Лукашенко спря транзита на газ за Европа

Беларуският президент Александър Лукашенко разпореди да бъде спрян транзитът на руски газ за Европа.

Обратно в новината

Коментари - Лукашенко спря транзита на газ за Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой дали въобщи се замислил за следното - Украинска газова война се започна преди изборите в Украйна от Ющенко. Сега предстоят избори в Беларус. Айде малко помислим от къде дирижиран все пак проблима

Много точно! Няма нищо случайно в подръчкването на разни доброволци за дразнене на Русия из региона ни и в толкова "съвпадения" с репченето на тоз и онзи за газа. Но на Русия ще й омръзне да е добрата голяма бяла мечка, ще й писне от лекета, дето се респектират само от маниера на янки и току-виж, почнала и тя да отговаря с подобен маниер. Засега още не се прави на САЩ, но ако наистина започне..., познайте за кои булонки ще е най-кофти...

Драги, не си виждал какво представляваше Украйна преди 15-тина години, когато украинците бяха внезапно станали големи националисти, подкокоросани от нашите днешни надзорници и се бяха обявили, че били изхранвали Русия и Русия не можела без тях, тъй че да им руснаците да били козирували на украинците. Та подкокоросаните като един Саакашвили украинци изведнъж предявиха много нагли и тотални претенции към съвместно построените газопроводи на тяхна територия, прекалени претенции... Та някой ги беше излъгал, че могат вече да се е...ават с Русия. При това братушките им спряха кранчето (на горивата), след като украинците толкова нагло си го просеха и цял Киев приличаше на пешеходна зона. Украинците щяха да се изпотрепят помежду си, за да могат да се качат на автобус, като тръгваха на работа или се прибираха по къщите си - истинска гражданска война за место по степенките на рейсовете. Като имаш предвид, че Киевското метро е огромно и с идеално развита мрежа - пак не могат без автобуси и пр. транпорт. Дори вестниците (а там без вестници не можеха нито ден, поне навремето) им ги доставяхна с режим в доставките - един ден носят по реповете в един вартал, друг ден - по друг квартал... Та "самостыйна Украина" видя, че не може да си го вири чак толкоз нагло и да унижава страна, на която много повече дължи, отколкото е дала. И бързо еволюира до нормално говорене и нормално мислене и нещата се оправиха. Айде, чао и ако си на по-малко от 40 хич не се прави на на колям коментатор - само по зомбистките простотии, които някой презокеански отговорник по отворени източници е успял да ти набута в главата ти. Много им е мерак на горките да дразнат руснаците и пръскат небивалици в главите на хлапетиите, пък те - от своя страна (хлапетиите) - се правят на "политически коментатори по форумите".

И това ми били братски славянски народи??? И после ще ми разправят колко били вредни САЩ, а колко са праведни руснаците защото са славяни. Едно да знаете когато става въпрос за пари няма братя, не братя!

Леле каква ,драма ,каква новина ,каква буря...в чаша вода!Малкия съюзен брат,макар и малко луд и загащен отвсякъде, се изрепчи на големия брат, не иска да подпише протоколите за транзитаи и Големият брат го плясна по врата със 192 млн.$ и го гледа намръщено!Абе ,хора те ще се разберат след 3 дни /ако не три,нека да са 30 !/ и да му мислят такива малоумни/подлоги/ като нас ,които вече изпуснаха възможността за приятелско и цивилизовано споразумение!Не виждате ли ,че изцепката на Лукашено е дребна работа с византийските номера ,които въртим!

Най ще ми хареса Русия да спре да изнася газ, тогава мили хора, ще ходите на опашка и за тенджъри. Това, че не цените ресурсите ще ви затрие. Имат край.

А бе ако спре ще ни е трудно, но на мужиците ще е 5 пъти по трудно, защото 70% от БВПто им идва от копане на ресурси, т.е. икономиката на джуджетата ще се свие с 70%, ако ме разбираш какво искам да ти кажа...

Аман от тарикати. Естествено, че всяка държава трябва да си прави сметката и да си плаща по международни цени и в международна валута.

Че защо пък трябва да им пука? На теб пука ли ти за руснаците или американците? И въобще за какви чувства говориш, като това е бизнес. Плащаш - получаваш! Не плащаш - спират ти газта. Я се пробвай да не си платиш сметката към "братската" НЕК!

Ха ха, и сега да очакваме руски военни части да посетят Беларус за мирни преговори !

ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. РУСИЯ Е НЕПОБЕДИМА, А ВИЕ СТЕ НИЩО!!! СЛАВА РОССИИ! СЛАВА ВЕЛИКОМУ НАРОДУ!!! СМЕРТЬ ВРАГАМ РОССИИ!!

Хахахахахаха - аре стига с тия простотии, а? - вече сме 2010 година бе човек:)))))))))))!

На колко водки си дорогой?

Хм, до вчера бяхме братя, днес "Смерть врагам". А за "непобедимостта" - само да припомним Афганистан, Чечня, днешните руски бродяги по германските улици.

Че си Иванчо, Иванчо си! По германските улици няма никакви руски бродяги и никога не е имало. Виж, ако се надрусаш, ще ги видиш....

МАЛОУМЕН

О, Джони, сега на "Иван" ли се правиш. Не ти минава пунтажът. ЦРУ бяха обявили онази година, че търсят агенти за "отворени източници" за работа вкл. из интернет, с български език. Щели да им плащат до 85 бона в зелено, за да четат и пишат. Явно са търсили безработни и с руски, щом вече някакви като теб почнаха да се правят на руснаци, да се пробват да пишат на руски, че и да си отговарят на български "възмутено". Само не ми казвай, че си и негър, Джони, че ще стане като във вица, дето разконспирирали най-добрия агент, дето се правел на руснак. Ама в нета не личи, де. По-бавно се разбира театрото да се представяш за този, който не си, да си пишеш и да си отговаряш. Колко ли си разочарован, че никой не ти се връзва на "конспирацията"...?!

Ами не ги е еня:)))))) - и никога не им е пукало - просто ни използват - чрез глупаците в България, които не спират да ръсят простотии за "братушки" и "славяни" и т.н...

През втората световна война Беларус бяха май бая братя на Руснаците.

Болшевизмът е проклятието за човешкия род. Т.нар. Русия, която всъщност е постболшевишка държава, е гнездо на злото, което бълва само арогантност, лъжи и диктатура. Лукашенковата държава е същата миазма. Браво на Бойко, че им би шута!

България е проклятието на ЕС, българи са долни, нагли и лъжливи

Проклятие или не, България Е в ЕС. А Русия - НЕ Е.

Доста дълго руснаците искаха, а след това се правеха на братя.Украйна, Прибалтийските републики, Грузия, сега Беларус.Има и други още - цял поненик са.И ние също сме с омазан гъз, да не се забравя това.Много посредствено се разсъждава и вие също така разсъждавате по случващото се. Даже и историческите ви интерпретации от миналото - Отечествената война, са ви доста еланкати и почерпани от разни диплянки или, като филмови исторически фарсове, като "Враг пред портите" - без винтовки примерно.голяма част от вашите поколения не са прочели една сериозна книга не само по това.Но за сметка така сте се зомбирали с американски сурогат, че Бойко с помпа да ви го пръска и духа във физиологичните отвори, няма да има оправия.

Сложността идва от факта, че всички действащите лица, т.е. страни по руския газ "седят на два стола" или пробват тази възможност, или я обмислят, или поседват ту на единия, ту на другия и това постоянно нарушава баланса на системата. За да се прекрати този modus operandi, който е неизгоден и за ЕС, ккато има и потенциала да стане още по-неизгоден, ЕС трябва най-накрая да си изясни как точно вижда и какво очаква от бъдещото си партньорство с РФ и на тази база да формулира отношението си към транзитиращите страни. А Беларус и Русия са "съюзна държава"-е, малко изкуствена, но досега носеше икономически печалби на авторитарния режим на Лукашенко. Който не знае, че са "съобщество" може да се информира тук : "Информационно-аналитический портал Союзного государства/Главная.."

Майко колко жалки хора има. Ако ме накараш срещу заплащане да занеса сандвич на комшията ти, но понеже съм гладен го изям кой е виновен. ти ли, че комшията ти остава гладен. колко сандвича ще му пратиш докато преям и повърна, за да му занеса ли????

Какво е виновна Русия, като Беларус не си плаща? Като не си платиш водата или тока, какво ти е виновен комшията? Кретени недодялани. Престанете да се занимавате с руснаците. Във всички случаи са по-умни от вас.

А какво са виновни беларусите, че руснаците не си плащат за транзита??????????

Кирюша, от кого ти получил информация за неплатени такси. Даже Лукашенко не тварди подобно нещо.

Ето защо трябва да прекратим всички руски проекти, който имат за цел да ни заробят, за да могат кремълските джуджета да си избиват комплексите на наш гръб. Защо Газпором не се издължи на Беларус? Защо не си плаща таксите?

когато имаш АЕЦ на разположение сам можеш да си избереш доставчик на гориво и да си ползваш ток на воля. когато си имаш няколко маршрута за различни дестинации през територията ще имаш и силата да искаш нещо в замяна. когато си гол като пушка трябва да внимаваш даже къде сядаш за да не седнеш на "голо оръжие"

Можеш, но само ако реакторите и не са руски.

Договорите с Русия струват по-малко от хартията на която са напечатани ! Отто фон Бисмарк.

Спомниш как си завършил с тези лозунги.

Докога КГБ ще изнудва Европа?

Пока всех вас, клопов, не передавим. только это вам остается, - пищать! СЛАВА РУСИ!!!

Ти нормален ли си?????

ХАКНИ ОЩЕ ЕДНА ВОДКА!

България я чака гавра с труп, когато му дойде момента, ако не се направи връзката с терминала в Солун! Гледайте и мислете докато има още надежда!

Ама те руснаците с кой съсед не са се скарали!? Аз още, когато Украйна имаше проблеми с тях казвах да създадем организация на страните преносителки на петрол (ОСПП). Ами така де! Те си имат ОПЕК ние ще си имаме ОСПП, пък тогава да видим дали ще ни работят един по един!

Много добра идея. подкрепям.

Усетил си долу-горе идеята: да се подбъзиква всеки от съседите на Русия на цигански номера, че евентуално да я подразни. Как не можем да се сетим кой ги измисля тези "караници" със съседите на Русия.

1. Русия - не е в ОПЕК 2. България не е преносителка на петрол 3. Къде си тръгнал тогава

Най-интересното е, че дори стария комунист Лукашенко се дърви на Путин, а нашето Гоце още му се подмазва. Чудеса, чудеса, чудеса!

Гоци толкова му акъла.Той беше против НАТА,против Европейския съюз,ама кът види от де духа вятъра и ся си прай перестройка. Той и руснаците ши зайбе ама му требват около 100-тина години да го проумей. Така е с господа другарите ни...аман от Гоцевщина,Дуганщина,Царещина...се бандюги Господ живот и здраве да дава на ББ.Това е истината!!!

Руските варвари отново се проявяват. Само че този път като изгърмят важни производствени мощности в Западна Европа, окупаторите ще трябва да си платят, защото там премиерите не са украинци, без ден трудов стаж и едва ли ще ходят на крака при Путин да мънкат незадоволено.

Да правиш бизнес с руснаци е все едно да правиш такъв с цигани. Винаги се почват спорове, пазарлъци, врънкане, заплахи и т.н. Затова всички правителства оттук нататък трябва да направят всичко възможно да ни свалят от тази дяволска въртележка.

АБСОЛЮТНО!

Най-добре Беларус да стане част от Русия, така ще отпаднат много проблеми.

и Украйна също :)

колко още ще сме зависими от болшая руская страна не трябва да се кланим на никого за толкова години нагъзени видяхме докъде я докарахме

Така правят руcнаците бизнеc, те дължат транзитни такcи и не ги плащат, но като нямат пари да cи платят белоруcите газта директно врътват кранчето. Руcнаците cа гадни изнудвачи, от тази азиатcка държава трябва да cедим възможно най-надалече !

Ако български медии казаха че такси не е платени - това още не е факт. Слушай интервью на Лукашинко - ако на руснаци нее вярваш.

Браво на Лукашенко !!! cамо така c руcките мужици ! Бойко да cи вземе поука и да прекрати вcички руcки проекти в България, не иcкаме завиcимоcт от руcкия cмръдлив ботуш !!!

ОК. Спирай да се возиш на колата с газова уредба. Изключи парно през зима. Его колко гори за сечене - Бойкот на руснаци

По време на Втората световна Война загиват близо 2 млн. беларуси, голяма част от селищата са напълно разрушени. През 1986 г. Беларус е най-силно засегнатата страна от катастрофата в Чернобилската АЕЦ - в съседна Украйна. Върху територията на Беларус падна 70% от радиоактивното разсейване. Около 3 млн. души са сериозно засегнати от радиацията, силно заразени са почвите и водите. А 1,2,3-ти Беларуски фронт- забравиха ли руснаците братята си .

Приятелю, не бъди наивен! Империята ще каже и на маорите, че са им братя ако имаше начин да ги пороби! Жалко, че в много от бившите и съветски сателити плакнатите мозъци са все още много.

като ги гледам само с тоя газ как се карат , закво ни е на нас?? после само ядове. Беларус като имат газов коридор че цъфнали и вързали. По добре да си направим ядрена централа отколкото газопровод. Предпочитам наш ток пред руски газ. С ядрена централа ние ще определяме положението, а с тръба, като няма какво да пуснем - нищо няма да стане

Дори някой ден да ни дотрябва още една АЕЦ, тя не трябва да бъде по допотопна руска технология, а западна.

Ти като капацитет в ядрени технологии би ли казал каква тая западна и каква допотопна? Разбирам че с такава ряпа като ти безпредметно да се спори

Само пропускаш една малка подробност. В България нищо вече не е и няма да е ТВОЕ. Или НАШЕ, както повече ти харесва. Загряваш ли?

СУУУПЕРРР, НЕКА СЕГА ДА ВИДИМ "КОМПЕТЕНТНОТО" ПРАВИТЕЛСТВО КАКВО ЩЕ ПРАВИ... СЕГА ГОСПОДИН ГЕНЕРАЛ ПАК ЛИ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Е ВИНОВНА???? А????