Коментари - Нови 158 млрд. евро ще спасяват Гърция | dnes.dir.bg
назад

Нови 158 млрд. евро ще спасяват Гърция

Лидерите на страните от еврозоната се споразумяха днес вечерта да приложат втора спасителна програма за Гърция на обща стойност 158 милиарда евро, с подкрепата на банките.

Обратно в новината

Коментари - Нови 158 млрд. евро ще спасяват Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първо гърчулятя не ся Византийци!!! Второ -не ги спасяват акато ю-са то им напечатват хартийки с отложено плащане докато има ЕС въпроса е дали щесе вържат частниците и докого ще чака???

Браво малакис , ама скоро гърция ще бъде разпусната като държава и ще се применува в МАКЕДОНИЯ !

Няма да им помогне и това. Ще ги оприватизират яко и ще им изчезнат раздутите заплати в държавния сектор и привилегорваните професии, ще продължат хайките за данъци. Те гърците така не могат да живеят и пак няма да могат да си платят дълговете. Само отлагат окончателния колапс с едно десетилетие, когато вече ЕС ще е в пълен залез и ще ги оставят да потънат на дъното.

Търся гъркини с бели дрехи да продават царевица на плажа.За информация-клоновете на Пощенска банка в Бургас.

напечатаха пари европейците ся им купуват държавата... това е = не на 30 години а докато свят светува...

" Всеки вид заем доказва нестабилността на държава-та. Заемите тежат като Дамоклов меч над вратовете на владетелите, които, вместо да вземат от поданиците си вътрешен заем, идват и молят с отворени ръце нашите банкери. Международните заеми са като пиявици, които е невъзможно да се премахнат от тялото на държавата, докато не паднат сами или тя не ги изхвърли. Но държавите на гоя не ги изхвърлят. Те продължават да си слагат все повече и повече пиявици, и неминуемо ще изчезнат като държави, съсипани от доброволно кръвопускане. Какво всъщност представлява заемът и специално международният заем?... Заемът е издаване на държавни разменни бонове, включващи пропорционално задължение върху сумата на заема - капитала. Ако заемът е взет с 5% лихва, двадесет години държавата ще изплаща само лихва-та. За четиридесет години тя ще изплати сумата двойно, за шестдесет - тройно, докато задължението остава неплатено "

В съседната статия ни го коазаха "право куме, та в очи" - това за НИКОЙ друг няма да бъде направено!!!.И какво излиза, че ние ще платим сметката на гърците, а ако по нататък се нуждаем от помощ за нас "кукиш".Е питам аз де е ползата ни от ЕС?.Само плащаме, а насреща рестрикции.

и къквото да правят фалита на гърците е неизбежен не разбраха ли кредиторите им че, не могат да си върнат милиардите инвестирани в калпавите гърци за нищо не стават -турци без фесове

Виждате ли сега защо протестират гърците? Те не са овце като българите! В крайна сметка протестите им ги даряват с десет пъти по-добър живот от нашия...

Браво на гърците изсмукаха по 30 000 евро помощи на глава от населението. Тука в Булгаристан както водят че БВП ни е по 9000 евра на човек това си е БВП за цели 3 години .

Ако говорим за дългове, царските финансисти превърнаха 10 млрд.щ.долара дълг в 10 млрд.евро. Само след няколко години 10 млрд.евро се равняваха на 20 млрд.долара. Въпросът е получили ли са комисионна от държателите на дълга за тази "гениална сделка"? И тъй като това е риторичен въпрос, го повдигам, за да подскажа един от начините да натрупаш 200-300-400 млрд.евро дълг. Но поне гръцките политици поделиха тая ТОТАЛНА КРАЖБА с народа, като им гледам доходите. А нашенските КРАДЦИ???

Гледам и не вярвам на очите си! Тоя филм не сме ли го гледали? Помните ли пирамидите? За да не фалираш, набутваш все повече и повече! Тия хора не знаят ли поговорката - "По-добре край с ужаси, отколкото ужас безкрай...". Май наистина е време да мислим за алтернатива на ЕС. Ако ръководителите му я карат така безхаберно, накрая ще включат печатницата на еврото! И тогава... - пак гледан филм, но катаклизма ще е ГРАНДИОЗЕН!!!

Славянский союз и - баста на разнокожите! За арийци-може, но с особени забележки!Всякий жабок да си знае блатото и тинята!Стига сме изгребвали финансово гърчолята! После ще ни се качат на главата!

На нас ако някой ни дадеше и 10% от тези пари... уви, за нас си остава мъката и мизерията.

И какво излиза - ние, българските данъкоплатци, внасяме в европейския съюз. ЕС "спасява" Гърция с нашите пари и това се приема за демократично - най-бедния подпомага другите!!!

ТАКА Е БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ

Погледнете срещу какви лихви гръцките банки дават заеми у нас. Просто ни ЗАРОБВАТ с тези "спасителни "(за гърците европейски) заеми

Защо ли все повече ми се струва че целта е спасяване не на Гърция а на тези 30 частни банки които са имали неразумието да наливат пари в Гърция

Браво!!!Ето това е цялата работа,жалко че,повечето пишещи тук пропускат важни детайли.Поздравления за коментара Ви!

Много правилно ти се струва.

Гърците удивително напомнят на българските цигани - всички са им длъжни, но без това да води до каквито и да е отговорности и задължения!Гадост!

Браво на ЕО. Това трябваше да се направи,защото се губеше смисала на ЕО. Гърция е една прекрасна страна разположена на много добро и възлово место за ЕО.При тях лихвените проценти по жилищните кредити са от 3.6% до 5.6%,а при нас са 7.5% до 12% и си плаштаме и си мълчиме като .............;-(((!!

Виждам, че не разбирате. С тези пари не се спасява Гърция. С тези пари те я купуват.

Няма ли и нас някой да ни купи най-после, та да живнеме?!

И нас ни купиха, но на безценица.

Голямото надцакване започна. Да видим на кого най-напред ще му изгорят бушоните.

да ги спаси, колко да ги спаси...

Какви са долни лицемери, кръстили плана "спасителен". Византийците още десет века няма да могат да върнат заемите и лихвите по тях. Ще си продадат земята и до живот ще плащат дан на чуждите корпорации и еврейските банки. На нас поне няма какво повече да ни вземат - то ние сме си в кома отдавна, обаче и тях няма да ги оставят докато не оглозгат и последния останал кокал.

То това им е целта!Гърция от време оно е бодил в очите на юдеите.

Европейски проблем развива гръцката криза link

Общо взето си прав, но това въобще не ни топли. Значи гърците си лапкат, папкат и живеят, а други тарамбуки им плащат масрафа - а нашето момче Дянков по стар обичай иска да се прави на по католик от Папата. Абе, тук имахме един велик политикономист - Емил Хърсев! - Що не го сложат него на мястото на Дянков?! - па може и да оправи нещата, или плановете са да не се оправяме..

Ега си мързеливите взатийци-изядоха всичко на заем,а сега се правят на велики...а кой ще плаща,уважаеми съседи?Пак по-бените ли,дето ви обслужват от край време...Гадост,да врят в пъкела всички,които подкрепят подобна кауза..

Гърците се овътриха с 600 милярда а за да не фалират ще им дадът поне 1200 милярда , пак са на далавера

Тия хора милиардите вече за нищо ги нямат - дали 120 или 158 - все едно, спрягат се едни суми, свят да ти се завие... И как и кога са натрупали гърците този дълг - те последните 25 години само на кредити ли са живели?! ... Фантастика някаква, напълно невъзвръщаема сума. И какво - да не би всичките тези пари да са влезли в Гърция - че то тогава всеки грък трябва да живее в дворец с по една колекция древни артефакти, с по пет-шест луксозни коли и една рота прислуга... Но не е точно така, колкото и да са добре в сравнение с нас, чак толкова просперитет не сме забелязали, има и бедни, и доста скромно живеещи, и красиви къщи, но не дворци ... Този дълг да не е "поделен" творчески между тези, дето ужким са го давали, и тези, дето са го получавали - и вкарали в някакви свои собствени схеми и фирми, защото не се вижда на територията на страната... Великото лицемерие! Хич не ни е дотрябвала тази еврозона, и извън нея сме си добре - дори Великобритания, Швейцария, Норвегия не се натискат за там, хората си гледат своите интереси!

Последно колко са? 120 или 158 или ...

Ако на нас се наложи да искаме кредити-дали лихвата ще като тяхната???

Нашата лихва в момента е по-ниска от тяхната, те плащат по 16% за държавните си облигации към момента.

Егаси... А за някакви си жалки 10 млрд. при това долара дълг изкараха Живков и соца у нас по-черни и от дявола...

Това за десетте милиарда не беше истинското основание, а по-скоро измислен повод. Искаха да го свалят и да заграбят властта, това е, и я заграбиха, след което скапаха страната, защото са продажници и тъпаци. Всъщност тези десет милиарда ги натрупаха нарочно през последните около пет години на неговото управление, преди това ние нямахме дългове или бяха напълно "покрити" с нашите вземания от други страни, всичко си постъпваше горе-долу редовно и счетоводството ни беше в ред. Но след това из арабските страни плъзнаха "емисари" от една голяма страна с големи интереси по цял свят, съветваха ги да спрат разплащанията, увиснаха ни дълговете от Ирак, Либия, Сирия, на нас ни пробутваха "евтини кредити", докато и ние се оказахме с някакъв дълг, от него се направиха цирковете на Луканов, който спря да плаща лихви, стана едно напрежение, анархия, преразпределение, и ... се докарахме до най-бедната страна в ЕС. А не беше така. Някои още си спомняме.

То 10 милиарда от живково време се равняват на поне 50 милиарда сега. Иначе дългът започва да се трупа някъде от 81-ва година. Преди това не е имало дълг, заради ограбването на хората от т.на. народна власт, после заради това, че препродавахме евтин съветски петрол, който уж го получавахме за собствени нужди на специални цени. Обаче към 81-а ни спират кранчето и... почваме да трупаме дългове..... имало е и разни други икономически терикатлъци на "народната власт", но те също са били поорязани....

на тези само бои по каските мрусни тарикати и негоднизи проста назия ама се пишат тарикати и накрая ще духат таратора..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дянков си знае работата - няма човек, няма проблем :)))

страааотно... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бравооо!!!

Е няма толкова хитра нация като гърците. Евала!

да бе - хитри. дълга им си остава, само лихвите не са максималните. те големите демонстрации ги правиха за да опростят дълговете им, но не би. ще лапат банана на бруксел

И какво като дълговете им остават. Ще плащат колкото им е драго по тия дългове, па ако не им е кеф да плащат само ще направят устата, че ще обявяват фалит и целия свят ще се юрне да ги спасява.

Банана на Брюксел го лапаме ние,гърците му лапат мангизите... Ядат,пият по таверните . Чупят чинии, в знак на признателност към Европейския съюз...