Манолова с остро писмо до КЕВР за скока при газа

Мая Манолова изпрати остро становище до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов срещу драстичния скок на цената на природния газ.

Обратно в новината

Коментари - Манолова с остро писмо до КЕВР за скока при газа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе някой да знае в Европа или в Анадола или другаде някъде да се повишават цините на газта толкова. Нали увеличението е за цял дват - цени от борсите. Пък ако е толкова наложително това повишение, пък държавата да направи нещо - например да понижи акциза, да намали малко ДДС то. Много грубо се пипа във времето на безвластие. Аз призовавам гражданите - най малкото което могат да направят да спрат плащанията да едно тримесечия например! Пък след това ще си доплатят, ако могат разбира се.

Тая Мая Манолова не е ли онази същата, която по време на протестите срещу правителството на Орешарски казваше ,че хорта с пукнати глави са се блъскали сами в палките на полицаите.Евалла голяма защитничка на народа стана. А относно цената на газа така ще е докато купуваме газ само от Русия. Монополът е хубава работа но само за този който продава.

Докога ще търпим? Народе????

Само ти Мая мислиш за малкото останали хора в България! Господ здраве да ти дава!!!

За повишаване на цената на водата в България се говори още от миналата година.Тогава герб се е изръсил пак с още с няколко милиона грешна пара за доклад на Световната банка колко може да плати българинът за вода. И според критериите на банката цената на кубик вода в София може да подскочи над 4 пъти, до космическите 8,20 лв. Само за сравнение, в момента цената е близо 1,80 лв. В доклада си банкерите пишат, че това е поносима цена и до тази граница софиянци нямат право на социално подпомагане за сметки за вода. Пет пъти увеличение на цените на водата, каза световното финансово лоби с любезното съдействие на нашите управляващи и общинари ще осигурят още няколко милиарда печалби от България за световната водна корпорация Веолия, собственик на Софийска вода. И ето повишението осигурено от герб започна. Но хората гласуваха за герб и препотвърдиха това.Няма за какво да се сърдим,сами сме си виновни.

Щом ще вдигат драстично цените, значи още мърдаме. Заръката на Кремъл е да не мърдаме, защото пречим.

Къв е този ре гушатор КЕВР, няма ли министерства, та някакви КЕВРови тулупи определят цената на горивата и електичеството и водата. Мазника Иванов е слуга на монополите

НА НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СТОИМ СИ ДА НИ ДОЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Истината е, че всички политици до сега се стремят да поддържат народа беден,на колене,да му дават подаяния и да го манипулират.

Браво Мая! Един от малкото политици, които са на страната на обикновените хора.

Кога най-накрая ще се сложи край на монополите в тая държава!

да разкарат Иван Иванов. Отдавна е навършил години за пенсия. Явно е удобен на този пост! Или отново пушилка - те искат да го вдигат, ГЕРБ като направи правителство, ще го свалят и ще чакат аплодисменти от народа!

В Русия хората плащат на месец по 2лв за 10м3 газ...в България заради "политиките" на Тиквун се плаща 10 пъти повече...и АЕЦ-а ще закрият, за да няма евтино електричество. Построиха се магистрали със собствените ни пари...които даваме на ЕС като вноска...уже после ЕС "дал"...и ни набичиха скъпи винетки за лукса да караме по пътищата, които са наша собственост?!

Ами защо бе, П...о Маринкин, когато управляваха твоите любимци не построиха тези магистрали с руски пари? Тогава хем имаше много евтина работна ръка, защото оградата на границата не беше съборена и не можеше да се ходи в Европа, хем руският чувал на изобилието се изтръскваше над България толкова много, че фалирахме държавата два пъти! И плащахме за газ по 530$ ЗА 1000 м куб - следователно по 10$ за 10 м куб!

Извинявам се - 5$ за 10 м 3.

Тези управляващи в кой свят живеят?Това наистина е политическа шизофрения.С тези заплати и пенсии сме вече нещо като варшавското гето.Но тогава дори е и евреите с голи ръце се вдигнаха на въстание, а ние мълчим!Какво още трябва да направят,за да действаме както трябва!?

Не ме интересува цената не плащам нито "парно" нито вода! P.S. Бял на 47 години .

КАКВО СТАНА СЪС ЧСИ , МАЙЧЕТО НИЩО НЕ НАПРАВИ. ПРОДЪЛЖАВА ОБИРА НА НАРОДА.....

Крадците и национални предатели от ГРОП идват.

d4

както съм писал многократно, КЕВР е създадена само и единствено да "регулира" интересите на монополистите. обществения интерес не е защитен, защото общество отдавна няма. ако имах възможност, бих линчувал публично членовете на комисията, начело с мазника Ив.Иванов.

Бе Мая Манолова не е станала толкова лоша с времето, става все още да ми врътне една френска любов:)

Само ти да си и мераклия.....!

Преди да ни продадат водата я купуват от нас по 1 ст. на куб.м.- това за софиянци!

Мая си върши работата както трябва! Браво! А от 01 ,04, водата ни се увеличава с18%,чудничко нали!!!

Ако, се беше герберосала щяха да я нарекат Жана Д"Арк и да я развеждат по Малта и насам натам,като маймуна!Но, тя не им полегна.Ако, не я подкрепим и оставим сама ,означава,че заслужаваме ориста си на мутренснки подлоги.Къде са залегнали патриотарите.Ние къде сме?

И как ще и помогнем?

На 04.04.2017 г. от 13.30 ч. пред кевр ще има протест. Който може да идва. Само във форума да се недоволства НЕ Е ДОСТАТЪЧНО.

И за какво ще протестираш? За това, че цената на парното е по ниска от тази през 2012 г. ли? Или че газа е почти двойно по евтин от тогава ли? Или понеже петрола падна до 25 долара и газът съоъветно падна до 280 лева сега ще протестираш, че петрола стана 50 долара и съответно газът скача с 30 % ли?

нали си знаеш, да се гръмнеш. Ти ли ще ми кажеш, че сметките за парно ми намаляват?

Ти ли сваляш цената на петрола,бе малоумник?Айде на 4 км!

нали цената на водата се доказа, че няма да се вдига - защо постоянно обясняват нещо, че не е така, а после - пак така? Ама какво е това чудо, бе - осъдиха че билета е скъп неправомерно и к'во - нищо, продължава да е скъп неправомерно. Всичко останало - пак така. К'во да правим, да ги убиваме ли, да се убиваме ли, те ли ще ни самоубият???? К'ВО СТАВА, БЕ ХОРА?

Мислим,че ако мендо и цоцо се бяха напрегнали щяха да я конкурират.Мая е пешкин жена!Браво!

Ами де кметицата си завря главицата?

Манолова съживи и предаде смисъл на тази изпаднала в будна кома институция. Къде са тези които допреди дни обещаваха чудеса, а сега мълчат като затъкнати....Явно загубиха следизборно интерес.

на Мая Манолова. Едно дърдорене и резултата е само топъл въздух. Нищо което е почнала не е имало положителен завърше и трайно решение.

Един истински омбудсман нямаше да се занимава с тъпия газ, а щеше денонощно да тормози правителството да осигури за населението безплатен ток от фотоволтаици. Така било в Чили, що да не стане и тука?

Кое правителство да занимава?!Поясни!

sps_hrsf@abv.bg

чилийското, кое друго

Искам да ви дам една статистика и стигнах до извода. През 2012 г. България е купувала руски газ на цена 728 лв. за 1000 куб.м. Сметките за парно тогава давам пример за софиянци са плащали 96,10 лв за мегаватчас. През 2016 година цената е била около 350 лв. Така мегаватчас топлинна енергия с увеличението ще струва 95,04 лв или тоест колкото през 2012. Обаче сравнете цените на газта през 2012 и 2016 и ми кажете на каква база се вдига. Тогава сме внасяли по скъп газ и е нормално, а сега защо.

Фктически през 2012 и сега ще се плаща еднакво за мегаватчас на парното, но тогава сме купували на 728 лв. за 1000 куб.м., а сега купуваме газта наполовина по-малко и с тенденция ЕС да се договорят с Русия на по-ниски цени за БГ. Нека обяснят на каква база при тези данни дето ги изнасям.

Даже чета една статия дето се казва че в края на миналата година цената е била 266 лв .

държавата прибира всеки 5ти лев дамо от ДДС. Колкото по-високи цени, толкоз повече данъци. Ей затуй е.

Топлофикациите тогава работеха на загуба и бяха дотирани, а и трупаха дългове, освен това заплати и консумативи бяха по ниски. От друга страна абонатите намаляха доста. Затова се получава така.

И аз такъв коментар съм им пуснал в инстаграм и файсбук, че ще им държи влага дълго. Сигурен съм, че им се е накривила шапката.

основна черта на капитализма -алчност, неограничена

човек експлоатира човека, при комунизЪма е обратното.

В тази мафиотска държава никога не падат цените,дори и на све.пазари всичко да се срине ,нашите политици само вдигат,но никога заплати.

Защо политичките от левицата се характеризират с определението: "Курва ама дърта. Дърта ама курва." Защо на всичките им е изписано в очичките?

Ти,сигурно си на хранилката,в противен случай,си комисионер и Българоубиец.

деер

Нема денги за скрито субсидиране на цената!!!!!А след 2020г. хептен...

Със пожелания не може-от цървул обувка не става!Трябва яка неокастрена дрянова тояга и..... както се следва!Ще им се наместят бръмбарите в кратуните!Манолова е Човек!!!

Не може да се отрече, че в България омбудсман като Мая Манолова досега е нямало. Желая я ѝ много успехи!!!

Затягайте колана

Бай Иван вместо да си го мести в другия крачол, трябва да почерпи,защото ако Манолова се беше кандидатирала за президент и станала, сега щеше да има мутренски бунтове.Едно време жена е ушила байрака, сега жена говори истината.Льольовците се къткат и дебнат за министерства.

Браво на пчеличката Мая. Сега Бай Иван ще си го премести в другия крачол.

6600 или 7000 на депутатите им пука че ние се тръшкаме? Законите са приели депутатите,наредбите е приело правителството на Борисов...Иман Иванов каза преди малко ..че цените са според приетите законии наредби. Всички се правят на ударени и сега пак ще ни управляват.

Aз мисля, че на "Комисията за енергийно и водно регулиране" трябва да им направим главите на баири, и да ги прогоним с подути набаирени глави, та веднъж за винаги да помнят и да разказват в Aнглия и на другите англизи "де е България", та да не припарва никой крадец("инвеститор") вече тук! P.S. При Kапитализма крадеца се нарича "инвеститор".

Ето как се прави: Предлага се увеличение с 30% на газа - всички крещят. Газта бива увеличена с 15%. Така всички са победители: народът - защото е драскал по форумите, КЕВР - защото се е преборил с увеличението, Мая Манолова - защото е информирала народа, но най-вече печели правителството т.е. държавата и съответните фирми вносителки. Изглежда истинско , ама НЕ е. Просто сме измамени от тези свине. Когато долара пада - продукта си стои с цената, когато газта пада -пак не мърда, но ако нещо мръдне малко то скача. Ще ви кажа директно - докато не ги извлечем от парламента и държавните служби за краката и не ги вържем публично да ги съдим и бесим няма да стане. НА тях НЕ им ПУКА за НАС. Управниците са прави да мачкат народа, защото това не е НАРОД, а мърша. Факт!!! Слави ви казва смяна на системата, ама вие НЕ - бил чалгар. Не понасям чалгата, ама и това не се трае. Със закон бих забранил сегашните системни партии, ама вие гласувахте за БСП, Герб, Патриоти и т.н. Е и какво стана ?

Ника ти подхожда. През март 2014 газът беше 654 лева През 2015 март стана 406 лева - тогава рева ли за спада? А когато падна на 280 лева рева ли? Не. Ама ревеш, че става от 280 на 380 лева. Това са цени независещи от каквато и да е комисия, а са международни пазарни цени. Е, в нашият случай от един доставчик с леко монополно положение и цени. Но това са външни фактори

s_diankov@

Кретенчо, тогава НЯМАШЕ пропорционални намаления на цените. толкова си прост, че и да спамиш не можеш !

Различните по цвят заешки сърца мълчат,защото са заети с високоотговорни обществено политически задачи.Защото може да им хвърлят киселина в лицето,като на Гебрева или Заркова...или да им образуват някакво дело за нещо си.Манолова има лъвско сърце и въпреки,че ония са срещу нея не мълчи,като пън.Не успяха да я купят със заплата и коли.Свалям шапка пред смелостта й!Това,което прави ми дава оптимизъм,че не всички са купени гарги!Трябва да я подкрепим!

Докато чакаш да ти дадат, ще пукнеш от глад!

Ееее Защо никой,никой поне малко да се загрижи за този народ дето му дава възможност да забогатява,ама много да забогатява,а народа все обеднява,ама много обеднява.Че крадете,ама давайте малко и на нас,имайте стрх от Бога.

Проблематично е от гледна точка на справедливостта наличието на монополи, особено пък частни. Още по проблематично, по-скоро престъпно, е насилственото потребление. Има си дума за това - рекет. Така нареченият ютилити сектор трябва да се експроприира, т.е. държавата да си го прибере без да изплаща компенсация на предишния владелец, доколкото концесиите са придобити в условия на престъпление. Браво на Мая, но това е само едно плахо начало.

Задържаха цените толкова време-да минат изборите и да си изберем същите мутри.А по време на служебния кабинет ни шамаросаха.ЧЕСТИТО!!

Мафиотската държава в действие

Разбойниците са на принципа един брашнен чувал когато и да го изтупаш все нещо ще падне. На принципа вдигайте цените, ако народа си трае значи може. Обаче сега трябва да им се покаже че има общество и да играе сопата.

Ясно е,че Мая Манолова е отговорен човек! Трябва да се признае,че назначението и е попадение "право в десятката". По-подходящ човек едва ли може да се намери. Сега на въпроса. Знаете ли,колко е заплатата на въпросния Иван Иванов? Ако чуете ,направо ще припаднете! Той пожизнен ли е на тоя пост? Тоест или трябва да се пенсионира,или да умре/не му го пожелавам/. Иначе е несменяем. Нали и той е поборник за демокрацията.

Hароде???, кога ще изринеш тази крадлива и гнусна Kапиталистическа сган???, когато започнат да те разпъват на кръст пак ли ще търпиш???, "Tърпи Hароде,...и ще си спасисиш душата!!!"

как допусна дворцовия преврат на тая комунистическа сган...Тогава ти беше интересно ТВ-предаването, ама не разбра, че са те възседнали същите.

И какво ще направи това писмо? Освен пчеличката Мая да се прави на интересна, не виждам какво друго!