Румънски газопровод ще доставя газ за България

Румънският министър на енергетиката Тома Петку е издал разрешение за строежа на газопровод, който ще свързва България, Румъния, Унгария и Австрия (БРУА).

Обратно в новината

Коментари - Румънски газопровод ще доставя газ за България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

я се разкарайте с шлемовете си..ето, милиард и нещо от Румъния, това е половината от необходимия ни газ за година..от Гърция останалото по ТАНАП и толкоз..Не ни трябват грандиозни измамници, за да се съдим непрекъснато с тях.

Връх ! Да затваряме тръбата към украйна и нека мамалигарският газ да потече сега !

Ненова и Радев са назначени от Масква да опропастят евентуална възможност за България да се диверсифицира от руската ни зависимост(направо енергийна робия)! От друга страна това е възможност и за Русия да се включи да речем през бъдещият хъб Балкан за който Европа ни отпусна пари!Могат спокойно да изнасят газ за Европа!Но щом Нинова говори за Бургас Александропулис и налагане на вето на санкциите срещу Русия явно няма намерение да работи за диверсификация на България и по тясно интегриране със Европейският Съюз!

Пишеш, бришеш.. КУРнулея и льотчика ти са виновни.. Щото тоз дет спря ЮП-то.. ОСТАНА БЕЗ ТРЪБИЦА за ръбчето си Балканче.. Да ти припомня - Бъчи Шматката от САЩ през юни 2014 си го каза направо - "БАЦЕ спря ЮП". Пък после той сам си са пофали - тук в Софията, на некакъв си българо-американски форум как го е спрял.. Ама сега и той плачка, ама и ти му пригласяш с туй - ДЕ МИ Е ТРЪБАТА.. КВО ДА РАЗПРЕДЕЛЯМ ЗА ЗАПАДНАТА ЕВРОПА.. И да та светна още нящо, щот явно не си са осведомил: "Австрийската петролна и газова компания OMV ще продаде турския си филиал OMV Petrol Ofisi на швейцарската компания Vitol за 1,368 млрд. евро Австрийската компания с руски капитал продава филиала си на швейцарска компания с руски капитал"

на швейцарската компания Vitol за 1,368 млрд. евро Австрийската компания с руски капитал продава филиала си на швейцарска компания с руски капитал"

Продължавам да се питам откъде ще вземат руски газ за тръбата?

От Галъп интернешънъл очакват милиони тонове газ да се изп..аят от червените тролове , като загубят за пореден път на 26-ти !

Важното е че боко резна лентичката на нашата тръда започвайки от никъде и свършвайки до никъде.....а румънците тепърва ще мислят и проектират тръбата на тяхна територия...

Ако следите световните новини ще видите че всяка държава започна да открива огромни находища от газ. До вчера ги немаше, днеска Кипър, Турция, Израел, България, Румъния и едно кило друго "изведнъж" намериха мноо газ.

И ся ко излиза- от Румъния може ,от Турция може, от Гърция може . Само от Черно море не може.... Да е...ба и измекярите..

Газовата зависимост на бившите соц-страни към Русия се пропуква. Ако БСП и ДПС не успеят да стопират концесията и на нашите газови находища, имаме шанса да добиваме собствен газ. Което е една от основните причини така сериозно да са се заели с изборите.

Мда...точно така ще стане. Очаквай дълги опашки да се извиват пред преставителството на Мерцедес след като българина започне да живее като средностатистическият кувейтец. За нула време ще се превърнем в производители на газ и бензин и най накрая на хляба ще мажем черен хайвер а не мас...

а кой ще доставя газта на власите?

Гражданите. Кило боб всеки ден за вечеря, като си легнат хората, прикачват газова тръба към задните си части и цяла нощ доставят.

Власите от години разчитат основно на собствен добив.

Ако прочетеш малко или дори само се върнеш малко в историята, ще откриеш че Румъния е била стратегически важна страна за немците, защото са имали добив на петрол, така че където има нефт почти на 100% има и газ