Коментари - ”Ени” видя мрачни перспективи пред ”Южен поток” | dnes.dir.bg
назад

”Ени” видя мрачни перспективи пред ”Южен поток”

ЕС е прекалено зависим от вноса на природен газ от Русия, за да се откаже от него в близко бъдеще. Проектът “Южен поток“ обаче е под въпрос.

Обратно в новината

Коментари - ”Ени” видя мрачни перспективи пред ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ЕС се заинати само за месец и затвори купуването на руска газ,путин ще се удави в газта си,цените на руския пазар ще скочат 10 пъти,руснаците в Москва ще го извадят от кремъл като плъх и ще го метнат при мумията ленин!

A ти ще се задавиш от злоба. Я по-спокойно, защото нервите не водят към добро.

Не злоба, а реализъм!

"Британският премиер Дейвид Камерън каза, че Русия е по-зависима от Европа, отколкото Европа от Русия." Смело мога да заявя, че Камерън не познава Русия!Както не позна и за емигрантите между другото....

както обикновено става, големите - Русия, Германия, Франция, Италия, ще разделят баницата. Малките цървулчувци, като нас, ще подсмърчат наоколо и домораслите политици ще подскачат по темата, като се правят, че нещо зависи от тях.

Дано ЕС да спре тази тръба-тогава на гадното ченге ще му се стъжни. На БГ определено не ни трябва.

Изказването на въпросният италианец е от преди поне 4-5 дни и в характерният за нашите курвенски медии манипулативен стил е "леко" изопачено...В оригинала, итралианецът казва че "бъдещето на Южен поток е НЕЯСНО, а не че е "мрачно"...дребна, неволна грешка в превода, а? И друго - Италия, като средиземноморска държава, наистина има много повече опции за внос на газ от България, която НЯМА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА ДРУГИ РЕАЛИСТИЧНИ ОПЦИИ ОСВЕН РУСИЯ (сори оплачета се на Господ за това). Италия например, може хипотетично да внася втечнен газ, от Катар, Норвегия и т.н. НО ПРОБЛЕМЪТ Е В ЦЕНАТА. ЦЕНАТА ТРЯБВА ДА Е НИСКА.Това е факторът, който много/повечето хора не разбират. За българите скъп газ означава по-скъпо парно. НА ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМЪТ НА ЗАПАДНА ЕВРОПА. Скъп газ за западнао европейските икономики означава убийство за цели сектори на икономиките им, моментално оскъпява драматично производството на безброй неща - най-вече всичко свързано с химия. За Германия, Италия и другите развити западни икономики е жизнено важно газът да е ЕВТИН, а най-евтиният газ е безспорно руският, по ред причини. Така че, развитите индустриални икономики в Европа нямат избор. Всякакви фантасмнагории за газ от САЩ или Катар са просто пропагандни блъфове, които никой запознат не приема сериозно. Това са фантазии, или глупава медийна пропаганда. Сериозните хора, обаче, трябва да се съобразяват с реалността.

И реалностите са ,че България купува най-скъпия газ в Европа. Червените"енергетици"ни обясняват ,че няма и не може да има алтернатива.

Гого ,какво чакаш бе мойто момче.Като е скъп газа -почвай внос на по-евтин.Ако ми го докараш на по-ниска цена -веднага ти ставам клиент!

Прав си пич,но зомбитата не слушат!Неразбран ще си останеш:)

Pesh0

То добре няма да го правим , БСП , кога ли са направили нещо . Ама пак изтеглиха 1 милиард , да го строят , да не изчезнат парите само .

Парите вече са изчезнали,остават задълженията.

"Когато печелим и нещо губим..."Такава е и сегашната ситуация.Кримските събития много рязко активизират процеса на намиране на алтернатива на газта и петрола.Рано или късно щеше да се случи.Така както американците,почти неусетно за нас през последните 6-7 години успяха да преодолеят зависимостта си от арабския петрол чрез собствен добив на шистов газ,така и за Европа настъпи "време разделно".

Най голямата изгода за Русия от създалата се ситуация е затварянето и към силните икономики на запада. Това ще даде възможност за развитие на руската индустрия под влияние на вътрешната конкуренция. Нито една слаба икономика не е прокопсала отваряйки се към пшо силна такава и ситуацията в България и Русия в последните 27 години потвърждава това. Ако страната не иска да стане суровинен сателит и източник на евтина работна ръка то единствения начин е да затвори икономиката си и да я развива на месна почва докато тя стане конкурентно способна на международния пазар. Проблема на България е че е много малка и зависима да направи това, което прави Русия в момента.

СЛЕД 70 ГОДИНИ ВЪТРЕШНА "КОНКУРЕНЦИЯ" МОСКАЛЦИТЕ ФАЛИРАХА И СЕ СГРОМОЛЯСАХА. СЕГА ТО ОЧАКВА И ПУСИНСКАТА КАГЕБИШКА ШАЙКА.

70 години в Русия нямаше конкуренция и ти добре го знаеш. Това беше и основната причина да изостане тяхната икономика по отношение на запада. Но икономическите закони си остават закони. Не може по слаба икономика да се отвори към по силна и да се развие по този начин. Западняците говорят за "свободен пазар" само когато са в силна печеливша позиция. Историята познава много примери на затваряне на Американската икономика и Британската икономика към света. Просто трябва да се чете. А после може и да се коментира.

Пък, у нас, " скакал ците ", скок подскок, за 24 - 25 год. разнебитиха до каквото се докоснаха,консенсусно, концептуално. Остана им да разкъсат и вековни връзки и.........

че си гаден седерас.Сега като сподели за алтернативата си ми ясен.Смени си психиатъра и излез на въздух!

Или ... лошо информиран !!!!

вижте сега братчеди слагайте кюмюрките ще горим европейски донбаски:)

Ени видя мрачни перспективи пред Южен поток Важното е че нашето правителство вижда розови сънища.

Как Ви звучи една държава да участва в един проект от квотата на една чуждестранна фирма? На мен ми звучи като държава-отпадък.

ПУТИН Е ВЕЛИК! ЗАГРОБИ ВСИЧКИ РОБСКИ ЗА БЪЛГАРИЯ РУСКИ НЕФТО- И ГАЗОПРОВОДИ И АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ!

Нищо, ние ще го платим пък ако стане. Нали за това партията взима заема. ВИВА БСП!

Очаквам рязко нарастване на цените на енергийните източници.Така наречените възобновяеми източници лобират в за това защото тяхната енергия е значително по-скъпа поради ограничения срок на използването им,скъпата поддръжка и големите капиталовложения за инсталирането им.Затова всячески икономо-финасовата олигархия в големите страни се старае да прекъсне достъпа до по-евтини енергийни носители-газа.Оттам и паламосването с диверсификация на доставките,като се разчита на късата памет на паплачта.Доставката на газ от съседи винаги е значително по-скъпа и несигурна отколкото чрез директни газопроводи от износителя.Фантасмагориите за доставка на газ от арабите с газови танкери изисква страхотни капиталоврожения за газови терминали-пристанища и такива като Бълагрия отново ще бъдат зависими от съседи-"партньори" като Гърция-отново по-високи цени.Не виждам откъде другаде може да потече евтин енергоносител,затова гответе се за скъпи газ,ток,химически изделия,топло в къщи и т.н.За "европейска" България с нейните лични доходи нали се сещате...

Тия от запада, за разлика от нас, си гледат ИНТЕРЕСА ВИНАГИ! Не са подай-гъзници и не поставят чуждия интерес пред своя! Италия пък, никога не се е съобразявала много-много с другите! И сега, полека-полека, тихо-тихо пак ще си направят газопровода!

ЕС е зависима от това дали Украйна плаща за газ или не.

Апропо кога е насрочен референдума за отделяне на Кавказките републики?

Те да не са луди да се връщат в средновековието? :)

Щом двадесет години се трепят с руснаците може и да са луди.

Във връзка със събитията в Крим,западът заплашва да обяви на Русия студена война.Ми то си е ясно без руския газ всяка война е студена

Интересно ще стане ако ЕС наистина намали зависимостта си от руския газ....и възниква въпроса - как Русия ще намали зависимостта си от ЕС? Отговор: само с Китай не става.Ще има нова криза в Русия... което е смешно като се има в предвид колко ресурси имат, но нямат глава.

НароденСъд 2

Индия не я ли броиш? Ми те се развиват като китайците, летят.

ЗА "БЕЛЕНЕ" имаше 4БР. ПЪРВИ КОПКИ И ПАК НЕ СТАНА ЗА "ЮЖНИЯ ПАТОК" САМО ЕДНА ЗА СЕГА !ПЪК НА РУСНАЦИТЕ ЗА КАКВО ИМ Е НАЛИ ЩЕ СПИРАТ ГАЗА !СЕГА ЗАПОЧВАТ ДА МИСЛЯТ С ГЪЗА С КАКВО ЩЕ ГО ПЪЛНЯТ КАТО ИМАТ САМО РАКЕТИ !

Мама му стара, защо все берете гайлето на руснаците! Гледайте си ваш'та копаня и съдраните гащи! Може да са всякакви - но имат самочувствие и гордост!

Нали вие ще го отнесете! Големите държави мислят предимно за себе си! ЕС съюз ще се разпадне от следващата финансова криза, която ЕС сам ще си причини. Русия ще пренасочи потоците си към Китай, а ново присъединените към ЕС страни ще ядът ряпа!

Който се радва в тая ситуация е дебил наистина даже към мазохист. Независимо фоб или фил или неутрален българин.

на евентуалната си бъдеща мизерия! И ще го понесем всички, а най-тежко българските олигарси, които ще продължат да живеят на спестявания!

Алооооо те един газопровод под Черно море не могат да построят от сума ти време а видиш ли ей сега ще врътнат едно кранче и Китай започва да купува целия газ на Русия

украина трябва да спре трафика на руската газ за европа през неината територия. нека мужиците прекарат тръбите си през северния ледовити океан, а наи добре ще е да си ги заврат в смрадливите мужишки задници.

Да спира и след това ще има санкциите на ЕС срещу Украйна :)

Хъ-хъ-хъ, ето затова трябваше да се бърза - ние с руските другари вече си усвоихме 193 български милки :)))

наи оптимално ще се разреши въпроса, ако европа + америка сринат империята на злото и я разформироват на малки държавици. тогава няма да има заплахи за мира и изнудване за цената на природня газ. руся не трябва да надвишава по територия и население една германия да кажем. иначе е много опасна.

Нека бъдем реалисти,няма как да стане със"сриване и раформироване на империята на злото"- 21-и век е!Обаче е очевидно,че след кримските събития,Европа ,като американците ,ще наложи алтернатива на природния газ.Това и без друго щеше да се случи,ето-дойде му времето.

ЗА "БЕЛЕНЕ" имаше 4БР. ПЪРВИ КОПКИ И ПАК НЕ СТАНА ЗА "ЮЖНИЯ ПАТОК" САМО ЕДНА ЗА СЕГА !

наи оптимално ще се разреши въпроса, ако европа + америка сринат империята на злото и я разформироват на малки държавици. тогава няма да има заплахи за мира и изнудване за цената на природня газ. руся не трябва да надвишава по територия и население една германия да кажем. иначе е много опасна.

без Трета световна война!

Номер 1 като национален интерес на България е скъсването с енергийната зависимост от русия. Момента е идеален защото интереса е и общо-европейски. Това е цел, а не вайкане колко ни е нужна русия. Майната и. Голяма глупост е и това за руските туристи. Ами много им здраве. Миналата годин на Крим са почивали 6 млн. украинци. Сега те няма да стъпят там. Значи може да дойдат при нас. Да го духат мизерните руснаци и за туризъм не ни трябват.

Още един готов да плаща ток по левче киловачаса и да обяснява на съкратените работници от заводите в Девня, че това да са без работа е в интерес на доброто, на демокрацията и на целия ЕС.

Южният поток умре, разсъхна се! Големият руски член, пардон шлем съвсем няма да го има! Моля русофилите да спазват реда - ред сълзи, ред сополи, ред закани към ЕС, ред заклинания към САЩ, ред закани за Апокалипсис!

Абе малоумнико - то бива глупост и идиотски фанатизъм, но такива като теб са чиста патология...С какво ще се отопляваш - с газ от Катар, на тройна цена, или от Турция/Азербайджан, на двойна...ама да не е руски, нали, щото Русия и руснаците са дяволи...Къде къде по-добре е да подкрепяма братята турци, катарци, азери и пр. - с тях ни свързват обща култура, история и топли спомени...Аман от идиоти в тая България.

Питам се идиоти ли сме, или се правим на такива.Ако ЕНИ не доставя тръби,Русия нямала с какво да строи газопровод.Господи, наистина ли такива недоразумения обитават скъпата ни татковина.

няма да има Южен поток, вервай ми.

Ще има, дори и да не вярваш. Нещата не са толкова прости, колкото и се иска на пропагандата.

ЮЖЕН ПОТОК Е МЪРТЪВ ПРОЕКТ СЛЕД КРИМ. ПУТИН ГО ПОГРЕБА.

Ще разработим шистовите находища в България. Май ,затова расте курса на долара.

... та, ако Западна Европа се откаже от Южния поток, възниква ситуация, при която Газпром напира да го строи, ама няма с какво, тоест няма техника, "Ени" щяха да доставят тръбите и др., .. май има Господ за българската природа...

Ако ЕНИ се откаже от Южен поток, ще е виновна страна за неизпълнение на договор. Руснака, вместо да продава газ, ще се набуби една торба пари просто така.

А ние колко пари набубихме , когато Русия спираше газа? И пак ще бубим май.

Глупости! Русия като върне Крим може да претендира за обещетения по договори. До тогава само ще подсмърча

Пак не си разбрал.... алтернативата е: или "Южен поток", или шистов газ. Друг газ няма.

Има алтернатива: Турски термитал на Мраморно море - карат втечнен газ от Алжир, и един Гръцки по Егея - може от Катар или от Алжир или от къдетио и да е. И пак ще е по евтинджос от руския :)

Ще взимаме газ от демократичните Либия и Алжир!Да спасим невинните дечица на Майдана!

Да му го нафърфолим колективно на Камерън! Я се огледай бе ситен британски педер.ст! Само с газа ли е проблемът? Ами то половината, че и повече, изкопаеми суровини идват от Русия. А онзи Офшорков дава ли си сметка, че суровините които получаваме от ЕС са същите суровини, които ЕС купува от Русия? Ей, булгаришен идиотен бей!! Германците нали за това на два пъти воюват, все за жизнено пространство, но богато на суровини обаче. И все до Русия опира работата. Няма Европа суровинки, няма! Ако ЕС не се обедини с Русия, за да направи Евразия, вятър го вее на бяла кобила този ЕС!

Когато путин се махне и русия стане свободна и демократична държава, тогава ще почне пак алъш-вериш. До тогава ЕС е господар и руснаците зависят за стотинки, като циганета по кръстовищата.

След Путин с малко късмет ще е друг руски патриот и държавник. А лихварско-гейските кръгове самите ЕС народи ще ги гонят с тояги.

ocmpuemo@

Мрачната прогноза няма да помрачи вече започналото "усвояване" на пари по този проект.

На теб лично колко ти дадоха? И как точно стана, че да мога да си взема и аз?

Да бе да.... както през 2009 г. ЕС положи големите усилия за диверсифициране доставките на газ, та узряхме за "Южен поток". След като азерите "убиха" Набуко, "Южен поток" остава единствената възможност. Не се съмнявам, че при цена от 500 USD, Украинците ще вдигнат транзитните такси за Ярембургския газопровод и това ще рефлектира на нас. А за Черноморския ни шелф..... вече повече от 20 години различни фирми го преораха и не могат да намерят промишлени залежи. Така че.... един е пътя, два пътя няма - съюз с Газпром, или със Шеврон.

Не азерите убиха Набуко, а руснаците. Но няма проблем да се възроди.

Dimi

Набуко беше мъртво роден. Така и не се намери газ с която да бъде захранен... та за това не обвинявай руснаците. Другаде търси вината за набуко

Много се говори тук за цените на Газа. Последно гледах за 2012 и там от 27 държави имаше само 5 или 7 с по-ниска цена за краен потребител от нас. по правило бяха по-близо до Русия от нас. Така че не вярвам на журналЮци-лъжци за скъпият руски газ Ако може накой, да докара по-евтин. Кой му пречи?

В САЩ масово използват шистов газ и нямат екологични проблеми въпреки че всички там са на сонди за вода! Електроенергията произведена от него е 4 (четири ) пъти по-евтина от тази в Европа! В България имаме залежи, но газовата мафия наложи забрана за неговото проучване и добиване!

Ало, не си на Майдана че да лъжеш толкова нагло и мощно. В САЩ авария до авария, втората по големина фирма за добив нашистов газ фалира, в Полша със поне 4 млрд. долара разходи успяха да натамънят едно находище с 8000 /осем хиляди/ м3 годишен добив.

Е там е номера, че гледаш при краен потребител, а там цената зависи и от акцизи данъци, преференции и т.н. Гледа се доставната цена за страната. А там руснаците ни продават най-скъпо.

Стига руско робство.

Спокойно, бе! Само 300-400 милиона сме изхарчили досега по този проект! С лихвите за 30 години - няма и милиард! Ще го върнат герберите и няма и да усетим кога даже! Ей я 2256-та година - чука на вратата!

Имам няколко въпроса към всички русофили в сайта - Италия е краен получател на газта, която ще тече по Южен поток. Ако Италия се откаже на кого ще я продават руснаците тази газ и кога ще си върнем вложенията от милиард и половина дето ще ги загробим в Южен поток? Въпрос 2: Ако Южен поток все пак се построи и износа за Гърция и Сърбия започне да се осъществява по тази тръба, която е само на 50 процента българска собственост, какво ще стане с таксите, които получаваме от сегашната тръба, която е на 100% българска собственост? След като през 2009 година и за кьоравите стана ясно, че конфликт между Украйна и Русия е много вероятен и това може да доведе до спиране на газта за България, защо нашите русофили правиха всичко възможно да спрат тръсенето на газ на българска територия и в българските черноморски води? И тук не става въпрос за шистова газ, а за конвенционална газ. Ако още през 2009 година бяхме дали черноморските води за търсене на газ сега можеше и от никого да не зависим. Заради сляпото си опование в Русия и заради присипивните песни за "голям шлем", които ни ги пееха местните русофили сега ще ядем голямата хурка - повече е от ясно е. Кризата в Украйна тепърва ще се задълбочава и вероятно доставките на газ ще секнат по някое време - може да не се съмнявате в това.

Аз имам един въпрос: Защо неолибералите разправят само лъжи или явни глупости? - В статията е казано, че н тоз чвор му изтича договора и може да заработва актив пред бъдещото началство ЦРУ - Ако Южен Поток не се строи, има такива неща като неустойки към виновната страна, България няма да изгуби. /ЕНИ е виновната страна при тази разстановка/. - Зелени и др. разцветки летящи слонове са ти натрапили извода, че някой пречи да се търси конвенционален газ.

Нищо друго не може да се очаква от русофилите сега, освен да обвинят за всичко САЩ, Пентагона и "Империалистическите кръгове на НАТО". Национални предатели които използват заучени клишета от времето на СССР, Варшавския Договор и СИВ. Всички цитирани субекти са вече мъртви. Погребани. Заровени. Археология.

отговор на въпрос 1: Въпрос на заявени доставки. След като потреблението расте, растът и доставките. Второ Южен поток е магистравен тръбопровод и няма да иземе на 100% дебита по другата тръба, просто за този газ няма да плащаш концесионни такси на УКРАЙНА, МОЛДОВА и РУМЪНИЯ. На втория ти въпрос: Концесионните такси са за еденица пренесено вещество в случая 1000 куб.м газ и са плод на договореност между правителствата. Трето: Залежите в Черно море не са доказани а предполагаеми, прави разлика. За добива трябват да бъдат положени станции за добив и отново подводни тръбопроводи от всяка станция разположена в черно море и газопреностната мрежа, а те хич не са безплатни. Изводите си ги прави сам.

хайде да погледнем от друга страна: нито сащ нито развитите европейци ще позволят на някой да живее по-добре от тях. защо добрият запад не ни предупреди за този безсмислен проект? целта е да се размножават такива като тебе, за да има кой да ги възхвалява и държави като България да бъдат добър обслужващ персонал! благодаря за вниманието

Въххххх не думай

Ха-ха, сега да ги видя нашите платени помияри, дето вече са взели комисионите за "Южен поток". Те ще са съгласни да го изпият и изпикаят този газ, ама да строят тръбата

Сега Орешарски трябва да връща 20% комисионна която си изпроси в деня на подсписване с Милер.....Все пак Руската мафия в лицето на Газпром и Кремъл не прощават когато става въпрос за дадена комисионна!

Договорът не беше ли подписан от Борисов на 15 ноември 2012 година?

Не, крайният договор беше подписан от Орешарски.....Той и увеличи цената на проекта с 20%, последният ден! 20% Комисионна естествено!

""Договорът за Южен поток с Руската федерация е сключен 2008 година и няма как да сме сбъркали сега. Това каза пред журналисти премиерът Пламен Орешарски, попитан дали смята за грешка направената през октомври първа заварка на газопровода. Той не посочи дали договорът за газопровода "Южен поток" ще бъде преразгледан. Орешарски обясни, че предстои срещата на икономическия министър с еврокомисаря по енергетика по въпроси, свързани с газопровода. Преди дни ЕК препоръча на страните, договорили се с Газпром за Южен поток, да преразгледат споразуменията си с руската страна. Комисията е уведомила България и останалите страни, участващи в проекта, включително и Русия, за няколко проблема, които не са в линия с европейската енергийна политика и закони."" Значи ясна работа...Орешарски просто е прибрал 20% за 2008 година!!!! Ние знаем кой беше премиер тогава!

Генадий Тимченко щеше да строи българския участък на "Южен поток" Цената на "Южен поток" за територията на България щеше да е 2-пъти по-висока от цената за строителство при съседите ни. Чудя се защо ли?

Я представи цифри, документче нещо ей тъй за спорта поне веднъж представете доказателства а не просто да развявате слухове.

Даже другарят Р.Овч не се стърпя и попита по тАлАвизията как така цената на българския участък от 1.3 милиарда ерво стана 3.1 милиарда ерво. Другарят Др.Стойнев (Сорбоната) не счете за нужно да отговори.

деер

Какви доставки от Либия? Кой колонизира Либия в 21 век? Къде са демократите? Пацифистите?Защо не оставите местното население да си реши за залежите? Има над 20 000 натовска армия в Либия и се мълчи в 21 век? И какво спечели България? - Надупва се за без пари дори! Защо не се говори , кой постави българските медици в това положение?Защо не се разкаже цялата истина?....Нищо не е случайно ---всичко се планира и се случва почти винаги, но за различен срок!

Недей така недемократично да се изказваш за НАТО. Натовската армия е в Либия в пълно съответствие с медународното право. Само Руските агресорски войски го нарушават дори и когато си правят учения на собствена територия. (Това е последното им "престъпление" от днес.) САЩ се вихрят навсякъде само според международното право.

Ами е то какви са доставките от Либия:Сключен е договор от италианска и либийска компания, доставя се газ, заплаща се по цената в договора и така.Това е в пазарния свят.Ане някой диктатор да каже: Има договор , ама нас не ни интересува-спираме газа, нефата и т.н.

Така е ама с нелигитимното правителство на Кадафито. И са ко прайм

В Римското право има един израз свързан с търсенето на истината "кой печели". Кой печели от противопоставянето между Европа и Русия. "шистов газ" са важните думички в изказването. Скоро ще не залеят и други американски "заместващи" благини. После ще ми говорят за ценности, принципи и др. мили клишета за замазване на очите. Всичко е за пари и комисионни.

За думичките "шистов газ" съм напълно съгласен. Само не разбирам защо си мислиш, че руснаците са нещо по-добро. От една страна са американските корпоративни интереси. Един пример - вижте "Мариците", които въпреки, че са на територията на България, продават скъп ток. От другата страна стои Путин и кликата олигарси около него. Тези новоизлюпени посткомунистически капиталисти не са натрупали милиардите си от закуски.

Казал ли съм някога че руснаците са по-добри. Никога не съм бил русофил или русофоб. Аз съм за силен ЕС, който е достатъчно силен за да се еманципира от двете суперсили и да гони собствените си интереси. Европолитиците трябва да защитават интересите на европейските граждани, вместо на американските корпорации.

като му гледам черепчето на този камарад; бас държа, че е от виден хазарски род!!?? хахаха

Това са абсолютни глупости. Никога и нищо не може да спре търговията със стока , която купувачите искат да купят и продавачите искат да продадат. В историята на света няма такъв пример.

Ами то това е идеята на санкциите. Най-големите купувачи да спрат да купуват. Нали знаеш, не е страшно когато не искаш да продаваш, страшно е когато никой не иска да купува.

Руснаците са обречени да продават защото цялата им икономика се крепи на продажбата на природни ресурси - нямат избор. Европа не може да не купува природни ресурси защото няма собствени. Колкото и да е голям Путин, не е по-голям от общия интерес.

Работата е там, че никой не се сеща, че в уравнението има и други купувачи. През май месец Русия и Китай ще подписват договор за доставка на газ. И на Русия ще й е общо взето през оная дали Европа ще купува или не. В крайна сметка нещата вървят натам, че най-вероятно Европа сама ще наложи санкции на себе си. Да не забравяме, че ако, теоретично, Русия като основен доставчик на газ спре доставките за Европа, другите евентуални продавачи ще използват случая да вдигнат цените за Европа. И в двата случая Европа няма да спечели. И е много вероятно това да е тънката идея на САЩ - да дестабилизират Европа, като я скарат с Русия. Един евроазиатски съюз едва ли ще е по вкуса на САЩ.

сега ,,прогресивните,, се женят за мъжe!!!