В САЩ питат икономически проект ли е ”Турски поток”

Решението на руската страна за строителството на "Турски поток" вместо "Южен поток" предизвиква въпроси у САЩ.

Обратно в новината

Коментари - В САЩ питат икономически проект ли е ”Турски поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1.САЩ и Русия заедно се трудят да разпокъсат ЕС като конкурент. 2. Пробутват арабска пролет на Ердоган и печалби от продажби на пушкала. 3.С китайците САЩ прибират парчета от Русия. 4. Аз знам че Пешо от третия етаж е тъп и гласува неправилно. 5. жината ша са скара за коминтара.

Сегашното финансово състояние на Русия не позволява изпълнението на този проект. Проекта е политически, но не и икономически. цената му и изпълнението му са нелогични от икономическа гледна точка. Турция е зависима от американските капитали. Все пак, днешна Турция е това, което е, благодарение на американски капитали, а не на руски. Краят на този проект ще бъде обтегнати отношения и с Турция и пренос на газ през Украйна, след като Москва обяви на украинците - Крим ваш.

ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ БЕ. МИ ТЕ ТРЪБИТЕ И КОРАБА СА НА БЪЛГАРСКИЯ БРЯГ ОТДАВНА.

Аз

Все едно някой, който живее на другия край на града, да дойде и да ми държи сметка, защо си ремонтирам банята. Един веднъж идва да ми държи сметка що съм си паркирал колата точно на това място на паркинга. Вече не идва да ме пита за нищо...

Държавата на мафията питала????

Никой няма да дойде. Не се плаши. Кой ще дойде през тези дупки и мръсотия в тази кочина, да се занимава с твоята безкрайна незначимост?

САЩ пък питали, ами да си питат, кой им пречи?

ТОВА, ЧЕ ПИТАТ Е ЯСНО НЕ Е ЯСНО КОГО ПИТАТ И ОТ КОГО ОЧАКВАТ ОТГОВОР - от тези на които налагат санкции ли или от Ердоган КОЛКО СМЕШНИ И ЖАЛКИ ЗАПОЧВАТ ДА СТАВАТ ЯНКИТЕ!

че не са информирани за Вашето Компетентно Становище, инак щяха да се обесят от първия до последния.

на огромният натиск, който ще наложи САЩ върху Турция за да се провали проекта "Турски поток"! Това ще е безспорен тест за това дали Турция е независима страна или е вече готова за членство н ЕС!

само нормалните държави, а деспотии като путлеристан, туркестан, и други подобни ....станови, трябва да са с вилка на шията.

Ако Австрия продължава да се разсейва и не следи урока ще бъде наказана - първо с порицание, а после с изгонване от час!

САЩ помпеха до безкрай самочувствието и имиджа на Турция, а сега се чудят що не ги слушала. За да се усмири такъв характер като труския с разум не става. Но за кютек над комшиите ерано, а и само бели ще донесе.

Да се смее ли човек или да плаче на такова скудоумие на българските политици и това обяснява поне отчасти защо сме толкова зле.Само това съобщение ме хвърля в смут."България има намерение с приоритет да продължи строителството на газопровода Южен поток при пълно съответствие на европейското законодателство. За това се говори в Програмата на правителството по стабилно развитие на България за периода 2014-2018 години, утвърдена на 21 януари. Трудно е да се повярва, че подобна формулировка може да присъства в подобен документ на правителството, защото тя по-скоро звучи като виц на годината. Един от видните енергийни специалисти, вице-премиерът на българското правителство Румяна Бъчварова обяснява такава позиция на София във връзка с отсъствието на официално уведомяване от руска страна за прекратяване на строителството на газопровода Южен поток. А какво уведомяване очаква да получи Бъчварова от Русия, след като миналата година българското правителство изпрати официално писмо да руската страна за прекратяване на строителството на газопровода Южен поток на българска територия. От правна гледна точка, никакво официално уведомяване от руска страна не е необходимо, от българското правителство проектът е закрит и точка."

беше веременно прекратяване. винаги е бил поставян въпроса с приемане на европеискот законодателство, това избягваха руснаците. да не говорим, че нямат финансови и технологични възможности и това тяхното е цирк. така, че официално отказване трабва да има за да се спази закона.

И кой ЗАКОН точно трябва да се спази, след като опищяхме света, че нямаме изобщо никакъв договор, а Бойко се скъса да го търси?!

А защо САЩ не питат за "китайски поток" - не им стиска А? :-)

АМИ АКО ТЕЗИ КРЕДИТОРИ СИ ПОИСКАТ ДЪЛГА от милиарди долари ОТ САЩ????? ДАНО ГО НАПРАВЯТ, за да спрат да си навират носа навсякъде тези американски тъпи маниполативни мозъци!!!!!! 1.Китай 1159,8 2.Япония 912,4 3.Великобритания 346,5 4.ОПЕК 229,8 5.Тайван 153,4 6.Карибски банков център 148,3 7.Хонконг 121,9 млрд.долара 8.Русия 115,2 млрд.долара и т.н

Що коментираш, като не разбираш. Я сега виж колко е дълга на тия държави дето си изредил

Към КОРКО - външния дълг на САЩ е 15,033,607 млн.долара - т.е. на глава от население - 50 000 долара;%към ВВП - 100% ) а на Русия е само 519,359млн.долара - т. е на глава от население 2611 долара - % къвм ВВП-3%) ЕЕЕЕЕ ЗНАЕЩ .. и кой е по-умен САЩ или РУСИЯ

те ако можеха сигурно щяха да го направят. отново нащите желания/мнения не променят съществуващата реалност - поне не веднага и едва ли както си ги представяме.

С едно нещо съм съгласен в тази статия. Това е, че ЮП никога не е бил икономически проект. За Русия, това беше просто възможност да увеличи влиянието си върху България. Защо не направиха тръби през Румъния, от там е още по-пряк пътя до Ц.Европа? В крайна сметка, по-добре, че така се получи, колкото сме по-независими, толкова по-добре.

И къде я виждаш тази ''по-независимост'',в зависимостта от другите ли?!

А ти като огладнееш по какви причини ядеш? По политически или физиологични (превод: имаш нужда от храна)?

Значи ... в проекта "ЮП" участват Сърбия, Унгария, Австрия, Италия, България ... ама Русия искала била да увеличи влиянието си САМО в България ... тъпичко "корко", тъъъпичко ...

товаришт пътин,за да изнудва украина,за по-пряко,може да изгради паток и през калифорниа.за това на американците им е толкова интересно.защото при един такъв поток русия може да стане транзитна страна на американския шистов газ за европа...големи страни,наместват си го,както им е удобно.

И аз да питам - какви са тия засекретени за 50 години договори, които нашето "правителство" и за наша сметка сключва с хамериканците? Кво пише и колко ще ми искат да плащам за нещо, което незнам и не съм се съгласявал? Що за Белене търговската тайна не важи, а за US Козлодуй е в пълна сила? Къде са скакуните от деформаторския блок да протестират? А лизаторите от Института за пазарна икономика, финансиран от фашингтон?

за тайнствените договори с руснаците. Как така продължаваме да сме с промити мозъци по отношение към тях!?!

Кои? Единствените тайнствени договори са с щатите!

несбъднатата мечта на Путин - Южен поток. И двата потока са обречени. Интересено е да се гледа как Русия прахосва пари , за да си постели по трасето през Гърция, Македония, Сърбия до Унгария. Естестевно ние белите европейци, няма да допуснем тази глупост да се случи.

Искам само до попитам. може би е глупав въпроса но все пак ... Ние се борим за енергийна "независимост " от руския газ. Заради това отказваме да прекараме тръбата през БГ... Но, искмае да правим хъб на същата таз руска тръба коятп сега ще минава през Турция и Гърция ... Газта която ще тече тръбата дефакто е една и съща, не ли ?Трябва да съм прост ( което не изключвам ) защото в тази конфигурация ми изглежда че ние пак ще купуваме Руска газ но през още един посредник и отгоре на тава няма да взимаме никаква танзитни такси ... за работните места при строежа на тръбата няма да говоря... може ли някой илюминат да ми обясни по просто каква е разликата междъ това тръбата да минава и през нас и това да купуваме СЪЩАТА газ от хъб... кое ни прави по независими във втория случай ?

Е това е идеята! Всички ползи да са за определени хора отвъд океана! А местните....само супата!

Разликата е прекомерна употреба на филии с мас.

Какво ги интересува това САЩ? Цели океани ни делят? Нашият регион и континент си имат собствени задачи. Те да си гледат себе си.

като не гледат САЩ, почват да гледат само рашките. И после почват едни 45 годишни периоди, от които послед 140 години няма управия.

Фашингтон ръси отново псакита! Нерде Стамбул, нерде фашингтон?

ава ништУ нИ ти разбраа ма Айше... ко каа?

Кой голям икономически проект в целият свят не е и политически и кой политически не е и икономически???

нещо много взеха да питат. Аз пък искам да питам защо ни преебават нас постоянно? Това икономически или политически проект е? Не очаквам отговор ... на този етап.

Задай тъп въпрос и ще получиполагащият се още по - тъпш

И ко ся - зехме тръбите в Украйна, ама... нема какво да транспортираме по тях...Путин не е прав шъ знайти...

При положение, че в заглавието има уточнение на кого е, се учудвам на въпроса.

Май вас янките само в една плоскост на разсъждения ви бива-''Американски стратегически интереси''. Извади ли ви някой от нея се шашкате.Ами и икономически и политически и стратегически или квото там искате,ама руски и това ви яде,ама няма друг начин.Да бяхте мирно седели,да не бяхте чудо видели.А другата,ако не я знаете е-на всяка манджа меродия,ама няма как да стане на всякъде и с всеки.

А забравих,има и една трета-лакомо дупе кръв сере.Тя е много важна за вашия случай.

САЩ да си пият антидепресантите и да спрат да се бъркат като тъща на всякъде. Разбира се, че проекта е политико-икономически. Ако американските дроги не знаят какво е това, да се върнат в скъпоплатените си университети и да чуят една лекция на Бил Клинтън муахаха. А Бегеец кога ще ходи на фронта да се бие за урките? Щерев вече е кремиран.

Турски поток е сапунен сериал, продукт на Путин и Ердоган, които са сценаристи и режисьори . Това е една сапунка, за глуповати безделници които да има с какво да убиват времето си. Няма нормален човек който да вземе този руско-турски буламач на сериозно. МЕЖДУВРЕМЕННО ТЪРСИ СЕ ПРОДУЦЕНТ, ЧЕ НЯМА КИНТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ.

Не разбирам. Помогни ми да разбера разликата в ситуацията със син поток, моля.

Разликата е, че Син паток е платен на 100% с парите на германския данъкоплатец, а не на ЕС.

Същите лектори дитирамбаха и за Син поток.Резултата-ядец за спонсорите на лекторите.

Какви ги върши нашта посланичка в САЩ.На всички състояли се до сега преговори по въпросите на енергетиката на българското ръководство с висши представители на ЕС и САЩ се чуваше най-често думата диверсификация на доставките на природен газ. Но нито веднъж не беше пояснено кои ще бъдат тези нови доставчици, на какво разстояние от европейския континент се намират те, какъв е техният реален капацитет, кой ще инвестира в строителството на новите газопроводи и инфраструктури и колко в крайна сметка би струвал този газ в сравнение с внасяния от Русия по газопроводи. С други думи, благи намерения и обещания, но както се казва сметки без кръчмаря. Към всички тези парадокси не мога да не добавя и този на посланичката на България в САЩ Елена Поптодорова. Неотдавна в телевизионно интервю тя като перфектен лобист на американските интереси рекламираше спасителната мисия на шистовия газ, без дори да се замисли, че корпоративните интереси на американски шистови компании са вредни за България. Не мога да допусна, че тя не е чувала за това, че в края на миналата година щатът Ню Йорк напълно забрани добива на шистов газ на своя територия след като проучване на комисия по здравеопазване на щата показало, че заради фракинга има силна опасност от замърсяване на подпочвените води и на въздуха. Малко преди това същото направи и щатът Вермонт, защото проучванията им показали, че има силен риск за здравето на хората. Поптодорова освен това се помъчи да внуши, че екологичният протест на българите, които след серия от протести успяха да извоюват мораториум върху проучванията и добива на шистов газ, е едва ли не инспириран отвън, т.е. от Русия.

Ще се внася от ЕС и САЩ/втечнен през гръцкия терминал/ и ще е 2 пъти по-евтина от руската. Руската сега купуваме най-скъпо - по 560 долара, Германия я купува ня 250 долара. Други въпроси имаш ли?

Обратното - втечнената ще ни излезе два пъти по-скъпа от настоящата цена!

Да. Колко струва транспорта от САЩ.ЕС от къде ще го вземе?Доколкото знам цената силно зависи и от количеството газ-Германия купува много и струва малко , ние купуваме малко и струва много.Тогава Германия ще си купува от САЩ и ще и излиза без пари ,същото се отнася и за Турция и Италия, а не сега Унгария , Сърбия и Австрия да искат финансови компенсации от нас.

Втечнената газ струва около 500-600 $, ние в момента (към края на 2014 г.) купуваме по около 395 $, което е средната цена за ЕС в момента.

Всичко трябва да се гледа през призмата на Руско-Украинската Война 1 Русия иска да заобиколи Украйна, защото Пу знае, че Украйна вече извоюва свободата си от Империята 2 Русия иска някак си да си запази пазарите, въпреки че ще трябва да се съобразява с Турция - изключително изврътлива политика 3 Русия губи най-ужасно от падане на цените на нефта - защото тя е бензоколонка, макар и агресивна

- Русия има право да заобикаля каквото иска. - Украинците щом търпят бандеровци - вуй транзит на газ - САЩ няма право да забранява или спира проект в суверенна страна

Украйна не е извоювала свобода - тя е заробена завинаги от Световните лихвари - финансови вампири.Завинаги - вечно ще и точат финансовия ресур на това което все още наричаме Украйна - както е с България, Гърция и десетки други държави.

А тях какво ги е*е?

Цял свят пък пита: "Кой сащиса демократичните ценности на сащисаните?"

Като чета това, изпитвам яростно убеждение, че САЩ трябва да им се случи взверска бомбардировка за поне година, и може би ще започнат да се държат нормално.

Абе и една качествена еднократна би било добре!

Аз викам да се работи усилено в посока на създаването на Пролива на Сталин. Този, който трябва да мине между Канада и Мексико....

Южен Поток е проект за разцепване на NATO и EU. Първоначалната идея беше България да го играе троянски кон в Европа, след това Сърбия. Проводник на мръсни пари и подкупи на политици. Новата концепция е да мине през Турция, ключов NATO партньор. След това Гърция. Не са никак случайни левите завои в Гърция. Всеизвестно е че крайно леви и крайно десни партии в Европа са спонсорирани от Путин. Подобни процеси текът и в UK, Франция, Германия, Унгария. В UK в лицето на политикът с традиционното име Фараж - Майкъл Фараж, който лелее за разцепване на Европа. Последната му изцепка е отново да се разреши пушенето в пъбовете - точно както нашите комунета. Като цяло популистите спонсорирани от Путин лесно могат да бъдат разпознати, ако човек има с какво да мисли.

Пенчо бре, мисли! Недей само да четеш опорни точки.

АБЕ МНОГО ПРОСТИ ТЕЗ ХАМЕРИКАНЦИ БЕ БАТЕ....

Тия глупави тарикатлъци ги обяснявай на баба си!Българите сте такива, по манталитет!Вечно губещи тарикати на дребно!Ципрас ще си внесе толкова газ от Турция, колкото е необходио на гръцката икономика!А, на другия край на тръбата му с Турция ще има едно хубаво ""кранче", поставено от Еврокомисията!Има си изработена обща енергийна политика от Евросъюза и който, само се опита да не спазва принципите на тази политика, получава заслужените санкции и изхвърчава първо, финансово и икономически, извън границите на съюза , а след това го напуска и политически!След което пък, заминава скоропостижно в небитието, налапан от околните доста по- големи и силни и лакоми държави-хищници!

РУСКИ,РУСКИ И ПАК РУСКИ ДРАГИ МИ ПРОСТИ КРАВАРИ ХАМЕРИКАНЦИ....... СТОЙТЕ СИ В МИРИЗЛИВИЯ КРАВАРНИК И СИ ГЛЕДАЙТЕ ЗАТЛЪСТЯЛАНА НАЦИЯ ОТ БРОЙЛЕРИ,ЧЕ ЩЕ ЯДЕТЕ ДЪРВОТО....

Всъщност въпроса на САЩ е: Ами сега ние да купуваме ли акциите на украинските тръбопроводи, или да отворим компания за скрап, която да ги разпродаде за метал?

Какъв поток? Ами на 10000 мили от САЩ

това е риторичен въпрос, който показва учудване на руската глупост

Де да беше глупост, щеше Обама отново да повтори на света, че те са номер 1. Истината е, че не им влиза в работата да питат, ама и бърка в г..а и им обърква очевадните геополитически планове за надмощие над света и Вселената.

Отговор: Да икономически проект! Други питанки? имате ли??

Газпром: "Цените ще падат" Ако бяхме построили вече Южен поток, това щеше да значи, че той ще се изплати не за 20, а за 30, 40 или повече години! При подписване - цена на петрола 110 долара на барел В момента - 48 долара Но затова пък заемите да строим ЮП и лихвите по него са константа.

Лейка, абе я ни светни нас непросветените сега по въпроса - Какво ги касае USA, Русия през кой маршрут ще си доставя НЕЙНИЯ ГАЗ?!

Това е съвсем друг въпрос и отговорът е ясен на всички - САЩ има само един избор - или се прави на световен полицай или на секундата фалира, защото с дълг като техния кредиторите просто трябва да ги е страх да си поискат дълга.

Русия може да си строи на НЕЙНА територия, колкото газопровода си поиска и да продава НЕЙНАТА си газ в границите на държавата. Извън тази граница, строителството на газопровод и продажбата на газ е въпрос на двустранен или многостранен договор, като всеки си гони собствените интереси. Капиш?

обяснят тука, а защо САЩ пита?

Всички знаем, че е политически ход! Турски поток най-вероятно дори няма да го има, но за Путин беше важно да демонстрира възможности за спасение, което обаче издава само отчаяние!

Като си толкова отворко - я ся ни кажи от КОЕ Путин, след като е вече казар, "впоследствие е размислил"?! Това да не ти е любимият пожарникар?!

Доста глупаво твърдение, след като Европейският министър отиде в Москва да се моли Южен поток да не се закрива. Та къде е руската безпомощност, на европейците май е безпомощността. Русия си има вариант и почва работа по него.

На мен пък ми се струва, че отчаяно е по-скоро поведението на САЩ. Няма друго обяснение да ходиш и да се дърлиш с всички, при това малоумно. Освен ако не са решили наистина да слагат край на цивилизацията в сегашния й вид.

Майната им на всички, които се изживяват като международни полицайчета. Само искам да напомня не за 11 септември, а за това, че в началото на миналия век Ленин се опитваше да изнесе своята идеология в други страни и получи заслужен куршум!!!

питат? През техния двор ли ще минава тръбата или искат и те получават газ от нея?

Ама какво им влиза в работата на САЩ какъв проект е???

кака няма да им влиза. Все пак са турция са европейската кучка на САЩ. Пълно е с американски бази.

бавно и полека ги изгониха. Наскоро като поискаха пак да ползват база, Ердоган каза на Кери - "Не прекаляйвайте".

Българските газопроводи станаха въздухопроводи, от много духане на американците.....

В Русия логиката не е винаги чисто икономическа, а и нищо не се знае точно какво мислят да правят. Дали наистина ще закрият Южен поток (вече 2 месеца няма официален документ ще го спират)? Защо не им е изгоден да го строят по Европейските закони? И по изгоден ли ще им е Турски поток? И въобще изгоден ли им е какъвто и да е нов поток? И въобще имат ли пари за който и да е нов поток? Отделно Турция дали би действала в противоречие с Брюксел (турците казват че не). Така, че засега всичко по скоро изглежда като политическа игра, поне за мен

А логиката на САЩ е да владеят в пряк смисъл всички енергийни източници на планетата. За което водят понастоящем или разпалват войни.

им е изгоден - защото страната през която ще минава е рискова и подчинена на чужди интереси, не искат да ги изнудват и заплашват, че ще им спрат транзита.

Ми грандиозен проект е!! Подобен на този със строителството на магистрала свързваща Крим в Русия!! Но доста по -малък е от проекта за колонизиране на Луната. И на последно място бих допълнил-това е проект м/у двама взаимно уважаващи се партньори ,които харесват турската любов:-))

" Ако установите неморални и непочтенни дела ,независимо в коя точка на света се реализират, вие би трябвало да знаете, че там ще намерите Американска ръчичка и като минимум, Американско пръстче" Шарл дьо Гол

В България изгонихме руските агенти и сега си сложиха марионетно правителство в Гърция за да им строи паточето. Ми нека гърците плащат заплати на руснаци по 30 000 за строежа на потока... Да се оправят, да им е честит гръцкия пеевски.