Борисов: Подкрепяме заема за Гърция, но няма да плащаме

България ще подкрепи плана за спасение на Гърция, но няма да плаща, обяви премиерът Бойко Борисов в парламента.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Подкрепяме заема за Гърция, но няма да плащаме | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заемът е от европейския бюджет, в който сме внесли и ние, така че плащаме. За да поддържаме стандарта на гърците и против собствения си народ.

плащаме и ще плащаме.....И който твърди обратното заедно с Владито и Томито най- добре го знае.Може да не е с директни вноски, а по други механизми или ограничения.

Прав е Мутреско-няма да плаща-ще плащаме всички ние! Гаранцията е нещо което ще ни ангажира с плащане при отказ или невъзможност на гърците да плащат! Пак го изберете тоя антибългарин-слагач и угодник на ЕС И САЩ!

за гаранти се се пита народа чрез референдум. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не съм чул нищо, което ББ е казал и то да е вярно. Освен откровени лъжи - нищо друго.

Е като няма да плащаме защо ни искат съгласието ?Да харчим техните пари ли?Чудна работа!Ще питам някой как да си харча парите!Този премиер съвсем ни приземи до себе си!

северна "гърция" е подарък от българите на "гърците " през балканската война . сега пак ще им я плащаме . сигурно са много специални .горкичките . папка им се . плащат си на европейците.

Борисов и Горанов лъжат! За този заем ще бъде изразходван европейски фонд, вноски в който е правила и България. Тези пари никога няма да бъдат върнати, защото Гърция е тотално фалирала. ОСТАВКА НА БОРИСОВ!

Абсолютно вярно! И сега лъжат и мажат...механизъм, ала-бала.. това е фонд и там има пари, които ще бъдат дадени на Гърция. Там има и пари на България, естествено..

ама нещо заприличваме на фурнаджийски лопати? един път подкрепяме, после - не. не е справедливо и коректно.

Като чета мненията НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ БОЛШИНСТВОТО ОТ ДАЛИТЕ МНЕНИЕ ВЯРВАТ НА ДУМИТЕ НА МАФИОТИТЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ - И ПОСТОЯННО ДЕМАГОГСТВАТ. ИСТИНАТА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ПРЕД СВЪРШЕН ФАКТ.

Когато говорим за помощ на Гърция, едва ли някой си задава въпроса колко много българите са допринесли за икономиката на Гърция през последните 25 години. Не знам дали подлежи на статистическо изследване, но това е четвърт век, през който стотици хиляди българи са работили по един или друг начин за гръцки работодатели /включвам тук и гръцки фирми, и гърци - частни лица, както в Гърция, така и в България/, без съмнение са били есплоатирани в максимална степен и са донесли страшно много печалба и други облаги за Гърция.

За сметка на това, хиляди българи, получили гръцки пенсии, с месеци и години не си получават парите от гръцките пенсионни фондове, без да им се дават обяснения. За сравнение, когато гръцките политически емигранти в България бяха репатрирани в Гърция, парите за техните пенсии заработени в България, в размер на десетки милиони долари, бяха преведени накуп на гръцката държава.

"Ми смо као муди - учествуjемо али не улазимо"

Още от време оно се знае-гаранция-Франция,като ни кажат ще плащаме пенсиите на гърците,че и сиртаки ще играем- без узо

Вчера беше "не подкрепяме", днес е "подкрепяме. И това ако е признак на нормална мозъчна дейност, здраве му кажи!

Защо да не помогнем на Гърция.Веднъж с участие в европейския стабилизционен фонд,заедно с другите 27 европейски страни,веднъж с ИДЕЯ на основата на опита от Лукановия и Виденов фалити. Защо Ципрас и новия финансов министър- Евклид не обяват вътрешен стабилизационен заем с минимум облигация от 1000 евро, за гръцките депозитари,пенсионери,търговци,работници и държавни служители.Разполагат в КЕШ около 50 милиарда евра/2-БГ бюджета/.Цената/лихвата/,разбира се ще бъде далече над пазарната сега.В добавка и някакъв процент в бонове/ваучери/ с които да могат да изплащат част от "горницата" на повишените данъци,които ще могат да ползват,ако са платили "долницата"своевременно.Това ще бъде един достоен референдум, на достойни елини и патриоти.Лихвите ще остават в Гърция,а не в банките кредитори.Шеговито казано,това са евзоногвардейски и сиртаки стъпки,но като е дошло до тук това е... Нашите "вероятни" загуби са условно вероятни зависещи от условията "приемане условията от длъжници,кредитори,отказ от последващи плащания и др.

Когато говорим за помощ на Гърция, едва ли някой си задава колко много българите са допринесли за икономиката на Гърция през последните 25 години. Не знам дали подлежи на статистическо изследване, но това е четвърт век, през който стотици хиляди българи са работили по един или друг начин за гръцки работодатели /включвам тук и гръцки фирми, и гърци - частни лица, както в Гърция, така и в България/, без съмнение са били есплоатирани в максимална степен и са донесли страшно много печалба и други облаги за Гърция.

идиот на идиотите,номер 1 в света по простотия,няма кои да му отнеме първенството за години напред.

Бойко!Най после нещо мъдро от теб.

Борисов към Ципрас, пари няма действайте.

На този малоумник някой вярва ли му?

Себе си имаш пред вид.

не,теб

Що така бе Боко!? Нали Папанадреу ти беше приятелче? И той е част от забърканата каша. Няма ли да му помогнеш? Той как те целуваше предизборно!? Ам?

Приятел? Много силно казано.

Схемата на спешното финансиране: Гаранция за сумата ще бъде специалния Европейски фонд за финансова стабилност, в който участват всички държави, плащащи вноски към бюджета на съюза. Така, България също става гарант за гръцкия заем със своя дял от 0,32 на сто, или приблизително 23 милиона евро. Таааа кога по- точно няма да плащаме не ми е ясно....? Ще плащаме и още как нали се водим европейци. Най-бедните и дисциплинирани ще плащат сметката на тези които лющят сиртаки постоянно. Ще платите ама няма и дума да обелите щото народа вече не иска да слуша простотиите ви

И каква стана тя? Май ще плащаме, а? При бат Бойко лявата ръка не знае какво прави дясната.

Май лявото ти полукълбо не знае какво се случва в дясното. Между другото така е със Станишев например. При него има неработещи връзки между зони в мозъка. Нарича се психопатия.

БОЙКО, ОТ 25 ГОДИНИ НАСАМ ТИ СИ ПЪРВИЯ ЧОВЕК, НА КОЙТО СЪМ ПОВЯРВАЛ!!!!! НО ТОЗИ ПЪТ МЕ РАЗОЧАРОВА!?!?!? ТЕЗИ ИДИОТИ КАЗВАТ, ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА СА БЕДНИ КАТО БЪЛГАРИТЕ, А ТИ НИ ПРЕДЛАГАШ ДА ГИ ПОДКРЕПЯМЕ! КАКВО ЗНАЧИ ДА ГИ ПОДКРЕПИМ, БЕЗ ДА ИМАМЕ НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ АКО ГЪРЦИТЕ СЕ ИЗДЪНЯТ!?!?!?!?!? МНОГО МИ Е МЪЧНО, КОГАТО КАЗВАТ, ЧЕ СИ ПОЖАРНИКАР, НО И НИЕ НЕЩИЧКО СМЕ УЧИЛИ!?!?!?!? КАКВО ЗНАЧИ ДА ГАРАНТИРАШ НЕЩО, БЕЗ ДА ИМАШ НИКАКВИ ОТГОВОРНОСТ, АКО ЧОВЕКЪТ ЗА КОЙТО СИ ГАРАНТИРАЛ СЕ ИЗДЪНИ? ДО ТУК БЯХ БОЙКО - ПОВЕЧЕ НЕ РАЗЧИТАЙ НА МЕН И НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО!!!!!! Дядо Иван

Дръж се за Пудела, Дядка! Явно той е твоят човек.

Мануел

Митенцееее казаха ти да отидеш на доктор съвсем си изперкал

Дядо, такива като тебе осират България. Ако реагираш като простак, щото някой бил около теб простак, простак ще си останеш. И явно си. Ако реагираш на простака от позицията на мъдър човек, нямаше да пишеш такива малоумщини. Че и се вживяваш според писанията ти! Много прости хора живеете в България! Много! Емоционалният ми мениджмънт не е на по-високо ниво от на маймуна и то от протосите. За да си отмъсстите, можете да затриете и себе си, и всичко. Много тъпоумно, дядка!

ЗНАЕШ ЛИ КАКВО КАЗВАТ ИСТИНСКИТЕ - СТАРИТЕ БЪЛГАРИ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ: АБЕ ЗАЩО НЕ СИ Е...Ш МАЙКАТА БЕ ПРОСТАК??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ВЯРВА ЛИ ОЩЕ НЯКОЙ НА МУТРАТА???

Бойко Борисов или не разбира, какво означава това, България да е Гарант за Заемите взети от Гърция, ИЛИ се прави че не разбира. Щом България е Гарант по заемите, означава че и България ще трябва да плаща, ако Гърците не си шлащат заемите ( което е много вероятно, като се гледа това което правят в момента ). По този начин, Правителстото на България, може да направи така че България да връща и 300 ( триста) Милиарда долара гръцки Дълг. Дори и да не не се наложи да плащаме всичките 300 Милиарда, а само 10- 20 Милиарда долара, това ще е ФАЛИТ за България. Такава Идиотщина не беше правило НИКОЕ БГ Правителство досега. България не трябва да дава пари, за да покрива Заемите на Гърция или да става Гарант( от което дори можем да загубим ПОВЕЧЕ пари).

Паре нема, действай!

Неса чак- толкос почернели? Защо ни е Тоя, да ни излага? Абе мани, циганска държава! баба Бела Роза Реджепова

Добре де мухъли, какво лошо казва премиерът? Ако беша заявил, че ще плащаме-ясно, ще мрънкате и подскачате като петлета. Сега обаче няма да участваме в плащанията-вие пак миришете. Е как да се угоди на такъв матрЯл?

Елементарно е , но очевидно по разбираеми причини не можеш го схвана . Боцито няма полезен ход или с други думи няма обществено доверие и подкрепа. В такава ситуация има един единствен възможен изход - подава оставка , ама Боци му се не ще. Аз лично не приемам такава позиция изразена от него - щом е без пари подкрепяме . Някак си много простовато хитроумна е , като с дребен тарикатлък да излезеш сух от водата. Според мене равностойна вина в гръцкия случай носят и кредиторите , но кой да го заяви това ясно , Боци ли - нали знаеш кои са кредиторите. Сега какво се прави , уж се помага на Гърция а се спасяват интересите на банките . Въобще тази система е много мръсна . Аз лично съчуствам и съм готов да подкрепя гърците , сега когато са ги натикали в блатото и не определящо за мен е дали са по-богати , по-мързеливи или всичката тая мръсотия дето се излива. Но съм убеден , че и това дето сега се твори не е за доброто нито на Гърция , нито на гръцкия народ.

Vladimir Borisov

Не бе тъпо, ти не си ме разбрал. Въпросът значи беше добро ли е това изказване за България или не? В подкрепа на Родината ни ли е или не? Простичко е, като атакистче :))) Понимаеш?

Премиерът говори странни неща. Можете ли да обясните г-н Марчинко,защо ставаме гаранти на този мостов заем ?! При положение,че в случай на провал на предстоящото споразумение,няма да платим нищо. Ясно ли ви е откъде ще дойдат тези милиарди?Да сте чули нещо за Европейския финансов стабилизационен механизъм?! Какви суми има в него и каква част от тях са български пари2

Ами тогава г-н Марчинко,хайде утре да отидем в банката и аз ще взема един кредит от 5 хил.лв. и ще Ви заведа за гарант,но ще кажа,че в случай на неплащане от моя страна,вие няма да платите нито лев.И банката ще каже ОК,няма проблем! Простичко като за неатакистчета.

Vladimir Borisov

Титчо, опитай се да мислиш неелементарно. Казва се-България няма да участва в плащанията. Какво повече търсиш? Може би извънземните?

Абе мухъл я бързо влез в час! Работат е там, че той те заблуждава отново и отново и отново, защото на такива овце разчита.

Що ли не му вярвам на Калитко? В ЕС няма такова животно -"подкремям но не плащам". Щом си казал "да" на плащането - плащаш! Тоя наистина ни мисли за "лош матр'ял", с който да се отнася подобаващо! Това е то да си сложиш охранител на входа на държавата!

Щом подкрепяш и ще плащаш бе, тъп.ко ! Тия ги разправяй на други ид.оти!

То, като на фото- изложба: "Живот и делото на Бойко"

Изтървахме златен шанс да чуе Европа малко и за нашите "мижави" проблеми тук - глад, безработица и безгранична смъртност. Сега беше момента да попитаме нас докога ще ни третират като африканци. Гарант да не плаща при провал - смях в залата. Няма такива мазни лакеи като тези които сега ни управляват - уж каратист и пожарникар, а дефакто безгръбначен родоотстъпник.

СУТРИН ПРИ БАРЕКОВ ДРЪНКАШЕ ЕДНИ ГЛУПОСТИ, СЛЕД ОБЯД СЕ КЪЛНЕШЕ, ЧЕ НЕ ГИ БИЛ КАЗАЛ. НЕ Е ЛЕСНО, КОГАТО СИ ДЕБИЛ!

Май е време да изритаме гроб и безгръбначният борисов и да гласуваме за Атака ! Никога не бих гласувал преди, но сега не виждам друго спасение ! Загиваме с това мекотело ББ !

Трябва да си истински АНТИБЪЛГАРИН за да гласуваш за ПАРТИЯ, защитаваща чужда държава повече от СОБСТВЕНАТА си (УЖ) такава! Тази ПП атака няма нищо общо с България вече защото там всички са подлоги на кремъл! Едва ли има някой, който да не го е разбрал, но за всеки случай да го кажа пак! Пък и кеф да гледаш как юрушчетата се опитват да отричат очеизвадни факти!

Но как ще подкрепяме, а няма да плащаме?

И как ще стане тая мистика, хем да им станем гаранти на 7 милиарда дълг, хем да не го плащаме ??? Тоя маймуняк ББ за без акъл ли ни смята ? Малаките няма да платят и едно евро и от тези 7 милиарда. И кой ще го плаща, ами както е навсякъде - от гаранта !

То на нас и КТБто ни стига, а за Гърция ще участваме като "топките" - Участват ама не влизат!

...понеже ние българите не можем да отделим и един лев от нашите 75 ЕВРО/150 лв/ пенсия и 240 ЕВРО /480лв/ заплата, БочКо и Роско да извадят от техните лични офшорни сметчици 1-2 милиарда Евро и да плащат за България ! Нали клекнаха и са готови да плащат ?!?! И нали са много евроГЕЙСКОатлантически ориентирани и са готови да плащат на германските банки за Гърция, да плащат те ! Който иска да плаща чужди сметки, да плаща, ние ОХИ !

Ние, членовете на Националното Единно Сдружение на Гражданите за Защита Интересите на България (съкратено- НЕСЕГЪЗИ), настояваме за незабавно и безусловно подаване на оставка на гражданина изпълняващ длъжността "Министър-председател" на Р. България, за да може същият да бъде изправен пред международен съд по обвинения в геноцид (над собствения си народ), кражби и злоупотреби в ОСОБЕНО големи размери, лъжесвидетелстване, покровителстване на елементи от организираната престъпност, родоизменничество, чуждопоклоничество, престъпления срещу гражданите на Р. България- както тези, пребиваващи на територията и, така и срещу такива, принудени да напуснат родината си.

Не че трябва берачите ни на портокали да дават на гърците или ние с горановия заем ама ББ направи изказване: То по същия начин можем да подкрепяме космическите изследвания - ама не участваме!

Форумци, тия пари и двруги траншове, които Гърция ще получи от ЕС отиват в по-голямата си част в ръцете на заемодателите, а това са големите европейски държави. Тащка че Боко Тиквата не се е загрижли за Гърция, а за европейските колониалисти.

Боко разменя съгласие за участие в "спасяването" на Гърция срещу Шенген, но ще си остане с пръст в г.з.

Болен здрав носи !?

Имаше и една друга: "Простия на мутрата вярва, за него пак гласува, после пак робува, и накрая- гръцки патки пасе (за 3 евро на ден)". Ама тая още не са я вкарали в книжката с поговорките.

Тоя (Бойко борицов) няма ли кой да го спре, да не ни прави гарант на гърчолята!

И ся един комшия вика да му спретнем от блока един мостов заем, щото не бил си плащал парното баре две години. Иначе нямало да ни смята за добри комшии.

Парламента прие че ще се съгласи с искането на ЕС да се помага на Гърция.Иначе казано и България ще бъде гарант за мостовия заем от 7 милиарда, което пък значи че при неплащане от страна на гърците, което е сигурно, България ще заплати дължимата сума в бъдеще.С две думи дупе да му е яко на глупавия българин.