Нови критични дни за Гърция

Гръцкото правителство е готово за споразумение с кредиторите, заяви говорителката на кабинета Олга Геровасили. Опозицията в СИРИЗА е против сделка.

Обратно в новината

Коментари - Нови критични дни за Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гърците ще се оправят защото не вярват,че ако полееш някой крадец с вода от Плиска и той ще спре да краде.

Никога не са били и няма да са, щото им наливат. Ина4е номерът мина, данък лукс за най богатите няма да има, данъци ще плащат средните и най ниските пенсии.

Светът затъва в лайна, защото всички искат да са богати , да НЕ РАБОТЯТ , да се забавляват и да живеят добре. Това което се случва в Гърция изобщо няма да е последното, ще последват други, накрая ще потънат и САЩ.

ФАЩ

(gogo 03.08.2015 в 23:30) "Гледам и слушам, слушам и гледам! Ходи Борисов от град на град, от градче на градче, от село на село! Говори като последна инстанция, обещава на този един милион, на онзи пет милиона, тука ще построим игрище, там откриваме пет километра път за 60 млн лева, на друго място откриваме трибуна на великия Моци, футболист на още по-великия Домусчиев! При което, съвсем неглежирано,ще спомене за Белене, за Цанков камък, ще хвърли плюнка по Орешарски, ще се самопохвали за добрите оценки от треторазрядни европейски чиновнички! И всичко това пред увисналите челюсти и широко отворени умни очи на матрияла! И далаверата е готоа победата на изборити е факт! Ако, че получават 150 лв пенсии, бабите и дядовците са с десни помисли, такива са и бедните, но будни и с евроатлантическа ценности студенти! А честито!"...!!!

Веднъж имах близки среши от третият вид с една гъркиня . Голямо охкане падна , но охи не каза .

Когато гърци дойдат да ни пасат овцете и да ни гледат старците, тогава ще повярвам, че тази страна е в критична ситуация.

ибаси, на тея логото на партията им много прилича като на БеЦеПе-то! Само че на БеЦеПе-то сержГЕЙ си е поставил неговата прецъфтяла розичка след среща с Азер Меликов..

Ле-ле, гръцките активи били за около 50 млрд, а те имат около 6 пъти повече и ко праим .....просто продаваме държавата с гражданите, с горите, с морето, с въздуха и какво следва, след като ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА - като не ти харесва се изнасяш от собствената ти родина. Е това е нова война, без кръв, с пари........ах тия нашите 16 млрд дето го теглихме и дето дълга ни се качва непрекъснато........ и едно въпросче: Този дето в демократичния свят има да извади 50 млрд, за да купи нещо "дребно", как се нарича - олигарх, инвестиционен фонд и каква е разликата, едното е "хелзински комитет, Институт за демокрация, и т.н инвестиционен фонд, а другото е :Кой? Пеевски, Цветан Василев дрън-дрън плажовете били държавни, самонастанали се в частни гори до плажовете, споку и по 1000дка вода ще заградят, само да се наложи, нали е държавен актив, ще пуснат едно законче.......ах тия 16 млрд как ще ни ги начукат.....

Оттук нататък все ще са критичните дни, както за Гърция, така и за Европейския дом. Освен всички други малки кризи, в този момент ЕС трябва да вземе адекватни решения за две големи кризи - бежанската и гръцката. Дотук, никаква адекватност! След това - по спиралата надолу.

вече 7 гърци - овчари. Други 3-ма още чакат овце или кози, но засега няма.

АРЕ СТИ ГА ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ!! Я вижте тука кви лай*на се бъркат, затворени плажове, частни елици, фермерите няма къде да си пасът добитъка, защотонякви наши хора изкупиха Българя за жълти стотинки. За МВР съдът и парламента ни да казвам ли нещо или вие сиго знаете че идват избори и пак ще има яко копуване на гласове...Ам Гърция е много зле, там съм доста често и няма по уредена държава на балканския полуостров и по спокойни и сплотени хорица то Гърците

В дясно виж статията "на фокус". Признават хората, макар и с половин уста, че сме доста по-зле от съседа. А с тая "хуманитарна помощ", коятосме били готови да окажем изумихме света. Кой да окаже "хуманитарна помощ" на бедните и бездомните у нас? Първи сме по изоставени деца, но нашите тъпири си умират да "окажат помощ". На тях някой трябва да им окаже помощ - медицинска и най-паче психиатрична.

Или сделка и 60 млрд лева транш, или нов мостов заем. Разбира се данните са все нови и критични. При по-бедните, не са критични, на тях така им харесва.

Правите пенсиите под 100 евро, държавата абдикира от всичките си задължения, безработицата на 50% и данните от критични стават "супер". За да не лъсне хуманитарната катастрофа натирваш половината население в чужбина. 10-15 години по-късно или закриваш държавата или признаваш, че твоето "супер" е било катастрофа. Но до тогава - колко мандата ще минат...

"Комунизмът свършва там,където свършат чуждите пари" Маргрет Тачър

Hо,.. нямала е,.. в.. предвид "Tвоите",...защото ти ги нямаш!!!... бедняк и злобен цървул пари,.. Hяма!!!!, Cамо, скъсани,.. ганювски потури!!! хахахаха..;)

Бачка за ония 50 000 души скътали 40 млрд в бамките.

когато "Курск" си покаже шнорхела.

Малко след това, от още по-големите дълбини щяла да изплува и България. Така казват. Като за начало трябва да спрете да копате дъното.

КУРСК е отдавна извадена , заедно със шнорхела . Друг път не се изказвай неподготвен .

"Извадена" и изплувала според теб едно и също ли е?

Гърция да излезе от еврозоната и Европейския съюз. Виктория Нюланд: Fuck the European Union. "Майната му на ЕС", казва в телефонен разговор помощник-държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд. Точния превод е еби го ЕС ...Събеседникът й e посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят. Нюланд май беше права: Да ви еба Евр(оп)ейския съюз !

"Критични два дни за Гърция" За некви високи температури по грацките курорти ли става въпрос, че ме мързи да чета тъпотии. Баси не мое да се изстуди узото бря.

Ципрас да се учи от Путин, да въведе военно положение и парламент разпусне надо! Тогава и връзка будет и дорогой часовник. Он молодой еще, учиться

И да се менкат с Варуфакито през 4-5 години, ту единият е премиер, ту другият.

Никак не мога да разбера що все намесвате Русия и рубли. Новината изобщо не се отнася нито към Русия, нито към Путин. Да не кажем че в Русия за БГ изобщо не споменават никъде :) Това ми напомня един виц, когато един мъж си върви за работа спокойно, а от една тераса му вика една жена: "Господине, господине!" Мъжът вдига главата и пита: - Какво, госпожо? Жената от терасата на 9 етаж: - Аз се страхувам от вас! Вие ще ме изнасилите! Мъжът учудено: - Аз вас? Как? Аз съм тук, а вие сте на 9 етаж! Жената хитро: - Да, но аз сега слизам! :)))

Да не би да намекваш, че жената от 9-я етаж е била рускиня ? Ех ти ...

Или ти се качи? Спря на най-интересното...кажи го докрай.

Интересно ми е тези 100 млрд евра с които дълга на гърците ше се ОКРЪГЛИ на половин трилион евра(сега е 400 млрд с опростените 100 млрд 2010г),кой ше ги отпусне.Банки ли ше са или това ше е дълг към европа.Каквото и да значи това.Не знам дали технически е възможно.Щото не ми се верва банка управлявана от нормални хора да даде такъв едни заем на гърция.Що за институция е европейската банка за развитие.Тя може ли да дава заеми,частна ли е...Искам да кажа да не би по такъв некакъв начин заема на гърците да се прехвърли на европа е парите на банките да се върнат...Не изключвам възможноста така написаното да е неква глупост ама ми е интересно...А не ми се чете за да навлизам в материята

Интерсно какво ще изберат; "Олуейс", "Кеърфри" или "Либрес Инвизибъл".

Дрогаре годри гърце, викайте охи и никакви сделки! Венцеремос, халелуя, ала бала! ОХИ

ОХИ

Единствения начин Гърция да се съвземе след време е, ако излезе от ЕС/ЕЗ и прегърне БРИКС, ако разбира се я приемат. Ха дано, ама надали !

Нема да се гушкат с ИБРИКС оти има много малко кинти там

Путята там е пръв да държи иБРИКА и да подмива!!!

Ала,бала! То БРИКС трябва дълго да драпа за да влезе в Гърция! Щото БВП-то на гърка е 10 пъти по-голямо от това на Тухларите!

беше - отговаря ехото, особено след още няколко седмици работа на фондовата им борса.

БРИКС на български означава тухли (кирпичи)! Спомням си готината песничка "По Дунава кирпич плава, на кирпича 300 пича"! Тизи, део по времето на соца, работиха в тухларните, така и не станаха милионери!

Лафазанис: Всички да гласуваме "Не", ама дайте истински пари, не щем рубли!

Не бих отказал и рубли, стига да са в по - големи количества.

И аз, по 5 кубика на месец зимъска таман ще ми паснат на камината!

достатъчно количество ли са или....и разбира се въпроса е какво ще си купиш с тях ?

Не знам какви кръгове са, но това е гласът на разума. Дръпнахте още малко евра, сега си въвеждайте драхмата и опитайте да съградите конкурентна икономика.

Колкото повече бавят отсвирването на Гърция, толкова повече ще нарастват дълговете й, а е ясно и на децата, че никога нито цент няма да се върне. Огромните финанси, които гърците излапаха и изпиха, без да се напъват да работят градивно, ще тежат все повече на Европа, защото ще си останат невъзвращаеми. Всякакви хватки на хитрите гърци подсказват това. Най-тарикатското ще бъде нови избори, ново правителство и анулиране на всякакви договорки с бившето. Тоест, сега ще подпишат уж споразумение за нови 85 плюс 26 милиарда евро (общо над 100), и новото правителство ще го обяви за нищожно! На бас се хващам, ако не го изиграят този византийски номер!

Важното е частните банки, отпуснали големите кредити с още по - големите лихви да си приберат "вересиите", а сметката ще се плати в последствие не от Гърция, а от европейските данъкоплатци, в това число и от българите.

За такава възможност писах на другия ден след като запада опрости гърците. Тогава бех бесен.Не знам какво точно се разбира под византийски номер,но ако горното се случи,това в никакъв случай не е хитър номер.Това ше е един тъп номер,толко тъп колкото и решението на тези които решават(не политиците) какво да става по света, гърция да не бъде отсвирена.Щото сегашната ситуация означава едно-опрощаване на дълга на гърците.Днес в настоящия момент на никой не му дреме кво щело да бъде след 30г.Колкото май е гратисния период.А колкото и тъпо да изглежда испания италия и португалия само дебнат кво става.И само си представете кво ше стане ако...айде да не го казвам щото жена ми, ми е забранила да говора кофти неща щото квото кажа и то земе че стане...

Има здрави комунистически сили , които искат да направят Гърция червен бантустан.

Реформаторски спам

Като ти чета изявленията си мисля че нямаш и грам представа що е то комунизъм.

Къде шъ знае! Само помиярите (шаровците) знаят -работиш, не работиш, ке ядеш!