Хиляди бежанци избягаха от пламнал лагер на остров Лесбос

Силен пожар избухна вчера вечерта в бежанския лагер Мория на гръцкия остров Лесбос. Между 3000 и 4000 мигранти са избягали от лагера, спасявайки се от огъня.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди бежанци избягаха от пламнал лагер на остров Лесбос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АГЕНЦИЯ МОНИТОР Общини ще приютяват бежанци срещу работа и обучение Мина Маринова - вторник, 21-06-2016 - 17:21 Общини ще приемат на своя територия бежанци, като им предоставят подслон и социални услуги, срещу което имигрантите ще бъдат задължени да работят и да се обучават. Това предвижда публикуван за обществено обсъждане проект на наредба на Министерския съвет за интеграция на чужденци с предоставено у нас убежище или международна закрила. Местната власт ще сключва споразумение за интеграция с всеки отделен бежанец за срок от 1 година, като при последвало желание контрактът ще може да се удължава. С него общината ще се задължава да предостави жилищно настаняване на чужденеца, да запише в детска градина или училище децата му, да обезпечи обучението му по български език, здравното осигуряване и включването му в програми за заетост. Проектът на наредба предвижда още Държавната агенция за бежанците да провежда информационни кампании сред имигрантите, за да им представи възможностите за живот в отделните общини.

бежанци-мохамедани пребиват често бежанци-християни!!! дори са ги хвърляли от лодките, ако се окаже че са християни. документирано и изложено от сабатина джонс. дали това, в лесбос е на същите основа, не се знае. мадиите po "prawilo"премълчават тези факти

link

Бежанците мурджовци ще управляват ли МПС в БГ и кой ще им плаща глобите? Правилникът за движение ще важи ли за тях или ще е демикратично движението- кой как си знае така да си кара?

Вероятно самите те подпалиха лагера, защото човек не може вечно да живее на палатка, а нали гърците са "длъжни" да им осигурят по-добри условия. Нагли неблагодарни тарикати.

Дават им покрив над главата, легло - те изхвърлят леглата и спят на земята, после палят всичко и бягат ... Куче да е ще го научат, тези няма да се интегрират. Осраха хубавата туристическа дестинация тия противни говеда. Като не им харесва - гумените лодки и да поемат към Турция! Пълчища скакалци с претенции на хомосапиенс.

Без емоции и фалшива загриженост.Оцеляват по-силните от даден вид и по-приспособимите от различните видове.Ужасяващо е, че уж управниците са от нашия вид, а правят всичко възможно той, тоест ние, да изчезнем.Явно са маскирани от друг вид - кой ли е той?Е, много пожари ще има!Колкото по-бързо изгори, толкова по-добре за оцелелите.Но аз искам да съм от тях.Така, че пожари ще има.

"Ужасяващо е, че уж управниците са от нашия вид, а правят всичко възможно той, тоест ние, да изчезнем." Те не са от нашият вид. Заради това се случват ненормални неща. Но всичко става съвсем нормално, когато проумееш, че те управляват хора, които те мразят дълбоко. "Явно са маскирани от друг вид - кой ли е той?" Наричат се евреи.

"Пристигналите на място пожарникари едва успели да влязат в лагера поради избухнали спречквания между групи от различни националности..." Да не злорадстваме, защото 160-те милиончета на "Пощенския гълъб" като нищо ще ни докарат същото "чудо"...

Нали ЕК и стрина КриСталина дават по 160 млн за нови лагери?

това е редовна практика - мигрантите палят по пътя си редовно лагери, дори дневни приемни центрове и теннти които просто им предлагат вода. те го виждат като препятсвие пред тях да стигнат западна европа. аз не виждам как един бягащ от война ще тръгне да прави пак размирици но нейсе. ако още не се усещате тези хора са взимани от най-бедните и необразовани места и са насъсквани да идват и да се заселат в Европа за да може да се изпълни отдавлешната мечта на арабите - превземане на европа и нейната ислямизация. Но както обикновено ще се порвалят.

Честито на ваканцуващите в Гърция и на колоните автомобили, които се очакват утре да превземат островите! Ще получат към ол инклузива и бонус-бежанец!

Е как няма да запалят лагера, идва зима, а те са свикнали на топло, искат жилища, но няма кой в гърция да им ги даде. Може би се надяват да ги пуснат в хотелите, както сбъркаха в Хърватия ли беше та им ги съсипаха? Гърците да не чакат инструкции от Меркел, а да ги товарят на фериботи и на африканския бряг.

грешите - на гръцки остров е много по-топло отколкото в планините на афганистан, пакистан и сирия.

и като са избягали ,къде ще вървят и защо ли са .Те не били необходими на страните си ,а тук в Европа на кой са нужни примитивите от 12 век.по добре да са .....заедно с пожара и пушека.

Грешите, колега Нужни са на много хора - на Меркел, Юнкер, БОЙКО, Сталинка Георгиева, Карл Билд, Оланд и мнооого други, които са се заклели да изпълняват плана Кундехов-Калерги (гугъли какво е това) и няма да спрат пред нищо, докато и последния БЯЛ европеец не бъде унищожен и заменен от черната човекоподобна паплач.

Браво на гръцките патриоти, които са подпалили лагера с орки. Жалко че орките не са изгоряли живи. Следващият път - напалм, за да е по-сигурно

бях на този остров преди 9 години - прекрасен, прекрасна туристическа дестинация. Представям си как са го ос..р..а..ли тези икономически емигранти. Не трябва да допускаме и у нас да се случва. Имаме си циганските гета - те са ни предостатъчни.

Това са ДИВИ ЗВЕРОВЕ, и ако някой или някоя организацийка, която си клати само ташаците си отвори уста в защита на тези ДИВАЦИ, направо да им се отрежат главите!!! Ние българите сме длъжни ДА НЕ НЕГЛИЖИРАМЕ и проблема у нас с тези въшлясали НЕЛЕГАЛНИ-АГРЕСОРИ и да настояваме бъл. институции да НЕ СЕ ДАВА СТАТУТ на нито един от тия , А ДА ГИ ДЕПОРТИРАТ там откъдето са нарушили границата на Б-я!!! ВЪН ОТ Б-Я , да се ИЗРИТАТ ДО ПОСЛЕДЕН КРАК!!!

С поканата към бежанците да идват в Европа Меркел докара първите конфликти в Европа! Тя ги канеше с цел да ги използва,като евтина работна ръка,но получи конфликти,атентати,убийства,изнасилвания,мародерства,педофилия... А сега тепърва започват конфликтите на етническа основа,тепърва ще има хиляди убийства... Ако не спрат навлизането на бежанците ще докарат тотална война в Европа и все повече се убеждавам,че всичко това е организирано от някой много болни мозъци! Въпреки,че виждат,че европейските народи не желаят бежанците в Европа,въпреки,че виждат,че тези бежанци правят само пакости,че не идват за да работят и да се интегрират,а да си налагат тяхната култура и религия и то насила,въпреки масовите изнасилвания,мародерства,насилия над деца дори,въпреки стотиците загинали в атентати,тези западни политици не се спряха да зоват изчадията на Ада да идват в Европа!!!!??????? Всичко това е политика,много болна и долна политика,която цели конфликти,продажба на оръжия,трупане на милиарди на гърба на милиони жертви и идването на фалшив спасител,който да унищожи човечеството....

Bсички беjaнци при Mеркрел !!! Tя си ги покани, тя да им бере кахbрите !!! Hие ще вземаме ниските пенсии и заплати, а тя ще докарва беjaнци !!! лyда за врbзване !!!

същото може да се очаква в скоро време и в земния рай.

Грешка !

Интеграцията на диваци е невъзможна, те си остават завинаги диваци!!!

тамън щяха да са с няколко хиляди по-малко. Пък и протести ще правят тия нахалници.

време да настаним и ние мигранти,с правилните условия.стига ксенофобия

Крайно време е да настаним такива боклуци като теб в концентрационен лагер с всички "правилни" условия

Дай си адреса да ти ги водят направо в къщи. Да ги обгрижваш! Да те обгрижват .....

колко жалко,няма изгорели орки,ама следващия път.

погледни нещастня си живот и не се прави на умен

Вместо пожарни трябва ше да изпратят армията и да стрелят на месо.Който иска да бяга.

Интересно ми е сега, като построим "убежища" на сганта у нас с "данайския дар" от ЕС на стойност 160 млн. евро, и тези тахтаби започнат да не си харесват условията и да палят лагерите, какво ще правим, управници наши? Имате ли план "Б" или и двата плана - А и Б - включват само "да усвоите" едни пари, пък после народа да му мисли?

един план и той е да се вземат едни пари и да се разпределят между свои хора! Много хора получават високи заплати за да обгрижват мигрантите и не биха напуснали работата си рискувайки здравето и живота си в контакт с тях.

Спокойно предстои разширение на лагера в Харманли и построяването на нови е България , ще ги поемем !ЕС отпусна пари трябва да се усвояват !

Да дават кръв през 2 месеца... Или е харам?

въпросче с понижена трудност, за да ме разберат скотовете-мазохисти, фенове на мутрата проста и неграмотна, най-тъпоумний от премиерите в галактиката и солташак на ермангал, жалък смешник и национален предател, насран мишок и селски бек, паляк, тарикат и примат-илитерат. кога орките, бежанци или мигранти, все не е правилно така да се наричат, та кога нелегалните джихадисти ще хванат мотиката, лопатата, количката и кирката, за да правят пътища, копат въглища, мажат пейки и чистят градинки. най-бедната държава в европа им плаща по 1300 лв. на месец, а това не е СПА център. а, и тиквата, кога, оставка, оставка, оставка, оставка.

Прости западняци - обявете че спирате социалните помощи за тези които не искат да работят и орките ще спрът да идват в Европа1

Бре, бре и сега трябва да плуват до Турция

Ужас!!! Сега цената на узото ще скочи...

Тази година се показа - за кой ли път - че южните ни съседи (Гърция и тюркието) имат по-големи топки от нас Българите. Прави или криви, в тези две държави има хора които реагират и не стоят търпеливо в името на "стабилноста". На блакните ние и румънците сме най калпави и страхливи като румънците са малко по свестни и смели от нас...ние сме най зле!!!!

Жалко, че са избягали. :(

От Лесбос могат да избягат само най-добрите плувци с няколко часа кроул до Турция.

българино взимаи пример и в българия трябва да гиподпалим.

Сами са си го запалили, за да избягат от контрола на властите. Не искат нито да стоят по лагери, нито да спазват правила. Искат само веднъж месечно да се редят на опашка за тлъста социалка и това да им е задължението. Ако бежанските центрове не могат да ги задържат тия на 1 място, значи са напълно излишна инвестиция.

Другият път с газ по хуманно е

Никой не ги иска и това си е европейско лицемерие, но немците си правят пиар колко са хуманни... Странно ама към нас 90 те години не бяха толкова хуманни- тук мляко за децата нямаше, така че е ясна измамата. Все пак в началото на кризата немците се спасиха и от провокация щото ако бяха отказали мигрантите щяха яростно да ги обявят пак за нацисти и расисти. Та нещата са по- сложни

Забравихте как висяхте на посолствата, бършехте носовете и спяхте отвън бетер мигранти и ви питаха що нямате пари и къде сте тръгнали.

Всичко в този свят е въпрос на пари. И от всички само едни имат машинка и печатат хартийки колчем им скимне. Другите трябва да работят за пари. Дай ми машинката за парите и ще видиш как ти ще подсмърчаш пред моето посолство.

Тази случка за пореден път доказва, че Меркел и Юнкер си живеят в измислен свят. Няма как да разпределят насила бежанци по разни държави и да очакват от тях доброволно да спазват някакви правила. Те не дават 2 стотинки за тях и няма да ги спазват, освен ако не са принудени. Няма и как да ги третират като затворници или лагерници. Решението е просто да не ги пускат в Европа, а тия бежански центрове да са в Сирия. Като ще палят, бягат и ще правят разни мизерии, да го правят на собствена територия.

Как лагерите да са в Сирия като над седемдесет процента от емигрантите са млади авганистанци тръгнали да търсят по-добър живот. Единствения изход е да разберат че тук няма по-добър живот. Лагерите да са от затворен трудов тип. Да работят за да си изкарат хляба. Ако няма работа половината да копаят канали, а другата половина да вървят след тях и да ги зариват. Важното е да не седят на рахат. Новината много бързо ще стигне до родата в Авганистан, и потока ще секне.

Правиш центрове в Сирия, след като основанието да се харчиш за бежанци са събитията там. А Че 90% от тия няма да ги огрее - хич да не ти пука. Няма и основание да имат за специален статут. Пък ако имат снования и в Афганистан да им направят 2-3 лагера и толкова!

Не искаме Турция-Искаме Германия! Да дават много пари,за помощи...

Имигрантите бяха публично лично поканени от Ангела Меркел, а също и от представители на Шведското правителство, които твърдяха, че Швеция има нужда от тях и приема неограничен брой. Редно е там да бъдат настанени, а не в инзнемогващи страни като Гърция и България.

Само че шведите бързо промениха тактиката и казаха - вземете ги вие, щото имате обезлюдени села и прочее, повече ви трябват. А и правителството им е пътник, както правителствата в доста други държави в Европа.

Трябва по-твърда ръка за орките, те така са свикнали!

Ципрас ева ма-ма-та на Гърция.

А на теб кой ти е.а мамата,че плачеш на чужди гробища?А БЕ,УМНИКО!!!

Ти виж свойта м..ма, да и м...та!

Явно този лагер е бил от отворен тип и е нямало никаква охрана... Ако ги бяха задържали вътре в лагера, който сигурно сами са подпалили, можеха да изгорят и инвазионните сили сега щяха да бъдат с 3000-4000 бр. по - малко.

Търсят си повод да избягат от лагерите. Като им носят храна тия я хвърлят, уж че не им харесва. А то просто има предостатъчно и за муане и за хвърляне. Постоянно са недоволни от нещо и не се вижда как могат да бъдат задоволени. Много нездраво отношение имат към домакините си.

Решението е просто - НЕ ГИ ПУСКАЙТЕ да припарят въобще до брега!!! А те ходят да ги посрещат!

хлебарките изобщо не трябва да припарват на континента, в т. ч. и прилежащите му острови! да се връщат там, от където са дошли!

Най-вероятно сами са си го запалили, защото нямат намерение да висят там, докато властите намерят начин да ги върнат по родните им места. Подобни събития имаше и в Хърватия с потрошени хотели и в Германия със запалени общежития от самите бежанци, надраскали нацистки символи по стените, че да хвърлят вината на местното население. Просто не са доволни от това, което получават, искат още и няма да се спрат пред нищо за да го получат.

Мръсни хуни са тези арабски мигранти! Само бой по главите ще ги оправи и връщане в родните им страни!

Добра идея

О-в Лесбос... що ли ми е толкоз весело, вместо да страдам?!

Разкажете, да знаят и тук нашите бойковите Беж-лагери* как да осветят и пак да ходи за пари , но, на-дали...

Никви пожарникари. Да влизат по 50 автоматчици.