТАМ ТЕ ДАЛИ СИ БЪЛГАРИН?ЯВНО НЕЕЕЕ.

Моля народното събрания да приеме решение за освидетелствуване на Волен Сидеров,тъй като признаците за изперкулядването му са повече от очевидни.

Всичко е останало в историята.Те Русия и Турция са воювали 10 години ,но сега са най-големи бизнес партньори и печатат милиардидолари а вие скъпи националисти какво правите?Ако не ти стига акъла,гледай съседа си ,рече една поговорка

а-ха-ха,голям смях.Какви националисти само,всички сте пионхки на Волен ,използва Ви като евтин предизборен материал,само така вярвайте и подкрепяйте Болния Сидеров и компания,те печелят от Вашия гръб

Защо да почитаме жертвите на холокоста, при положение, че сме практически една държава с Германия в ЕС, а да не си позволим да почетем жертвите на османското робство, при положение, че турците дори не се идентифицират с османците (нали затова ги наричаме по различен начин, че да не ги обиждаме ...) ??!! Колко безумно е поведението на лродажните ни политици от 20 години насам! Браво на Атака по този повод! Не съм техен симпатизант, но позицията им е по-българска от тази на продажните мекерета, които отричат историческите факти в името на някаква фалшива дипломация. Как може Германия да се извини за войната, продължила от 1939 до 1945, а турците-османци да не могат да кажат поне едно "айде ше прощавате" за над 500 години изстъпления и реален геноцид? Това само въпрос на манталитет ли е, или признак, че турците не приемат вина и биха повторили подобно поведение при първа възможност? Какво доверие искат те да си имаме при това положение?! За да се изчистят отношенията, страните трябва първо искрено да се разкаят взаимно. Останалото е отлагане на следващия заговор и нож в гърба. Ние не им го мислим. А те?

Жал ми е за Бъгария. Явно тези дето са останали там за нищо не стават. Дори националистите. Защото вместо да се ровят за българо-турските отношения от преди 100 и повече години, можеха да погледнат какво се е случило на тази дата преди 26 години. И никой от тези 250 човека дума не обели и не посмя да обяви минута мълчание в памет на жертвите на турският тероризъм, загинали при атентата на Гара Буново. Всъщност как да се обяви при условие, че им е направен паметник на въпросните терористи. Това е пореднният фарс заради който ме е срам да се нарека българин. Повече няма какво да кажа.

да се ровят разни глупаци в 45+25 години назад - може, а за кланетата, обезкървили ни под погледа на 'Европата"... не може?

При условие че живите не помнят какво се е случило преди 25 години, как могат да се занимават с неща от преди 100 години. България не е Ирландия дето ИРА гърмеше бомби по 3 на ден, за да не можеш да ги запомниш. Доколкото си спомням бомбите бяха 4, от които една не беше гръмнала. Или 10 човека убити и 50 ранени при тези атентати са нищо? Просто късмет е, че хората дето са правили бомбите не са разбирали много от тези неща, иначе щяха да са в пъти повече. И тука не не става въпрос за червени, зелени, бембени и прочие сволоч. Става въпрос за тероризъм срещу България. И за капак им направихте паметник на терористите. Ей това е по страшно от 100 хиляди убити.

Този е тотално превъртял. Особено за 50-60 те милиона души, дето сме щели да се размножим. При 60 млн. души Германия в началото на 20-ти век вече не се е побирала в границите и ги е избивало на световни войни. В България могат да живеят комфортно до 5,5 млн. души

нет той а ти си превъртял. Комфортно на нашата територия могат да живеят над 16 милиона, а ако се вземе за модел средното натоварване на градове като Варна, Бургас, София и Пловдив - сигурно и повече.

За да бъдем десетки милиони, трябва деца да се правят. Нали се сещаш? А и Волен трябва да направи, не става само с лаене.

Хич не е превъртял на територията на България на Иван Асен Втори спокойно могат наистина да си живеят 50-60 милиона население

За какъв Османски геноцид говорите,че България е винаги в геноцид.Започнал от Римското владичество по тези земи ,Византийско......... и тн. до ден днешен.Нима Римляните не оказвали натиск върху хората живеещи в границите на Р България,Нима Византийците са били много добродушни-дайте отговора Вие ,които ругаете пред компютрите си и колко много сте загрижени за БГ,че само Османците ви са виновни.Ако сравним жизнения стандарт в продължение на 500те години владичество ,когато е имало наи много построени църкви,един данък десятък. И сравним сега - само ддс е 20%, и тн. ,В момента не сме под робство ,а имаме огромна гемографска криза, беднотия и живеещи в мизерия пенсионери-кого да обвиним за геноцид ЕС,САЩ,Комунистите или отново Турция

Като те чета, разбирам едно нещо: ТРЯБВА да се преподава за кланетата. Защото това, което описваш, си е някакво гладене по главите в сравнение с безчинствата и геноцида. Цели села са изчезвали, а на места единствените оцелели са децата и жените - ако мъжете са могли да останат и да задържат извергите. Не като ги канят на по бира.

А ако това не стане... следващият път няма да има кой да каже на онази германска кифла, че Батак не е измислица.

Само дето по турско редовно са опожарявани и разграбвани градове и села (с повод и без повод) и населението е изколвано, ей така между другото. А по времето на Рим са траките - тогава още за Българи и България поне на балканите не се говори. Съвременното българско население се формира по-късно.

до - до нецо -приятел ти не бери грия за мене аз се знам какıв си докато ти не си знаеş а и няма как да знаеш ,нали , то колко са минали през вас не се знае ,остави какво е направил аксак тимур ,кажи вие кво сте направили освен да сте се захващали за палци

Точно от там трябва да започне промяната. Да не мислим като овце, а като хора с нормални потребности. Ако не си искаме - няма кой да ни даде. Точно това е направило робството от нас - овце. И тази стъпка е първата за осъзнаването на българите!

Като поискам да видя коментарите към накоя статия -бутон "към новинат ..." вместо коментарите излиза точво този статия с информация Error on page Ми оправете го този Error де

Комшу, ти си със сини очи, щото си омешан с монголците-когато Тимур през 1402 г. е резнал зелката на Баязид, вечерта е разпускал с баба ти!

:))) абе по е важно, кой разпуска сега, с кого и къде:)

турци се появяват масово след продължителните и многобройни (10 таман) руско-турски войни! Иначе усилията на Страхил и Чавдар войвода са имали ефект, но не са постигнали тази масовост! А след писмото, което казаците са написали на султана, се е появила и всеобща жажда за просвещение в Анадолските каази - зер такова писмо не се пропуска! :-)

Тимур Ланг (Тимур Куция ) нема какво да прави с бабата на Нецо Лудия! Пра-пра-пра дядо ми казал на пра-баба ми че е бил там и видел, че она му се натиснала, ама он я пратил да му пере чорапите и да ги вее докато изсъхнат (1 чифт имал завалията, и тай като наш Тошо)

В бетката при Ангора Баязид е побегнал здраво, но е заловен! (следното е според Уикипедия ) Баязид е затворен в клетка и използван като столче за крака и за качване на кон от Тимур, а съпругата на Баязид Деспина Оливера Лазаревич е карана да служи гола на масата му. След осем месеца подложен на такива унижения Баязид получава удар и умира през март 1403 г.

В Битката при Анкара, Баязид не е избягал. Бил се е мъжки и попаднал в плен.

тоя нецо кои знае колко е черен,ама нали не се вижда,може да се описва като древен елин,у бряяяя

НЕ СЛУШЙТЕ ТОЗИ БОЛЕН И НАХАЛИН ТИП. ЗА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ТРЯБВА ДА ГОВОЯТ СЪВРЕМЕНИТЕ И РАЗУМНИ ПОЛИТИЦИ. АКО ОТВОРЯТ ГРАНИЦАТА НИ С ТУРЦИЯ, ВОЛЕН ПЪРВИ ЩЕ СИ КУПИ ВИЛА И КЪЩА В ТУРЦИЯ. ТОЙ ИСКА ДА ЯХНЕ ТОЗИ СЛОЖЕН ВЪПРОС, ЗА ДА ПОСЪБЕРЕ ОЩЕ НЯКОЙ ОСТАНАЛ В АТАКА ЗА ИЗБОРИТЕ.

на български се казва "нахален". Разбра ли ме, "жоро" ефенди? между другото, време е да се огледаш, "границата" ни с Турция е разграден двор.

Да ... Дивият национализъм е много отвратително явленние ...

единственото по-гадно от него е разкрачения интернационализъм или казано ичане тоталната безродственост!

Ако не е било робството, сега да сме 60 милиона и да сме водеща страна в света!

трябва да си признаем че до сега да сме се избили един-друг до един (справка Иван Шишман и Иван Страцимир, легендата за Шибил и какво ли още не)! Така поне са останали 2-3 милиона "лош материял"

Жалка реч, срам и позор за проф. Пантев! Зарди такива страхливци, подлизурковци и слагачи България е паднала под турско робство. Пак ще повторя - в БГ не останаха МЪЖЕ !

kgb777kgb

Не знам дали си "прауд "Мери , но кажи тези мъже / защото ги има / зад коя точно кауза да застанат и да се борят до последно ???

Странен въпрос - единствената кауза е националната, което обхваща много неща - единна, сплотена нация, просперираща, с европейски манталитет, гражданско общество, средна класа, високо ниво на обществено съзнание, високи стандарти на науката, образованието, здравеопазването; НЕ на балканския манталитет, корупцията и политическия бандитизъм... да продължавам ли още или ти светна под шапката?

зад каузата за българската чест

така е; андрюшата маи е от латентните,мек,топъл глас, семплозакачливи шикозни дрешки, гарнирани с шалче а ла плюшкин, модна буржоазна луличка-пълен разкош,а в главата-прах и предателство,но явно това е цената на успеха

Волене, май наистина си болен! Със свойте искания, ти би довел обратно България под робство, но робство от Атака! Как е възможно през 21 век да злобееш против сънародниците си, родени от турски родители, но на наша територия? Как е възможно за теглата на българите през 5 вековното турско робство да искаш сега да се подлагат на терор хора от турски етнос? Прочети малко история, дори само Под игото и ще разбереш колко много "българи" са вземали дейно участие за тормаза над българите! Такива сме си- днес, ако ни съдят Европейците или американците, голяма част от българите без да се замислят ще са на тяхна страна! Нима не виждаш как Американският Посланик ни съди и ББ му е пръв приятел? Стига Волене, съвземи се и искай сега да не притеснявате българите, а остави в историята онези гадни 500 одини!

да се каже, да се каже истината че в момента повечето живеещи в Турция имат гени на българи, арменци, кюрди, гърци и какви ли не още народи. Защо трябва да се забравя историята? За дасе живее по спокойно ли нищо подобно това се прави за да може разни ревулюционери и неоосманисти да искат да създават проблеми. Когато спрат от Турция да търсят каквото и да е в България, тогава спокойно може и ние да спрем да им навираме варварството им на тяхните родители и прадеди.

Волене, гласувал съм за теб и пак ще гласувам за теб!!! Волен е единствения който не се срамува да се нарече българин, за разлика от останалите комплексари в парламента пък и на само в парламента. Успех Волене истинските българи сме с теб!

Прочети пак Ботев:) За такива като теб съм го пратил. Със здраве!

Турчине, историята трябва да се знае такава каквато е, за да не се повтаря. Западните провокациите на етническа основа в бивша Югославия успяха, защото сърбите промениха историята. И не успяха в България защото българите (в това число слагам и етническите турци), си знаехме историята и за това не можа да прогресира. Когато изучаваш това което е станало в миналото ти го и изживяваш емоционално и това ти служи като имунитет за цял живот да не позволяваш да се случват такива неща никога повече. Може би и затова сме единствената страна дръзнала да се противопостави на Германия и да откаже депортацията на евреите. Така че стига слабоумие и изопачаване на историята.

Волен е психично болен човек лекуван от д-р Серафимов.Ако вие се мислите за здрав може да разберете от какво е лекуван .

от мен също успех,волене,малко сме, но сме неунищожими

Тази толкова важна тема не може да бъде отхвърляна с тезата че днес имаме по важни задачи. Не може днешната ни битова мизерия да се сравнява с един толкова важен исторически факт за България, който е причинил толкова мъки и почти умирането на една нация. Точно от тук трябва да започне промяната на България.

на Г-н Главния прокурор КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 44. (2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие.

Днес отбелязваме ден на Холокоста, в памет на загиналите евреи, а нямаме ден за геноцида над българския народ по време на турското робство! Народ от самоубийци сме! Чудя се как още ни има!

За еврейте /холокост/може за клането над българите не може!Днес всички продажни политици ще бъдат тъжни /холокост/бъдете тъжни и на 17.05 в Батак.

до хектор- хеи заспал българин ,защо се срамуваш да се наречеш българин я ми кажи,или аз да ти кажа,ако искаш да ти изброя какво преставлява един българин.чети си историята и ако все още не си разбрал ще ти кажа ,за какви еничари говорят тука някои мишоци,как може да кажете че белите или със светли очи турци са еничари ,напротив вие българите сте турци как мислиш за 500 год ,турците не са мургави не ги бъркаите с арабите или курдите ,предаване на турски ще има и то не 10 мин а 24 часа ние също плащаме данъци и то сигурно по вече от тебе и такива патриоти кат тебе ,патриоти които работят само за собствени облаги както са правили и вашите герои левски, ботев и другите

ако беше само ибрикчийската ти муцуна, можеше и да те подмина, но не мога да оставя без последствие факта, че изричаш с мръсната си уста имената на Ботев, Левски и другите герои! Не ща да знам какви данъци плащаш и на кого! Само не дразни околните! Я ми кажи, турчино, babozuk не означава ли повредена глава, без глава, щото аз турски не знам! Що така сте се нарекли сами? Айде, сус бре керата. Я си провери шалварето за барабонки.

точно драги си в заблуда, арабите са светлокожи, но с времето и заради слънцето основно им потъмнява кожата. Кюрдите също са светлокожи, недей да бъркаш циганите с кюрди, те нашите цигани особенно тия дето се турчеят като отидат в Германия или Франция се правят на кюрди. Тая приказка дето е говориш още 1985г. е говориха по Джебел, дори се чудеха защо аз имам сини очи и те имат сини очи. Един човек със сини очи неможе да издържи в пустинята.

бахти и цебзурата дето ми слагате :))

Волен Президент които иска една по добра България нека гласува за Волен да си пуснем гласовете поне един път за някои които милеи за България.

Имало е геноцид и ние сме длъжни да го обявим, за да се помни и за да се зачете паметта на хилядите избити и потурчени българи. Вярно е и че това не е най - важната тема днес, но не трябва да се отлага. Трябва официално всички да сме наясно и ние и света с историята, а не поради измислени страхове и неразбиране да се прикриват фактите, а те изобилстват в българската литература от нашите класици и нашата и чужда преса от времето на робството.

г н сидеров мисля си че нямаме БЪЛГАРСКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.

Оставяте впечатление, че страдате от "мазохизъэм". Нищо лично (както се дума в ам.филми), но трябва да проявявате уважение към хората, които ви четат сайта. Не можеш да уважаваш себе си, ако не уважаваш другите.

Трябва да бъдем обективни! В.Сидеров е прав (защо забравихте предването му по СКАТ , преди да се създаде Атака и да стане депутат?! Но трябва да намери по-подходяща форма за изявите си и за отстояване на позициите си. А този академик (май беше) Пантев е едно мекере - титлата и ерудицията му само утежняват мизерното му поведение на мъжка к-ва. Не трябва да забравяме всътпителнот му слово при откриването на последното Народно събрание!!!

Днес е годишнината от атентата на Гара Буново. Шапки Долу!

Един от редките случаи когато съм абсолютно съгласен с позицията на Атака. Веднага се аргументирам: един подобен акт ще бъде доста сериозна спирачка пред мераците (на когото и да било) да изкривява, пренаписва историята и в крайна сметка - да стигаме до абсурдите с "османско присъствие по нашите земи" и подигравката с баташкото клане и т.н. Това ще бъде предимно стъпка към защитаването на факти от нашата история, НЕ е обявяване на война на Турция... Нека да видим ясно какво се случва с "македонизираната БГ-история"... Същото ще ни сполети, особено когато лъжите бъдат повторени в учебници, когато "западни автори" (с подкрепа на нашенски търсачи на лесна слава) насадят в общественото пространство толкова лъжи, че да стане невъзможно младите да придобият представа защо Ботев "ги е писал такива" или дали Левски не е бил "терорист"! Списъкът с изопаченията е твърде дълъг, за съжаление и нараства:( А част от пишещите тук вече са жертва на пропагандата... Обичайте България (не управляващите ББ, СС,...) и уважавайте предците си (= историята)!

Наистина НАЛОЖИТЕЛНО е да се признае ТУРСКИЯ ГЕНОЦИД над българите, за да престанат да издевателстват над историческите факти и да се спрат сегашните повсеместни напъни за ново ПОТУРЧВАНЕ в България.

Тема: Batak Katliam напишете го това в гугула и ще видите историята

като идват изборите си личи в кърджалийско започват едни турците така са направили българите са ви сменили имената и т.н спрете се хора ние не искаме това всичко това е история и историята се тълкува на който както му харесва аз предлагам да се захванем всички и турци ибългарии македонци и цигани да се спретнем да работим имислим за бъдещото на българия аз съм си български турчин но за мен няма файда ни от турция ни от гърция а от българия аз съм роден тука тука съм израснал тука си внасям осигурвонките и данъците другото майната му ние си живеем в кърджалийско задружно всички няма разделение даже в нашта община работят 70% българи а са останали само към 500българи от 20000 население и на никой това не му прави никакво впечатление всеки си работи с пот на челото на никой никой не му дава готово така че мислите правилно и умно и не се хващайте на политизците че те в момента вместо да мислят как народа да излезне от кризата започнаха предизборни таръклатъци успех на бг

няма да е история, докато не се признае... и след това загърби. тука се скъсахме да им се извиняваме за някакви си имена.... и още го натякват.

"някакви си имена" изобщо знеш ли какво значи едно име? Имаш ли някакво представа за своя род? Имаш ли някакво личностно съзнание? Вероятно не, защото не можеш да оцениш "игото" което много векове ти е запазило етноса, езика, обичаите, писмеността и най-важното РЕЛИГИЯТА!!! Ако имаше планирани репресии, за такъв период днес в България нямаше да има даже един българин! Както в Гърция няма "българи" след 1912!

Всичко което става в БГ е отзвук от РОБСТВОТО ГЪЗирано от панто професоро.А кой ни в тал люлка робска люлее са писали хората живели в робство.понто жал ми е за тебе първеню ГЪЗирано.

СТАНАЛОТО СТАНАЛО ПРИЕМЕТО ГО КАКТО И ДА Е И КОЙТО И ДЕН ДА Е НО ДА СЕ РАБОТИ ТОЗИ ДЕН ЗАЩОТО НЯМА КОГА ДА СЕ РАБОТИ ВЕЧЕ НИ ПИСНА ОТ ТЕЗИ ПРАЗНИЦИ ИЗМИСЛЕНИ И НЕ ИЗМИСЛЕНИ КАКТО СА ПОПИТАЛИ ЦИГАНИНА КОЯ РЕЛИГИЯ СИ ИЗБИРА И ТОЙ Е КАЗАЛ АМИ В ХРИСТИЯНСКАТА ИМА МНОГО ПРАЗНИЦИ ИМЕНИ ДНИ И ДРУГИ А В МЮСЛЮМЮНСТВОТО 5 ПЪТИ НАМАЗ НА ДЕН ЗНАЧИ НЕ ИСКАМ НИТО ЕДНОТО НИТО ДРУГОТО

Аланкоулуууу, спрете ся бре! Помаци клали в Батак и Перущица!? А кой ги създаде тез помаци бря?? Кой?? Те каква религия имат?? Каква??? Да живей Волен! Да стане Президент на България !!! Защо мишките гласуват скришно?? Защо все едни и същи са в командването от 20 години?? А резултата е все фъшкии?? Защо ??

Какъв геноцит, бе! В кой учебник го видяхте това? В България изобщо не е имало турци!

Къде се спотаихте, депутати от ГЕРБ? Гласувайте за декларацията, сега можете да покажете дали сте свободни и независими БЪЛГАРИ!

И Батак ли няма и Панагюрище ли няма и Оборище ли няма и кърваво писмо ли няма или има 500 г. Турски рай в България.

Човечето дребно Воленчо не сие пил хапчетата няколко дни и затова се прави на националист

И Турция кво се меси? Като е така що няма новини на румънски, сръбски, английски, холандски, азърбайджански, македонски, немски, испански, френски и тн.

Батак и Перущица не са съсипани от турците,а от помашките башибозуци начело с Барутанлията и Тъмръшлията.Т.е. от БЪЛГАРОмохамедани.Не съм турчин ,но това е историческата истина

Да бе да, и еничари не е имало нали? Според тебе потомци на какви са белите хора в турските филми и тв водещи? Щото май са далече от генетичните турци.

Благодаря за напомнянето! И понеже днес само от Турция напомнят на нашето правителство да се спазват човешките права, ако искам да съм човек с права, трябва да науча турски, да си сложа забрадка и бъда благодарна, че са присъствали 5 века, за да ни пазят от лошите помашки башибозуци, появили се по тези земи от нищото.

Веднага се разпениха еничарите. Стига платени предатели и фалшификатори на историята! Как не е имало клане от турците? Ами еничарите( помашките башибозуци) какви са- не са ли турци? Може да имат българска кръв, с променено самосъзнание от българи в турци и изпълняват политиката на империята.

Не е имало кланета! Нито геноцид! Турците са се преселили постепенно и са заживяли мирно и сговорно с местното население. Който не е съгласен с тази версия на историята, просто няма човешки права.

До: Баязид и пацифист Търново е предадено от евреина Лазар Коен, който после е хвърлен от стените на Търнова по заповед на Баязид. А палачът на Търново Челеби... е венециански евреин. Парламентът на България и управлението отдавна принадлежат на наследниците на предателите. Примери - Стефан Софиянски, Надежда Михайлова(Нейнски), Лидия Шулева, Долорес Арсенова, Николай Младенов, Вилхелм Краус, Александър Божков... Само на Соломон Паси майката е българка...

Да искаме като условие за кандидат-депутатите и ДНК тест ли, що ли?

Европейския парламент - че историческите оценки не могат да се трансформират в правни актове. Един парламент не може да законодателства по отношение на миналото, заяви в отговор Лютви Местан. а аз искам да запитам след като е така защо германците все още плащат репарации на евреите?отделно от това искам да кажа,че волен почна да се проявява като националист много късно,едва като се зададоха избори,забрави обаче какво говореше против американските бази и още ред други неща,забрави за бедния български народ и т.н.не е нужно да изброявам,от мен гласуване за тебе волене вече няма!!!