Гърция принудена да се прости с пълния си суверенитет

Гърция е изправена пред сериозни ограничения на суверенитета си и трябва да приватизира държавни активи в мащаб, подобен на разпродаването на източногермански предприятия през 90-те години след падането на комунизма.

Обратно в новината

Коментари - Гърция принудена да се прости с пълния си суверенитет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как не ви е срам да говорите за православие?Живеете в безбожие,чалга,пълна липса на каквито и да било морални и духовни ценности.Колко пъти сте постили през жалкия си живот,колко пъти сте проявили човечност...Само плямпате като мишоци по форумите.Иначе злобата и завистта ви разяжда дребните незначителни души,в които отдавна е мрак.Не осквернявайте поне религията,безбожници.Поне вземете пример от религиозните гърци,където най-малкото липсват кражби и грабежи...Ох,сега слагам дъждобрана,за да се спася от помията и плюнките,които ще избълвате.Просто не понасям лицемерието ви.

Аз сериозно предлагам изход от кризата на всички ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВНИ ДЪРЖАВИ!Изходът е- формиране на НОВА ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВНА ИМПЕРИЯ....НОВА ВИЗАНТИЯ(НЕА ВИЗАНТИЯ)! Тя трябва да включва:Русия,България,Гърция,Румъния,Сърбия,Македония и половината Украйна(другата половина да си чупят главите на Запад).Също така трябва да има и Велика Османска Империя с водеща сила-Турция и включваща Турция и целият Арабски свят!Тези две империи трябва да бъдат "противовес" на САЩ и ЕС.

Отлична идея. Аз съм твърдо за. Ама като го прочетат сънуващите червени ескадрони и разлютени комунисти седерасти, ще те разпнат на кръст.

До Г-н историка..Драги приятелю баба Вуна смята че не си заслужава да влага усилия и да води диалог с вас поради факта че не сте достатъчно компетентен по разискваните въпроси..За какъв Джугашвили говорите за какви 5 лева..вие сте типичен пример на човек измамен от западната пропагандна машина ..България в цивилизационен план не би трябвало да присъства в англо-саксонският свят тъй като принципно като принадлежаща към Православието тя е чуждо тяло там и в ресурсно отношение в дългосрочен план тя е в губеща позиция и дори нещо повече: държавността и е заплашена от изчезване..разтваряне в общото тяло...И за съжаление на България в този атлантически клуб е отредена второстепенна роля..ролята на слуги и нищо повече..както казва г-н Вацев на Българите е позволено да бъдат обслужващ персонал покрай Б.Борисовите магистрали водещи от Европа за Турция като жените трябва да са добре ваксинирани против венер. болести а мъжете с табла в ръка и чупка в кръста да посрещат и изпращат пилотите на ТИРове по крайпътните заведения..

Това е позволено на България да развива но повече не..Вие сте просто жертва на един красив илюжън който ви е внушен от перфектната пропагандна машина на запада но действителността е абсолютно различна..

Днешният свят за да бъде разбран и то поне отчасти ...е необходимо много повече от показването на диплома от някой университет ..човек трябва да се потруди много повече и да прочете още доста матРиал та сложността на процесите протичащи в света да бъдат разгадани и ideyazabulgaria са разбрали че България се нуждае от друг цивилизационен проект за да има хранителна среда за развитие..а това че ideyazabulgaria ти отговаря грубо то и без да ги познавам смятам че участвайки в сайта си са достатъчно изнервени да отговарят на едни и същи деструктивни въпроси и да защитават пред учили недоучили игноранти позицията си..

Ами ние сме православни и фактът, че благодатният огън е отреден за нас , говори , че всевишният не ни е забравил. Но за православие , започнаха да говорят тези, които взривяваха църкви. И когато се разглеждат нещата от такава гледна точка, хората често съзнателно или несъзнателно богохулстват. Значи политиката си е политика и не трябва да се бърка в религиозните дела. И аз , когато критикувам православието разбирам използуването на вярата за политически цели. Та англосаксонската цивилизация по отношение на религията е толерантана както към исляма , така и към православието и ако сте наистина християнин не разбирам гнева ви. Една от задачите на "демокрацията" ни е да създадем условия , при които вярата , независимо каква е , крепи българщината. Това сега не е така.

Г-н историк от 1054 година западният свят остро навлиза в полето на ЕРЕСТТА която в своята същност е ЛЪЖА ..логичен е въпроса Е ли лъжата единосъщна на истината или не..ако е НЕ тогава стават лесно обясними всички конфликти които вие неправилно тълкувате ..от противопоставянето между Венец. Република срещу Византия та до днешни дни..Православните държави в лицето на Русия Румъния България Сърбия Гърция Кипър са обект на неспирни жестоки атаки от посочената 1054г та до днешни дни..и за никакъв Джугашвили не може да се говори..той е просто един кратък епизод от тази титанична битка...

Всичко е толкоз елементарно че като ви кажа бъдещият развой на нещата и ще се загуби интригата

внимателно четете какво съобщават Атонските монаси на света ...защото те са живата връзка между нас и Господа ..всичко друго са приказки на пазара уважаеми форумци

Та значи Гърция струва 12 млрд. евро. Бизнес се прави с заеми. Западняците дават много заем, след това изтеглят парите от банките под форма на печалба (40% от гръцките банки са с германски капитал). След това не даваш заем и сваляш рейтинга и купуваш държавата. Сега Гърция за да не фалира може да и се поиска да продаде всичко малко по малко. Започват като в БГ -- електричеството, железниците, телефоните. След това всичко останало. В България стана същото преди 20 години. Просто я купиха. Е остана нещо дето беше частна собственост -- къщите на хората, но както е тръгнало и това ще го вземат.

Я да видим колко православни христянски държави останаха? Ммм 0.....

Еее много бързо взе да ни отписваш..Вече внимавам как пиша че ще дойде Nephrit с червената химикалка

Точно пък Люксембург с техните 3000% външен дълг ли се обадиха?

Спасяването на държавата = ограничаване на суверенитета! У нас го направиха кротко, постепенно зад гърба на народа. Гърците имаха шанс да протестират. Либийците още ги бомбят, докато ги "спасят" окончателно. Колко ли пари са похарчили "спасителите", за да подкупят толкова много държавници?

Вече започват да продават и държавна българска земя.

Не се безпокой, ще започнат и частната да я продават.

Това се нарича НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и трябва да се наказва с обесване. Толкова войни водихме и българи загинаха с мечтата да си върнем изконните български територии, а тези ПРЕДАТЕЛИ ще ПРОДАВАТ ЗЕМЯТА НИ. Ако си мълчим ни очаква участта на палестинците.

интиресно, интиресно - ще хим дадат пари, за да продадат активите - мирише ми на демукрация а'ла булгаристан виден-офф, кост-офф

абе много сте прави за върховенството на закона, но да не забравяме, че 2009 година единствените, които взеха годишни бонуси бяха точно съдиите. При това беше голяма драма. Все пак само това не стига. Народът не случайно е казал "гладният на сития не вярва". Като искате да прокарвате политика вземете проучете малко "пазара" в България.

E, освен да не вярва на сития, народът иска пък да стане СИТ- за това трябва да повярва, ако иска да стане богат кято тях. Пазара на България няма какво да го учим, ние го гледаме през погледа на западноевропейския пазар, този на сития и смятамеу че България няма нито икономика, нито пазар.

ок, взимайте властта и стопанисвайте.. после пак ще си говорим ;-)

Е това са високоразвити европейски държави, които след втората световна война търсят помирение в името на христянски ценности и икономически просперитет, а ние сме на Балканите и има недоверие между нас , ние не се обединяваме около Балканска идея , защото примерно една такава идея служи за "елиминиране" на българите , както показва источическия опит. А се обединяваме около европейска идея, защото тя вече има авторитет и обещава икономоческа и технологична помощ, както и национален суверенитет , макар и ограничен за всички в рамките на съюза. И се надяваме, като говорим на английски примерно македнците да ни разберат , защото те си измислиха език за да не се разбираме и ни питат дали имаме нужда от преводач. А като говорим на английски, френски или немски можем да се разбираме.

Към iideyazabulgaria

Защо да не се стремим да станем като тях, нали и ние сме християнки народ при това ЕВОРПЕЙСКИ ? И това е много- просто трябва само да се научим да ползваме техния развит опит и да го прилагаме правилно у нас. За това ви вкараха в ЕС с политическо решение- само да се доберем до опита на по -развитите и го ползваме. За това имаме интелигенция, това е нейна задала.За да говорите това вие се страхувате , защото не познавате европейския опит, нито искате да го ползвате, нито сте интелигент. Навремето, през времето на Българското възраждане интелигенцията на България в лицето на нейните хъшове, донася в България най- новите идеи на Европа за свобода и независимост(Парижката революция) образова с тях народа си и го вдига да си извоюва свободата-Левски с цървулите, Ботев и Раковски с перото! Сегашната българска интелигенция трябва да повтори подвига на Възраждането.

Защото православието не успя да обедини Балканските народи, когато османците настъпиха на балканите. Защото Византия е разчитала да се пази с една верига от Турската флота (османците 1453), а Венецианската флота е имала много добра артилерия и е била страшилище за ислямски флот. Защото православието в условията на комунизма беше подчинено на марксизма, който го отричаше и защото вашите идеи са коминтерновски идеи в новата епоха.

Да си "грък" вече не е гордост, не е и превилегия. Да си "грък" значи да си мълзелив, лъжлив и крадлив.

Гърция е една много красива страна, с прекрасен народ! Малко прехвърлихме разходите над приходите, но добрият чичко турист ще идва няколко годинки и ще плати и високите данъци, и 13,14,15 заплата, и ще ни осигури хем достойна пенсия, хем над средната европейска заплата! Така че спокойно, Йе-е-со-о-о!

До лицето Мелиха ..най вероятно от турски произход..Повечето Гърци сред обикновенните хора са вярващи Християни за разлика от таканаречените дьонмета както са наречени повечето от техните управляващи..Та Гърците утре ще се покаят пред Бога и пак ще са добре ..може би същото важи един ден и за нас Българите..Та ти не плачи за Гърците но плачи за Турците защото не е далеко денят в който ще се наложи да дават отчет за делата си в миналото въпреки привидният им възход в момента..

Колкото повече народите се отдалечават от Християнството толкова повече ще им се случват случки и ще патят..управленските модели върху които насочвате вниманието си като причина за краха са само инструмента с който това става ..а реалната причина е в ГРЕХА на народите който с годините се натрупва..давам пример : В България от 1956год. до сега са направени 6 000 000 шест мильона аборта тоест убили сме 6 000 000 наши деца...еее Господ дали ще ни похвали за това нещо..

... чети пак новия завет и го сравни с програмата на социалистите.. след това пак ще си говорим за отдалечаване от боговете...

Какви богове за какъв социализъм и за какви 5 лева говориш бе приятелю..ти май си объркал Библията със старогръцката митология и сигурно смяташ че и устава на БСП прилича на Новият Завет и трябва да започнем да изучаваме колективно..Бог е само един Създателя на всичко видимо и невидимо и Иисус Христос е неговият Единороден Син Който Бог изпрати на земята с цел спасение на ДУШИТЕ на човеците които в устремният си похот към придобиването на все повече материални придобивки рискуват да се уподобят на демоните заради лакомия и алчност

''милиона''............какво ти става?!? обикновено пишеш правилно. знам, понеже те чета редовно и с внимание.

Извинявай все пак старост нерадост .. ЕГН то си казва думата

Харесва ми така! Тези Гърци от десетилетия имаха самочувствието на олимпийски богове. Очаква ги участта на България. Балканите скоро ще бъдат единни в развитието си :)

Но не и като манталитет. Имаме стотици години да наваксваме в т'ва отношение. Иначе това, че ти си приел, че к'вото каже чичко паричко, това става не значи, че и гърцие го приемат.

Хитри били гърците, казвате. Ама в момента срещу техния интерес стоят евреите. Дали няма да стане хитрата сврака ... с двата крака?

Ако много хора са наясно като теб,нямаше да сме на този хал. Ще е интересно да гледаме елини срещу еврей. И да си знаем за кого да викаме. Надявам се гърците да са с по-силно чувство за самосъхранение от нас. Схемата на евреите е една и съща,така ли пък не я разбрахме.

За жалост гърците са обречени. Германците с цялата си технологична мощ и човешки ресурс не се справиха през 1939-45г, а ти очакваш гърците сами да победят, Няма как да стане. Докато народите по света не разберат кой е истинския им душманин и не се изправят като един срещу него, няма надежда. Но първото, което трябва да направят е да отнемат оръжието му - парите. От там нататък с него е свършено.

Ами да. Ето това е начин за заграбване на държава. Само че гърците не са българи и може да не им хареса чак толкова придобитото ;)

Тия драматични заглавия са бошлаф, ами да вземат нашите икономисти да извлекат полезни знания от опита на гръцките си колеги: как се влиза в еврозоната, как се трупа дълг въпреки всички рейтингови агенции и как после всички те пазят да не фалираш. Белким живне малко и нашият народ. Кешки и ние да бяхме тъй зле като гърците.

Като е така, защо не започнеш да взимаш кредити от банки - ипотекирай апартамента, вземи колкото потребителски кредита ти дадат! Мини и през заложните къщи!

Ипотекирай ти. А гърците взели някакви си 300 милиарда без да ипотекират и сега им е много зле. Дотолкова, че всички ги молят да вземат едни 110 милиарда, за да си платят лихвите и треперят да не ги обидят като им дават тези пари, щото били много чувствителни и кибритлии.

в интерес на истината много народ станаха кредитни милионери в България... точно по тази схема

Загуба на националната независимост-това в крайна степен е основната причина за предизвиканата икономическа криза.Ние вече сме преминали този етап и у нас все по-малко остава да се продаде и стават главно препродажби и прегрупирания на капитал и собственици.Нас ни продадоха дечицата на номенклатурата а гърците ги заробват чрез собствените им дългове.

В междуранародното право има термин "омразен дълг" един дълг който е вреден за народа и кредиторите са знаели, че го дават само за да се облагодетелстват може да се обяви за невалиден и да не се плаща. Има такива прецеденти Еквадор, Ирак, Мексико. Такъв е случаят с Гърция. Гледайте филма "Дългокрация", правен от гръцки общественици там ситуацията в Гърция е анализирана много точно и ясно. Гръцият дълг е "омразен дълг" и гръцкият народ ще се пребори този дълг да бъде отменен и да не бъде плащан и това ще бъде победа на гръцкия народ над дивия капитализъм.

победа на мързела и бохемството над капитълизма, филм направен от гърци за дълг... дали е обективен, а?

Невероятно наивен би трябвало да е този който си мисли че гърците ще върнат нещичко от 800 милиарда евро , които ще дължат след три години. Аржентина не е върнала нито един цент от дълга си от 600 милиара долара, който направи през 2001 година.

Аржентина отказа да връща дълговете си към МВФ и СБ! Така наляха олово във финансовата система на САЩ. Така трябва да постъпи както Гърция, така и България

Никой не иска Гърция да връща парите - банките искат ютилити компаниите й. Парите са хартийки - само имуществото има стойност. Дълга на Гърция е инструмент, с който ще й вземат независимостта и собствеността - както направиха с България 90-те години. Продажните ни червени политици, както и гръцките социалисти умишлено взеха непотребни кредити, които после върнахме със собственост.

Така ли постъпват в welfare state "добър съвет"

Добре дошли в нашия клуб.Булгаристан номер 2.Всичко се връща.

Гърците - храненици на Европа. Или по-грубичко : ХРАНТУТЕНЦИ. Въпреки отличните прогнози в германия, данъчните облегчения се отлагат за 2013 година. На Райхстага предлагат надписът да се промени на гръцки: "На гръцкия народ".Милиадите 220 /засега/ ще бъдат много повече. Този народ не знае и не иска да работи. Българите са близко по манталитет и разбиране на ситуацията. Само "чатала на врата" и затягане на всички възможни постъпления без милост, до затвор за пишман-далаверажиите които се титулуват "бизнесмени". А народът просто няма друга АЛТЕРНАТИВА ЗАСЕГА. ГЕРБ Е ЕДИНСТВЕН.

т.е ни казваш,че трябва бетониране на ГЕРбовите банки и техния съюз с гръцките банки?

Кога българските банки станаха гръцки? При управлението на ГЕРБ?

е най-хубавата банка. Меглена знае къде да си вложи парите, защото е умна и лазбира от финанси.

Интересно ако ние бяхме на тяхно място какво щяхме да разпродаваме ?

Ми те накъдето отиват, ние от там се връщаме !

Ти не виждаш ли какво разпродаваме? и държавната земя я спазариха с евреите: "Израелски бизнесмени искат да купуват ниви в България, стана ясно след среща на земеделските министри на двете страни Мирослав Найденов и Шалом Симхон. България разполага с държавни земи, които не се управляват добре особено в период на криза. Затова страната ни обмисля да продава част от имотите в Държавния поземлен фонд". От 5 юни.

Абе, пощенска банка е гръцка и една от най големите в България - те нямат пари ние имаме.Я си гласувай те Костов, Серго и ропона и си трайте - не се ли усещате че има плащате всеки ден и вие.

А бе, Беломорска Тракия не я ли продават?

Не няма да продадат на теб, защото си с гол тумбак и скъсани навуща и имаш само жълти стотинки които и тях ги профукваш за парцуца у хоремака и накъркан да се прозяваш мислийки че си юнак балкански. Беломорски Йонинистан /беломорска Гърция/, няма да се продава, защото пак ще се я пребере възраждаща се силно Турция. Там има помаци, които силно се турчеят, така че е въпрос на близко бъдеще целият източен Йонинистан барбар с островите да стане пак турска.

Не смятам , че Гърция ще върне на България Беломорска Тракия. Но е възможно Гърция да направи замяна на остров Тасос 381 кв км срещу еквивалентна територия в Родопите или срещу износ на ток от България за срок от 40 + години от някой безмислен братски строеж. Гърците са търговци и няма да се минат, но за нас от икономическа гледна точка е важен излаз на Бяло море. И след като сме в НАТО, Европа би погледнала благосклонно на такава размяна, защото гърците по - добре асимилират помаците.По този начин ще се подпише някакъв меморандум за разбирателство между България и Гърция и Гърция и Европа печелят един съюз срещу исмлямската експанзия.

Що не ходиш в държавата "Помакия", като си помак, ами живееш в християнска БЪЛГАРИЯ. Ако искаш може и в турция-границата е отворена. Не си мисли глупости и някакви филми, дето няма да станат. Някой ти мъти мозъка, ама не знам дали има какво да мъти?

на тия помаци които силно се "турчеят", мога да им кажа да си вземат дръмките и право в турция, но първо да научат турски.. че с техния "помашки" там не могат да се оправят...

Ще се хвана да бачкам , когато видя моите северни съседи българите да живеят като мене - те само бачкат, бачкат , не стачкуват и ровят по кофите за да не умрат от глад - е за какво тогава да бачкам- аз нали си имам една слугиня българка в къщата ми - за некакви мизени 600 евра гъза си скъсва от бачкане , а аз си пийвам узото - така били е и ще бъде - айде българи продължавайте да бачкате , че ще трябва да ни изкарате следващия транш от 12 милиарда

Гръцката данъчна система не била до край развита.Тъпанари, имаме толкова кадърни депутати ,да извикат някой и да ги консултира.Каква са някакви си 150 мил лв,че са дали за консултация ,поне системата им ще бъде реформирана...

Ние сме колония на целия свят, че не ни пука.

На глупаците, които постоянно се възхищават- "Видяхте ли ги гърците, как излизат и протестират, а пък ние" ще кажа следното- като толкова им се кефите на гърците за протестите, знайте, че ако протестите им постигнат нещо, то ще е за сметка на нашия джоб, на всички европейци. Мързеливият грък иска да си щрака с пръсти в таверната, а Европа да го издържа, сякаш му е майка.

ВИЦ ОТ РАДИО ЕРЕВАН: Попитали Радио Ереван кога Гърция ще върне дълговете си: - Когато Симеон Дянков увеличи минималната заплата в България на 2600 евро - отговорило всезнаещото радио.

За него е най-лесното да я увеличи. Само че после вие ЩЕ си връщате заемите...

НЕМАА, НЕМАА, щото нема да ни има дотогава!

цяла гарция е на море.а под морето има големи залези на петрол,гас,и метан.германия няма да даде пари еи така.те го знаят това.ще има вземат морето друго не им трябва. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Безплатен обяд няма.

А га ядоха кифтетата не реваха кат откачени. Тогаз не бяха Възмутени Гърчоля. Га вземаха 15-та пенсия и 16-та заплата бяха Доволни Гърчоля. Айде марш от ЕС, печатайте си драхмите.

След като нашите западни приятели ни наложиха да се откажем от 90% от дълговете към България на Ирак, Либия и т.н. защото били неплатежоспособни, нека и те сега да направят същото с общия им неплатежоспособен приятел - Гърция. Нека опростят 90% от заемите на Гърция и въпросът е решен.

И преди 10г са пили узо и са ходили на таверна,сега също и след 10г пак. Имали глупаци освен някои заблудени българи да вярват,че гърците ще си върнат дълговете? Не се кахарете те вече са опростени...и аз искам да съм зле като тях с 14 пенсия и заплата. Няма ровещи в кофите за смет гърци,има българи работещи в Гърция поне 200000,има български проститутки там,а не обратното. И те били зле....ами да си сменим политиците.....че тука само приказки говорят все едно са ги изтървали от лудницата.

Нещо си в грешка. В Гърция финансовото безумие започна в средата на 80-те години. Тя си беше мноооого бедна държава. Преди да пишеш глупости, направи си справка.

Така е все едно сега да ни направят по 3000 и повече заплатите какво пречи . Но гръцкия сценарий ще се повтори неизбежно .

Не благодаря предпочитам нашите пред гръцките

На този фон вълненията в Гърция са за едни реформи, които би трябвало да налеят в хазната някакви жалки 30 милиарда евро, и то за цели три години! Тези 30 милиарда са 5-6% от общия дълг на страната. За какво изобщо говорим? Докато Гърция ги спестява тези 30 милиарда (не че ще го направи, разбира се), тя ще трябва да получи поне още 250 милиарда евро заеми за тези три години, за да плаща заплати и пенсии. Така след три години, след драстични икономии, улични сражения, разрушена инфраструктура и попилян туризъм страната ще дължи вече почти 800 милиарда евро Проф. Михаил Константинов

Професоре, тези 30 жалки милиарда евро, които се дават на Гърция е не да се наливат в хазната, нито в икономиката, а само за обслужване на лихвите по заемите, дадени от кредиторите на Германия, Франция Холандия и други западни банки, но минали през спекулативните гръцки банки. До сега тези банки кредитори и гръцките банки са направили само от прибирали лихви 500 милиарда евро печалби. А дълга на Гърция е 250 милиарда. Ако знаете да смятате добере, предложете начини за преструктуриране на дълга и опрощаване на 80 % от него. Ако това не стане, гръцките банки, които държат 30 % от финансови а пазар на България, съюзили се с българските мутренски банки, ще станат главния катализатор за поддържане на банковата мафия в България и от там на целия продажен политически елит оформил се като политическа мафия в България. Това ще бъде връщане назад на демократичните процеси в България и целия Балкански регион и убиване на демокрацията и бъдещето ни.

Като не могат да се справят сами - друг ще им е господар ! Днешните гърци са мързеливи просяци - харчат изпросеното и като дойде време да връщат заемите правят стачки, вместо да ги изработят - това са паразити !

Да, да идат там чужди банкери да се пробват да разпродават Гърция, тия гражданска война ли искат да предизвикат?! Т'ва да не ви е България да разподавате?! Играят си с огъня, да не вземат да излязат танковете и да стане Нараодна Република Гърция насред ЕС.

След туй ше им пратим Царя да си вземе законните имоти в гърция които са принадлежали на дедо му. И после ше им пратим Бойко да усвои успешно всичките 100 милярда евра. И скоро Гърция нема да я има на картата а Доган и Волен Сидеров си поделят поравно Кипър :)

страно защо изпускаш серГейя? явно си червенотиквеник

Защото при него се живя най-добре!

всъщност гърците си имат някакъв крал... той сигурно вече потрива ръце и се готви да се завърне на бял кон.

Нищо не потрива, поради простата причина, че гърците много отдавна най-официално са му забранили да посещава собственото си краслство - Гърция :)))))

Ето имаме опличен безплатен урок какво става когато заплатите се вдигат без да има повишение на производителноста на труда. Нека всеки в България се поучи от гръцкия опит, защото няма бягство от икономическата реалност.

От Чикаго, от Германия или от Левуново все едни и същи глупости пишеш. А какво говори твоята висока образованост за безконтролното печатане на долари без покритие

А бе комуне, кой каза че са без покритие?

СРЕЩУ долари или евро можеш винаги да купиш еквивалента в злато. Лева дори "вързан" за дойче марк и еврото струва милиграмче злато.

Иди да провериш колко е БВП на Гърция и ела пак да напишеш тази глупост!

МНОГО СКОРО ЩЕ ЗАПЕЕШ ДРУГА ПЕСЕН! Кава производителност на труда, какви 5 лева! НЕМА ТАКОВА ДЖИВОТНО и НЕМА ДА ИМА ПО-ВЕЧЕ!

Кредиторите си пращат съдя изпълнители в Гърция, браво само така да почват да продават всичко наред да си връщат заемите

Гърците са силно чувствителни към всяко посегателство над начина за харчене на чужди пари.