Терористи взривиха важен за България газопровод в Турция

Терористична група е взривила газопровода Баку - Тбилиси - Ерзурум в турската провинция Карс, по който трябва да тече азерският газ от Каспийско море за ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Терористи взривиха важен за България газопровод в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турция е пред гражданска война. Трябва да си укрепваме границите.

Конкурентните на руските тръби имат проблеми с ''кюрдски' терористи...кой вярва ,че са кюрдите ?

по-точно кратунката ти

Ще им узреят идеите за сигурен руски газ на нашите мафиоти,но дано не е късно!!!

Че какъв зор имат кюрдите,не са толкова прости!За това дело само рашисти могат да бъдат толкова нагли да взривят газапровода на конкурентите,да спъват,само че зад гърба на други ,както винаги!Айде и турците да не се правят на слепи,ами да разследват,сякаш не знаят с кой си имат работа,а по добре да нямат изобщо!

Мутрите на Путин се активираха.

прекалено мнооо маймуни преди нас на клона.

Според Брюксел "Южният газов коридор"....може да гарантира енергийната сигурност на страните от Югоизточна и Централна Европа, включително на България. тази "вяра" беше многократно опровергавана от прости сметки, толкова газ няма. а сега има и политическа нестабилност, след ударите на турция върху кюрдите. нищо, ние да си слушкаме Брюксел, че иначе лошо, ще ни накажат чичковците...

като го ,,напишеш,, още 999 пъти ще го повярваш наистина!!!

не са терористи а борци за свобода. Терористите са сащ и nato.

Ааа, що бе звучи така сякаш е алтернативен на руския газ газопровод?

...."от кога на терористите им казват...." боици"? по скоро ...убиици.

Важен за България газопровод в Турция.На всеки мислещ човек му е ясно ,че такъв тръбопровод едва ли ще се построи.Турция си има "Син поток"-достигащ до Анкара-захранва се с руска газ.Азерският тръбопровод достига до Ерзурум,близо до Груия.За да захранва Гърция,България някой трябва да построи дълъг тръбопровод.Турция няма интерес,освен да извлича огромни печалби.Газпром са компания ,която добива ,строи и пуска газ.Газпром са построили Син поток.Изпуснаха питомното ,тръгнали да дирят дивото.Южен поток ,беше предвиден да излиза на брега до Варна.Тръбите да преминават през специални тунели така ,че да няма никакво замърсяване на водата и околната среда.

Меко казано е непочтено да се поднася на хората такава дезинформация!Газопроводът не е важен за България ,а ще стане важен найрано след 23 години!И то само при условие ,че до тогава не изградим заедно с Гърция терминал за прием на втечнен газ!И тогава ще ни е съвършено безразлично дали ще вземем газ от Катар ,Саудитска Арабия или примерно от Иран.Бих искал най учтиво да помоля русофилските боклуци да не се опитват да стресират народа!Защото точно Русия в момента отнася най здравия провал в цялата си история на търговия със суровини и енергия!

Охо, ще го построим, само гърците да се стабилизират финансово, иначе трябва само ние да го финансираме с огромния с бюджетен излишък от 16 милиарда лева. Или май бяха кредити?!

Ако мислиш, че падането на международните цени на енерго-суровините е някакъв провал на русняците, то нищо не разбираш от международни пазари. Този срив е временен, по простата причина, че енергоносителите поне засега са крайни количества и единствената алтернатива е поскъпване. А сегашния срив е с основа прегряването на китайската икономика и последващо започване на спад на ръстове и обеми на продукция.

като оставим настрана лингвистичния бисер "отнасям наи-здрав провал" а гледаме по същество, то защо провал? да не би да се свършат онези, които искат суровини? в дългосрочен план може да се окаже много хубаво нещо да не си продаваш суровините, особено на такива като нас....

Ба си, тези прецакаха диверсификацията!

A do 2020 г. какво ще минава по тази тръба? И защо трябва да се строи сега като газ ще има евентуално след 2020 г, ако остане.

Kalin

тъжна картинка и да си посторим хъба газ скоро нема да има.

Не вярвам, че това е дело на кюрдите. На Ердоган това обяснение му върши идеална работа за предстоящите избори, но се надйявам турския народ да не се върже на тая въдица.

преоблечени като кюрдски партизани взривиха алтернативен на газпром газопровод.

Сигурно като са разбрали,че боко ще идва на посещение са му организирали фоерверки за посрещане.

От тоз хотел остави се, отиде ти шлема бе социалния...

ционистките терористи които управляват ФАЩ не искат МИР на Планетата ЗЕМЯ!!!! СМЪРТ НА ЦИОНИЗМА!!!!!!! юдеизма

Алооо, а бе ти не разбра ли? Кюрдсиките комунисти са взривили газопровода в интерес на Русия. ЦРУ не е руска служба. Ти глупак ли си?

кришнарски НПО шерп... няма вече грантове от господарите ви от ФАЩ!!!! Юе ми ядете х.....я....:))))) И много тояги на гол г.......з времето ви изтича грантаЖййй

България има изход - газ и нефт от шелфа, и шистов газ. Платените антибългарски русофили и енергийната българска мафия в затвора. Втори държавен нефто преработвателен завод, но не за суровина от Русия.

За това забрави! Путин не дава, така както преди 70 години Сталин и Хрушчов не даваха да правим самолети - ДАР и ЛАЗ.

Наблюдава се сериозна радост в проруските мекерета. М(Н)З предупреждава, че има опасност, че при такава радост има опасност от инсулт, инфаркт, разрив на сърцето или в краен случай от наакване!

Аз пък съвсем крамолно си мисля, че можем спокойно да се замисляме доставките на газ за пост-ЕС Европа. За Европа след гражданските войни между ислямистите - мигранти и местното население. А че такива войни ще има е ясно - въпрос на аритметика е. Общо само през 2014 и 2015 г. в ЕС влизат над 1 милион мигранти. От тях около 80-86% са млади мъже, без семейства. Според западните спец.служби около поне 15% са радикални и подкрепят изцяло Ислямска държава (при мюсюлманите във Великобритания този процент е 80!). Това означава, че поне 150 000 от влезлите прз 2014 и 2015 г. са готови да станат "мудажихидини" (бойци в свещената война в името на Аллаха и установяването на исляма в целия свят). Но това са само от новите - през последните две години, а като добавим към тях и от мюсюлманите от предхдните години, спокойно ще извадят едни там около 2-2.5 милиона бойци. Достатъчно е да сринат Европа.

Срамиш ника си с невероятно наивистично песимистичните си разсъждения.Които имат за цел да ни внушат страх и несигурност във нашето съществуване.За твое и на хапльовците около тебе сведение: България Е И ще си остане в Европа.Да ви е ясно ка....ти с ка....ти такива неграмотни!

Германци, австрийци, англичани, холандци и др. членовена ЕС добре си изиграха картите - разширение на Северния поток за още 55 млрд. куб. м. годишно, а за тези дето чакаха от Южен поток - горещата супа.

Тцъ. На юг нема да духаме супата, щото супа нема да има!

Какво друго да се очаква от кюрдската комунистическа партия?

виж ,,и.д.-та,, са друго!!! не взривяват петрлопроводи а продават на черно на турция!!! взривяват само храмове , археологически паметници, режат по някоя и друга глава!!! важното е че не са ,,комунисти,,!!!

А ти що за гарга си?

И и ИД и КНДР са точно еднакви. Няма никакво значение да ли са комунисти или ислямисти, все са кървави и безогледни терористи. И двете идеологии пораждат фанатици.

Колко удобно за Запада, ама те ни лук яли, ни лук мирисали...

алтернативата на германия не е северен поток германия внася само 30% от газа от русия! другите от север! ние южните сме зависими от русия и трябва да мислим варианти особено като ззнаем че катар и СА имат запаси колкото русия

не ми е ясно, щом руският газ е скъп - ЗАЩО ГЕРМАНИЯ ВНАСЯ ЦЕЛИ 30% от Русия, а не внася всичко от Норвегия? Тия немци сигурно са тъпи, че и ще строят втора тръба на Сев.поток?!

бай Паско, Германия си е диверсифицирала доставчиците. Единия и да даде фира пак имат изход. Енергото как има няколко трасета за доставка на ток. И да падне едната линия, захранва по другата. Само ние дето лежим на тая кълка-100% зависим от Путин. Трябва да имаме и други доставчици. Могат да си построят още 100 тръби на Северен поток. Важното е че имат алтернатива и Путин не може да се гаври с тях. Ако си бяхме вързали гащите и с нас нямаше да може да се гаври, но всичките ни политици са руски мекерета.

ти ли ще даваш акъл?!

зех, че го изчислих най-евтината тръбичка. От източното крайбрежие на САЩ, по дъното на Атлантика, после по дъното но Средиземно море, Босфора, Черно море и напарво у хъбо на бат Бойко.

Най-сигурната алтернатива за Европа е Северен поток. Другата беше Южен поток през България, но вече го забравете.

ЮП дублира изцяло газопровода който минава през Украйна.Но украинците спрат ли кранчето на руските колонизатори през 2019г и ние можем да съдим Газпром за неустойки по договора.

Мануел

Изперкалия ти завалията съвсем изкука. Поне прочети каква простотия си написал. То бива глупост ама чак пък толкова

Хъбчето дето ще го направим до морето ще е в тиквуня в главата и ще служи за основно газохранилище. Тя главата пардон тиквата му и без това празна

хубаво де като са взривявали що не са взривили действащ руски тръбопровод

Един по-здрав от Китай.

щото в Диарбекир и кюрдистан няма руски газопроводи. Те ще минават през Черно море.

Защото руснаците са си платили на прогресивните сили в Кюрдистан.

Че откога получаваме газ от Турция,та газопроводът е важен за нас? Аман от нагаждачи и лизачи.

Те и талибаните в Афганистан и ИДИЛ бяха първи приятели на Америка и на ЦРУ

Защо може да се създават никога не съществуващи държави от същества, които не са местно население, а пришълци, като Украйна, Косово, Германия, Англия, Франция, Испания, Италия и Израел? Но на кюрдите-траки, населяващи от хилядолетия тези земи, на които са се настанили семити, Турция също е семитска държава, не се позволява самостоятелно съществуване. Въпреки всичките опити да бъдат унищожени и тяхното освободително движение да бъде представяно от семитите по различни начини, те са все още на земите си и ще ги освободят от семитската гмеж.

ПКК години наред бяха обгрижвани от КПСС!

Скоро втечнен газ ще пристига в България в бутилки от Кока кола

Всеки път като го чета "Зъл дух" или особено "Истината" все едно съм вдишал азотен окис /райски газ/.

,,ал каида,, ??? ,,мюсулманските братя,,??? първи приятели на ердоган-султан!!!

Забавни хора са това българските пропагандисти. Веднага - руснаците го взривили. Ей, тези руснаци на всичко са способни! Само и само да направят на пук на Европа! Та даже да взривят и тръбата по която ще тече техният и на съюзниците им газ за Европа (щото ние така диверсифицираме, де). Нещо не си спомнямзЛукойл да е станала от руска на европейска. За сравнение - в консорциума ВР има 28%, а Лукойл - 10%. Пак там са се намърдали и едни други съюзници на руснаците - бразилците и иранците (Петронас и НИОК). Общо с Лукойл притежават 54.5% от Шах Дениз. Пък за сроковете - 2020 г. от когато ще има свободни обеми, при това ако успеят да намерят тези скромни 45 млрд долара, колкото ще струва общо проекта... Малко приличаме на тинейджър, който заспал пред екрана, докато гледал филм с Памела Андерсън, а на другия ден се хвали в училище, че е спал с нея...

Поток Марси леко се раздвижи. Българинът -в нови грижи! Лавеле и Позитано себе си, обсъждат само! Май Потока се размина Отлетя кат дим в комина. В Лозенец банкет ще дават, в Брюксел помощи раздават! Алилуята ни пее, а пък Таско ни люлее. Няма що, ще цъфнем вече Бацко твърдо се зарече!

леле представям си някой ако беше взривил руски газопровод какво щеше да се извие тук!!

Например Северен поток или линиите водещи за Украйна. Леле! Китай ги започна икономически, сега да ги довършат продуктово.

Какви терористи ??Значи няма проблем Ердоган да избива кюрди ,хвърляйки бомби върху тях ???

За създаването на ИД са виновни единствено САЩ и ТУРЦИЯ !!! Заради тях страда вече и ЕС и ние... Ислямизацията на Ес е в ход със специалното съдействие на САЩ ..

ПКК са терористи и руснаците ги подкрепят..крайно време е ПКК да бъде заличена.

Ислямска държава са терористи и американците ги подкрепят. Крайно време е ИД да бъде заличена. А, забравих. Супермодерната армия на САЩ не може да открие пленените танкове насред пустинята и да ги думне със супермодерните си ракети.

или да?

интересно защо ,,хамаз,, не са терористична организация въпреки че изстрелват ракети срещу израел??? защото са ,,и.д.-та,,!!!

алтернативно мога да зареждам от ОМВ ШЕЛ ГАЗПРОМ РОМПЕТРОЛ и каквото още се сетите Неалтернативно цената е най висока в почти цяла Европа УЖ КОНКУРЕНЦИЯТА е панацеята ама не

Доставките на природен газ не се измерват в кг, а в куб.м. Анадъмна?

за България няма важен газопровод. Ние отдавна отказахме всички възможни и невъзможни. И от АЕЦ се отказахме ... въобще ще поакзваме екологичон пещерен начин на живот на света!

бе то според мен не трябва да ги наричаме терористи. терориста отива в мола и почва да стреля по невъоръжени хора. или отива на пазара и се взривява. тук се вижда че атакуват не обикновените хора, а парите на власт имащите. това си е чиста проба борба за освобождение. кюрдите не избиват всичко наред - техните мишени са правителството което ги преследва и полиция/военни. те не режат главите на цивилни в името на спорта. не трябва да ги поставяме под един знаменател с ИД.

Русия ни прави мръсно.

Терористи взривиха важен за България газопровод - важен беше Южен Поток, а този газопровод по-скоро е важен за соросоидчетата, да правят "диверсификация" ...

Сега някой от Десен сектор да гръмне руския газопровод в Украйна и ще питате: Що не направихме Южен поток? А отговорът е: Защото сме колония, а не суверенна държава !

На тоя простия коментар кво да кажеш.. Ами ако направят ЮП и го гръмнат и него тогава кво щеше да пишеш? Що го правихте като вижте кво стана...