Генчовска: РСМ и Албания не са заложници на България, чакаме просто да си изпълнят договора

"Нашата позиция е изключително ясна, имаме национален консенсус по темата", категорична е външната ни министърка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо слагаш Албания и Севермак заедно. Разделете ги. Нека приемем Албания.

За да може БЕЛОто и ХЕРЦа лесно да стигат у Юропската Уния Ашбаниja Mакедониja

Най после едно правилно изказване.Преди само мънкане и извъртане на тази министърка

БРАВО!!!

Браво жено, имаш топки.

Така е, но го набивайте на евроидиотите в кухите им тикви, с повод и без повод, а и на краварите не е излишно.

ББ казваше: “на прост човек, … се набива”. И така докато поумнее.

Нека по правим госпожата. Не чакаме да започнат изпълнението на договора, А ДА ГО ИЗПЪЛНЯТ!

Подкрепяме Албания, северните македонци не.

БРАВО! БРАВО НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО! Да го духат северо-тъпаците и евро-гейчетата

браво на министърката. Дали сега татяна дончева пак ще коментира за чиновничката от русенската английска гимназия която не ставала за външен министър.

Ама това на някакъв висш външно-политически пилотаж ли ви изглежда?

Няма нужда от висш пилптаж, нещата са ясни. Има нужда от такива министри.

Най-после някакви смислено изказване от външната ни министърка. Казва ясно и точно че северномакедонците нищо не са направили последните 5 месеца, и по тази причина няма как да има промяна в нашата позиция. Макета са правят на големи тарикати. Какво очакват? Да падне тавана? Като продължават така, ще си клечат в чакалнята на Евросъюза. Албанците са друга стока и е логично да се разделят от РСМ. Няма изискване двете страни да са заедно. Албания е готова за ЕС, РСМ си е още в Коминтерна.

Запада май ни заплашва.Дали не ги въоръжава като урките,а ние в Натото ще имаме картонени самолети.Мисля си и за по-лоши сценарии,дано не се случат

А нещо по повод думите и закините на Борел и това как искал преди края на френското представителство да се решат "разногласията" ни? "Поставям срок - ако не стане до края на френското председателство, ще трябва да призная, че ще има силна криза в отношенията ни със страните от Западните Балкани. Затова ще направим всичко по силите си, ще оказваме целия възможен натиск, за да могат двете страни да постигнат съгласие, добави Борел" Нима не й стиска да му представи отговор или най-просто да му каже да си вдигне газът и в Скопие да опява каквото иска?

Че като на какъв да дава обяснение? На някакъв недоволен бюрократ, на който му изтича мандатът. При това бюрократ без власт и каквито и да било права и задължения! Много правилно, че такива дори не споменава

Мишоците в европейският парламент да разделят двете държави и проблема на албанците се рашава.Що се отнася до Фюромците да си стоят в калта,щом се правят на тарикати.

Само така! Никакви компромиси с политиците на РСМ! Жалко, че са в едно с Албания, но не сме ги чифтосали ние така.

Една мюсюлманска държава няма място в ЕС. ЕС е за европейски християнски държави с христиански ценности. Ами да си направаят един ислямски съюз.....

Албанците са по добре настроени към България за разлика от ,,нашите братя,, макета :)))

Къв православен си ти бе, пикльо. Българската нация се състой от хора от различни религии, двете основни са християнство и ислям.

Пише се "състои", а не "състой"! Иначе сте прав.

Албания е заложник на Северна Македония реално. Албания е изпълнила всичко, което трябва, но е вързана към Серверн Македония, която не иска да си изпълни договора. Малко известен факт е, че все още им български села в Източна Албания.