Меркел и Саркози: Бъдещето на Гърция е в еврозоната

Лидерите на Гърция, Франция и Германия заявиха на извънредна видеоконференция тази вечер, че Гърция е неделима част от еврозоната и че допълнителните мерки за икономии, които Атина обяви неотдавна, ще гарантират, че страната ще постигне финансовите си цели.

Обратно в новината

Коментари - Меркел и Саркози: Бъдещето на Гърция е в еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това което пишеш не е вярно по следните причини: 1/В края на войната Рузвелт вече не е жив. 2/На Подсдамската конференция участва Труман като президент на САЩ. 3/Студената война започва с прочутата реч на Чърчил във Фултън. 4/Чърчил е изключително зле настроен към България още от времето на Първата световна война и настоява, за претенциите на Гърция, за преместване на границите до Пловдив като компенсация за зверствата на българските войници в Беломорието.Отказва правото на България като съвоюваша страна срещу Германия и настоява Пиринска Македония да премине към Югославия. Само Сталин и Молотов отстояват правата на България. Историческите личности никога не се оценяват еднозначно.Рибентроп и Молотов може да са всякъкви ,но благодарение на тях България си връща Южна Добруджа. Освободителят на София ген .Гурко ,потопява в кръв Варшава и е наречен палачът на Варшава.

Бъдещето на Гърция е в еврозоната ,но дали еврозоната има бъдеще с Гърция ?

тия двамата почнаха типично по комунистически да ни обясняват какво е светлото бъдеще... нищо чудно, меркел е била комсомолска секретарка в бившето DDR...също както преди 25 години ни обясняваха по конгреси на бкп как комунизма щял да пребъде въпреки опитите на империализма да ни тури крак.. всичко това е цирк, ясно е че това недоносче еврото ще иде в историята както и перверзната идея европа да стане федерална държава...

Абе с късмет са си византийците от 1945 г. насам и те това си е! Защо някога тогава Чърчил не ни поиска, ами ни хариза на Сталин!!!

Ами наистина си кукумицин. Прочети историята да видиш какво е искал Чърчил. България да се затрие. Именно "демонът" Сталин се е застъпил за нас, помолил е да спрат бомбардировките и е успял да ни запази и тези земи, които имаме. Е, условието е било да повоюваме малко с немците, ама - това е. Аман от глупости.

Цял свят тръпне как се развиват събитията в Гърция!Това показва,че тази страна е изключително важна,една от най-важните за бъдещето на Европа и света!Като се има предвид,че около 200 хил.българи изкарват прехраната си там и хранят семействата си,тази страна и наш добър съсед е от огромно значение и за нас самите!

Какво си пушил тази сутрин. Гърчовците ни плащат с трохи от това което крадат от цяла Европа и което подозирам, че най-накрая и ние ще трябва да връщаме, т.е. един вид им работим без пари. Аман от цингански, пардон гръцки простотии.

Мноо ясно, че ще остане в еврозоната. Вие съмнявахте ли се? Циркове създават за радост на населението. Германците ще плащат като попове. Това е. Изобщо не ме интересуват тия циркове и пи ар акции на едните и другите. Нещата са ясни. Каруцата си върви, кучето си лае.

прах в очите, типично по политически. и какви точно са мерките и инструментите? или просто само кухо политическо говоерене.

Гледаш го, нищо човек, а крои картата на света. Либия, сега Гърция, вече се притеснявам нас къде ще ни смести ?!

Щом Гърция е неделима, част от еврозоната, защо тогава трябва да въвежда пакет от икономии.

Еврокомунизъм: От всеки германец и българин според способностите, на всеки грък и испанец според потребностите

този път, както никога, съм съгласен с теб!

Докато Меркел е на власт цирковете в европа ще продължават. При Щаинмаиер такива глупости нямаше да има. Рсслер като вицеканцлер такива ги наговори, че изводът е един: "умствена неплатежеспособност". Само дебили могат да искат еврото да рухне, защото възстановяването на старите валути би струвало осем пъти повече от сегашното положение.

хахаха, при другаря щаинмаиер нямало да бъде така... разбира се, нали при управлението на червените и зелените беше набутана германия в еврозоната без да се пита населението дали изобщо иска... преди няколко дена друг червен тъпак, пеер щаинбрюк, се изцепи че германия била длъжна да подкрепя гърция и всяка друга закъсала държава, зер в германия парите растат по дърветата... рослер казва истината - а именно че гърция е затънала здраво и няма как да излезе от блатото, единствения изход е да обяви фалит и краи а с тая сметка за 8-те пъти можеш да се кандидатираш за нобелова награда, друг въпрос е в коя категория... по глупост може би?

осемте пъти не съм ги сметнал аз, а швеицарската убс. те изхождат от рецесията, която ще сполети целия европеиски съюз. ако се въведе марката неината стоиност ще бъде с 20 % по висока отпреди въвеждането на еврото. като си такъв голям неолиберален експерт, направи си сметката какво става с немските експорти. освен това идеата за евро не е само на социалдемократите, но и на либералите и христиандемократите. конвергентните критерии за еврото се изработиха още по времето на кол и ваигел, които не са червени. по-леко с нецензурни преценки. ние социалдемократите не сме виновни за тоя хал, а консервативните и техните избиратели, които живеят в средновековието и си мечтаят за богатите господари и щастливите роби.

Бъдещето на Гърция е в ръцете на самите гърци. ВИЕ ОТ "ЕС" ЩЕ ИМАТЕ ДА ВЗЕМАТЕ , А ТЕ ЩЕ ИМАТ ДА ВИ ДАВАТ. Хората си имат и валута - драхмата. Ще е въведат и ще си печатат наволя колкото си искат МАЙНАТА МУ НА ВАШЕТО ЕВРО. Имали сте дали сте, забравете да вземате, чукундури европейски.

Мъка!

Крайно време е всичко да си идва на мястото. На дядо ми гърци са му работили аргатлък вие защо ходите да работите там ?

Аз съм в България. Ироничното е, че съм имала добро предложение за работа в Гърция, но не мога да живея навън - екскурзия за десетина дена и пак ми домъчнява. А в Гърция не съм ходила изобщо - нямам желание.