Ген.-майор Стойков: Пилотите на Ми-17 са имали само 18 часа нальот

С хеликоптера са изпълнени общо 4 летателни задачи в деня на катастрофата, съобщи шефът на ВВС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

17 часа! два работни дни! за половин година тия четири изпълнени задачи за деня на катастрофата трябва да са били: запусни двигателя, нали на российски си говорим в армията ни- нальот загаси двигателя!! и отчиташ изпълненото задание, нали на российски си говорим в армията ни.

"...според изискванията на НАТО пилотите трябва да имат около 180 часа нальот годишно. Предвид ситуацията в българските ВВС загиналите пилоти от началото на годината до момента са имали около 18 часа." а е месец юни! 6ти месец! половината година! И 18 часа! Какво да се коментира! А Боката и Цвинокио веднага изреваха срещу Президента!

Имаме десетина летци, и не може да им осигутим дори миниален нальот? БОЙКО нали се хвалеше как бил дал и то много за да ги има вертолетите, накрая се оказа, че е само един и даже и за него няма керосин достатъчно.

Нали НАТО в лицето на Турция защитава небето ни. Защо да летят нашите пилоти?

Защото са НАШИ!

Жалко са всички пилоти във ВВС ! 18 часа нальот за година при норматив 180 часа/ година :( Опитен пилот с 500часа за 21 години служба - подигравка с тия пилоти ! Политиците крадат , лъжат и мажат , пилотите загиват !

А как да имат по 180 часа 200 пилоти с една единствена машина ?

като сме я подхванали темата е добре просто да отбележим, че с всичко което се окраде последните 30г - Белене, КТБ, санирането, здравната каса, банките 96-та, магистралите, приватизацията, контрабандата, източването на ДДС, и почти всичко в което държавата е имала пръст - та с тия пари убеден съм, че можехме да имаме армията, която имахме до 89-та ... да не говорим, че имахме едни ракети заради които Турция си стоеше, кротко настрана... както и да е. Жалко за погубените животи. Ние българите ще плащаме с кръвта си за националното предателство на едни други т.нар. "българи"!

Лека им пръст на момчетата. Война не ни трябва за да ни защитават. Всъщност се води тиха война срещу армията ни ! Икономическа безпощадна и убийствена! Колкото и да си безстрашен,колкото и да си се врекал в воената професия,накрая те убиват като куче ,защото няма пари!

а е това не е от броя часове. те си летят отлично момчетата. стари хеликоптери.

Ми 17 май е най-популярния и хубав вертолет. И не с стар, на 2000 часа пише че е.

Аз си мислех, че най популярен е UH-1.

Нямам представа какво е положението с летците от южната част на България, но имам преки наблюдения над летците от северната част. Тия в Долна Митрополия не се спират. Късат се да хвърчат. Още в 7 сутринта започват да бръмчат и ми надуват главата. По цял ден ги гледам как правят щуротии. Понякога са по два и дори три самальота заедно и пак си правят щуротии. Майтапа настрана, но често се спирам и гледам като изпълняват разни интересни фигури и лупинги. Като започнат да се издигат и падат под почти прав ъгъл спрямо земята е много красиво. Често летят и на по-малко от 50 метра над земята (не в града!). И все пак като съм на село (там ги виждам защото баш над селото правят тези неща) много ми надуват чутурата.

Тия от Долна Митрополия!

Вместо за нови самолети и тренировки на летците ни ,4 милиарда лева за две години за некачествено саниране и обогатяване на управляващата партия и обръча и от фирми по региони. Убедиха ни ,че същата далавера е и с магистралите,определено построени с незадоволително качество за много пари..Вечна памет на загиналите ни летци.

Ало , давача , ами предложи официално термин който да се използва във ВВС , за сега това е официалния термин !

Няма саниране, има тапициране или опаковане. Санирането е друга дейност която не е осъществена никъде в България.

Какво означава “ нальот”, няма ли българска дума. Дадохме им азбука, пък да им взимаме думите...

Византия даде и на нас и на тях азбуката

за о време паднаха 2 самолета. както се казва ще се купят нови самолети, но кой ще ги кара. нашите пилоти са пилоти само на теория.

Гледам, чета ... и не вярвам на очите си! Големият проблем - че думата "нальот" била руска... Дебили, да ви имам проблемите!...

за хората!!!!!!!!!!!!!!!!за БЕЛЕНЕ СА ВСИЧКИ МИНИСТРИ КАТО зопочнем с наии големият министер ЛУДЖЕВ ТА до каракачанов!!!!!!!!!!!!!!всичкото от голем по по наи голем боклук в армията!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А тиквата има само 18 часа в България за последния месец!

киснеш под коментарите по 18 часа дневно. явно трудно се покрива нормата от глупави коментари.

Подготвени, подготвени... колко да са подготвени нашите пилоти, с тоя смешен нальот! както е видно, каквато с каквато и техника да разполагаме, ако ще извън-земна да е, човешкия фактор си остава определящ. Който не го разбира, играе с губещи карти... Лошото е, че цената понякога се заплаща с човешки животи... Жалко за момчетата!

Кво, да го пиийп означава "НАЛьОТ" ??? НА къв ПИИИЙП език е това?!!!??? Ние руски, или истински БЪЛГАРСКИ говорим в тая държава бе, патрЕоти ??? Нальот ми е коняка в чашата, а пилотите ЛЕТЯТ!! Имат ЛЕТЕНЕ само 18 часа! ЛЕ-ТЕ-НЕ, дир-ници!!!

Глупако, това си е авиационен жаргон и независимо, че е дошъл от руския език и дали това ти харесва или не, не променя нещата!... Аре льокай си слънчевия удар и не се занимавай с въпроси, които не са ти в "рейнджа"!

всичко е много просто като няма пари махнете вертолетите и край от кой ни пазят? от извънземни ли жалко за летците татко беше летец и все сме треперили за него ама оцеля защото в друго време е бил летец тодорживковото когато имаше пари за самолети имаше ремонти части кво ли не сега кръстове по добре ги махайте тези круши вертолетите падат като круши съболезнования на близките

И това ще стане. Сега със същата мантра затварят болници. Ще си отидат лекарите изгонени немили недраги. Учителите вече ги изгонихте и се чудат сега откъде да наберат нови. С медицинските сестри е същото положение... Инжинерите и те бягат като чумави навън... Споко, ще си останете тук само едни ретарди и индобългари, да се обичате вовеки с тъпата кратуна от хераково! А па баща ти не мое да е бил летец и да е отгледал такъв ретард!

При това неграмотно писане със сигурност и ти си "ретард"!!! или индобългарин.

Тъпако, болниците не ги затварят току, така, а защото липсват финикийските знаци!!! Или трябва и джокери да ти дам??? А защо липсват финикийските знаци..., това го оставям на въображението ти!!! Само ще ти подхвърля един джокер, че прекалено много от тях се отичат в бездънни ями, които някои все още отчаяно се опитват да... напълнят, това е!!! И кои сме тези... вие, които изгониха учителите, лекарите, инженерите и прочие??? Ти, от кои си да попитам, от извънземните ли си??? Знаеш ли, че всеки вече сам може да решава, къде и какво да работи, стига да има главичка на раменцата си, а не тиква??? И след като си казал А, то кажи изречи след нея Б-то, и ни кажи, как издънена отвсякъде кочина, каквато е България, може да предложи заплати на онези, каквито дават по белите държави в ЕС??? Ти ли ще ги извадиш от джобовете си??? Или ще ги вземеш от продажбата на наркотици, контрабанда и прочие като ги легализираш??? Или от пенсиите на по-възрастните в тази кочина??? Или от детските, социалните и други придобивки на бай Мангал??? Давай, дерзай, чакаме предложенията ти,... ние, които обяви за... вие!!!

?

Пенетрация знаеш ли какво е?

Е с толкова паради дали не знае :)

Руска дума, означава брой пролетени часове, а пролетени часове означава часове, през които е летял пилотът. Още не са се сетили за правилната английска дума.

Ндей пита, че матрьошкини веднага ше ти опаткат минусите! Опа, твърде късно!!!

18 часа годишно на 35 годишна машина!! Е, няма проблеми, защото управляващите правят кекс, кекс с армията, кекс с полицията, кекс с образованието, кекс със здравеопазването, кекс с народа.......

Гледам Ви, чепкате се за една дума, щото била руска. Деца, българския има много чуждици, ама сега "нальот" е проблемната?? Разбира се, нали е руска, давай сега да се избием. Трагедията не е в това. Трагедията е, че държавата отделя безумно малко военни разходи, ползва се стара техника и т.н. Руснаците имат къде-къде по-сериозни и добри хеликоптери, ама ние още си летим на старите кофи...Жалко за хората, не са виновни те, нито вертолета. Виновно е военното министерство, че позволява на живи хора да се качват в подобни гробници...

Schilo

Проблемът го правят един-двама, които не виждат по-далеч от тона си. Иди им обяснявай, че проблемът, поради който се случи всичко това е другаде.

Военен пилот с 18 часа нальот !? Ами то за 18 часа не може да научиш кое копче за какво е , а те искат да летят и да ни пазят небето !? Веднага агент "Иван" и агент "Буда" да бъдат съдени за умишлено причиняване на убийство ! Като стана дума, дадоха ли на съд онзи министър, по чиято вина загина собствения му син ?

18ч от началото на годината ве лешпер! Копчетата се учат докато си курсант. Айде у лево.

Нали си наясно, че преполовихме годината? 18 часа за 6 месеца колко иде?

Става дума за ТРАНСПОРТНИЯ министър.......и за ТРАНСПОРТНО произшествие......Представяте ли си!???

Абе и аз не знам как е ама и така не е. От началото на годината са минали 5 месеца с по 22 работни дни. Грубо това са 880 работни часа. Ако българските пилоти имат само 18 в полет няма как човек да не се запита какво правят през останалото време?

Schilo

обучение в симулатори, дежурства...Въпросът е на възможности, а не на тяхно желание. А защо нямат възможност за повече, да питат министъра на отбраната. И този и бившия и онези, преди тях.

Дежурства??? И как точно ще ни... защитят от евентуална атака като не могат да... летят??? Питам само!!! Друг е въпроса, от кого точно ни... пазят, ама нейсе:)))!

Ей, келеш, бягай да ториш на друго място. Деева соросоида ти тъп!

не те знам какъв си но обучението на симулатор не дава реална представа за обстановката-все едно да те обучават да караш кола и съм сигурен че когато попаднеш в реална ситуация си загазил

ебават се със стюардесите...

Безаналоговата техника не може да изкара 30 години в строя.

няма ли подходяща българска дума???

Има. Надупи се и ще я научиш

Schilo

Не знам, тази е приета във ВВС. Но дори друга да беше, това щеше ли да спаси пилотите? Или си пишете ей така, за да отчетете дейност?

Той е сам. Под различни имена се пише

Schilo

Може, норма трябва да се гони.

Има, я посочи българските думи за:боркер, дилър, франчайз, хардуер, софтуер, партньор, концентрация, креативен, баланс, пост, джипиес, джиесем, сърфиране, чат, френд, адвам, акаунт, мениджър, фондация, интеграция, кохезионен..... давай смело, в бългаския език има в пъти и то стотици пъти повече заемки от англосаксонски отколкото от руски.....

Понапрегни си малко познанията по български и сам ще ги намериш, ако имаш такива, разбира се!!! Иначе си много прав, че в българския има много заемки от чужди езици, но това не е поради липса на български заместители,а от това, че чуждиците звучат по... гъзарски, просто е, ама не е за прости хора!!!

Има даже и флъдвам. А факам е напът да замени клецам.

за почти 30 години стаж имат полети колкото за три години.600 часа за тридесет години- по 20 часа на година.какво са правили през другото време....

Летели са в... мечтите си:)))!!! В останалото време са цакали карти и играели на гоненица)))!!!

Тия 30 години от къде ги извадихте?. Загинали са двама капитани. Капитан се става след пет години служба. Следващо войнско звание - майор се присвоява след още пет години. Пет плюс пет прави най-много десет. Капитан с трийсет години стаж може да има само в риболовния флот. След трийсет години двамата , Бог да ги прости , пилоти отдавна щяха да са пенсионери. А за това че летят опасно малко най-малко са виновни летците.

Хеликоптерът казаха , че е бил изправен, значи грешката е в пилотите или....случаят да не е като самоубилия се полицай и самоубилата се дъщеря на полицай ? Четете бързо защото дирниците трият неудобни коментари !

Бегай в Индия в баба и дядо

вече и домати не се оглеждат, не армия да има. Капитаните Списаревски и Стоянов умират за България в Небето на България, защитавайки я от окупатори. Днес пилотите умират от липса на летателни часове и летене на 30 годишни гробници. Време е България официално да се обяви за втора Куба от 50-те .....публични домове и казина с неотразим блясък на морето.

Този Генерал-майор руснак ли е . НАЛЬОТ....... българска дума няма ли.

В превод НАЛЬОТ ознччава- Нальот

Бегай в Децката градина за Маймуняци. В Банкя се намира. Измекярин

Не го знам дали е Руснак, ама ти си Урангутан-Тъпир

Мтко, марш обратно във втори клас, Митко!

Пише се урангутан - с малка буква, руснак се пише с малка буква, тапир се пише с "а", а не с "ъ" и няма нищо общо с тъп, не се пише децки а детски от дете - дет+ски. Преди много време един на кандидат-студентски изпит беше написал "брацкия съвецки съюз" - ако не си същият кандидат-студент, със сигурност си негов достоен заместник.

Много си тъп ве минджикар. Ба си тьаия чирак умирисан си!

Доста думи в речника на военните са руски - сумка, нальот... Вместо часове нальот е нормално да се каже летателни часове.

Schilo

По-долу, един колега бе помолил за превод на редица думи. Тях как да ги наречен на български?

Сульо, всички думи си имат превод, стига човек да иска да ги преведе, нали така?!? А думата нальот е пълно потвърждение на това, ама то не е като да си бил цял живот на чужда хранилка, нали?!?

Schilo

Ами хайде де, Мартинчо, така или иначе си почнал. Първо си оправи безсмислената буквено-цифрова комбинация в името, и после дай превод на браузър, хакер и т.н.

Като не са имали нужната практика, за чий чеп са си рискували животеца??? За голата слава ли??? Или са били... нечии роби???

Schilo

Помниш ли, че по едно време отказаха да се качват на машините? Бяха обвинени в какво ли не, включително и в диверсии...Във форумите искаха да ги разстрелят.

И колко... разстреляха, ако смея да попитам:)))??? Сульо, навсякъде, ама навсякъде по белия свят, никой не е... РОБ на работата си, запомни го това!!! Като не ти отърва, пътя, чантата и търсиш новото си място под слънцето, много е просто, ама трябва да имаш... главичка, а не проста тиква на раменцата си, това е единственото условие!!!

Martini4o, трай си, пак пишеш неподготвен. Със сигурност и ти си призовавал зад монитора да ги гърмят така, както са на летището.

Schilo

Мартинчо, посочи ми една държава, където военните не се подчиняват на заповеди. Май не си ходил в армията, нали?

Сульо, всеки малоумник има главичка на раменете си, за да може сам с нея да разсъди, кое е правилно и кое не!!! И не ми говори за казарма, и тем подобни измишльотини, защото всички знаем, какво беше казармата преди, и какво е сега, нали така, ако изобщо я има, разбира се!!! Само най-простите следват безропотно... заповедите на откровени идиоти и малоумници, няма смисъл да ти го напомням, защото не ми се вярва да си чак толкова... заблуден!!! П.С. Като искаш да си... пилот, а не ти дават да летиш, какъв го дириш още в българската авиация??? Чичко Паричко да дойде и да ти спонсорира полетите ли чакаш??? Или баби и дядовци да се откажат от пенсиите си, за да могат шепа малоумници да изпълнят мечтите си??? Или шепа не накрали се тулупи да спрат да... крадат??? Или бай Мангал да се откаже от помощите си??? Кое да стане, че дам има пари за... нальоти???

jingiby

"Ген. Стойков каза, че според изискванията на НАТО пилотите трябва да имат около 180 часа нальот годишно. Предвид ситуацията в българските ВВС загиналите пилоти от началото на годината до момента са имали около 18 часа." Какво да коментираме, егати и държавата...

Какво означава думата... нальот:)))??? Ние, в България ли сме или в... Русия??? Летателна практика или часове не звучи ли... на разбираем български???

Schilo

Това ли е проблема?

Да, това е, проблем ли има??? Да го напишат на виетнамски другия път, за да го разберат всички!!!

Schilo

Мартинчо, айде батьовото, като пораснеш още малко, тогава коментирай такива ситуации, а?

Сульо, имам уважение към непознати иначе на драго сърце бих те пратил на... майната ти:)))!!!

Schilo

Мартинчо, ясен си ми колко струваш-нищо

Сульо, повярвай ми, че това, което ти мислиш за мен... изобщо не ме интересува:)))!!! Все едно мечката да се интересува от живота на... еднодневката:)))!!!

Schilo

Правилно, Мартинчо, не ме интересува еднодневката.

Сульо, къде го видя този... Мартинчо:)))??? От ЕГН-то ще да е, действай докато е време още, очилца или преглед, може и да ти помогнат да... скиваш туй, онуй!!!

Schilo

Мартинчо, просто ти преведох имено на български. Че иначе наименованието ти е като една алкохолна напитка.

Чшшш, к'во това у заглавието ти, нек'ви цифри, няква латинциа, ти в Българя ли си?! Напиши също така на български:браузър, хардуер, блогър, хаштаг, клик, селфи, мониторинг, дилът, брокер, кеш, синдик, франчайз, слот, файл, сейф, плейър, джиесем, джипиес.... Зарежи да спирам ли?!

ей идиот ,ако не ти харесва думата нальот,вземи и си гръмни.

За всичко са виновни управляващите в момента държавата. Те така и не намериха средства да подменят остарялата техника, не осигуряват средства за поддръжка на наличната техника и никакви средства за обучение. Е какъв да е резултата тогава.... народа ще се трепе като мухи, но за всичко сме си виновни ние- така и не намерихме сили в нас да направим един общонароден протест, все някой тръгва да защитава простаците, които уж управляват, а всъщност крадат държавни пари. Разберете хора докато ние си мълчим и чакаме да ни се размине тези търтеи в управлението на държавата ни грабят най-безскрупулно и без свян. Обидно е тези хора да се показват на честванията на Левски и Ботев.

Всъщност няма какво да разследват. За всичко е виновна корупцията и липсата на морал в управлението. Абсолютно си прав. Все някаква причина по документи ще измислят, но истинската причина ВСИЧКИ е знаем.

Съболезнования! Колко хора си отидоха поради лошото управление.

Имали са само 18ч полет но са отлично подготвени.

Звучи като "той е прекрасен човек но има отвратителен характер".

Schilo

Не са били достатъчно подготвени, това е истината. Въпросът е: защо?

Правиш се на прост или си такъв наистина??? Защо?!? Защото сме в РъБъ, за това, ако ти трябват повечко джокери, само кажи!!!

Той много добре знае, ама ти не се пъхай навсякъде.

Голям риск е да се лети на руски таралясник, пилотите са били достатъчно опитни. Още малко ще ги изкарат че вчера са завършили училището.

Schilo

Дали е грешка на пилотите, дали е поради лош ремонт или друга техническа причина, факт е, че двама военослужещи са си отишли в мирно време. И то, поради занемарено отношение на тюфлеците, пардон, политиците, към отбраната. Всъщност, дано това да доведе до изтрезняване и да се заложи на нова техника, а не на такава - трета ръка, която няма да е в по-различно състояние

Хеликоптерът се е омазал, търсят вината в пилотите. Българска работа, жалко за момчетата.