Кредитори искат Атина да се откаже от ”данък богатство”

Кредиторите са поискали от правителството на Гърция да отмени данък солидарност, който се удържа от заможните граждани, за да се издържат бедните в страната.

Обратно в новината

Коментари - Кредитори искат Атина да се откаже от ”данък богатство” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да направиш богатия беден гарантирано няма да обогати бедния- видяхме го през комунизма. Освен тава богатия, бидейки по способен и с повече възможности, ще намери начин да се измъкне. Т.е. 'данъка богатство' трябва да е достатъчно нисък, че 'измъкването' да не си струва.

Никой от кредиторите няма интерес да си върне парите,те носят лихви и най важното ВЛАСТ над"суверенни"държави!!!Изисква се от народите да се свалят по пет кожи чрез данъци и налози,но данък богатство не може.ЗАЩО???

Добре е да се представи и разбивка за събираемоста на този данък. Мисля, че мога да прогнозирам процентите ;-)

държавните им предприятия ще облагат ли с 8% допълнително? Значи ще правят дискриминация. Този които печели много не стига че плаща в пъти повече от останалите данъци като ЧИСТА ПАРА, ми че и отгоре да се облага с 8%. Е по каква причина тогава да си държат парите в Гърция???? Като всеки може за 1 000 000 да закупи парцел от Монако и да стане гражданин там - т.е. 0 данъци доживот. Комунистическата лакомия край няма. Ми направете пари бе. тогава ги облагайте с данъци. Мръсна комунистическа с*ан.

дойдоха си ан думата. За гръцките мекерета,които са подписали невъзможните договори, да няма облагане. само за бедните. Е това е навсякъде. хайде сега беснейте в сайта - или мислете. Ципарас и Варафаксис са тези,които показаха ,че САЩ и ЕС са за нов световен ред -да няма държави и цинизъм към всички.

По-скоро кредиторите не искат да си плащат, а само да взимат...

Кой каквото търси - ще намери! За нас това вече е факт!

Известен факт е, че в условията на криза, бедните обедняват, а богатите стават по-богати... По тази логика и ако наистина се налага да се въведе допълнителен данък общ доход, то съвсем логично е той да е прогресивен, както е в случая, както и е нормално богатата част от обществото да понесе по-голяма тежест в това отношение.

Известен факт е, че И ИЗВЪН условията на криза, бедните обедняват, а богатите стават по-богати...

да се учуди човек,колко ниско могат да паднат,ниЗките васали на НПОтата...:):))) Малко по-долу,един идиот се опитва да изопачи новината и да внуши на форумците,че тези данъци за които става въпрос,са и единствените които се плащат в Гърция...:):)))))Всъщност,за физическите лица,данъкът в Гърция започва от 25%-нагоре...Тези данъци от новината,са допълнителни,без да се смятат основните за недвижимите имоти и допълнителните наложени и върху тях!! Но,да погледнем и от друга гледна точка!! Същите НПОта,които лаят и пишат,че Гърция е"яла и пила" и трябва да си връща дължимото и да живее според възможностите си,защо не прилагат логиката и при доходите на продажниците,на които служат??Защото,логиката повелява,че ако нещата стоят така,тогава и те,печелят повече отколкото би трябвало да печелят бе идиоти!!Защо да не платят и те?? Имайте предвид,че във всички общества,най върлите защитници на олигархията,са най гладните скотове,които вместо да се вдигнат,се задоволяват с трохи и остатъци от масата на господарите си...:):))Както тук,едни плъхове се задоволяват с 10 цента на коментар!!:):))) П.П. В същия момент се правят и на Християни тия говеда...:):)) не знаят ли,че Иисус е казал"имаш две-давай едното,имаш едно-давай половината"и "по-лесно ще мине камила през дупката на игла,отколкото богат през вратите на Рая",имайки предвид-разбира се-не всички,но тези които са алчни... Докъде стигнахме...да има атеисти които прилагат Християнската етика и Иисусовото Учение и в същия момент,едни твари които се правят на Християни,да газят върху Християнската етика и морала..... Дори храчка не заслужават....

Мдаааа. Пустите НПОта са ти срали в гащите.

Ела да ги почистиш бе васал..:):))))) Нещо по въпроса имаш ли да кажеш,според това което пиша??:):)) Или паниката на господарите доведе до нови инструкции от типа"пишете каквото искате-стига да пишете"...:):)))))

Гарван, гарвану...

На тройката кредитори им лъснаха задниците. Недвусмислено показаха че работят за богатите против бедните. Няма да се наядат тези говеда. Далаверата с кредитите за Гърция е добре обмислена и целта е да бъде отнета собствеността от държавата и да бъде дадена на частни мошеници, като за всичко това ще платят пак бедните.

Лошото е, че правителствата са доволно прости и корумпирани, за да им се опълчат.

Правателствата нямат страх от гражданите.Това са едни режими сьздадени подкрепяни от ЦРУ по подобие на латиноамериканските диктатори. Бьлгарите сме уж обрвзовани, а на един тьп охранител до земята се кланяме.Заслужаваме си мизерията.

се изгуби в превода: Μείωση (намаляне) από το 8% στο 6% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ (от 8 на 6 % за доходи над 500.000 евро)

Тез тройки и четворки хишни хиени зорлем че докарат комунизъмъ и социализъмъ у европата..... ама да се не чудят га гръмне бурето с барут.....

ТЕ манипулират модела на мислене в главите ви, а вие сте се загрижили, за " правителствата- пионки" !!! Разбира се ТЕ определят политиката, като дърпат конците. Искате да ползвате най-новите модели Айфони, да карате най- бързите коли, най-най- най и сте влезли в капана на БАНКСТЕРИТЕ! Дори Олигарсите не осъзнават, как ги използват за да изпълняват ТЕхните заповеди, а после ще бъдат ликвидирани, както бяха създадени , за определени цели. НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД Е ТУК !

какво пишите, вашите новини са стapи! Ципрас призна че тайно са подготвяли напускането на еврозоната. Това е скандалът на двамата тарикати! Мошеническтво, да вземет европейските пари и да бягат! Криминална история!

За доходи до 20000€ няма данъци.Над 20000€ заплата ,данък 0,7%.Това означава ,че на заплата 20000€ данъка е 140 €,едно нищо.Над 500000 €,данък 8%,около 40000€.А какво да каже измъченият българин с ниска заплата,като и минималните заплати от 180 € се удържат с данък.Данъци тук не плащат само циганите.И гърците пак недоволни.

Що се правите на неразбрали?! Това е допълнителен данък и няма нищо общо с останалите данъци в Гърция!

Бедните да плащат.Тъй ли? Не са гледали постановката "Няма да платим". Нищо няма да получат т.н. кредитори.

Проблемът който се изтъква е, че ако се въведе такъв данък, всички ще си укрият доходите и никой няма да плати. Те и без това гърците не плащат данъци, не знам защо въобще са се хабили да въвеждат такъв - със сигурност администрирането му ще им струва повече от приходите. Ама иди го обясни това на популисти.

Еми значи няма проблем. Няма данък не плащат, има данък укриват, разлика няма.

хаха много революционери тука бе. взехте да си пречите.

Cега,.. стана ли ви ясно кои кара влака бре???!!.... банките, и хищните лихвари!! "Kви" правителства "кви" парламенти "ква" демокрация "бре"... Pоби???!! хахахаха..!!

Що бе цървулите не искат да си поделят работата, нервите, енергията и усилията на успешните хора, а са хвърлили око САМО на техните доходи! Срам!

Успешни хора ли? Крадци. Не са плащали данъци. Само за това са за затвора. Никой "успешен" не може да докаже доходите си. Метлата сега започва.За успешните лихвари да не говорим.Целия свът са заробили. Какво ще стане после го знаем.Рязане на зелки.

Сега и на слепците-демократи да стане ясно за какво иде реч! Кой поръчва и кой плаща сметката! както и кой,какви интереси защитава!Някой да е наясно,защо на Украйна се дават кредити в сегашната й ситуация?Май Яценюк/Порошенко/Турчинов и глутницата измекяри,сложени на "полога" от Чичо Сам -Саакашвили и други ...вили,са по-подходчщи за заеми?Там тепърва почва операция "обезкървяване","изнасилване" и "зарязване"....

Tова показва, че са не само кредитори, ами те владеят и управляват света!!!? Hикакви местни парламенти и правителства не важат!! Tе са назначени от тях(кредиторите), и изпълняват техните нареждания! Tочка! "Hов Cветовен Pед"??!! Hикои не избираме, а се заблуждаваме!хахахаха....Cмешни,.. Pоби,.. Cме!;)

Тогава логичното обяснението е,че кредиторите не искат Гърция да се измъкне от дълговете си...

Нали искате приходи и събираемост? Или то трябва само бедняците и пенсионерите да снасят пари?

Вижте как се поддържат олигарсите - дори не се срамуват да се намесват във вътрешните дела на една държава. Въпросът е да има свръхбогати и бедни. Това е политиката на наднационалната олигархия. Докога ще се търпи тази вопиюща наглост?!

Кредиторите се интересуват единственно да си вземат парите. Богатите са доказали във всички страни, че при много високи данъци намират съвсем легални начини да не ги плащат. Нали и Франция пробва големият данък за богаташи и нищо не събра!

Те и при ниски данъци нищо не плащат.

Комунистите са виновни...... а, патриотизъм било да си антикомунист!

Данък боганство можел да доведе до неплащане на данъци... А бедните да мрът.

Баси наглите богати копелета. Напалм за тях и света,който създадоха. Иначе те всеки ден избиват обикновени хора с всякакви средства. Като са кредитори,който е взимал кредити от тях да им плаща. Обикновените хора не са взимали.

Схемата е ясна, всичко опира до банките и фондовите борси .........

Значи на бедния винаги да му е вътре, а за богатия може и около дупката?!

Богатите пазят богатите, но не забравяайте че бедните са в пъти повече и няма още дълго да се държат като овце, а ще ви нападнат яростно до победа

Затова искат да ни избият. Психопата Бил Гейтс разправя,че скоро нямало да има бедни. Има само един начин за това.

Бъдещето е единственото, което богатият е готов да отстъпи. Трайте си сега, само след няколко десетилетия ще сте добре, тая мантра се лее от хилядолетия, без нищо да се промени по същество:))

Маса от овце сте! Повече, но лош материал. Никога няма да успеете да вземете властта от господарите!

можем, можем!Няколко пъти сме го правили! Но проблема ни е, че не унищожаваме до корен тези като теб, за да няма издънки!Прекалено човечни сме, за разлика от вас!

Когато низините не искат да живеят по старому, а върховете не могат да управляват по новому, се получава....познай какво!Бум!!!

Много добро доказателство за уродливия вид, който е приело образуванието ЕС. Какво по-ясно доказателство за вида на феодална диктатура. какво излиза, че Гърция наистина има демокрация и е социално насочена държава. За новопръкналите се европейски феодали, не е желателно да се разхищават така пари по разни бедняци. ако се облагат богати гърци, няма проблеми. Но ако се облагат новодошлите европейски колониалисти, тогава вече не може. Маските паднаха.

Много лесно ви манипулират, ама то това е от незнание, а и от нежелание за знание. Каквото кажат по телевизора и интернета - това е. Всичките празнословия на онеправданите, потънали в носталгия по комунизма, писачи гравитират около лошият ЕС и желанието му да загроби Гърция. Гърция сама се е докара до това положение, а по отношение на въпросният данък за богатите и как гръците имали демокрация и социална политика, бихте ли коментирали факта, че чл. 107 от конституцията на Гърция изключва корабните магнати от данъчното облагане на печалбите (не знам за колко десетки милиарда става въпрос - мисля, че бяха около 20). Е? Коментари някакви? Или можем само да повтаряме колко лоши били робовладелците?

ако атина сложи таван на лихвите например 10% кредиторите ще полудеят :)

Това за пореден път показва фалша и лицемерието на системата, част от която сме и ние. 1.Кредиторите нямат право да предявяват такива искания, но явно международната олигархична солидарност го изисква. 2.Сега на заблудените, но непредубедени хора ще им стане ясно защо гърците толкова силно протестират срещу рестрикциите. Просто лъвския пай от кредитите са отишли у най-богатите, а сега плащането им ще бъде за сметка на следните и бедни слоеве. Както е било винаги откакто свят светува.

Не е било винаги така, а и факта че до сега масовия европеец кротуваше, го доказва.

Напълно подкрепям. Но и солидарността на олигарсите и тяхното лоби : примерът би бил заразен, ще го поискат и в други европ. страни-не могат да го подволят. Богатите трябва да останат такива, за сметка на разрастването на бедността.

Положението на кредиторите е хем боли, хем сърби. А тук в България ставката като е 10 % дори и на 1 лев ?!?

евроатлантически ценности *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кредиторите имат тънката сметка, че поставяйки Гърция на колене, те ще могат да изкупят и приватизират на смешни цени ценни активи. Те смятат да забогатеят на гърба на гърците. Разбира се, че не биха искали Гърция да ги обложи 8% допълнително в момента в който това стане. Кредиторите нямаше да имат нищо против данъка, ако той не важеше за чужденци или поне за външни "инвеститори".

Техническите екипи на кредиторите преценяват, че ставката от 8 процента е висока. Не ми ясно, как Гърция ще събере повече приходи , при увеличени преки и косвени данъци, както и т.н. данък богатство, а в същото време не съкращаваш администрация, не намаляваш пенсии и т.н.

Пенсиите вече ги резнаха с до 40%, администрацията също - с около 150 000 за последните 5 години. Ефектът, разбира се, беше крайно негативен за икономиката, а с увеличението на данъци като ДДС и спада на потреблението ще си затрият приходите и от единствения отрасъл, който им носи свежи пари -туризма. Първото Ви име Георги ли е, между другото?

Не!

деер

Как може в ЕС накой да не си плати данъците?????? Путин ли управлява ЕС, че да има тарикатщини? В ЕС има само доблестни хора и перфектни правила!

Аха;о) И да го замени веднага с "данък бедност", че да не пострада някой корабен магнат случайно! Не се кахърете бе - те отдавна са си изнесли сметките по офшорни зони!

Откъде-накъде кредиторите ще искат от правителството на Гърция да отмени данък солидарност, от данък богатство, който се удържа от заможните граждани, за да се издържат бедните в страната?Истинското лице на международните кредитори все по-ясно ни се разкрива.

Май има нужда от революция вече, вижда се, че богатите са станали толкива нагли, че дори не го крият, че са ни превърнали в роби!

Кой е виновен, че си беден?

Гарван гарвану око не вади. Вижте сега - ние искаме бюджетен излишък от вас, ма ако може да го формирате като свалите кожата от гърба на средния грък, а нашите хора ги не пипайте.

Истината е че този данък е против капиталистическите ценности. По ми бие на комунизъм(Отврат)!

Бие ти нещо в главата, камбана ти бие!

"капиталистическите ценности"? Дери по десет кожи от масата хора, но богопомазаните не пипай?!!

Жалки сте тези с минусчетата? Овце! Какво сте направили вие и рода ви, че да постигнете нещо? Хората които са създавали наука, индустрия, блага - не са длъжни да дават от своето на такива некадърници като вас!