ЕК: „Южният газов коридор” и газовите връзки ще са приоритет

ЕС ще активизира строителството на газопроводи с местно значение в Южна Европа за съединяването й с енергийните системи с останалите страни в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: „Южният газов коридор” и газовите връзки ще са приоритет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сещам се за една песен дето я учехме в училище: Край Босфора шум се вдига... Тя е актуална бре - глей ся: Край Босфора шум се вдига, газ май тече... Край Босфора шум се вдига, и електричество тече... Край Босфора шум се вдига, транспортна такса най-тече! ПП: Както и да е... За бг феновете остава гордостта че откриха как се превежда "nuclear energy": не е нито ядрена, нито атомна - най-било Турска енергия!

Тънката разлика от Южен поток е, че Азърбайджан няма да го построи. Европа трябва да бръкне в собствения си джоб. Съответно по-малко социални дейности, по-лошо образование, по-старо оръжие.

Уса измекярите веднага на съд !!

ТИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ!!АМА НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ,ВЕЧЕ ИМА НОВА МЕРНА ЕДИНИЦА ЗА ТЪПОТИЯ!!ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК!!

северен поток е построен изцяло по руски условия и е обвързан на 100% с газпром,е богу къде е диверсификацията че нещо не се вижда...и на всичко отгоре имаме си за посредник германчета....хаиде холан....

Ако беше погледнал картата на Северният поток, щеше да видиш, че той изцяло е положен от Русия до Германия изцяло по дъното на морето. Т.е. няма кой друг да доставя газ по него. Затова е изключен от третия енергиен пакт ;)

акоо не беше толкова тъп, вероятно нямаше и да си толкова прост. Северен поток е до границата с Германия. Отттам на татък Германия разпределя газ по собствени тръби, по които може да кара каквато си искагаз. Точно същото се искаше и за България. Газопровода е на Газпром до границата ни, а натаък тръбите след като са наши и ги плащаме ние да можем да ги ползваме и за друг газ на наша си територия - на територията на ЕС. Никой не иска морската част да я ползва за друг газ освен руския.

"Първите количества газ от Южния газов коридор от Каспийския регион трябва да постъпи в Европа към 2019 г.", но няма ли опасност да се получи смесване в Турция с газа от Южен поток идващ от Русия и при нас да идва газ със неизвестен произход?

Не! Идва газ, който ние си купуваме от доставчика и ползваме транспортните коридори в Турция. Друг е въпроса че за удобство Турция може да ни прехвърли руски газ, а да използва този който се внася за нас на друго място, като спестява транспортни разходи. Но това което се прави - вкарва се в Турция 1000 куб.м и се изкарват от Турция 1000 куб.м, като това не е задължително да са същите 1000 куб.м

я се дръжте за братушка докато е време....

аха така че вместо българя да стане разпределителен център.ние ще останем последната дупка от кавала на северен поток и изцяло зависими от немската благосклонност...

Ако ще купуваме газа на цената на германците? Вместо по братски на най-високата цена в Европа.

тези думи "какво от това "не са на човек,които мисли за бъдещето на родината...

Научи география, тъпунгерче, и къде се намира Каспийско море

България не съществува като държава и затова винаги я пропускат

lu4ka

Евросъюза подкрепя тръбопровод през Албания??? но не подкрепя през България. Бравоооооо!

Тази лъжа от Москва ли ти я нашепват?

гърците изобщо не изкат да чуят за газ от турция.така че до италия няма как да стигне.докато турците не върнат завладяната част от кипър.

Тоя пъа тъпанар, кви смешни доводи дава. Отдавна има интерконекторна връзка между Турция и Гърция

B Kипıр има 2 общности така че това никога няма да стане

И с кви пари ще строим с Гърция и Румъния? Ама мнооо съм тъп, щом не вдявам как така ревем че с ЮП, дето щяха да ни го строят, щяхме да се увътрим, а да строим сами ще ни е изгодно?

Ама Румъния откри газ достатъчен за своите нужди в черно море.Там ще извличат ОМВ.Гърците ще разчитат на находището в Кипър.И Анадолски поток до никъде..ха..ха

....... през Грузия, Турция, Гърция, Албания до Южна Италия! А БГ- то, да не би да са го пропуснали по-погрешка, или може би вече си е изградило имидж на магистралка (магистрална к....) ?

Газопроводи добре ами газ от къде. В Ловеч има един грандиозен мост който излиза срещу една скала,наричат го моста за никъде.А тези газопроводи ще се нарекат,газопроводите от никъде.

Такива мостове строяха комунистите. Капиталистите си правят сметката :D Русия има само 18% от световните залежи на газ! Така че ако не се снабдяваме от тия 18% може да се снабдяваме от останалите 72%.

И ток от Франца. Хахаха

Е как не сме се сетили до сега.Може от Иран например,с камили.

ЮП беше до тук. Той беше неизгоден за Русия, те просто ни направиха услуга от която ние не се възползвахме. Сега тръбите ще минат по първоначалното си трасе. Руснаците са много умни. Залитането им към България беше породено от широката им славянска душа. Но вече всичко си дойде на мястото. А ние както винаги ще духаме супата.

Съвсем услужливо и по братски ни даваха руски кредит за да го върнем 6 пъти. Братя!

VIPER

Ама за лихвите на западните банки в България мълчиш а? нА ЗАПАД СА 3-4 % а В бЪЛГАРИЯ 10-12%.нЕЩО ДА КАЖЕШ ЗА ТЕЗИ КРЕДИТИ ?

rado_7_6@

А пък путя ще се снима гол на жерав и ще даде некоя рубла на мурзилките да го славят по форумите. Но скоро ще е по-практично само чувалите да им дава. Така или иначе ще струват повече от содержимата вътре тоалетна хартия, нали мурзилки :)

Его,-респект за Турция!Гони си националната политика националистически,уверено,категорично,-нито европейските комисари-помяри не не й влияют,нито имат шанс да й слагат условията.А великата България-чака да мине сенката над нея!Президента и за говорител не става,вътрешни каолиции ще избият зъбите взаимно,-цирк!

Когато ГЕРБ се върне на власт в България, ще прекрати договора с изпълнителя на строежа на българското трасе на "Южен поток", заяви през юни т.г. от Вашингтон Бойко Борисов, където бе на работно посещение. Според него след формирането на общ съюз между ЕС и САЩ могат да преговарят и за доставките на втечнен газ от Америка в зависимост от нуждите на европейския пазар.

На 2-ри декември т.г. вицепремиерът Томислав Дончев обяви: Очакваме ЕК да защити българските интереси, тъй като губим от спирането на "Южен поток". Теменужка Петкова, министър на енергетиката в кабинета Борисов 2:"Определено България ще загуби от това, че този проект няма да се реализира".

Браво Бойко! Ти си мъж! Най после някой да се опълчи на руските подтисници!

VIPER

Сега Европа или ще плаща дълговете на Украйна или да се готви за спиране на газта

По добре да спре газта.Така Русия ще фалира по-бързо.По хуманно е и няма да се мъчи..ха..ха..ха

Значи с пари на ес , ще построим газопровод в Турция (не в ес) през Албания (не в ЕС) обикаляйки България и Румъния ,щото те решили със собствени средства да си пуснат тръба!!! Дори и Унгария трябва да стор същото защото напоследък има про-национална политика! Много справедливо решение господа от ЕС !!!!!!

Общата идея е-печалбите и количествата от руския газ да ги прибира и определя някой друг.

Краят на Империалистическа Русия вече се вижда! Макар, че заради конфликта с Русия, повече от 175 страни в света попаднаха в пълна международна изолация! България е една от тях!

VIPER

Вижда се я.Ама България ще я превари

Този край си го налапал троле.Явно е вкусен...

МАНГАЛ МАНГАСАРОВИЧ НЕ СИ СМЕНЯИ НИКа

Турция, без да е в ЕС, става алтернативата за пренос до ЕС. И то каква! А ние се оказахме нещастните бедни роднини, които стават само за боксова ръкавица на разпрата между САЩ и Русия. И за награда ще ни пратят Кери да тупа по рамото Борисов и да обещае още пари за фондациите. А те, завалиите, радостно потриват ръце и с пълна сила нижат дежурните си глупости. Дали сме изпуснали някакви големи финансови ползи, това е материал за зевзеците да си чешат езиците. Но със сигурност ще затъваме в дългове, без значими енергийни проекти, с принизена външна политика и никакъв респект от съседите. Колкото за Русия, нас изобщо няма да ни топли дали ще е зле или още по-зле. Колкото и някои соросоиди да пресмятата ежедневно курса на рублата, това няма да вдигне цената на лева, камо ли да подобри външнотърговското ни салдо.

А с ЮП се оказвахме с ръцете заврени на едно място и роби за още 30 години, пък после "ще видим". Я вземи млъкни. Глупак.

След руският шут наречен Ю.Поток някои бременни West Trolls получиха коремни болки и им изтича водата....Язък ! Големи награди щяха да им дадат, като първите мъже, които са родили метиси...??

Ivan Nenov

ЕТОНО ПАК МАНГАЛ МАНГАСАРВИЧ

първо се качи на магарето тогава полюшквай краката..казваше баба ми. Ердоган нищо не е подписал и това са все още кремълски мечти.Нещо като руски мобилни телефони да залеят китайския пазар..ха..ха

Абе помакоолу, че те опъват манафите е ясно, а сега и казаците.

Колко пари взехме от някои други ,,печеливши" проекти от Русия? Взеха някои и други политици от БСП Р. Овч. Станишев, и т.нт. За народа нямаше и нямаше и да има и стотинка, дори да бяха направили ЮП през БГ. От Белене пак си направиха договорите под масата на скрито, лапнаха комисионните, а ние сега ще им плащаме бакиите, защото Русия ни съди.И ако ни осъди Станишев ли ще плаща масрафа? Колко Милиарда € загубихме от управлението на БСП, ДПС заради привързаноста към Русия и заради кражбите на тези мафиозки партии. Сега ревете за 400Милиона. Докато сме зависими от руския ботуш винаги ще сме бедни и смачкани. Не разбрахте ли това-умници! Крайно време е да се присъеденим към културните и дисциплинирани нации в Европа, но не само на книга, а и със съзнанието си че не сме руски комунистически подлоги. СТИГА ВЕЧЕ!!!

Ти някога излизал ли си "навън" за да ги видиш и почувстваш отблизо тия " културни и дисциплинирани нации"? Поживял ли си "навън", поглеждал ли си какво има в задния им двор или си ги виждал само на кино и дрънкаш глупости?

Путин е последния голям тоталитарен водач с мерак за конкуренция на големите монополисти. Но те така са се окопали, че ще се опитат да докарат Русия до състоянието на Венецуела.

Що за замяна, след като капацитета на този газопровод е близо 10 пъти по- малък от на ЮП??? И в допълнение ще стане 2019 година. Само прах в очите, на никой не му пука какво ще става тук.

Абе някои тук, още си живеят в ония тоталитарен свят и блянуват за него:,, 1111111",,, VIPER" и някои и други. Щом толкова им домъчнял комунистическия строй и жалят за тоталитаризма, да слизат от западните си возила, да хвърлят ел техниката си, която със сигурност не е руска и да отиват да живеят в Русия. Да карат пак15-20 годишни москвичи и да гледат 1-ва руска ТВ. Да пляскат на манифестациите с червени знаменца и да се кланят до възбуда и омиление при вида на другаря путкин.

VIPER

Не ми казвай на какво да се возя и къде да ходя калъф такъв!.Имам пари и ще ходя и ще карам каквото си поискам селяко.Пий си ракията и не ме мисли

Рублите за пари ли ги имаш..ха..ха

С инатлък и простотия, далеч не се стига. И не ме бъркайте с черния петър. Това че съм умен и показвам на глупаците тяхната простотия, не ме прави нито комунист нито тоталитарист. Аз съм за демокрация, но пряка демокрация и ако тарода е прост, да си сърба попарата която сам си надроби, а не да сърба попарата на други простаци които не намират за нужно да се вслушат в народа си.

няма ли кво да кажеш по темата?

И аз си купих къща с прокарани тръби за студена и топла вода, ама лятота като започне режим на водата и да връткам крановет и да не ги, все там е. ВОДА НЕМА.

Пубер! Ама много си прост!

VIPER

Европа ще строи тръби , ама не казва откъде ще вземе газ.Та значи ще стане като Набуко

В края на 2011 г. Кипър откри офшорно газово поле с предполагаем капацитет от 5 трилиона куб.м и лицензира три компании да търсят газ американската Noble, италианската ENI и френската Total.-А ДО КЪДЕ ЩЕ СТИГНЕ АНАДОЛСКИ ПОТОК..ХА..ХА..МАЙ САМО ДО ТУРЦИЯ..ХА..ХА АЗЕРСКИЯ ГАЗ ЗАБРАВИЛИ?

VIPER

Кипър откри , България откри...предполагаем...я се събуди

Пак от руския газ ще вземат, но този път ще си мълчат като риби или ще ни баламосват че идва от занзибар.

Винаги съм мислел че българите са най-простите в европа, но вече си мисля, че и западна европа не ни отстъпва по простотия. Толкова са прости, че изобщо няма да се усетят как ще си го нахендрят десет ката отзад. Аз веднъж ги спасих от подобно нещо, но този път ще си трая и ще гледам сеир, защото тези глупаци от ЕС си заслужават участта, коята ще ги споходи.

Цветната революция в Киев завърши с Кримската пролет. Очаква се скоро Киевска зима и вежливи солдати... На Потока налапахме Патока...

Вежливите солдати умират със стотици в Украйна!! Само на 1 и 2 декември бяха унищожени над 200.

Не ме разбирате нали. То е защото аз съм гений и виждам в бъдещето а вие сте мижатурки заровени в калта на настоящето. Не съм пророк а просто виждам фактите и мога да прогнозирам резултатите, а вие нито виждате нито анализирате, нямате капацитет за това.

VIPER

Природният газ затова е природен , защото извира от земята , а не от задника на Йотингер.Та ако Европа иска природен газ , да си оправи отношенията с Русия

Природния газ затова е природен че извира навсякъде. Русия ДГД. И без нея ще се оправим, няма да си оправяме отношенията , те са мъртви за нас!!

Ти от името на КОЙ говориш? Какви пълномощия имаш? Айде по-яваш!

Първо Путлер да си изтегли главорезите и терористите от Крим и Украйна!...да не споменавам отново и другите държави под руско иго.Да си признаят и за сваления пътнически самолет.

VIPER

Путлер затова е Путлер , а не Роско. Прави каквото си иска.Пък ти си дрънкай тук

Ама Крим още ли не сте го забравили краварчета? Още ви държи влагичка. Забравете го, завинаги.

Ти на Майдан ли ще се топлиш? Да дойда да видя, може да е ефективно ...

На молби ли го обърнахте вече бе руснаци???

Цветната революция в Киев завърши с Кримската пролет. Очаква се скоро Киевска зима и вежливи солдати... На Потока налапахме Патока...

Малка Бьлгария би страшен шут на полковника от КГБ путлер..... Той дори си призна, че много го е заболяло....... :-) Сигурен сьм, че ще го помни докато е жив!!!!

VIPER

О , да ще го помни , бъди сигурен.Лошото е че и ние ще го помним

И КАКВО ПРЕЧЕШЕ И НИЕ, КАТО ТУРЦИЯ, ДА ПОИСКАМЕ ДА КУПУВАМЕ ГАЗА НА ВХОДА НА СТРАНАТА НИ И ДА ГО ПРОДАВАМЕ НА ИЗХОДА? ПРЕЧИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНА С КОРУМПИРАНИ РУСКИ ПОДЛОГИ, ЗА КОИТО НЕ Е ВАЖЕН НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС, А РУБЛИТЕ, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАТ ОТ ПУТИН ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО СИ. А В ТУРЦИЯ НЯМА ПУТИНОФИЛИ И СА РЕШИЛИ НАИСТИНА СТРАНАТА ИМ ДА ПЕЧЕЛИ ЗДРАВО ОТ ГАЗОПРОВОДА, А НЕ ДА ИМ СЕ ПОДХВЪРЛЯТ НЯКАКВИ СМЕШНИ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ!!!

Лоши новини за КГБ-го! Нефтът пада, зимата топла, гадните Азери се готвят да го турят на Газпром-ът, а Световната Рувулуция иска манги - доларес. Па, айде, с Подполпоковника юруууш!

Ей, прости та тъпи бре.Какви азери бе тупан.Дават 6 млрд.м3 а са нужни 60 млрд. м3 за Ю.Европа. Блудницата Европа ни попиля като след Берлинския и Ньойския договори...

от 2003 година НЕ ТРАНЗИТИРАМЕ ГАЗ ЗА ТУРЦИЯ!!! САМО ЗА ГЪЦИЯ И МАКЕДОНИЯ.. Прочети си артакалавърчето ДЕЛЯНЧО на пресконференцията на 15,11,2015 год. И колко взема БУЛГАРТРАНСГАЗ за транзита, за колко кубика и за кои страни.... ТУРЦИЯТА не я споменува... Иди и се убеди сам, преди да пишеш глупости...

Глупости, транзитираме 13-14 милиарда м3 към Турция и Гърция!!

Още сме 2014, няма как да видя пресконференция която ще бъде след 1 година!!

ДОКАЖИ КОЛИЧЕСТВАТА ГАЗ ЗА ТУРЦИЯ??? Аз ти давам НЕЩО, С КОЕТО ТВЪРДЯ ТОВА ЧЕРНО НА БЯЛО!!! Отговори със същото, а не със сънищата си...

Южен коридор или поток?Пак БГ депутати гъзоблизци на ЕС=УСА ни прецакаха...Къде са сега тия дето уж водеха някакви протести?Ами ближат задници и....крадат от нас!Нищо добро не ни чака!!!!Последни в Европа....по жизнен стандарт-това показва.че БГ-НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!

VIPER

Българският хелзински комитет газ не го интересува.Той защитава правата на братята роми

Ама от 35 годишния транзит на газ за Турция нещо милионер си станал...Тази година д 10 милиарда киловата износ и 20 милиарда кубика транзит енергетиката ще фалира...

Ей от такива изкуфелници сме на тоя хал, дето нема с какво да мислят, само простотия в кратуните им.

Ти като си толкова умен и компетентен по този въпрос, сигурно си шеф на някоя газова компания??? Но щом си тук, значи си прост, колкото останалите. Не наричай прости другите, които не са на твоето мнение! Защото в очите на що годе интелигентните хора тук, показваш своята простотия и слаба култура. Но да си груб и прост е нормално за комунистическите послушници гъзолизци. Тази партия харесва такива ,,предани" лизачи, като теб.

Другаря путлер сега да си продава газта на........ Марсианците...... :-)

VIPER

А ти от кого ще купуваш газ? Марсианците не продават още.

Ще се получи така, че руснаците ако направут газопровода през Турция, ще си продават газта само на чалмарите. Трябва ЕС да вземат решение още сега да не се купува руска газ от Турция. Да видим дали путинката ще строи този гъзопровод? Ще ни се моли пак да строи Южен поток. И ползите за България може да увеличим.

VIPER

Трябва да вземе решение , ама ти ще пърдиш ли , че да правиш газ?

Много си прост батинка. ЮП се строи за източна европа, за западна европа руснаците са построили северен поток.

Паисий

какво обясняваш на соросоиди!? те не искат да знаят, те само повтарят хамерската пропаганда.

Северен поток работи на половина!! 30 вместо 55 милиарда м3?? Това ако станеше с ЮП ,сме загинали!!

Като пишеш тук ,,умнико 11...." да не си галиш червената партийна книжка и да се молиш пак да ни превземат руснаците? Достатъчно ни направиха зависими към тези шибани комунисти, твоите розови приятелчета от БСП и дпс.

Човече зaпиши се моля ти се нa курс по огрaмотявaне и прaвилно говорене нa бългaрски език ! Имa тaкивa безплaтни курсове към Министерство нa обрaзовaнието ,посещaвaт ги роми,сaмо питaй дaли дa се зaпишеш в първи клaс,или предучилищнa ! Срaмотa е в 21 век човек дa е толковa негрaмотен!

Я се погледни!

каквито и да ги диплите, аз 25 години чакам Годо, няма и да дочакам, да му мислите вие които имате време да чакате

Те тия поколения, които идват, даже и Годо не знаят кой е.

Паисий

да, те чакат чичо Сам да дойде.. ама....

Ми то никой незнае кой е Годо, щото никой не го е виждал!

В едни книги това се нарича -Чистилище.

Четете правилно Светата Книга! Чистилище Няма и НЯма да Има. Това е католическа безмислица! Или ще сте В Рая или в Ада, во Веки Веков мръсни комуняги! Без право на ПРошка, Анатема!

В енергийнaтa структурa нa Европa ние сме бяло петно нa кaртaтa,a соросите кaзвaт ,че товa е печелившо,ето нa товa се кaзвa цинизъм и нaционaлно предaтелство !

За какво ти Газ, другарю ? Чети Сталин и кратка история на ВКБ. Без нея в Русею визу не дадут. Му-ххааааа!

Това не е достатъчно трябва да се прочете и Капиталът на К.Маркс.

ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД приход 7 639 339 000 лв (7 МИЛИАРДА 339 милиона или 10 % от БВП на България). Печалба няма!!!!!!!!! За последните 6 години декларирания приход е 40 МИЛИАРДА ЛВ., но няма година, в която да са отчели дори една стотинка печалба. Вече са изхвърлили на улицата 15 000 българи, работещи в рафинерията. Като гледам и украинците са спечелили от транзитни такси.Ясво е че българската мафия(старите структури на Мултигруп) заедно с руските монополисти щяха да ограбват българския потребител и от тези такси нямаше да види нито лев.

Бедний ми Щерев, тия данни сигурно си ги взел от УНИАН. Те имат ежедневна рубрика "какво да измислим за Русия днес?" Явно , по молба на българските тролове са започнали да измислят небивалици и за България. Тъпо, Щерев, тъпо...

Не от Фактор:Страшно и тъжно Русия нагло ограбва България

Стига си ревал ЩЪРГАВ, МИ БЕГАЙ ДА КОПАШ ЮЖНИЯТ КОРИДОР, ДОДЕ И НЕГО НЕ СА ГО СПРЯЛИ)))

Волене ,ти ли си.Това ли е новия девиз на газов руски говорител?

Аз съм леко опечалена. Само четри трола защитават великата нация днес. До там ни доведоха 55 рубли

скоро да ви е правено нещо?

Ако проектът ЮП беше неизгоден за България и другите страни от ЕС, Юнкер с това щеше да започне и да завърши речта си при срещата се с Борисов. Но той каза: "Ние трябва да направим това, което е най-добро за България и по този начин най-добро за Европа. "Южен поток" може да бъде построен", условията са ясни и то отдавна..." После извади баданарката: "България е велика страна..." Така, че всичко е въпрос на инат и надскачване между ЕС и Русия.

Под "мъдрото" задокеанско ръководство. А потърпевшите сме ние - с пръст в устата.

То ако от ЮП нищо не ставше, мислите ли, че трима сенатори щяха да идват на пожар в БГ-то. Ама, хайде - нейсе! Важното е, че най-накрая си дойдохме на думата. ШЪ прайм Южен коридор. Ох, колко ли още народ ще си отиде в очакване.

Логиката ти не е елементарна, а е със силен путинистки привкус. Да, по принцип един газопровод би бил много полезен за България. Само че, ако тук не бъкаше от национални предатели, които заради подкупа в рубли, се съгласиха цената на строителството да се завиши 3(три) пъти над нормалната, и по тръбите да може да тече само и единствено руски газ - не на трети страни и НЕ дори български. При това подписаха договор, в който не пише каква такса за транзита на газ през страната ни ще плаща Русия. Ето за това Южен поток е неизгоден за България и всички, освен тукашните руски подлоги го признават.

Нa Ердогaн не му пукa от никой,сaмо дa спомене че ще излезе от НAТО и Обaмa ще получи инфaркт ! Той Ердогaн кaзa нa Кери:" Кой си ти ,че от 12500 км си дошъл дa ни кaзвaш кaкво дa прaвиме и кaкво не ?"

ердоган и путин са политици, а у нас си имаме марионетки като ... (да не ги изброявам всичките). Хората си защитават интересите, даже с цената на жертви...

ПО ТОВА СИ ПРИЛИЧАТ.ПУТЛЕР ИЗБИ САМО ЗА 2009 Г ОПОЗИЦИОННИ ЖУРНАЛИСТИ(ЗА СПРАВКА В РАЗМИРНИТЕ РАЙОНИ КЪДЕТО СЕ ВОДИ ВОЙНА СА УБИТИ 27 ЖУРНАЛИСТА) Преди не повече от месец, турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че ще наложи контрол над интернет като прокара закон, който разрешава на телекомуникационния регулатор да блокира сайтове, без да иска предварително съдебно решение. Ердоган изтъкна, че по този начин се защитава личното пространство на турските граждани

Да бега от НАТО! Има евразийски съюз там му е мястото. Турската армия е снабдена с американско оръжие. Но макар да се репчи на 10 пъти по-малкия Израел, дотам и остава. Израел им изби т.н. командоси, но освен словесна атака, друга нямаше.

В края на краищата ние се оказахме най-печелившите: 1. Русия си взе тръбите и подкупите и се сви оттатък украинската ограда 2. ЕС ни отвори фондовете 3. ЕС ще ни включи по спешност в кръвоносната система на Европа 4. Остана ние да си посредим градинката

Еххххх, мечти, мечтииии! Всичките четки са-да не ни дадат нещо. Както са ги отворили, така ще ги затворят.

Бегеец, ти си унижението за хората, които ти плащат за глупости. Чудя се на акъл им. Толкова време четеш коментарите и нищо не си прихванал, как се пише коментар. Данните, които давам не заслужават ли да си кажеш мнението за тях? Плещеш само елементарни глупости. Явно е, че трябва да ядеш хляб, но по добре намери друга нива за копане.

Мамка му!Май пак застанахме на губещата страна!

Май не!!

така беше в първата, във втотара и ще бъде така и в третата СВЕТОВНА ВОЙНА

Уважавам коментарите ви, защото те са доста компетентни и обективни. Не зная защо пропускате най-важният контекст. Русия е уникална държава. Единствено тя се намира на виртуалният континент Евразия. Значимоста на последната сричка в световната икономика се увеличава постоянно. Без огромният финансов резерв на Китай, Америка не може да съществува и един ден. Русия традиционно е считана за добър приятел в тая част на света. И тя спокойно обръща лице към Азия. А Европа към кого може да си позволи да обърне лице. Към Азербейджан. Там на газа му викат азербейджански само като географско понятие. Иначе той е в ръцете на чужди компании. Оператор е "Бритиш петролеум" с 25.5%, STATOIL 25.5%, NIKO 10%, TOTALELF 10%, Лукоил 10%" и Държавната нефтена компания 10%. За какъв азербейджански газ ми дрънкат тук брюкселците.? Въобще какво си представляват тия мишоци там? Че някой в тоя свят може да поставя условия на Путин. Нека си пишат, каквито си искат правила там. И да не се опитват да принуждават други държави извън ЕС да се съобразяват с тях. И най малкото Русия. Моят лайф мотив винаги е бил- ВРЕМЕТО, КОГАТО РУСИЯ Е ОТСТЪПВАЛА, Е ОСТАНАЛО ЗАВИНАГИ В МИНАЛОТО. Приятна вечер от мен. Синьор Дон Амичи.

Човече, нуждаеш се от сериозен медпреглед, зЕми пОчети малко путлеристанските официози, да видиш к'во шубе ги друса чизмаристанците, хванали са се за главите и се чудят що да чинат, а путлер си разтяга ластиците, прочети му речта от 17 април 2014-та, в която плямпа че немало начин петрола да поевтинее ???

Уважаеми Иречек, не коментирай страна, която не познаваш добре. А ти помниш ли, че Ленинград издържа 900 дни обсада? Помниш ли, че немските оръдия можеха да обстрелват Червеният Площад.? Че немската знаме се вееше над Елбрус? Помниш ли, че Русия всички я бяха отписали? И в последна сметка, кой победи? Просто Русия е непревзимаема, а руският народ-непобедим. Нещо повече има ли да добавиш по темата, защото аз не съм трол и нямам много време за обяснения. на такива неграмотни хора като теб. Азърбейджанският газ, никога няма да конкурира руският и някой напразно чака на праза да му паднат м...те. Ма селям енд ол дъ бест. Анадъму шинди?

благодаря,подобно и на вас дон амичи някои иска да ни убеди че азербаидян може да измести русия от сзената. маитап,маитап *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е напълно безпомощен, а ЕК безполезна и се крепи единствено и само на демагогията произвеждана от скъпо платени чиновници с преториански функции..

ЕК се крепи на нашите данъци.

Как и да го въртят и сучат -пак ще сме зависими от Турция!

VIPER

И от Русия

Естествено, не ставай смешен.

Те зависими ли са от нас сега??

след като Путин каза, че няма да строи ЮП изведнъж евробюрократите се разтичаха и за 2-3 дни свършиха работа за 3 години. вече ще се строят местни тръби, ще се дават пари, ще има договори... Брей, човек да се чуди колко са работни и бързи! И после Путин не бил влиятелен политик! Направо ги "задейства" от разстояние!

Точно като Путин, нали... През 2006 на откриването на Син поток Путин, Ердоган и Берлускони подписаха за тръба до Италия.Пак през 2006 Путин подписа в Китай за газопровoда Алтай.През 2008 подписваше здраво за Южен поток.През 2009 пак в Китай подписа за нов газопровод.През 2014 пак в Китай подписа, ама от Алтай стана Силата на Сибир.Сега Южен поток става Газпром русская...Само дето от всичките подписи нищо не е построено...Най интересното е че все подписва в години когато петрола е къмто 60$ за барел и нема как да дойдат кинти...Като петрола е над 100$ нито подписваме, а за подписаните вече договори не се и сещаме...А Ердоган е подписал за още 2 тръби, при това неруски...Ама както и да е...

Паисий

това го четох вчера три пъти. Кажи сега дали построиха СЕВЕРЕН ПОТОК или не? (За две-три години - дръпнаха ДВЕ ЛИНИИ В МОРЕТО)! .. Тези дето си ги написал - Южен поток го спираха от ЕС 3-4 години. Китайския се строи на руска територия - там са хиляди километри докато стигнат до границата.... така че споко!

И кво излезе. Пак ще ги строим тези тръби, но този път ще обслужваме турция и гърция. Егати и простотията.

това го обясни на "умните" соросоиди тук, дето заслепени от русофобия сами ще ни самоубият ... да служат на чичо Сам.

Ама по тях ням ада тече само газ на Газпром. ЕС това искаше и го постигна.

Паисий

Проекта Набуко изобщо не беше руски, ама нещо не го виждам да е построен вече толкова години в БГ. Що така?

Това са глупости. Те като искат пак можеха да си го построят този коридор и без наше участие. Ние печелим само от ЮП. А южния коридор не ни бърка, колкото повече толкова по-добре.

На това му се вика "Трай коньо за зелена трева". Тези от ЕК се подигравт с България.