Договорихме руски газ без посредници

България и Русия договориха намаление на цената на газа и отпадане на посредниците при сключване на договори между "Газпром" и "Булгаргаз".

Обратно в новината

Коментари - Договорихме руски газ без посредници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

О-о-ла, О-о-ла, умря ми коня, не бе, магарето докато прочета всичките "коментари" във форума. То не са глупости, то не са лай.а, а чисти фъшкии! Кажете ми за да ви повярвам, кога български управник е направил нещо свястно за държавата ни (след Втората световна война).

Тези нови по-добри условия вече сме ги виждали - първо при Бакърджиев, после при Овчаров. Ефектът го знаете - закрити български заводи като "Химко" Враца например...

много шум за нищо

Не се безпокоите, нищо няма да стане. Едните посредници ще бъдат заменени със Свои.Това е ГЕРБ, замени всички олигарси и крадци на предишната коалиция със свои хора. Искат да земат и имотите и парите на БСП, за това стана борбата между тях. БСП то им дадоха властта като им завишиха изкуствено процентите от 27 % на 40 %., но сега съжалява жестоко, щото ГЕРБ ерските олигарски се оказаха по алчни и първично прости, отколкото се очакваше. Хак им е на БСП-то!

и защо даваме обяснение къде е бил и какво иска този

П.Пенев , ти в ред ли си?Явно си старо комунистическо величие.Кажи кой го разби милия ти социализъм.Нали човекът от народа бай Тошо го определи като недоносче? Защо забравят такива като теб празните магазини и купоните на Луканов?Явно за теб и такива като теб всичко им се носело в къщи.Вероятно си др.Еди Кой Си от Комитета.

не се караите , аз плащам средно по 70 лева месечно сметка за газ .и като просто селско чадо искам да ми обясните ---по-малко , или повече за в будеще се плаща

Браво ...сега вече е момента да се вдигне цената на парното,

Помнете каква е цената сега ----- и като дойде зима ще разберете какво е намалението

Всичко това е прах в очите на хората за да се измести общественото внимание от истинските проблеми.Не е ли по-голям геноцит върху хората изгарянето на отрови на полигона в Змеево от това , как ще си разпределят баницата същите идиоти, които не им пука че ни тровят всеки ден.И на всичко отгоре ни вземат за овце , като ни пробутват определения от типа, че станцията отчитала завишени стойности на незнам си какво, защото чистачката в общината била измила с белина.Ама ние май-наистина сме овчи народ, като търпим всичко това и се плюем по форумите, вместо да търсим вината където трябва и за каквото трябва. Защото Борисов преди да спечели изборите обеща да реши проблема със замърсяването а не си мръдна и малкият пръст за това. Ето за това трябва да му пада рейтинга, а не за показните му акции имащи пиарна цел.Но явно ще продължаваме да се самоизяждаме един друг.Докато пиша тези редове, отвън пак се усеща задушлива миризма, защото изродите не спират да си вършат пъкленото дело.само, че на някой трябва да му е ясно, че един ден всеки ще отговаря персонално за това какво е правил и това, което не е направил а е трябвало да свърши.

До носталгичния П.Пенев !! Другарю Пенев не ни промивай мозъка със глупости.Живял съм и в двата периода и мога да кажа,че не е било толкова идеално както го описваш.Да за някой е било мана небесна,възползвайки се от някой облаги.Да имаше държавни заводи и предприятия,и който имаше начин крадеше.Същото беше и с различни дейности например шофьор на товарна кола.С държавен бензин и машина, с няколко черни курса на ден ,за месец се докарваха доста допълнителни доходи.Да тогава едва прохождащата номенклатура изграждаше основите на своето благоденствие.Доста хора от тая номенклатура,изпращаше например строители да им строят вили,апартаменти,къщи.Строителите бяха държавни,но бяха изпращани на частни обекти,там те-строителите им работеха,без да им се плаща от страна на наемащия ги.Просто тази прослойка беше на принципа чужда пита майчин спомен.С една дума хората,които трябваха да бъдат на даден обект,се пренасочваха към частен,а държавата им плащаше с държавни пари.Социализма се провали именно поради големите кражби който бяха ежедневие.Падането на тоя строй беше по икономически,а не политически парични.И не си мисли,че е нямало хора,които разполагаха с 3 лв на ден.Това е толкова,колкото да не умре човек...

Всичко, което си написал - ОК, но с една забележка: по онова време с три лева на ден се живееше и още как! Опитай се да си спомниш какви бяха цените. А опитай сега да живееш с три лева на ден - ще ти стигнат колкото за 1-2 геврека и може би една баничка. Друго - нищо.

поне си спомнете какво стана при Жан Виденов и Луканов. Какво щеше да стане ако беше Станишев (с перфектен инъче руски и т.н.). А сега...шапки долу. Или си ги изберете отново за да се сетите кои са посредниците.

С две думи, след една година увъртане подписахме за да избегнем плащането на около един милиард неустойка за АЕЦ, а в "Южен поток" се включваме след като рабрахме, че тръбата би могла да отиде при някой от съседите, съответно и печалбата от нея. Използването на съществуващите тръби, за което ГЕРБ получава адмирации, ще увеличи много чувствително печалбата ни от транзита. И тъй като проектната мощност на "Южен поток" е 61...отсега апелирам ЦЕНАТА НА ТРАНЗИТА да бъде ПРОЗРАЧНА, а ПЕЧАЛБАТА за държавата, т.е . целокупния ни народ. Никакви приватизации, концесии и други методи които просто ще пренасочат това което следва да принадлежи на народа към частни джебове.

До колкото си спомням предишният посланник се хвалеше че лежал в храстите.Този е цивилизован...Имам чувството че живея във близкият изток и че някакав американски мухлйо може без какъвто и да е проблем да оказва такъв нагъл натиск върху правителството.Събудете се хора...

и какво те кара да си мислиш че за USA сме по различни от тези страни. даже тук (в дир) писаха цхе сме произлезли от иран хехеехе

Просълзявам се от глупоста на тези които смятат, че цените ще паднат

А аз се просълзявам от такива българи като теб.

Потомци, Вие напразно ще се ровите,едва ли ще узнайте вие ,когато се наливаха основите какъв живот живяхме ние.Не бе живот ,борба ,епоха." Е скъпи сънародници,знаехте ли вие когато скачахте на площадите в София и викахте "Всички комунисти в сибир".Ние с тато Ви се чудехме".Помните ли че жените се пенсионираха на 55 години а мъжете на 60.Тогава проблеми нямаше.От какъв зор си развалихте рахатлъка.кажете. Напълниха София тия от селата и взеха да се гражданеят и да си викат"Госпожо".Мъ то му личи от далеч селинията ,ама вика ха"Върнете ни земята" и цзървулите.Ние ще си я рабатим.Ами вие си го доведохте това зло "Демокрация".Сега за какво ревете.прочетете в чичко Гугал кога работническата класа и в коя държава за пръв път прави митинг за 8 часов работен ден, за по добрло заплащане.Ние сме в дивия капитализъм, ще трябва този етап да се изживее. Искате пенсии.Какви пенсии.Защо са ви.Ами кой ще работи в моите фабрики.Тихо.Да сме на ясно.Работа ,работа и пак работа.Какви са тия комунистически предобивки, пенсия ,отпуска, социални осигоровки.Няма такова нещо.Като Изаора в трастиката .Това сами си избрахте на митингите в София.

Олигрофен, тези твоите времена бяха измислени. Ти си просто човек , който не е способен да просъщтествува в истинската реалност. Само късметлиите от това общество-на партиата , само там беше ок, но за всеки разбрал как действа света това трябва да му е ясно.Ти си боклук, който някога си имал някакви облаги, но никога по-честен начин .....боклук

А от къде знаеш коя е истинската реалност?

А ти помниш ли как вие комунистите сдадохте власта 89 НАЛИ ВСИЧКО БЕШЕ НАРЕД? ЗАЩО ТОГАВА КАЗАХТЕ "СОЦИАЛИЗЪМА БИЛ НЕДОНОСЧЕ" А ти помниш ли опашките режима на тока доларите дето само "дрогарите" имаха. Всичко беше супер ама само за някои. Сега такива като вас им остава само да гледат как внуците им си опъват червените прашки.

Що не се скриеш ти, че много си се запотил и зачервил. Точно така е, както го е описал човекът по-горе. Мислиш си, че някой заблуден пубер, дето не е бил роден преди 20 години и не знае, че е точно така, ще зяпне в захлас баш от твоите плоски реплики и ще те запамети теб, а не това, което наистина е било?! Сбъркал си! Пуберите имат родители, които вече осъзнаха какво са затривали от наивност преди 20 години, слушайки тъпни като твоите, както и от чуждопоклонство - да дадат даром цяла държава на някакви нагли сульовци като ЧЕЗ-Мез и други търбуси. Сега вече всички нормални хора, живели през онова време, вече разказват на децата си истината, при това - с оправдана носталгия. Ти ли се намери да го раздаваш пропагандист-примат в "антикомунистически" делириум?! Дерзай, може поне някой отговорник по "отворени източници" да впечатлиш, ако и всеки друг да те прескочи с досада. Щото пещерният "антикомунизъм" си е наистина е...ати досадата, особено във времената на "криза" на "лъчеструиния" "капитализъм" с озъбен сурат...

Човече, говори им за НРБ. Така мяма да могат да избягат в любимата си посока. В НРБ никога не е имало безобразия като в РБ. Опашките и всичко останало бяха в тяхната РБ с господата и свободния им пазар, с освободените цени и т.д.

Добре си им го казал, ама то който няма акъл знае само да псува и да подскача. Комунизма рухна дирижирано отвън обаче оглозването на кокала стана отвътре. Остана кокал всъщност от тази държава защото ние бяхме динозавър среден калибър сега сме едно пилешко бутче. Гледайте филма на Майкъл Муур, Capitalism: A love story и ще разберете мноооого неща, ще разберете ако имате работещо сиво вещество ако е закърняло ще псувате наоколо. Капитализма е спасен от Джон Мейнард Кейнс където изкарва америка от пропастта в която се намират. Идва късметлийската втора световна война където целият свят е разрушен а америка е райска градина, производството се засилва в пъти, целият свят има нужда от ВСИЧКО, и америка цъфти. Ето ви американската мечта, ето ви якият капитализъм и "демокрация", само където демокрацията липсва точно най-много в америка и англия. Четете и се образовайте за да не псувате после "що живеем такъв живот".

Драги, не само "оглозгването на кокала стана отвътре", а и "рухването на комунизма", за което пишете стана отвътре и беше организирано от местни партии, нарекли се комунистически за да оправдаят ръководството си в ограбването на народа. Комунизъм никога не е имало, нито пък тези партии са искали да го има. Доказателство за това е пълното унищожаване на всички комуни навсякъде, винаги и където комунисти управляват държава. В България до 1989г. имаше 1 МЛН. КОМУНИСТИ и НУЛА КОМУНИ. Последната комуна в СССР е ликвидирана през 1934 г. - не искали комунарите да плащат някому данъци в натура (пари били съгласни да дадат!), та били съдени, осъдени и наказани. Тази комуна е била основана от Толстой, много преди революцията от 1917 г. Убити няма, само превъзпитавани... В Камбоджа (Кампучия), "комуни" са наричани концлагерите за принудителен труд на гражданите, а този единствен начин на труд е наложен от комуниста Пол Пот. Има данни за милиони МИРНО убити. След като по силата на обективните обществени закони и по субективната воля на управляващата класа комунизъм не е имало, то не е имало и негово рухване. Как да рухне туй, що го няма? А дали е рухвало нещо? Да. Семейните бюджети на хората от народа - ограбвани и преди, и безоснователните пропагандни обещания за живот, в който обществото е длъжно да осигурява поравно благополучие. НРБ фалира поне 3 пъти по време на Тодор Живков и БКП, та това рухналото е нищожно малко в сравнение със запазеното и развиващо се. Запазеното е социализмът. Запазени са грабителите. Запазена и увеличена е властта им. Вече е и законна собствеността им. А Вие пишете за дирижиране отвън... Отвътре, драги, отвътре! И закономерно, а не с дирижиране само, нали?

Глупако във САЩ за първи път се въвежда 8 часов работен ден,ти погледни във гугъл промит червен бетонен мозък.

Не издържа американския посланик - хукна във Варна да хване краищата, ала не успя. Иначе сме трогнати за неговата загриженост за българския народ - всичко да бъде прозрачно..девирсифицирано.

По данни на министерството на енергетиката на САЩ www.doe.gov за 2008 г., Русия има най-големите запаси на газ в света - около 50 000 млрд нм3. Иран и Катар имат по около 30 000, САЩ - 8 000. Руските запаси ще стигнат на България /ако е единствен консуматор/ за 20 000 години, а на Европа за 300 години при сегашните доставки .

Ако това е вярно, браво на Премиера Бойко Борисов. Имам антипатия , но при такива случаи човек трябва да е коректен и уважителен.

Дръж се Бате Бойко, и господ да те пази, че тия червените са много отмъстителни.

Много шум за нищо! Търговската фирма Булгаргаз купува газа, доставят го до нашата граница и после? Как ще го достави, по кои тръби, след като той няма газопроводна мрежа? Тя е изградена и е собственост на Булгартрансгаз, Овергаз, ЧТК и др. фирми от газовия бизнес? Значи тези фирми, без Булгартрансгаз, която стопанисва държавните газопроводи, трябва да го купят от Булгаргаз и с помоща на Булгартрансгаз за да го доставят на своите консуматори от своята газопрводна мрежа. След като те нямат възможност за директен договор с руската страна, а трябва да купуват от Булгаргаз, каква е тази фирма, освен един узаконен държавен монополист, узаконен държавен посредник! А както ни учеха домораслите ни сини, а всъщност тъмночервени политици в началото на измамата, наричана "демокрация" държавата е лош стопанин!

Всичко е вярно,но само може да ни успокоява факта,че надценката на "Булгаргаз" е 1,5% или 7,6 лв на 1000 куб.метра.Докато надценката на газоразпределителните дружества е между 117 и 285 лв в зависимост от региона и вида на абоната.

Алоо, селянино с колело или без. В цяла западна Европа всички стари членки имат ДЪРЖАВЕН МОНОПОЛ и не се допускат частни дописнителни посредници при вноса на газ от Газпром , с една цел0 държавата да регулира цените и защитава потребителите. Ду ю ътдърстенд?Иди да проучиш първо европейския опит и то на старите и изпечени европейци и тогава ела да викаш тук на умряло в защита на ОвърГъз. И ако тръбите са частни СЪЩО- никъде няма частни тръби в Европа -ТРЯБВА ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ!!!!.

Прав си за тръбите ама и кабелите на БТК трябва да са държавни - не мислиш ли?

я да видим кой въстава срещу свещената частна собственост....??? ти ли бе смешник дето скачка по площадите и ходи н абдения със запалки??сега му яж глават и дишай дълбоко!!!

Какво искаш да кажеш бе момче че нещо не ти се разбира?

че ако Бг беше останала да разчита на руския Станишев щеше сега да слуша раболепни сладки приказчици за "матушка Рус" ...без намаления. Впрочем раболепието на русофилите в България надмина търпението на самите руснаци. Станаха неудобни с готовността си да приемат всичко от Русия безкритично.

Ако това е истина ,че са елеминирани посредниците -трябва да очакваме война.Те посредниците си бяха на Газпром ,но с български служители ,които се изживяваха като богове.Незнам как ще се примирят ако им изстинат местенцата.Руснаците ще трябва да ги вредят пак на някакви синекурни солидно платени длъжности,иначе ще стане както в Петрол където се вихри скандал.А колкото до разсъжденията на някои ограничени-необорим факт е ,че газта е в РУСИЯ и тя затова извива ръцете не само на малка България ,но и на къде ,къде по-голями държави.Затова трябва разумно да се подходи към договорките-максимално държавата ни ,а не шепа разбойници да има полза от тези проекти.

Браво ! Посредниците крадяха от джоба на всеки българин - това трябва ясно да бъде разбрано. Отлична работа на Боко, кой каквото и да говори. Аз поне за пръв път чух въобще някакви подробности и информация около подобни преговори в нашата страна. Просто досега всяко правителство си трайкаше и си прибираше неговото - за сметка на грабежа над българите. Поздравления !!!

Мрънкачи защо не равахте като Овчаров подписа предателския договор спрямо Българския народ

"....с отпадането на газовите посредници ще се намали и цената. Тя трябва да е формирана най-късно до 30 юни 2011 г. и да влезе в сила най-късно до януари 2013 година." - ТРАЙ КОНЬО ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА или празни приказки и надежди! Ами Овергаз пак ще смуче от нас като доставчик.

Браво на американския посланник - изигра си добре ролята с този шистов газ - все едно бяхме на пазара .Показа на руските доставчици, че ако не поработят върху цената ще има алтернатива.Все пак удари едно рамо.

Кой знае кво са договорили!! Немам вера. То и южната "ТАНГЕНТА" беше супер направена и предсрочно открита, ама ей го на са пак ша требва да я откриваме... До довечера или до утре сабахлем, кой знае какво ша излезе... требе поне 3 денонощия да отлежи новината и пак не е сигурно....

от днес боико борисов за мен е предател и боклук. повече не искам да чувам селските му изказваня.продаде балгарските интереси на руснаците.боко излезе толкова голям боклук че дори и новя завод за боклук няма да може да го преработи.до тук сте другари от герб.