Заплашват германски депутати за позиция за арменския геноцид

Депутати от германския парламент (Бундестага) са получавали заплахи заради проект за резолюция, признаваща геноцида над арменците в Османската империя.

Обратно в новината

Коментари - Заплашват германски депутати за позиция за арменския геноцид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква е тази демокрация щом нямаш право на мнение и ти е забранено да изразяваш позиция?

Падението на германците - турци да ги плашат!

Кюрдистан ще смали амбициите на Ердоган. Вече и САЩ подкрепят новата държава в етническите й граници...

Млади сте още,не усещате,че Ердоган глътна джама/това са предсмъртни хрипове,а не заплахи/.

българия - пуделът (троянският кон) на москва. Bън от HATO и EC. Mежду другото на бугарско куче вяра да нямаш - ти го храниш то те хапе. сополиви диваци миризливи, конекрадци и поcлеdни дупки на кавали.

Тук пишат защитниците на Турция. Уж сме били поробени! Не знаете какво искате, Германия има доблестта да каже, че османците са избили 1916г. един народ. КАКВО ПРОТЕСТИРАТЕ СЕГА? ДА НЕ СТЕ БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ? Не може да ви се угоди.

че не виждаш ли че са БГ турци... вън от България предатели, бегайте в Анадола, че ще трябва и там да правите популация, защото Кюрдите ще ви изплапат... 20 млн кюрди, а??

Турция. Уж сме били поробени! Не знаете какво искате, Германия има дблест да каже че осмянцету са избили един народ. КАКВО ПРОТЕСТИРАТЕ СЕГА? ДА НЕ СТЕ БЪЛГАРСКИ ТУЦИ?

Bсички основни изобретения за умъртвяване на хора, започвайки от бойни отровни газове, идват от Германия. Според мен, до края на вековете няма да изкупят тази своя вина и с извинения и признания не става! Сега до какво са ни докарали те? До мизерия. И продължават тази своя подла дейност.

Сега основният въпрос е ,защо пачаврата със име ЕС не помогна на бежанците във Турция. Напротив, Германия краде парите на всички членки, изнудва, пресира за да лапа тя. Тези пари са на целия ЕС откраднати от Германия и поставила на колене 2/3 от ЕС. Защо точно в еврозоната клекнаха всички а само Германия е ок? Замисли се, ЕС е проект на Германия и за това излъга и изманипулира всички членки. За това и Великобритания иска да се маха. Когато четеш си мислиш в какъв век живеем . Какво е ЕС , каква е моралната ценност , политика и пр. Много се искаше да сме член , но когато няма равенство а ставаш васал на чужди интереси е момент политиците да са по адекватни

А защо да им се помага! Защо народи, заделили нещо от своя труд, трябва да дават на някого нещо на готово!? По кой морален или юридически закон, човек създал нещо със собствения си труд трябва да го дели с някой търтей, който на всичкото отгоре предявява и хиляди претенции, който иска да вземе но не показва никакво уважение и зачитане към тези от които иска да вземе.

Въпрос на време е кога и къде ще се появи НОВИЯ ХИТЛЕР и в каква форма ще се появи Диктатурата - в отговор на тези преселения. Европа с радост потъркваше ръце, когато свалиха Кадафи. С радост се обявяваше против Асад. Сега с радост трябва да си поеме отговорността. АМИ ТЯ В ТУРЦИЯ ИМА 2 МЛН.БЕЖАНСИ ВРЕМЕ Е И ЕВРОПА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ СЬС ТЯХ НАЛИ ТАКА ГОСПОЖА МЕРКЕЛ-ПОЗДРАВИ ОТ ИСТАНБУЛ -ВСЕКИ ДЕН ВИ ИЗПРАЩАМЕ ПО-30 000 СИРИЙЦИ

Не ги обичаш но благодарение на тях през 14 ти век разпокъсана българия е обединена в пределите на Османската империя и векове защитавана безплатно и съхранена чак до днес че да има къде да дишаш

Изказването ти е толкова абсордно, че дори не си заслужава да се оспорва.

Что ето такое тюрк которъй не слушает что его заставлятъ ?

Признаване на арменския геноцид,признаване и на българския геноцид в Тракия,Родопите,Чипровци,Македония,сформиране на военен съюз и унищожаване на остатъците от мръсната Османска кочина,освобождаване на Константинопол,забрана на исляма и връщане на заграбените земи.

англичани и французи също са съдействали за геноцидите извършвани от турция , защо се ослушват !!??

Само как звучи немски депутати, особено такива с турски корени. Тази държава ще изчезни преди България ..... ще се появи с ново име Термания. Няма война, а в европейските държави местното население се стопява и с него и държавата ....

Знаеш ли колко са турците в Германия, към 4 милиона. Я сега ги сметни като % от населението колко са, и колко години трябва да минат докато стане Термания?

А къде сме ние,тия от ДПС пропищяха орталъка заради някакъв смешен т.нар.възродителем процес.осъществен главно от тогавашни комунисти-турци,дори и днес много от тях си поазят българските имена,а си мълчим за чудовищния геноцид по време на Априлското въстание,Освободителната война,войните от 1912-14 г.-аферим комшу,клал си дедите ни ,но то било за да покажеш присъствие,извинявай - като няма кой май трябва ние да кажем

въпреки, че ще е страшно - ще ме изкефи Турция да го вкара на Германия! Белким някой се събуди тогава!

Не ти разбират иронията!!!...по-страшното е,че ние сме на първа линия...а вече нямаме и помен от ония Български войни,,Прусаците на Балканите,,

Така е, не я разбират! Не е лесно да завъртиш зъбните колелца в главата!

Така е,сега има само нарастване на облаците трансексуални татуирани соросоиди,ИТспециалисти и София Прайд американизирани еничари.

Меркел да заминава , и повече да не се връща , в САЩ или Турция /АНАДОЛА/.

НА МЕРКЕЛ ДА НАПРАВИ ОТ ПОЛУМЕСЕЦА КРЪСТ, СЕ ОКАЗА РЕЦИПРОЧЕН !!!

Дори след 101 години ИСТИНАТА трябва да се каже високо на глас!!! Защото не са само арменците пострадали от Османска Турция, нали!

Цяла Европа , АЗИЯ, част от АФРИКА , бяха под османско владичество ...

РЯЗАНИ ЖИВОТНИ, ЖИВЕЕЩИ,КАТО СКОТОВЕ, КАКВИТО СТЕ, ДА ВИ ЕБЕА ШИБАНИЯТ АЛЛАХ И ОЩЕ ПО ШИБАНИЯТ МУ ПРОРОК ,ДА ИЗПУКАТЕ ВСИЧКИ!!

ма си мнооо убав бе ти от кой егрек си

построена първата джамия до бундестага, с минаре по-високо от айфеловата кула, аркадаш :-)

много гнусно подгрявш форума, бе,,,, а си известен на всички с безбройните си никове. ти за малоумни ли ни имаш или кефиш турската сган?

НЕ МОЖЕ ДА ИМАТ ДРУГО МНЕНИЕ , ОСВЕН ТОВА НА ЕРДОГАН ! ТАКА СИ ГО НАПРАВИХА !

Турски националисти заплашват немски депутати и журналисти, а искат безвизово пътуване? И не само, а реално плашат с действия подобни на вече извършено убийство и това не се счита дори за държавно закрилян тероризъм, макар изразяващ се само в заплахи. Това намеса на Турция ли е в свободната воля на немските депутати? Време е Европа да втърди позиции и върне неотстъпчивостта си спрямо ценностите залегнали в европейската идея. Не за друго, а защото дипломатичност и добър тон се считат от арогантните за слабост.

И ще го получат безвизовото. Много са, силни са, а европейците страхливи. Тези ще ни превземат с утробите си, защото раждат докато могат.

ами също и българите го получиха или? Какво общо има тук СТРАХ?

чи то султан Ердоган тероризира сънародниците си сега па камо ли башибозука и еничарите миналите векове християните. То в Бг турци нема само потурчени християни.

Най-големият радетел за принзнаване на геноцида в немския парламент е Джем Йоздемир Той е от турски произход. И други немски политици с турски корени признават факта - измъкнали са се от пропагандната машина на турската държава и поради това могат да мислят. В самата Турция интелектуалци, учени, журналити също признават този факт. Но турската пропаганда работи на пълни обороти и нейни жалки продукти се обаждат и в този форум. Като г-н Местан - какви усилия положи миналата година за да не се приеме декларацията в българския парламент. Така се беше разпалил заедно с неговите си хора! Жалки пропагандни продукти!

Bиж Pафи уважавам твоето мнение , но с този турски германски парламентар грешиш, какво мислиш ,ако джем е против тезата на арменците , минута няма да го изтърпят и джемчо ще продава турски зеленчуци пред германският парламент. Tози арменски въпрос не е толкова лесен да го разбереш . Hаправените исторически изледвания на Oсманските архиви , а също така и на Aмериканските (Aмериканските мисионери са най активните през периода 1910-1916гд. в населените с арменци места в пределите на Oсманската империя .) архиви ,показаха че няма нищо общо с тезата на арменците.

Аз не мога да разбера каква е далаверата от тези безкрайни обвинения и извинения. Преди седмица японците пак риваха Обама да се извини за Хирошима и Нагъзаки; сега пък германците щели да нарекат черното черно и бялото бяло, ама турчулята ривът. За чий ривът и едните, и другите? Ако е за пари, нито американците, нито турците ще им дадат и грош. Обама е толкоз стиснат, че на времето заведе Медведев в Макдоналдс. Ама това е нищо в сравнение с Ердоган, който плюс сметката, ще иска от госта си да му плати и диш-хакъ.

за да няма в учебниците после "османско присъствие" вместо истината

Предполагам, че целта е да има официално признат исторически факт, компрометиращ Турция, който да е аргумент за отпор при следващ опит за рекетиране на Европа от страна на Турция. А европейските политици толкова държат на това да имат такъв аргумент е защото явно нямат способности - дипломатическ и/или характерови да дадат отпор на Ердоган просто така - защото е нагъл. И си търсят аргументи да се крият зад тях.

Защо се премълчава от политолозите и историците сега, че иначе справедливо осъждания "възродителен процес" спрямо турското население в България в края на 1980-те години, е провокиран от подмолни действия на Турция, които са станали заплаха за националната сигурност на България? И тогавашното комунистическо ръководство на държавата България се е принудило да предприеме тези непопулярни действия.

През 90-те години, публикуваха в един вестник, записите от разговорите, докладите и решенията взимани от Държавен съвет. От там става ясно, какво налага преименуването и възродителния процес. Ако някой още не е разбрал защто е започнало преселването на турците , да намери в интернет и да прочете. Положението е било изключително тревожно и налага изключителни мерки. Сега е същото, но изключителни мерки няма. Да видим какво ще стане накрая.

Да, около 3000 нелегално пребиваващи в България през този период турци ( 1980 година) подложиха на терор българските турци и работеха за откъсване на автономна турска област .

Абе, какъв геноцид е това, бе? Те са пратили 1,5 милиона на "по-доброто" за живеене място! Тия, останалите сегашни арменци просто завиждат на сънародниците си!

И ти, и твоето семейство да отиде при тях, както се изразяваш на по "хубаво място" Амин!

Колкото повече кризи назреят с Турция толкоз по-добре. Русия, Германия... май са достатъчно да гризнат яко дръвцето...

не може една просташка Турция да се налага в Европа,като изкривява мръсните си дела.....

ВТОРИ ПОГРОМ!!!!! ....През февруари 1915 година всичките 60 000 мобилизирани арменски войници са затворени в трудови лагери и след това са избити. Арменците, намиращи се в непосредствена близост до фронта, както и други от вътрешността на страната, тръгват да бягат пеша през негостолюбивите пустинни земи на Сирия и Месопотамия.те са били насилствено депортирани в кервани и обкръжени от турски войници, след което са избивани целенасочено по пътя и в лагерите, вкл. чрез глад.....

ПЪРВИ ПОГРОМ!!!!! .... но е безспорно, че зверствата срещу арменската общност се извършва с мълчаливото съгласие на османската власт.....

А кога ще бъде осъден 500 години геноцид над България? Турска наглост, вместо поне някакво съжаление и извинение, те продължават да наглеят. Прихванали са тази наглост от мошетата, докато са били под тяхно управление. Такива дебилни същества само бой ги оправя. За съжаление практиката това е показала. Никакви пари и никаква власт. В противен случай дебилните мозъци раждат само безумия.

арменците са избити защото са навлезли във финансовата система на турция а това не е отговаряло на еврейските интереси,затова евреите подкокоросали турците да избият конкуренцията.същото се е случило по времето на старазагорското клане.

българите , покрай турците и "ромите" изгубиха възприятието си за чистота !

Тук някои от съвременните юначни български воеводи призовават за възвръщането на земите от източна Тракия, прогнозират че Туркия ке падне, но от десетилетия насам, дори елементарни неща като забрана на етнически партии, отнемане на двойно гражданство, преименуване на местности и най високия връх с турско име Мусала и др. не са успели да направят камо ли нещо повече да се очаква от тях, накратко казано, отчайващо ужасяваща обстановка.

Мусала е арабско име, турчино. Знай своя род и език.

така е, арабски и персийски думи бол в турския, ама кой да знае.

Съвременния турски няма нищо общо с този който се е говорил по време на османската империя в който преобладават арабски думи а и писмеността е била с арабски йероглифи до 1923г.

Турският език поначало е доста неразвин в сравнение с други езици. Въобще няма турски думи за абстрактни понятия, затова турците са взаимствали през вековете всички абстрактни понятия от арабския език. Нямат и собствена азбука, затова са взаимствали латиницата.

Не забравяй те !! В България има, много имена и на езика на българите, гагаузи ? Както и доста гагаузи на които им е сменена вярата.

Турция пък кога е нямала проблеми със света? Никога. Тази държава се управлява от главорези.

Бундестага да приена резолюции за геноцид, ми прилича на "А вие защо бесите негрите?!"....

Ако наистина са толкова обидени, да си приберат 4 млн. гастарбайтери в Турция и да си им намерят работа там.

Турците винаги са действали от омраза. За отмъщение. Такова мислене кой въобще иска в ЕС?!

НАБИВАЛИ СА БЪЛГАРИНА НА КОЛ ПРЕЗ ЗАДНИКА, НАГОРЕ КЪМ БЕЛИЯ ДРОБ. И ТАКА СТОЯЛ С РАЗКРАЧЕНИ КРАКА ДОКАТ СА ГО ПРЕКАРВАЛИ ПРЕЗ СЕЛОТО.

....... ::::::""" ИСКАМЕ ЛИ СЪЩО ПРЕМАХВАНЕ НА ОБРЯЗВАНЕТО! """" :::::: .......

хм! наистина има една алогика - точно пък германия да надига рев за геноцид в друга държава! интересно, наистина човек да се замисли!

ами няма само от гермаците да се скубят пари за репарации и да ги плюят за холокоста турчилята колко злини са сторили идея си нямаш