Германците искат Гърция да излезе от еврозоната

Повечето германци смятат, че Гърция трябва да излезе от еврозоната, а цели 80 процента са на мнение, че на Гърция не трябва да се дава финансова помощ, ако не осъществи мерки за икономии.

Обратно в новината

Коментари - Германците искат Гърция да излезе от еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германския народ може да смята каквото си иска, но няма да стане. Това е все едно Хитлер да пусне Франция да си бъде отново свободна и независима република, след като вече я е превзел.

а в момента, в който Гърця не е част от еврозоната, ще и спрат кранчето, щото няма да има никакви козове при преговорите. В момента всички им угаждат, щото се твърди, че ако една страна от еврозоната фалира, това ще окаже негативно въздействие на общата валута. Реално погледнато обаче поведението на финансовите пазари е ирационално, така че нищо не се знае.

За твое сведение повече от половината гръцки дълг се държи от други държави, не от частни банки. А загубите на държавата обикновено се покриват от обикновените хора. В случая германци, французи и други.

не само те и други го искат! дано стане, д а н о! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Супер, ако повечето германци смятат, че Гърция трябва да излезе от еврозоната, сега остава Гърците да проведат референдума, за който Папандреу говореше преди да падне от власт и ако се окаже, че гърците също искат да се върнат към драхмата, всичко да приключи мирно и цивилизовано. Развод по взаимно съгласие, така да се каже. :)

А тези частни банки чии при въртят- парите на данъкоплатците и с тяхна помощ правят огромни печалби, от които нито цент отива при редовия данъкоплатец, а в гърлата на банкерите частници. Те са дадени на банките с еднолично решение на техните неолиберални правителства окоти не са питали данъкоплатците си как да им харчат парите и в това е тяхното престъпление и нарушаване грубо принципите на европейската реална демокрация. Другите ти приказки са no sense !

... да не би да са вкарали моите пари в банките? Те, както и тукашните "данъкоплатци" пестят ... оттук, оттам, от закуски...

грешка, да се чете- "германските банки въртят парите на германските данъкоплатци, които Меркел им дама без да ги пита...."

Нашият анализ от 2 септември вече доказа колко е състоятелен, но не е за всички очи и мозъци,нищо че живеят в Швеция...

Ха, а чел ли си нашия анализ? И ако си го чел какъв извод си направил? Защото това "със сандвичите" ти отдавна се е оказало "кауза пердута" осебено в Швеция

Много правилно. Добавям, че Гърция ( както България) беше тласната от своят корумпиран до зъби елит по пътя на американския неолиберализъм и роди типичното за него явление- 1% свърхбогати и останалите бедни-най-бедните в Еврозоната.

Най-сетне! Излизането от Еврозоната ще бъде с по-малко негативни последици за самата Гърция, отколкото седене вътре насила. Следва гърците САМИ с национален референдум да си опростят заемите, взети предимно от немски банки и национализират своите банки, и въпросът с тяхната криза да приключи. Ще ги последват останалите "прасета"- Италия,Гърция,Португалия, Ирландия, също и намиращите се в еврозоната по милост източноевропейци. В еврозаната трябва да останат единствено 4-те държави:Германия, Австрия Финландия и Холандия-които имат икономики развити на еднакво ниво и еднакъв социален модел на обществото им, смятащи се за най-развитите социални държави в Европа( заедно с Дания, Швеция, Норвегия,които не са в еврозата).Това е здравословен процес, той ще тласне останалите европейски страни да се движат по модела на тези най-развити четири социални страни и да се стремят да достигнат техните критерии за влизане в еврозоната. И така ще бъде реализирана идеята "Развитието на европейската социална държава" на ДРД" Идея за България" за България и в Европа като нова срещуположна политическа идея за изгонване на американския неолиберализъм от Европа. "Европейската социална държава" е най-успешната и високо градивна политика на Европа след ВСВойна до сега. Това ние го предвиждаме в нашия анализ от 2 септември 2011 г. " ЯБЪЛКАТА НА РАЗДОРА ПОМОЩЕН ПАКЕТ ЗА ГЪРЦИЯ"

Ура! Пак ще пием кайве на центъра на Патра за триакос драхмес! :)

Не вярвам да е за толкова малко, върната драхмата ще бъде доста обезценена. Но това не пречи на гърците да се съвземат, стигат да имат добра национална политика. Но тя се прави от национално отговорно правителство с ясна визия за икономически и социален модел на обществото. За огромно съжаление такава партия все още не се е родила в Гърция. Тази криза бе донесена там от двете управляващи последните 100 години партии ПАСОК и НОВА ДЕМОКРАЦИЯ с корумпирани до зъби политици. Но двете им опозиицонни партии -на "комунистите" и "националистите" са без всякаква визия за бъдещото развитие на обществото. Комунистите държат синдикатите и палят протестите, но стигат до тук. Националистите им са от рода на Унгарския Орбан, без идеология и без виждане за напред, само с едно голо отрицание.