ГДБОП удари измамници, хаквали игрални автомати

Служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП са неутрализирали организираната престъпна група, действала на територията на цялата страната.

Обратно в новината

Коментари - ГДБОП удари измамници, хаквали игрални автомати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко извън темата, но все пак общо с нея - в САЩ казината са разрешени на поне 20 км от населено място (Лас Вегас и Рино затова са в пустинята). У нас казина на всеки ъгъл в градовете. Ми ето изпреварихме американците.

И сега какво , за награда ли ще ги предложите , крали са от престъпниците с казина , все престъпни отрепки държат подобен бизнес в България !

Мамини сладури, колко бързо се задвижиха за казината и хванаха хакерите, дето е по-сложно, но не могат да озаптят няколко неграмотни циганина- телефонни измамници. Щото от възрастните бедни, измъчени хорица келепир няма, но виж казината....казината са друга бира... Не че не могат, не искат. НЕ ИСКАТ.

Когато бях работник в бизнеса с игрални автомати, тия схеми се правеха понеже машините имаха фабрично модем т.е. вход за телефонен кабел и се управляваха от собственика. После минаха на безжична технология ... Въпроса е че ГДБОП трябва да погледнат картината по-общо ... на кого са казинатa и защо машините имат оставени параметри за манипулиране? Те фабрично са така, а ние плащаме полицията да гони вятъра!

Не може ли да хванат и онези,дето ни обират къщите.Аман, с тия иновативни шашми.

Причината да ги хванат е понеже хазартният бизнес у нас се държи от някой много дебел депутат или политик , ако се касаеше за обикновен бизнесмен никой никога нищо нямаше да разкрие. Дори и да не ги осъдят щом излезнат от ареста ще ги накарат да връщат парите и то с огромна лихва и ще ги държат живи докато се издължат , после ще ги обявят за беследно изчезнали.

най-после една вярна новина, без популизъм и демагогия... та кого значи пази родната милиция?

Toва да хванеш на големите крадци крадците е геройство! Да не са луди да гонят селските разбойници дето убиват и изнасилват стари хора!

А не е ли престъпление когато една машина трябва да пребира 75% а да дава 25% да се настройва на 93% печалба и 7% загуба.

Колко бързо се е задействала мафиотската псевдодържава, за да опази един от основните си бизнеси :)) А за останалите престъпления нехаят.

От името на асоциацията на собственици на игрални заведения изказвам благодарност на слухтелите на реда / благодарностите се получават след 1700/ когато има желание и резултатите са на лице

""който чрез използване на документ с невярно съдържание или на неистински или преправен документ получи без правно основание чуждо движимо или недвижимо имущество с намерение да го присвои, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години" няма да могат да ги осъдят! Това е само за парлама и за да ги накарат да се разделят с част от източените суми. Държавата яко пази хазартния бизнес!!!

Кражба ли е да прибереш некой лев от крадци? Разликата е, че едните си плащат за чадъра нагоре, а другите го правят с ъкъл.

Интересува ме дали тези пичове на които им правя евала са задигнали повече пари от казината от колкото ,,ало" измамниците са задигнали за един месец от пенсионери,и как така ги хванаха и засякоха тази сложна техника а не могат да засекат няколко телефона.

Щука

Удрят тези момчета (които за мен са си гениални), защото крадат от техните хора? Кой държи казина, кой играе принципно в тях и за какво се ползват в България, ако не основно за пране на пари... Както повечето съфорумници казаха - ало-измамниците и шведите по селата си действат на воля, важно бе, да спрат четири момчета, надхитрили крадците на България...

Крадци откраднали от други крадци, голямо чудо...

аа не вярвам аз, без руски хакер ... поне някой руска фамилия сигурно има ?

Крадат от крадци. Даже трябва да се насърчава това, а не да ги задържат. Нима казината не крадат?!

Моля, някой по-сведущ да ме светне: 1. Къде в правото пише , че софтуерът е "документ"? 2. Защо, хакнатият софтуеър е "подправен или фалшив документ" и къде го пише това в Закона? 3. Не излиза ли, че ако някой вкара в компюсъра ми троянец, то аз използвам подправен или фалшив документ или пък ставам съучастник - щото не съм съобщли за това престъпление в МВР, ами просто съм унищожил вируса, ползвайки някаква програм?

Да видим обаче за какво ще ги обвинят, че нещо не се сещам за адекватен текст.

Ей такива работливи хора трябва да ръководят страната!

Виж ти как се загрижила полицията за печалбата на бившите и настоящите си колеги , бреееей . Как старателно действа . Това не са нашите права и интереси че да ги защитава . Това са парите им , техен е този бизнес и си го пазят !

Цял живот се занимавам с компютри, но за пръв път чувам за "компютърно-информационните данни в софтуера"

Самите "игрални машинки" са компютърно манипулирани, но това не се преследва щом е в полза на хазартни бизнес, но когато някой промени това, го преследват.

И да и не , да компютри са , но манипулирани е силно казано. Садържат хардуерен "randomizer" които спрямо доста сложен алгоритам базиран на процент печалба/загуба или ти дава или не. Държавата принципно залага минимален/максимален праг на печалба/загуба към казината и уж на толкова се настройват машинките. Този процент може да бъде мърдан , но не и "официално". Няма нищо кои знае колко сложно , но за да го манипулираш трябва да имаш достатъчно познания за типа работа и за инфраструктурата :)

Мартин

Точно така и тези "престъпници" най-вероятно са искали да върнат реалната стойност, която е била променена също с "външна намеса", но онзи се е усетил и ги е изпортил. Хайде, знаем и колко фискалните апарати са фискални... не е нужно да изпадаме в подробности, нали?

И като знаеш, че е така, ходиш да залагаш ли? После реееев...

Като знам , знам какво правя или не правя в случая. Що да е "рееееев" ? Човек ако знае какво прави и с какво разполага може да си прекара добре включително и в някоя игрална зала. Пак шанса за късмет го има , ако влезеш с 100 кинта и излезеш с 1000 си на печалба. Въпроса е да влезеш с ясната мисъл , че си ги хвърлил в кофата тия кинти с които влизаш.

електромерите на ЕРП-тата а??? найс а???

Пазят си мафията нали политици и полиция са там на хранилката крайно време е да се събудим и да изметем тая измет от БГ

Значи за мафиотите от хазарта може. А когато от ЧЕЗ "хакват" електромери за да натрупват печалби на гърба на абонатите, никой нищо не знае и не е чува.

А шефовете на казиното?

Крадецът вика дръжте крадеца

ами де видяхти докомент бе куки '- или за вас всичко е документ залли куки браво на момчетата га дсрзавста изкривева сте сляпи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А кога ще ударят телефонните терористи?!?

АБЕ С ДВЕ ДУМИ БРАВО НА МОМЧЕТАТА, ПОНЕ ЗА МОМЕНТ СА ПОИЗПОТИЛИ АЛЧНИТЕ МУТРИ/БИЗНЕСМЕНИ! ТАКИВА КАТО ТЕЗИ ЮНАЦИ НЕ ТРЯБВА ДА ВЛИЗАТ В ПАНДЕЛАТА А ВЕДНАГА ДА БЪДАТ НАЗНАЧЕНИ В СЛУЖБИТЕ ,РАЗБИРА СЕ С ДОБРИ ЗАПЛАТИ!!.....ПОНЕ ТАКА СЕ ПРАВИ В НОРМАЛНИЯ СВЯТ!

Ще бъркат те в джоба на мутрите и ще крадът чисти пари, нещастници! За който не знае казината са най-голямата и елементарна перилна за пари ;)

Преследват попови лъжички за да отчетат активност. Баш жабоците дето превърнаха езерото в блато, никой не ги бара...те са на власт!

Браво ,сега хазартните босове ще спят спокойно.Това е то полицията да те пази.Ако си бабичка на село може спокойно да те заколят циганета за пенсията за да се докажат като мъже макар ,че още им плащаме детски на майките.

За тел измамниците, нищо не правят години наред, обаче за структурите за събиране на пари от раята веднага са се активизирали и са хванали мошениците.

пълни глупости - това са системни администратори и техници, работещи към съответните казина!

Няма само казината да печелят, браво на хората. Да ги вземат за security инженери към фирмите разработчици на софт-а и машините.