Путин даде старт на газопровода ”Силата на Сибир” към Китай

Владимир Путин откри строежа на газопровода, чрез който Русия ще изнася за първи път газ за Китай и ще пренасочи към Азия търговския си обмен.

Обратно в новината

Коментари - Путин даде старт на газопровода ”Силата на Сибир” към Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До пън.Че си Пън от далеч си личи.Но приятелю защо се срамиш да кажеш истинското си име.Тъпън/ар/.За толкова ли тъпи мислиш руснаците и китайците че не могат да си направят сметката ами пишеш тия тъпънарщини.Знам ,че ти преседна,като прочети за великият проетк между две велики сили.Китай и Русия.Твоите любими американци кадето пидат само война првят.Но този път много да внимават.На меркел ще припомня че дядо и стигна до москва но свърши в бърлогата.

Русофобите имат само 2 гънки на мозъка.Първата за ядене, пиене и секс, а втората е от каскета. Марш във Виетнамската яма другарю Мак Кейн

Умните хора по света си сътрудничат и търгуват с Русия! И печелят от тези дейности огромни пари, имат облаги и преференции! А тъпите и дупедавни шушумиги, които са за кратко в някоя си власт, се чудят накъде по-напред да се наведат и на кого да се поклонят - срещу лични ползи, и с огромни поражения върху икономиките на държавите, чиито народи са ги избрали да ги управляват! Мисли, народе, за кого ще гласуваш на тези избори! За тези ли, с които ни спряха всички фондове, които тихомълком с незаконни писма спряха строежа на стратегическия газопровод (за който имаме подписани договори и знаем какви биха били ползите и печалбите!), обрекоха народа на мизерия и трагедия?! Или за тези, с които и строим, и търгуваме, и ни приемат, и вече са доказали, че могат да управляват държава в периоди на кризи? ...

Свободен пазар, свободно договаряне, свободни инвестиции - това е нужно за бизнеса. Ограниченията винаги вредят на деловия успех. С този проект Путин осигурява газ на своите граждани в най-отдалечените райони, ако някой е погледнал поне географската карта.

сега и с Индия едно ново договорче за газ, и са готови. освен това, са се договорили плащането на газта да НЕ става с долари. направо ги убихте тия руснаци. Русия граничи с Финландия и Китай. малка държавица, можете да я смачкате, нали ?

Русия толкова се е стреснала от санкциите, че ще завършва космодрум на стойност 250 млрд. рубли до няколко години! Хората имат съвсем други приоритети и визия, а и не са във валутен борд, нито под надзор. Разполагат с парите, ресурсите и суверенитета си, извоювали са си това право.

"Коммунизм есть Советская власть плюс газификация " е новото мото. Всички знаем до къде го докараха.

Владееш лозунгите - те провалиха социализма, те ще провалят всеки, който е заседнал в епохата на лозунгите. Прагматизмът на Путин може да бъде пример за адекватно поведение в 21 век.

А водка ще тече ли?

6menti kapeli 55 miliad dolara ne4uva no za kogo samo nai bogatite ot maikrosoft mogat da postroiat 10 takiva gazoprovoda ama xorata rabotiat s akala si a ne si razprodavat stranata

Никой друг на тази земя не работи с акъла си освен МАЙКРОСОФТ!(да се севети името им)!!!!!!

Китай направи едни празни градове... което значи, че не Украйна и ЕС са причина а само повод за изнудване с високи цени. само че Китай не е ЕС... с тази газ ще унищожат производството в Русия.

Дръвник, ще свърши зле. Дано само не подпали ядрена война, преди да падне.

Путин даде старт, финалът обаче ще е печален! Към 2018-та година Китай планира да стане най-големия износител на газ! Така,че газопроводът ще работи в обратна посока, от Китай към Кремъл! Китайците не са балами, докато Путин дрема 14 години, Китай за същото време в икономическо и военно отношение стана 5 пъти по-мощен от Русия! В Китай се бачка яко, там Путиновските бла-бла-бла не минават!

Китай бил по мощен във военно отношение от РУСИЯ!???Господине запомнетe добре,Русия е държавата с най силна армия в света!Ако не беше така отдавна да е стана колония......

Мхм като ги знам руснаците какви са "бързаци" и какъв им е теренът, към 2020 най-рано ще е завършен..... А дотогава?!

Дотогава работещите по трасето ще получават заплати по над 2000 долара равностойност, ще изникнат нови градове в Сибир, ще се създадат нови семейства и деца :) А ние тук още ще си говорим за "диверсификация" и ще си плащаме на Турция, Гърция, .... за транзит.

абезащо Русия,като е толкова мощна смява?та всичко в $?руснака като види $ и знаете ли какво става?и тук плащат в $!а

точно така само в Азия никаква Европа

взел си да мериш с хилядолетия. Ами те хилядолетните империи ги има вече в историята само.А ние като сме уж на 1300 г., от които 700 под чуждо не робство, сакън присъствие - византийско и турско, без да мерим татарско и пр.та къде сме ние?За мен е по-важно - млада държава - но силна.Защото няма нищо по-добро от младостта, както и от демокрацията. Може да не е най-доброто,но по-добро няма.А ти си мечтай за тоталитаризма - ядохме попарата и на Сталин, и на Хитлер, а може би и на Путя.

Тоталитаризмът е бъдещето на света, идеалисте. Сега е така: Черният човек в бялата къща казва, Плевнелиев превежда, Бойко изпълнява... Демокрацията е хубава, ама ако народът е узрял за нея. Що не покълна в Украйна, Афганистан, Иран, Ирак, Турция, ... България? Тук също хората гласуват за един вожд от Банкя, който иска 51%, за да управлява еднолично, да не прави коалиции, да не ходи на парламентарен контрол, да си лети с правителствените самолети със свитата и никой да не го пита ЗАЩО?

Не се шегувайте със Сталин!това е истински държавник!

Русия винаги ни е мачкала, с изключение при Брежнев, който разбираше,че и соцалистическите страни го мразят - има възстания - в Унгария -56 г. в Чехия - 68 г., бягат от Германия по най невъобразими начини с много жертви - готови на всичко само да се отърват от съветските благини. А гедерейците бяха най-добре - наша мечта. А ние викахме само КПСС-БКП. Ама и ни даваха евтин петрол, а ние естествено го препродавахме.Та това ще направят и китайците с газа.Втечнен през Сибир, през Аляска и хоп - няма го.

Да аааа.....отлично СЪР!В ГДР се живееше ужасно!Направо кошмар беше ГДР!Най зловещата страна на света....ОХХХХ колко зле беше в това ГДР........

Предвижда се оптимистично строежът да продължи 5 г. Газ ще потече след 2020 г /може би/. Но ако санкциите продължат и се засилят, това няма да помогне.

Сигурно си от Рабфак. По-старите знаят за какво иде реч.Верно,че ние сме най-зле. И що? Защото децата ни бягат на ЗАПАД, защото ни яхнахте и не пуската като зло куче вече повече от 20 г., защото дадохте само привилегии на циганята, ами нали са вашия най-сигурен и най-голям електорат.Не съм за САЩ, но тъй като сте против него ще кажа,че има двойно повече жители на огромна теритоия и повечето неизползвана, а са и сравнително трезви,а не като впиянчените напълно руснаци и др.казаци.Нали бяхме по митинги да се махнете, а то само Тато си отиде физиологично, а вие останахте.И затова сме в блато до края на света.

Приет бях 1989 във ВМЕИ ЛЕНИН с успех 4.76 на изпита, което ми осигури прием по 5-6 желание. История на БКП не съм държал, зашото го махнаха, не като другарите Костов (асистент ), Христо Матанов, Плевнелиев, Цачева, Желев, Ганев... и т.н.

Не обиждай руснаците!А Бай Тошо още по малко!А в блато сме защото нямаме ОБЩЕСТВО!ФАКТ!

Тъкмо ще навлезе водородното гориво и Русия ще си остане с вложените 55 милиарда. А като гледам името на газопроводао, си давам окончателно сметка, че Путин се спасява с национализъм, но не и с истинска отговорност за нацията на Русия.

Оставете политиката ! Глобалното затопляне в Сибир (примерно Якутия-Саха) ще доведе до разтопяване на вечнозамръзналите земи ! Сибир ще стане огромно блато заради ползването на фосилни горива и техните въглеродни емисии ! Това огромно блато лавинообразно ще увеличи Глобалното затопляне .

Сибир си е блато. Не че ще стане, а е. Просто ще се увеличи блатото. Климатът там е... Ако не е блато, ще е кал или прах. И не е от почвата, а именно от климата.

Китай го има 4000 години като държава, Русия от поне 350 в този и вид. САЩ ( чакай да видиш там след 30 години какво ще стане с тези негри и латиноси ), а ЕС и НАТО нямат сериозни изпитания и са в детска възраст. Щом и нас ни приеха, крахът им е сигурен.

Няма нищо безкрайно и газта не е вечна. Идва момент свършва и какво прави тогава путкин ? Тръгва натам където има нещо за заграбване с ракети, танкове, БТР ,установки град, дивизии с пехота като в Чечня ........защото има руски интереси?

Русия са 140 милиона на огромна територия, имат си всичко. Ти за Европа се загрижи, защото официално ще има 150 милиона мюсюлмани след 30-40 години, а България в частност ще има друг генетичен вид - индо-европейски.

Путкин,Путкин..ставате досадни....

Спокойно, ти като се споминеш Peytsch и едните и другите още ще ги има.

Такааааааааа, Путин явно много се е стреснал от санкциите на Запада. Затова си го премести от единия в другия крачол. Газа заминава за Китай..........

Дада, явно простия си ти.А откъде според теб идва газопровода?От мръсните канали на Москва, може би.Тръбата приятелю идва от Сибир, защото там са основните находища.Вярно, не от Източен, а от Западен.

ама сибир искаха и те референдум, за отцепване от рассия!

не плачете на чужд гроб,защото не знаете къде му е главата и може да му плачете на х.я !!оставете путин,гледайте обама,какъв черен ни го е подал,с него се забавлявайте!!!!

Колко проста русофилистична сволач има! ИЗТОЧНО-Сибирският газ НЯМА ТРЪБОПРОВОД до Европа. Преговорите с Китай се водят от повече от 10 г. Китай натискаха за твърда цена и я получиха за срок от 30 г.

Още един склонен да плаща кредит за ракети, вместо за дещо което генерира приходи и брутен вътрешен продукт.

Още един болен мозък! Че кой ни предлага ракети? И кой се е затичал да ги купува?

Май ЕС ше хване слона за макарона...

Ти май покер не си играл?

Не ЕС, а периферията му, наречена България.

Е на това му се вика диверсификация в действие.След като крещяхме като малоумни за диверсификация на доставките и какво ли още не, основния доставчик на газ направи диверсификация на продажбите.След 2018 г. Европа(по-специално тази, която има нужда от Южен поток) ще има затруднения с газовите доставки, особено ако в Украйна се запази статуквото.Немците не ги мислете, те си имат Северен поток и бъдете сигурни, ще си купуват газ, а ако дублират тръбата(има и такъв проект), току виж станали и основни доставчици за Южна Европа(Италия, Австрия,Словения).За нас не знам.Нямаме инфраструктура за скъп, втечнен газ, нито може да си я позволим,защото е доста скъпа, лишаваме се от транзитни такси(това е и един от основните източници на валута и за Украйна, и без тях трудно ще плащат дълговете си), което предполага,че ще започнат да крадат като пладнешки разбойници и Русия ще бъде принудена, и то с право да спре транзита през Украйна.И кво праим, апологети на диверсификацията?Иран е алтернатива, ама кой ще направи тръба и кой ще разреши да купуваме от там, като са ембаргови.Щатски шистов газ?Почти толкова абсурдно, колкото и лунен такъв.И ко праим, г-да управници?Ще се хилим като малоумни на срещите с Евролидерите като идиота-президент.И ще плещим дитирамби, ала-бала в стил кой ни е враг.Май ще стане-кой ни оцапа гащите?А президента ще се хили, както той си знае-малоумно, но със страст.

Е, ние сме по-умни и ще купуваме ракети да ни пазят! От къде ще вземем пари е ясно. От тези, които ще ни ги продадат.

Чао Европо, Чао !

То с лозунги не става диверсификация. Ама Русия била недемократична, а Иран, Ирак, Катар, Турция, ... били чисти демокрации, та оттам нямало проблеми да купуваме. А и трасето се очертава едно сигурно и безопасно...Ама пуста русофобия, замъглява разума.

Виж от колко години е цял Китай, виж и Русия през колко катаклизми мина и пак е голяма. После виж НАТО и ЕС кога са създадени и пак си помисли.

За Бойко и симпатизантите му уравнението магистрали = растеж е наякаква магическа аксиома. Путин решава други уравнения, от друг порядък.

Марионетното служебно правителство на Боко разреши нови проби за фракинг в Добруджа. Ще съсипят житницата ни. Консорциумът е и Евро-Руски. Т.е. международните среди ще си мълчат, защото всички ще ядат от кацата с мед. Да им покажем, че сме против!

Важното е, че ние няма да потребяваме чист, евтин и безопасен газ от руския Южен поток, а ще купуваме прескъп газ от янките, добиван чрез шисти, изгаряне на въглища и други унищожаващи природата ни и нас методи. Ето това се казват отговорни управляващи - слава на служебното правителство и кукловодите му!

Всъщност основният въпрос от тази новина е, защо Китай за разлика от Президента Плевнелиев не иска американски шистов газ ?

Защото са сиромаси"НЯМАТ ПАРИ"

Смешнико !! Ако България сключи с Китай такъв договор за 400 милиарда, там на крака ще отиде цялото правителство, а не само президента.

Националните мижитурки платени тролчета и то за жълти стотинки - се намират в нета. Но Фактите те не могат да променят! Путин е велик и това го казват самите Западни резузнавачи, Конгресмени и Организацията на Ветераните в САЩ! Когато някой "Президент" у нас или Премиер със своя екип успее да вдигне заплатите и доходите помече от 10 - 20 пъти за 10 години управление ми се обадете!Путин дойде след предателя Горбачов не случайно! Хората на Запад започнаха да разбират за информационната завеса и Дезинформация и Агитация на СМИ и ТВ покрай Гражданската Война на ЦРУ и Хунтата в Киев срещу собствинния й народ! Относно цените на Газа, няма алтернатива на Руския Газ в Европа и по Света! Който иска да му се вдигнат цените двойно и тройно, нека пише каквото си ще в услуга на Международната Банкерска и Енергийна Мафия - Ционистите от САЩ!

Това може да мине само пред абсолютни тъпаци и казано от абсолютен тъпак. Петрола примерно през 1999 г. беше 17 долара барела сега е 120. Цената на Природния газ е била 50 долара сега е 400. Населението на Русия е намаляло от 146,5 милиона на 143.5 милиона. Златото през 1999 г. беше 250 долара тройунцията сега е 1300 долара, а на моменти беше към 1800. Само от тези разлики в цените е нормално доходите да се вдигнат 10 пъти и това не зависи от Путин.

Русия бавно загива. Само не разбирам колко трябва да ти е промит мозъка за да се пениш повече на такива неща отколкото на това че с България става същото, но много по-бързо? Толкова ли руснаци има по тия форуми или в България останаха само хора без грам мозък?

Не се тревожете-когато загинат предателите, и България ще спре да загива:-). Само едно ми е чудно: сега "Русия бавно загива" /написали сте го под статия за 400 милиарда долара,макар,че вероятно валутата ще се смени още догодина/. Какво бихте написали за същата по времето на демократа Елцин;-)? Дерзайте,г-да,използвайте въображението си- кой е казал,че да си национален предател е лесно интелектуално упражнение:-)?

Всъщност предатели са хора с немсики ник и руско самосъзнание. Ти от тях ли си?

Каквито и локуми да разтгегляме ПУТИН е най сериозният политик на времето ни!(Задкулисието е друга тема)ФАКТ!Човек борещ се за държавата си със всички средства!!!!!!!

Не се притеснявай за мозака ми.Не мисля,че имам нещо общо с разбойниците от запад.Намериха си МАЙСТОРА.Разбойниците вън,дупедавците също.

От щест месеца в този форум, обяснявам, че не е далеч времето, когато петродоларът ще бъде заменен с петроюан, ако САЩ не слушкат.Не пропагандирам, просто анализирам.

Силна страна, богата на ресурси, големи проекти, големи пари... и беден народ, едвам свързващ двата края, да не говоря за бита им и липсата на каквито и да е удобства. С изключение на тези, дето живеят в Москва и Санкт Петербург, всичко друго е трагедия! Тук има много имигранти от Сибир и другите провинции. Трябва да им чуете историите - ще се разплачете! Така, че тоя проект няма да подобри живота на обикновения руснак. Тоя проект ще създаде още "Романовци Абрамович"!!!

Виждам, че си силен по проектите. Нещо да кажеш за проекта "България"? Какво създаде той двадесетина години след своето начало ?

КГБ е еотговорно по ресора. Така че въпросите директно към Путин.

Направо ме разплака, "горките" руснаци....ама аз тук/по морето/ живея с около 400хил. руснаци също от Сибир и като слушам техните разкази също ми се приплаква, ама за нас. Щото един учител от Новосибирск всяка година си сменя автомобила, има 3 месеца отпуска и е спестил едни скромни 60хил. евро за гарсониера в Равда, няма заеми и като отиде в МОЛ-а с под 1000лв. сметка не излиза. Искам и аз да съм така зле.

А вие ще летите с мойте перки и 50% по-скъп ток!

Абе ... тея газопроводи не ги ли строяха с европейски тръби (поне Южен поток)? Какво ще строят сега Русия като си забранят вноса от ЕС?

С Китайски, явно. Като са некадърни да си произведът сами.

Кочината ще спре да се бърка в Европа...с чайниците са си лика-прилика

Коя кочина? Чети: link

Путкин е способен да се съюзи и с дявола... Китай е много далече от социализма на Русия.

Усещаш ли се какви глупости пишеш "Китай е много далече от социализма на Русия"!??? Що за глупост! От двете страни Китай е социалистическата, а Русия е капиталистическата страна!

Русия е нещо средно между корумпиран социализъм и корумпиран капитализъм.

Тая новина я знам даже е направил и първата заврка на търбите но ми кажете нашия президент каква работа свърши днеска.

Президента не работи,а служи! Капитан на кораб,няма работно време!...провери :)

като нище да работи за това ще ни извиват ръцете и ще плащаме данаци да лежи в президенството. после се чудят защо нямало избиратели а трябва да ходят да ги копуват:)

DIR-а,извинявайте,очаквах,че ще си поправите грешката в превода,но не го направихте и искам само да ви обърна внимание със симпатия и уважение!"Сила Сибири"се превежда Силата на Сибир!

Поляците да си припомнят Беловежката гора (избрана за ловно поле на Гьоринг)и 322-ри хитлеристки батальон.

Боже колко са прости кремълските тролове. Мислят си, че българския народ ще повярва на лъжите им, с които заливат собствения си народ в Русия. Много грешат. Българският народ не е толкова прост и много лесно усеща фалша и лицемерието. И да знаят, че тяхното джудже което в момента ги управлява ще свърши като онова другото джудже с мустачките.

АКО БГ НАРОД ВСЕ ОЩЕ НЕ Е УСЕТИЛ ФАЛША И ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ЗАПАДА, В ЧАСТНОСТ НА БРИТАНИЯ И САЩ, ЛОШО МУ СЕ ПИШЕ И ЩЕ УМРЕ ОТ ГЛАД СКОРО....НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ НЕПОДГОТВЕН, ЧЕ СИ СМЕШЕН НАПРАВО:)))

Не ме интересуват руснаците- те освен да разчитат на газ, не могат на друго. Защото за да има една страна икономика на знанието трябва и акъл а не само да се разчита на природата. Ако си мислят че с една тръба ще излязат от икономическата депресия в която сами се набутаха и че една тръба ще изхранва 140 млн население и ще се развива военната индустрия и голяма армия се лъжат жестоко. Най мощните икономики ще отрежат Русия и ще я душат бавно.

ти последните 20 години в кома ли си бил, човек?

Ще сме свидетели как Русия изпада в икономическа кома ( колапс).

"лкл",как бе, драги "най мощните икономики ще "отрежат" Русия и "ще я задушат бавно " Ами , то ставало с ресурси приятелю,дето " най мощните икономики " ги свършват ! Чети , приятелю, чети , и по малко хапчета.....

Четейки постовете, забелязвам, че на пиндоските лизачи им излиза пяна от устата. Това е признак, че нещата се оправят и днес е добър ден за България. Още малко и ще се изхлузим от нагло-саксонският ярем...

"... и днес е добър ден за България. " Ето така отчита деня един антибългарски трол! Нека всички заработени пари да ги дадеш за лекарства, щом като си решил да "работиш" срещу българския народ, в услуга на кремълските си господари!!!

Глупак!

1долар = 37 рубли

...