ГДБОП задържа топ трафикант на културни ценности

ГДБОП разби престъпна група, занимаваща се с трафик и търговия на културни ценности и задържа един от водещите дилъри и трафиканти на антики у нас.

Обратно в новината

Коментари - ГДБОП задържа топ трафикант на културни ценности | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на Дунава, при Арчар(Рациариа) и Лом (Алмус) не от 10,а от 20 години се изнася с тоново сигурно.. всичко е по западни музеи. Замислете се, защо в почти всяко древно селище е пълно само с мангали или такива, коит оне се мислят за българи. В Арчар и Лом е пълно с ромляни едвам се държи български народ там.

ТОВА НЕ Е НОВИНА. НОВИНА ще е когато същите им изровят цялото имане, скритото и ги осъдят на доживотен затвор. Ако проговорят и кажат къде и как са продавали - споразумение за по-малко наказание. ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР, защото това е краста и никога няма да се откажат. ДОЖИВОТЕН, ЗАЩОТО ОТНЕМАТ ЖИВОТА НА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ НА БЪЛГАРИЯ, като го лишават от ДОСТОЙНСТВО, САМОЧУВСТВИЕ, ДУХОВНОСТ И УСТОИ ВЪВ ВРЕМЕТО. Ще дойде време нашата история и народ да бъдат признати, но тези ни лишават от доказателствата. А народ без минало няма бъдеще. Нашето минало го крият, крадат и потулват съседните държави, а тия са най-големите родотстъпници и предатели на дедите си и на дечата си. ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР!

А Черепа що ли не го задържа?!

Тонове старини бяха изнесени през последните 25 години! Тракийски могили бяха разрушени, а цели римски селища са сега разорани. И до момента - нищо! И кой този топ трафикант? Къде е същината на тази новина?

Който реши да изнася културна ценност извън граница, трябва да отиде в министерство на културата, за да му дадат документ-разрешение. Проблеми - никакви.

Нове се разкопава от повече от 20г. и имената ги знае целия град. Мерки - НИКАКВИ!

Който реши да изнася културна ценност извън граница, трябва да отиде в министерство на културата, за да му дадат документ-разрешение. Проблеми - никакви. но ако има хора, които са се самозабравили - наказания. Нормално.

Аха! Сега ми стана ясно! Значи Васил Божков и Боян Радев са колекционери, а всички останали са трафиканти!

И кой е този топ трафикант - има ли си име и фамилия. Ако беше някоя жертва, щяхте да изложите цялата му автобиография със снимки и картинки.

Доста спорно е дали са антики наистина. Най-вероятно 90 % са чисто фалше. И тази плоча, за която пишат колко добре била запазена - смех.

ще го разпитват и пак на свобода,я да беше откраднал кокошка...........На тези- конфискация на всичко,което притежават и затвор

ГДБОП задържа топ трафикант на културни ценности Абе "културен" човек са задържал, имащ афинитет към културните ценности и бахура.

Когато хванат тартора, който е най-отгоре (знае се кой е) тогава ще е новина! Божидар Димитров има пръст, но не е само той! Кои имат на-големите частни сбирки и как ги събраха се запитайте!

Това е страшна варварщина и трябват веднага присъди и затвор!!

Защо в тази акция не са привлечени и западните служби, за да бъдат разследвани и аукционните къщи, продаващи краденото в Западна Европа?

да са задържали Божидар Димитров, агента "Телериг"

..брей! Значи все пак има още нещо останало след 25 години свободен износ на ТИР-ове антики..?!