Думи на Ердоган за турците в Тракия разтревожиха Гърция

Гръцкото външно министерство предупреди турския президент Ердоган да уважава международните споразумения.

Обратно в новината

Коментари - Думи на Ердоган за турците в Тракия разтревожиха Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дори в днешното си финансово състояние, гръцката армия без външна помощ, е в състояние да стигне до Анкара, да го извлекат за яката, и да го разхождат като мечка на синджир из бленуваните територии на Тракия. И няма кой да го защити, няма кой да се застъпи за него.

А България не се ли стрестна!! Казвам ти дъще сещай се снахо!!!!!

А как реагира българското правителство на изказването на Ердоган за Варна, Родопите и Тракия? Едно голямо, НИКАК! Страшна тишина.....

Защо да реагират? Ердоган иска да вземе от гърците и сърбите, за да даде на нас, понеже Бойко му е приятел и във всеки момент може да му свие сърмите, ако не се държи добре към България. Аха!

Стискам палци на Кюрдите! Кюрдите са народ, който говори персийски диалект и няма нищо общо с турците и последния народ под турско робство! Дано успеят да се освободят! След като се освободят, Турция ще загуби половината от територията си и 20 000 000 души население!

Пет пъти Турция е яла як бой от Русия. На шестия път на Ленин му домъчняло и създал съвременна Турция. Турция е една държава табелка, необходима на САЩ и Англия в борбата им с Русия.

Западна или Беломорска Тракия не е нито гръцка нито турска. Тя е българска територия, която по време на ПСВ е окупирана от Антантата и след това е дадена като компенсация на Гърция след неуспешната за Гърция гръцко-турска война когато Турция изгонва 1 500 000 гърци от своята територия и завладява района на Измир който е бил населен с гърци.

Точен си.

Европа в този вид, с Бруксел централа,в момента ниама потенциал да спре Турска инвазиа ,в беломорска тракиа,Балгариа до границите на Албаниа, вапрос на време,по предлог 4е заститава правата на ПРАВОВЕРНИТЕ...

Мюсюлманите в гръцката Западна Тракия са помаци и с български произход. Турция вложи и влага много средства да ги направи турци.

Дали може или не може да забрави това си е негов проблем. Реално погледнато почти всички балканци и западната част от Турция са тракийски племена. Гърците най-малко имат право да рипат , защото те са Данайци дошли от Африка при Изхода , но са се смесили с Пеласгите и приели техния начин на живот и обичаи, дет се вика ти го пуснеш под масата то се качи отгоре.

просто трябваше самолета изтребител на Гюнеш да удари с ракета самолета на Доган когато бяха събитията но не стана , тогава този пантюрскист щеше да го няма ..анадънму

Добре, не губи време и започвай с Крим, а след това ако те има ще мислим за Тракия :)

Ей този Ердоган е опасен и луд човек. Затова с него трябва много внимателно-категорично и твърдо да се отнасяме, но и дипломатично и хитро. Да го гладим по косъма, но и да знае, че не може да си развява байрака , както му се иска

Добре че са гърците за да отсрамват християните! Няма съмнение- нашето правителство отново се постави в услуга на Ердоган, дори прати на явна смърт седемте мъже къито върна в Турция при това съвсем потайно.Защо гърците не постъпиха така с турските генерали от вертолета?

...за турците в Тракия... - Заглавието е некоректно, защото: 1. Очевидно става дума за Беломорска Тракия, а това е само малка част от Тракия; 2. В Беломорска Тракия не живеят само турци - там гърците са мнозинство, а мюсюлманите са малцинство и етническите турци са една част от това малцинство.

МЮСУЛМАНИН НЕ ЗНАЧИ ДА Е ТУРЧИН!

Точно това съм казал и аз - че не всички мюсюлмани в гръцка Тракия са турци.

точно това си казал! 1. явно не си наясно че религията не определя расовия ти тип 2. това сравнение че мюсулманина е турчин се прави от неграмотни хора 3. това твърдение че мюсулманина е турчин се развива от партия ДПС последните 10 -15г. 4. Ти бил лиси член на ДПС според мен си слушал проповедите на тяхните агитатори

Очевидно нищо не си разбрал, затова не виждам смисъл да споря с теб.

Не виждам обаче нашите управници да са се разтревожили - нещо повече. След вече известните изявления на руския депутат Толстой се вдигна вой до небесата, кой ли не се изреди в медиите, а сега - пълно мълчание. Това само доказва истината за това управление и за това докъде сме оплетени в мрежата.

Какво ви притеснява,че нащо външно министерство си трае,ще си трае докато чивут го ръководи

Гърците скочиха, нашия се почесва по байкора.

Нека тегля няколко паралела: 1. преди години СССР (тоест социалистическа Руска империя) подписва договор за ненападение с Нацистка Германия. 2. Нацистка Германия започва да бучи на съседните държави, че се отнасят лошо с герамнското малцинство по места 3. Нацистка Германия къде по-мирно, къде по-хулигански нахлува и окупира въпросните съседи, като специално Полша е разделена между Райха и СССР.. В момента: 1. Русия подписва разни споразумения с Турция 2. Турция бучи на съседите, че се отнасят зле с местното турско население... Сещате ли се какво следва?

Забравил си за Мюнхенското споразумение от 1938г.

нали сме плътно до краварите ама и плътно до ердоган я виж Бойчу то не бяха братя то небяха какво ли не, редовно праща цецоул и оная кърджалийска горберунга на когресите на Ердоган. Аз се чудя как така още Боцко не е легнал и не е сложиш феса!

Думи на Ердоган за турците в Тракия разтревожиха Гърция, но не и България! Ние сме Трайко Китанчев!

реално погледнато няма нищо за казване - трябва да се действа.

Една от причините днес България да има потенциални проблеми с Турция е съседството с тази страна, т.е. наличието на обща граница между България и Турция. Вината за да стане така е на Гърция. След Първата световна война Гърция получава от победената Османска империя цяла Източна Тракия /т.е. днешната европейска част на Турция/, без Цариград и околностите му. /Константинопол, който по-късно е преименуван на Истанбул, т.е. през цялото съществуване на Османската империя си е бил Константинопол/. За да се свърже Източна Тракия с Егейска Македония, дават на Гърция Беломорска /Западна/ Тракия. Така че в периода 1920-1923 Източна Тракия е била напълно законна територия на Гърция /не окупирана територия/. След победата на Турция в гръцко турската война, Гърция е принудена да отстъпи Източна Тракия /въпреки че не са били водени военни действия на Европейска територия/. Така че в този период България не е имала обща граница с Турция. След отнемането на Източна Тракия от Гърция, тя все пак запазва Западна Тракия, която е била дадена на Гърция с цел да се свърже със Източна Тракия.

Ако някой не знае, Беломорска Тракия, където днес живеят повечето гръцки мюсюлмани, е отнета след Първата световна война от България. В Гърция няма признато етническо турско малцинство, признато е мюсюлманско малцинство. По отношение на това малцинство Турция няма права. Помаците в Беломорска Тракия са по произход българи, повечето цигани са мюсюлмани, но не са турци и не говорят турски.

ама сещаш ли се че мазната Буца несмее да гъкне ! Съшност директно българите в Гърция изповядващи мохамеданството според Ердоган са турци! Ердоган говори на Турция, ама дали тъпака от ГЕРБ се сеща че говори и на нас българите?

Аметчо мина в КГБ КПСС БКП/ДС, СДС,НДСВ,Герб и сега обратно в дупката ДПС + БСП, а ДОСТ + Герб...това ми шушнат на ушенцето от Истанбул, а на господина Ердоган преводът му е едно към едно истина. Сега ви се вижда детска играчка, но след време, когато фактите заговорят и боговете ще замълчат. то и сега как сме-под икономическо... нямаме нищо против. чували сме от деди, че през турско робство сме живели много по-добре, отколкото през комунистическо. не мога да твърдя, но мога да твърдя, че те няма да са това, което българина т.е. се отнасяше положително и продължава с тях-малцинсвото т.е. мнозинството в смесените. това ни тежи. отидеш на лекар, зъболекар, аптека, училище, е как мислите ще да е... не съм националист, а реалист. така виждам нещата. дано да греша. а за бг политици не им мислете. те ще се изнесат на запад. пари ли нямат.... без партия, никога

по времето на Народна Република България Турция усещаше че трябва да внимава. По тогавашно време Турция бе икономически и финансово много зле! А по времето на робството хахаха българина винаги е живял зле! Лошото е че по голями предатели то ГЕРБ до сега не сме имали!

турците ще ви ритнат прогнилата комунистическа кочина

Реално в България има много повече демокрация, от колкото в коя и да е друга страна в така наречения демократичен свят. Първо имаме 7-8 партии с коалициите стават около 40 партии представени в парламента. И нещо на ръба на закона етническа партия. Когато Щатите се похвалят с това нека да дойдат да ни се похвалят.

Похвалят да се чете Обадят.

Вече има две етнически партии, а ако добавим и ромските партии сигурно ще станат 5-6.

Българите избират Боико за Шеф,после другите му виновни.Кои сам си го вкара никои не може да му го изкара!!А всеки има право да си фантазира както си иска.Къде са наште представители на народа???

Орешарски ли да изберат или БСП, който играят с ДПС или пък Доста който играе с Р.Б (ДСБ) и се отчита на Ердоган? Избираме Каракачанов (Патриотите) за Президент и след това Борисов за Премиер. Близо да Москва, Берлин и Башингтон.

Що е то "Бг"? Няма така дума. Обаче си неграмотен. "Който играят" - научи кога се пише "и" и кога "й". Личи си ти, че си герберунгел.

искаш да кажеш че ГЕРБ са българска партия ли хахаха? Направо ме разсмя! ГЕРБ не са по-различни то ДПС! Дори е още по смешно че ДПС направиха удър върху политиката на Турция в България като дискредитираха Местан и турския посланник. След тая подигравка къде беше Бойко? ГЕРБ? Външно Министерство? Народното събрание ? Бойко е по продажен и от Доган!

Ako Толстои се бе пошегувал пак, тук щеше да има не 400 а 1400 коментара не мислите ли? Има нещо сбъркано у нас, не мислите ли? Мълчи българина пред изцепките на лудия фес, като риба. Защото разбира, че не е шега. И тогава, какво правим драги русофоби?

освобождаваме Альоша от наряд!

Аз също искам Альоша в музея на соц. изкуството, за друго иде реч, но трябва и акъл не само лозунги.

Преди време разни руски самолети прелетели извън родното въздушно пространство/ Веднага президента, военния министър, външния, сашо йордановци и компания почнаха да реват, че това е нечувана агресия и подготовка за нахлунване на руския ботуш у нас. После дойдоха едни руски рокери. Президента, военния, външния и т.н. пак почнаха да реват. После някъв руски депутат се изцепи, че руснаците и без това са купили половин България, скоро и другата половина. Както може да се очаква, президенти, министри, сашо йордановци и компания вече падаха на колене пред портрета на Обама и му се молеха да прати цялата си армия да ни пази от злите рашки. Ердоган оня ден каза общо взето, че целия Балкански полуостров му принадлежи, изконна османска територия. Гърците скочиха. Бойко още се почесва по байко

празни приказки са това... Турция няма да напусне НАТО. 50 американски водородни бомби + абсолютна преданост към САЩ са сериозен аргумент към Путинистите, и НАТО няма да се лишат от този аргумент. поне в близките години, докато в Русия не дойде цивилизацията

Грузинският турчин много се размечта. Тракия била негова! Българите сме преките потомци на тракийците те са прабългари. Около 50 % е тракийската кръв във вените ни. Тракия е България и Европа.

Да бе колкото в Египет арабите са Египтяни,колкото в Гърция са древните гърци а не балканджии и римляните Италянци,толков и ние сме Тракиици!!

Ти не си, то се вижда. Ако беше, щеше да си чел резултатите от генетическите изследвания. Изследвани са българи включително българомохамедани, процента е 48 и нещо. Имаш Гугъл провери си.

Защо сте пропуснали, че се е обявил за референдум по места, като Босна, Западна Тракия,Кипър и забележете - - Варна и Кърджали? Човека в прав текст си заяви, че в тези райони хората не трябва да се делят по националност а по религиозна и етническа принадлежност, което би трябвало да изразят под формата на референдум. С една дума човека иска "кримски" сценарий за варненско и кърджалийско. Само да припомня, че Г-н Премиера преди известно време му отиде на крака за разговор и се снима обграден само на турски знамена...

А ти протестира ли срещу Кримския сценарий или го приветства, което е по-вероятно! Тогава не помисли ли за България? Трябва ли според теб да се свалят санкциите срещу Русия докато не върне Крим на законния му собственик?

А на Бай .уй му е на .уя!

Ердоган е говорил от университет носещ неговото име. Представте си сега у нас да има СУ "Бойко Борисов".

Тоя не може да рещи въпроса с кюрдите а тръгнал да се грижи за турците в Европа където ИМА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ВЪВ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕТО КАКВОТО ВЪВ ТУРЦИЯ НЯМА

Докато сме си заврели носовете в чуждата работа (Крим), в краката ни се надига изрод. Който ще вкара света във война, кървава, грозна, безлика. По - безлика и от втората.

Гьотверен ,облиза задника на Путин и ти пораснаха крилца за утрешния ден

Напротив, нахалнико, твойта тУракия е стъпила на нашите Земи и Народи! "Някои" историци напоследък много се пеняват, че сме били "траки"...

Прати некъде некой неграмотен челебия, после си намира това за повод да влезе там и да го "защитава"! Хитро! Работело е на Балканите над 500 г.

Наскоро на срешата на БРИКС един друг президент отвори дума за границите слес ВСВ. Днес негов приятел говори за още по дълбока ревизионна политика няколко века назад. Дано италианците не поставят въпроса за размерите и владенията на римската империя, защото наистина ще стане интересно. Ако поставим на везните италианците и ги сравним с турци или руснаци, извода и симпатиите са ясни.

Ами ако монголците тръгнат да си искат границите на империята на Чингиз хан кво праим тогава?!

Започна се. Къде е приятелят му Б.Б. Не го виждам, не го чувам. Изпуснеш ли духа от бутилката, става късно и страшно.

Значи не споменава България!? тоест считат ни за техен вилает и робско племе благодарение на българските Власти.Че и Кипър, а и тази изт.Тракия е античната област Европа още когато в Европа не са чували за турци и османлии.

Трябва Балкански военен съюз с цел освобождаване на Константинопол и унищожаване веднъж завинаги на мръсната Османска кочина.А тоя трябва да се хвърли на кюрдите.

А не,стига!!!.Един път свършихме мръсната работа на съседите с Османската империя.И те за благодарско ни го туриха от....ад.Справки, Балканска и Междусъюзническа война.

щом пак е тръгнало така, че ке ги тепаме ке ги тепаме, ама дека ке ги копаме :((

я да му пратим боико ханъма та да мъ осмири нагона . тои и без това обича да го галят по "главата"

Бойко: нас не ни тревожи, дори и днес сме върнали 9 гюлениста на султана ..

Този имперстор -Ердоган, може да бъде озаптен само със сила. ЕС трябва час по скоро да създаде Европейска армия за да се превърне не само в икономическа, но и във военна сила която да противостои както на Турция, така и на Русия и САЩ. Иначе апетита на Ердоган започва с Гърция и България, продължава с Македония Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Черна Гора, Словения, Унгария и т.н. до Германия и Испания. Бойко да не чака а да започне да работи в тази посока в ЕС, като най-напред организира и въоръжи достатъчно силна българска армия, Не можем да разчитаме на Русия.

Дотук добре, че гръцкото правителство предупреждава Ердогат да уважава международните споразумения, ами нашите управници що само зяпат ?!?!? Те немогат ли да кажат нещо свестно в защита на България и българските граждани или пак слугински с приведеност в кръста ще приемат безропотно всяко нареждане от ЕС и НАТО. Е това преди 26 г. го нямаше. Даже ТЖ се осмеляваше да възразява на тогавашния брат-покровител. А сега е пълна идиотия - като вземеш Плювко и селд него всичко останоло. Честито братя и сестри - няма кой да ни защити.

Абе като погледнем към тракия, никъде не е имало турчиля. Вън туечилята от тракия!

изглежда че боико като погледне в огледалото и мълчи катопутка

ББ мълчи като байхсплескан.

Cлед урока на кмета на Cимитли не може да бъде наричан мъж или бай... защото магнолията вече е известен известен с магистралиния прякор голяматапутка и да не се опитва радан да го прави на мъж с този израз за бай...

Че то, ако се върнем още по-назад, ще се установи, че турци в Европа не само не е имало, ами че и селчуките, смятани за основа на днешната турска държава идват от Залатната орда на Углай хан. Ерго и те са били клан като рода Дуло. И, да не дава Господ, българите да решим да защитаваме интересите на сънародниците си селчуки в Турция и Иран.