Гръцки депутат: Вървим към насилствена българизация

Първият зам.-председател на гръцкия парламент от СИРИЗА Алексис Митропулос описва в мрачни краски ситуацията в Гърция, като направи сравнение с България.

Обратно в новината

Коментари - Гръцки депутат: Вървим към насилствена българизация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички ясно виждат, че Гърция е първат в спиралата,но скоро няма да има държави тук .Защо никой не поиска от германия да си плати репарациите,които са им опростени?тогава ще има справедливост

На цял свят стана ясно, че България се управлява ужасно от 2009 г. насам с изключение на едногодишният период с Премиер Орешарски! Тогава спряхме изоставането, дори се направи крачка нагоре. Въпреки ежедневните спънки от Соросоидните Протестъри, правителството да работи. Само българският народ не може да намери още себе си! Това е защото пропагандата на чуждите медии у нас, говорещи и печатащи на български език, които са най-влиятелните, ни представят колониалната администрация на ген.Бойко Борисов, като управление без алтернатива!

Ха! МихаиУе - ти Уи си бе? Май си още "вчерашен" и не си изтрезнал сувсем иУи днес почна от рано сутринта? Айде поздрави да пратиш и на Жан Виденов и със здраве.

....насилствена българизация на гръцкото общество.... ПО-ТОЧНО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРИТЕ. СТАНАЛИ СМЕ НАРИЦАТЕЛНИ ЗА ГЕНОЦИДНО ОТНОШЕНИЕ НА ЕС КЪМ НАС. ГЕНОЦИДЪТ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС ПРЕВЪЗХОЖДА ТОЗИ ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО.

ади Ве тоя ние ли чувал откровенията на Вожда от Банки, че сме остров на благоденствието??? Дааа скоро в храмовете им ша се чете и пеее евангелието на БГ.:) А Солунската митница е наша на Хана!

... Гърците искат Заеми(Евра).... но не искат Драхмата :)

Абе тоя Ципрас защо не взе пример от нашия вожд да повтаря непрекъснато, че тези преди него са виновни.

Ами Защото тепърва Гърците си имат своя "СерГей Станишев"(БСП) :)

Ами тоя Ципи това прави. Непрекъснато повтаря как тия преди него сключили тия заробващи заеми и бла, бла .... извинявай но си срамно не информиран.

Тия каква икономика имат,произвеждат ли нещо освен маслини и зехтин.По тия голи чукари нищо не вирее.Стандарта им е надут балон дето се спука.А лично тоя го искам гастарбайтер в Булгария

Излезте от Еврозоната , ако Ви стиска, малаките и пак ще идвате на работа в България, както е било до преди 1938.....

Ще си мечтаете много скоро за българизация, византиийци долни. За дълг и живо месо се реже, и дупе се дава. Нали бяхте много горди миналата неделя, днес друга песен вече пеете.

Не, младежо, вървите към сомализация ония пиратите които обикалят в каботажно плаване и нападат минаващите кораби, СОМАЛИЙСКИ ПИРАТИ, на там сте тръгнали и повярвайте ми, режимът на полковниците в 60-те ще Ви се стори песен !

Колкото и да ни боли, този грък е прав. Това че социалният минимум е по-голям от минималната заплата е най-красноречивото доказателство за нашата бедност. Ние се нуждаем от нов тип политици, каквито няма тук. Не е мястото тук да казвам защо? Но можем да си внесем от Гърция, например.

Нямаш проблеми. Да се обадим брат Бойко да дръпна 50 милиардки и пей сърце и сертаки. После като дойде видьов ден ще му мислим. Чети плана за излизане от кризата на Гърция. Докато ние бавно, бавно вървим нагоре, те планират да слизат надолу. Практически Гърция е по-бедна от България. Виж им кредитния рейтинг. Всичко е въпрос на време, и те се мъчат да забавят сриването.

Както казваше един бивш цар, първо трябва да си смениш чип-а. На такива като тебе само Бойко им е в главата, но на мен ми се повръща от всичките. Били сме по-богати от Гърция? Пожелавам ти да отидеш това лято за 3-4дни до там. Не е скъпо и има какво да се види.

Не съм фен на гърците, но може да им се признае, че за разлика от нас те имат политици-държавници, който защитават народа си и се възползват от ситуацията. Всъщност в момента борбата е каква част от парите на западноевропейските данъкоплатци (най-вече на Германия) ще бъдат излапани от гърците и каква част ще отидат при частните кредитори от МВФ, които в комбина с гръцките политици са ги присвоявали. В момента се завършва един процес на трансформация на дълга на Гърция към частния МВФ в дълг към държавните европейски банки и ЕЦБ. До сега имаше два спасителни плана на ЕС за Гърция, чрез които голяма част от парите дадени като заеми от МВФ отново се върнаха в МВФ. Тези пари се взеха от европейските данъкоплатци. За всеки нормален човек отдавна е ясно, че Гърция няма никога да ги върне дори да иска.(Вие бихте ли дали 1000 лв. на някой кирлив циганин от махалата ако ви поиска? И сигурно, като ги дадете ще вярвате, че някога ще ви ги върне?)Същото е положението с Гърция и МВФ. Ако някой в момента извършва престъпление, това е А. Меркел, Оланд и др. които ощетяват собствените си народи за да върнат обречените пари на частниците от МВФ.(само от началото на годината до референдума, Европейската централна Банка беше дала на Гърция 88 милиарда Евро!) Сигурен съм, че ще продължат да дават още пари, поради причините изложени по-горе и поради натиска на САЩ, за да не изтърват военните си бази в Гърция. Както е известно САЩ не обичат да дават току така пари.Те само вземат от другите и когато няма как да не дадат намират някой друг балък да ги даде-в случая Европа (така постъпиха и с дълга на Ирак към България ако си спомняте-нашите помияри го опростиха, а нашия народ изнемогва и рови по кофите за да се изхранва!Впрочем мерзавците вземат законови мерки и това да не става)Та така,че не е луд този, който яде зелника, а този който му го дава!

ЩЕ ВИ ДАМ 20 МИЛИАРДА ЕВРОС, НЕ ПАУНДА, НО ИСКАМ ДА МИ ГИ ВЪРНЕТЕ С ЛИХВИТЕ В СКОРО ВРЕМЕ И СТИГА СТЕ СЕ ПЛАЧИЛИ!!!!!!

Гърците в Европа са като циганите в България,.... живечт на аванта и нищо не плащат

А българите в Европа какви сме ?

искам да съм грък *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това нас не ни касае, ако щете вървете към Китаизация или Американизация си е ваш проблем, за нас е важно ние да не тръгнем към насилствена Гърцизация.

Ей ромеецо, прочети си историята! Вашите 200 години власт у нас, са грешка на управата ни, а не ваша победа! Но нашите войскови и тактически достижения до Константинополските порти са си чиста победа и героизъм! Информирай се, че вие (ако си такъв) гърчолята сте шепа хора с неясен произход! Но с нечия помощ и това се знае - чия е) се "превръщате" за миг в "голяма работа". Самонаписали сте се за някакви създатели на науки, норми, открития ... СМЯХ, СМЯХ, СМЯХ. Нищо подобно! Това е направено от ТРАКИТЕ! Те са стигали от бяло море, до Карпатите и "во круг"! Вие сте били шайка пирати далеч по оостровите ... От тогава до днес, вие какво сте създали за човечеството? С какво вие помагате на Европейския съюз, освен да изземвате готови пари, да ги излапате по таверните си и после да се репчите, че няма да си връщате заема? Вие сте ТЪРТЕИ! НО БЕЗПОЛЕЗНИ! Ако станете "българи", това ще бъде за вас НАГРАДА! ГОЛЯМА НАГРАДА! Защото вие никога не сте имали Империя, Държава! Ние сме имали и двете!!!! Няколко пъти!!!! Тъпанар!

Да добавя, че траките са български племена. Вече официално се признава! Ама интересувайте се бе хора, не чакайте да ви баламосват разни политически мижитурки! Знаете ли си историята? Знаете ли, че свободата ни от турско робство е откупена с пари - няма братска обич, има имперски интереси, които са съвпаднали с наш стар мерак. Има и още. Дирете, дираджии! :)

Че сме последни на опашката,ние си го знаем, ама ако има Господ на този свят и справедливост-нашето положение ще е непостижима мечта за ВАС близките 100г.

Чакайте, защо толкова се палите? Човекът може да няма предвид държавата България. От времето на Крум и неговата чаша (и отпреди, но откакто са яли дървото особено!) гърците ни описват като диваци. От vulgaros (българи) произлизат световните термини вулгарен и варварин. Така че може да е имал предвид ваваризация, профанизация на обществото им. Не, че е нещо различно от България, де, но все пак...

Всъщност да си го кажем: българите и гърците никога не са били така разделени от стандарт, както днес. Оказва се, че са го постигнали с кредити. Които не искат да си плащат при това. Прости политици има гърция днес. И нагли. Балкаци са си и те като нас и такива ще си останат. Целият свят (с изключение на лумпените) им се смее и ги унижава като отговор на самоунижението им.

Аз ли не съм чул или по телевизията умишлено не правят коментар за това изказване на Алексис Митропулос? Ако някой наш депутат беше казал подобно нещо, май гърците щяха да обяват извънредно положение.....

Вървите към съветизация, циганьори нещастни. Ние сме така, защотоще не можем да се измъкнем от нея. Само, че при нас тя беше наложена насилствено, а вас това ви е в кръвта. Вас насилвствено ви държат сред цивилизованите народи, ама вие правите всичко възможно за да избягате оттам. Нещо като циганин, който го карат да ходи на училище.

ВИЗАНТИЕЦО ,ЧУ ЛИ ОТ НАЙ-ВЕСОКО МЯСТО ДУМАТА "ЛЪЖЕЦ"? ТАКАВА Е ЦЯЛАТА ВИ ДЪРЖАВА- ЛАЙНЯРСКА!

И от ЕС и от гръцкият Парламент ясно казват, че България живее в нищета. Обаче, нашите пишещи идиоти видно са мазохисти и казват, че така им е добре. Прост народ слаба държава.

Пак искат кьорава лапачка. Ей, пусти мераци! И аз искам някой да ме храни и да получавам 3 пъти повече отколкото изработвам, ама няма. Та византийците ли са най-големите гяволи? Не, ама са се научили за най-малкото да вдигат вой до небесата: може пък някой да ги чуе и съжали, кой знае. Виенето пари не струва. Да, ама този път на германците им писна да хрантутят и византийците и настана края.

Някой най-накрая призна, че в България животът е "концлагер от отворен тип"

Ти бе, живеещия в този "концлагер" бедняк с колко мобилни телефони и РС-та боравиш? (А може би си и безработен-като изключа заработката ти по форумите)

извинявай, че ползвам вода, топла при това и дишам

Ама ти другарю ,ако си си въобразил че АКО останеш в Еврозоната '' Българизацията '' ще ти се размине - Отсега ти казвам че си се излъгал жестоко, драги !!! А и не така просташки - в края на краищата болшинството българи ви подкрепяха !!!

Те българите, които подкрепяха Ципрас, си залужават класификацията. Иначе и аз подкрепям гърците, но да работят и да спрат да харчат и да лешперят. А Ципрас е за биклука, понеже е безличен лизач на лумпенски задници, т.е. боклук. Да опита да си получи заплатата от лумпените, чиито задници лиже, да видим колко ще получи лекето лъжливо.

Боклук! Да им поискат извинение за това расистко изказване!!!!!!!!!!!!!

Виж си плевнята и боко и цецо и тогава пиши

цитат: "Според в. Катимерини предложенията на правителството включват €12 млрд. от съкращения на бюджетни разходи и увеличения на данъчни постъпления. Това е с €4 млрд. повече от предишното проектоспоразумение, срещу което на 5 юли гърците казаха Не" Ха сега де!Накъде отива Сириза и водачът и?

аз предлагам да минем към румънизация но първо да внесем от румъния техните прокурори,съдии и полицаи до две години ще се оправим ще спрат големите кранчета народни пари които сега течат в джобовете на политико-икономическата олигархия.абсолютно безнаказано..съгласен ли е някои с мен?

Византиец вече се разбра че не сте влезли сами а славянските държави са ви помогнали. Руският президент вече е без защита и прилича на малък пумияр който скоро ще остане без козина. Турчина вече скочи от 6 тия етаж.

Въоръжение на Индия Миг руски и Италиански изтребители. Столицата ни се казва Сердика.

а кога България и Гърция ще вървят към Македонизация ..

За нормалния европеец, е нормално да си плащаш данъците и задълженията. Сравнението между гърци и българи е комплимент, за нас.

В ЕС е нормално страните и техните народи да и сравнява по равнище на стандарт. До сега не съм срещнал класация на членовете на ЕС по степен на плащате на данъци . Явно критериите за нормален европеец са се променили.

Любимата мантра на местните соросоиди и слугите на финасовия капитал от МВФ и ЕЦБ е, че жестоките рестрикции наложени на жителите на Ирландия, Испания, Португалия, Литва и Латвия са довели до намаляване на техните дългове и стабилизиране на тяхното финасово състояние. Дали това е така ? За да установим това ще посоча официални данни предоставени от НСИ, за равнището на дълговете на тези страни измерени , като процент от ВБП. Испания: 1996 г.- 65,5%;2007г.-35,5%;2008 г.-39,4 и 2014 г.-97,7% Португалия:1996 г.-59,0%;2007 г.-68,4%;2008 г.-71,7% и 2014 г.-130,2%. Ирландия: 1996 г.-70,0%;2007 г.-24,0%;2008г.-42,6% и 2014 г.- 109,7%. Видно е, че дълговете на тези страни през периода 2007 г.- 2014 г. ( годините на най-тежки рестрикции) вместо да намаляват , непрекъснато растат. Същото , даже и по -зле е положението при Литва и Латвия- страните за които се твърди че са преживели най- жестоки лишения. Литва - 2007-2014г. от 15,9% на 40,9%. Латвия - 2007-2014 г. от 8,4% на 40,0%. Изобщо няма страна в ЕС, която да не е увеличила размера на своя дълг от 2007 г. до 2014 г., включително най-яростните противници на Гърция -Германия и Франция. Когато данните говорят , мислещите хора питат следното: Очевадно задълженията на тези страни са се увеличили, независимо от жестоките лишениян на които са били подложени жителите на тези страни .Тогава защо чиновниците от МВФ и ЕЦБ и политиците от Брюксел лъжат? Не е ли това, най-голямото доказателство за провала на неолибералния модел на съвременният капитализъм ? Кое всъщност притеснява ЕС( ЕК и ЕЦБ) и САЩ(МВФ) - дълга на Гърция или Сириза начело с Ципрас ?

Сметката не е бакалска. Задълженията са им се увеличили, но те са в състояние да ги плащат. Важно е да се направи анализ коя компонента на БВП намлява, за да се увеличи процентното отношение дълг към БВП. Тези държави намаляват публичните си разходи (публично потребление) и основно това е причината за намаляване на продукта, но това не е знак, че икономиките им намаляват. Единствено гърците не пожелаха да намалят публичните си разходи и при тях механизмът не сработи.

"Гръцки депутат: Вървим към насилствена българизация"...... Въпреки това не може да ни достигнете. Ние вървим вече към ликвидация!

Истински съм възмутен от нахалните гърци! Що за наглост е това?! Значи, докато ядоха кебапчетата и пиха водките не риваха, а сега ривът, а? Години наред ползваха какви ли не абсурдни пенсии, помощи и облаги, а сега - когато трябва да платят сметката - българизирали се били! Ами - напиросуме, бе тарикати! Плащайте си дълговете и после говорете! Нещастници такива... Аз ако взема заем от банката и не го върна какво ще стане, а? Ще ме почерпят едно узаки, може би.. Нахалници мързеливи - това са гърците!

Ало, straight, защо 25 години не се възмущаваш, че всички управляващи са ти отнели възможността да задоволяваш елементарни човешки потребности, като кебапчета и водка, а се възмущаваш от гърците, които ти казват истината?

КалПазанКа

Някой управляващ е имал задължение да задоволява потребностите ти за кебапчета и водка? Няма такова нещо... Подписал си грешен договор при раждането си. Истината е че сам трябва да си ги набавиш. Трудният и бавен начин е чрез работа, а всички бързи и лесни начини са описани в Наказателния кодекс.

смятам, че известна българизация на гърците и гърцизация на българите ще се отрази много добре на двете държави, толкова добре, че даже може и да оцелее и двата етноса......

българизация=циганизация=мутрокрация=.....

Като взимаха 14-16 заплати и пенсии, комунистите си траеха. Ама ако трябва да се връщат са ОХИ. Сириза изнудват ЕС, защото знаят, колко тежко ще е едно такова геополитическо решение, но мисля в случая доста пресолиха манджата! Ама то от червена утрепка какво друго да очакваш?

Благоденствието си дължат на същите кредитори.

СИРИЗА и Ципрас за пет месеца и половина? Освен да изнудват ЕС? И да се правят на горди защитници на гръцкия народ? То бива популизъм ама тия бият многократно даже Бойко Борисов и Волен Сидеров, взети заедно!

А, по-зле сте... И следващия път да внимаваме всички пред кого се навеждаме?! Щото, боли ... Има заблудени, които все още си мислят, че Запада е нашето спасение : ) Западните лешояди в ''комбо'' със САЩ не са спасение, а церемониално погребение.

Прибалтийските републики, Полша, Чехословакия, Унгария, България - всички са икономически много по-добре от Гърция. През 1989 г. изброените държави са икономически много по-зле от Гърция! Сигурно са били виновни "Западните лешояди в ''комбо'' със САЩ"...

На България, като изключително малка държава и е необходимо силно националистическо правителство и силна националистическа партия на власт. Ние нямаме нужда да сме сателит на ''разгорещени'' политически държави, защото ще изгорим като факел. Нашето спасение е облекчаване на данъците за инвеститори, стартиране на нови производства и търсене на начин да си приберем 3.5 милиона българи, които Западните кокошкари пръснаха, ... Онези с купените дипломи, и те трябва да напуснат сцената, че о*раха пейзажа, достатъчно! Милиони българи, ''бачкат'' за чужди държави, но милеят за своята родина, която оставиха на малоумни турци и цигани като теб самия... Със здраве! И да ми пляскате минуси, все тая, България се разпадна заради сивите мишки с куфарите от ФАЩ и Западна Европа и шепа продажни българи, мислещи само за себе си. Няма международна сделка, в която Западните говеда да не бъркаха в кацата с меда, на това съм свидетел, лично...

Я тогава, бързо да ни върнат Беломоска Тракия и ОБЕЩАНИЯТ ни (след войната) ИЗЛАЗ на Бяло море!!!!!

Правлиния термин е комунизация.И България и която и да е друга страна от бившия Източен блок е криза, най вече дължащата се упадък на морала и дълбока корупция. Бившите соц страни още не са се отърсили от тежкото си минало. А Ципрасчето, ляв популист, уверено води Гърция към този модел.

Ех, бабо Мецо, ако излезеш от гората и тръгнеш на Запад, ще видиш, че по-мощна сива икономика, по-мазна мафия и по-лесно укриване на данъци няма никъде на Изток... Със здраве, отвай да пасеш горски ягоди!

Корупционният оборот на Русия за 2012 г. според един предишен икономически съветник на Путин, е 300 милиарда долара!!! Дай пример за страна от Г-7 или ЕС с подобни нива на корупция! При социализЪма май се лъжеше много по-лесно, а?

Основната причина за упадъка на морала и корупцията обаче е не "комунизмът", който ние така и не построихме, но можеш да видиш днес в почти завършен вид в Скандинавието. Причината е във вървящия ръка за ръка с "комунизма" войнстващ атеизъм и войната против Праавославието. В Гърция обаче вярата е силна, това е нещото, което прави разликата. А западът е тръгнал вече по пътя на "комунизма" с войнстващото си безверие и содомията през последните дведесетилетия.

Поискайте, настоявайте за правна помощ, за независими съдии, да видим с какви мотиви ще ви откажат съдействие за връщане на заграбените милиарди.

ако променим годините за пулнолетието от 18 на 19 у нас поради по дулготражното родителско вузпитание мозе би неадекватни изказвания от този род ще будат сведени до минимум.

Аз чужди земи не съм заграбвал и дълговете си разплащам.Аз-Българинът!Я да видим колко балкански страни могат да кажат същото за себе си?

В Западна Европа за гърците се говори като за шарлатани, баламосващи европейците. Нека вместо да кращят какво ще се случи с бедния грък от народа, самите политици да се захванат с богаташите, държащи богатствата на Гърция в свои ръце; да се научат да плащат данъците си и да работят, много да работят.

Преди време водих шеговит разговор с търговец работил с всякакви етнос,питам-евреите ли са най-трудни.Евреите са специална категория,но ими и по-специални-сирииците;а има и най-специални- грък на грък не продава,защото ... си се познават.Тази репутация те сами са изградили,нито Българите,нито Европа са им виновни.

Гърците към българизаця, българите към гърцизация...

обидно ми стана когато видях думата българизаця която се свързва с мизерия,бедност, трети свят държва и т.н., но това е което наште политици постигнаха...хаос и бедност

Ехоо, Борисов, хората вече измислиха термин"българизация". Ще рече лошо, по-лошо, най-лошо и българизация. За срам станахме в цяла Европа с робската си участ. ОСТАВКА!