”Зелените” и БСП срещу проучването за нефт и газ в Добруджа

"Зелените" и БСП се обявиха срещу разрешението за проучване на нефт и газ в Добруджа. Договорът е сключен от предишния кабинет, обяви екоминистърът.

Обратно в новината

Коментари - ”Зелените” и БСП срещу проучването за нефт и газ в Добруджа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който иска да подпише шистов и въглищен газ да не се вадят от Добруджа: https://link/en/petition/TheGovernmentofBulgariaCompanyShareholdersBlgarskotopravitelstvoParkPlaceEnergyCorpwillnotdrillBulgariaN/?lrAZSab&pv=0 Причини: 1) раковите диагнози ще се повишат драматично, а те вече в България са около 40,000 годишно. 2) Риск земята да стане неплодородна. 3) Редица други източници могат да доставят енергия по-интелигентно. 5) Договорът с държавата, както е типично за такива ситуации, сигурно е за без пари. Условията не се разгласяват, а медийното затъмнение е пълно. 4) Има ли нужда от още причини против? Може би тази, че България иска енергийна независимост, но навлизането в земята от Park Place Energy (новостартирала компания без никаква репутация) може да означава точно толкова зависимост колкото и зависимостта от вносен газ. С разликата - на цената на най-плодородните ни територии. Ето вече какво се случва с подобни проекти в Австралия. Населението постоянно вдига протести, тъй като им разрушиха обработваемите територии и в рамките на няколко месеца децата им се разболяха. https://link https://link link

В Ричмънд, Калифорния, добива на шистов газ е отровил с над 11 милиона паунда токсични отпадъци щата, като в резултат броя на болните от рак в щата се е покачил значително! При добив на шистов газ са се изляли 18 милиарда галона токсична вода в амазонските гори, което е довело до отравяне на хиляди хора, загуба на посеви и домашни животни, и огромни щети върху дивата природа. Щата Ню Йорк е наложил от миналата година мораториум за сондажи за шистов газ. Франция е забранила добиването на шистов газ със закон, а Великобритания е преустановила сондажите за шистов и въглищен газ поради пропадане на почвите и чести локални земетресения от слягането на пластовете!

мадам да заповяда в Добрич, да обясни от първо лице колко е безопасно сондирането. чакаме я.

Ако ГЕРБ официално подкрепи проучването и добиването на шистов газ ,аз прекратявам членството си в партията и подкрепата си за нея.

Какви "ЗЕЛЕНИ",какво БСП/БКП/,аз членувам в ГЕРБ,но също съм против проучване и добиване на шистов газ.Престанете да политизирате проблема/той е просто екологичен/ и всеки .който ходи по Земята е против унищожаването и !

А щяха ли тези "зелени" и "червени" да протестират, ако проучвателните фирми бяха руски, а не американски? Естествено, че не. Т.е. търси се пак политиката и провокацията, пък и преди избори, много им е удобничко. Аман от тази любов към Русия!Нека си я обичат, колкото си искат, но да не пречат на държавата. Ама то майне ще да е само голата любов, май и парички идват...

служебното гербаджийско правителство, започна да изпълнява лека-полека, инструктажите на вожда си получени, отвъд океана. Увеличаването на тока, добива на газ със фатални последици за земята ни, и това е още преди да са влезли официално във властта. Не ми се мисли, ако вземат тия престъпници властта отново, какво ще последва за народа....

С всеки изминал месец МОСВ става все по-голяма опасност за националната сигурност на България. Действат като организирана престъпна група. До сега ни давиха и рушаха. Сега искат и да ни тровят. Тия с Плевнелиев и Лиляна Павлова са погромаджиите на България. МОСВ трябва да се закрие, за да оцелее България, а организираната престъпна група во главе с Плевнелиев и Павлова на съд и в затвора, ако искаме да оцелеем. Там са се съсродоточили само "калинки" и "калинковци". Скоро ще има и нови одавени. Възможно е да бъдат одавени и министри и депутати. Геноцида, който се готвят да извършат към българите с водните оператори, ВЕИ и ЕРП ще ни принуди само след 4-5 месеца да започнем гражданска война тук, за да оцелеем.

Та те са си от червените. Къде са зелените, когато се изсичат горите на България от "бизнесмени" - приближени на ДПС? Къде бяха, когато новобогаташите от партиите БСП и ДПС и техни приближени застроиха дюните и плажовете по морето и презастроиха хубавите ни курорти и на морето, и в планината? Следете ги кога се правят на активни и защитаващи природата ни и ще видите колко са зелени и за какво се борят.

Протестите започнаха заради немотията и невъзможността да се плащат високи сметки за ток и парно. Те бяха експлоатирани от "политическата класа" и лобисти на небългарски сили от всякакъв сорт. Проблемът на "низините" може да се реши вероятно най - лесно с инженерни средства. Значи съществува опасност да ни спрат газа и дори да не стане това да нямаме пари да плащаме високи сметки. Трябва да имаме резерв от газ в Чирен , та ако ни спрат газа да не бъдем на студено. Имаше проекти в Бургас и Русе , да се използува биомаса (дървесен чипс) - спестява 30 процента от газа и по - евтино и екологично. Следователно трябва да се приложи навсякъде , където има възможност. 550 милиона кубически метра газ които могат да се съхраняват в чирен трябва да ги има. Биомаса също ( дървесния чипс0 а също така и мазут за всеки случай. Мазутът е скъп и неекологичен, но за кратко време е за педпочитане пред умрели от студ хора , но е последна възможност. Трябва да увелицим нестният добив на газ. !2 % бил към 0.9 милиона куб. метра на ден. Какво става с газа от "Деженци" ? Имало възможност да се удвои капацитетът на чиренското хранилище и щяло да струва само 200 милиона евро , а иначе е много полезно. Това трябва да се направи. Слънчевите колектори ( не панели) са доказали икономическта си рентабилност и според реzултатите от Един проект Стакато можели да доведат до 50 % икономия на газ на годишна база и 20 % през зимата. Това да направим , можем да минем с минимални количества газ и да не се страхуваме от газова криза и високи цени. Има ли разбиране? Има ли желание ?

нооо....няма келепир !?

"Зелените" се наричат така, защото им плащат в долари...или в рубли? А че са псевдо еколози е ясно на всички!

Предишното правителство?

Всяка нация си заслужава положението:икономическо и политическо.Най-бедната европейска държава купува най-скъпия газ от Русия.Това става с помоща на руската агентурна мрежа,която е проникнала навсякъде.Руските интереси в България се защитават от пресата,телевизия,радио и продажни политици.Румъния успя да се освободи от влиянието на Русия и сега задоволява нуждите си от газ и нефт,като сондите им са на 40 км.от българската граница в Добруджа.Това е безумие,което се върши в България!

Лъжееколозите да вземат да питат защо се изсичат горите от местни феодали, Защо се строят незаконни лифтове а джипове се качват до Рилски езера, За тръбите на Южен поток и Паша дере. Тръгнали да лъжат за Добруджа, понеже някой им плаща, от същото място което плаща и телевизия АЛФА например. На лъжееколозите казвам че от 10 млрд куб метра подземни води, половината са в Пловдивско- Пазарджишкото поле. Да спрат да лъжат че в Добруджа е най голямото подземно водохранилище. На хората които да искат да се доберат до нормални заключения ще им препоръчам да четат. Еколозите лъжат а на доста от тях се бутат рубли.

ТИЯ ВСИЧКИТЕ СА ОТ ПЕТАТА РУСКА КОЛОНА НАСЛЕДСТВЕНО И С ТЕЗИ БЕЗОБРАЗИЯ КЪМ ЕКОЛОГИЯТА НА СТРАНАТА НИ СИ ЗАРАБОТВАТ РОДООТСТЪПНИЧЕСТВОТО СИ!

Дааааа - герберастията с това "правителство" си цъфна наяве.....Пак, колани и тиранти, пак магистралки и ленторезтво, пак висок ток, вода и консумативи, отново прокарване на чужди (американски, антибългарски интереси - Шеврон и ко) и т.н. От нас зависи КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЛЕД 5 Октомври..........

Що за плоски измами. Не се притеснявайте, проучванията не били опасни. А за какво се правят тези проучвания. За целите на спорта. Или да се провери дали има възможност за мащабен добив.След като такава възможност не се допуска, за какво са разрешени проучвания. Явно от предното правителство, бившият енергиен министър и тази госпожа със сигурност са били купени от американците. За това е сделката с Уестингхаус и тази. Поне това е изплувало. Предното правителство съвсем очевидно е започнало да работи срещу интересите на България и за това по неведоми пътища си замина. Така ще бъде със всяко следващо, което си позволи да не работи в интерес на България и българите, а в интерес на чужденци-печалбари. Изведнъж всяко ще пада бързо.

защо в Добруджа, след като има в големи количества в Родопите и Странджа - ДА СЪСИПЕМ и житницата на България ???

А защо да не се проучва? Зелените продажници никога няма да узреят, а БСП ги подкрепят по тактически съображения. Т.н. зелени са платени продажни кур.и.

За разлика от САЩ, където добиването на шистов газ продължава вече няколко години, редица европейски страни въведоха мораториум върху разработването на тези находища от съображения за опазване на околната среда. Русия също заяви, че няма намерение да започва усвояването на шистовия газ в близките десетилетия. А ние къде сме ?

Само във Франция и България има мораториум. Русия няма интерес защото има огромни находища, Франция има изградени АЕЦ. Единствено България защитава Русия и Газпром, защото могат да купят лесно хора които са в изпълнителната власт. Такива които продават интересите и. Такива очевидно няма в Румъния, Дания и Литва например. Има разбира се , но нямат влияние.

Ето кои са съвеЦките агенти: Няма защо да има наш газ и нефт - търябва да харчим по 4 млрд за руски - от където идват бакшишите и рушветите и покровителството им...

Тъпак. Освен Русия, никакъв друг аргумент не можаха да измислят тъпаците!!!!!

Ей, УМНИЦИ???????????? ВЪВ ВОДАТА ЗА ФРАКИНГ СЕ ДОБАВЯТ СИЛНО ОТРОВНИТЕ ОРГАНИЧНИ РАЗТВОРИТЕЛИ ТОЛУЕН И БЕНЗЕН!!!!!!! СЪЩИТЕ СА И СИЛНО КАНЦЕРОГЕННИ!!!!!!!!!! НЕ САМО ПОДПОЧВЕНИТЕ ВОДИ, НО И ПОЧВАТА СЕ ОТРАВЯ ЧРЕЗ ДВИЖЕНИЕТО НА ВОДИТЕ!!!!!! Пиша това с главни букви, ДАНО СА ОСТАНАЛИ РАЗУМНИ ХОРА!!!!

..само дето не става дума за добив на шистов газ и фракинг.. ХА СЕГА СИ ПРИБЕРИ ГОЛЕМИТЕ БУКВИ, А?

Каква почва бе, химикът? Ти подозираш ли къде се намира почвения слой и колко е дебел? Ей, забравихте откъде идва хлябът.

Абе на тия зелени чавка ли им е изпила акъла - те правят ли разлика между "проучване" и "добив" ? Добре е да се направи проучване, за да знаем какво имаме. А добив - след 20 години, или когато открият безопасен метод.

Имаш пред вид че след 20 години Добруджа няма да ни е нужна? Или в смисъла че тебе няма да те има вече?

link

Pesh0

БСП на протест :) при това без подкрепата на ДПС . Голям цирк ще е . Мишо Шамара кои баби ще води , Варненските или Софийските ?

Само преди няколко месеца разумните хора обясниха какво ще се случи, ако герб вземе властта - ще се вдигне рязко цената на тока, ще се разреши добив на шистов газ, ще се увеличи контрабадата през митниците, ще се оскъпят магистралите, заради комисионните към мутрата, ще се замразят доходите, ще се унищожи и малкото останало местно производство и ще станем бели роби на западните фирми ! Точно това се случва днес, а дори има и изненадани ! Нищо чудно след месец БОСТАН да е факт и милиционерските зомбита ще ни обясняват, че всъщност и това е за доброто на България ! А дали ще мине номера а ?

Сакън някой да не наруши руския монопол....

Баба Ванга е казала, че ще дойде време, когато водата ще бъде по-ценна от златото. Е, с такива олигофрени и продажници във властта, това време може да дойде много скоро. Колко трябва да си луд, за да позволиш да ти замърсят водата на половин България? Има ли някой, който да не знае, че никаква газ няма ценността на водата, защото водата е живот?! Защо непрекъснато във БГ властта се пръкват лекомислени и направо малоумни аматьори, за чиито грешки ще плащат поколения? И защо трябва проблемите да се политизират непрекъснато?! Има ли значение коя партия каква позиция заема, когато всеки здравомислещ средно интелигентен българин знае, че без качествена вода сме за никъде?!

И без баба ти Ванга мога да ти кажа също! Въпрос на здрав разум. Относно кретените, които ни управляват, замисли се, кой ги избира!

А ти защо мислиш, че има избор? Възможностите за избор са никакви, мафията крепи (купува) статуквото и толкоз. Единственото, което ни остава, е самоорганизация и граждански натиск. И разбира се, смелчаци, които да създадат истинска лява и патриотична партия.

С тази разлика, че тя го казала преди 20-30 години, без представа си да има какво е шистов газ и американска алчност. А ти го казваш сега, когато вече е очевидно з всички. Да го беше казал и ти преди 30 години.

Колкото злато виждаме от канадската Дънди Прешас в Златица, толкова нефт и газ ще видим от американската фирма! Ще унищожат житницата на България!

Точно! Това е другият аспект на нещата - срещу сигурна екокатастрофа получаваме кръгла нула. Ами и аз не съм съгласна и изобщо не ме е грижа, че някои партии били против. Моето против е БЕЗПАРТИЙНО, базирано е на обикновения здрав разум.

Дънди-крокодила оставя след себе си само хвостохранилища, унищожена природа и нищо повече.

Да ме прощавате, ама довода че трябвало да знаем къде какво имало под нашата земя е просто подличка манипулация. Всички които искат лиценз знаят кое къде е, защото проучванията на земните ни недра са със 70 годишна продължителност, МИЕТ публикува през 2010 година реферат описващ находищата и на шистовите, и на конвенционалните газ и нефт. Номера с проучването е само за да могат фирмите мераклии да платят по-малки лицензни такси за по-дълъг период от време.

Сега разбрахте ли защо мутрата беше в сащ на инструктаж ? Те му дават власта - а той им продава Добруджа ! Ще успее ли ? Ако трябва и кръв ще се лее - но на чалгаджиите от герб няма да се разреши да продадат България !

Тази министърка - америкаска подлога си е получила комисионните от амер. компания,макар че това не е нейна работа,защото никой не я е избирал и трябва да бъде съдена за това решение.Но не разбирам олигофрените ,писали тук,които приветстват това решение.Какво стана с нашите златните залежи,които ги дадоха на концесия на канад.фирма за жълти стотинки,сигурно сте много доволни от това.Трябва всички,които искат да се отрови Добруджа да ги пратим там заедно с тая "министърка" да живеят там заедно с децата си и тогава да видим какво ще говорят

Както всички знаем: Зелени отвън червени отвътре!

Треперят от страх червените боклуци да не би случайно да се открие нефт и газ вьв Бьлгария,току виж сме станали независими енергийно от русия.....

Да, зависимите от Русия са в Западна Европа (където има мир), а независимите са в демократично самоизтребващите се арабски страни, където САЩ донесе "мир и просперитет".

ррррррррр

В работния план за 2014 г. не се предвиждат нови сондажи, а само подготовка на проект за нов сондаж. Г-ЖО ЖЕКОВА, ЗАЩО СМЯТАТЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СЕ СЪСТОИ ОТ ОЛИГОФРЕНИ?!?! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРОВЕЖДАТЕ ГЕНОЦИД СПРЯМО НЕГО!!!! НЕКА ТОВА, КОЕТО ПРИЧИНЯВАТЕ НА НАРОДА СИ, ВИ ПОСТИГНЕ В ЛИЧЕН ПЛАН!

Ало зелените, ама вярно сте зелени! Що се хванахте с БСП? Аха те са спонсора Ви и евреите!

"Реформаторите показаха писмо до Стойнев за инструкциите от "Газпром" за "Южен поток" Сред документите, показани на пресконференция на РБ, са и мотивите към промените в Закона за енергетиката, в които се казва, че няма нужда за тях да се съобщава на Европейската комисия"-ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ Е ИЗВЕСТНА НО ИСКАМ ДА ВИ НАПОМНЯ КОЙ ПИШЕ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА БСП И ЗЕЛЕНИТЕ.

бабо, ко ши каиш за тоз факт МА? Къде са тук, интересите на България, червена бабичко?

Это защо русофилите(БСП и Атака) трябва да се обявят извън закона и заплаха за националната сигурност.Ами България и да открие газ те винаги ще пречат за да н извива ръцете Газпром-техния господар.От това следва че ще правят и съботажи на всеки подобен проект.Както по заповед на Русия взривиха църквата 1925г...а сега са най набожните..но това е друга тема.

Така,така-харесвате ми,напредвате. Като дойде ББ на власт съвсем ще ви пораснат "перките" и ще сте завършени фашисти,каквито се и очаква да бъдете. Нещо за свободата на словото,драги европеецо? Или викаш мога да ви гледам пъстроцветните гащи на "Прайд"-а, но нямам право да си изкажа мнението по въпроси от националната сигурност?

Когато бяхте на власт 45-години защо не пеехте за демокрация, айдуци такива - откраднахте цялата собственост на хората в пълно мълчание и терор, а сега ни лук яли ни лук мирисали...

Тези "сЪботажи", да не би да са някакъв нов вид съботници?

Една баба по - долу в коментарите се изкашляла, че трябва да сме против хамериканските интереси в Добруджа. Същият бабукер, нищо не казва за 90 процентната ни зависимост в енергетиката от бледоликите и за това, че трябва да намалим тази зависимост. Как може да я намалим - със собствен добив на нефт и газ, дори от Добрич. Такава бабичка се нарича СКРИТ ТРОЛ. Нещо като скрита деветка във футбола. Или шумкарКА по време на акция, за добив на кашкавал.

Е па лай си бабиното на воля....

Клекна ли бабе? Ще клекнеш, къде ще ходиш?! Срещу факти не се спори. Приемаш ги, подвиваш опашка и отиваш да мяучеш!

"собствен добив на нефт и газ" в България? Браво! Следва после да научиш и либийците (примерно) как да добиват собствена дървесина.

ЕНЕРГИЙНА ЗАВИСИМОСТ?!?! А ХЛЯБ, А МЕСО, А ЯЙЦА.... ВСИЧКО ТОВА СТАВА С ЖИТОТО, ЦАРЕВИЦАТА И СЛЪНЧОГЛЕДА НА ДОБРУДЖА!!!! АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА- ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!! НИЕ НЕ ИСКАМЕ СТРАНАТА НИ ДА Е ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА БАЗА ЗА РАЗРУШИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ!!! НИЕ ИСКАМЕ НАШИТЕ ДЕЦА ДА ЖИВЕЯТ В ЧИСТА ПРИРОДА, ДА СЕ ХРАНЯТ С ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ ХРАНИ...

Тези, които ни вкараха в ЕС и НАТО и отвреме на време привикват във Вашингтон наши политици за инструктаж сега идват да си прибират печалбата от новопридобитата територия. Същите бяха готови миналото лято да ни спретнат един Майдан, защото в началото на управлението на Орешарски още не знаеха, че БСП ще се окаже прозападна, а не проруска партия. След като се поуспокоиха, че всичко е наред, протестърите увяхнаха.

Никога повече съюзник с източни коварни и тиранични държави! Искам съюз със умните, богатите и красивите...точка! Няма само Жени живкова да се мотае из Париж и Ню Йорк...

Ако Русия не беше помагала с войска на румънци и сърби щяхме да имаме северна Добруджа и Македония.И в северна Добруджа да добиваме газ.

НА ЧОВЕКА АМИ ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА!

От друга страна погледнато, ако не беше подкрепата на Русия, нямаше да имаме и Южна добруджа. К'во да правиш - Велики сили.

Още на Санстефано Русия подарява Северна Добруджа - заедно с Онгъла на Румъния, въпреки че Западът я е определял като чисто българска територия населена главно с българи, че и е била в рамките на Българската Екзархия. Ама мужиците са били против.... друго....

Вие представяте ли си АКО НАИСТИНА ИМА ГАЗ ИЛИ НЕФТ КАКВО ЩЕ СТАНЕ??? ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА Е ГАРАНТИРАНА ОТ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ НИ ГОСПОДАРИ!

Господа, противник съм на разрушителни за човешката среда действия. Считам, че ползите не ще оправдаят вредите от подобен добив, но това може да се определи само при държавно зададени, наложени и научно издържани изисквания към проучванията. Проучвания са нужни, а социалистическото противопоставяне на каквито и да е проучвания е неотменима черта на антинаучната им "философия", целяща личен властен произвол. Ето защо, при присвояване на всички човешки и природни ресурси в социалистическата държава, напредъкът бе в научни звания, а не в знания. Повече от половината научни "работници" в света бяха социалистически, но много по-малко от половината бяха социалистическите открития и изобретения. Не знания са нужни на социалистите, а власт и произвол. Затова са против проучванията.

Синтия Недялкова е ба си некомпетентното създание. Използва страховете и невежеството на хората за да се домогва до властови позиции. Срам за всяка кауза. Добре, че не е лекар.

Заглавието е неточно :) трябва да е: Зелените и БСП срещу проучването за нефт и газ в Добруджа ако не е от руска фирма :))))))))

Е хубаво де, ама като в Добруджа само хамериканците си ръгат гагата, кво праим? Измисляме си руски интереси ли?! Русия си има залежи от нефт и газ за бая векове напред......

Бабо, бабо ... ти си червена нали? Бабче, ако си мислиш, че залежите от нефт и газ ще са актуални още няколко века, сигурно си преяла с кебапчета на Бузлуджа!

ОТ ТЯХ СА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДРУГИ НАРОДИ ПЪШКАЩИ ПОД БОТУША!АМИ АКО УТРЕ СИ СПРЕТНАТ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ?РАШАНИТЕ КАКВО ЩЕ ПАПАТ?

През Първата световна и мужици и румънци са се опитвали да си пъхат гагата в Добруджа. Не ни интересуват руските ивтереси, а българските. А ако Добруджа и Варненския шелф си окажат втори Катар - аз като българин нямам нищо против...

Зелените са русофилистици, защото няма кой да купува руските залежи от нефт и газ. Може и да са българофоби, защото са против това, да имаме собствен нефт и газ. Само те си знаят какви са!

В Русия, зелени няма, но има няколко олигарха добиващи нефт и газ , целуващи ръка на баш бащицата, офицерът от КГБ, Володя Путин. Какъвто е демократ, ако някой зелен изскочи на Червения площад, такава случка ще му се случи, че няма да си помисли за екология докато е жив ... а и след това. Все пак България не е лоша страна, имайки на предвид демокрацията в Русия. Тук поне всеки може да си изкаже мнението, а това дали трябва да има проучване за нефт и газ е съвсем друга ... бира!

В света им доволно много примери за богати на природни суровини държави и крайно бедно население. Защо някой мислят че за нас ще е различно, съдейки от символичната печалба от златните концесии?

Виж фрашканите с пари джобове на гражданите на Катар и не питай защо бъркаш :)

А ти виж колко са богати нигерийците с нефта и, глупако.

Вземи дай и други примери. Например такива като ЮАР.

Да не забравяме - и във Венецуела.

БСП и Зелените искат да се използват взаимно. Червените да дръпнат зеления електорат, а Зелените - червения. Този сценарии го гледахме при шистовия газ. Само прее*аха държавата!

Напишете в тубата "Gasland" и се наслаждавайте.

Русофобите това не ги интересува, те с кеф ще унищожат България, ако с това поне мъничко навредят на Русия!!! Щото Русия, ако изгуби българският си пазар от 0,01% от общите си газови продажби и КРАЙ-НЯМА Я...........................!

Там е проблемът - русофилистиците, не искат да заменят 99.9% зависимостта ни от Русия в преработката на нефт.

Значи може да се добива уран в България от който загинаха хиляди миньори(и моя баща в това число на 44г от болести предизвикани от урана) с който е направена първата съветска атомна бомба , а не може да си добиваме наш български роден газ и да намалим цената на монополиста Газпром който извива ръцете на целия български народ.

Прочети и погледай видеото в поста след твоя и ще намериш отговора.

Е хубаво! Щом едните са направили някаква гадост, от която си пострадал и ти самия, дай сега да направиме още гадости, та да пострадат още толкова хора!!!