Турция иска да замени руския газ с кюрдски от Северен Ирак

Турция разчита, че кюрдски газ от Северен Ирак ще намали зависимостта й от Русия, която в момента задоволява около 60 процента от нуждите на страната.

Обратно в новината

Коментари - Турция иска да замени руския газ с кюрдски от Северен Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е нали до сега трепаха кюрдите? Кво отива да им лиже сега задника ибрикчията Ердоганя! Интереса клати феса!

Е сега е моментът простата Тиква, ако има кураж и малко мозък в кратуната, да тегли един сиктер на янките и на Брюксел и да поднови идеята за "големия шлем". Едва ли друг път ще има по-благоприятни условия за нас за осъществяване на който и да е от трите големи икономически българо-руски проекта. Путин с кеф ще го забие на Ердоган, ще покаже на американските подлоги в Брюксел, че може да не обръща внимание на тъпите им игрички, а ние да си извоюваме перфектни условия и преференции от руснаците. За това е нужно само нашата Тиква да бъде малко повече Орбан и да покаже че интересът на БГ-то е "юбер алес". Но за такъв импас трябва да си бриджор от класа, а не тъп белотаджия и махленски ритнитопковец прочел само една книга.

...Тъкмо ще имаме основания за изгоден вариант на Южен поток сега !!! Туркия ке падне !!!

БЛУМБЪРГ (BLOOMBERG).. И прогнозите му за турската лира, след руските санкции.. А и онова - ТУРЦИЯ го закъсва яко, ако се спрат руския газ и туристи... Да вденете малце. КРАВАРСКИ САЙТ и анализатор на световната икономика ви го казва..

"Турция искала да замени руския газ с кюрдски"... и затова им "хвърля" агресивни оферти под формата на бомби от самолети, артилерийски нападения и други преки военни намеси! Може би под "иска" не са доуточнили как го иска кюрдския газ! Може би като част от новата Османска Империя?

Нищо ,скоро могат да получат и от сирийски Кюрдистан...!

Остави партньорството, ами приходите в хазната?! Да не мислиш, че в Русия е розово в момента?! Отвсякъде секнаха империалистическите им приходи, остана да спрат и за Турция газта, ще увяхнат като репоикано мушкато. Горките братушки! Падна им се поредният олигофрен за водещ политик... Ако беше нормален човек, щяха да живеят два пъти подобре, а сега: За Родину! - и от джоба на всеки руснак едни излишни пари, че при това минават през джоба на Путя, за да отидат за родину... Но всеки народ си заслужав аполитиците. Не че ги заслужава, ами те са от този народ, т.е. отразяват интелекта, морала и потенциала му.

Сълзи ме напират на очите - колко сте се загрежеле за Русия и нейните приходи. Направо ви завиждам ,че сте в европейска България - уредена ,богата, спокойна, цивилизована. Ех, кой е като вас.

Две тръби минават веднага през Турция за Европа, ако няма война със Сирия. Има огромно находище м/у Кипър и Израел разработвано и от двете страни. Отделмо катарския газ и той ще мине през Сирия... Затова путкин подклажда войната там, за д аняма конкуренция в Европа...

Истината, но обективната истина е друга. Войната срещу Сирия започна не защото Асад е тиранин, а защото: 1. Асад отказа тръбите за газ по проекта "Набуко" да минават през Сирия. 2. В сирийски териториални води беше открито най-голямото газово находище в света, способно да произвежда четири пъти повече газ от Кувейт. 3.Асад отказа на Израел да спре подкрепата си за Хизбула. 4. Американо-израелското енергийното лоби използва Катар и Саудитска Арабия и чрез тях организира, финансира и въоръжи наемници и религиозни фанатици с цел сваляне на непослушното сирийско правителство, а Асад бе обявен за враг номер едно. 5.Войната започна с преднамереното планирано убийство на сирийски полицай по време на мирна сирийска демонстрация. В последвалите размирици по същия начин са разстреляни протестиращи. 5.Официално във войната срещу Сирия, първи се включиха UK с 30 милиoна паунда, логистична подкрепа и бронирана техника. USА се включиха (официално) втори с $130 милиона долара. През цялото време неофициално се наливат пари най-вече чрез Саудитска Арабия и Катар. За това Асад е неудобен за американо -израелското лоби и за пуделите от Брюксел.

Проблемът на Турция с газта скоро ще бъде решен. Както е тръгнало, скоро Турция няма да я има в този й вид, така че и газ няма да й трябва, поне не в такива количества. Ако турците не бомбардират кюрдите, последните ще си направят държава и на турците свят ще им се извие. А за да бомбардират кюрдите в Сирия трябва самолетите им да влязат там, което автоматично означава, че ще бъдат свалени от руснаците, което пък ще доведе до война с Русия, най-вероятно. Резултатът от тази война е общо взето ясен, така че и в двата случая Турция скоро няма да я има в настоящия й вид. Разбира се, ще отнеме време това да достигне до главния мозък на много хора, но - всяко нещо с времето си. В крайна сметка, съществуването на Турция скоро ще е по-важно за турците отколкото това кой ще е доставчикът на газ.

ЧЕТИВО ЗА СОРОСоидите Кириак Стефчов - син на богат чорбаджия, който е облагодетелстван от турската власт, открито шпионира и слугува на властта и е горещ противник на революционното движение. Той използва всеки удобен момент да наклевети бунтовниците. Поради това се превръща в пръв враг на Огнянов и Соколов. Предава Огнянов на турците.

при тая ситуация за какви договори дрънкаш бе соросе? Аз ако съм ти наемател, с договор, в къщата ти, купена с пари от Ссссоросссс, и опъна изодзад жена ти ще пазиме ли договора, щото си забравил да пишш, че не може

10% RUSKA GAZ E MNOGO. 5-6% IM STIGAT

Не! Най-добре е 15 милиона кюрди от Турция и останалите около 15-20 милиона кюрди в Сирия и Ирак да създат Кюрдистан и да внасят на Турция скъп петрол! А, забравих и част от Югоизточна България /Одринска Тракия/ да се присъедини там, където винаги е била през вековете- България и така фесовете ще имат по-малко разходи с доста по-малко територия! Това е решението!

И определено няма да сбърка!Много ми е интересно тогава на кого ще продава газ Русия ,след като и Китай се отказа от рекламираните от Путин газопроводи!

Китай не само, че не се отказа, ами и строи трети!

Китай не строи нищо, той си чака газа на границата. Русия строи! Строи и плаща. Защото Китай не даде 60 милиарда долара!

И защо чак сега решиха да предприемат тази стъпка?

турците настъпиха греблото и дръжката ги удря по челото

Кюрдите след бомбардировките от страна на Ергодан веднага ще му дадат газ.... Само дето той и саратниците му ще трябва да плащат с гЪз.

НЯМА ЛОШО - ДА ГО ЗАМЕНЯ!!!

Ако са имали такава възможност до сега да са я иползвали турците защото те винаги гледат авантата,Приказки за заблудени приказки на осрани турски управленци,,Ще поживеем и ще видим ама Турция да не забравя че доставките и на евтин петрол от ид тъй или иначе ще секнат до минимум та тогаз да видим какъв петрол от ирак ще да вкарат,

Я виж ти!!! Турците залюбили кюрфите...Да се ненадява човек каква "искрена" любов пламна изведнъж....

Нямало да взема газ от кюрдите, ами щял да дава. И не газ, ами г.ъз. И не на кюрдите, ами на руснаците.

Еродан да гледа само руснаците да не въоръжат кюрдите,че тогава ще види една газ.

добре

Турската академия на науките са направили изобретение, с което ще може да събира домашно произведен био метан, от който имали в големи количества, дори щели да го експортират. В началото на следващата година започват да изграждат инфраструктурата. Социалното им министерство обмисля програма за стимулиране на домашното производство на био метан. В момента върви процедурата за обществена поръчка за доставка на газометри. Отчитането на газометрите щяло да е дистанционно. Щели също да им разрешат да ядат свинско, за да се повиши октановото число и плътността на газта.

нали затова досега Турция избиваше кюрдите-да им вземе газта.....

е квалификацията на официално ниво от страна, членка на НАТО. И как с такъв съюзник ще въртиш бизнес. По-скоро в резултат на руските санкции на турците ще им се влоши положението и сами щ е изритат ерДоганчо

Той че ернасран стана за майтап, обаче, американците го накараха да предислоцира турска армия, уж да контролирал идил. Само че е ясно, че те продължават да търсят провокация за ТСВ, след като не успяха в Украйна.

Все още нищо не е безвъзвратно изгубено за Ердоган. Има някои ходове в резерв. Може, например, да си сложи една шутовска шапка със звънчета при появата си на публични места, така ще отвлече вниманието за малко, ще позамаже положението, ще спечели време. И в последна сметка, така може да пледира невменяем. Пък руснаците са широкоскроени, ще се посмеят, ще го разберат, ще му влязат в положението... Е, може да го поопънат някой друг път, за да чуят как звънят звънчетата, когато го лашкат, но накрая ще му простят.

На това му се вика "изпусни питомното и гони дивото" и е инспирирано от ФАЩ по образец на това, което нашите малоумници направиха. Почеркът е един, резултатът същия, само дето средствата бяха малко по-различни.

за прьв пьт чувам за дьржава "иракски кюрдистан"

все повече ще се чува

министърка и настояща посланичка в Турци Надка Михайлова (не знам последната й фамилия). Тя щеше да спира доставката на газ от Русия и щеше да докара от Алжир. От тогава до сега минаха около 15 години. Не съм чул да някой в БГ да ползва алжирски газ.

Освен кюрдски газ, ермангал искал да направи неоосманска империя и да завладее Русия и Китай, за начало. А, после целия свят.

Ендо е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.

Ердоган както винаги хвърля димки в публичното пространство с разни смешни мечти ! Кюрдите няма да му простят никога , тоест газ няма да има от Кюрдистан ! Русия икономически ще унищожи Турция за предателството , а народа ще го изхвърли от двореца който си го построи за себе като Падишах !

boiko i erdoganq da ne sa bili v edin klas v Simeonovo

не,братя са,от двама бащи мангали

Мечка срещу пуйка - чудя се на кого да заложа.

Може и от Северна Корея да внасят ... каквото си искат.

Ако спре да изнася газ-Путин ще фалира.Цялата му икономика се крепи на износа на газ и петрол.Тя и войната в Сирия се води за руския монопол на газ,ама това вече приключва.

Той има къде да изнася. И не изнася само газ. А колкото до щенията на Турция - да не е невъзможно да внася газ от Ирак (аз за държава Северен Кюрдистан не съм чувал), но от искането до доставката има доста път... И пътят никак не е евтин.

Путлер има къде да изнася гЪзта

КОЛКО МНОГО ОБИЧАТЕ КЛИШЕТА, А КАКВА ДОЗА ИСТИНА ИМА В ТЯХ, НИКОЙ НЕ СЕ ПИТА. ТИПИЧЕН СОРОСОИДЕН ПАПАГАЛ. РУСИЯ ОТДАВНА НЯМА ГОЛЕМИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ, А ОСНОВНИТЕ КОЛИЧЕСТВА ИДВАТ ОТ ТУРКМЕНИСТАН. НО ОСВЕН ТОВА РУСИЯ ДОБИВА ВСИЧКО, АЛУМИНИЙ, МЕД, ЗЛАТО, СРЕБРО, ДИАМАНТИ, ЖЕЛЯЗНА РУДА, ЧАК И РЕДКИ МЕТАЛИ КАТО ВАНАДИЙ И ВОЛФРАМ, КОИТО СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКЪПИ, А ДА НЕ ГОВОРИМ РАДИЙ, УРАН И ПЛУТОНИЙ. КАТО ПИШЕТЕ НЕЩО ДАЙТЕ СИ МАЛКО ЗОР ДА ПОМИСЛИТЕ.

Шило

Искате нещо несвойствено за тях. Как да стане???

Даже и проститутки

Как "да помислят", като те половината думички в твоя пост не ги знаят?! Какъв ванадий, какъв плутоний, да не мислиш, че някой от тия соросоиди има понятие с какво работи автомобилната промишленост по целия свят и че колите не са само ламарина и гуми, а също така им трябват едни редки метали в минимални количества на парче, ама неизбежни - с нищо друго не се заменят, а без тях возилото не тръгва?! Как да очакваш от безмозъчен потребител на биг-мак и ерзац-напитки да грее нещо, да мисли и да анализира?! Само псувни и дивотии бълват, за да изкарат за дозата днес, и да разводняват форума!

Шило

Майче, наистина войната там приключва...Кофти за турците. Свърши им далаверата с петрол.

Точно така. Путин хвърля бомби и се надява да вдигне цената на петрола. Обаче не му се получи. Отделно Турция не е Литва или Украйна. Опънаха им се и тепърва ще си патят руснаците.

Русия няма да фалира от това че ще спре газа за Турция , но ти щом си против това Русия да унищожава главорезите в Сирия , ДАНС трябва да те попита като симпатизант на ИДИЛ не си ли клетка та ИДИЛ в България !

Не дей да правиш на велик икономист!Путин по-добре знае,къде как и срещу кой!Жалко балканско недоразумение,-това винаги е пречило-раздаванието на становища и съвети зад гърба натези хора,държави,с който България Е НЕСЪРАЗМЕРИМА!Что не искаш да се издигнеш за ала-бала съвет ик на Плевньо?

Нека те просветля малко. Приходите от продажбата на петрол са 8-9% от БВП на Русия, а газта е 2-3%. Тези теории, че Русия била бензиноколонка, са плод на невежеството на глупаците. За твое сведение, делът на селскостопанската продукция в БВП на Русия е по-висок от този на военно-промишления комплекс! ИЗводите си ги прави сам/а, ако можеш.

какво е правил Билал Ердоган, синът на турския лидер Реджеп Ердоган, на срещи с представители на Ал Кайда, чака се опровержение на появилите се данни и доказателства, че Билал Ердоган, чрез свои фирми, участва в контрабандата на гориво от Сирия в съдружие с ИДИЛ, на това, че в частната болница на дъщерята на Ердоган Сюмие, се лекуват стотици бойци от Ислямска Държава. Видно е и че Турция си сътрудничи и подпомага бойците на Ислямска Държава, които се разхождат необезпокоявана на сирийско-турската граница, подпомага ги финансово и с оръжия. Официално турците и американците тренират на турска територия наемници, които вкарват в Сирия. Именно в тези погранични райони бе свален руския Су-24. Свалянето на руския бомбардировач е провокация, ход, който турците не биха направили без зелена светлина от американските си партньори. Това е ход срещу Русия и държавите, които наистина воюват срещу терористите в Сирия, но същевременно подкрепят официален Дамаск. Този удар идва само дни, след като Франция започна да нанася съвместни удари с руснаците и да обменя разузнавателна информация.

дира, по кой закон турчинът-диктатор ердоган има правата да цензурира български форуми?

заменя старият си автомобил с Ферари. Не ми стигат само около 700 000 - 800 000 ЕВРА.

това са само 20000 барела петрол.Продай ги на Турция и ето ти Ферарито.

Край колхоза шум се вдига, лъскат ру.газове Ето Ердоган пристига, Аскера си зове. Съберете се аскери, храбри лъвове безброй. Много войски и народи усмири ги меча мой. в сремльовските палати, разтрепера се Путан . Праща газ,петрол и злато в Ердогановия диван. - Неща петрол,газ и злато - гордо викна Ердоган. - Мойто царство е богато, златен е и моя трон. Сам Путан да се представи, нека той да проси мир. Нека поклон ми направи, па ще видим по подир.

Да ползваш текст от българска патриотична песен за да правиш ТУРСКО СЛОВОБЛУДСТВО-ТОВА вече го правихте в ДПС.

Като гледам патриотите развяват само руски знамена...

Голяма част от българите са небългари за голямо съжаление. Не от вчера и не от днес, а откакто съществува "тази държава" /както казваше един конституционен съдия/!

Кретенизъм не се лекува.

БЕЗ ПОДКРЕПАТА НА РУСИЯ,ТУРСКАТА ИКОНОМИКА НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ РАЗВИЕ С НЕОБХОДИМИТЕ ИМ ТЕМПОВЕ!!!ДОРИ ОЧАКВАМ ДА НАСТЪПИ ЗАСТОЙ!!!

НА ХОРИЗОНТА СЕ ЗАДАВА НОВА ДЪРЖАВА -КЮРДИСТАН ,ТАЗИ КОЯТО ЕРДОГАН НИКАК НЕ ИСКАШЕ ,ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА НОВАТА ДЪРЖАВА...

Какъв турски поток, какви 5 лева.

Териториите на кюрдитв в северен Ирак в момента са на ИД. Така че Ердоган търди газ от ИД. Иначе кюрдите трябва да са луди да продават на Ердоган газ, след като той и клана му идка да ги унищожи.

Ердоги, проверявяй, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! Гас ще имаш, НЕСЪМНИТЕЛНО! Радойка

бомбадировач случайно ъдарил трабата в ирак

Кои написа тая тъпа статия?

"Журналист"- пише са "Кой" а не "Кои"..........

Дойде времето столицата на Христичнството-Константинопол,отново да се върне във православния свят! Вън на терористите ислчмисти от ЕВРОПА!!! Обратно в анадола......