Разгониха с палки и газ протест в Киев срещу закона за руския език

Близо 1000 протестиращи срещу решението на украинския парламент за статута на руския език влязоха в сблъсък със стотици полицаи в центъра на Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Решението предизвика политическа криза и президентът не излючи предсрочни избори.

Обратно в новината

Коментари - Разгониха с палки и газ протест в Киев срещу закона за руския език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

президентат на тази страна е руска подлога и изпалнява заповедите на кремал. у нас не беше ли сащото през каманизама? руските учища никнеха като габи, рускя език беше задалжителен в училищата, по петаците се гледаше само руска телевизя, филмите по кината бяха руски. много русизми влезнаха в балгарскя език и го замарсиха. навсякаде, кадето управляват руски слуги е така.

Истина е!!

НЕГРАМОТНИК, ТОВА Е ИНТЕРНЕТ. НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ Б Ъ Л Г А Р С К И. НЕ ИЗЛАГАЙ С ГЛУПОСТИТЕ И НЕГРАМОТНОСТА СИ ДЪРЖАВАТА НИ!!

както споменах, KGB е дошъл да дудне срещу Русия и СССР:) жалко, че по това време не е имало Обама, да се възхвали името Му, нали, IQ 146/From Germany, Иван Пишман Путку етц и пр?

Аман от заблудените! Държавата от където тръгва четмото и писмото Славяния ли се казва или България? Българите на славянски ли говорят или на български? Названието черковно славянски е измислено от продажни отрепки, за да не се унижават простите и безпросветни всерусийски империи. Защо ли смятат тези факти за унижение? Но както виждате Господ забавя ама не забравя. Всичко с времето си.

popov

Бе Славяния не е, ама и в България св.св.Кирил и Методий не са творили. Нещо повече, винаги са я заобикаляли.

KGB пак е дошъл да говори за СССР и чугунените комуноиди... пий си хапчетата, дЕте...

Точно старобългарския, защото той е запазен, чрез азбуката и християнството. Другите са изчезнали претопени, защото са нямали тези придобивки (структурирана църква, монотеизъм, и не обходимата за това писменост)

"не обходима" да се чете като една дума "необходимата за това писменост"

Не бих казал, че украинският език е диалект на руския. "Хохлите" си имат няколко големи писатели (Тарас Шевченко, Леся Украинка...), имат и известни кинорежисьори и 2 киностудии (Киевската и Одеската). Изобщо имат култура, която, обаче, исторически се е развивавала в тясно взаимодействие с доста по-могъщата близка руска култура. Но е истина , също,че в големите градове (Киев, Харков, Донецк) без Лвов населението масово говори на руски и дори не знае украински (правилно). Редица бизнесмени и политици са си етнически руснаци, масово явление са смесените руско-украинските бракове. На времето в Киев можеше да се чуе неправилен украински само по пазарите, където идваха да продават колхозниците. Почти 100% от населението в Украйна говори и разбира руски и съм уверен, че този конфликт е измислен и изкуствено създаден (вероятно от външни фактори).

то и македонския сигурно е отделен, самобитен език :))))))))) ей много се извъдихте специалистите, като онази пача дето ни обясняваше за Батак...

Разбирасе,така е удобно на големия брат,тоест Путин

Украйна - Големият брат на Македония :)) а колко хитлеристи има там, само Естония е по-зле.

и ти ли си от Расатевите помияри? точно старобългарския е, наше право е да се казва така, защото е чрез българската азбука и православната християнска църква, а кой започва да пренаписва гръцки песнопения на български (който е славянски език, разликата е била малка преди да се намесят турци и романските езици).

До къде води невежеството! И на двата народа каноницния им език е старобългарския. И на двата народа сме дали четмо и писмо и няколко духовни водачи. Защо се бият? От невежество! Само могат да се попържат на техния украински и руски. До къде води невежеството и загърбване на историята.

ТИ СИ да не си много интелегентен,като не уважаваш другата култура. Език е основен признак на култура

Ами нормално, щом Президент им е руснак, да въведе руския език! за какво протестират, нали те си го избраха?

на тая държава. Много руснаци живеели там. Те и в Ню Йорк много живеят, но не вдигат тупурдия още. Иначе американците са толерантни докато не им дойде в повече славянството на прииждащи руснаци.

Нема такава държава - тя е част от Русия. Май бъркаш руснаците с поляци, мон амур, на нормалните американци им се повръща от полякоиден фашизъм, щото има повече полякоидни в US, отколкото има всяка друга нация в Щатите.

на картата, но сега са по цЕл свЕт. И имат претенции за език и държава. А както е известно българин е в основата на основаването на Масква.

Украински е красив славянски език,втори след италиански по зву4носта признан в света.А който си пламка на диалекта,сигурно не е ходил в Украйна

Бравос, откровено ме разсмя, приятелю !!! Е па яз да ти ка'ем, че от шопскио по-убав нема, аркадаш !!! Всичко говори на руски (за твое просветление), освен четири области в Западна Малорусия (демек Украйна), които плямпат на украиньска мова, брато, което си е чиста проба диалектика, както например русински, яджвингски, лемковски и т.н. западноруски диалекти !!!

Сигурно бъркаш красотата на жените в тези две държави с езика...:):):):)

казва се 'у краине' . а лизачите-цветни полюционери не са на мода, въпреки, че още се пънат.

ами и тук ще ревнете, ако след новините на турски по канал1 започнат и новини с македонски диалект, шопски, а после сръбски, полски хайде да сложа и руски:)))))))др. да не изброявам т.е. все български езици без турския де, но някои като поляците и сърбите(те само през войната прописаха на кирилицата) просто ползват латиницата:))))))))))) макетата, за да се различават поне малко от нас са вмъкнали по няколко латински буквички:) то бива тъпотия от тяхна страна пфффф

Може ли някой да даде повече информация какво беше това "Киевска Рус"

Група нормани (викинги), в края на Х в. я създават на територия обитавана от угро-фински, алански, български и славянски племена. Като основно перо в икономиката им, както пише по многобройните извори е да ловят "славянски роби" и да ги продават по тържищата на Констатинопол или на тържището в Болгар.

И какъв е този измислен...украйнски език!? Същата история като македонския измислена от комунистическите тайни служби, която цели да отклони вниманието на простия народ от огромните далавери и кражби на комунистическите олигарси!? Жалко за славянството, че се ръководи от...кретени!?

Янукович сега е обстрелян ветеран, няма да остави шепа фашизоиди и цереушковци да му правят цветни контрареволюции. А И СЕ РАЗБРА, че Юшченко-пъпчан не е тровен с диоксин, хората са се вдигнали след мръснишка лъжа.

Не бе - на хората им писна от американката - женката на Юшченко

Дръжте се, братя украинци!!!

Е за какво да се държат.Някой да не ги гони.Ами , който е ходил в Украина знае че на изток си говорят на чист руски.А и в градовете до ден днешен се говори на руски.Само до Полша плямпат на диалекта си .

Ма разбира се, то криза явно съвсем няма, няма, няма...

Украински е красив славянски език,втори след италиански по зву4носта признан в света.А който си пламка на диалекта,сигурно не е ходил в Украйна