Комари от Гърция носят смъртоносна болест

Комари, заразени със западнонилска треска, убиха трима души в Гърция за три дни.

Обратно в новината

Коментари - Комари от Гърция носят смъртоносна болест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поредната сензация за журналистите да си пълнят вестничетата и да отбиват хората да идат на нормална почивка, е няма пък да идеме на жабясалото българско море с високи цени и бетонени конструкции, достатъчно е гадно в градовете та да ходиме на курорт в такива места като Слънчев бряг , да си ходят там мутрите

Тоя комар си го има в цяла Европа вече от 5-6 години и се казва "тигър". Не е никаква новост.

Тия от туристическия бранш съвсем откачиха с опитите си да си вържат сезона на мръсното Черно море

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0 просто прочетете ;)

Хайде познайте чий туристически сезон печели от тези фишеци ("кьор" или не)... Започва с "Т". Въпрос с понижена трудност...

http://en.wikipedia.org/wiki/WestNilevirus Кой определи смъртността като 40%, кой определи подтипа на вируса? Престъпно е да се тиражират най-страшните сценарии без аргументи. Хората се плашат, а може да е напразно.

Никъде в съобщенията за наличие на западнонилска треска не се посочва взимат ли гръцките власти мерки за унищожаване на комарите. Не се казва от каква националност са починалите - дали са гърци и чуждестранни туристи. От форумите много хора (основно чуждунци) се оплакват от комари в Гърция. На тях това им прави впечатление, тъй като в "белите" държави няма комари и мухи. Те си взимат мерки да не се допуска подобна гад да се въди в държавите им. А при нас на Балканите си е "нормално" да страдаме и боледуваме от "липса на пари, защото е криза". Мухи икомари е имало и преди кризата и пак никой не е взимал мерки. Бог да пази българите!

Като чета коментарите се отчайвам от простотията на някои хора и на празнословието, на което са се отдали голяма част от пишещите тук. Първо: Никой никого не задължава да се паникьосва, все пак всички имат претенции, че са хора със собствено мнение. Тук медиите просто излагат факти и информират. От там нататък всеки сам си преценява как да реагира. Второ: Ако този факт бъде премълчан и скрит, после някои институции ще бъдат обвинени, че не са информирали обществото своевременно, че не са взели навременни мерки и ще бъдат подведени под отговорност. Хората просто си гледат работата. Искам да припомня на всички "неправомерно паникьосани " за случая с Чернобил, за който в началото не се даваше никаква информация и си сложихме качулките едва след като ни наваля радиоактивния дъжд.

Е хайде сега да не се обиждаме.Не всеки има познания по медицина,дори и някои лекари.В случая наистина заглавието е малко не на място и леко стряска.Това заболяване си е жива скука като такова и не е чак толкова смъртоносно колкото е по заглавие сравнено с други подобни.Статията е общо взето написана нескопостно тъй ,че няма как коментарите да са по- добри.

Не пийте узо,защото ще ви хареса!Нашето узаки си е чисто ментаки,а който веднаж е бил в Гърция на море,ходи в България само на планина.

бе то цяла гърция е ментаки,колко години лъжеха европа че спазват финансова дисциплина ;д

Сергей нали говореше за Бойковата зима ? Като дойде Бойковата зимата, комарът сам ще умре ... Да идва по - бързо Бойковата зима, за да се оттървем от този комар !

Новите изменения на вируса, засягащи мозъчната обвивка се появили след като ципокрилите са общували с известен премиер, навестил местните стачкуващи фермери, докато консумират кюфтаци.

По-страшни са вирусите, които пренесе Дянков от СБ и предизвикващи ПараЛипса и КинтоНемия.

Обаче кампанията срещу туризма в Гърция си тече :) Защо нашите хотелиери вместо да се чудят какви глупости да ни втълпят (немало бензин в гръчко, глобявали ни масово, имало медузи и морски таралежи...), не осигурят по-добро обслужване и ние сами ще се върнем по нашето черноморие, без да харчат за черен ПР.

В сайта на минист. на здравето не пише нищо.

а защо не предложите мерки за безопасност най-вече за децата ни???

Вижте статията под тази за комарите,има обаче едно,но,че ако успееш да стигнеш до морето жив и здрав те чакат други изненади

Здравната министърка където са я намерили на кръстовището пак там да си я върнат.

Поредната шегичка на българските туроператори! С какво ли гръцките комари са по-различни от българските!?

поредната шегичка на "наШТе" медии и поредния удар по туроператорите...то не бйаха стачки..протести, спрени фериботи, пчели, мухи, лудо сирене, крави , комари, и какво ли не...всеки път в активния сезон за гръцкия туризъм-НГ, Коледа, лятото, 6 май и 22 септември ( почвните дни когато хората масово пътуват натам) .. и всичко това само и само да си останат туристите по нащо черноморие с кафява вода, цигани на всеки сантиметър и грамадански празни хотели!

Да ти припомня по география, Гърция е в друга климатична област от България с различна флора и фауна, България е с континентален климат който не предразполага за разпространение на подобни болести.

На фармацевтичните компании пак им намаляха продажбите и пак плашат хората.Преди години ударили Румъния а нас как така ни прескочиха тези комари.В Гърция винаги го имало това заболяване и пак ще го има .

Както и не се пръска в БГ съвсем ще я закъсаме ако това е истина

Пак опит за масова психоза. 80% от заразените хора не развиват клиничните симптоми. Смъртността сред хората, развили клиничните симптоми е около 10%. Медиите разпространяват неверни данни и преувеличават заплахата за хората от западнонилската треска.

Тва е вид малария доколкото разбрах. Яжте кокосово масло и спете спокойно, хората от тропиците го ядат и не ги хваща нищо а те имат много болести като тази че и по лоши

КОКОСОВО,ПАЛМОВО МАЛО,ХА СЕГА ТА НИЕ СИ ГО ИМАМЕ В СИРЕНЕТО,БЕ АЙЬОЛ,НЯМА НУЖДА ДА СЕ ПАНИКЬОСВАМЕ,ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ СИРЕНЕТО С ПАЛМОВО МАСЛО ДЕЛИКАТЕС ДА ГО ИСКУПЯТ И ДА МУ ДИГНАТ ЦЕНАТА,ХАХАХА?!

Добре, че още крокодилите от Нил не са дошли!

Забравихте да напишете, че и таралеж от турция пренася смъртоносни ирански бактерии.

не е ли по - редно МЗ първо да проучат нещата и да разработят мерки за предпазване и борба с тези комари, вместо да се всява паника сред населението. Не е ясно колко време след ухапването започват симптомите. Сега за всяко ухапване ще тичаме на доктор.

Само това ни липсвашеаешдвикаше моята баба БИЙ ЛИ ТИ ГРАД НИВАТА И ТИ НАОКОЛО С ПРЪТА!Ами да попитам,когато ставаше въпрос за спина,защо казваха,че с комар не може да се заразим?Просто започвам да си мисля,че природата респективно Господ ни испращат наказание СВИШЕ!Защото не могат вече да търпят алчноста и издевателствата на няко, които се самозабравиха,Господ си знае работата!Някой може би ще ме апострофира,че политизирам случая,но си е точно така.Я да се огледаме наоколо какво става,кога в Русия е имало такива горещини?Природата си отмъщава,защо ли?Я колко гори изсякоха.Горе в космоса разни спътници.Пак в този ред на лисли баба ми се шегува и казваче учените горе разбутали. програматора

40% СМЪРТНОСТ.... Някой се опитва да насажда паника сред хората. За жалост такива капути има много. Ето един цитат от енциклопедия, статия написана за да информира, а не да се гаври със хорските страхове. "Вектори на заболяването са комари от род Culex. Боледуват основно птици, но също така и хора, коне, кучета, котки, прилепи, скунксове, катерици, алигатори. Заразяват се след ухапване от комар и доста по-рядко от кърлеж. Заболяването протича с признаци инфлуенца треска, слузести изтечения от носа, възпаления на лигавиците. При по-тежките случаи се наблюдава възпаление на мозъка (енцефалит). Смъртността при хората е ниска и в повечето случаи заболяването протича безсимптомно 80% преболедуват без да показват клинична изява, а смъртността е в рамките на 10% от боледуващите с проявени клинични признаци. Резервоари на вируса са предимно птици и много по-рядко коне. При тях стадият на виремия е по-дълъг и позволява заразяване на нови вектори." И какво сочи математиката- на 100 заразени, 80 им няма нищо- безсимптомно, от останалите 20% ( 20 човека) със симптоми има, 10 % смъртност- 2 човека, които на фона 100-те представляват 2%. Не че са малко, но пред 40-те сензационни процента, се оказва че процентите са "скромните" 2.

Трябва да се вземат срочни мерки: да се забрани летуване в Гърция, особено на Халкидини (правилно е посочено, че комарите от Египет право в Северна Гърция кацат)! Но да се позволи на гърци да идват в БГ, че иначе как ще пълним касите?

Ха-ха, значи не само аз съм посегнала първо към есциклопедията, за да науча нещо за тази неверна болест! Но не и българските лекари, които почнали да изследват, да изолират - интересно какво, щом не знаят нищо за тази болест?! ... с една дума, да се напъват да откриват топлата вода! Но твоят пост ме обнадежди, не е толкова страшно, все пак, и човек може и да оживее, ако не изпадне в дива паника от всеки срещнат комар! Висок имунитет му е майката, а той се гради от здрава нервна система и здравословен скептицизъм към подобни кошмарни "новини"! Както обикновено, коментарите са по-интересни от новината! Дерзай, любознателен читателю.

Защо при толкова сериозна болест, и все по-голямата вероятност от епидемия, не се разработва ваксина или ако е разработена не се предприемат имонизации. И защо на фона на тази опасност министъра спря парите за превантивно пръскане. И имали намерение да ги даде. Или 40 % смъртност при заболяване си струва ако целта е да се пази бюджета

срещу този тип вирус НЯМА ваксина, глупако! образовай се малко преди да ръсиш плиткоумни глупости по форумите!

Може би трябваше да прочетеш какво точно съм написъл. Аз не съм казал че има ваксина идиотче малко, а че се полагат твърде малко усилия да се намери при евентуален бум на заболяването в райони където населението няма естествен имонитет срещо заболявания от този род. Високата ни медицина се справя с изолирани случаи, но не е подготвена да се справи евентуална епидемия. Нека не забравяме че понащте ширини започват да прииждат видове насекоми, растения и животни който не са типични за тези ширини и те носът определена микро флора със себе си. И ако за тебе интернет е отговора на всичко евала.

Голяма си имОнизация, благодарение на великия ти и ненадминат интелект ще бъдат спасени хиляди хора. Аферим!

Имонизация против простотия трябва да се измисли за теб ама май няма да помогне.......

Може и да си прав, вероятно ще бъде измислена, но ти няма да може да се възползваш. Все пак кретенизмът си е генетично предопределен.

Само това ни трябва!

Луда крава, Птичи грип, Свински грип - предлагам новият за нашата Родина вирус да бъде наречен Крокодилски грип. Пак паника за глупости!

Ако пуснете още няколко статийки от сорта "Диви гръцки прасета разпориха стомасите на дванадесет български туриста" и т.н, вероятно всички българи ще отидат на бетонна почивка на родното Мръсно-черно море

Анджак!

Какъв коментар, освен "мамата си трака"и "дупе да ни е яко"... Затова пък алчните корпорации замислят все по-големи простотии - последните продукти "Райд" не убиват комарите както преди, а ги вкарват в някакво летаргично състояние. Преди като включа райд-а, комарите падаха и умираха, и на следващата нощ нямаше, затова и не включвах райд-а . Сега като го включа, комарите се лепят по стените, и на следващата нощ ако не е включен, ме изпохапват. Така трябва да купувам 2-3 пъти повече пълнители, а сега излиза, че съм и заплашен сериозно!

така е бако при демокрацият ще купуваш не ами и хоро ще играеш