По-ниско налягане на руския газ, теглим от Чирен

Доставките на природен газ от Русия са намaлели през последните дни и теглим нужните количества от хранилището в Чирен.

Обратно в новината

Коментари - По-ниско налягане на руския газ, теглим от Чирен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако сам аз газ ли подлоги .там софя на шъхълки да станете.пътин на балгаря никаква газ братооооо. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Америка успешно тества Европа на студоустойчивост.

25 години не можахме да се хванем за сериозен доставчик на газ, а се хванахме за говедарските гениталии !!

Не са затруднени доставките, А НЯМАМЕ КИНТИ ЗА ГАЗ... НЯМА ВАЛУТА В ТРЕЗОРА НА БНБ, НЯМА И КТБ, ОТ КЪДЕТО ДА СЕ СМУЧИ ВАЛУТА...

НЕ СЪЩЕСТВУВА такова изявление на булгаргаз! Не е хубаво да се лъже!

бта.бг- Иран поиска незабавна отмяна на санкциите 30 октомври 2014 / 01:29. ЕС намекна на Иран, че ако Иран се съгласи да доставя природен газ на ес, ще отмени санкциите..Да видим - НАИСТИНА ли рашистите си въобразяват, че ес няма алтернатива за доставка на природен газ?

Наивна си. Президента им каза.че нямат ресурс. Предпочитат да продават на Азия за 600$ втечнен, а и връзките с Турция са с малък дебит. Другата тръба през Ирак и Сирия няма да стане по други "демократични" причини наречени ИДИЛ, Ал Нусра и т.н.

няма страшно...таз година ще правим диверсификация,плевнелив,ще носи газ от наще "партиори"хамерика ,в кесиики,или от турця ,ако не успее,ще мънка по телевизията няколко пъти,пък после народа да се спасява кои както може кво беше там терминал2....

ровичкат навсякъде. Знаят количства, разход и т.н. Ето резултата. Чехските служби публикуват инфо за многократно нарастване на руските шпиони у тях. А и в други страни от централна Европа. ЕС им налага санкции, те ровят за подкупни министри и журналисти.

ТОКУ-ЩО ЩОНОВ КАЗА ПО НОВА ТВ- ЦЕНТРАЛНИТЕ НОВИНИ , ЧЕ ПО НЕОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ПРИЧИНАТА Е В "ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ" ОТ СТРАНА НА РУСИЯ! Който не вярва- да изгледа в нета новините им и ще види дали пиша истината или не!

Е нема такова осиране, с извинение, с мерните единци! "...Налягането по газопровода у нас трябва е около 38 бара /атмосфери/, ....." 1 bar=100 000 Pa, 1atm = 101 325 Pa. От тул излиза, че 38bar= 38,4atm (леко закръглено) "През най-студения зимен месец - януари, средното дневно потребление е между 10 и 11 млн. тона като може да стигне и до 15 - 17 млн. куб. м. при много студени дни, както е било тази година на 9 януари." И двойкаджиите по физика в 9ти клас знаят, че 1куб.м не е 1 тон! Едното е мярка за обем/вместимост, другото е мярка за тежест!

Така става защото сме се хванали с един несериозен доставчик, който наместо да си гледа профита се занимава с политика. По добре да плащаме по скъпо ама да си имаме работа с предсказуеми партньори. Никакъв южен пототок, ще ни вземат земицата ще ни вземат една камара пари и накрая пак без газ.

"... защото сме се хванали с един несериозен доставчик, който наместо да си гледа профита се занимава с политика..." А, доброутро! ТОЧНО ТАКА Е! ТОВА, КОЕТО ПРАВИ ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ , СЕ НАРИЧА ЕНЕРГИЕН РЕКЕТ ! НЕГОВАТА ЦЕЛ Е ДА СЕ ПРИНУДИ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ДА ПОИСКА ОТ ЕС ДА СЕ СВАЛЯТ САНКЦИИТЕ НА РФ И ТОГАВА РФ ДА НИ ПУСНАТ КРАНЧЕТО! ТОВА Е КЛАСИЧЕСКИЯТ, УЧЕБНИКАРСКИ ВАРИАНТ НА ИЗНУДВАНЕТО/ ПРИНУДАТА! БИЗНЕС ОТНОШЕНИЯТА СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА ДОГОВОРИ, НО И НА ПРИНЦИПНОТО ЖЕЛАНИЕ НА НАСРЕЩНАТА СТРАНА ДА СПАЗВА ЕЛЕМЕНТАРНИ ДОБРИ БИЗНЕС ПРАКТИКИ, СРЕД КОИТО НЕ ФИГУРИРА ИЗНУДВАНЕТО НА НАСРЕЩНАТА СТРАНА!

Мога да повторя с юридически аргументи мнението си в коментар "пъстър свят ( регистриран ) 29.10.2014 18:51" в съдебно заседание пред ВСЕКИ съдебен състав на Търговско отделение във всеки съд на Р. България, както и във всеки международен арбитраж!

твоита демокрация да не е от парада на тези дето бяха геиове ли,много дърjaт да имат нещо в задня двор и да пляскат с ръце по площадите,таз демокраця не е българската нещо са се объркали от европата,и тези дето изнамериха в германя трети пол,направо доктори на науките-откачалки немски....

САМОПРИЗНАНИЕТО НА ГАЗПРОМ:"...Вчера от "Газпром" заявиха, че попълват собствените си газови резерви, което води до спад в налягането. От компанията обещаха доставките да бъдат нормализирани до седмица..." И ОЦЕНКАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ МИНИСТЪР"... каза Щонов. Доставките, които България е заявила, не се получават, подчерта той. " СА ДОСТАТЪЧНИ ВСЕКИ СРЕДНОИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК ДА РАЗБЕРЕ КОЙ СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИТЕ ЗА ДОСТАВКАТА НА РУСКИ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ!

Значи, няма да има проблем, ако Русия обяви, че намалява доставките на газ в отговор на новите санкции, които й обещаха?

анонимен

ТОГАВА ЗАЩО НИ Е ДОГОВОРА С ГАЗПРОМ? Всички пари да се пренасочат МОМЕНТАЛНО за ДРУГ ИЗТОЧНИК НА ПРИРОДЕН ГАЗ

val55

Обадете се в руското посолство и питайте дали е така, пък може и да Ви кажат истината, защото аз вече не вярвам нито дума на нашите управници пък било то, и да е истина. На каквото си постлаха през тези 25 години на това, ще легнат сега. Бива толкова изречени лъжи и манипулации, но няма ли поне паритет между зло и добро резултатът е налице. Сега ние берем резултата на злото, което превъзхожда доброто в почти всяка една сфера на живота ни....Далеч съм от мисълта да фаворизирам ГАЗПРОМ?, но в повечето случай той е прав за разлика от нашите управници, за който властта е целта на всяка цена без да знаят как тя трябва да се консумира....

Още в неделя бяха ясни две неща: 1. Нещо се случва с доставките на газ, защото топлофикациите тази година се бавят спускането на парното. Предишните пет години парното в София беше пускано в средата на октомври дори и при топло време, а сега въобще не бързаха. 2. В България има скрит режим на тока и недостиг на мощности. В София всяка вечер се изключва за по няколко часа по един голям жилищен квартал. Ужким по авария но от чехския монополист знат точния час на пускането. Така тока се спира до сега в Гео Милев, Белите Брези, Стрелбище, Лагер, Дружба. Сигурно има и други квартали.

val55

.........хванаха ги да крадат, и то се декларира от европейски инспектори, но това сега не го пишат никъде, ама ние помним. Ако почнат пак да крадат ЕС, ще писнат, или трябва да платят милиардите, които украинците дължат на Русия. При положение, че ЕС няма да плати, то ние си оставаме без газ, но по тръбите на СП, ще си тече, но е малко вероятно Германия да го реверсира към други страни, защото и тя може да го закъса при една люта зима. Така, че първо платено, а после пито....обърна се палачинката. Сега нека тези, които са против ЮП да се изтъпанят пред народа, и да кажат, защо така, а не иначе. До нашият бряг тръбата си е на рашките, а вече на наша територия си е по 3 енергиен пакет. Това е така, защото ние сме наужким в ЕС, и си ни ебават в много случаи, а Русия не е, и нейната част от газопровода не е под юристдикция на ЕС. Те могат да си правят, каквито си искат комбинации с други страни производителки, а ЕС седи, гледа и се моли. Всяка жаба да си знае гьола, ама палавниците от ЕС и САЩ искат чуждият гьол по лесният начин, че е по голям и по богат....Ако продължаваме в същият дух на санкции много скоро всички, ще се сдухаме, и най много ние поради ред причини. Ние издържаме на студ и глад, но докога, ще търпим, това е въпросът. Надявам се скоро да им дойде малко ум на нашите управници, даже и да е с малко принуда. Да не се слагат толкова на той или оня, че народа много скоро може да ги отсвири тотално с бой или без бой. Те да избират по-демократично, или по-недемократично. Избора си е техен, но под свирката на народа...Никой не е по голям от народа и хляба и това го е доказала историята.....

Пишат троловете и пръскат глупости.Русия рекетирала България чрез газ.Престъпниците начело с ИК ритнаха Син поток в Турция.Турците получават отстъпка на минус 16%.За Ю.Поток Русия ни дава отстъпка на минус 20%. Селските цървули, понеже са клинични антируснаци ,сеят лъжи и глупости.За транзитни такси, за по-малки отстъпки и глупости. Газпром ще прекара тръбите откъдето си поиска, ако ние се откажем.Ще го изпълнят американци и японци. После турци и гърци ще ни диверсифицират непрестанно. Проамериканската Киевска хунта освен да краде, лъже и убива нищо друго не знае.Вчера ги избраха и днес започнаха да крадат. Защо нашата преса не пише колко е налягането на границата Русия-Украйна и на изхода Украйна-Молдова ??? Мошенници мръсни.Като чорбаджиите си в уса!!

val55

Никой от управниците досега не излезе пред медиите, и да каже истината за ЮП. Какви търговски тайни, когато това касае всички включени в тръбата. Договорите трябва да станат открити за всички, а определен процент от военните тайни да отпаднат, които касаят сигурността и пътя на страната ни....Вярвате ли, че може да стане с това остаряло мислене, което неотговаря на времето ни...

НЕ РАЗБИРАМ- КОГАТО КАТО ЮРИСТ ПОСОЧВАМ ОБЕКТИВНАТА ПРИЧИНА ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЕДИН ДОГОВОР, ЧРЕЗ КОЙТО ЧУЖДА ДЪРЖАВА- РФ - ОСЪЩЕСТВЯВА ГАЗОВ ЕНЕРГИЕН РЕКЕТ НАД БЪЛГАРИЯ, СПОРЕД ВАС ТОВА Е СПАМ! НО- ЗАЩИТАТА НА ГАЗПРОМ И НА РУСКАТА ОПОРНА ТОЧКА , ЧЕ УЖ УКРАЙНА Е КРАДЕЦ НА ГАЗ, НО БЕЗ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, НЕ СЕ ТРИЕ , НАЛИ? КАКВО СЕГА- ЩЕ СКРИЕТЕ САМОПРИЗНАНИЕТО НА ГАЗПРОМ, ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ Е В ТЯХ, И ХОП- "ЗАБЛУДЕНИТЕ" БЪЛГАРИ ЩЕ ВИ СЕ ХВАНЕМ НА РУСКАТА ПРОПАГАНДА?!

Минаваме на интерконектори - при тях газът ни излиза към 378 - 370$ на 1000 куб.м.! ЗАЩО НИ Е ПО-СКЪПИЯТ РУСКИ ГАЗ - 420$ ЗА 1000 КУБ.М., КОЙТО ОСВЕН ТОВА ИДВА ОТ ЕНЕРГИЕН ТЕРОРИСТ- ГАЗПРОМ? ТРЯБВА ДА СЕ РАЗВАЛИ ДОГОВОРЪТ С ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ ОТ 15.11. 2012Г., ТЪЙ КАТО Е СКЛЮЧЕН ЗА 10 ГОДИНИ. СЛЕД КАТО ИМАМЕ НЕИЗПЪЛНЕНИЕ ПО НЕГО ОТ СТРАНА НА ГАЗПРОМ И НЯМАМЕ НИКАКВА СИГУРНОСТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ, ЗАЩО НИ Е ТОЗИ ДОГОВОР????

Тези интерконектори са за кризисни ситуации. И да права си като направим връзката с Гърция ще можем да купуваме Катарски втечнен газ за 600$ + разходите на Гърция за разтоварване и транспортиране. Това наистина ще е МНОГО изгодно за България.

анонимен

ДАЙ ПАЗАРНИТЕ ЦЕНИ НА АЗЕРСКИЯТ, РУМЪНСКИЯТ И КИПЪРСКИЯТ ГАЗ! НЕКА ДА ВИДИМ ДАЛИ СА ОКОЛО 600$ ЗА 1000 КУБ.М. ГАЗ ИЛИ СА ПРОСТО ПОД 380$ ЗА 1000 КУБ.М. ГАЗ И ЗА ТОВА СА НЕИЗГОДНИ ЗА РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ- НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

викаш да изпуснем питомното и да гоним дивото посред зима а ?

анонимен

КОЕ МУ Е ПИТОМНОТО? Газпром НЕ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ПО ДОГОВОР КЪМ ДНЕШНА ДАТА - 29.10.2014Г.! КОЙ И КОЕ НИ ГАРАНТИРА, ЧЕ ЩЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СЛЕД 1, 2, 3 МЕСЕЦА И ЧЕ УМИШЛЕНО/ НАРОЧНО И СЪЗНАТЕЛНО/ НЯМА ДА ОСТАВИ БЪЛГАРИТЕ НА СТУДЕНО- БЕЗ ГАЗ? ТИ КОЙ СИ И КАКЪВ СИ, ЗА ДА ДАДЕШ ГАРАНЦИИ ОТ ИМЕТО НА ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ?

По вероятно е Газпром да са започнали да подават газ за ДНР и ЛНР.

На границата няма, но близко до границата има. Нали така при миналата криза хванаха Украинците че крадат. И ако Газпром пълни защо не са уведомили? Нещо май ни баламосват.

Тоя, Щанцов, гледа като препариран, абе как не се намери некой по- свесстен, в това Шибано правителство временно ! баба ТудоркЪ

Когато рф/ газпром ИЗВЪРШИ ВТОРИ ПОДОБЕН ЕНЕРГИЕН РЕКЕТ, БЪЛГАРИЯ/ БУЛГАРГАЗ ИМА ПРАВОТО ДА ПОДАДЕ ЖАЛБА В МЕЖДУНАРОДЕН АРБИТРАЖ КАТО ИЗПРАВНА СТРАНА ПО ДОГОВОРА ЗА ДОСТАВКА НА ПРИРОДЕН ГАЗ ОТ 15.11.2012Г. СРЕЩУ НЕИЗПРАВНАТА СТРАНА ПО ДОГОВОРА- ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ ООО И ДА ИСКА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ/ НЕУСТОЙКИ/ + ЛИХВИ ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРА В ДОЛАРИ, А НЕ В РУБЛИ ИЛИ ЮАНИ:) ТОВА Е ЗАКОННА ПРАВНА ВЪЗМОЖНОСТ И КОЛКОТО ДА ГО ТРИЕТЕ КАТО ИНФОРМАЦИЯ. ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ СЪЩЕСТВУВА В ТЪРГОВСКОТО МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО И Е НЕЩО НОРМАЛНО :)

Да така е. А какво законово право имаме да накараме Газпром да поднови договора след неговото изтичане ако те не искат?

казвах ли ви лятото да не се дървите на русия и да не се изреждате да тупате пръценюк по рамото. айде сега недоразумението плявнелиев да надува гемията с бидоните и да отплава за газ до гърция и да се диверсифицира...нема такива идиоти като българите

БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА КЛЕКНЕ НА РУСИЯ, РУСНАКО! ЧАКАМ ВРЕМЕТО, КОГАТО ГАЗПРОМ ЩЕ НИ СЕ МОЛИ ДА ПРИСЪСТВА НА БЪЛГАРСКИЯТ ГАЗОВ ПАЗАР И ЩЕ СВАЛИ ЦЕНАТА НА ГАЗЪТ ПОД 370$ ЗА 1000 КУБ.М. ГАЗ! ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ САМО СЛЕД 9-12 МЕСЕЦА! ТОГАВА ПАК ЩЕ СИ ГОВОРИМ!:)

и пъстървата обеща катарски газ по 100 долара... ибречек американски по 130 долара...

Вие си се карайте, обиждайте но на никой не му пука, че България ще стои на тъмно и студено................

искам шистов газ и независимост от русия ! край на газовото робство !

TOQGA ISKA6 TI

(TTIP) - Transatlantic Trade and Investment Partnership или Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции, ИСКАШ?! С това споразумение ТАКАВА НЕЗАВИСИМОСТ ще получиш, че като ти сложат "чип" колкото оризово зърно, ще знаят къде ходиш, къде пИкаш ... Внимавай каква си Я пожелаваш, защото ПО ЗАПОВЕД НА ЩУКАТА /акулата САЩ/ и по твоя молба ... и на нас ще ни забият по един чÈп.

нека всички които не са на ясно какво се случва да помислят над това. Украйна не може да доставя нужното количество газ за Европа ако хранилищата и не са нагнетени на повече от 50%. При положение че не са получавали газ близо 4 месеца може сами да си направите сметка.

Моля всички руски "братушки"- да минат на боб чорба в името на БСП-арско - руската дружба! Тръбата нада попольнит,по уставе!

Те са ни обявили бойкот. Братята от САЩ и ЕС да се погрижат за нас.

Между другото, Меркел е предупредила президента на Украйна, че ако днес не се споразумеят за газта с Русия, ЕС спира реверсните доставки за Украйна..... източника е украинския Цензор ....

Газ хем има, хем няма, циганска работа! Но колежката Шарен Свят съвсем изпуши, нали взеха че и краднаха кюмюра, ще не ще, ще трябва да пуска омразната руска газ, чума да я вземе дано (газа бе, не коулезкътъ).

"На границата между Русия и Украйна обаче няма измервателни уреди" добави Щонов. Предишната газова криза ако си спомняте драги българи пак се получи така поради нерегламентирано отклоняване/казано на прост език крадене/на количества газ от крадливите укри. Тогава Русия поиска да се поставят такива уреди за нейна сметка, но украинците не ги допуснаха и остана старото положение! Заради кражбите на газ от украинците България ще остане тази зима без нужните количества а режимът на тока ни е в кърпа вързан! Западна европа ще си получава газта през северен поток а ние поонеже спряхме южен поток ще страдаме! Това ще се отрази и на хилавата ни икономика и бизнес! България продължава да върви надолу-оказва се че дъното още не е достигнато драги българи! Трябва ни патриотично правителство а не такова съставено от старите муцуни, пеевци и цоневци и миковци!

Докато има боклуци и тъпанари защитаващи крадливата украинска сган така ще е.Това боклучиво племе не е свикнало да си плаща,преди лежеше на хазната на русняците ,но сега дупе да ни е яко на нас наречените европейци.Защо бедна България трябва да подпомага украинските олигарси,да си се оправят ,ние да си гледаме нашите проблеми ,украинските не ме интересуват,но е пълно с тъпи тъпанари,готови да си подарат гащите на олигарса Порошенко.

Много от по-младите не помнят какво означава режим на тока. Два часа има, два- няма. Беше доста забавно, особено в София. Светофарите даже не работеха по време на режима. И всеки се спасяваше както може. Аз лично имах генератор. Ама сега, ако се наложи членове на Европейския съюз и НАТО да спират тока през два часа ще се спукам от смях... Между другото, пак си имам генератор. Хонда.....

плод на българо-съвеЦката дружба...Щял да се спука от смях. Гледай интересите на мужиците, не плачи за българите.

Крадливите хохли искат газ, но да не плащат нищо, затова крадат като улави. Да си киевски хохъл означава само едно - да си прононсиран крадец

ГЛУПАКО, ТИ ЧЕТЕШ ЛИ? ГАЗПРОМ Е ПРИЗНАЛ, ЧЕ ПОДАВА ПО-МАЛКО ГАЗ.

Тъп ИДИОТ това го казва Щонов,той и майка си ще продаде за да се хареса на янките.

Според украински източник! Научи се да четеш -имало спор между двете страни! Ти ако нямаш уреди на радиаторите и не позволяваш да ти сложат ще ти спрат парното,нали е пазарна икономика! А за фашите тя не важи нали!

На ви сега "течна дружба"!Вие имате руснаците за братушки те ви имат за сестра която може да клатят кога им е удобно.Не разбрахте ли че руснаците са окупатори ,рекетьори и мародери.Правителството трябва да съди този доставчик че не спазва договора ....ако не да си прибират маркучите в Русия.

Щерев ти си ебати тъпият идиот ,представям си кви идиоти са те правили.Русняците си прибират маркуча и утре откъде газ ,а кажи ми идиото ,газ е нужен но откъде.

О изсточничи бол: Кипър,Румъния,втечнен газ,Турция има 7 доставчика...В Украйна Славянск е открито огромно количество...затова Путлер праща руски терористи.

Какъв договор бе лъжльо платен? Ти ако нямаш уреди на радиаторите и не плащаш ще ти спрат топлото и ще е правилно нали? Укрите не позволиха да им поставят уреди при предишната криза за да могат да крадат и да заблуждават хората че Русия е виновна!

Украинците не са страна в договора , а и няма клауза"извинявам се "

ТАКА, ЧЕ - СПОРЕД ЩОНОВ И БЪЛГАРСКАТА АГЕНЦИЯ ФОКУС, ПРОБЛЕМЪТ Е В РУСИЯ, А НЕ В УКРАЙНА! ТОВА Е ИСТИНАТА, КОЛКОТО И ДА СЕ КРИЕ ОТ РУСКИТЕ БЛЯДКИ!

Долу цитираш че са си признали, сега бръщолевиш обратното. Спри се за малко, както виждаш форума може и без теб.

анонимен

ГЛУПОСТИ! РУСКИ ТРОЛ- ЛЪЖЕЦ! Как е когато ИСТИНАТА ти избоде очите, а?:) Петорна ти се привижда клавиатурата, защото очите ти са насълзени от яд и злоба, а руски енергиен джихадисте?:)

пъстрата златка пак се изтропа.

"... А и ние не можем да потвърдим къде точно е проблемът, добави Щонов. .." ЛЪЖЕТЕ, ДИР. РУ! Неофициалната ни информация е, че става въпрос за проблеми от технически характер в Русия. Очаква се скоро те да бъдат решени. .." - МИНИСТЪР ВАСИЛ ЩОНОВ- Няма основание за притеснение за доставките на газ 29 Октомври 2014 13:44

Можем, можем, в нас си е проблема! А твоят проблем е някъде между кълките, не тези в тенджерата де.

анонимен

НИЩО НЕ МОЖЕТЕ- ТАМ ВИ Е ПРОБЛЕМА! ИСТИНАТА Е НЕУНИЩОЖИМА И ТЯ ВИНАГИ НАКРАЯ ИЗЛИЗА НАЯВЕ, РУСКИ ТРОЛОВЕ! ЛЪЖЕТЕ, МАЖЕТЕ И НАКРАЯ ДАЖЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ РАЗКРИВАТ ЛЪЖИТЕ ВИ - ХАХХАХАХАХА:)

Та това е в програмата на Близашки! Хвали се че е изпълнил 90%. Малко му остава, спада налягането под 28 бара и хоп - 100% победа за лумпениадата!

Не искат българските американски агенти, да се изгради "Южен Поток"! Те са лесни, агенти са! Плащат им куп пари! Могат да се отопляват с каквото си искат. Какво да правим ние с гайдите?

Дааа...! Положението се смарангясва отвсякъде, лошо...

Шарената или Пъстрата сега ще ги осъди, за не спазване на договорните отношения. Мъка ми е за руските мурзилки, както ги обича ще ги закопае направо.

Последната зима на нашето недоволство, от комунистическо-турското "ДЕМОноКРАТИЧНО" иго, ще умори от студ и глад най-върлите свои продажни елементи, пенсионери и роми.

Теглим от Чирен или : -Теглим от акъла си?

хохолчетата крадливи барат вече по газопровода!

"На границата между Русия и Украйна обаче няма измервателни уреди" Хайде бе! А през 2009 г. европейските експерти какво инспектираха? На баба ти щоната ли?

Така ще плащаме по-малко денги на руснаците.

-майка на мизерията :)

Ми съвсем ще ги спрат е и?! На кого му пука?!