Гърция: Социолози дават превес на ”не” на вота

Последни социологически проучвания сочат превес на отрицателния вот на референдума в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Гърция: Социолози дават превес на ”не” на вота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

социолози, които броят бюлетини ли? спасибо, дирру.

61,24 % "НЕ" ! А няки се пенявеха за мин.разлика в рамките на статистическата грешка....

Гърците са решили да си научат урока по трудния начин. Честито им бързо пропадане на новодрахмата :)

от ясно, по-ясно почва да става, че гърците знаят какво правят и ще сключат отново перфектна сделка. дано ние се научим от тях, е по трудния наин ще е. пс: 'отново'-предната беше отписване близо 70 млрд дълг дали ти се струва добра сделка? знаеш ли колко е БГ дълга? как би се развивала БГ без яъншен дълг?

да, най-важното пропуснах: #ГрецияНАША !!

pompai

На социолозите бих казал взимаитеси парите и да ви няма:)

Браво Елини на път сте да разорите искуствената еврогейщина.

и да приемат натуралната путлеропедеращина, глад и гняс :)

путин забрани със закон геите, за каква педеращина говориш в русия? педерашината е в едни други страни, те казват , че били свободни ти написа педерашина

браво! не вярвах! Не съм против Идеята за ЕС, против манипулациите на МВФ, ООН, СБ и т.н. съм. Браво на Гърция!

Айде всички да си лягат! Врачките, дето виждат в бъдещето какво ще стане и кой ще се прецака и кой пак ще е добре, кой ще плаща и кой ще яде и сере; да си лягат и пикаещите срещу вятъра, дето само обясняват какви са българите, и забравяйки май че самите те са българи, т.е. самите пишещи са боклуци, мърша и долна сган без собствено мнение и достойнство; лягайте си, че някои от вас са на работа утре и трябва да бачкат, да си върнат заемите, защото банките няма да им приемат ОХИ-то; да си лягат и геополитическите коментатори, защото Меркел, Путин и Обама за съжаление няма да се консултират с тях.

Горски, оди да спиш ти и изтрезнявай по - бързо, щото циганите изсякоха гората , а ти се занимаваш с неща за които акъла ти не стига. Анадъм?

Аз няма да си лягам ,а тепърва смятам да се развихрям и да дразня соросоидните си опоненти.:)Кредити от банки нямам, коли и други вещи на лизинг и духинг -също нямам.:) Сам съм си Шеф. По-точно жена ми ми е Шеф(ка).Така,че за мен не се отнася....:)

Лоша работа. В скоро време хората ще ползват националните си валути единствено като заместител на тоалетната хатрия.

каква алтернатива на пари предлагаш?

тези всичките предлагат марксистката алтернатива - всекиму според потребностите. Въпреки, че това беше доказано, че не работи.

А ние теглиме 16 млрд. заем и пак гледаме в чуждата паница и пак даваме съвети и пак знаем всичко. Затова ще питаме къде сет гладните.

Ъ-ъ-ъ май няма много смисъл.

Има драги/а ,но трябва да помислите. Ако не ви е възможно бих ви обяснил ,например за демос и кратос и затова как гърците искат те да управляват живота си , а не да бъдат марионетки и роби на чуждоземни интереси. Но нейсе, прав сте няма смисъл.

не сме теглили 16 милиарда заем. имам доказателства, а ти?

Всички световни медии обявиха "Историческо НЕ на референдума", а нашите медии се потриват и чакат хората да легнат да спят май.

Наистина е исторически. И не против ЕС, а за една нова и по-справедлива Европа.

само дето малцина са европейците които възприемат добре гръцката справедливост. Опасявам се, че на Гърция ще и покажат вратата.

Човечествот може спокойно без маложената с измама финансова система. Съвсем естествено е свободолюбивият човешки дух да търси реални алтернативи и справедливост според Божият закон. Няма друга истинска алтернатива за хората освен пътят на Спасителя. Някой хора вече са го разбрали, други ще го разберат скоро, а тези които мразят божият порядък никога и ще се въртят в омагьосан кръг до безкрайност.

Всички които коментирате дълга на Гърция , бихте ли коментирали следните официални данни: Задлъжнялост на държавите от Западния блок САЩ 18 трлн. Долара ЕС 40 трлн. Долара Канада и Австралия 2,3 трлн. Долара Общият външен дълг на 28-те държави членки на ЕС към март 2014 г. е в размер на 39,6 трилиона щатски долара. На Световната банка и други кредитори западният свят дължи 60,3 трилиона долара, а страните от БРИКС 4,6 трилиона . Използвани са данни на Световната банка.

ъъ, какво трябва да коментирам освен, че щатите имат около 100% дълг към БВП и си го плащат като попове. В това число Германия, Англия и всички останали европейски страни, с изключение на Гърция! ????? какво искаш да докажеш?

Простете , но вие нали не сте идиот (в мед.смисъл) за да напишете подобно безумие. Как по-точно САЩ плаща , с шума или с долари без никаква стойност печатани от частната печатница наречена ФЕД.

Всеки може "да си плати като поп" старото задължение, след като вземе 2 пъти по голям заем, не мислиш ли?

Само един примитивен,необразован индивид може да напише подобна глупост, че САЩ си плащат дълговете! Бягай на лекар!

А световната банка продължава да печата зелени тапети в желанието да помага на себеси и себеподобните.

Днес е голям ден за демократична Европа и голям урок за нашите "демократи"!

И каква стана тя? Исканията на кредиторите влизат в пълно противоречие с член 55 от устава на ООН?

Гърците разполагат с хиляда и едно основания да се позоват на международното право и да облекчат бремето на дълга си, чийто омразен, нелегитимен и незаконен характер би могъл да се установи чрез одит. Омразни дългове са тези, които са взети от деспотична власт, нелегитимни дългове са тези, които са сключени без зачитане на общия интерес на населението или под принуда т.е. гърците имат все още една вратичка. Не може да се изисква от едно население да върне дълг, сключен за заробването му.

БРАВО НА ГЪРЦИЯ !!! ЗАТОВА ЩЕ ГИ УВАЖАВАТ......Питам се ние как ли изглеждаме в очите на ес .....???

пропуснах да попитам - достойнството в какво се мери и как върви курса към еврото? Гърците имат да връщат 1,55 милиарда евро на МВФ и още 3 милиарда и нещо на ЕЦБ.

Остави ги гърците, знаеш ли ние колко имаме да връщаме? И при каква лихва? Че ония едно дават- три вземат. Евопейският им курс е три към едно. Ти върна твоите заеми, седнал си да рониш сълзи за гръцките. Аман от разбирачи.

оня ден гледах справката на министерството на финансите - външният дълг на България е около 8 милиарда евро. не помня детайлите по лихвите - варират от 3 и нещо % до 4 и нещо процента. Учил съм и съм чел - не виждам нищо лошо да парадирам, че съм разбирач.

Гърците имали да връщат... А юдеомасоните имали да вземат! :) Имали да вземат! .... Имали да вземат! :)... Аз пък да попитам само на мен ли ми се привижда една конфигурация от три пръста с преобладаващ среден?:) ...в графата"имали да вземат":)

Ха-ха-ха. така ще стане. Имал- дал. Ще имат да вземат, и това е. Ще им пръднат на рук-А на гърците. Земята никой няма да им вземе, ръцете- също.

всички вие бутате Гърция към БРИКС, ама кой знае защо пропускате някои прогнози, че ако руснаците и китайците приласкаят Гърция под тяхното крило този референдум е последният им демократичен избор за следващите не 40, а 400 години... а православието ... ще видите какво ще му се случи - лично по заповед на Путин. Меркел и Лагард бяха прецакани.. но техните постове няма да останат празни и 1 секунда. А Гърция беше разменната монета. В момента Андреас Папандреу и всичките гръцки василевси преди него та чак до антична древност се въртят в гроба...

Да. Браво! Не случайно Гърция е най-старата демокрация. Когато хората в Атина са решавали важни общественополитически въпроси на площада , ние сме били в тестисите на пра-прапра-пра-прапра-пра-пра......пра дедите на хан Аспарух. Разликата между нас и гърците е от земята до небето. Светлинни години.

Прав си не са като нас и затова не са се надявали на дядо Иван или дядо Джон да ги освободи а сами се освобождават от турско!

Добре, че е била Британия.

Без външна подкрепа и тяхната е нямало да стане. Но както и да е.

Поне гърците бяха попитани и си казаха мнението Дали е правилно или не , ще покаже времето А българите някой да ги е питал за нещо някога ?

Честито на гърците, очаква ги светлото бъдеще... Имам чувството че скоро ще живея във филма "Идиокрация" :(

Каквито и да са гърците не може да не бъдат поздравени за това ,че искат да живеят свободно и достойно , а не някой друг да определя техните съдби (като у нас напр.) Относно дълга и неговото връщане в член 55 на Устава на ООН е записано, че задълженията на държавите трябва да помагат за повишаване жизненото равнище, пълна заетост на работната сила и условия за икономически и социален прогрес и развитие. Днес всеки втори гръцки младеж е безработен, 30% от населението живее под прага на бедността, 40% са преживели зимата без отопление. Това е Гърция днес. Сега да видим кой и как натрупа прословутия дълг на южната ни съседка. Една част от дълга беше натрупана по време на диктатурата на полковниците (19671974), когато той скочи четири пъти. Друга част беше сключена в ущърб на населението (тъй като до голяма степен целеше да се извадят от финансови затруднения френски и германски кредитни институции). Трета част произтича пряко от корумпирането на политическите ръководители от страна на транснационалните компании, които желаеха да пласират в Гърция продукцията си, понякога дефектна (като германската компания Сименс). А ако отворим дума за безсрамието на банки от рода на Голдман Сакс, която помогна на страната да прикрие икономическата си слабост, ще стане още по-мътна и кървава.

член 55 не е писан специално за Гърция. Преди тях се нарежда цялата Африка, Южна и централна Америка и почти цяла Азия.

Какъв щеше да е резултата, ако 90-та година някой беше спретнал референдум в България и беше задал следния въпрос: Искате ли да станете най-бедните хора в ЕС и да си подарите държавата, докато ви управляват чужди слуги?

Ти си цървул!

ей така междудругото - оказва се, че Европейският съд държи отговорни собствениците на сайтовете за публикуваните коментари там. недейте обижда ей така и да се сърдите, че ви цензурират - дира си пазят хляба.

След преброяване на над 21%от гласовете, "НЕ" води с над 60%. link

Гърците се самоубиха и това не е весело, пожелаха си комунизъм, ще го имат.

Не плачи на чужда гроб. Би ли ми казал през последните 70 години кои са живели по - добре - българите или гърците?И ако може с една думичка - без лирични отклонения и увъртания! И още - "Там където е текло, пак ще тече" - народна мъдрост.

Шило

С не са гласували не само левите. Крайно десните и националистите и те. С Да, на- вероятно са хората на ПАСОК и Нова демокрация

Какъв ли би бил резултата, ако проведем подобен референ ДУМ в България?

PO ZADNIKA NA KOLONIZATORITE

като се има предвид, че ДПС тепърва има да крадат от еврофондовете не се ли сещаш сам какъв ще е резултата?

humfry

Дали случайно новата Американска Мечта е "живот без кредити"? Сега капитала оплита в мрежите си хората още от студенти, а скоро може да започне да го прави и директно от люлката.

Шапка им свалям !! Показаха на ЕС и кредиторите, че не са рая и не са стадо, евала за това че имат достоинство, както и на това, че си избраха полици на които им пука за народа!!

кое плаши най много в момента референдумите защо ли ами защото показват несъотвествията между желанията и политиката чакам нашия за мажоритарния избор:)

При нас магистрали, спортни зали, детски градини, саниране и всичко това начело с Боко/Цецо! При тях само Ципрас!!!

Има да си мечтаеш за тяхната инфраструктура. То олимпиада и световна така се правят - с една зала и 20 км паршив асфалт.

Чакай на българина да гласува да се измъкне от ЕС и МВФ. 500 години робство, после комунизъм и сегашната псевдодемокрация научиха българина да е послушен роб и да си трае. Най-смешното е, че даже се подиграва на тези опитващи се да скъсат синджира. Гърция живя да гърба на ЕС, но ЕС си го заслужава... Не ми трябват данни за да виждам как ЕС затрива България... отворените пазари ни досъсипаха икономиката, ГМО евтинджосите - земеделието. От данъците парите ги даваме за членски внос, а от ЕС ни дават пари по разни глупави проекти касаещи основно инфракструктурата на страната. Радвайте се... Даже ЕС да се разпадне, винаги ще сте нечия кучка.

Не е лошо като идея и ние да направим един референдум за ЕС и НАТО. Не, че не ни вкараха нашите йесмени там без референдум.

Абе що нашите телевизии си траят като .... Ако беше резултатът обратен, дали щеше да е така с нашите независими медии, а?!

Защо , всички коментираха в новините , ама няма да спират филмите заради гърците?? От какъв зор?? Не са толкова важни.

о.... вярно филмите са по-важни, смешник....

Защо дир. бг винаги лъже? Сега слушам руските новини - 60.54% казаха НЕ. Защо нямаме толкова решително правителство, което да каже не на МВФ. Само подгласят и получават похвали от ЕС.

Защото може би всичките имат прегрешния и не смеят да стъпят накриво.

А има ли някаква разлика между МВФ и ЕС? Ако знаеш какво означават тези две абревиатури, къде е еврозоната в случая? И като гледаш руските новини, БРИК ще се намеси ли да даде безлихвен и невъзвръщаем заем на Гърция? Всъщност знаеш ли разликата между МВФ и БРИК? Или очаквам прекалено много?

Е ти на свинчо сайта ли искаш да дава достоверна информация?

"БРИКС е заинтересован от задълбочаването на сътрудничеството си с Гърция" заяви Алексей Лихачов-първи заместник на мин. на иконом развитие на РФ.

БРИКС е празна дума!! Няма практическо значение.

Заинтересовани са БРИКС, защото Гърция ще бъде първата държава в БРИКС, на които кенефите са им в къщите.

Еврозоната не предвижда скоро срещи с гърците!! Така че Ципраас не го знам какво обещава!! Еврозоната ще им каже сами да се оправят. След като са гласували с НЕ. Шах и скоро МАТ.

А кой ще върне парите на частните банки и би ли прегледал какви са загубите на Сименс напр. в такъв случай (39 млрд.евро)

Който ги върна предния път когато опростиха 110 милиарда на частните кредитори?? Винаги има риск в тази професия!!

Шило

Да, срещи не се предвиждат. Направо ще дават пари.

Кой ще дава?? Няма такова нещо. Ще има да чакат за пари.

Първо чети, после троли. Още утре ще има среща на премиерите по темата.

Няма да се срещат с гърците, премиерите ще се срещат но това е различно.

Ли се среща с гръка. Не знаех. Ще си направя и аз една зона, да ходи вместо мен по срещи.

Правителството на Гърция обяви бойкот на някои "свободни" медии тип нашто бтв (шорош) за наглостта им грубо да нарушават законите, свободата и демокрацията в Гърция, открито агитирайки за кредиторите и заплашвайки хората! Явно по "свободни" медии американците имат предвид освободени от съвест, мярка и безпристрастност такива и задължително тяхна собственост!

След тоз резултат банкоматите ще пускат не по 60 , а по 6 евро на пенсионер на седмица...комунизмът не прощава !

Гърците стоят твърдо зад един мъжествен и смел политик -Ципрас. А ние имаме начело на държавата две мижитурки-Микроорганизъма Плевналиев и простака Борисов.

не обиждайте микроорганизмите!

И тоя опит на Германия да колонизира Европа пропадна.Много хубаво.

И накъде отива сега Гърция , без пари?? Я кажи умнико?? Отива в канала.

Когато човек оглупее ,това е за дълго -Мечо пух. Не може държава да е бедна и да умре от глад, когато: -Има БВП 160 млрд.евро -5000 км брегова ивица -22 милиона туристи -ежегодно -3000 кораба от които 700 танкера -Живи села и пълно самозадоволяване със земеделска продукция -Световно пристанище с капацитета на Антверпен,Ротердам и Хамбург

Е, сега гърците гризнаха хурката. Ципурис ще ги направи скоро милионери в драхми.

E, ти като не си в драхми, а в левчета, милионер ли си??.. гризеш ли дръвчето бедняко?? ;))

Днес Гърция показа на останалите страни от ЕС, че могат да кажат не на световните финансови вампири и рекетьори!

мвф е прекрило данни по желание на европейские кредитори , че нагърцие следващите 3 години ще са необходими минимум още 50 млрд евро кредити за да си плаща старите питам аз , тея дебили толкова ли им е трудно да зацепат ,че никакво трайно и стимулиращо решение за гръцката икономика няма без замразяване на дълга

ако целта е прелапване за без пари на гръцката икономика , всичко си идва на местото ама те гърците за бушмени ли ги смятат:)

Абе какво ще стане ако сега и Испания, Италия, Португалия излязат?На кой ще продават мерцедесите германците?

От 20% обработени протоколи 60% против и гласували над 50%. Събитие то наистина е знаменателно. ЕС ще се разпада или ще оцелее.......

Руските гражданни буд спокойние за ЕС...гледайте си кочината ,че ИДИЛ обяви вече държава там

да се разпадне. те и самите гърци не искат да излизат от ЕС поне до момента така казват.