ЕК порица Турция за претенциите й към гръцки остров

Европейската комисия призова Турция да зачита суверенитета на страните-членки на Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - ЕК порица Турция за претенциите й към гръцки остров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Притрябвали са му островите на Ердоган. Мосул е неговият блян. Доскоро се радвал на безбожно евтиния петрол от контролираните от ИДИЛ тамошни кладенци, но вече свърши тая. И тъй, като е отрязан от там, от американците, продава евтин патриотизъм с претенции за гръцки острови. Допускам, обаче, тъй като неговият разсъдък е вече бая разклатен, че може да предизвика военен инцидент на егейско море и да се получи локален сблъсък с Гърция. не си дава сметка, обаче, че локалната война като нищо може да се превърне в истинска, голяма война. В Гърция нямаме намерение да му отстъпим и педя наша земя.

Европейските политици водят европейското стадо към заколение.От наша страна овенът е Роско Зловредният.Народите на Европа се осъзнават,че политиците трябва да бъдат натирени или следва война.А нато трябва да ни възтанови въоръжението,което беше унищожено по тяхно настояване

Опааа, момент другарю! Определението "стадо", можеш да използваш само и единствено за сподвижниците и крепостните селяни на джуджето от Кремъл. Видими са елементи на стаднтото поведение у индивиди като вас, които само и само да доказват принадлежност към куманоидната раса, са готови да пръхкат пред величеството на хора , като Ердогана. И то само поради факта, че този индивид в момента се ползва с благоразположението на високият рус мъж от червения площад!

Всичко тука на Балканите е турско бе! Само не се знае самите турчуля какви са, кои са и на кого и откъде са се пръкнали!!!

Червеното знаме с Полумесеца няма да се вее никъде другаде,освен в сегашна Турция.Колкото и да се напъва Султанска Анкара.Слава Богу,16 и 17 век са отдавна в Историята.Ердоган и подчинените Му,слуги,плещят глупости,колкото да занимават със себе си,медиите. Че Европа е импотентна-това е факт.Но,че днешният Свят,няма да допусне турска експанзия,е абсолютно сигурно.Няма как да им се получи.Даже и Биг Брадър,не би го допуснал.Да не говорим за Православна Русия,с нейните интереси.

Силно се надявам Българските политици най-сетне да се осъзнаят , че България трябва да възроди армията си ! В днешните времена е в сила правилото от миналото : " Бий за да те уважават ! " Държавите без боеспособна армия ще изчезнат !

Боеспособна армия се прави с много пари. Икономиката ни е на апаратно дишане, така че не разчитай. Единственото, което бихме могли да направим е да си пазим границата. Ние обаче и това не правим, защото по стара българска традиция предпочитаме да се правим, че нищо не се случва и да се ослушваме като свиня в царевичак. Сърбите и македонците, които определено не са по богати от нас ни слагат в малкия си джоб.

Българската армия трябва да стане също така ефективна и силна както израелската! Израел е с 2 пъти по малко територия и население!

Независимо дали на някой му харесва или не фактите говорят красноречиво, че без военната сила на САЩ Европа е хартиен тигър. Последните 10 години Обама ни показа какво става със света когато САЩ не са активни. Е Путин се възползва и това е естествено, но по-лошото е че няма кой да вкара в ред Турция, а тя е член на НАТО. Ето ви няколко казуса да помислите: 1. Какво става ако две страни от НАТО влязат във въоръжен конфликт? 2. Какво става ако страна, членка на НАТО влезе в конфликт с Русия?

Отговор: нищо, защото НАТО е бутафория! И всички го разбраха!

Турция действа с армия а Европа - с празнословие и безполезни декларации. Същото ще го чуем и ако Турция реши "да си вземе" полувин България.

може би един обединен, европейски гей прайд ще уплаши най-новия султан на европа, чиито символ е кончита вурст. :-))) пляс, пляс педалите... xD

"Европейската комисия призова Турция да зачита суверенитета на страните-членки на Европейския съюз." и аз призовавам крадците от ек да не крадат в полза на онези концерни за които открито лобират, както и цацаров да не се прави на сербез акула от масонските левундери на матовия лаборант от аонсу, ама каква полза? :-)))

Виждам, че някои от вас се притесняват за България. Няма страшно! ако нещо... нали... главнокомандващия - плевенлиев ще облече мундира, ще си сложи каската и противогаза, ще си обуе цинтарките, ще вземе винтовката, ще си сложи белите ръкавици и ще отвори "всички врати и ще даде всички шансове" да бъдем превзети без шум... както е речено. :-)))

"ЕК порица Турция за претенциите й към гръцки остров" Е така, де - същата ще е реакцията и ако Ердзоган окупира част от България и труците почнат да убиват, изнасилват и тормозят българите, да рушат православни храмове и налагат исляма и шариата. А западноевропейците ще си го местят в другия крачол и ще порицават ли, порицават... Така е било и в минали исторически времена - Европата не само че с нищо не е подкрепяла и защитавала югоизточната си част от ислямските нашествия, но даже е подпомагала "армията на Аллаха" по различни начини, а скрито е злорадствала поради мъките и страданията на омразните им православни. А някои наивници все още вярват, че НАТО, видите ли, ще ни защити. И дори забравят, че и Турция е част от НАТО - е, от себе си ли ще ни защитава?

Като заговори за исторически епохи,знаеш ли въобще какво представлява Турция,защо има претенции и на коя империя всъщност е остатък ?

Не е ясно какво имаш предвид. Написаното в горния пост е вярно. Що се отнася до намесата на НАТО и Западна Европа, изминалият четвърт век показа колко ги интересуваме, макар, че уж сме част от тях. Така ще е и ако, не дай, Боже, турците решат да анексират югоизточните ни територии. Най-много да ги порицаят и да предложат да се разберем помежду си. Резултатът ще е ясен.

е ЕС. Както си признават в DW, Турция си прави каквото си поиска с ЕС. Дали Ердоган би си позволил подобно нещо с Путин или Тръмп. Всъщтност оня ден Путин се обади на Ердоган да му иска обяснения как така иска да сваля Асад от власт, и Ердоган моменталически се отказа от амбициите си.

Статията в DW предлага ЕС незабавно да прекрати преговорите с Турция за влизане в Съюза. Представям си какво би станало. Сега ЕС все пак ги държи изкъсо с условия, но прекъсне ли преговорите, турците ще започнат наистина да правят каквото си поискат и първата им жертва ще сме ние.

ЕК порица Турция за претенциите й към гръцки остров, но едва ли ще вземе някакво мерки както на времето НАТО не взе никакви мерки когато Турция окупира северната част на о. Кипър и създаде марионетната Северо-кипърска турска република.

И все пак си мисля, че ние трябва да си стегнем строя на ракетите, защото тук започва и свършват световните религии. Тук има толкова много мъдрост от болка и радост, че дори самите религии нямат толкова голяма сила. Защото, защото гените на хората обичат луната ,слънцето и синьото небе/ каквото всъщност означават те/. Те са като нас, а ние като тях. Те са част от нас и в нас, а ние като тях и в тях. Един ден ще чуят глас , който ще им говори така и няма да имат сила да вдигнат очи. Турците ще преживеят пречистване и ще гледат по това време на изток. странно, но Луната ще е там по това време. Те носят част от нашата душа в себе си и ще я предат във времето на други народи. Когато бях в Анкара никой не можа да покаже, че са по- различни от нас. Странно, но вярата им е като станиол върху огромното наследство на Персия, а то вече кипи като вулкан и ще си дойде на мястото.

Турция призова ЕС да си ЕПМ. Според запознати, съществуват всички предпоставки ЕС да последва съвета на Турция.

"Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова турските граждани да продадат доларите, които имат, и да купуват злато и турски лири, пише БТВ".

те пък като се втурнат да обменят :)) Знаеш ли колко десетки пъти са им крали парите и на тях (както и на нас) като ги държат в турски лири. 10-20% обезценка на година, да не са вчерашни турците, как мислиш?

С тия цигани няма как да има добросъседски отношение!

Плална - Баязид II Първата фаза на завладяването на островите, самата Гърция, България, Македония, Сърбия и Европа е насищането им с голямо количество мюсулмани. Нататък нещата ще си дойдат много по-лесно и от самосебе си. Хората, които вие смятате за "бежанци" имат богат опит в тая работа.

Утре като кажат турчолята, че Източна Румелия е тяхна, еврейскогейския съюз ще подхвърли "ЕК призовава Турция да избягва всякакви поводи за напрежение" и ще остави България да я оглозгат чакалите.

Да бе, точно заради ЕС ще ни откраднат териториите :)) Продължавайте платения руски мурзилаж, да твърдите как Русия правилно си е ''взела Крим" и наистина Турция утре ще си вземе и Източна Румения. Може и с референдум - в Кърджали ще го спечели с 80%

Източна Румелия

Кретенчооо, сто пъти ви се обясни на дебилите, че Българската аналогия на Крим не е Румелия, Родопите или Кърджали, а Македония, Западните покрайнини, Северна Добруджа и Южна Тракия и е напълно справедливо да се случи същото, което се случи с Крим. Само дето не може да стане с референдум, защото където Българите не бяха изклани, се продадоха. За разлика от руснаците в Крим и усрайна, които не щат да се продават.

ЕК порица Турция за претенциите й към гръцки остров Политиката на "меките китки" на ЕС води до това шайка самозабравили се турски ислямисти да ни се качат на главата. Кучето, пък дори и ислямистко разбира само от тояга. За справка отношенията Путин Ердоган.Същите тези хора , които се пишат пред ЕС на големи мъже, целуваха задника на Путин, и сега продължават същата "процедура".

Няма турски етнос. Всъщност баш турчина Ердо по произход е грузинец. Демек, има повече общо със Сталин, отколкото със средностатистическите балканец или анадолец - граждани на Турция. А жена му е саудитка - има общо предимно с анадолските араби.

Време е Ердоганова Турция да се отегли зад линията Мидия-Енос и да върне Цариград на Гърция,като предварително си вземе минеретата от църквата,,Света София".Време е да върне Тракия на тракйците и плати ограбеното и дан за избитете българи.Диктатора Ердоган рие ли рие ,но като вола ще качи калта на гърба си и върху турският народ.

БРАТО НА КАКВО СИ ? С КАКВО ДРОГА СЕ ДРОГИРАШ ИЛИ ПРЕКАЛЯВАШ С ГЛЕДАНЕТО НА АЛФА ТВ !!! ИДИ И НАКАРАЙ 80 МИЛИОННА СТРАНА С ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ И БОЕСПОСОБНИ АРМИИ В СВЕТА ДА ТИ ДАДЕ ИСТАНБУЛ !!!НАЙ-МНОГО ТАЗИ АРМИЯ ДА ТИ СЕ ИЗРЕДИ И ЗАДНИКА ТИ ДА СТАНЕ КАТО ТУНЕЛА ПОД БОСФОРА СМЕШНИК !!!

жужето и султана са вече диктатори и терористи...грабят чужда земя и всички си затварят очите..утре и България може да си поделят

Ами, може и да ни поделят с тези келяви съюзници, които имаме....Жужето и Султана ще ни делнат, докато Банана се люлее в прощален танц върху Баобаба на Перуката...

като държава и в този й вид няма място на картата на света. Спасява е само това, че все още св. кукловоди имат интерес тя да съществува.

В разприте за тия острови вече загинаха и гръцки и турски военнослужещи, а днеска след, почти 20 годишна летаргия, изведнъж от Евросъюза взеха че размаха пръстче на турците...

Ердоган Талибан ,ще става все по-нагъл пред Еврогейските политици с васално поведение !

Турция нарушава териториалните граници на Гърция от десетилетия. Защо обаче ЕС сега реши да прави подобни забележки ? Ами,защото Ердоган вече се чува редовно по телефона с Путин....

'Ужасеният" Ердоган, ще си го премести в другия джоб...По жалка, беззъба и инфантилна политика, никога не е водена от държавите в ЕС, които винаги съм уважавал. Европа се срива с часове пред Ислямското нашествие и лошото е, че никой не знае, къде е дъното! Ако имахме нещо като политици и някакви мъже на място. Отдавна трябваше да водят преговори със страните от Вишеградската 4ка+ Австрия и някои други и да търсят допълнителни вътрешни съюзи и подкрепа. За жалост ние отново имаме на чело някакви жалки подлоги, гравитиращи около най- меките китки в Брюксел.

Европа се срива,а Турция и Русия се възраждат!Освен това Европа е колония на САЩ които печатат фалшиви(!) долари!Безкрайно тъпа путлераска пропаганда на фона на новината за поредната глупост на Ердоган!

уточнение

Ако Турция се възражда, защо лирата поевтиня толкова напоследък? А Ердо призовава турците да обръщат доларите и евро в лири и злато, ама няма кой да го слуша.

че турциа какво е винамна, че нейна териториа се е самообявила за членка на ес. кипър, гърциа, източна румелиа, виена.....

докато не си олучим годинката едва ли ще се оправим...

Европейските политици не са способни да осъзнаят, че Турция е променена и има имперски стремежи.

Турският султан има намерение да посети Виена скоро и по стара османска традиция да я обсади. Меркел да ходи да моли за милост.

И по стара традиция ще бъде бит като краставо псе.

този остров си е турска провинция ...винаги е бил турски(600г,Крим е бил руски само 200г) и трябва да се анексира

Уточнение: 600 години под османско /не турско/ господство и 2000 години преди това населявани от гърци.

острова преди това не е бил гръчки а византииски

Държавата Турция е създадена 1923 г. Преди това е нямало и никога не е имало подобна измислена държава. Имало е Османска империя. Раззлични неща са, ако не ти е известно. Турците, когато им е удобно казват, че са наследник на империята, а когато не им е удобно казват, че нямат нищо общо и самите те са се освободили от тази империя. Малко крвенска работа е това вашето не мислиш ли? Измислена държава и измислен народ сте с измислен език и писменост. Какъв турчин си ти, като в няма такъв народ. Това е сбирщина от различни народи на една територия наречена Турция. Добре, че беше Ататюрк, за да ви обедини под един покрив, а вие сега плюете на него и искате да ставате отново империя, гледайки лакомо към чужди територии. Нали не мислите, че някой ще ви разреши подобно нещо. Дайте първо автономия на кюрдите и тогава ламтете за чуждото! Анадънму?

Отгледахе си пепелянка пък сега порицавате. От 60 години наливате пари в турската икономика. Ако не го бяхте правили сега турция щеше да е на нивото на камерун. Но още не е късно да си поправите грешката.