Партньорът на СИРИЗА: Гърция да завие към Русия

Гърция трябва да направи геополитически завой към Русия, заяви Гавриил Аврамидис – представител на дясноцентристката партия „Независими гърци“ (АНЕЛ).

Обратно в новината

Коментари - Партньорът на СИРИЗА: Гърция да завие към Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще завиете към Русия, ама долар и евро повече няма да видите. Руснаците няма да ви търпят дълго, и те си имат бакии за оправяне.

Историята гласи и при двете световни войни Гърция и Сърбия са били с Русия , а ние сме били с Германия. После цяла Европа моли Русия за помощ а ...

те гръцките социалисти хубаво са решили да поканят руснаците , но забравят че като ти дойдат на гости руснаците , после не си тръгват !

Какво дръзновение! За рашаните маслинки за водката, за малякасите водка! Ъъъъ красота! Само дето в Гърьия ще понамалеят всички европейски стоки и ще остане само зехтина, но пък гърците са си напълно самодостатъчни!

ще минат на руска диета картошки и водка .

Защо ли не съм учуден?

Няма отърване от Духът който броди из Европа..

България има един син, обаятелен и несломим, мъж решителен и смел, с ясен поглед на орел! С Апостола сравним е той, изправил ръст, незнаещ покой, да буни българина клет, притиснат от соросоиден гнет! Присъствието му е магнетично, излъчването му-харизматично, Волен Сидеров е този мъж, доказал силата си неведнъж, да вдигне глас в защита на народа и с него да е в днешната несгода, да изрича истини нелицеприятни, но за властниците те са непонятни, защото те живеят на друга планета, гдето не срещат хорската несрета и папкат от хранилката държавна и не разчитат на касата здравна! Тези пиявици си имат, съвършено друг социален климат, поддържан от източник незнаен и няма ги тегобите на прехода безкраен! Че Западът объркал е конците, е ясно даже на слепците, лошото е ,че ще повлече и нас, в дупката,що зинала е черна паст! Но вече крайно време е настало, Атака да постави начало, на промени срочни,неотложни, за бъднините ни тревожни! Атака е единствената сила, която би ни спасила, от колапса необратим, що ЕС ни готви невъзмутим Под силата на аргумента, руши се даже и цимента, дори бетонът е лабилен, под натиска на аргумента силен!

Забравил си си хапчетата . Бива ли така ? Ако и Болен ги забрави , пак ще крещи по самолети и летища . Айде болшевиците под строй да се хвърлите от някой висок съветски връх и подобни уроди да не дишат наоколо .

Пореден протоберанс и конски трепет с насечено цвилене.

Чува се че северно корейския другар ще ходи при Путин. Сега другарите от СИРИЗА. Воленчо какво чака? Ами нашите червени другари защо предпочитат еврото пред рублата? Моля ви, другарко Дърева кажете им.

Ми прави са си хората! Аз не харесвам особено гърците, но те си гледат интереса... Както и словаците, както и унгарците, както и австрийците.....Само ние гледаме краварския интерес повече от нашия!!! За разлика на наше гейподлоги дупещи се на еврогейовете за сметка на българския народ!!!

Те и от Кипър ходиха при Путин, ама той им каза - пари нема, действайте. И те се върнаха посърнали.

Към Русия и бай-бай ЕС и Еврозона .... Да им е честито на гърците!

умирам от смех! Гърция шантажира ЕС члез Русия. Това го правеше още 1979-та, когато шантажираше за базите на НАТО чрез споразумевия с българия върсъс Турция. Дан говориме, че направи шантаж за дълга миналата годин. Съгъ ше се види кой кой е у шибания евросъюз!!!!! Ако им куекнат на шантажа: бегай далее от хора дет мое ти остават домашната прислужница за шеф на къщага. Край на евросъюзчето. Ако ги натират: начи е дообре, че сме у ЕС! Настъхиха лопатат тоя път и принудиха шефчетата да действат! ШВЕЙЦАРСКИТЕ БАНКЕРИ вече го нпаравиха. немецъ е наред.

научи се да пишеш, глупак

krassikat@

Проумей смисълът на казаното... В случая неграмотността е красив колорит! :) 100% е прав човекът - по делата им ще ги познаем! Не получи ли всеки - заслуженото, няма да го бъде ЕС! Ще се разпадне неминуемо, щом справедливостта е в дефицит!

Гърците го направиха! Българи събудете се...кога ще го напеавим и ние?

Вие сте го направили вече, нормалните хора обаче само ви се смеят и не ви се водят по акъла.

Ходи се прегледай ....

На където и да завият, лапачката свърши!!!

Гърците трябва да са благодарни, ако след управлението на СИРИЗА, им остане поне по една РИЗА.

СА мнооооого богати, както Италия, Португалия, Испания...за България и Румъния не говорим, те са извън всички класации. Затова ли за следващата олимпиада са подали документи за участие само Казахстан и Китай... Другите май нямат ПАРИЧКИ...."Проспериращата" Европа я няма, а Казахстан са толкова зле, работейки с Русия...да не говорим

от пропастта, но ще направи крачка НАПРЕД

Междувременно българският премиер Бойко Борисов изрази убеждение, че ЕК ще работи активно за създаване на газоразпределителен център в България - така нареченият хъб.

ЕК работи "много активно" и успешно за затварянето на Южен поток. А България прехвърли пълномощията си ЕС да преговаря от името на България. Не разбраха ли доктора каза в моргата, значи в моргата.

Гърците да завият към Русия??? Та тя няма икономика. Русия е на 8 място след Бразилия. Къде се перчи Русия с жалките 2 трилиона долара брутен продукт формиран от износ на ресурси. Дори Италия е колкото нея. Русия се изпреварва поотделно от Германия, Франция и Великобритания. Предстоят интересни месеци, очакванията са популистите да се сринат. Няма как да стане.

Няма значение колко бруто изкарваш, а колко ти е нетото. Русия има положителен баланс, всички дето ги изреди без Германия имато отрицателен, а САЩ те просто всяка година са пред дефолт. Иначе на Гърците им стига и Руския пазар, особено след санкциите. Хитри са те, не като нас, дупедавци.

Частично съгласен - гърците са "гяволи", изглежда ще искат да продават в Русия. И то само те, никой друг по възможност.

Е, добре, че едни вече се осъзнаха !

ако гърция завие към русия и излезе от ЕС и еврозоната трябва си въведе драхмата .и ако ти поиска хипотетично заемче но да ти го връща в драхми би ли се навил....или в рубли

Гърция ако въведи драхмата,ще падне в канала!Каква стойност може да има драхмата при 320млрд. евро външен дълг!А това че Русия може да им изкупува селскостопанската продукция,няма лошо-лимони,портокали,маслини имат си ги!Все пак гърците имат някакъв авторитет и не им пука ако имат интерес,докато при нас от политически игри стоим в едно положение и само се бръщолеви " ще",ама не ще!

Завой към Русия?И в Гърция ще настъпи един хубав,мирен живот,ЖИВОТ В БЛАГОДЕНСТВИЕ,както е в Русия.НАШИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ЗА КОМШИИТЕ......

за мечката дето играе в комшията

Той добави, че е важно намерението на Русия да строи газопровод за доставка на природен газ към Централна и Източна Европа, който да минава през Гърция и Турция и че през 2019 година ще изтече договорът за транзит на руски газ за Европа през Украйна. - как си бе как ти е "ХЪБА")))))

Той,боко,е усвоил урок от,,КУРСА ЗА ЛИДЕРИ,,.НЕ МУ ПУКА.....Пък и отдавна ще е ИСТОРИЯ.За съжаление друг ще решава проблема.

Абе я отвори картата на Европа и погледни и обясни как ще стигне газа от Турция, през Гърция.. до Европа ? През Македония (няма тръба) и Албания (няма тръба) ли, че аз така като гледам остава само под вода (над 200 км) до Италия, и то ако има изградена подходяща тръба до брега в Гърция (а такава няма) и в Италия (пак няма). Кажи сега, ти как си го представяш.. или там тоя дето ти плаща да пишеш глупости ?

Комунисти ,акъл НУЛА!!!!

Точно ти ПОДСКАЧА.КОМУНИСТ ЛИ СИ????????

Кво да очакваш от партии с имена като гръцкия АНАЛ и българската ПУТАКА? Въртят сучат все около Путя гледат да са!

еваллата!!! Много прост народ има по тези земи. То затова сме и на такъв хал!

Гърция трябва да има умерена политика както с Германия така и с Русия. Ако е хитра наистина. Избягал си от едни дългове и искаш да се натресеш някой да ти дава пак..... не мисля, че ще се получи. Аз знам така: ЩОМ СИ ВЗЕЛ НА ЗАЕМ ТРЯБВА И ДА ВЪРНЕШ. Иначе никой друг няма да ти даде повече. Руснака не е прос.

те са си хитри виж наште "велики" гейберсти са си е-али ма-ата))))

От действията на Русия се вижда кой всъщност се опитва да разбие ЕС :)

да се очаква от държава, където образованието е сведено до шести клас, а на въпроса кой е Шекспир, ти отговарят, че не е от техния клас...

след което натирват учените българи да берат портокали ...)))) смешник

И още е казал: "Ние имаме обща религия и културни корени,исторически връзки,даже много от имената са ни еднакви."

апа да не говориме, че внучката на последният византийски император се е оженила за сина или внука на Иван 4 и от тогава руснаците се имат за третата римска империя и броят, че всичко на изток от Виена им принадлежи.

Във връзка с разразилата се тук полемика за задълженията на Гърция и нейното поведение искам да споделя, че дълго време търсих отговор на следния въпрос : Защо САЩ, които имат трилиони задължения не ги притискат никакви кредитори и никой не иска от тях да правят погасителни планове , а длъжници като Гърция ги докараха до СИРИЗА ? Днес най-после получих отговор и той дойде от математикът професор Константинов. В една от големите телевизии професорът заяви, че САЩ могат да си печатат колкото си искат зелени хартийки и без да се страхуват да си правят дългове, защото имат най-голямата и силна армия в света и ако някой кредитор си поиска парите или някой откаже да ползва долари те могат да му пратят тази армия. Според професора за САЩ може да настъпи проблем единствено, ако Русия и Китай спрат да ползват долара , защото на тях не може да им прати своята армия и това във Вашингтон го знаят добре. Аз бих продължил мисълта на професора, че ако някой американски президент сглупи да направи такова нещо, то той ще е последният президент на държавата САЩ. В крайна сметка от коментара на професор Константинов излиза, че СИРИЗА може да изпълни своите обещания само ако излезе от еврото и започне подобно на американците да печата драхми, но няма такава армия и това ще обрече плановете на СИРИЗА на неуспех.

и гърците си печатат хартийки да видим кой ще им се хване на "рублите"...Еврото, което са получили е еквивалент на редица европейски икономики и с "рубли" не можеш го върна на кредитора.

Ами няма да ги върнат, ще правят като ФАЩ, започват на чисто с БРИКС. Нещо системата започна да издиша!

А професор Константинов знае ли,че е направил точно такова изявление?

Вероятно знае, защото това което коментира "Бай Тошо" е от участието на професор Константинов днес в предаването "Тази сутрин" на БТВ. Аз също гледах това интервю и мога да кажа , че професорът не е цитиран дословно , но смисълът на казаното от него е точно предаден.

Няма начин това да е казал.И децата знаят ,че САЩ са най-голямата икономика и ако спрат инвестициите в Китай ,а след това да им купуват и стоките китайците стават африканска държава.

Да, децата така знаят. А възрастните трябва и да мислят.

В голяма грешка си... това за американските инвестиции беше вярно 90-те години. В момента на Китайците проблемът им е, че ако не купуват американски дългови книжа, американците може да имат икономически проблеми, които силно ще се отразят на двустранните икономически отношения - просто американците няма да купуват толкова от Китай, щото няма да имат пари. А ако няма работа за китайският народ, на него може да му хрумнат някои нездрави идеи за революция и пр.

Константинов е отчасти прав. Първо на щатите отношението дълг към БВП не е 170% а по-малко. Освен това по стечение на обстоятелствата са наложили долара за световна валута. Което автоматично означава, че колкото повече се засилва международната търговия толкова повече долара получава покритие - респективно позволява на американските банки да си печатат пари.

Докато дълга се обслужва няма проблеми. Гърците взеха с измама стотици милиарди и спряха да си плащат. Сега искат и да не ги връщат и който и да им го обещае, ще го изберат. Проблемът им обаче е, че те без нови заеми не могат и ако откажат да си плащат, не е ясно дали някой ще им даде нови. И тук идват разни страни като Русия, които се опитват да ловят риба в мътна вода. Предлагат помощ, макар че самите те отчаяно се нуждаят от такава и това само показва, че всичко е игра.

Започнаха да игнорират долара, рацбира се постепенно, Бразилия и Уругвай също от 1 декември 2014, Националната банка на Иран официално се отказа от долара, ще използва юани, евро, турски лири. Но това не го съобщават по нашите медии. Защото ще се разбере защо са като бесни псета американците. Но се мълчи и по въпроса, че Русия и Китай предложиха миналата година на ЕС - еврото да е основна разплащателна единица в Евразия. Но ЕС начело с Меркел ОТКАЗА - в ущърб на икономиката и интересите на държавите в Европейския съюз. Дъртата фа...ка иска да става генерален секретар на ООН и Обама й е обещал подкрепа.

Точно така . Основна валута- юан . Резервна - кошница от рубли и тугрици .

много "десни" бе... Почти като Льо Пен - иска заеми от Путин за разбиване на ЕС.

Нека се правят на интересни сега! Те не са били под комунистическия ботуш, ще видят!

"...Русия е готова да търгува с гръцкото селско стопанство за срок от 30 години напред... - Русия "търгуваше" с българското селско стопанство 45 години и ни докара до фалит.Руснаците продават в долари,а купуват с рубли.

Kой те е докарал до фалит бе Глупако!

"СоциализЪмът се оказа едно недоносче" - Т.Живков

не конкретната личност, а цялата държава. Това първо, второ виновно е държавното ръководство ведно с управленския ешелон от средно и ниско ниво, които неграмотно рапортуваха невъзможни числа за производството. по съветски модел БКП даде курбан със селското ни стопанство, което изхрани вермахта през ВСВ в името на тежката индустриализация на страната.. това при положение, че нямаме грам ресурси (респективно икономическа полза) от подобни геройства.

Дали въобще схващат ника ти?.Едва ли.То трябва акъл,не вяра.

В голям фалит беше тогава българското земеделие и животновъдство. Броят на овцете беше по-голям от броят на хората, а от кравите и телетата не можехме да намерим празна поляна , за да играем футбол. А по отношение на зеленчуците и плодовете - добре, че дойде 10 ноември, за да научим, че и гърците и турците произвеждат краставици и домати, а китайците чесън. Само ,че няма никакъв смисъл да разказвам тези работи на теб , защото ти тогава си бил просто едно намерение.

Като чета форума,то и сега броят на овцете е по-голям от броя на хората.

кой е плащал за изборите!

Сменят тона, аха. То не бяха заплахи, ако еди кой си спечели, то че ще ги гонят от Еврозоната. Смешници. МВФ е като пиявица. Навил ли се е някой, не го изпускат. Е защо преговаряха с тези, които явно са докарали Гърция до тук??? Ако малко подгони олигарсите и конфискува малко незаконно имущество, не е лошо и да вкара част от досегашните крадци в затвора, ако вдигне данъците на богаташите, сигурно цялата атмосфера и за гърците и европейците ще е по-нормална.

типично марксистко-ленински манталитет на почитател на БСП!

Нормално е да има смяна на тона. МВФ е много чувствителен, един нов шут след този на Орбан ще го понесат много тежко.

Явно шантажът им хвана. "Готови сме да продължим да подкрепяме Гърция и се надяваме да започнем дискусии с новото правителство", се посочва в кратко комюнике на МВФ, който е сред международните кредитори на Гърция от 2010 година. Само че ще са на "равна нога"

Това с аполитиц, бе младеж, не са келеши като Путин. Длъжни са спокойно да реагират с правилното предложение. Ако гърците се излигавят, пак ще има умерена реакция. Сеир в ЕС рядко ще видиш и няма да е от мащаба на социалситическите палячовци. Какво очакваш, псувни ли? ЕС има най-голямото достойнство от всички играчи в политиката. То се вижда. 150 милиарда ще ги прежалят, но Гърция бяк ден няма да види. А парите никой не им ги е тикал насила! Гърците молеха за тях, понеже пребелваха очи. Да не помня, разбирам, но беше преди две години, като риеха за некое евро като просяци. Какво им е направил МВФ?! Никога МВФ не е предлагал и не е давал насила, а обрантото - само в краен случай и при ясни правила.

Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне!

брада щЪ порасТне.

Комунизъм без пари не става (той никък не става, ама без пари съвсем) ;) Пък Русия не виждам да е цъфнала и вързала че да помага на новите си другари гърците.

Ето как Путин получи още един могъщ коз срещу запада, ами ако под внушение на Кремъл Гърция обяви мораториум върху плащането на дълга???

Понеже сте доста неподготвени, простено ви е да задавате тъпи въпроси. Луканов през 1990 обяви мораториум върху плащанията по външния дълг, което доведе до фалит на България. И то само при външен дълг от, както се говореше САМО 11 милиарда долара. Сега, ако имаш капка мозък, а не следваш опорните точки, сам прецени какво ще стане с Гърция при дълг от над 300 милиарда евро.

Понеже си с краварски мозък сам прецени какво ще стане с ЕС ако Гърция обяви мораториум и спре да плаща дълга, а БРИКС я поддържа на изкуствено дишане, както западът поддържа сега бивша Украйна...

Гурция се държи на хиляди дребни ервопейски бизнеси, организирали представителства там. Това са малки фабрики, които хранят местното население и осигуряват пазар в ЕС. Сега. Когато Гърция се ориентира към Русия, ще трябва да изнася нещо натам. Ккаво? Селскостопанска продукция. Да, ама гърците не обиат да работят! Турция е на съшат агеографкс ширина, разполага с работлив ресурс хора, с по-хубава почва. Някак не звучи подходящо за Гърция да се задоволи с този пазар. Да изнася за Русия продукция... ами Русия е голяма, но за евтина стока. От евтина стока идва на ум големи предприятия с ниски заплати. Производства с по-ниска технологичност. Аз лично не виждам подобна тенденция да е изгодна за коя да е държава, освен за такава, която не може друго. Но като не може, и доходите стават ниски. Значи да си помислим каква е ползата на Гърция да засили ориентацията си към Русия? Газ и нефт така или иначе ще получават - с и без ориентация. Вероятно фактът, че Русия има традиционно добре организирана система за отчисляване на големи суми за политически сделки - за нефт, газ, желязо и подобни. Между доставчика и купувача влизат няколко частни фирми и вадят големи пари за политиците. Ето че май стигнахме до една сериозна причина Гърция да се ориентира към Русия.

Настоявам минусите да са с коментар! Ей, червени тролове! Акълът ви стига само да натиснете минус. Един неврон капацитет :-)

При тях мозъкът е отстранен и заменен с опорни точки. Апропо, Гърция не купува петрол от Русия.

Ако гърците можеха да четат български новини, НОКОГА нямаш да изберат комунисти и националисти да управляват заедно! НИКОГА! Ама нали сме с толкова рзлични езици... Те и руски не могат да четат завалиите. А от западната преса са така деликатни по отношение на комунистическите кенфи, че гърцие са просто в информационно затъмнение.

Другарите да не бързат да се радват. Това правителство го виждам да изкара до есента. Първо, ясно и недвусмислено им се заяви да забравят за опрощаване на дълговете. Второ, напълно е възможно летният им туристически сезон да се провали, или поне да е доста по-слаб от желаното. Това се обуславя от поне два фактора - кризата по принцип и нестабилната политическа и финансова обстановка в Гърция. Напълно е възможно още октомври гърците да погнат с камъни СИРИЗА.

всъщност ще е до лятото, когато има падеж на плащане от десетки милиарди евро по един от многото им заеми.

Сидеров пръв се обадил да поздрави СИРИЗА. Хахаха, има си хас про-руския "националист?" Сидеров да не оближе гъза на баш левите СИРИЗА, въпреки че уж е крайно дясно в България.

Какво дясно виждаш в левичарското предателско руско-турско мекеренце Воленчо, бълнуващ за национализации???

Абе момчета, голямо пенявене, голямо нещо бе! Какво толкова ви дразни? Да не би мисълта, че гръцките батковци може би показват по-верен нюх от вас в това чий задник трябва да се лиже? Докато ЕС и САЩ бяха силни и платежоспособни с тях, сега - не толкова много с тях. Ориентирайте се, така се прави, учете се!

Ако съседната къща гори, ти от какво има да се подразниш? От това, че на комшиите е по-топло ли? Винаги се учудвам колко прости хора има в България!

Хи хи хи ... Ти за гърците ли си се загрижил? Спокойно, те от векове са доказали, че са по-хитри и оправни от нас. За съжаление.

ами дразни не Гърция, а коментарите, че видиш ли са големи, защото са успели да изиграят ЕС... Докато не се отървем от Андрешковците ще седим заседнали в калта.

Спасението на Гърция е напускане на евргейския съюз и връщане на драхмата. Съюз със съветската страна и излизане от НАТО! Владимир Владимирович няма да остави гръцките братя и НИКАКВО ПЛАЩАНЕ НА НИКАКВИ ДЪЛГОВЕ! Империалистите да го духат!

Хаха, и българия в руския блок нали, другарю.

Да, абсалютна...

Неблагодарните гърци ще се продадат на руснаците. На такива продажници не може да се разчита никаква гордост и чувство за отговорност.

и се учи, Горди ми Европеецо, как се прави по византийски. Те ги знаят тези хватки, те са ги измислили, още когато прародителите на фрау Меркел са се обличали в животински кожи. Та ето как става - пообърнеш гръб сърдито на едната страна, завъртиш се към другата и хоп - първата вече готова да ти свали цената. Европа няма да понесе още един шамар от Гърците и заедно с Големият задокеански брат ще направи всичко възможно тя да не излезе от евроатлантическата орбита. А как ще го направи, знаем всички. Във всеки случай нашето "гордо европейско" поведение да се кланяме доземи не ни носи никакви дивиденти. Малко трябва да се поразкършат нашите политици, а не само да стоят приведени през господарите си.

Ти си много тъп еврогеец!!!

Турция искав ЕС. А най-голямата спънка затова е Гърция. Ако Гърция бъде изритана мощно от ЕС, Турция ще я изрита 3-4 пъти. Завой към Русия автоматически ще спре милиардите от САЩ наливани в Гърция и те ще се насочат към България и Румъния, а това са доста милиарди. Няма как лъжците от Сириза да издържат повече от година без да замине бюджета или да не паднат пенсии и заплати поне двойно. Освен Ако Русия се навие да налива по 150-200 милиарда долара на година безвъзмездно. Ама това е даста рискован ход защото пак няма да могат да закрепят положението, защото търговията с Русия им може да няма и милиард, ама с ЕС е стотици милиарди. При всички положения Сириза ще бъдат изритани най-късно до 4 години дори и Русия да прави тези подаръци, а Русия ще олекне с близо 1 трилион долара, в рубли не ми се смята. При всички положения дотогава няма да има никакъв газопровод и всички пари хвърлени за такъв ще са пропиляни напразно.

,, При всички положения Сириза ще бъдат изритани най-късно до 4 години'' аз им давам повечко!

Ся остава и едно ДПС да си спретнат гърците и ще я втасат съвсем!

Откривате ли колко са закъснели гърците спрямо нас? Едва сега вкараха комунисти и националисти да павят политика заедно. А ние току едва се измъкнахме от карашик лайната на орешарското правителство. На гърците само турци им липсват, но ако се налага, националистите им ше им доставят и турци. Ето че вече на първия ден опитват да си доставят руснаци, защото са най-добрите давачи на големи политически подкупи. Зер гледай Янукович какви пари му дадоха!!! Уахаахаааа, ще има и за братовчедите на гръчките "националсити". За цялата рода! Поле ще продават острови ...

Е бре, ние толко се бихме за тая пуста северна македония от гричка тирания да я освободиме, а сега сама се предава у ръцете ни.

Представям си сега какво става в Ленгли - щабквартирата на ЦРУ.Какви ли планове за Майдан кроят, колко ще трябва да платят, защото гърците не са балами като укрите. Интересно е сега там.

Мамата си е..ало! Кажете на Федералния резерв да отпечата още 100 млрд доларес. Абе я направо 200 млрд, че не се знае кой още ще "изперка" утре ...

Що ли мисля, че и без ЦРУ в Гърция ще има майдан скоро? Сега са в транс от кофти ситуацията, но социалисти и националисти ще ги освежат много бързо!

Боклук

Докато Гърция (безспорен лузър) завие към Русия, няколко нови държави с икономически ръст влязоха в ЕС. Така че да не равним 3 към 1 в полза на едно! Това е за детскат градина, но не за интелекта на уважаващ себе си зрял индивид. Аз не виждам по-изгодно за ЕС от това гърците да излязат. Ще бъде облекчение, все едно си изстискал гнойна пъпка. А урокът е следният: политиците на ЕС трябва да спрат с политиката наизуст и да излъчат лидери, които могат да мислят. Отдавна трябваше да са наясно с гърците като манталитет и да знаят, че щом са лъгали 15 години, за да сигнат до това дередже, ще лъжат и занапред. И че гъркът е мошпеник и предател. Скъп, но отличен урок за ЕС!!! Загубените 150 милиарда или колкото са там ще спечелят десеторно от урока, който ЕС получи.

Ако Гърция е лузър то ние какви сме? Със 70 евро пенсии!!!!! Та това са джобните на един небогат грък за ден!