Ердоган подписа ратификацията на проекта за „Турски поток”

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа закона за ратифициране на споразумението с Русия за газопровода "Турски поток", съобщи ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган подписа ратификацията на проекта за „Турски поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, ама Бай Х. ще се обади на братушката Путин и ще му поръча на мястото на Южен поток една бронирана Лада!!! Щото имал смъртни присъди!!! А Путин така ще му се зарадва на поръчката за хиляди евро, че ще му я изпрати по тръбата на Турски поток!!! Както се казва- да ни е ЧЕСТИТО! Докато българският реотан загрее какво му готви Главния гробар, комшуто му лапна баницата!!!Ама не е луд, който яде баницата...!!!

Айде на бибитките!

Нали и Ние Ще си Боцнеме едно Хъбче. Малка Хилава Тръбица, ама и тя требе да се пълни отнекъде. Така че и за нас добре

Айде ши чакаме газта да потече ха ха ха ...

ЩОМ СЕ ДОГОВОРИХА С ПУТИН ЗНАЧИ ПОВЕЧЕ АТЕНТАТИ В ТУРЦИЯ НЯМА ДА ИМА.

без да знам двата проекта - нашия и на турците си залагам главата, че руснаците са дали ама мно-о-ого по добри условия на турците. Това защото винаги са били противници, а ние - братушки - ха-ха-ха.

ние си избираме за ръководители ПРЕДАТЕЛИ! За тва душко когато дойде някой и каже искам нашите му казват ще ти дадем всичко ама ок ни дадеш на тях лично. Ако някой си спомня когато се разшумя за Южен поток боко ходи няколко пъти в Турция и все нищо не казваше какво си е говорил с негови яначалник. Дойдоха от САЩ и от Брюксел му набиха канчето и южен поток приключи в полза на Турция! Никой няма да остави на тъпаци като нас да определят живота на половин Европа. По същия начин и Украйна слуша Запада и взе да губи, Молдова е същата история докато западняците въртяха страната износа на Молдова към Русия спада с половин милиард за една година и то в се земеделски стоки, а на тяхно място идват западняците хаха ей так асе прави бизнес и при нас е същото загубихме пазарите и ги заеха западняците и турците!

Някой трябва да набие твоето тъпо канче!Първо Южен поток го спря Орешарски след като дойдоха сенаторите начело с Байдън и му набиха канчето до пода анадънмо ... Ама то на атакисчетата мозъците им толкуз помнят!Дали си спомнят какви ги пишеше техния лидер Болен във вестник Демокрация а?Тъпанари нещастни!

Южен Поток беше и си е заробващ ни проект и го спря Орешарски не Борисов! А в Молдова е мизерия защото е в ръцете на КГБ които ги ограбват както и нас.А доматите и краставиците в България ги затриха другарите контрабандисти от ДС които свободно си внасяха турски ,гръцки и македонски домати и краставици без да плащат мита и такси или пък данъци.И така затриха почти нашето селско стопанство

Да не говорим, че т . нар. инвеститор- а де юре КРЕДИТОР, ИЗИСКВА ОТ ВАШ ЦЯЛАТА ВИ БЪДЕЩА ПЕЧАЛБА ДА ОТИВА 100% ЗА ПОГАСЯВАНЕ НА ВАШИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ НЕГО:)))))) А сега ми посочете поне ЕДИН нормален бг. гражданин, който в частният си бизнес ще се хване на такава клопка за длъжници:)))))

В османската империя мирно и кротко сме живяли близо 500 години и така щяхме да си живеем ако не беше поробителната война от 1877/78 г. да се надяваме, това да си го спомнят сега и да закупуваме от братска Турция евтин руски газ за което ще плащаме с тесен г.... което много ни подхожда

За тези, които твърдят, че юп имал инвеститор- вие знаете ли как се нарича този, който предлага 100% да финансира един ваш проект, а после вие 30 години да му изплащате стойността на проекта С ЛИХВИТЕ от стоката, която продавате чрез проекта? Нарича се КРЕДИТОР, А НЕ ИНВЕСТИТОР , а вие се наричат ДЛЪЖНИК! То трябва да се чете и облигационно право, а не само руско държавно право:)))))))

Пак ли изхаби батериите?

Ако ти си такъв бизнесмен, че да се съгласиш да изплащаш ти и семейството ти 30 години стойността на един свой проект с лихвите, като 30 години не видиш и 1 лев от печалбата от проекта си, а 100% всеки чист приход от него отива за погасяване на вземането на твоя кредитор, мнооого яко си го закъсал и не си българин- българите не се хващаме на такава измама , съяита с бели конци:) Не за батерия, ми няма да имаш и 1 лев за дъвки на децата си:))))))))))))))) Жена ти ще се разведе с теб, щото си тъп , от от глупостта ти са произлезнали неблагоприятни правни последици- парични задължения- за цялото семейство:))))))))))))))

хахахха на гърба на простия български народец. Магистралиии Магистралиии на гърба на глупавия народ. Ха гласувайте за предателите от ГРОБ отново дето правят и скоро ще дойдат да ни опишат държавата дето е задлъжняла заради магистралите. Хахха голям смях значи южен поток неможе да се строи но турски поток може хахах ДИВЕРСИФИКАЦИЯ РАВНО НА БЕДНОСТ!

3 милиарда евро и приходите от транзита на 18 млрд. куб. м. газ годишно..Най глупавите политици са българските, такава възможност да излязат на далавера я осраха. Можеха или от едната или от другата страна да издърпат парички за държавата ама на кого му пука за нас ,,, Ето пак за народа няма пари защото некъдърни политици храним

?? По добре 16 губерния на Русия, отколкото заден двор за отпадъци на ЕС, както в момента е България. Но това е въпрос на вкус. Честити Ви реформи Българи. С това само се започва. Идете пак гласувайте за тия българоубийци.

да питам пак, защото никой русолюбец не ми обясни! та ,пачему товаришчи и товарешутки, турски поток 910 км. струва 11 400 000 000 €. а южен поток, 870 км . струва 20 000 000 000 €.? почему так друзя православни братя??

тавартишч, вече ти отговорих. Не упорствай да демонстрираш тъпотата си допълнително.

е, отговори ми да видя геограФската карта, и аз я видех! после видях и проектната дължина на двата пАтока! та за туй пак питам, пачему?? 910 км 11 400 000 000 пари 870 км. 20 000 000 000 пари

Южен поток не струва на България нищо, защото имаше инвеститор. Сега Мутрата за "ХЪБА" си трябва да търси инвеститор, а ако не намери, да провери колко има под дюшека в Банки. Абе всички ли фенове на Мутрата сте толко тъпи?

Напротив- юп НЯМАШЕ инвеститор! Русия НЕ ПОЖЕЛА ДА ИНВЕСТИРА 100% в юп! Имаше идеи за проектно финансиране на 50% от стойността на проекта - от към българската му част- ако знаете какво точно означава това. Тази идея остана на ниво разработка. Причините- вижте ги в доклада на фирмата, която е направила разработката- докладът е ПУБЛИЧЕН.

Накратко: - ЮП = 4 тръби - ТП = 2 тръби Още ли не си разбрал?

КОМИСИОННИТЕ ДРУЖЕ

Говедо, тръбата е сама за 16 мил. Т.е. 4 пъти по-малка. Анадън му?

Сключи нов договор за увеличаване проектната мощност на новата им АЕЦ. Сключи нов договор за увеличение на обема от 20 млрд.м3 на 50 млрд.м3 газ. Така Турция ще бъде новият енергиен разпределител за Европа и за газ, и за ток.

Турция може да бъде разпределител, САМО АКО се съгласи с Третия енергиен пакет на ЕС, който влючва регламенти и директиви И ЗА ТРАНСПОРТИРАНЕ И ДОСТАВКА НА ЕЛЕНЕРГИЯ , не само на газ:) Т.е.- ако турция подпише договор с ЕК , само тогава може да бъде разпопределител за ЕС:))))))))))))

пак се нахендря на руската газ. Така де през това време Ердоган пуща мигрантите към Европа по точно Гърция и България и от ЕС няма да остане нищо. Щото Гърция ще тегли една майна на Брюксел а България чаоооооо чаооооо . И пак печелив ще е кой Ердоган. Той вместо да продава газ на ЕС ще си има нова територия с вода и земя! В добавка и полезни изкопаеми от цветни метали!

Сега да се проведе референдум по тема: БОКО ЛЕНТАТА ДА РЕЖЕ

Да ухажват Ердоган, че от него ще купуваме руската газ.......

България губи от спирането на "Южен поток" инвестиции за 3 милиарда евро и приходите от транзита на 18 млрд. куб. м. газ годишно

Нали ти пишеш под никовете ">>>" и "111"? Защо така си кривиш по юридически душичката, а? И я обясни на форума как по-точно ще дойде у нас азербайджанския газ - по кои точно тръби, на цени на Газпром или по-скъп, кога ще се случи това? Замисли се върху вториата група въпроси, първо на себе си отговори, тук евтина пропаганда не е нужна.

ти кого караш да "мисли"?!? ТОЗИ ПИШЕ САМО ОПОРНИ ТОЧКИ БЕЗ СМИСЪЛ!

Смешнико, аз съм регистрираният ник Пъстър свят, български адвокат съм и претендирам, че разбирам от ВСЯКАКВИ договори. Не съм руски или американски трол. Точно АЗ ИМАМ ПРАВОТО ЗАКОННО ДА ТЪЛКУВАМ ДОГОВОРИ И ДА ГИ ОСПОРВАМ В СЪД ИЛИ В АРБИТРАЖ, а ти, доколкото съм видялА от коментарите ти, си на ниво 8 незавършен клас на българско средно училище....

Под никовете ">>>" и "111" пише жена, виж как понякога чак се задавя от злоба и клавиатурата отказва да следи мисълта и, скача от тема на тема, крещи на съфорумците.

Глупости- пиша САМО под един нерегистриран ник и той е 111. Това, че на Вас Ви се привижда , че пиша и под друг ник, говори само за Вашето душевно състояние:)

Хората в Турция и Русия си имат държавници. Ние в България си имаме Мутра. Една жалка продажна корумпирана Мутра.

Нещо не си в час. Вече си имате Генерал Радев. Обичайте си го и го дръжте виновен за всички беди

Паисий

АРЕ СПРИ МАЛКО С ГЛУПОСТИТЕ. РАДЕВ ДАЖЕ ОЩЕ НЕ Е ВСТЪПИЛ В ДЛЪЖНОСТ. До 22 януари 2017 г. не е виновен за нищо.

Демек от 2020 година газ в Европа ще влиза само през Германия и Турция. Укрите ще го духат! А ние се прецакахме, като отказахме Южен поток за кефа на САЩ и Брюксел! Да издигнем паметник на Бойко, Орешарски, Местан и останалите юнаци, дето играха за Турция!

Нищо не сме се прецакали ! БЪЛГАРИЯ ИМА ПОДПИСАН ТРАНЗИТЕН ДОГОВОР ЗА ТРАНЗИТИРАНЕ НА РУСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ ДО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС , ДО 2030Г.!!!!!!!!!!! И ДА НЕ ПОСТЪПВА РЕАЛНО РУСКИ ГАЗ ЗА ТРАНЗИТИРАНЕ, БЪЛГАРИЯ ПАК СИ ПОЛУЧАВА 85-90% ОТ ДОГОВОРЕНАТА ТРАНЗИТНА ТАКСА- сега разбрахте ли го?:)))))))))))

Паисий

аз говоря за потребление, не за транзит. Цената ти през Турция (през Турски поток) ще е различна от цената само през Черно море (Южен поток).

В задачката се пита- след като русия НЕ МОЖЕ И НЯМА ПРАВО да прекъсне транзита на руски газ за Украйна ПРЕДИ 31.12.2019г. , ЗАЩО 2 ГОДИНИ РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ В ТОЗИ ФОРУМ СЕ ГАВРИХА С НАС, СОФИЯНЦИ, ЧЕ ПУТЛЕР ЩЯЛ ДА ВРЪТНЕ ГАЗОВОТО КРАНЧЕ СРЕД НАЙ- ЛЮТАТА ЗИМА- КОГАТО Е НАПР. МИНУС 18, МИНУС 20 ГРАДУСА В СОФИЯ???????? Обикновено невежество или целенасочена руска пропаганда за СПЛАШВАНЕ на българите??

ххаха ... МИНУС 18, МИНУС 20 ГРАДУСА ... кви са тези сибирски студове тук бе? Аз повече от минус 8 градуса не съм виждал.. и то за 2-3 дни

ИЗТИЧАНЕТО НА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ДОСТАВКА НА РУСКИ ГАЗ ПРЕЗ УКРАЙНА Е КРАЙНИЯТ СРОК, ФИКСИРАН В ДОГОВОРА ЗА ДОСТАВКА НА РУСКИ ГАЗ ПРЕЗ УКРАЙНА- Т.Е. 2020 Г! До тогава руснаците задниците си да съдерат, НЕ МОГАТ ЗАКОННО ДА ВРЪТНАТ КРАНЧЕТО И НА БЪЛГАРИЯ, И НА ЕС! Отделно България има договор за ТРАНЗИТ на руски газ до 2030 г. , в който има клауза транспортирай или плащай- т.е. И ДА НЕ ПОСТЪПВА РУСКИ ГАЗ ЗА ТРАНСПОРТИРАНЕ, БЪЛГАРИЯ ПАК СИ ПОЛУЧАВА- САМО, ЧЕ С 1-2 ДОЛАРА ПО- МАЛКО ТРАНСПОРТНАТА ТАКСА:)))))))))))))

един вид- до 2030 няма да се диверзифицираме от недемократичния руски газ? а какви приказки и обещания бяха!

Напротив- до 2030 г. ИМАМЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ОСВОБОДИМ 100% ОТ РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА ЗАВИСИМОСТ! Много ми е чудно- абе що ШЕСТ ДЪРЖАВИ са заявили обеми природен газ за газовият интерконектор България- гърция, а?;) Интерконектора България румъния ще заработи на 100% догодина- т.е. 2017г. Румъния ОТКАЗА да купува руски газ и иска ДА ИЗНАСЯ румънският си природен газ. Ийстринг- новият газопровод за НЕРУСКИ ГАЗ вече се строи...Е- има ДОСТАТЪЧНО време до 2020г.! Да не говорим, че България започва да получава природен газ от Азърбайджан в по-увеличен обем от 2018г....ВСЕ ПАК- някой в България Е ПРЕДВИДИЛ в какви срокове да се случват нещата, ВЪПРЕКИ съпротивата на руската пета колона тук....

Договорът с Украйна също изтича декември 2019. Та ...

Договорът с Украйна изтича не през 2019, а през 2020г. Инфото Ви не е вярно.

Също така- напишете- МОЖЕ ЛИ ЗАКОННО РУСИЯ ДА ВРЪТНЕ КРАНЧЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДО 31.12.2019Г.? Ако може- защо, ако не може- какви ще са правните последици за газпром от едностранно неизпълнение на договора за доставка на руски газ- какво пише в раздела Неустойки на договорите на русия с ЕС държави, а?:))))))))))))))))

Заплахата за крайния срок Великият Гений В В Путин обяви за 2019-та година Още обяви Велик Мост до Крим до 2018-та година И обяви още други Велики Работи, от които нищо няма да излезе

Каквото и да пишат малоумните соросоиди и двата инвестиционни проекта Белене и ЮП щяха да бъдат от голямо значение за България : икономическо, социално и военно-политическо ! За съжаление сме прецакана държава без суверенитет и достойноство !

Ние не сме държава, ние сме колония ...

За Южен поток ЕС ни спря заради лакомията на Доганя и Тиквока. Искаха само техни фирми да го обслужват, като се проведе търг с един участник. Заради тези "българи" се осъществи Турски поток. ДГД.

Южен поток го забраниха американците. Ръководителите на България, бяха само наблюдатели ...

Американците забранили на Великия Путин да строи Патока! Мухахахахахахаха!

Да бе, точно Доганя и Тиквоча щяха да пускат тръбите в морето! Драга, бегай да те издоят, щото ако не дадеш днес 20 литра млеко, вън месаря ще те посрещне с наточените ножове!

Пускането на Турски поток, дава възможност на руснаците, да спрат газа през Украйна, предназначен за Югоизточна Европа и така да заставят ЕС да построи тръби от конектора в Турция за България и Румъния. Естественно ако искаме да получаваме газ от Русия ...

Глупости- ако руснаците ПО-рано ОТ КРАЙНИЯТ СРОК спрат доставките чрез Украйна, такъв дебел ще го изядат в международният арбитраж., че целият руски федерален резервен фонд няма да им стигне за плащане на обезщетения на ВСЯКА държава от ЕС, на която са врътнали преждевренно кранчето:) Както съм писала и преди, тогава ще стане така-2017г- годината на РУСКИТЕ ГЛАДНИ ПЕНСИОНЕРСКИ БУНТОВЕ:)

И какъв е крайния срок ...

дали? по-скоро ще има студени евопейски пенсионерски бунтове. апропо, гледам Европейската пролет набира скорост. Италианчето и то даде фира, а германците усетиха истински какво означава евро-гейската луда бабичка да им навлече чалми от афганистан. догодина ще има доста промени, но няма да са в Русия ;-)

Казано по простичко - путлер нали искаше юридически гаранции от ЕС, че държавите от ЕС чрез договор се задължават да купуват определени обеми руски газ на определени от газпром цени? Е- в документите за турски поток НЕ СЪЩЕСТВУВАТ такива юридически гаранции- НИКОЯ ЕС ДЪРЖАВА ИЛИ ЕК НЕ СА ПОДПИСАЛИ ДОГОВОР С РУСИЯ ЗА ДОСТАВКА НА РУСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ ЧРЕЗ ТУРСКИ ПОТОК:) А сега гъзпром да изпие една чаша студена водица:)))))))))))))

Турски поток си е руско-турски проект и няма нищо общо с ЕС. Планирания и спрян вече ЮП стигаше до Австрия и Италия.

Ама разбира се, че ще подпише, НО ЗА 1 БРОЙ ТРЪБА- САМО ОТ РУСИЯ ДО ТУРЦИЯ и БЕЗ ДА Е НАЛИЧНА 2РА ТРЪБА- ДО ТУРСКОГРЪЦКАТА ИЛИ ТУРСКОБЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА, ЩОТО ЕС НЕ ЩЕ ДА КУПУВА ПРЕЗ ТУРЦИЯ РУСКИ ГАЗ. С ДВЕ ДУМИ- ТУРСКИ ПОТОК СИ Е ПОТОК САМО ЗА ТУРЦИЯ, ЗА ЕС Е ЕДНО ПРАВНО НИЩО:)

турски поток 11 400 000 000 €. южен поток 20 000 000 000 €. почему так, друзя, товаришчи и товаришутки? скажите на меной, дорогие русолюбци!!

вие още спирайте и пускайте строежа, пък ЮП и 30 милиарда може да стане. а иначе за тъпотията няма лек, но има географски карти! Панимаеш, таваришч?

турски поток 910 км. южен поток 870 км. почему да гледам картата товаришч неук??

Лично Ердоган трябва да се обади, и да покани на откриването един конкретен персонаж, без който Турски поток едва ли щеше да го има! И това е...Император Тиквоний, владетелят на хъбовете, осветителят на градинки, строителят на магистрали с европейски средства...които всъщност са наши...щото вноската ни е по 900млн годишно :)

Тъпак, знаеш ли за коко милиарда са европейските фондове за България, бе?! Не се наяде, лакомо лумпенско дупе просто. И нашият принос, и европейските пари идват в България и създават реална покупателна способност. До там малкото ти мозъче стига ли? Баси че сте прости комунистите! Ама даже не сте мерило за простотия, защото надхвърляте нормата. И за мярка за глупост не ставате. Само сте мярка за комунизъм, което е едно от най-обидните за човек неща на света.

"Турски паток" не е и няма как да бъде заместител на "Южен паток"! "Турски паток" е утешителна печалба за Mr. Pussyn, за престиж пред алкохолизираното россиянско зомби-население! Все пак, нека не забравяме, че в Анкара, на фона на турското знаме, тоя индивид нарече народа на България предателски! Без, естествено, да си направи труда да ни обясни кой кога и кого е предал! Той е велик, не може да изпада в подробности!

В статията много ясно е посочено че турски поток е замяна на южен поток без подробности, което значи че единствената промяна е маршрута. Вместо на територията на България ще излиза на турска територия. Обаче явно на евтините соросоидни проститутки като теб това са ви спуснали като опорни точки това и дращите.

Вълчанов

Абе, русофилистик гърчав, някой от вас знае ли що е то цивилизован спор? Защо си въобразявате, че с обиди печелите споровете?! Не, "Турецкий пАток" НЕ Е алтернатива на "Южнъй пАток" и няма как да бъде! Понял, бляд обосранная? :)

В статията много ясно е посочено че турски поток не е замяна на Южен Паток, защото тръбата ще е само една, и газот ще е само за Турция! Втора тръба може да има само ако ЕС, т.е. Бат Бойко каже може,може!

отдавна можеше да си живеем като в монако само от руските пари но докато в южна франция, турция и кипър, учеха руски и знаят, че парите не миришат, нас ни учеха, че руските пари миришат и затова по добре да сме бедни. и най хобавото щеше да бъде, че дори и емигрантите щаха да ни заобикалят, защото най ги е страх от русия.

OPAL не беше ли българска марка цигари, високо котираща се в споминалия се вече СССР! Кво общо има тука тутуна?

Опал да, но най разпространени бяха Родопи,имаше и Ту-134,дори Феникс. Но най котирани бяха БТ-пакет и кутия. Трудно се намираха но ги имаше.Останах изненадан когато за първи път си купих Боро 1.20,и погледнах цената на БТ-кутия беше същата-1.20.Това се случи на летище Внуково-2 1987 г.Отдавна беше,но пък бяха хубави времена.А да имаше и Стюрдеса и даже Арда с филтър съм виждал да се продава.Колко е вярно не знам но се говореше че в Украйна работи завод който произвежда само български цигари всички видове с изключение на БТ.

Арда пакет и Шипка струваха по 15 коп., докато Слънце и Родопи кутия бяха по 12! Точно обратното на в България!

Нзвънредно съобщение: Днес на 16-тия Козяк ша са проведе обществено ядене на чорапи от яд. По заповед на цар Шорош присъствието и яденето е задължително!

Бързо бегай там, да не изпуснеш чорапето на Шорош!

Докато Ротшилдови и Рокфелер живеят в САЩ, Европа (респективно България) никога няма да просперират.Ако живееха в Европа нямаше да има един бежанец и южен поток щеше да е реалност.

И още един въпрос- Защо ЕК отмени ограничението за Газпром за руската квота за OPAL ?

А защо да не го отмени, след като "Северният Паток" работи с половин капацитет!

Дрогарьо, OPAL не беше ли българска марка цигари, високо котираща се в споминалия се вече СССР! Кво общо има тука тутуна?

Пълно е с такива неадекватни български свине като теб пурко.

Ало чикибойците руския морков е толкова лош колкото и руската тояга.

Не знам доколко е в темата, ама ако говорим за руски доставки, ЕС що моли руснаците да възобновят доставките за Украйна?

За да получава Украйна транзитни такси и да се бъзика с Русия!

Разлика между транзит и доставки, правиш ли? Или няма значение? Май в Киев е холодно?

Че кога доставките през Украйна са спирали? Русия тразнитира през Украйна 60% от газта и няма откъде другаде Украйна вдигна транзитните такси на руснаците миналата година и Путя съвсем се стопи от злоба

Май ще се съглася с пишещите тук, които те определят преди всичко като писател.

ами българия загуби този проект заради украйна. американците не можеха да позволят украйна да бъде заобиколена и да немогат да котролират руския газ за европа.

Заради Украйна? Нали Путята закла Патока? Сега, след като избрахме проруски президент и Южния Паток ще възкръсне, ще разпери крила и ще запърха!

Е сега вече сме спокойни.Хъбът-БокоТъп поне няма да има проблем с зареждането.Никъде по света няма такива глупци,каквито е създала нашата мила Майка продажна!Да прецакаш народа си,в интерес на тия, които го унищожават.Няма аналог в целия свят тази постъпка.За това Българина е Уникат.А БГ-политик-гербер ще бъде нова мерка за ГЛУПАК в СИ

по големи глупаци са само тези които гласуваха за тях.

Браво сороси,сигурно се радвате,че вашия човек Ердоган след "син поток" ни взе и "южен". Под вашето вещо ръководство БГ бележи невиждани в историята си "успехи".

трагедията е голяма защото няма руски проект който да е неизгоден за българия. те са неизгодни само за българофобите и техниите кукловоди зад океяна.

Белене беше много изгоден с отворена (недоговорена) цена, но пък която сме длъжни да платим! Всъщност беше много изгоден за енергийната мафия на БСП, който бяха заложили бая милиарди да изкарат на джоб от този корумпиран проект. Станишев даже поведе стадото на референдум, за да защитят паричките му, че всичките му залози почти се провалиха заради ГЕРБ. А ти си мисли колко изгоден за България, сънувай си. Само си извади пръстите от контакта и си пий хапчетата редовно.

Драги, ще се строи само една тръба за нуждите на Турция! Ако Раша иска да доставя газ в Ойропата, трябва да мине през България! Учи руски, чети новините на руски!

Вместо да даваш съвети, възползвай се от тях.

само 25 % от всички полезни изкопаеми в русия са иследвани, от тях русия използва само 5 % останалите не са разработени поради това, че се намират в трудно достъпни територии, има други прични.

Щото в останалите 6/7 от света сигурно 100% са изследвани, изкопани и изконсумирани?

Ма той не беше ли подписал до сега????? Че с какво се хвалеха руските тролове??? Споразумението добре, а кога договора?

В момента Газпром изнася най-много газ в Европа, повече и от времето на СССР. Таймс,2.12.16

Има няма 27% от общия. Ама ти не успя да отговориш на 3те въпроса и взе да тролиш.

Щом соросоидите са пратили и "хана" на амразурата темата много ги е жегнала много, сега ще има едни напъни маани маани.А от тия напъни какво ще излезе не е ясно :))) !

В момента и задълго напред Европа няма алтернатива за газта. Ще не ще, ще купува от Русия. Руснаците знаят това и си плетат кошницата. Жалко за България, излязохме абсолютни глупаци за "Южен поток", огромен и невъзвратим пропуск. Който слуша САЩ сега трябва да се скрие в миша дупка. 2017 г. започват и 2019 г. "Турски поток" ще работи на пълна пара.

Има алтернатива и тя у ужасяваща за Русия! Шистовият краварски газ вече се транспортира в Европа!

Да, ама не, както казваше Петко Бочаров. Колко газ ще докараш от майната си и на каква цена? Абсолютно неоправдано.

Така ли? И къде?

на Русия и свиват юздите по запасно направление във всяко отношение, т.е. става непродаваема.

Добрата новина е, че тъпите български свине сега ще гонят михаля понеже толкоз им е акълът. Избират си два пъти една тъпа мутра да ги води, сган.

Има ли разлика между тъпа мутра и нагъл беселапар?

Русия изнася газ за Европа, а половин Русия се топли с кизяк!

Няма село в Русия, което не е газифицирано. Ние булгар мангфалите откачваме парно и се топлим на кюмюр. Това е дереджето !

бел боб! Туй е за Гинес.

Стига с тизи вицове, бе!

Ти се топли на кюмюр! Ние ползваме климатици! И зиме и лете, мучо густо!

Това кизяк не са ли изсушени фъшкии от добитъка с които си топлят и готвят във степите номадите скотовъдци в Русланд,Казахстан и Монголия?

Турски поток няма да има, защото догодина Юдо-хазарска Рус изчезва от картата на света, а комунистите да мислят къде ще се крият!

ВО ЛЕТО 2017 АМЕРИКА КЕ ПАДНЕ

официално е 283 лева, т.е. под българския.

Абе Минджев, какво можеш да купиш за 100 лв. в България и за 100 рубли в Русия. Бегай у фъшкиите

Само че има дела между фирмата-строител на морския участък и договарящите. Не се знае кога и дали ще започне изграждане. Данните са от руската страна.