Парното може да спре заради дългове

"Булгаргаз" започна да намалява доставките на газ за шуменската "Топлофикация" заради дългове. Дружеството заплаши да ограничи синьото гориво и на "Топлофикация-София".

Обратно в новината

Коментари - Парното може да спре заради дългове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спокойно. Всичко е точно. Както отдавна е известно всички нам, трябва да останем на територията къмто 4 милиона. А сега сме къмто 7 милиона и нещо. До този момент бяха "редуцирани" около 2 милиона. Тоест предстои да бъдат редуцирани още 3 милиона. И то при по-засилено темпо, отколкото досега, защото авторите на Плана са нещо недоволни от резистентността на българите спрямо: икономически натиск, болести и глад. Теоретично има един-единствен начин да се опълчим - чрез железен национализъм. Но иди обяснявай всичко това на цигани, турци и българи от чалга-съсловието.

Важното е пОрното да не спира!

Твърденията, че българинът не може да управлява държавата си са ЦЕЛЕНАСОЧЕНА КАЗИОННО-СЕДЕСАРСКА ЛЪЖА. Назначените от вън, компрадорски управници целенасочено и управляемо управляват лошо и продължават да разсипват Българската държава и всяко що-годе ефективно действащо начинание под предлог за демокрация и "свобода". БЪЛГАРИЯ Е ОКУПИРАНА, ЗАГУБИЛА СУВЕРИНИТЕТА СИ ДЪРЖАВА (в съвременния смисъл на тези понятия) В КОЯТО ТЕЧЕ ПРОЦЕС НА ДИВА КОЛЛОНИЗАЦИЯ. Тя не се управлява от "слуги на народа" а от слуги на МВФ и световната банка. ТЕ решиха 1.Цената и начина на заплащане на парното да са дълбоко несправедливи и чрез тях да се извършват грабежи върху населението 2.Да се затворят топлофикациите за да се заличат следите от това и да се продължи геноцида върху Българското население, което знаем трябва да остане 4 млн. СЪС циганите.

Айде стига с гръмките заглавия. Всички знаем, че като се отнася за софиянци нищо няма да се случи. Ако си спомняте, през 2009 само на тяхното парно не вдигнаха цените. После останалите граждани платихме сметката. Сега ще стане пак така. А някой да е чул, че държавана е превела извънредни 10 000 000 на БНТ, да си платяла сметките. Иначе пари нямало.

А,нормално ли е да ми се натриса "услуга",която не желая и която съм принуден да плащам,въпреки спрените радиатори.Имам близък,живеещ в голям град.Тяхния вход изцяло са се отказали от "услугите" на ТЕЦ-а,като по този начин са се "спасили" един вид от рекета.Наново си купиха бойлери,за отоплението всеки сам си решава и вече няколко години са забравили що е то Тец и техния рекет.Да не говорим,че им излиза в пъти по-евтино.И в нашия вход твърдо сме решили да последваме техния пример.Така няма да сме "вечните" длъжници на нещо,което не ползваме,а дължим пари........

Нещо ви друса носталгията от преди 20 години. Това ли ви е алтернативата бе, пролетарии?

Съжалявам ако се приема лично ама ideyazabulgaria.org е същото като Яне.... една разлика не откривам а имайте предвид че за жалост (моя разбира се) веднъж съм имал вземане с РЗС и то не за да.... Яне а за работа ....

да се чете: ТОПЛОФИКАЦИЯ ИСКА ОЩЕ ПАРИ. Бате Гойко, до кога ще има 'иди ми доди ми'. Дайте на хората шанс поединично да се отказват от топлофикация, да видим тогава дали е нужна и кому е нужна. Направете референдум за АЕЦ Козлодуй и ИЗРИТАЙТЕ чужденците от енергетиката. До тогава, сте същите синьо-червени комуноиди!

Супер, дано спре за винаги този безумен грабеж

А не ме интересуват! Да си събират дълговете както искат! Аз взимам заплата и първото нещо е да си платя сметките, а има хора които хич не ги интересува. Във входа ми например хората си карат мерцедеси и не им пука, че имат да плащат хиляди левове за парно! Еми неможе така, това е безобразие!

това просто не е истина! какви права на потребители,какви комисии,какви пет лева- някои не плаща,но ползва и вместо да буде наказан,наказват 8ш-годишните ми родители! а те дори не могат и да протестират.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щом трябва да спре! И без това само му вдигат цената и намаляват отоплението. Блока ни е хубаво топлоизолиран. Температурата без парно не пада под 20С. В целия блок има парно, никой не го е спрял. Преди 3 години като пуснех парното на 5 ставаше 30С, затова го държах на 3.5 за да е около 25С и ако някой се разболее да може да го усиля. Миналата година и тази най-вече дори на 5 едвам достига 25С. В същото време цената постоянно се повишава. А от тази година необходимата мощност за отопление на едно и също количество вода се удвои. Явно някой пренаписа физичните закони. Как може в държави като Германия да има целогодишно парно, то да е евтино и никой да не рекетира хората, а в България постоянно да се вдига цена я на парно, я на ток, я на вода почти всеки месец, като парното е само студените месеци?

И къде са парите които Вальо Топлото окраде.... платете с ТЯХ!

Нормално е да няма парно, след като толкова много хора не си го плащат. Спирайте им го да се научат да не крадат повече.

Аз си имам локално водно отопление, назначил съм си циганин за параджия и изобщо не ми е през оная работа каква е цената на парното. Направете като мен и няма срещу кого да протестирате.

Цензорите от дира не виждат коя е оная работа на Мечо Пух, през която му е все тая, но се чувстват обидени и махат нелицеприятните неща за управляващите. Браво! Подлагайте се дираджии на управляващите и пожарникар да ви е на помощ.

не става, докато не се махне общият договор. би трябвало да го знаеш, но хайде, прав си да се поизфукаш... но не всички сме в къщи.

Е ха дано....

Може да спре ама няма .

И какво като фалират топлофикациите ? Един клон на мафията по-малко. С настоящото законодателство, което облагодетелства всякакви изроди и монополисти ни остава само да се надяваме , че ще фалират и ще ни освободят от феодализма.

НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН, НО НАЛИ НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ ГЕРБ ОБЕЩАХА ЧЕ ЩЕ ПРЕСЛЕДВАТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, А ПО-ГОЛЯМА И ТЕЖКА ОТ ТАЗИ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ НЯМА В БГ

Питай Костов като се даде топлофикация за приватизация.

бърз фалит за тези нагли крадци топлофъкаторите

Закривайййййййй. Закриваййййййй тази крадлива топлофикация. Ако може и в затвора ги вкарайте. Закриваааааааййййййй

Та отново да попитам за цената на парното защо е увеличена 27 пъти ! При положение ,че това е отпадъчна енергия , отпадъчна енергия за производство на ток . Значи тока е проден на хората , отпадъчната енергия от този ток която трябва да бъде изхвърлена в атмосферата отново се продава но на цени и то какви ... Та въпроса ми е защо цената се е вдигнала 27 пъти и какво е породило толкова кратно увеличение . Толофикация да кандидаства за Гинес приза и е в кърпа вързан . А всички ние , всички ние сме глупаци ! Още нещо не разбрах , как така хората ги осъдиха частните съдебни изпълнители и отново натрупаха дългове а Вальо Топлото ...

Ама никът ти наистина отговаря на това кой и защо си... да отпадъчна е ама има преносна мрежа.... Иска си поддръжка и какво ли не още... Вярно за нищо не стават ама това са нещата.... Като не ти харесва пред парламента и това е ... А не само да плачете...

защо, защо. защо е така или защо питаш?

ето пак.. парното на софия!писна ми! писна ми да ме занимават постоянно с проблемите на столичани .нито един коментар не се чу по медиите за това,че парното в шумен бе пуснато на 3 декември т.г. а едва сега ,след заплахата за спиране се превърна в новина.защо аз тряябва да търся алтернатива насред зима след като съм плащал редовно,а на софиянци това им е спестено,въпреки че и там имат огромни задължения?

Като има дългове Топлофикация София, да ги плати с откраднатите пари от Вальо Топлото и-сие. Или делото срещу него (всъщност то и срещу Топлофикация), е само театър за наивниците?

Първо ... ти от София ли си? И второ Вальо е откраднал не повече от 2.5 мил... лева... че то псевдо софиянците дължат повече... аре у лево

Ураааа кога ще фалира най -накрая.Какви задължения имат столичани за тръбите през апартаментите им ли?Дай боже по скоро да стане това.

Това заглавие на новината звучи като песен за моите уши . Дай боже та да спиме спокойно най после. Аман от тези нагли бандити криещи се зад топлофикация и съда.

опа,ква стана тя?великите столичани на които всяка втора дума е чужбина,не си плащат парното.....що така бе ганювци???

Какво бе, дръгльо? Аз това парно не го искам от 12 години, ама хем не ползвам, хем да плащам? Моля? Та я беги у нужнико на дворо да се порадваш мако сам. Па и какво общо има "чужбина" с "топлофикация" че нещо не разбрах бе, келеш?

ако беше по-умен щеше да разбереш общото,бе ганьо....

ми да стана че куцо, кьораво и сакато се довлече в софия, завира се в някоя квартира и мизерната му заплата на която се е навил за да е в столицата му стига само за прехраната и ракийката. Как да си плати парното

Защото в София от сумати години не щем нито парното нито тъпите селяни ама нейсе ..

Супер!!! Значи ще поевтинее с много повече от прогнозираните 5%...

"От началото на отоплителния сезон задълженията на столичната компания са се увеличили три пъти, допълни Гогов." АБЕ, ГОГОВ - КОГА ПОЧНА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН В СОФИЯ БЕ, КЮМНЕ? Искаш да кажеш, че преди месец и малко Топлофикация ви дължали 30 милиона, а сега - изведнъж, оппаланка - 100 милиона??? Аааа, чакате да се смени ръководството? ААаааа - трябва да има вече герберски Вальо Топлото? Разбрах, майна, разбрах.... ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ! Ама тук се намесва и шефчето на Топлофикация София: "Всички постъпления на "Топлофикация София" са насочени към покриването на задълженията на дружеството за доставките на газ, каза изпълнителният му директор Стоян Цветанов за БТА. По думите му "Топлофикация" плаща между два и половина и три и половина милиона месечно. Така дългът е сведен до 80 милиона лева...." Моля някой да ми обясни тия двамата какви ги плещят??? И защо ли ми намирисва на поредно изнудване, извиване на ръце и боооой по народа????

Дано фалира по-скоро и "Топлофикация-София"

амин дай боже!

На софиянци да спрат парното за ЧНГ суперрррррррр

Па ще си е кеф, какво се радваш?

ха дано! и повече никога да не го пускат!!! и без тези крадци можем...

Парното може да спре само ако украинците спрат руския газ. Парното няма да спре по волята на българи най-малкото поради три причини: - Нарушаване на руския криминален интерес по българските земи. Ако парното сппре тук, печалбите за ония от Газпром спират. А Бойко ги слуша. Слуша и онези, които искат да строят АЕЦ Белене и да им го платим на 5-6 милиарда едвро, пък после да го правим каквото знаем. - Нарушаване на криминалния интерес в България. Парното е баснословно скъпо и много хора тук правят диви пари от това. Ма някой не си го бил плащал. Нали му запорират имотите, съдят го, карат онези, които нямат радиатори в домовете си да плащат по няколкостотин лева такса мощност и тя тази зима се увеличава. Ще го видите още в сметките си за декември (ако не сте ги платили вече). - И последно, ако парното спре на фона на хаоса в здравеопазването, образованието и кризата въобще, то правителствтото и безусловно поддържащата го ПП АТАКА може да бъдат пометени от народа. Кандидати да оглавят такъв процес видимо има много. А както добре знаем по-възрастните патакламата стане ли, медиите не помагат. Те само заемат политически удобната им позиция. Спомнете си да речем през 1997-ма зимата как се врътнаха набързо и Слави и компания, и Канал 1, и разследващи журналисти. От паркетните изпълнения започнаха набързо да разследват министри и миски.

аре пак руснаците са ни виновни.

Да бе ,да...Вчера Рем от Газпром ме пита какво ще правим като спрат парното....интересува се човека за печалбите си.... Това да не ти е кварталната бакалия?

Бе ти различаваш ли вземания и задължения от печалби и загуби на едно дружество? хахахах

Лелеее, каква тъпотия като теб живеела сред нас....и пишела даже!!! Ми нали същия този съветски газ употребявахме и преди 20 години, бре "умник" - тогава парното беше най-евтиното нещо, ама след това демосратите нали реституираха и "приватизираха" какво ли не и набутаха свои "капацитети" навсякъде, па и Вальо-топлото нали софиЯмски го назначи. В Европа, която се снабдява с руски газ, централното отопление е средно два пъти по-евтино от софийското, ама това не е за твоята глава информация. Айде бегай за дърва!

ЕС ползва само една трета руски газ. Не са глупаци, като нас и Русия не може да ги изнудва.

Да го спират, на климатици е два пъти по-евтино.

край със порното на софийското парно .госпада направете си хоризонтални щтрангове както е в европа и не ни забаламосвайте със счетоводна загуба.да се направи одит и на булгаргаз и топлофикация.топлините счетоводители не отчитат нищо

да го спират това парно, и сега пускат студена вода вместо топла, и сега радиаторите са леко топли а сметките горещи по добре е без тях след като са толкова некоректни

браво да спира ,най-послеще спрат да крадат от нас

Моето така наречено "дървено" парно не е спирало от близо 20 години.Печка с водна риза,радиатори във всички стаи плюс бойлер.Винаги топло,топла вода в изобилие и не изисква кой знае какво.10 кубика дърва и всеки ден се редуваме за почистването и поддържането на парното.Печката се намира в кухнята,което дава възможност да се готви.Имаме и една туристическа бутилка с газ за пържене на терасата.През лятото за топла вода пък имаме колектор,който също ни пести много и е удобен.Топлофикация и Булгар Газ да го "духат"...........!!!

Ти също...

Направо те удрям в земята ! Ние имаме кюбме "цигаска мечта" едно такова кръгло с дълги кюнци и много топли . А лятото , лятото е топло и със студена вода е много здравословно . Бъзикам се но това което си сътворил ти е решило всички проблебми . Много добре ,че сподели какво си направил . Няма какво да се мисли много удачно решение . За сега само ти завиждам благородно :)))

КОЛКОТО ПО-ДЪЛГИ СА КЮНЦИТЕ И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗАВОИ ИМАТ Е ПО-ТОПЛО! ОПИТ ОТ СТАРАТА КВАРТИРА! БЯХМЕ НА НАФТА!

Предполагам че в счетоводните отчети тези "приходи" от топлофикация са вписани, т. е. заедно с тях Булгаргаз е на загуба. :-) Няма газова фирма в света, която да е на загуба освен нашата. :-D :-) Направо не е истина. :-) :-)

какво общо има загубата с неплатени сметки. Счетоводно се фактурира и продава дадена стока, отчита се приход, а неплатените суми остават в сметка клиенти да чакат плащане и няма нищо, ама нищо общо с финансовия резултат. Така че стига сте ни баламосвали и слагали в цената на потребителите неплатените суми. Ако работите по някакви съветски стандарти, а не по международните счетоводни си е ваш проблем, ама вече ни писна да ни сваляте по двеста кожи от голите одрани гърбове, съвсем за баламурници ни вземате,бе говеда крадливи. И когато трябваше да се подписва за южен поток, ден през ден се сипеха всякакви съветски мутри, вкл. и олигарха путин, плямпаше за посредници и премахването им, а днес в съветската преса е оповестено, че посредниците остават и най-добрата схема. Естествено, че е най-добрата щото им пълни гушите, съвтските и малка част български гушки, зената естествено нараства около 2 пъти. Виждате ли патриоти булгаристански и гъзещи на съветските братя как лекичко ви сложиха мекия, сгрят от самагона поради ниските температури. Ма нали си обичате съветските братушки ако ще и 1000 години да ви яздат пак няма да чуете хората, които ви говорят за рускота заробване и енергийния ботуш. Съветските доставки на феодалите били най-изгодни пищите в проруски глас, а дали диверсифицирана доставка няма да ни излиза по евтино не щете и да чуете, влюбени ганьовци. Все америка ви пречи, посланиците й и ес тоже ви бърка в г...зо, а сметките за парно и отопление, цените на бензина и дизела просто са прекрасни в булгаристан. Заслужаваме си всичките л...а, които вкусно си хапваме, щото като говорят хората ви се бъркат във вътрешните работи, все едно слушам гоце, ама нали сме хиляди гоцета в булгаристан, а малкото останали са си завряли главата на топло място така ще бъде.

не са съветски, за съжаление. някакви цигански стандарти са.

До вчера ни обещаваха да паднат цените на парното, а сега ни стряскат че ще бъде спряно в София? Какво става? Или просто някой иска да си продаде залежали климатици, печки и бойлери!

щне одиш да се периш а???

Дай Боже! Направо ще поръчаме благодарствен молебен.

Топлофикация загуби няма, защото загубите й се поемат от хората, които си плащат парното. Да кажат, защо имат такъв дълг и къде изпиха парите.

Край Балкана, шум се вдига...........

Време е и софийската топлофикация да фалира. МИналата година й платиха дълговете от държавният бюджет, т. е. от парите на цяла България. Тази година другарите са натрупали още 100 милиона задължения. До кога ще я караме така?!? Аз съм ПРОТИВ моите данъци да отиват за изплащане на задълженията на това дружество!!!!!

Шуменци не се ли "радват" на добър "частен стопанин"?!?

КАТО ИЗВЗЕМАТ МИЛИОНИТЕ НА ВАЛЬО ТОПЛОТО И МАЙКА МУ, НЯМА ДА ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЯ НИКЪДЕ!

А КОГА ЩЕ ВЗЕМАТ МИЛИОНИТЕ И МИЛИАРДИТЕ НА ТВОЯ ИДОЛ ТИКВАТА И НЕГОВАТА ПОЛОВИНКА- ЦВЕТЕЛИНКА- СИ БАНК , А КУХА ЛЕЙКО - НАЛИ ТАКЕИВА КАТО ТЕБЕ ДОКАРАХА НАЙ- АЛЧВИТЕ И НАЙ- НЕКАДЪРНИТЕ БИВШИ КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ . АМАН ОТ РУСИ МОЗЪЦИ КАТО ТЕБЕ.

1. НЕ СЪМ РУСА. 2. ТИ СИ ПО-КУХ ОТВСЯКЪДЕ. 3. КАЖИ НА ТВОЯТ ПРИЯТЕЛ серГЕЙЧО ДА ВЪРНЕ С НЕГОВИЯТ ПО-ИНТИМЕН ПРИЯТЕЛ ВАЛЬО ТОПЛОТО МИЛИОНЧЕТАТА. 4. НЕ ВИДЯ ЛИ, ЧЕ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТАТА ПОЛУЧИХА ГОЛЯМ БЕРБАТОВСКИ ШУТ! 5. ЗЛОБАТА ТИ Е ЯСНА, ЗМИЯТА КАТО УМИРА - НАЙ-МНОГО ХАПЕ!

Оди се пери на перловската река ма стига си окала за тия мръсни крадци от топлофикация дето наливат пари в касичките на позитано.........