Фермерите блокираха Гърция

Гръцките фермери засилиха блокадата на пътищата, граничните пунктове, регионалните летища, митниците и пристанищата докато властите не изпълнят исканията им.

Обратно в новината

Коментари - Фермерите блокираха Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много странни са нашите управници.Докато нашите шофьори се мъчат нечовешки по дълги опашки на границата с Гърция премиерът отиде на екскурзия в Англия а президента отпраши за Бразилия и Аржентина.Разбира се от тия визити едва ли има полза за бедните шофьори.

Може би премиера трябва да отиде да носи и почиства химически тоалетни? Да носи на шофьорите сандвичи кебапчета и вода? Това мурзилките винаги ще намерите за какво да обвинявате. Забравихте как беше при орехчето, но ние не сме.

Не е работа на правителството да прави бизнес! Ако чакате на правителството да ви оправи, ще стоите бедни и гладни. И така не е само в България, а навсякъде по света! Борисов не е бизнесмен, а министър председател! България не е Русия, където държавата там се меси във всичко и за това вече цял свят не работи с Русия!

а БЕ С рУСИЯ , ЧЕ НЕ РАБОТЯТ НЕ РАБОТЯТ ... АМА С БЪЛГАРИЯ КАТ ГЛЕДАМ КАКА РАБОТЯТ ... :))))))))) ДЕБИЛЕ :)))))) Я ОБЯСНИ , ЧЕ НИТО ВИЖДАМ ЕНИТО ЧУВАМЕ НЕЩО ОТ ТОВА "РАБОТЕНЕ "..:))))

тюфлеците от парламента няма да ни оправят. за това ние трябва да се оправяме сами. да спрем да купуваме гръцки стоки, а от м.май да спрем да пропускаме коли и автобуси към Гърция. само камиони.

Един дърводелец в Англия взима около 2000 паунда на месец. Работи точно колкото един български дърводелец.

Аз във фитнеса работя повече и от двамата, ама пари не ми дават!:))) Работата опира ди произведена стока, за която някой ще плати нещо. Този който произвежда стока или услуга която се търси, той получава повече ?

проблем е ,че на нашия не му дават толкова пари. дадат ли му ги - ще ги вземе. сигурен съм. собственика гледа да си натъпче гушата , а за работниците му ако остане нещо след гушенето ... добре.

Тегли кредит като ''собственика'' и стани и ти собственик ,създай работни места и печели! Защо чакаш на готово, някой да ти осигури работа?

комунистическото мракобесие върна България назад, сега маляките ще разберат що е комунизъм.

По новините сега казаха че пропускали контейнерите а спирали другите камиони.... Аз пък така започвам да се чудя дали няма контрабанда на бежанци по този начин....

в каква посока е контрабандата? към Гърция ли ? :-)

Не са само гърците, които се борят за хляба си. Всички страни в Западна Европа са извоювали високите си доходи с борба. Която и европейска страна да вземете - Франция, Германия, Англия, Италия, периодически правят стачки с икономически и социални искания. Най-много се забелязват в транспортния сектор - авиодиспечери и обслужващ персонал. Скандинавските страни са друга бира. Там държавата провежда социална политика. Дори във Финландия се въвежда посевместен социален базов доход от 800 евро.

Доходи има там където има икономика! Гърците са мързеливи нахалници живелли до сега на кредит! Ако бяха хора щяха да си работят туризма сами, а не да вземат българи и сърби за работници!

И от къде ще се вземат тези пари в България? Ти имаш ли идея какво представляват парите?

Братчеди, внимавайте с гърците! Хотелите са техните, плажовете са техните. Шосетата са техните. Ако подгонят насам т.нар. "бежанци", тогава ще видим къде зимуват раците. Ако и ТР им удари едно "приятелско рамо" к.во праим?

Това е нова форма на социалистическа революция. Никой не може да каже как ще свърши всечко това.

Ограда на границите на Гърция с Бългаия и Гърция с Македония!

имат един туризъм и едно земеделие. И двете пера от икономиката им почиват през зимата! За това гадовете стачкуват и блокират границите и пътищата с България! Спрете да ходите на почивка в шибаната Гърция!

А ние, българските тарикати, какво имаме точно, че те поне имат нещо? И съвсем случайно си пропуснал и морския бизнес на Гърция, които е доста силен и развит. Свързан е с риболов, транспорт и т.н.

БРЦК

И що да спираме? Там хем е по -евтино , хем по-хубаво. Това ,че тираджиите страдат мен не ме бърка.

Спрях да ходя на море при тези двуличници

И къде ходиш, на Малдивите ли или на Сейшелите:-). Защото в България море вече няма, то е бетонирано от мутрите.

Може да сме се насрали но сме византийци.

Стачкувайте, стачкувайте - като не работите ще дойде време да си смучете палците!

Него три папи са го галИли..а тия ще МУ се се карат и ще му търсят сметка. На тебе Вигенин може...ти не си светец.

горния пост.

Всеки ден ще е така до победата.

Ами щом някои хора толкова искат гърците да отворят границите да вземат да ги отворят бе.Да ги отворят едно хубаво за всичките ,,мигранти'' които са на тяхна територия и да си гледат сеир,аххахаа

Ами ако нашите шофьори лятото обградят нивите им и не ги пуснат да влязат, какво правим тогава. Аз бих отишъл. Да ги видя тогава тези стачници.

Е тогава бате порното ще е голямо щото ще си на тяхна територия ама щом те влече....

Тези не се наядоха и накрадоха и все другите са им виновни.Да дойдат да видят как живеят хората в България и след това да реват за още пари.

Да живее Българо-Гръцката дружба. Ние им пълним градовете по празниците, те ни спретват барикади.

Arcadium

Страхливо племе! Защо не направят блокада на Атина а блокират само границата с България и Турция? Защото на гръцките власти не им пука, че им са блокирани сухоземните граници те си имат морски от където се доставя каквото им трябва. А това, че две държави им тъпят чалъмите на гръцките мекерета, е да се спасяват. Предлагам след като им свърши блокадата България и Турция да забранят преминаването на гръцки автомобили (всякакви) през КПП-тата за 2 месеца. Да им дойде акъла на елините.

Pesh0

границата с турция , не я блокират

Arcadium

Мисля, че бяха блокирали и едно турско КПП.

Pesh0

Бойки да прати едно писмо до Циптас и медиите в гърция в стил . Поради недоволството , на нашите шофьори , от затваряне на границата , моля да ви известя , че недоволните , ще блокират граничните пунктове , по време на великденските празници , като протестите ще продължат през целия туристически сезон . Моля да предупредите вашите очаквани гости , да не пътуват през лятото , за да не попадат в неприятни задръстване при блокиране на границата .

Те щото всичките им платежоспособни туристи минават през България та Ципрас така ще се стресне че та чак ще се разплаче хахахаа

Pesh0

Доста българи и румънци минават . А и много тирове с плодове за европа и русия .

На гърците цитирам една българска поговорка: "Когато волът рие, му пада на гърба". Не разбрахте ли, бе ром-ляните, че не може така? И че пари немате, немате и дори дупета, и се ежите? С какво "че ги треснете "родителите" ви от Европейското семейство?! С досъсипване на бедните ви съседи ли?

И още нещо: Ако продължавате така, драги ром-ляни, ще ви изпратим наш Боко да ви стабилизира банковата система, съдебната такава и всички ваши други нестабилности! И тогава, като ви докара до нашето дередже, ще имаме "равен старт" .

Всяко чудо за три дни , най-много до зарезан и ще се приберат гъчолята по домовете,като попикани мушкати

Много сте загрижени за гърците,оста- вете ги!хората ще се оправят.Запом- нете това!Ние,ние никога няма да се оправим с това корумпирано пра- вителство.И това го запомнете!!!

и ние от пролетта да почнем да си правим протестите на българо гръцката граница вместо на жълтите павета... За правосъдната реформа,против Пеевски...против....абе до есента има все срещу кого да им затворим и ние границата.

Много скопени новини от Берлин, Брюксел и Лондон!! Е, как да не обърнеш едно пиене от мъка?

Нашите хорица пак надават вой че виждате ли някой им е ограничил правото на свободно движение на стоки и хора в ЕС,Даже се оплакаха на ЕК без да съзнават горките че се изложиха като кифладжии защото явно не познават законите на ЕС.

Ти от селската кръчма излааш ли?

Свободното движение на стоки, първата от четирите основни свободи на вътрешния пазар, е осигурено чрез премахването на митата и количествените ограничения, както и чрез забраната на мерките с равностоен ефект. Принципите на взаимното признаване, премахването на физическите и техническите бариери и насърчаването на стандартизацията бяха добавени, за да се продължи завършването на изграждането на вътрешния пазар. Приемането на новата законодателна рамка през 2008 г. значително укрепи правилата относно пускането на продукти на пазара, свободното движение на стоки, системата за наблюдение на пазара на ЕС и маркировката CE. Принципът на взаимното признаване също така беше консолидиран и се прилага за широк спектър от продукти, които не са обхванати от хармонизация на ЕС. Та така бабо Вуно мита наложиха ли ти гърците,казват ли ти колко стока да пренасяш,бариери на границата има ли? Това е законът на ЕС за свободно движение на стоки,да виждаш някъде записано кой къде може или не може да протестира в собствената си страна? Хайде сега го обсъдете с другите бабички в селската кръчма и тогава се изказвай.

блокирайте и вие гръцката граница бе тъпи български селяндури прости

Нали пробваха млеко производителите при предния мандат на Боко. Веднага ги емнаха с арести.

То трябва да ти стиска бе пич,гърците може да са всякакви но за пореден път показват че им стиска и имат топки да се опълчат дори на акулите от Брюксел.Сега знам че много разбирачи ще почнат да обясняват как от Брюксел им направили това или онова но фактите са си факти,на хоратаним стиска,това е.

Положението е трагично. Нали се сещате, че тези трактори, в по-голямата си част ненужно големи, харчат много гориво. Едно време беше добре-три цени на нафтата-за трактори, за отопление, за автомобили. Качеството еднакво. Е, естествено всички зареждаха и се топлеха от най-евтината, за трактори. Опитаха да вкарат ред с индикиране, с лимити-не става. И сега цената е една-най-скъпата. Има и друга-за отопление, ама тя не става за тракторите. Да не говорим за бензиностанциите. Мой приятел с две колонки и реални продажби около 40 тона на месец, декларираше в димархиото, че е продал...2 тона. Така че има за какво да се стачкува. А пенсионната система не е пирамида, пирамидите са малки. Тя е пирамидален небостъргач и не е един, а шест. Обаче въпроса е : след Ципрас накъде? И понеже прочетох, че един набор се кани да емигрира от България в Гърция ще му кажа: От трън та на глог, че е по-висок.

Всъщност искат субсидии от ЕС за семена да засеят следващата реколта и в това време пазят границата вместо граничните полицаи. Гърците са пияни и заляни, вдигат шум до небето , а властите в Атина и София тихичко си кротуват! А на границата колони тирове изперкват с развалящата се стока. Мисля, че всеки превоз за Гърция трябва да се плаща от гърците предварително и ако има стачка на границата тези пари да бъдат като неустойка.

Съгласен , гърците сигурно са пияни и сръдливи по границата. Няма какво да им направят , какво , да викнат гръцката армия да ги разкара ли ? Това нещо се нарича граждански протест/неподчинение. Има много писано по въпроса. Жалко че българина е толкова беден и смачкан , иначе и ние вече трябваше да сме пред парламента със сопите. Какво ще ни направят , ще пуснат армията ли , ми ние нямаме такава. Ако утре Турция реши да ни нападне за два дена ще стане отново "турско съжителство". Да , да , те са в НАТО , знам , нямат интереси в България , само частна партия.

Нещо ми цензурираха линка , политика , нищо де , пишете в търсачката : "лондонското споразумение германия" и първите няколко линка са съвсем разбираеми и кратки.

ГЪРЦИТЕ НЕ СА ОБЕДНЕЛИ ОЩЕ ДОТАМ, ЧЕ ДА ПОДПАЛЯТ ЧЕРГАТА НА КОМУНЯГАТА ЦИПРАС. АМА И ТОВА ЩЕ СТАНЕ

що се дерете ? държавата си е тяхна , да си я правят каквото искат !

Вътре ако щат да се изядат!

Ама те си протестират на тяхна територия бе кой ти пречи да минаваш през границата? Е може да почакаш малко ама така е,глупостите за свободно движение на стоки и хора в рамките на ЕС не са ти нарушени по никакъв начин.

ЦИПРАС Е КОМУНЯГА, А Е ИЗВЕСТНО, ЧЕ ВСИЧКИ КОМУНЯГИ СА ЛЪЖЦИ.

Гърците и за сапун не стават.

Защо му пишете минуси на човека бе? Да не сте специалисти по сапуна?

И за да не кажете , че празнословя, ви давам директен линк към това историческо събитие. Описано съвсем на кратко от Дойче Веле. link Също така някои от вас ще се заядат , че става въпрос за много по малко пари. Това е въпрос на девалвация на валутата. И също така на покупателната и способност. Демек преди 40 годни със 100 долара е можело да се купят неща за 1000 или 2000 лева сегашни пари. Девалвацията е пряко свързана със инфлацията и наличните пари в системата. И кво излиза сега, значи преди 50 години плюс на германия им опрощават дълговете и преговарят с тях как може тоя въпрос да се разреши, пък сега за Гърците не става. Няма как да се преговаря, трябва да се режат социални , пенсии и заплати. Тия пари никога пак повтарям няма да стигнат за да се изплати тоя дълг. Ще гладуват поколение след поколение докато ЕЦБ определя лихвеният процент на валутата и контролира парите. Още една историческа вметка, войната за независимост на САЩ е пряко следствие от същото това нещо. Английските тогава колонии печатят тяхни си хартийки. Англия се възпротивява , забранява ги .... И о чудо , става война.

и мигранти и гърци... Гърците отпадат...

Според мен, това е държавна политика.

Значи -Древна Елада е била Витрина, а сега е Театрална сцена!?? Ама театрото е свършило ...и зрителите освен да потрошат салона - друго кво?

Гърция има фермери! И всичко това си личи още в момента, в който пресечеш границата. Навсякъде има дейност, навсякъде има обработваеми площи. Стоките по магазините са си с местен гръцки произход. Имат износ и гръцки стоки масово се виждат по "българските" магазини.

На запад всичко е "Гръцко кисело мляко", "Гръцко сирене" и т.н.

Щом е така - да го плащат!!!

Може и да имат фермери!?А нашите фермери - олигарси ги броим на пръстите на ръката!!? Какво и къде да блокират по-напред?

Не че нещо, ама да не се окаже че няма кой да им превози стоките на Запад....Все пак в момента си го просят.

*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам ------------ Кажете си, че не ви изнася.

Не разбирам какво ги плюете гърците , хората са единни като народ и са се обединили срещу върхушката в ЕС. Те искат да ги направят бедняци , след като 50 години там е наливано с лейките. В смисъл , ние бяхме соц, те бяха добрата демокрация (капитализъм). Как можаха на германия в началото на 50те да им опростят дълговете за да са в Нато и сие ? ЕС дори освободи Украйна от една камара дългове , пък в сега в Гърция не можело. Вие не разбирате ли че живеем в общество базирано на дълг , никога , при каквито и да било условя няма да могат да го изплатя. Ще плащат само лихвите , главницата е невъзможно. Нормално е хората да са недоволни и да протестират. Кой иска децата и внуците му в следващите години да са роби. В случая тука друго е важното , тъй като финансовата система се базира на така нареченият fractional reserve + fiat currency би могъл да се получи прецедент. Демек гърция да излезе от ЕС. Тогава ще ги последват хората със сходни съдби в Италия , Испания , Португалия , Ирландия и т.н. Тука е разковничето на събитията. Парите в еврозоната се печатат от ЕЦБ , демек не са гръцки. Ами ако те свалят тая система и си върнат драхмата и напечатат утре на пресите 200 милиарда драхми и им ги пратят в Брюксел какво правим ? Айде малко помислете преди да ги плюете , че не искат да им приватизират държавата (ограбят). И след това ще се сетите що в БГ се взима 200 лева пенсия. А ония 4 милиарда, които се източват по схема ДДС. Има МНОГО платени агенти по тоя форум. Първо разберете какво са парите , кой ги държи/разпределя и и тогава се изказвайте.

300 милиарда да им ги опростят?ти редовен. ли си?ако са твои пари ще ги опростиш ли?и взеха още 92 милиарда!10 милиона нсрод!тия пари не падат от небето някой ги е изработил.

Раздвоен съм, защото от части имаш право че някой ги е изработил, то и тия от еврофондовете също някой ги е изработил.... Само че има и това че западните компании правят филиали в бедните държави за да ограбват труда им и да плащат по-малко от колкото в техните си държави, а когато дойде време да се плаща сметката ги няма никакви.

Изказвате се неподготвен , парите не са твои или мои. Те са дори не са били напечатана ни хартия. Фигурират във едни бази данни на ЕЦБ. Тези пари не са на Германското общество нито на Европейското , във самата си същност ЕЦБ е частно капитално предприятие което създава пари базирани на дълг. Ми САЩ са същото , то от тях идва модела , те имат многооооооого дълг. И никога няма да го изплатят. Защото чисто и просто ФЕД , не е банка на народа и гражданите на САЩ. Тя е частно "предприятие".

Не сме отмъстителни, иначе трябва лятото - от юни до септември нашите превозвачи да блокират Кулата и другите кпп-та... Да ги видя тогава гърците...

и кои са вашите превозвачи?!?

Всъщност някой може ли да каже - ЗА КАКВО стачкуват тия тъпанари?

По-долу писах защо. Икономисват ток, докато мине зимата. После ще трябва да сеят и ще спрат стачките.

Защото са тъпанари,тоест твои събратя по идеология...:):)) Те са същите боклуци,които подържаха властта на европедеругите които са и твои стопани!!:):)) Сега,като затварят границата-ръкопляскай им!! П.П. Пак забрави да сложиш запетайка след единицата,на ника ти.....

Гърците не се плашат да го земат - и в уста и в гъ.....

Като те гледам,ти за в устата малко си нерешителен батка.....

Тия тъпаци докато не направят Гърция по-евтина туристическа дестинация от България, няма да мирясат...

Гърците ме кефат! Ще взема на стари години да имигрирам в Гърция! Ниски данъци, високи пенсии, топло време и студено узо! Кеф!

за 100 изкарани евро,държавата взима 85%. помисли си

То щото нашата държава (в лицето на 10-15 тикви) на всеки изкарани 100 лв ни дава по 85 бакшиш?

Наборе, аз пък се радвам като се събудя , че не съм докоснал с крак открития контакт до кревата!?

Фермерите през зимата нямат работа и си уплътняват времето с блокади.

Не бунак...защитават интересите си .тук стадото и това не може да направи жалко.

Сега се берат още портокалите.

Трябват нови избори!

Да не си кацащ командос? В мойто лозе падаш.

Не плачи на чужд гроб, тъпанар, долу Борисов не е ли по-нормално и важно за нас, българите!?Тъп си като повечето герберасти, гледай си в чинията, куха манерко!!