”Нова демокрация”: Гърция може да фалира до Великден

Правителството на СИРИЗА влезе в остра конфронтация с опозицията по отношение на досегашната политика на премиера Алексис Ципрас към кредиторите.

Обратно в новината

Коментари - ”Нова демокрация”: Гърция може да фалира до Великден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като фалира какво? Банките ще пият една студена вода.

Така е. Гърция няма какво толкова да загуби при евентуален фалит. Няма да плаща стари заеми, няма и да взима нови, никой няма да и диктува правилата. Инвестициите ще зависят главно от нивото на ред и законност които ще наложи. Гърция ще си остане стратегически партньор дори и да е вън от зоната/съюза. Дето се вика няма как да изчезне от картата на Европа. Но пък ще изчезне от картата на подвластните на Тройката. Ако кредиторите не успеят да измислят как да доят гърците без да ги съсипват, това ще е неизбежния край. Ако и тогава на неолибералите не им светне, Италия и Испания ще са следващите а току виж и България надигне глава.

Фалирайте тая сбирщина и натикайте Ципрас и Варуфакис в пандиза. Тия хрантутници-бройлери нямат нищо общо със старите гърци! Това са готованци, лапачи и безхаберници. Само злепоставят балканските народи пред целия свят!

Харчиш толкова колкото изкарваш!!! Да ама не. Гърците са принудени да вземат заеми, не че толкова ги искат. ...абе имат много хубава земя, острови...ще им ги вземат. И с нас ще стане същото.

Прав си, икономисте, ама само до някъде. Харчиш колкото изкараш, ама маляките 10 години харчеха много повече от колкото изкарваха... рабира се в глобален план. А разликата се плащаше от/чрез постоянно взимане на европейски кредити. А кредитите се отпускаха възоснова на фалшифицирани данни за/от страна на Гърция. Просто и ясно.

ви мръсна византийска. Използвахте момента, манипулирахте хората за да дойдете на власт. И сега какво - същото ! Каква е разликата от предишните ? Същите навлеци на гърба на хората. Но, не е за чудене - у нас е същото !! Ега ти живота, ега ти държавата !

Харчиш толкова колкото изкарваш!!! Железен икономически закон,а който не го спазва рано или късно фалира,или по-лошото изпада в тотална зависимост от кредиторите си........

Стана безпощадно ясно, че ЕС не притежава механизми, които навреме да сигнализират и предотвратяват кризите. Нещо повече - някои от практиките му водят до подобни ситуации и паническото свиване на коланите, което предлагат в момента на Гърция би било направо смехотворно, ако не ставаше дума за трагедия. Сега на Гърция не ѝ остава нищо друго освен да се отпусне и да остави "корифеите" от ЕС да я довлекат на дъното при нас, като междувременно обясняват на цял свят, че гърците сами са си отпускали огромни заеми, преди да са си изплатили предишните. Истината е, че както е тръгнало някои ще стъпят на Бяло море без да се потят много-много, пък ЕС -то и без това не му остава много след като и българите се вредиха в него ( май поличбата за нас ще излезе вярна ).

Еми, хайде де! Фалирайте, че омръзнахте вече на много хора да не говорим за Европа. То бива пладнешки грабеж ама ващо на нищо не прилича. Върнете си Драхмата и да Ви видим от тук нататък. Плашите, че ще излезете от ЕС, ако така продължавате Уважаеми, ще ви изхвърлят!!! Лек ден.

"говорителят на правителството каза, че досегашната политика на кредиторите към Атина е погрешна." Вярно е това, политиката да се промени и без заеми нататък!!

Не е толкова просто. Без нови заеми означава да не се плащат лихвите по старите, което означава фалит и излизане от зоната и съюза, което означава край за далаверите на тройката и няколко фамилии престъпници в Гърция които осмукаха по-голямата част от парите и се надяват на още. Пък и ще се задейства ефекта на доминото което никак не е в интерес на кредиторите.

Вулгарос оправети държавата си и тогава оправети гърция

Кои булгарос визираш - тези от България или тези от Северна Гърция

Астерикис, както е тръгнало, след десет години ще е по-добре от вашата... Така или иначе, единствената причина да сте по-добре от нас, е че сте имали късмета да нямате социализъм 50 години ... А и преди войната сте били ужасно бедни и мизерни, което е норламно следствие на мързела и на дебелите ви задници.

Не плачете на чужд гроб.Те ,гърците ,са се зле ,искат пари ,но няма хич да се учудя ако и сега за Великден ,пенсионерите им получат един добър бонус от 200 евро ,а не като нашите -20.

Има и други съюзи които ще и помогнат. БРИКС

не сам видял да се варнат оттам пак не знам може да са зле ма пак са по добре от нас

Гърцит(Данайците) произхождат от Египет (Африка) .Мързелив народ.Докато ние глупаците строехме скапания комунизъм ,те с големата помощ на запада и Щатите си оправиха държавата . Но мързеливия комунизъмще им изяде главите .

"Рано или късно всеки балон се спуква.Колкото по рано толкова по добре.Всъщност без работеща икономика разчитайки само на туризма нямаше как да не се стигне до този резултат.Както знаете в Гърция се работи ежедневно до 14 часа а в петък до обяд и това е толерирано от правителствата поведение макар и неофициално. Е... не изпитвам съжаление. Още повече че съм изпитвал на гърба си презрителното им отношение." В България има силно развита икономика - тежка и лека промишленост, селско стопанство, туризъм така, че тя никога няма да фалира - нали.

Mи да фалират.

Гърците трябва да фалират до Великден, и да бъдат изритани от ЕС, за да разберат колко по-мързеливи са от Арабите. Гръцкият манталитет е много по-близо до арабският отколкото до европейския. Нямат място в обединена Европа тъй като с лъжа и измама могат да изсмучат парите на цяла европа. Постопянното мрънкане и жаждата за кражби е в кръвта на мързеливия грък.Гърците се подиграха с целия разумен свят като десетилятия живяха на гърба на европееца. Мястото им е в Африка при маврите. Мързеливци които нямат подобие в цял свят.

И да дадът пример на останалите страни! Еврогейския съюз не е нужен на никой!!!

Ще имат да взимат. Гърция може да зачертне дълга, и да започне на чисто. Какво като има дългове от над 550 милиарда евро ... както са казали ... ще имат да взимат. Държавата остава най-големият и сигурен длъжник защото НИКОГА не можеш да я вкараш в затвора, защото НИКОГА не можеш да е затриеш от картата на СВЕТА :) Тези които са дали, не си искат парите а искат да им се плаща постоянно, но уви ... ПАРИ НЕМА :)

Грешиш много пич, острови имат и ще ги продават за да имат какво да ядат. И кой ти каза, че държава не можела да се затрие от картата на света? Те Германците по време на втората световна не са ли били затрили именно Гърция от картата и не са ли вкарвали гърци в затрвора и не са ли ги биели и убивали? Кво мислиш, че понеже сме били 21 век и това не може да се случи отново? Грешиш...

Рано или късно всеки балон се спуква.Колкото по рано толкова по добре.Всъщност без работеща икономика разчитайки само на туризма нямаше как да не се стигне до този резултат.Както знаете в Гърция се работи ежедневно до 14 часа а в петък до обяд и това е толерирано от правителствата поведение макар и неофициално. Е... не изпитвам съжаление. Още повече че съм изпитвал на гърба си презрителното им отношение.

През 2013г. гръка е произвел благини за 17400 евро, а българина за 5200 евро.Справка- НСИ.

И е получил 34000 евро заплати и пенсии. Фокус мокус с германски дотации

Aко, оставят наистина тази държава да фалира, ефекта на доминото е неминуем! има още 3-4 държави които, хич не им е розово положението и също ще се сринат като гърците. Tова го знаят много добре брюкселските зелки и треперят от страх, защото този проект EC, ще се срине като старият CCCP!!

Да се срива! Значи, обективно мислейки (понеже, признавам си, че от самото начало силно симпатизирам на гърците, но да се абстрахирам сега), кажете ми едно хубаво нещо, което е направил великия европейски съюз. Едно единствено нещичко, с което да се е подобрило положението на страните членки. Ми.. НУЛА! Германците го измислиха и досега винаги всичко е било в тяхна си полза. Много се дразня като чета как гърците искали само "да цоцат" и подобни село-стайл изказвания. Точно обратното е - Германия иска да цоца, и иска да изцоца самия животец на останалите. Така че даже и да е имало някакви подобрения, то е било залъгване, мило предлагане на стръв и после да си забие вампирските зъби. даже и да паднат Гърците, ще се оправят. И са хитри и знаят, че ако ги изритат, това неминуемо ще има ефект върху цялата тая глупост ЕС и ако паднат, завличат и ЕС с тях.

Да не е България една от тези държави?

Няма по-големи специалисти по фалиране на държави от комунистите! Това, което се случва в момента в Гърция, е като по учебник.

Гърция не може, а сигурно щеше да фалира до Великден, ако управляваше дясноцентристката либералноконсервативна политическа партия-прадажник Нова демокрация

А аз мислех, че вече е фалирала.

Ясно ли ти е какво е една страна да фалира, че говориш небивалици, повтаряш думите на шмекерските гръцки политици от Нова демокрация? Щом европейските неолиберали смятат Гърция за фалирала, тя веднага със свое решение излиза от еврозоната, преминава на драхмата, започва да печата пари ( в това никой не може да и забрани) ,повтаря политиката на Хитлер след Ваймарската криза( той печата пари влага ги в развитие на икономиката си с производство на оръжие и стоки за потребление и вдига така Германия от кризата). Също могат да го направят и гърците и това е ясно на СИРИЗА от първия и час. Прочети нашия анализ по въпроса Ваймарската криза в основата на гръцката и българска поука* ще а намериш в нашия сайт или като чукнеш с името в Гугъла

По-голяма глупост не бях чел. Хитлер вдига Германия с РАБОТА и ПРОИЗВОДСТВО. А това при гърците е невъзможно, защото не са германци С печатане на пари се прави хиперинфлация

Гърци, чупете чинии и пийте узо! ЕС черпи!

Нова демокрация ( консерваторите- неолиберали) са именно най-виновните за катастрофата с външния дълг на Гърция. Там са най корумпираните до мозък политици, които крадяха дълга заедно с банкерите. Сега са останали малцинство в Парламента и много се страхуват СИРИЗА със своето законодателно мнозинство да спретне закон за импийджмъм и ги накаже за донесената национална катастрофа със СЪД, конфискуване до дупка и затвор до края на живота им. Впрочем, СИРИЗА каза още в предизборната си кампания че ще търси отговорност от партии и политици за донесената национална катастрофа, също и народът в голямото си мнозинство желае това.

Правилно, гърците са невинни душици. Сълзички

Очакват се дъждове!Нека целия български народ вземе по една лопата!Всички дружно да направим огромен канал кото да се влива в Гърция!Но не е само това !Всеки трябва и да се изтропка в канала!Така голяма лайняна река ще залее съседите!Ще кажете ЗАЩО!Просто като наторим почвата им ще стимулираме селското им стопанство и ще ги избавим от кризата!Точно така постъпват нашите политици с нас!заливат ни с лайна и ни обещават да разцъфнат рози!И докато ние живеем в смрадта Те сроят хотели и палати!Децата им учат в чужбина и са осигурили пари за 10 поколения напред!

Жожо това че призоваваш да постъпваме така както нашата безродна олигархия със съсипания български народ означава че си същия като тях. Просто компенсираш с злоба и завист болката от това че не си на тяхно място. Жалка история...

Жожо, само абсолютен олигофрен може да напише такова нещо. Взимай си изводи, момче.

Абе всичко опира до това дали на европейските бюрократи и кредиторите ще им стигне акъла да предотвратят гръцкия фалит и да ги задържат в Съюза за да могат да паразитират на гърба на европейските данъкоплатци още известно време. Или ще ги загубят и ще започне разпада Евросъюза и замаяната му с нещо което нито на тях нито на неолибералните им господари ще се хареса.

много точен коментар ++++

....Нова демокрация: Гърция може да фалира до Великден... ---- Кога ще ви стане ясно, че: Гърция може и да фалира и да не фалира! Западът винаги ще я крепи и окупира! България отдавна на практика е във фалит и във война и е окупирана, а никой не говори за това! Защо? ---

ами да фалират. Ако не, дайте да помогнем с SMS-и

Нелепо и необяснимо бе досегашното поведение на ЕС спрямо тези вековни мързеливи лицемери. Въобще на кого през ума му дори можеше да мине идеята, че те ще върнат някога огромните кредити, които изпалаха. Беше съвършено ясно, че това няма как да стане, защото статистиката показва дори към днешна дата, че гъркът работи за 1 евро, а получава 1.8 евро (справка Файненшъл таймс). И най-наглото е, че този палячо Ципрас не само, че не намали незаработените заплати и пенсии, ами нахално заяви, че ги запазва във вида им както досега. Е, драги другарки и другари, до кога ще се подава биберона на бебето Гърция да смуче до повръщане, и да не плаща нищо обратно??? Да припомня и това, че гъркинята, която един ден в живота си не е работила, получава т.нар. социална пенсия от 740 евро. И още нещо, до миналата година гърците никога не са плащали никакви данъци!!!

да фалират накрая, че ми писна от скапаните византийци!!!

По хубава новина от това здраве му кажи!Уникално мързелив народ!Последните 50-60 години теглеха кредити и социалната им система се грижеше да лежат и пръцкат!После дръпнаха от Германия 100милиарда и опукаха и тях!Сега щели да фалират!На кой му пука бе!

VIPER

Гърция без пари , Украйна без пари... Ама такъв са им го нахлузили на ЕС , че нямам думи... На едните плащат да не работят , а на другите плащат за да се бият...а накрая полза никаква

Еми като фалира, няма да свърши света. Трябва всеки кредитор да знае, че длъжника му може да фалира и да бъде по-внимателен и с отношение към това за какво и как ще се използват парите му. Да не забравяме, че фалита е естествено състояние и няма смисъл да се отрича.

Гърците няма да фалират, но да видим ние какво правим с това некадърно правителство. Тия крадци ни закопават отвсякъде. Никакви реформи, теглят заеми, за да плащат заплати на лежачите по канцелариите и трътльовците полицаи, военни и куп други измислени държавни служители. Тия заеми ще ги плащаме ние, но ще ги ядат хората на правителството. Това е България. Жалко, че не сме се родили поне в Румъния.

само си пишеш или ще излизаш на протест?

Е, че ние отдавна сме фалирали, пък никой не ни съчувства...........

Ох,и аз искам да направя едно списъче с обещания как ще папкам малко и ще си пробия още дупки на колана ... та да ми даде някой една торба с пари.Ама няма,нали ... знаех си.

Нали марксисти са на власт - то няма абсолютно никакъв начин да не фалират при това положение.

Еми щом трябва - ще фалира. Шута отзад - вън от еврозоната и от от ЕС също. Връщат драхмата и почват да живеят както им се полага - средна заплата 300 български лева, средна пенсия - 100 български лева. И ще идват при нас да бачкат за без пари.

абе що всички си мислят, че гърците като потънат ще идат точно у България да работят?

ДА ФАЛИРА, ТА БЪЛГАРИЯ ДА СИ ВЗЕМЕ СВОИТЕ ТЕРИТОРИИ

Е как, питам аз, страната е пред фалит, а опасност за пенсиите и заплатите нямало! Освен това те са в пъти по - големи от тези в България!

симо

Сделките по заемите са между ДВА субекта.Банките могат ЕДНОСТРАННО да променят условия.Когато стане издънка/може и по НЕЗАВИСЕЩИ от длъжника причини/ОТГОВОРНОСТ НОСИ САМО ДЛЪЖНИКА.Защо банките са със такъв специален статут,и право да диктуват условия?Не е ли време за промяна на неолибералните условия.Гърция се опитва да направи това. Ние не сме далеч от подобна кофти ситуация.

не бъркай нещата. На обикновените хора банките предлагат едни условия за кредититране. При държавното финансиране нещата стоят по коренно различен начин. Държавите издават ценни книжа за поемане на задължение и ги продават на по-ниска цена от тази която е по номинал. Там условия не се менят - държателите на ценните книжа имат право да го продадат или да чакат падежа на заема. няма такова нещо като промяна на условията на заема.

симо

Съгласен съм отчасти,защото дивидентите от облигациите зависят от рейтинга.Те са променлива величина и могат да натоварят много бюджета на държавата при влошаване .И тя да тръгне по пътя заем за погасяване на заема.

Дойдат ли комуноиди на власт, фалита е неизбежен като Пролетарската революция.

Е и какво от това? Само ще го запишат в историята. Иначе всяка втора фирма в България е гръцка и ние им бачкаме като роби...я платят я не ама ние продължаваме да им прислугваме. Нищо че ние слушкаме тоя или ония как да се продадем за жълти стотинки и не сме фалирали.

Ами ха дано!

А дано, ама надали ! Хитрите гърчуля само влачат и купони вдигат, но когато е да плащат, знаете - търсете Меркел!

Ф А Л И Т, до Великден - Гърция , а по- късно и ЕС!!!!

От твоите уста в божиите уши АМИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И после какво? Сащ, Турция и Арабите ще ни разкъсат на парчета. Ако руснаците не ги изпреварят... И на вас толкова е акъла да се радвате на упадъка на ЕС.

това базира ли се на някакви обективни причини или всичко е пожелание?

а правят джагаджиите военен парад, щото имат много излишни пари за този мурафет!

Можем да злобеем срещу гърците, но нека добре да следим какво се случва, защото същото чака и нас след около четири години, когато 8 милиардния заем бъде похарчен, когато няма да има с какво да го погасяваме и когато никой повече няма да ни отпусне нов, защото няма да има с какво да го обезпечим.

Опозицията в Гърция е за това, да пуска кьорфишеци. Нали Сириза трябва да връща това, което другите се заемнали и правеха помен с чужда пита. Има ли кредитор, който да желае фалита на длъжника си? Едва ли. Защото и двете страни ще загубят от това. Така че, по скоро, тоя процес на мъчителни пазарлъци ще продължава дълго. Няма как другояче. Запада е давал пари, противно на всякаква икономическа логика. И сега няма как да не загубят от това.

"Запада е давал пари, противно на всякаква икономическа логика." Прав си, това е възможно да се случва в кратък перид от време! Възможно ли е същото за дълго време! Възможно ли е безкрайно! Всеки от нас също може да харчи повече, отколкото получава, но за много кратки периоди, за съжаление!