Гръцкият референдум: 61.3% казаха ”не” на кредиторите

"Не" на поставените от международните кредитори на Гърция условия за реформи са казали 61,31% от участвалите в референдумa, срещу 38,69%, гласували "дa".

Обратно в новината

Коментари - Гръцкият референдум: 61.3% казаха ”не” на кредиторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

казали "не" на кредиторите. А защо веднага пак при тези кредитори молят.

сега бай Стоян ще плаща дълга, а банкстерите пак победиха, вместо те да поемат загубите ги поема европа и по - точно европейския данъкоплатец

Aбе защо когато ТВА същото се случи с Исландия цяла Европа мълча? И най вече медиите мълчаха. Дори питах екипът на ДИР-а дали има важни новини от Исландия. А те ми отговаряха, че тя не била на дневен ред в световния поток от новини. Да, ама Исландия каза НЕ на плащането на всички тея частни кредити на частните банки от народа и не дадоха и половин Евро на Европа. Бяха заплашвани също като Гърция че едва ли не целият ад ще им се струпа на главата и пак не се дадоха. И сега са по независими от всякога. И Европа пак ги остави, че и още пари им дадоха. Но тях трябва да ги връщат банките, а не народа. Ей там е уловката от революцията в Исландия за която никой не писа. Няма и да пишат.

123

Не знам защо Ципрас по усмивка ми прилича на Стефан Софиянски! Сигурно и по хитрост!

Гърците си имат свои кусури, но винаги са били със самочувствие и си обичат държавата, не като нас!! Ще преживеят тежки години и трудности, но на никого не се кланят, както правят нашите политици, които поради това ни направиха да сме най-бедните в Европа, а може би и в света. Този измислен ЕС, ако не спре корупцията, занимаването с маловажни въпроси е обречен. Едно от най-важните неща е да спре притока от бежанци САЩ да ги приемат, след като усърдно разпалват войни в Близкия Изток! А ние сме умни и си разрушихме границите, сега ще ги правим наново, а пари няма! То за такава бананова държава за какво са и граници!!

OXI МЪНИ! Тя трябва да бъде поставена на мястото си!

От дни чета писанията по темата., които са разбира се от Осанна до Разпни го! . В някои има мъдрост, знание и чувство за хумор, а други....е, те са тъпашки или не са думи на човек. Ще коментирам само типови, принципни изказвания като Комар ухапал кредиторите , Муха ги хапнала, и Дайте мижавите пари, та да не страда Европа, бедните и света . Ще изглежда много скучно, досадно и невярно, но ако проявите минимум търпение- обещавам Ви да се ПОЗАБАВЛЯВАТЕ! Заб.- Целта на упражнението е, че думичката милион звучи миловидно и е любима на политици, бизнесмени, предприемачи, клошари и псевдо такива, но тя не е това, което е. Преди да започнем- не е лошо да си приготвите лист, химикалка, линийка и по възможност многорязряден калкулатор, и банкнота от 2 лева. Не е задължително :)

ОПЕРАЦИЯ ИЛИ ОПЕРИРАНЕ НА се случи, ако умножим един КОМАР: Какво ще български, досаден,най-обикновен комар 1 милион пъти? Само с някакъв нищо и никакакъв милион пъти! Някак генетично ? Ще стане дълъг + /- приблизително 5 КИЛОМЕТРА . С други думи, ако реши да си пльосне задника на Народно Събрание, Коня или Ректората , ще може да си лежи и да си гризка от кв. Изток и Младост. Реши ли си да се врътне и позавърти, то хапнати или ужилени са от Надежда- Обеля до Гоце Делчев- Бояна и т.н. Говоря за София, от която нищо не остана, но да не се подиграват приятелите от Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Петрич, Силистра, Малко Търново и Видин, че на нашата животинка ние не и оперирахме крилцата . Може да си литне мъника ,където си ще, ако не го мързи :) А, е абсолютно бебенце, защото го умножихме само с милион, а не с милиард, но това е лесно. Просто умножение по 1000. Пораснахме до 5000 км.... Следователно москитът, може да си седи с задни части в бивша София и да си гризне от Москва, Париж и Лондон, но няма да му е комфортно на животинчето, че ще трябва да се сгъва на две. Теснотия- само по приблизително 2500 км. на отсечка , и то не по права линия.. Вярно, признавам, че без да се поразмърда ,то от Ню Йорк няма да може да си лапка! Но със сигурност ще се зъби отблизо. На ти сега- Руска заплаха, когато руснаци няма ?! Бележка на автора: За Изследването, с цел опростяване, не се взети предвид: Широчината на комара, масата, дължина на крилете и др. несъществени елементи. Важно е да се отблежи, че авторът приема : Дължината на комара е 5 мм /милиметра/ = 1/2 или 0.5 см /сантиметра/

ОПЕРАЦИЯ ПАРИ В БРОЙ ИЛИ ПРОСТО КОМУ КАКВОТО Е НУЖНО? Да поговорим не за мушици, а за парици, макар че за онова горното насекомо май не е мушица и с мухобойката- няма да стане И внимавайте, защото ще питам и изпитвам и ще e класно за срок, година и матура по аритметика, полтикс енд екъномикс Едно евро е равно на по-малко от 2 лева, но няма да се дзифтарим. Приемаме че е равно! Една банкнота от 2 лева е приблизително равна на 10 сантиметра. В 1 метър се наслагват 10 банкноти = 10 евро. Пита се в задачата: Колко линейни километра банкноти с номинал 2 лева, са на шосето, че да достигнат до сума 2 милиона лева? За да не се мъчите.... 50 км е отговорът. Демек, ако ги надиплим не на листове,а на рула, като тоалетна хартия, то може да ги разпънем между София, след Перник към Кюстендил в средата по шосето, да пуснем всички пенсионери с ножичка и да гледаме сеир, като изкараме поне тройно I Впрочем коя световна телевизия няма да плати скапаните 2 милиона евро, та да показва как млади и стари си раздират очите, дрехите, бодат се с ножички и грабят пари от шосето? Но още говорим за, невзрачен милион.... Просто е умножете по 1000 и ще разбете ,че до 1 милиард, ще се наложи постилане на 50 000 километра с двулевки. Да пообиколим Земята с пари, на руло мисля аз ? Ако остане нещо от цифричката си е за мен ,защото идеята си е моя и съм си я патентовал. А За 300 милиарда? Просто Х 3= 150 000 километра. О, ние разбира се, можем и на площ да смятаме. Всъщност задачата е: 1. На колко къщи в Столипиново, Факултета, Филиповци и село Мечка и др. е възможно, и справедливо да сменим тапетите с наличният материал от банкноти от по 1 евро, та да си късат при нужда ? 2. Колко време това е възможно? Лесна задача Желая Ви успех! Колегата икномист се ядоса и подаде оставка. Жалко, беше готин и атрактивен, и можехме да се разберем, ама той- Не, та НЕ и при ДА и при НЕ. Сори , сега ще плащаш неустойки? Лошо...

Тихо да не събудим българите! А Вие си спете и пишете по форумите,напиите се и псувайте,после доволни спете.

Те не могат да мислят! Канцерогенните ГМО-сандвичи и Кока-Колата с която ги зомбират от соросоидните НПО-та,направо им промиват мозъците ! :)

Другарят Моше си спомня мигът когато много е плакал..... когато се родил гръкът! :)......

Светлото комунистическо бъдеще ги очаква гърците... :)))Справка - Северна Корея!

те гаче ли твойте вечно преследвани и онеправдани съплеменници са го измислили това бъдеще.....))))

да не говорим, че на повечето езици думата за крадец, непочтен човек, далавераджия, МОШЕник и пр. винаги съдържа името на др. Моше)))))

не им бери грижата на гърците глупако, гледай теб какво те чака и как ще връщаш 16 млрд.....

На фона на 185 милиарда които Гърция трябва да връща ,мислим дека 16 милиарда от джоба си мога да извадя и да платя...А Гърция такова дръвце ще гризне ,че свят ще им се завие!Ти мислиш ли ,че кредиторите няма да си ги вземат тез 185 милиарда?Гаранция ти давам ,че ще си ги вземат със все лихвите и отгоре....

кви ви са опорните точки ве кво цвилихте досега - 51 на 49 хи хи

А сега ,ще лаете сити,а помиярчета?...Розови сънища ,пълни с бълхи!...

Ще гледаме гръцка трагедия/не древногръцка/. Като са казали "не",какво ще ядат от днес - банките са затворени.Празненствата от "великата победа","големия шамар за ЕС" - приключиха рано сутринта. Сега ще се наспят и привечер като се събудят - нама нищо - храна,гориво,пари. Утре дали ще празнуват пак на празен стомах??

Това е. Най-накрая се намери държава, която поне да каже на професионалните финансови поробители, че монетата има и друга страна. То иначе е много лесно - даваш необезпечени заеми на неплатежоспособен длъжник, прибираш си веднага обратно голямата част от тези пари, чрез препоръчани от теб "консултанти" и "изпълнители" и след това здраво доиш държавата с лихви. Следва нов заем и т.н. Мислиш се за много умен, но както се вижда, има и други умници. Ха да им е честито на кредиторите!

Гърците официално се обявиха за нация на мошеници :)))))))

Каза "НЕ" на икономиите на чуждите пари! Ако съм на тези, които им дават кредите, цент няма да им дам повече, дори дрехите ще им сваля от гърба на тези нагли използвачи и крадци. Защо не живеят с техните с пари а просили и подписвали заеми, които знаят че не могат да изплащат. А сега наглостта им става още по голяма, като не обсъждат собствената си държава, а как да изнудят другите държави за още пари, които да профукат без да върнат.

А защо досега са им давали при условие, че сумата вече е огромна и физически няма как да се върне? Това хрумва ли ти в главата?

така де, не е виновен тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава... но ще е крайно тъпо да продължи да дава, затова това, което се опитват хората да кажат е, че повече баница няма.

Браво на Елините! Гърците трябва да са нни пример за подражание, само че трябва да се доразвиеми да копираме Румъния в началото на 90-те години!!!

А не!!!! Само това неее!!!

Е, другарите, ако не друго са доказали, че могат да броят бюлетини. Вие да сте видели референдум от леви, дето да не е спечелен убедително... Направо, се учудвам, че не беше с 97-98% победата. :) Губят форма гръцките другари. Трябва им специализация. ;)

Ами ето го площада, начинът се знае - палатков лагер на истината и "референдум до дупка", докато стане тяхното (на европейците).

симо

Умните и красивите направо преливате от ...простотия.

Ако на Гърция опростят част от дълга ,то ние трябва кретените дето ни управляваха 25 г. да ги избием като кучета до 9-то коляно заради това което направиха с България.

Адио, Рио. Български игрален филм. Плачете, евреи, плачете масони, плачете илюминати, плачете сатани! Гърция си е Гърция. Това е. Член за ЕС, Мергел, НАТО, ЕЦБ, МВФ! Имал-дал.

И какво след това ? Много смешно. Като се отърват от лихварите и ще започнат едни реки от богатства. Ами като са такава сила защо живяха под наем. Жалкото е, че гърчовете на гърците продължават.

А според теб по-добре ли е да си беден и да плащаш заеми, отколкото да си само беден и да не плащаш нищо? В общи линии това е дилемата пред Гърция.

Сега е момента да се преосмислят някой неща.Гърция удари доста шумна плесница на самозабравилите се финансисти и еврочиновници които не можаха да видят заслепени от алчност на къде върви Гърция и не спряха да наливат пари в каца без дъно. Финансовото заробване което е специалитет на МВФ,ЕЦБ,ЕБР и други банкови институции и финансови спекуланти доведе Гърция до недопустимо задлъжняване, без някой да се замисли защо се даваха кредити за които е ясно, че няма как да се върнат или поне не при условията на отпускането им.Финасовите рецепти на МВФ са винаги едни и същи " Растеж и икономии".Затягайте коланите за да можем да си разпределим бонусте е кредо на всички банкери. Да бачкат баламите - и без това душите им са наши. Сега е момента да се припомни и една истина, че не е луд този дето е изял баницата, а този дето муя е дал. Лошото е, че до сега никой дето раздава баници не е понесъл отговорност.Обикновено отнася някоя торба с пари,а баламите като нас плащат сметките.

Поздравления!!Удоволствие е да се четат компетентни и точни коментари!Благодаря!

Еврото упорито отказва да прави нови дъна,въпреки ударите срещу него! През нощта еврото отвори отново с негативен гап от 110 пипса,който веднага беше компенсиран, това показва ,че колапса на Гърция е продиктуван от цялостната стратегия на финансовите акули , дирижиращи Форекса, т.е от година и нещо ,те играят срещу еврото,натискайки го с къси позиции, но от три месеца насам ,ресурсът им се изчерпи и те не могат да продължат натиска си! На графиките ,това се вижда , като липса на нови ,по -ниски нива на еврото спрямо долара! Изводът е , че тренда вече се обръща ,еврото ще се стабилизира и ще показва тенденции към растеж! Драмата с Гърция е следствие на цялостния негативен тренд на еврото!

Търся заем - по възможност в Евро или долари, връщам с много изгодна лихва 20% годишно, ама след референдум. Забравих, не залагам и ипотекирам - Нищо, ама от сърце. Айде сега чакам вашите оферти - и не се блъскайте, всичките пари ще взема, няма проблеми.

Като чета тук, повечето са като теб. Нищо няма да ти дадат. Чакат да падне наготово :)))

Също така явно не намираш и разлики между държавен и частен заем. Държавния заем дори не е точно заем, а в голямата си част инвестиции в ДЦК. Рискът е ясен. Малък, но го има.

А ти знаеш ли какво са ДЦК и кой е гарант по тях? Пускането на ДЦК не е ли поемане на държавен дълг? Да обясня ли какво е дълг?

ЕДИНСТВЕННО И САМО ДЯСНИ ПАРТИЙ КАТО ГЕРБ И ЕНП СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗВЕДАТ ЕВРОПА ОТ ЖЕСТОКАТА ИКОНОМИЧЕСКА И ФИНАНСОВА КРИЗА В КОЯТО НИ ВЪВЛЯКОХА КОМУНИСТИ СОЦИАЛИСТИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ЛЯВИ ПАРТИЙ И ФРАКЦИИ!!!

като в англия камерън за 4 години натрупа дълг равен на натрупания за 100 години и продаде англииските пощи на безценица като само месец след това ги препродаоха на многократно по голяма цена, приватизация тип ИВАН КОСТОВ

Шокиран съм от мисленето на преобладаващата част от гръцкото общество! Знае се, че рибата се вмирисва от към главата, НО развалата за съжаление е стигнала до опашката. Тълпата, поддала се на управленската пропаганда и гласувала с НЕ, сега пирува, като си мисли, че ще си останат в еврозоната, ЕС, ще продължат да рекетират кредиторите си, ще получат нови отстъпки, опрощения на дълговете и НОВИ пари за сиртаки. Все си мисля, че направиха и невъзможното, за да покажат на цял свят колко НЕНАДЕЖДЕН икономически, политически и всякакъв друг партньор са, как с лека ръка (ев. с референдум??!!) отказват всякакви ангажименти и се гласят ев. да се продадат на БРИКС!

от 85% активността спадна на 65%... чудите ли се къде са липсващите 20%?

Ами то и преобладаващата част от гръцкото общество с шокиран от твоето "мислене" - бачкаш си като роб за 300-400лв и си "лоялен" към системата.

А ти за колко искаш да работиш???/ И имаш ли необходимия ценз и образование.... И аз искам да работя в НАСА, ама съм профан в областта на физиката. Като си нелоялен що не вземеш кредитче за няколко хиляди и спри да си го плащаш пък ще те питам за последствията. Проблема е че безмозъчни управляват, а други дават акъл по форуми.....

Правилна мисъл:"За сега в Гърция,скоро и другаде!". Така че, дръж се Юнкер,че много друска!Италия и Испания вече са на ход.Техните външни дългове се измерват с ТРИЛИОНИ.Ефектът на доминото тръгна.Гледайте да не ви се срути къщата на главите. Тая политика,която провеждате на заробване на други народи,чрез въвличане във дългова спирала,да не ви излезе през носа!

Абе стига говорихте глупости. Защо все МВФ, Европейската банка и "дядо коледа" ви е виновен???? Ти като частно лице що не ходиш при обирниците лихвари да вземаш пари??? Естествено, че като вземаш кредит ще връщаш. Ако си такъв алтруист дай ми на мен 100 000 лева и чакай да ти ги върна, пък аз ще викам че си лихвар, обирник и терорист. Стига с този комунизъм на всеобща безотговорност. Всеки трябва да носи отговорност за действията си или бездействията си. Стига Популизъм. Нали утре пак ще искат заеми и от твоя и моя джоб ще ги вземат за да им покрият харчовете.....

Нека сега банките и банкерите, а и т.н. европейски лидери да пият по една студена вода. Какви "експерти" само, какво "управление на риска" само. Не луд този който яде баницата, а този който му я дава. Нека сега си фалират банките отпуснали кредитите на Гърция. Нека се научат как да управляват, а не само как да крадат.

Не бъдете толкова наивни, на колкото се правят гърците. Дълговете на гърците отдавна са прехвърлени от банките на европейските данъкоплатци. Това е схемата. Банките затова са им дали парите, защото всички останали държави са гарантирали за тях. Банките са безотговорни, затова "дават баницата". Гърците също са безотговорни, затова са я изяли. Сега ще плащаме всички ние. Гърците щяха да са за уважение, ако не бяха теглили кредитите, ако тогава бяха казали "охи" на техните политици. Сега са най-обикновени цигани, като тези, дето им прехвърлят фалирали фирми срещу някой лев, разбира се.

Време беше някой да плясне самозабравилите се еврогейски чиновници. Време е гражданите на ЕС да поискат отчет за разходите на Брюкселските и Страсбургските бюрократи. Само бюджета на европейския парламент е по-голям от този на България. Освен това кредитните задължения на Англия, Франция и Германия са значително по-големи от тези на Гърция. Да не говорим за книжния тигър УСА. Те са фалирали преди много години и живеят от печатането на зелени банкноти без никакво покритие.

Държавните дългове на целия ЕС възлшзат общо на 36 трилиона долара, в т.ч. Германия 9 трилиона, Франция 7 трилиона и Англия 6 трилиона! Краварите във ФАЩ вече са изкльопали "авансово" 17 трилиона долара!

Айде да ми отговорите на риторичен иначе въпрос: на КОГО, на КОИ държави ги дължат, при положение, че всички са на минус?

Така е! УСА (САЩ) дължат трилиони на кредиторите си, които, практически, не могат и да изплатят! Дори "бедната" (според западната пропаганда) Русия, е сред кредиторите на САЩ. Американците дължат на Русия над 130 милиарда долара.Е, как няма да дрънкат оръжие по границите и!

Гръцките банки скоро няма да отворят. ЕЦБ им е дала към 87 милиарда досега, повече едва ли ще им даде.

Ти за грърците не се грижи толкова. Нали твоите 200 евро заплатка са ти сигурни.

Ех Андрешко, Андрешко толкова ли си беден, че на неговите 200 Евро се огледа? Да хвана да ти дам 5 лева. че да спреш да злобееш? Или искаш за ракийка, че да се почувстваш велик?

Засега в Гърция,скоро и другаде.

на кредиторите...Да се смееш ли, да плачеш ли...Това леващината е вирусно заболяване.

Помните ли "прогносите за резултатите от референдума"? Социолозите даваха разлика 0.5 - 1% даже в полза на "Да". Сега да им го припомнят и да изчезнат от лицето на Земята като такива - да си върнат дипломите, които са купили и да се преквалифицират! Защо все си мислят, че помним като маймуните!?!? Затова ли ни втълпяват, че от тях сме произлезли? Те ако са, аз не съм, сори!

Ами те в Бг се преквалифицират-стават министри.

Единствената цел на "социолигическите проувания" е манипулиране на вота и насочване на колебаещите се избиратели в "правия" път. Без значение дали става въпрос за референдум, местни или парламентарни избори. Аз лично съм ЗА да се забранят всякакви социологически проучвания.

БРАВО ГЪРЦИЯ!!! Това са хора с достойнство и чест, нещо непознато на послушните и мизерни роби в България!!! Дори и роби не са в Бг, за да си роб, трябва някой да те пороби... - Просто българите са РОБИ ПО ДУША.

Приятели се притесняват, че сега гръцките "протестъри", както и всякакви там "умни и красиви" ще спретнат атински майдан, за да свалят Ципрас. Сигурен съм, че дори и да опитат, ще се провалят с грохот. Защо? Защото в Гърция освен отглежданият от Вашингтон и Брюксел "елит", има и достатъчно много интелигентни и смислени хора, които не са на хранилка на "Америка за Гърция". Там, за разлика от България, умните хора не смятат, че трябва през половин час да се кълнат във вярност на НАТО и САЩ. Просто гърците си имат елит, който милее за страната си. А не като българският "елит", който мисли единствено как да спести някой долар от командировъчните в САЩ.

Нема да ес притесняваш: Бамбера роса триумфера в Гръцко... там вече 6 години се води активан борба, и про-ционо-анкерско-фашата губят срещу народа. Повратна точка може да го наречеш - момента в който медиите не могат вече да бълват пропагандата на плщащите защото дисонанса при офцевидното мнозинство е твърде силен.

Ние, от бранша, сме "ЗА" ЕвроГейски заеми, защото, слет като прибрахме на бабичките нивите купихме си тракторите, и сега, ори, мели, яжте баби, половината пенция за леб, малко за олио, И, ако остане, млечни продути, ха ха ! баба Тодорка- комисарка Ушева

Бивш шеф в ДАНС избяга в Канада с тайните за КТБ Бившата шефка на "Финансово разузнаване" в ДАНС Полина Кавръкова се изнесла в Канада с тайните за източването на КТБ, научи първо link. "Калинката", която бе назначена от ДПС и при чието управление агенцията проспа източването на 4 млрд. лева от банката на Цветан Василев, е избрала да живее зад Океана, за да се скрие от отговорност.

Могла-избягала!Ти завиждаш ли ?

А ти еничар ли си,защото ако не си,явно си мазохист.

ако сме читава държава изпращаме един наказателен отряд. Той научава всичко което му трябва взема ако има документи и ликвидира нея и семейството и. След това да видим дали друг ще прави измами!

Бре ,цялата говежда пасмина се е мобилизирала да плюе срещу гърците!Което означава,че гърците са постъпили правилно! Сега в Гърция-по- късно и у нас!

Ние вече Виденова зима си имахме. Те нека си се радват на Ципрасовто лято. :)

Половината българи са роднини по една или друга линия, а другата половина са свързани тясно по партийна линия. Банките почват да раздават милионни кредити на свои хора без никакво обезпечение. Всеки ден буквално се изнасят суми с куфари и сакове от хранилищата. Още повече че по това време липсва закон за гарантиране на влоговете, нито закон, който да гарантира реда за отпускане на кредити. По този начин планово се нанася съкрушителен удар на икономиката на страната. Българите японци на Балканите България - Микро Япония! Когато от КГБ докладвали на Михаил Горбачов за плана на Тодор Живков да превърне страната ни в Япония на Балканите, бащата на перестройката се смял дълго време

Белязаният Юда се е смял доста,уверен съм.

Евтин си.

Бай,бай ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В средата на 80-те години на м.в. съветският КГБ овладява до съвършенство най-трудното изкуство на тайните служби политическата драматургия и социалната кибернетика. Провеждат се мащабни експерименти, включвайки в сюжетите цели страни от социалистическия лагер. През 1988-1989 г. България се оказва в центъра на кагебейската пропагандна машина. Това е затвърдено със секретна заповед 00280 от юли 1988 г. В нея се разпорежда как да действа представителството в София и се дават указания за засилване работата по заповед 00140 за вербуване на нови сътрудници на територията на България.

Я по -добре разкажи , какво е казала Меркел на Оланд, че само американците знаят.

Крайно време е всички честни хора да се вдигнат, да не се страхуват и да спретнат огромна ГРАМАДА пред Позитано 20 - за тези изчадия на зловещата милиционерска държава - източник на всички злини в съвременна България! Проклети да сте, руски слуги и убийци на българското!

ку-ку,ку-ку! Търсят те едни чичковци с бели престилки!

Да свалим опозицията ли искаш?

Крайно време е всички честни хора да се вдигнат и да хванат за топките такива идиоти и лъжци,които затриха за 25 години България и да стискат,да стискат,докато не се насе,рете от страх и болка и повърнете заграбеното!

Крайно време е всички честни хора да се вдигнат, да не се страхуват и да спретнат огромна ГРАМАДА пред Позитано 20 - за тези изчадия на зловещата милиционерска държава - източник на всички злини в съвременна България! Проклети да сте, руски слуги и убийци на българското!

В лудницата ти е мястото Ще те намеря

Днес е ден на турботъпотията в родните медии. "Гърците се самоубиха"(вместо като нас да изчакат любезно да ги изтребят). "Откачихме се от удавника Гърция" (за да си потъваме тържествено като камък). "Пиров референдум" (у нас от 20 години имаме криминален пир по време на чума). Гърците пренебрегнаха банкомата и заявиха достойнството си. Което е напълно неразбираемо за българите (сигурен съм, че коментарите под статуса ще го илюстрират). Българинът въобще е загубил представа за достойнството си и се надява да омилостиви банкомата с раболепие. Да се наслади на кривата си тарикатска усмивка в огледалото.Това са неговите утехи. А евроидиократите вече вещаят бонове, купони и хуманитарна криза в Гърция. Със същото перверзно задоволство, с което приветстваха арабската пролет. Три години по-късно ЕС не смогва да овладее потока от бежанци по южните си граници. И как мислите: кой ще е първият пострадал, ако Гърция потъне в хаос? Държа да патентовам своята дефиниция за България: страна на вечно прецаканите "тарикати".

+1000

Благодаря Ви! Аз и други хубави неща съм писал, но не ща да се хваля.

ДС не е мракобесник, само през малки периоди е имало извращения Другарки и другарикато гледам тук няма дами и господа, така че ще върви това обръщение. И така, другарки и другари, представям ви другаря проф. Димитър Иванов. Така започна днешното представяне на книгите на началника на Шести отдел в Шесто управление на ДС- "Кратка история на социалистическа България" и Кратка история на Държавна сигурност" в парк-хотел "Санкт Петербург", съобщава пловдивският сайт Под тепето. Всъщност, това не бе книжно събитие, а партийна сбирка, на която присъстваха много членове на БСП, сред които и бивши колеги на Иванов от редиците на Държавна сигурност преди промените. Другарят, който представи автора, подчерта, че ДС е развивало репресивна дейност до 60-те години, а след тях - профилактична. Не трябва да сатанизираме ДС, подчерта той.

Един призрак броди из Европа-призракът на "ОХИ".

Не прави предложения по теми, които не разбираш. Тук не става въпрос да не се връщат дълговете, а за промяна в методиката на тяхната обслужване.А иначе ,най голям длъжник е САЩ - дължат трилиони! Дори на Русия дължат над 130 милиарда долара.При това, Русия не е от най-големите им кредитори. На практика САЩ не могат да си изплатят дълговете, но никой не говори ,че са фалирали!

САЩ няма да фалират докато имат печатница за зелени хартийки и докато БРИКС не спре разплащанията в долари. Това спиране на разплащането в долари наближава , но то трябва да бъде обезпечено с ядрени ракети и затова Путин се вооръжава до зъби.

Китай искат йоана за световна валута, а не Путин с ракетите си, макар и двете държави да действат в комбина по много световни въпроси. Китай вече внесаха това предложение където трябва най-много до 5 години това ще стана, след това ще им трябват още няколко за да прехвърлят всичките си задължения в китайска валута а не в долари. Същото ще направи и Русия. Стига със световната икономика, какво ще направиш ти за България и българите в нея ?

Любопитното е,че притежавам няколко гривни и жетон от метрото в Киев от последното си пътуване дотам,но нито една рубла,Тутко;-).

ми да. алтернативата не е особено приятна. ще излезе, че наистина мислиш (и не само ти) това, което пишеш - а това е страшно... наистина.