Държави в ЕС искат газ от САЩ вместо от Русия

Полша, Чехия, Словакия и Унгария призоваха американския Конгрес да им помогне да получават газ, за да намалят зависимостта си от доставките на "Газпром".

Обратно в новината

Коментари - Държави в ЕС искат газ от САЩ вместо от Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Посоката е ясна - даване "Свободно" на Русия за енергийните и доставки за Европа. След година, две или пет, Европа ще е енергийно независима от Русия и тя ще има пълната свобода да си играе игрите с доставките на газ с Китай.

През това време ще блеем и ще гледаме как ни режат клона ,на който седим.Ще го отрежем сами и то веднага. Тогава Висшестоящият ще реши енергийните проблеми на Вишеградската четворка,която едва ли си дава сметка на каква цена ще получава втечнен американски газ най-рано през 2015 и доколко ще е конкурентоспособна на Германия,която по Северен поток купува по 300 долара.

И какаво количество доставя за година- 1,5 милиарда куб. м. Та само на България са необходими 4., и на каква цена?

На времето имаше един филм фантастика"Седморката на Блейк",В него се казваше"Джена..телепортирай ме"Сигурно Хамериканците са намерили начин да телепортират и газа ,чрез Гъзове...

Как не сме се сетили и ние до сега... с гъзове!? ха ха ха......

Гениално!!? Помпят те!..и минаваш границата! А ,да докажат, че крадеш!!

От трън та на глог, че е по-висок.

Време е прокуратурата и ЕС да разследват русофилските лобита при газовите доставки и защо не е готов интерконектора с Румъния. Една година след като трябваше да е готов, открили, че там земята е твърда и трудно се копае. Те подиграват ли се с народа?

Ма си Проз, Баце, ама си Мноо Проз!

ЧУК

Ко стана, мъкнат ли газта вече американците?

Русия в украинския конфликт! Защото в окупираните от Хитлер украински земи украинците се включиха с много голям ентусиазъм в геноцида над евреите!

Ще се пренася по въздушен път по био екологичен способ - с платноходи от САЩ до Африка, а от там до Европа с пасажите на прелетните птици!

Русия ще пренася втечнен газ от полюса с кораби през Сибир на лолела.

Газпром доставя природен газ за Европа от Северна Африка и дори от Израел. Газпром в редица страни е собственик или съсобственик на фирмите които доставят газ до крайните потребители. За всички които искат редовни и евтини доставки на газ ще припомня че Газпром е акцонерно дружество, което освен на московската борса се търгува и на Ню Йоркската, така че заинтерисуваните страни могат да постъпят като Дойче банк или пък Инг банк и да станат съакционери с право на глас при определяне финансовата политика на дружеството. И не на последно място не трябва да забряваме че немците имат сключени джойнт-венчър договори с Газпром така че добитият от разработваните от тях газови находища се продава и доставя от тяхно име макар и да тече по тръбите на Газпром. Или каква е ползата от файдата като крайните цени пак ще бъдат функция на желанията на акционерите в Газпром.

Благодаря за рекламата!

Благодарение на шистовия газ цените на природния газ в САЩ сега са четири пъти под тези в Европа

някой да ми обясни как САЩ ще докарват метан. По контеинери ли? Немога да си обясна...

като руските подлоги обясняват само че всичкия газ е само в Русия и се преанася само по тръби, струващи 40 милиарда евро - евтиния

ЧУК

Почетения професор , преподавател в университета в Ню Йорк и Princeton -историк Стивън Коен заяви в интервю за Си Ен Ен , че руският президент Владимир Путин няма никаква вина за кризата в Украйна , а на мястото на руския лидер , президентът Барак Обама би направил същото , ако не и по-лошо . "Путин - не е убиец. Това не е нео - съветски империалисти да създават ... да пресъздаде на Съветския съюз. Той дори не се противопоставя на Америка ", - каза Коен. " В действителност , от самото начало той е много про -руски човек. Той е на власт в продължение на почти 14 години. А задачата му - както той си въобразява, я са много руснаци - за възстановяване на Русия след бедствието през 1991 г. , разпадането на руската държава ", - казва историкът , заслужил професор , професор в Ню Йорк и Принстън университети.

ЧУК

...обърках вратата !Sorry!

Амери имат мерак за всички АЕС на Украйна,по сценарий приватизацияи продажба на американски холдинг!

А до втората половина на 2015 - с кофи.

Ей, тези са големи малоумници - с тъпанарската си русофобия и мерак да се подлагат постоянно за щяло и нещяло на САЩ стават меко казано смешни...Втечнения шистов гаа от САЩ ще им излезе през носа и ентусуазмът им бързо ще повехне, като видят сметката/цената. Само за пример - Литва наскоро с голяма гордост и помпозни хвалби откри терминал за втечнен газ от Катар. Цената, както се оказа впоследствие, макар че я държаха до последно в тайна), е ПОНЕ ДВА ПЪТИ по-висока от тази, на която им продава Русия. Направете сметка колко ще струваев ентуалният пренос от САЩ. И какво ще се случи с икономиките им при такава цена. Да не говорим, че САЩ всъщност не са особено въодушевени, защото добивът, транспортирането и втечняването/износа с кораби на американски шистов газ е икономически неизгодно и скъпо за САЩ. Освен, че лишават самите САЩ от стратегичесдка суровина, важна за американската икономика, цялата схема е финансово губеща за САЩ, като се калкулира крайната цена спрямо необходимите инвестиции. В резултат на подобен износ, газът ще поскъпне в САЩ, а вносителите ще се разорят за да внасят непосилно скъпи за която и да била икономика енергийни ресурси Не може дълго време да се поддържат абсурдни от икономическа гледна точка схеми, само заради голата идеология. Американците не са въодушевени дори от далеч по-лесната за осъществяване идя за износ за Япония и си правят оглушки. Аман от идеологически воини-идиоти...Говоря за източноевропейците и прибалтийците, разбира се. САЩ си играят геополитическите игрички, които в крайна сметка ни излизат през носа, защото сме много големи тарикати и сме много богати...

Шистов газ може да се добива и на място! Няма нужда от втечняване!

Тия държавици полша, чехия нали са в най-демократичния съюз в който има пазарна икономика? КОЙ СПИРА САЩ ДА ДОСТАВЯ ВТЕЧНЕН ГАЗ за ЕС! АЙДЕ ДА ГО ДОСТАВЯТ ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ГО КУПУВАТЕ НА 660 $ за 1000 куб.м. Егати неграмотните демагози!

То на Американците не им пука какво земетресение ще ги тресе. Дали ще е шистово или от тектоничен характер разлика няма. Даже може шистовите земетресения да разтоварят напрежението на тектонските плочи. Ха Ха Ха

Ако си мислят, че ще им излезе по-евтино. Защото в Следващите 20-40год. Русия ще налапа и Арктика.

И САЩ, КАНАДА, Норвегия ще гледат окуражително и безочастно, как москалия лапа въглеводородни ресурси ?

Избрал си претенциозен ник, но той не ти подхожда. Първо се ограмоти и тогава Участвай с коментари във форума.

и как ще го карат този газ? В шишета от кока-кола? Кача самолета в Унгария или Словакия и разтоварва на летището! Само Полша има пристанища. Защо поляците не продават на средна европа - нали американците им отриха шистов газ в ГИГАНТСКИ количества и го добиват по американска технология?!

Щото шистовия балон в Европа се спука още преди да се е надул. Очаква се същото и в щатите,ама по плавно, за да не разбере целия свят,че пак се осраха...

Едно да ни е ясно-без Русия Европа е нула.

Така е! Европейският начин на живот се премества на изток за сметка на Руския!

Не поовехтя ли антируската реторика? Не е ли мизерията на Европа точно вследствие на тази сляпа двадесет годишна омраза? Вместо да седнат с руснаците и изградят разумно общо бъдеще, те служат на чужди интереси, унищожаващи остатъците от мира, разума и напредъка на цивилизацията.

Нали това е главната скрита целта на САЩ да скарат ЕС и Русия. Защото едно взаимоизгодно сътрудничество между ЕС и Русия ги прави силни и така стават заплаха за САЩ.

добре че е Америка, иначе фашисти и комунисти щяха да колят и да бесят в цяла Европа. Америка освободи Източна Европа от чудовищния комунизъм и ни помогна да си извоюваме свободата. Америка ни храни!

Да, така беше. Но сега нещата се изродиха. С тоя Обама се разбра, че американците не са много цвете за мирисане. Да ни е честит новия тоталитаризъм от ЮЕсЕй!

Ако разглеждаш правото да им духаш като хранене...Защото точно тия освен беди нищо друго не са дали, по света нито донесли. Е бедите ги заменят с бомби понякога.

Храни ни я - с мухлясала царевица!

еи добре ,ти не си добре защото храните внасяни от америка са гено,и са пълен боклук

УСА щели да внасят газ в Европата.Кенчето щяло да струва 3 рубли и 18-есе копейки.

Мъ това си е чиста работа - еднократните бутилки.

Това си е чиста демагогия. Ако искат спокойно могат да купуват от Норвегия. Малко по скъпо от руската и далеч по евтино от втечнен метан от USA. Норвегия е основния доставчик на природен газ за Европа, около 45% дял. Газпром доставят около 30%.

Много точен коментар!

плащат ли си за тока или го карат по цигански?

В София специално има прокаран въздушен мост - като през ВСВ - могат да пускат газови бутилки за бита и с метан - за бакшишите! в

Предлагаме г.з срещу газ!

А твоят вече е продаден! Под , над, отляво и отдесно на Черно море!

Поздравления за точната реплика!

Точно тези държави нищо друго нямат, и съответно това предлагат. Ние сме след тях на упашката, с вързано лигавничето

Точно за страните от четворката не можеш да кажеш, че се продават. Знаят си интереса и им личи! Затова и репликата на GOSТ е много точна. А предложението ти е чисто по нашенски - основната идея на българската политика. За съжаление!

Работи се по идея за изместване на Русия от китайския пазар на газ, посредством въздушен мост от самолети Б-52, пълни с битови бутилки с газ.

Дет викаш ... Те у нас почнаха вече да вкарват - тия газови бутилки дето гръмнаха в китайския ресторант мислиш, че случайно избраха точно до руската църква да са?

...Олигарски пак спиш, защо не включиш и Б-я веднага в това предложение??? Ние искаме абсолютна независимост от руските НЕСИГУРНИ доставки затова недей се куми момче ами се задействай, за да не би стане тясно в БГ на комунистическите олигофрени?

И ние искаме демократичен гаЗ! Имат 2 бази тук, да не кажа 3, що войник ни измря покрай "умиротворителните" им мисии, сега, едно 3 милиона кубика месечно за США демокрацията не би трябвало да е проблем

Като гледам колко газопроводи не стигат за путиновия ботуш, не ще да е от газа.. :D

години пак тук казах, че тръбите имат пълна проводимост. Не само в едната посока. Ама кой да повЕрва тогава.

Всички които са против криминалните действия на щатите и Ес се обявяват за червенуги комунисти. Което е демонстрация на морална кастрация и идиотия. Реално точно демократично настроените граждани са против тези действия. А новината показва, че новоприсъдинените страни от бившият източен блок не искат да търпят негативите от политиката на световното мръсно ченге и джавкащите брюкселски пудели. Знаейки, че американците няма вариант да им доставят нужните количества на приемлива цена.

А!!!! Щели сме да внасяме газ от Куба и петрол от Северна Корея

За да могат дългоносите да продават огъня на диванетата, им трябва екшън който да държи диваците в пещерите от страх, а от глад да нямат време да мислят отвъд чинията с фураж

*Коментарът е скрит защото истината е забранена и е извън темата

*Коментарът е скрит защото лъжата ви контролира !

най-смешното е как гринго знае и разбира даже и от космическа конспирация но пък не разбира що е то НАНО..

Дежурни, дърти, миризливи червенуги, в момента САЩ и Канада изнасят втечнен газ!Много преди тази молба на истинските народи, които имат право на съществуване. Вие- не! Вие не сте българи.

Най- големият съюзник на руснаците са американците и сега е напълно заслужено да им се поиска да предоставят земен газ за промишлеността и бита. Българската икономика преди 10.11.1989година беше на електричество и Андрей Луканов я трансформира на газ под диктовката на Москва. днес се оказа, че Луканов допусна жестока грешка, електричеството победи и метанът се оказва на втори план поради особеностите на руския характер. Ако бяхме оставили електричеството и евтината си продукция днес щяхме да сме по- богати от Китай. Ето какво може една руска марионетка.

Това с природната газ от америка е като пръдни па дувни

ЦРУ у Мосад са намерили слабото място на Путин - искат да го уморят от смях. То не бяха майданските смешници начело с баш клоуна - Яйценюк. То не бяха "заплахи" от "баронеса" Ащън, че Ръмпито. По едно време и Саакашвили се беше включил. И всеки ден нова смешка. Днеска пък - ще строят термирали и с кораби ще захранват Европа. В обкръжението на Путин вече се безпокоят за него. Имал тежка мускулна треска на корема и междуребрените мускули. Почнали задушавания... Путин не може да се съсредоточи върху приоритетите си. Но враговете му нямат жалост. Да видим кой ще спечели тази мръсна война.

Поздравления за поста, страхотно си го казал!!!

Благодаря. Еми, "вдъхновяваща" действителност.

некоя рубла бе. Не се скъпете.

По-добре да подадат петиция за освобождаване на патента на брауновия газ.

За какво им е тоя газ? Аз не мога да си обясня. Като се свърши газта от Русия и С.А.Щ. тогава от къде? Газта на планетата Земя не е безкрайна. Все някога ще свърши и после какво?! По-добре да свикват без газ. (ако е за отопление да ползват ток)

То дотогава не се знае дали няма да сме се изпотрепали.

Защо?

Проблемът се решава най-бързо кат САЩ намалят въглеводородите, коит излишно потребяват, да спрат с глезотиите си, енергоспестяване, плюс шисти и москалия е аут, мултипликационен подход, както казваше човекът от народа.

Е като как ще стане това, американецът да си развали рахатлъка? И е разбираемо.

Голям майтап са тези европейци.Всъщност казват на щатите по заобиколен път ,че щом не можете да ни снабдявате с газ вместо руснаците то тогава не ни карайте да си разваляме отношенията с тях заради вашите интереси.Не случайно това заявление са го направили новите членки дето най са притискани от Америка.